تنظیم اظهارنامه

تنظیم اظهارنامه (1)

با گروه عدالت نویسان در وقت و هزینه صرفه جویی کنید

تنظیم اظهارنامه

نوشتن اظهارنامه

یکی از انواع اسناد عادی که امروزه از طرق رسمی و قانونی برای اطلاع رسانی به افراد مختلف ارسال می شود، اظهارنامه نام دارد. یکی از اصلی ترین راه های قانونی برای احقاق حقوق افراد، تنظیم اظهارنامه می باشد.

این موضوع کاملا طبیعی می باشد که عموم مردم جامعه با روش های تنظیم اظهارنامه آشنا نباشند و ندانند که دقیقا چگونه باید برای اخذ حقوق خود از دیگری، اظهارنامه تنظیم کنند؛ در چنین شرایطی بهترین کار ممکن آن است که افراد برای تنظیم اظهارنامه از یک فرد متخصص کمک بگیریند.

یکی از اصلی ترین دلایلی که باعث میشود تا به بیشتر افراد توصیه شود برای تنظیم اظهارنامه از یک وکیل متخصص کمک بگیرند آن می باشد که اظهارنامه ها دارای انواع مختلفی می باشند و هرکسی از انواع این اظهارنامه ها آگاهی ندارد و نمی تواند محتوای متن این سند رسمی را بر اساس قوانین حقوقی تنظیم کند.

تنظیم اظهارنامه نیز همانند دیگر اوراق قضایی دارای اصول و قواعدی است که تنها افراد متخصص از آنها آگاهی دارند. اگر شما جز آن دسته از کسانی می باشید که وقتتان برایتان اهمیت دارد و می خواهید در کوتاهترین زمان ممکن اظهارنامه خود را آماده کنید، یک وکیل با تجربه بهترین گزینه ای می باشد که می توانید آن را انتخاب کنید.

اظهارنامه چیست؟

قبل از آنکه بخواهیم در مورد تنظیم اظهارنامه صحبت کنیم، اولین و مهمترین سوالی که ممکن است به ذهن افراد برسد آن می باشد که اصلا اظهارنامه چیست؟ آیا شما میدانید که اظهارنامه در اصطلاح حقوقی دقیقا دارای چه معنایی می باشد؟

اظهارنامه یکی از مهمترین اوراق قضایی به حساب می آید که معمولا به مراجع غیر قضایی ارسال می شود. در واقع شما باید این نکته را بدانید که تفاوت عمده اظهارنامه ها با دیگر اوراق قضایی در آن می باشد که این سند قانونی مستقیما به دست خوانده پرونده می رسد و دارای اعتبار حقوقی بسیار زیادی استف بنابراین کاملا طبیعی است که قابلیت استناد نیز داشته باشد.

با ذکر یک مثال تعریف اظهارنامه را به طور کامل برای شما مشخص می کنیم. به این مثال توجه کنید:

فرض کنید که شما یک مغازه دارید و آن را اجاره داده اید، یعنی به طور رسمی عقد اجاره را منعقد کرده اید؛ اما مستاجر در موعد معینی که باید اجاره بها را بپردازد آن را پرداخت نمیکند. در چنین شرایطی برای انکه شما بتوانید شکواییه تنظیم کنید و از مستاجر خود شکایت کنید، باید حتما در ابتدا اظهارنامه های رسمی را از طریق مراکز قانونی برای مستاجر ارسال کنید.

برای تنظیم چنین اظهارنامه ای شما باید بتوانید از استنادات قانونی استفاده کنید و از مدارکی برای تکمیل پرونده کمک بگیرید که عدم پرداخت اجاره بها مستاجر را ثابت کند. نکته دیگری که در تنظیم اظهارنامه باید به آن دقت داشت آن می باشد که موجر باید مهلتی را برای پرداخت اجاره تعین کند و در صورتی که مجددا مستاجر از پرداخت این مبلغ خودداری نماید، خواهان پرونده می تواند از اعتبار اظهارنامه که یک سند رسمی است استفاده کند و با استناد بر آن، شکواییه خود را آماده کند.

بنابراین با ذکر این مثال به خوبی می توان اینگونه نتیجه گیری کرد که برای آغاز یک پرونده حقوقی یا کیفری باید در ابتدا به سراغ تنظیم اظهارنامه رفت؛ به همین دلیل نیز نحوه تنظیم اظهارنامه برای افرادی که خواهان یک پرونده محسوب میشوند، بسیار دارای اهمیت می باشد.

نحوه تنظیم اظهارنامه

همانطور که گفتیم اظهارنامه یک نوع نامه رسمی بین دو طرف دعوی است که تحت نظارت مراجع قانونی اجرا می شود. در کلام ساده تر اگر بخواهیم بگوییم، اظهارنامه درخواست خواهان از خوانده است، در حالی که دادخواست درخواست خواهان از دادگاه است.

