ازدواج مرد مسلمان با زن غیر مسلمان از منظر اسلام

ازدواج مرد مسلمان با زن غیر مسلمان از منظر اسلام (1)

با گروه عدالت نویسان در وقت و هزینه صرفه جویی کنید

ازدواج مرد مسلمان با زن غیر مسلمان از منظر اسلام

ازدواج مرد مسلمان با زن غیر مسلمان چگونه است؟

بسیاری از افراد حکم قانون اسلام و قانون مدنی ایران را در خصوص ازدواج مرد مسلمان با زن غیر مسلمان را نمی دانند پس ما در این مقاله بر آن شده ایم تا مفصلا به این موضوع بپردازیم تا پایان مقاله همراه ما باشید.

حکم اسلام در مورد ازدواج مرد مسلمان با زن غیر مسلمان

ازدواج در اسلام به عنوان عبادت یاد شده است که هر بنده ای را به انجام این امر تشویق کرده است. همچنین در اسلام به طور مفصل و کامل در هر جایی که لازم بوده قوانینی را برای ازدواج مطرح کرده است. ازدواج مرد مسلمان با زن غیر مسلمان از موضوعاتی است که قوانین اسلام در این باره مشخص شده است. همه می دانیم در تفسیر باید و نباید های اسلامی اهدافی است که قطعا در این مورد هم این موضوع رعایت شده است. اسلام به ازدواج مرد مسلم با زن مسلم تاکید کرده است. اما شاید بنا بر احساسات و عواطف بشر یا بنا بر مصلحت مرد مسلمان خواستار ازدواج با زن غیر مسلمان شود. قوانین اسلامی در اینباره چنین گفته است. مرد مسلمان حق ندارد با هیچ زنی از مشرکان تحت هیچ عنوانی ازدواج کند. در کل ازدواج مسلم با غیر مسلم منع شده است اما در خصوص ازدواج مرد مسلمان با زن غیر مسلمان اسلام باید ‌هایی را مطرح نموده است. مطابق فقه اسلام اگر زن اهل کتابیه باشد منعی برای ازدواج وی به صورت موقت وجود ندارد.

همه ما می دانیم ازدواج یا موقت و یا دائم است. در ازدواج موقت اسمی وارد شناسنامه نمی شود و برخی از قوانین ازدواج شامل حال ازدواج موقت نمی شود. اما منظور از اهل کتابیه چیست؟ کسانی که پیروان دین یهود یا مسیح هستند که این ادیان دارای کتاب مقدس بوده را اهل کتابیه می گویند. کسانی که خدا و پیامبر خود را قبول دارند افراد اهل کتابیه هستند. کسانی که به هیچ عنوان خدا را قبول ندارند و یا از پیروان دینی هستند که کتاب مقدس ندارند مشرک خوانده می شوند. وس اسلام مانعی برای ازدواج مرد مسلمان با زن کتابیه را به صورت ازدواج موقت ندیده است. همچنین ازدواج با مشرکان به کل ممنوع است. پس قوانین اسلام در این باره کاملا مشخص است. فقه های اسلامی  در خصوص ازدواج دائم سخنی نگفته است و فقط به ازدواج موقت اشاره ای داشته اند. فقه امامیه معتقد است که به کل ازدواج دائم با زن غیر مسلمان ممنوع است اما برخی از فقه های دیگر بر این اساس باور دارند که چون اسلام صراحتا ازدواج مرد مسلمی را با زن غیر مسلم منع نکرده است، ممانعتی ندارد زیرا؛ ممکن است زن به دین شوهر ایمان بیاورد و فرزندانی مسلمان به دنیا بیاورد. اما همانطور که گفته شد فقه امامیه صراحتا ازدواج دائم به زن غیر مسلمان را ممنوع کرده است. اما شاید بهتر باشد قوانین مدنی ایران را در این خصوص بدانیم. که آیا قانون مدنی ایران با قانون فوق الذکر در یک راستا قرار دارند؟ در متن زیر به این موضوع خواهیم پرداخت.

