رجوع در طلاق توافقی

رجوع در طلاق (3)

با گروه عدالت نویسان در وقت و هزینه صرفه جویی کنید

رجوع در طلاق توافقی

در قوانین مدنی و مخصوصا قوانین مربوط به خانواده راه های خوبی برای رجوع در طلاق توافقی وجود دارد. صلح و سازش بعد از فروپاشی خانواده در قانون وجود دارد. برای رسیدن به چنین هدفی مستلزم  وکیلی با تجربه که تکنیک های صلح و سازش را بلد باشد نیاز می باشد. همچنین قانون اجازه داده است تا در صورت رجوع از طلاق توافقی مطالبه حق و حقوق و ضرر و زیان نمایید. ممکن است در طلاق توافقی  تدلیس اجرا گردد و یا همسر ادعا کند که در طلاق توافقی طرف مقابل به تعهدات خود عمل نکرده است. لذا رجوع در طلاق توافقی وجود دارد. این مورد از اختلافات مالی است. در چنین شرایطی نقش وکیل مجرب بسیار اهمیت دارد.

شرایط رجوع در طلاق توافقی چیست؟

رجوع در طلاق توافقی مستلزم شروط قانونی است و طبق قانون باید از طرف زوج یعنی شوهر باشد. متأسفانه در دنیای مدرن و صنعتی پرونده های طلاق بسیار زیاد شده است و حجم اختلافات خانوادگی نسبت به سال های قبل دو چندان شده است. از آنجا که قانون طرفدار بقای خانواده است، جهت طلاق شاهد نیاز دارد. اما جهت رجوع شاهد نیاز نیست. رجوع به هر شکل قابل انجام است و به شکل شفاهی نیز قابل اجرا می گردد. طبق ماده .115 قانون مدنی تا زمانی که عده طلاق تمام نشده است، تشریفات عقد نیاز نیست. در حقیقت طلاق یک عمل حقوقی از طرف شوهر است و تا روزهای عده به پایان نرسیده است، عقد نکاح اثر خود را دارد و رجعت امکان پذیر می باشد.

برای اجرای طلاق تشریفات لازم است. از جمله وجود شاهدان لازم و بدون وجود آنان طلاق هیچ اثری نخواهد داشت. اما جهت رجوع طلاق توافقی وجود شاهد نیاز نیست. جالب اینجاست که طلاق در هنگام عادت ماهانه و یا نفاس زنانه  باطل است. وجود طلاق معلق به اتفاق خارجی نیز با طل است.

 بنابراین برای رجوع در طلاق توافقی شرایط  زیادی تعین شده است و صلح قابل اجر می باشد.  شما با یک وکیل صلح طلب می توانید عمل رجوع را انجام دهید. زمان عده سه ماه و ده روز است و در این روزها شوهر می تواند رجوع کند. در روز های عده روابط زناشویی طبق قوانین شرعی حلال است و با عمل نکاح عقد باطل می گردد.

در قانون ماده 1145 قانون مدنی طلاق بائن به طلاقی گفته می شود که قبل از نزدیکی انجام می گردد. در طلاق  بائن رجوع در طلاق توافقی امکان پذیر می باشد. همچنین طلاق زن یائسه نیز طلاق بائن محسوب می شود. سومین طلاق که به شکل مستمر رجوع  و  وصلت نکاح شکل گرفته باشد نیز طلاق بائن به شمار می آید. در تمامی طلاق های بائن حتی طلاق دختر نابالغ رجوع در طلاق توافقی امکان پذیر می باشد.

در زمان عده رجوع در اختیار شوهر است و زن فقط  می تواند موافقت و یا عدم موافقت نماید. لذا رجعت از اختیارات زن نخواهد بود. البته هر نوع طلاق بائن نیست و باید در ماده 1145 تعیین شده باشد.