همچنین در بالا به این موضوع اشاره کردیم که در برخی از موارد بهتر است قبل از ارائه دادخواست به دادگاه با تنظیم اظهارنامه کار را پیش ببریم. چرا که در این حالت ممکن است خواهان بر اساس اظهارنامه ای که دریافت می کند، اقدامات لازم را به عمل بیاورد و مشکل بدون دخالت دادگاه حل شود.

از طرف دیگر بیان کردیم که تنظیم اظهارنامه درست مانند تنظیم یک سند رسمی و قانونی است و در دادگاه و مراجع قضایی کاملا قابل استناد است. در واقع علت اصلی استفاده از اظهارنامه همین است که بتوان بر اساس آن در دادگاه مبنی بر عدم تمکین خوانده به مواد قانونی استناد کرد.

این موارد تماما باعث شده است که عملا تنظیم اظهارنامه قبل از تنظیم دادخواست اهمیت بسیاری داشته باشد. البته در برخی از موارد خود قانون تنظیم اظهارنامه را الزام کرده و فرد یا وکیل قانونی وی قبل از هر اقدامی باید نسبت به تنظیم اظهارنامه اقدام کنند.

اما نحوه تنظیم اظهارنامه نیز نکات خاص خودش را دارد. در واقع باید شما در تنظیم اظهارنامه به این نکته دقت داشته باشید که شما به صورت قانونی در حال انجام درخواست از طرف دیگر دعوی هستید. منتهی تفاوتی که این خواسته های دیگر خواسته ها دارد این است که در تنظیم اظهارنامه قانون به عنوان واسطه و ناظر در این بین وجود دارد و تمامی مکاتبات یک سند رسمی و قانونی شناخته می شود.

تنظیم اظهارنامه، تنظیم یک سند رسمی

مسئله ای که وجود دارد این است که تنظیم اظهارنامه یک سند رسمی است. بنابراین هر نکته یا هر سخنی که در آن بیان شود به عنوان یک سخن قابل استناد در دادگاه می تواند مورد استفاده قرار بگیرد.

در کلام ساده تر اگر بخواهیم بگوییم در برخی از مواقع خواهان با عدم توجه به برخی از نکات هنگام تنظیم اظهارنامه عملا اظهارنامه را تبدیل به اقرارنامه ای علیه خود کرده است. در واقع شما در تنظیم اظهارنامه تمامی مطالب را قبول می کنید و زیر آن امضا می زنید، این امضا نشان دهنده قبول کردن این مطالب از جانب شماست. پس هر نوع سخن یا هر نوع حرفی که در تنظیم اظهارنامه زده شده باشد می تواند در دادگاه بر له یا علیه شما استفاده شود.

موارد بسیار مهم مانند تهدید می تواند بازی را کاملا بر علیه شما کند و همین یک موضوع می تواند باعث باخت شما در پرونده شود. در واقع برخی فکر می کنند تهدید تنها شامل مواردی مانند ترساندن از مرگ و … است اما هر نوع ترساندن نسبت به از دست دادن جان یا مال در حکم تهدید است. بنابراین اگر شما در تنظیم اظهارنامه از عباراتی مانند: ” بدبختت میکنم ” ” تمام دارایی تو را می گیرم” ” به خاک سیاه می نشانمت ” و … استفاده کنید، عملا خوانده می تواند به راحتی بر علیه شما شکایت کند و شما را نسبت به تهدید هایی که کرده اید مواخذه کند. چه بسا بر اساس همین تهدیدهایی که عمدتا بر اثر عصبانیت حادث می شود، وکلای زیر نکاتی را به دست می آورند که عملا می تواند ورق را به طور کامل برگرداند.

دیگر نکات هنگام تنظیم اظهارنامه:

بنابراین بر اساس همان استدلال بالا هر نوع توهین، افترا و … در تنظیم اظهارنامه می تواند عواقب بدی برای شما به همراه داشته باشد. به طور مثال استفاده از الفاظی مانند : ” دزدی کرده ای ” ” کشته ای ” ” خراب کرده ای ” و … که غالبا در خصوص دعوی است که هنوز در هیچ مرجع قانونی جرم اثبات نشده می تواند افترا باشد.

همین موضوع در مورد توهین نیز کاملا مشهود است. شما حق ندارید در تنظیم اظهارنامه هیچ توهینی به طرف مقابل داشته باشید. استفاده از عبارت هایی که از نظر قانون یا عرف توهین محسوب شود می تواند عواقبی را برای خواهان داشته باشد.

در واقع در مورد توهین، تهدید یا افترا هر نوع خطایی که در تنظیم اظهارنامه رخ بدهد، به صورت جداگانه به جرم آن رسیدگی می شود. این در حالی است که این جرائم می تواند این فرصت را به خوانده بدهد تا بر اساس آن ها خواهان را فاقد صلاحیت نشان بدهد یا بر اساس این جرائم بتواند اهداف دیگری را دنبال کند.

تمامی این موارد حساسیت تنظیم اظهارنامه را بالا می برد و به خوبی نشان می دهد که تنظیم اظهارنامه فراتر از یک نامه ساده میان خواهان و خوانده با نظارت قانون است. اما این تمام داستان نیست. نحوه تنظیم اظهارنامه موارد دیگری نیز دارد که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد.