قانون مدنی ایران در مورد ازدواج مرد مسلمان با زن غیر مسلمان

در جواب این سوال که آیا قانون مدنی ایران در خصوص ازدواج مرد مسلمان با زن غیر مسلمان با قوانین و احکام اسلامی مطابق دارد یا نه؟ باید گفت قوانین مدنی ایران برگرفته از قوانین اسلامی است. مطابق قانون اسلام ازدواج مرد مسلمان با زن غیر مسلمان اهل کتابیه ممانعتی ندارد ولی ازدواج مرد مسلم به زن مشرک بدون هیچ توضیحی ممنوع است. همانطور که در متن فوق گفته شد؛ فقه اسلام به این موضوع اشاره کرده است که اگر مرد مسلمان بخواهد با زن غیر مسلمان کتابیه ازدواج کند ازدواج آنها باید به صورت موقت باشد. قانون مدنی ایران نیز این موضوع را در قوانین مدون خود نشر کرده است انا در خصوص ازدواج دائم قانون سکوت کرده است. به نظر می رسد ازدواج مرد مسلمان با زن غیر مسلمان از نظر قانون ممانعتی ندارد. حتی ممکن است در برخی از شرایط که افرادی بنا بر مصلحت دین و یا کشور اجازه ازدواج رسمی و دائمی را با زن غیر مسلمان داشته باشند. البته اگر مرد مسلمان ایرانی باشد و در فقه امامیه باشد طبق قانون فقه مورد قبول حق ازدواج دائم با زن غیر مسلمان را نخواهد داشت. در هر صورت اگر ازدواجی میان مرد مسلمان با زن غیر مسلمانی صورت بگیرد باید با اجازه دولت و قانون صورت بگیرد.

ازدواج زن مسلمان با مرد غیر مسلمان در انجام امورات اسلامی

در فقه و شرع اسلام ازدواج زن مسلمان به غیر از مرد مسلمان فارغ از هر ملیت و نژادی ممنوع است. چه مرد اهل کتابیه باشد و کافر یا مشرک باشد فرقی در اصل موضوع نداشته و زن مسلمه حق ازدواج با مرد غیر مسلمان را ندارد. شرط ازدواج زن مسلمان با مرد خارجی مسلمان بودن مرد است. زیرا یکی از اهداف امر ازدواج بقای نسل است و اگر زن مسلمه با مرد غیر مسلمانی ازدواج کند فرزندان متعلق به مرد خواهند بود و احتمال اینکه بر دین پدر خود  باشند خیلی زیاد است تا به دین مادر خود در بیایند. دومین دلیل نیز این است که زن ذاتا تابع اندیشه و تفکرات مرد خود است. ممکن است زن از دین اسلام خارج شود و به دین مرد در بیاید و یا مرد او را به زور و تهدید کافر کند.

پس ازدواج زن مسلمان با مرد غیر مسلمان از نظر قانون اسلام و به تبعیت قانون مدنی ایران ممنوع است. زن مسلمان ایرانی اگر بخواهد با مرد مسلمان خارجی ازدواج کند باید از دولت اجازه نامه دریافت کنند و اگر بدون اجازه دولت این اتفاق بیافتد مرد به یک تا سه سال حبس محکوم می شود. اگر مرد غیر مسلمان به اسلام مشرف شود و بخواهد با زن مسلمان ایرانی ازدواج کند لازم است تا مسلمان بودن خود را به دولت ایران اثبات کند. در حالت کلی زن در قوانین اسلامی دارای محدودیت هایی است که هدف از ایجاد چنین محدودیت هایی حفظ و امنیت زن در مقابل بعضی از مسائل است که قانون مدنی ایران نیز از قوانین و احکام اسلامی پیروی کرده و در یک راستا قرار گرفته شده اند.      

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره با وکیل

09124857572

Call Now Buttonبا یک کلیک تماس بگیرید
×