تفاوت طلاق رجعی و طلاق بائن چیست؟

براساس قوانین مدنی، طلاق دو نوع است. طلاق رجعی و طلاق  بائن است و تفاوت هایی نیز دارد. اما برای هر دو رجوع در طلاق توافقی امکان پذیر خواهد بود . هر کدام از انواع طلاق ها قوانین و تبصره های و احکام خاص  خود را دارد و نتایج و آثار خود را خواهد داشت. در حکم طلاق که توسط دادگاه صادر می گردد،  نوع حکم طلاق ثبت خواهد شد. در طلاق رجعی،  عمل رجوع در طلاق توافقی بهتر می تواند اجرا گردد.

در ماده 1148 طلاق رجعی برای شوهر امکان رجوع است. به هر حال در صورتی که طلاق رجعی است، زن حق ندارد در زمان عده با فرد دیگری ازدواج نماید. بعضی از حقوقدانان می گویند،  طلاق دختر باکره و زن یائسه عده ندارد.  لذا نمی توان برای آن عده معین کرد. اگر طلاق عده نداشته باشد و رجوع از آن ممکن نباشد،  طلاق رجعی نخواهد بود.  بنابراین طبق نظریه حقوقدانان و فقه ها طلاق خلع نامیده می شود و رجوع در طلاق توافقی امکان پذیر خواهد بود.

نفقه زن در طلاق رجعی و بائن  و تکلیف مهریه:

نفقه زن بر اساس ماده 1109 قانون مدنی و احکام فقهی در زمان  عده طلاق رجعی بر عهده شوهر است. در احکام فقهی و قانون مدنی طلاق به  سبب ناشزه بودن زن برعهده زن است. نظریه بعضی از فقها این است که طلاق بائن  حق دریافت نفقه برای زن را ساقط خواهد کرد. مهریه حقی است که به هنگام عقد نکاح برای زن تعیین می گردد و ربطی به طلاق ندارد.  بنابراین  باید در هنگام عقد نکاح پرداخت گردد .  بعضی از خانم ها بجای مهریه شیر بها دریافت می کنند و دریافت مهریه را منوط به استحکام خانواده و بقای آن و از طریق دادگاه مطالبه می کنند.  به حال مهریه حق زن است و زن هر وقت که بخواهد می تواند آن را مطالبه نماید و ربطی به طلاق ندارد و با بقای خانواده نیز قابل دریافت است و با وجود رجوع در طلاق توافقی قابل دریافت است.

انواع مهریه را نام برده و برای هرکدام توضیح دهید؟

مهریه به چند نوع تقسیم شده است. بر اساس قوانین فقهی  استطاعت   مهریه  دو نوع است. مهریه عند الاستطاعه و مهریه  عند المطالبه  تقسیم می گردد.  از نظر حقوقدانان  تعیین مهر در نکاح  مهرالمثل  و مهرالمتعه و مهرالمسمی و مهر  المثنی تقسیم می گردد.

البته طبق نظریه حقوقدانان و فقها مهریه می تواند ترکیبی  از انواع مهریه باشد.  مثلا مقداری از مهریه عندالمطالبه و مقداری از آن عندالاستطاعه باشد. با توجه به ماده 22 قانون حمایت از خانواده می فرماید که میزان مهریه  زن هر چقدر که توافق شود و تا 110 سکه و در صورت عدم پرداخت برای جلب شوهر اقدام نماید.

 مهریه هر چقدر که باشد  قابل مطالبه است و مرد باید آن را به شوهر پرداخت نماید. البته در مورد  مهریه عند الاستطاعه،  مرد باید توانایی مالی پرداخت آن را داشته باشد. مهر المسمی مال معینی است که با توافق طرفین در هنگام عقد به عنوان مهریه زن معین شده است.  در مورد مهر المثل طبق ماده 1087  اگر در  عقد نکاح مقدار مهریه تعیین نشده باشد،  طرفین می توانند به تراضی معین کنند.  اگر قبل از تراضی بر مهر معین بین آنها نزدیکی شود زوجه مستحق مهرالمثل خواهد بود و می تواند آن را مطالبه نماید. برای حل مشکلات خانوادگی مستلزم وجود وکیل کاملا حرفه ای و مجرب است. وکیل خوب می تواند بر استحکام خانواده بیفزاید و حق و حقوق دو طرف را رعایت نماید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره با وکیل

09124857572

Call Now Buttonبا یک کلیک تماس بگیرید
×