چه زمانی دست به تنظیم اظهارنامه بزنیم؟

استفاده درست از کلمات، رعایت اختصار و ده ها نکته نگارشی در کنار نکات گفته شده در بالا خود به خود می تواند تنظیم اظهارنامه را سخت کند. اما سختی اصلی داستان جایی است که پای قانون به میان باز می شود.

در واقع یکی از مسائلی که در مورد تنظیم اظهارنامه وجود دارد این است که این اظهارنامه عملا یک نامه رسمی و یک سند غیر قابل انکار است و طرفین بر اساس این سند می توانند در دادگاه استناد کنند. اما مسئله بسیار مهم تر اینجاست که این نامه قبل از دادخواست ارائه می شود.

در کلام ساده تر تنظیم اظهارنامه قبل از تنظیم دادخواست است. یعنی دادگاه هنوز در مرحله تنظیم اظهارنامه وارد پرونده نشده است و هیچ دستوری را صادر نکرده و در کل هیچ اقدامی از این بابت انجام نگرفته است. تنظیم اظهارنامه به نوعی تنها یک درخواست قانونی از طرف خواهان به خوانده است و این موضوع نمی تواند هیچ استفاده دیگری داشته باشد.

از این رو اینگونه گفته می شود که در تنظیم اظهارنامه باید دقت داشته باشید که این نامه قانونی می تواند در خوانده یا طرف دعوی شما آمادگی ایجاد کند.

به طور مثال اگر دعوی شما از نظر مالی باشد و به نوعی خوانده بدهکار به خواهان است، این اظهارنامه می تواند این آمادگی را در طرف خوانده ایجاد کند که قرار است وارد مراحل قانونی و دادگاهی شود. از این رو با تغییر مالکیت های اموال یا با پنهان کردن دارایی خود می تواند قبل از شروع مراحل قانونی عملا خود را مفلس یا فقیر نشان دهد!

بنابراین عملا شما باید دقت داشته باشید برخی از مواقع تنظیم اظهارنامه نه تنها برای شما مفید نیست بلکه می تواند گره پرونده شما را کورتر از همیشه کند. از این رو در تنظیم اظهارنامه حتما دقت داشته باشید.

چرا وکیل تنظیم اظهارنامه؟

احتمالا تا اینجای داستان متوجه داشته باشید که چرا به وکیل تنظیم اظهارنامه نیاز داریم. وکیل می تواند بر اساس موضوع دعوی مشخص کند که آیا نیاز به تنظیم اظهارنامه وجود دارد یا ندارد. یک وکیل با تجربه به راحتی می تواند مشخص کند که در صورت تنظیم اظهارنامه یا عدم تنظیم آن چه اتفاقاتی رخ می دهد. بنابراین سعی می کند برای موکل خود بهترین مسیر ها را انتخاب کند.

از طرف دیگر وکیل تنظیم اظهارنامه بارها و بارها این نوع اظهارنامه ها را طراحی کرده است. بنابراین به خوبی می داند که باید از چه کلمات و چه جملاتی استفاده کند.

آن چیزی که اهمیت دارد این است که در تنظیم اظهارنامه معمولا از عنوان ماده یا قانون استفاده نمی شود زیرا طرف مقابل هم یک فرد عادی است، همین موضوع باعث این تصور می شود که شاید هر فردی بتواند به سادگی این اظهارنامه ها را تکمیل کنند، اما ده ها نکته ریز و درشت که ما در اینجا تنها به چند مورد آن اشاره کردیم، نشان می دهد که تا چه اندازه ما نیازمند به وکیل تنظیم اظهارنامه هستیم.

شما می توانید برای گرفتن مشاوره یا کمک، از وکلای گروه پارسا استفاده کنید. توجه داشته باشید که آن چیزی که در تکمیل تنظیم اظهارنامه بسیار اهمیت دارد تجربه است. یک وکیل با تجربه می تواند که از ابزار مهمی مانند اظهارنامه به چه صورت استفاده کند.

یادتان باشد که دادگاه درست مانند بازی شطرنج است. شما در آن زمانی برنده خواهید بود که بتوانید چند حرکت حریف را پیش بینی کنید. تکمیل درست اظهارنامه درست همین کار را می کند. در واقع یک وکیل با تجربه می تواند با استفاده از این ابزار راه های مختلف طرف دیگر دعوی را ببندد و او را در مسیری که خودش دوست دارد قرار دهد. بنابراین شما با استفاده از یک وکیل مجرب می توانید یک ابزار ساده را تبدیل به یک سلاح در دعوی خود کنید.

انواع اظهارنامه

یکی از مهم ترین و با اهمیت ترین نکاتی که شما باید در مورد تنظیم اظهارنامه بدانید آن می باشد که این سند قانونی دارای انواع مختلفی می باشد. از آنجایی که اظهارنامه ها دارای انواع گوناگونی می باشند، شما باید با توجه به نوع خواسته و هدف کلیتان از آغاز دادرسی یک پرونده، اقدام به تنظیم اظهارنامه کنید. به طور کلی می توان انواع اظهارنامه را در دسته بندی زیر قرار داد:

اظهارنامه های حقوقی:

این نوع اظهارنامه معمولا یک نوع نامه قانونی و رسمی محسوب می شود که از جانب خواهان یک پرونده یا همان شاکی برای خوانده یا همان فرد متهم ارسال می گردد و دارای اعتبار قانونی است. با استناد به چنین اظهارنامه ا، خواهان پرونده می تواند برای شکایت از خوانده پرونده اقدام کند.

اظهارنامه های مالیاتی:

اظهارنامه مالیاتی یکی از انواع اظهارنامه هایی است که امروزه در کسب و کارهای مختلف دارای اهمیت بسیار زیادی می باشد. از نام اظهارنامه مالیاتی کاملا مشخص است که این نوع اظهارنامه برای نشان دادن نحوه عملکرد مالی اشخاص حقوقی و حقیقی که طبق قانون کشور ما مشمول پرداخت مالیات به دولت می گردند دارای اهمیت بسیار زیادی است. تنظیم اظهارنامه مالیاتی یکی از تخصصی ترین کارهای حقوقی می باشد که تنها توسط افراد متخصص و با تجربه انجام می شود.

انواع مختلف مصادیق اظهارنامه حقوقی

انواع مختلف مصادیق اظهارنامه حقوقی به موارد زیر تقسیم می شوند:

اظهارنامه از سوی زوج برای زوجه جهت تمکین

اظهارنامه تنظیم سند رسمی انتقال و تسلیم

اظهارنامه تخلیه یک باب به جهت تغییر شغل

اظهار نامه خلع ید و اجرت المثل دوران تصرف

اظهارنامه تخلیه به علت واگذاری مورد اجاره از طرف مستاجر به غیر

اظهار نامه فسخ قولنامه از سوی فروشنده به لحاظ تاخیر خریدار در مراجعه به دفتر خانه

اظهارنامه وجه چک بلامحل و خسارت وارده

اظهار نامه مطالبه وجه چک حقوقی متعلق به شرکت

اظهار نامه تخلیه یک باب منزل مسکونی به علت انقضاء مدت پرداخت اجاره معوقه و تسویه آب و برق و گاز و تلفن

اظهارنامه خریدار ملک به تنظیم سند رسمی انتقال حقوق اعیانی

اظهارنامه منع ادامه عملیات ساختمان

اظهار نامه به اداره ثبت جهت اطلاع از عدم حضور فروشنده در دفترخانه

برای تنظیم اظهارنامه مالیاتی باید به چه نکاتی اشاره کنیم؟

برای تنظیم اظهارنامه مالیاتی باید به گروه بندی که برای صاحبان مشاغل شده است، توجه داشت. به ترتیب به گروه بندی مشاغل و مفاد کلی فرم تنظیم اظهارنامه اشاره می کنیم تا با انها اشنا شوید.

 مفاد فرم تنظیم اظهارنامه مالیاتی صاحبان مشاغل گروه اول:

 مودیانی که جمع مبلغ فروش کالا و خدمات سال قبل، از ۳ میلیارد تومان بیشتر نباشد.

اطلاعات صورت حساب سود و زیان ترازنامه

اطلاعات هویتی و مکانی و تاریخ و شماره و عنوان کلیه مجوزهای فعالیت اقتصادی

اطلاعات درآمد مشمول مالیات، معافیت های قانونی و بخشودگی های مالیاتی

موجودی مواد و کالا در ابتدا و پایان هر دوره

اطلاعات شرکای حقیقی یا حقوقی با درج کد ملی و شماره اقتصادی هر یک

فهرست کامل حساب های بانکی ارزی و ریالی

مفاد فرم تنظیم اظهارنامه مالیاتی صاحبان مشاغل گروه دوم:

مودیانی که جمع مبلغ فروش کالا و خدمات سال قبل، بین ۳ میلیارد تومان  تا ۱۰  میلیارد تومان باشد.

اطلاعات هویتی و مکانی و کلیه مجوزهای فعالیت اقتصادی مودی

اطلاعات درآمد مشمول مالیات، بخشودگی های مالیاتی و معافیت های قانونی

موجودی مواد و کالا در ابتدا و پایان دوره

صورت درآمد و هزینه شامل اطلاعات خرید و فروش کالا یا خدمات و هزینه های مربوطه

صورت اموال و دارایی های مربوط به فعالیت شغلی

اطلاعات کامل شرکای حقیقی یا حقوقی و حساب های بانکی مودی.

مفاد فرم تنظیم اظهارنامه مالیاتی صاحبان مشاغل گروه سوم:

مودیانی که در گروه اول و دومن جای ندارند.

اطلاعات هویتی و مکانی و مجوزهای فعالیت اقتصادی

درآمد مشمول مالیات، بخشودگی مالیاتی و معافیت های قانونی

خلاصه درآمد و هزینه و اطلاعات کالا و خدمات خریداری شده یا فروخته شده

اطلاعات شرکا و حساب های بانکی

کاربردهای اظهارنامه در قانون آیین دادرسی مدنی

تنظیم اظهارنامه در قانون آیین دادرسی مدنی دارای کاربردهای بسیار زیادی می باشد که به طور خلاصه به چند مورد از نمونه های آن اشاره می کنیم:

هرگاه طرفین داور یا داور های خود را در ضمن معامله یا قرارداد معین نکرده باشند و در موقع بروز اختلاف یک‌طرف داور خود را معین ننماید طرف دیگر می‌تواند داور خود را معین کرده به وسیله اظهارنامه رسمی او را به طرف مقابل معرفی و درخواست نماید که‌داور خود را معین و معرفی کند در این صورت طرف مکلف است که در ظرف ده روز از تاریخ ابلاغ اظهارنامه و با رعایت مدت مسافت داور خود را‌معین و اعلام کند و هر گاه تا انقضاء مدت مذکور اقدام ننمود دادگاهی که صلاحیت رسیدگی به موضوع اختلاف را دارد به درخواست طرفی که داور‌خود را معین کرده

است داور طرف دیگر را معین خواهد نمود.

هر کس می‌تواند قبل از تقدیم دادخواست به دادگاه‌های دادگستری حق خود را به وسیله اظهارنامه از طرف مطالبه نماید مشروط بر‌اینکه موعد مطالبه رسیده باشد و به طور کلی هر کس حق دارد اظهاراتی که راجع به معاملات و تعهدات خود با طرف دارد و بخواهد به وسیله رسمی‌به طرف بگوید در ضمن اظهارنامه به طرف ابلاغ نماید. اظهارنامه به توسط اداره ثبت اسناد یا دفتر دادگاه‌ها ابلاغ می‌شود.

اداره ثبت اسناد و دفاتر دادگاه‌ها می‌توانند از ابلاغ اظهارنامه‌هایی که خارج از نزاکت باشد خودداری نمایند.

در صورتی که اظهارنامه مشعر به تسلیم وجه یا مال یا سندی از طرف اظهارکننده باشد آن وجه یا مال یا سند باید در موقع تسلیم‌اظهارنامه به دفتر تحت نظر و حفاظت همان دفتر گذارده شود مگر اینکه طرفین در موقع تعهد محل دیگری را معین

کرده باشند.

در صورتی که راجع به خسارت تاخیر تادیه قراردادی نشده باشد اگر خواسته به وسیله اظهارنامه مطالبه شود خسارت تأخیر تأدیه از‌تاریخ ابلاغ اظهارنامه و الا از تاریخ اقامه دعوی محسوب خواهد شد.

راجع به استرداد اماناتی که محدود به مدت معینی نباشد و همچنین راجع به تعهداتی که برای انجام آنها مدتی معین شده یا عندالمطالبه باید‌انجام شود از تاریخی که به وسیله اظهارنامه رسمی یا اقامه دعوی مطالبه شده است.

کاربرد اظهارنامه در قانون تجارت

در قانون تجارت کشور ما به نکات حقوقی مختلفی در مورد تنظیم اظهارنامه ها اشاره شده است و برای آنها کاربردهای مختلفی در نشر گرفته شده است، به چند مورد از کاربردهای تنظیم اظهارنامه اشاره می کنیم:

شرکت سهامی به موجب شرکتنامه که در دو نسخه نوشته شده باشد تشکیل می‌شود یکی از نخستین به طوری که در قانون تجارت مقرر‌است ضمیمه اظهارنامه مدیر شرکت و دیگری در مرکز اصلی شرکت ضبط خواهد شد.  برای این که تعهد و تادیه وجه سرمایه از طرف شرکاء ثابت شود باید مدیر شرکت وقوع آن را به موجب نوشته که به دایره ثبت اسناد مرکز‌اصلی شرکت می‌سپارد و به ثبت می‌رسد اعلام نماید و باید اسامی شرکاء را با مقداری از سرمایه که پرداخته شده با یک نسخه از اساسنامه و یکی از‌نسختین شرکتنامه به نوشته مزبور منضم نماید.

اظهارنامه که به موجب قانون به دایره ثبت اسناد باید تسلیم شود مؤسسین شرکت تهیه نموده با اسناد مربوط به اولین مجمع‌عمومی تقدیم می‌نمایند تا مجمع صحت یا سقم آن را معین کند.

طلبکاران شخصی شرکاء حق ندارند طلب خود را از دارایی شرکت تأمین یا وصول کنند ولی می‌توانند نسبت به سهمیه مدیون خود از‌منافع شرکت یا سهمی که در صورت انحلال شرکت ممکن است به مدیون مزبور تعلق گیرد هر اقدام قانونی که مقتضی باشد به عمل آورند.

‌طلبکاران شخصی شرکاء در صورتی که نتوانسته باشند طلب خود را از دارایی شخصی مدیون خود وصول کنند و سهم مدیون از منافع شرکت کافی‌برای تأدیه طلب آنها نباشد می‌توانند انحلال شرکت را تقاضا نمایند (‌اعم از اینکه شرکت برای مدت محدود یا غیر محدود تشکیل شده باشد) مشروط‌بر اینکه لااقل شش ماه قبل قصد خود را به وسیله اظهارنامه رسمی به اطلاع شرکت رسانیده باشند در این صورت شرکت یا بعضی از شرکاء می‌توانند‌مادام که حکم نهایی انحلال صادر نشده با تأدیه طلب دائنین مزبور تا حد دارایی مدیون در شرکت یا با جلب رضایت آنان به طریق دیگر از انحلال‌شرکت جلوگیری کنند.

دارنده براتی که به علت عدم تأدیه اعتراض شده است باید در ظرف ده روز از تاریخ اعتراض عدم تادیه را به وسیله اظهارنامه رسمی یا‌مراسله سفارشی دو قبضه به کسی که برات را به او واگذار نموده اطلاع دهد.

هر طلبکاری که مطابق مقررات قانونی طلب خود را کاملاً دریافت نکرده می‌تواند در مدت یک ماه از تاریخ اعلام مذکور در‌ماده قبل به عرضحال اعاده اعتبار اعتراض کند. اعتراض به وسیله اظهارنامه که به ضمیمه اسناد مثبته به دفتر محکمه بدایت داده می‌شود به عمل می‌آید – طلبکار معترض می‌تواند به‌موجب عرضحال در حین رسیدگی به دعوی اعتبار به طور شخص ثالث ورود کند. پس از انقضای موعد نتیجه تحقیقاتی که به توسط مدعی‌العموم به عمل آمده است به انضمام عرایض اعتراض به رییس محکمه داده‌می‌شود رئیس مزبور در صورت لزوم مدعی و معترضین را به جلسه خصوصی محکمه احضار می‌کند.

تنظیم اظهارنامه تصرف عدوانی

آیا تاکنون در مورد تصرف عدوانی چیزی شنیده اید؟ یکی از رایج ترین پرونده هایی که هر روزه در دادگاه های مختلف مطرح می شود و مورد بررسی قرار می گیرد، دعوای تصرف عدوانی می باشد. برای آغاز دعوای تصرف عدوانی شما باید در ابتدا به سراغ تنظیم اظهارنامه بروید.

بر اساس ماده 690 قانون مجازات اسلامی، هر کس به وسیله صحنه‌سازی از قبیل پی‌کنی، دیوارکشی، تغییر حد فاصل، امحای مرز، کرت‌بندی، نهرکشی، حفر چاه، غرس اشجار و‌زارعت و امثال آن به تهیه آثار تصرف در اراضی مزروعی اعم از کشت شده یا در آیش زراعی، جنگلها و مراتع ملی شده، کوهستانها، باغها،‌منابع آب، چشمه‌سارها، انهار طبیعی و پارکهای ملی، تاسیسات کشاورزی و دامداری و دامپروری و کشت و صنعت و اراضی موات و بایر و سایر‌اراضی و املاک متعلق به دولت یا شرکتهای وابسته به دولت یا شهرداری یا اوقاف و همچنین اراضی و املاک و موقوفات و محبوسات و اثلاث‌ باقیه که برای مصارف عام‌المنفعه اختصاص یافته یا اشخاص حقیقی یا حقوقی به منظور تصرف یا ذیحق معرفی کردن خود یا دیگری، مبادرت نمایید یا‌ بدون اجازه سازمان حفاظت محیط زیست یا مراجع ذیصلاح دیگر مبادرت به عملیاتی نماید که موجب تخریب محیط زیست و منابع طبیعی گردد یا‌اقدام به هر گونه تجاوز و تصرف عدوانی یا ایجاد مزاحمت یا ممانعت از حق در موارد مذکور نماید به مجازات یک ماه تا یک سال حبس محکوم می‌شود. دادگاه موظف است حسب مورد رفع تصرف عدوانی با رفع مزاحمت یا ممانعت از حق یا اعاده وضع به حال سابق نماید.

توجه داشته باشید که  رسیدگی به جرایم فوق‌الذکر خارج از نوبت به عمل می‌آید و مقام قضایی با تنظیم صورتمجلس دستور متوقف ماندن عملیات متجاوز را‌تا صدور حکم قطعی خواهد داد.

در هر مورد که کسی برای خارج کردن مال منقول از تصرف متصرف بدون رضایت او اقدام کند و یا مزاحم استفاده متصرف گردد مأمورین‌شهربانی و ژاندارمری هر یک در حوزه استحفاظی خود مکلفند به درخواست شاکی از مزاحمت و اقداماتی که برای تصرف

عدوانی می‌شود جلوگیری‌نمایند اگرچه عمل مزبور به استناد ادعای حقی نسبت به آن مال باشد.

تنظیم اظهارنامه الزام به تمکین

همه ما به خوبی می دانیم که هر یک از زوجین در زندگی زناشویی خود دارای وظایفی نسبت به یکدیگر می باشند. در حالت کلی می توان گفت که مرد وظیفه تامین مخارج مالی در زندگی را دارد و متقابلا زن نیز وظیفه دارد تا از همسر خود تمکین کند. اما در مواردی که زن اقدام به تمکین از همسر خود نکند، چه باید کرد؟ راه حل قانونی برای راضی کردن زن به تمکین کردن چیست؟ آیا می توان برای این کار اقدام به تنظیم اظهارنامه عدم تمکین کرد؟

در پاسخ به تمامی این سوالات باید گفت که بهترین راه حل برای جلوگیری از چنین مشکلاتی آن است که مرد با کمک یک وکیل حرفه ای، اقدام به تنظیم اظهارنامه عدم تمکین کند. بر اساس آمار و اطلاعات بدست آمده در سال های گذشته، یکی از پرکاربردترین اظهارنامه های قانونی، اظهارنامه عدم تمکین است.

بر اساس ماده 1108 قانون مدنی، هرگاه زن بدون مانع مشروع از ادای وظایف زوجیت امتناع کند مستحق نفقه نخواهد بود. اما نکته دیگری که آقایان نیز باید قبل از تنظیم اظهارنامه عدم تمکین به آن دقت کنند آن می باشد که اگر همسر آنها طبق قانون به طور کامل از آنها اطاعت می کنند، نمی توانند از پرداخت نفقه ممانعت کنند و این کار جرم محسوب می شود.

بر اساس ماده 53 حمایت از خانواده، هرکس با داشتن استطاعت مالی، نفقه زن خود را در صورت تمکین او ندهد یا از تادیه نفقه سایر اشخاص واجب ‌ النفقه امتناع کند به حبس تعزیری درجه شش محکوم می‌شود. تعقیب کیفری منوط به شکایت شاکی خصوصی است و در صورت گذشت ولی از شکایت در هر زمان تعقیب جزائی یا اجرای مجازات موقوف می‌شود.

تنظیم اظهارنامه (4)
تنظیم اظهارنامه (4)

تنظیم اظهارنامه مطالبه وجه

امروزه کمتر کسی را می توان یافت که دچار مشکلات ناشی از مطالبه بدهی نشده باشد. مسلما تاکنون برای شما و اطرافیانتان پیش امده است که مبلغی را به فرد دیگری قرض بدهید اما نتوانید آن را دریافت کنید یا فرد بدهکار برای پرداخت بدهی شما، تعلل کند. در چنین شرایطی بهترین راهی که شما می توانید از طریق ان برای دریافت بدهی خود اقدام کنید آن است که به سراغ تنظیم اظهارنامه مطالبه وجه بروید. اگر پس از ارسال این اظهارنامه به فرد بدهکار، مجددا از پرداخت بدهی شما خودداری کند، شما دارای این اختیار قانونی می گردید که از اعتبار سندی که در دست دارید برای شکایت کردن از طرف مقابلتان استفاده کنید.

با استناد به ماده 221 قانون مدنی، اگر کسی تعهد اقدام به امری را بکند یا تعهد نماید که از انجام امری خودداری کند در صورت تخلف مسئول خسارت طرف مقابل است‌ مشروط بر اینکه جبران خسارت تصریح شده و یا تعهد عرفاً به منزله تصریح باشد و یا بر حسب قانون موجب ضمان باشد. در صورت عدم ایفاء تعهد با رعایت ماده فوق حاکم می تواند به کسی که تعهد به نفع او شده است اجازه دهد که خود او عمل را انجام ‌دهد و متخلف را به تادیه مخارج آن محکوم نماید.

تنظیم اظهارنامه تخلیه مستاجر

بسیاری از مواقع با وجود انعقاد عقد اجاره، بسیاری از افراد از انجام تعهدات خود سرپیچی می کنند. در چنین شرایطی صاحبخانه می تواند برای تنظیم اظهارنامه تخلیه مستاجر اقدام کند. بر اساس ‌ماده ۱۳ قانون روابط موجر و مستاجر 1356، هر‌گاه مستاجر به علت انقضاء مدت اجاره یا در مواردی که به تقاضای حکم فسخ اجاره صادر شده مورد اجاره را تخلیه کند و موجر از‌ تحویل گرفتن آن امتناع کند مستاجر مکلف است به وسیله اظهارنامه از موجر یا نماینده قانونی او تقاضا کند که برای تحویل مورد اجاره حاضر شود. ‌در صورتی که موجر ظرف پنج روز از تاریخ ابلاغ اظهارنامه حاضر نگردد مستاجر باید به دادگاه محل وقوع ملک مراجعه و تخلیه کامل مورد اجاره را‌ تامین دلیل نماید و کلید آن را به دفتر دادگاه تسلیم کند. ‌از این تاریخ رابطه استیجاری قطع می‌شود و دفتر دادگاه ظرف ۲۴ ساعت به موجر یا نماینده قانونی او اخطار می‌کند که برای تحویل گرفتن مورد اجاره‌ و دریافت کلید حاضر شود تا زمانی که مستاجر به ترتیب فوق عمل نکرده باشد تعهدات او به موجب مقررات این قانون و شرایط اجاره‌نامه برقرار است.

ارکان اصلی تنظیم اظهارنامه

برای تنظیم انواع اظهارنامه ای که به ترتیب به آنها اشاره کردیم، باید از فرم چاپی مخصوصی استفاده کرد. در هنگام تنظیم اظهارنامه ها باید به ارکان اساسی زیر اشاره کرد:

مشخصات و اقامتگاه خوانده و خواهان

موضوع اظهارنامه

خلاصه اظهارات

خلاصه جواب

شرایط قانونی تنظیم اظهارنامه

برای تنظیم اظهارنامه ها نیز باید مانند بسیاری دیگر از اسناد قانونی، نکات مهمی را رعایت کرد. شرایط قانونی تنظیم اظهارنامه به موارد زیر تقسیم می شود:

احراز هویت اظهارکننده

ابطال تمبر هزینه قانونی

تسلیم اظهارنامه و پیوست‌های آن به تعداد مقرر قانونی

خارج از ادب و نزاکت نبودن مطالب و مندرجات اظهارنامه

تسلیم وجه یا مال یا سند

تسلیم اظهارنامه و پیوست‌های آن به تعداد مقرر قانونی

برای تنظیم اظهارنامه به کجا مراجعه کنیم؟

وقتی در مورد تنظیم اظهارنامه صحبت می کنیم، ممکن است برای بسیاری از افراد این چالش ذهنی بوجود اید که برای تنظیم اظهارنامه باید به کجا مراجعه کنیم و دقیقا چگونه اظهارنامه خود را ارسال کنیم؟

بهترین راه حل برای تنظیم اظهارنامه آن می باشد که شما در ابتدا به سراغ یک وکیل با تجربه بروید. در همان ابتدا یک وکیل متخصص، یک جلسه مشاوره حقوقی را برای شما برگزار می کند تا در مورد هدف شما از تنظیم اظهارنامه آگاه شود. هنگامی یک اظهارنامه با کیفیت توسط یک وکیل تنظیم خواهد شد که فرد تنظیم کننده آن از تمامی نکات حقوقی مربوط به تنظیم اظهارنامه آگاهی داشته باشد و از تمامی اطلاعات مربوط به پرونده مطلع باشد. بنابراین به شما توصیه می کنیم که هیچ چیزی را در مورد پرونده حقوقی که قصد تشکیل آن را دارید از وکیل خود پنهان نکنید. پس از آنکه مراحل تنظیم اظهارنامه توسط وکیل به پایان رسید، شما به راحتی می توانید متن اظهارنامه خود را به مراکز الکترونیک قضایی ببرید تا به مراجع قضایی مربوطه ارسال شود.

در گذشته برای ارائه اظهارنامه، افراد مجبور بودند که به صورت حضوری به دادگاهها و مراجع قضایی ذیصلاح مراجعه کنند اما امروزه با پیشرفت اینترنت و فناوری اطلاعات دیگر نیازی به مراجعه حضوری خوانده به مراجع قضایی نمی باشد. تمامی افراد میتوانند برای ارائه اظهارنامه خود به شعبه ای از مراکز الکترونیک قضایی که در محل زندگی سکونت آنها قرار دارد، مراجعه کنند تا متن اظهارنامه از طریق مراکز قضایی به فرد خوانده ارسال شود و این سند رسمی دارای اعتبار گردد.

پایان سخن

به طور خلاصه میتوان گفت که تکمیل اظهارنامه بر خلاف تصور عموم کاری تماما تخصصی محسوب می شود. در واقع  در هیچ یک از مراحل دادگاه و دادرسی شما نباید ساده انگاری کنید. این ساده انگاری ها می تواند فرصت مناسبی برای باخت شما در یک پرونده محسوب شود.

فارغ از مسئله حق و دفاع از حق و … در هر حالت دادگاه محل یک بازی فکری یا شطرنج است که در آن وکلا یا طرفین دعوی باید بر اساس اهدافی که دنبال می کنند حرکت کنند. یکی از مهمترین این حرکت ها، قبل از شروع فرایند دادرسی رخ می دهد. ارائه اظهارنامه  و نحوه تکمیل آن می تواند قدمی باشد که نتیجه بازی را قبل از شروع دادرسی مشخص کند.

توجه کنید که اظهارنامه یک سند کاملا قانونی محسوب می شود. بنابراین هر چیزی که در این سند ذکر شده باشد می تواند تمام قد در دادگاه و هر مرجع قانونی دیگر قابل استناد باشد. بنابراین پیشنهاد ما این است که حتما از وکیل اظهارنامه برای تکمیل آن استفاده کنید و یا حداقل در این مسیر از یک مشاور حقوقی راهنمایی بخواهید. یادتان باشد انتخاب یک جمله یا حتی یک کلمه اشتباه می تواند داستان را کاملا برعکس کند. پس بهتر است راه درست را از همان اول انتخاب کنید تا مسئله شما سریع تر و راحت تر حل شود.

مقالات:

مشاوره حقوقی تصویری

تنظیم دادخواست

وکیل قتل

وکیل دیه

نوشتن قرارداد توسط وکیل

نوشتن لایحه برای دیوان عدالت اداری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره با وکیل

09124857572

Call Now Buttonبا یک کلیک تماس بگیرید
×