وکیل تغییر نام

وکیل تغییر نام (2)

با گروه عدالت نویسان در وقت و هزینه صرفه جویی کنید

وکیل تغییر نام

وکیل تغییر اسم

وکیل تغییر نام در خصوص عنوان مطرح شده چنین دیدگاهی دارد؛ نام انسان مطابق با تعریف نام، کلمه و یا اصطلاحی است که در تمامی فرهنگ های دنیا به منظور هویت بخشی به یک انسان دارای ساختار های متفاوتی است. به گفته وکیل تغییر نام در ایران نامی که هویت فرد را شناسایی می نماید متشکل از نام و نام خانوادگی افراد است. وکیل تغییر نام اضافه می کند؛ در اصطلاح به نام شخصی فرد نام کوچک گفته می شود و نام خانوادگی فرد نام فامیلی نیز گفته می شود. اما عنوان وکیل تغییر نام با چه هدفی در این مبحث مطرح شده است؟ از نظر وکیل تغییر نام، تغییر نام به معنی تغییر هویت حقوقی فرد است و از این رو ممکن است از نظر قانونی و حقوقی دارای اشکالاتی باشد حضور وکیل نام به دلیل اینکه گاهی این امر با دشواری همراه است به نظر لازم و ضروری می رسد.

بنابراین؛ علت حضور وکیل تغییر نام در این مورد حقوقی موجه خواهد شد. یکی از وظایف هر پدر و مادری به گفته وکیل تغییر نام و با استناد به متون اسلامی، انتخاب نامی زیبا برای فرزندان خود هستند و درد دین مبین اسلام نیز به این مورد اشاره شده است که وظیفه پدر و مادر این است که نامی پسندیده و زیبا برای فرزندان خود انتخاب نمایند. همچنین وکیل تغییر نام اضافه می کند؛ حتما در فضای مجازی عکس هایی از شناسنامه افراد به اشتراک گذاشته شده است که دارای اسامی عجیب و غریب یا بی معنی و یا دارای الفاظی نامتعارف است که موجب تمسخر سایر افراد قرار گرفته است مطمئنا این افراد از بردن اسم خود در جمع ناراضی هستند و از این بابت اعتماد به نفس بسیار پایینی دارند.

به نقل از وکیل تغییر نام ؛ بدهی است که این افراد تمایل داشته باشند تا نام خود را تغییر دهند. وکیل تغییر نام تاکید می کند؛  البته همیشه علت تغییر اسم به این دلیل نیست و گاهی دلیل افراد زیبا نبودن اسم با توجه به سلیقه خود است و سلیقه والدین خود را برای تعییناسم خود قبول ندارند در این حالت به مشورت وکیل تغییر نام اقدام به تغییر اسم خود می کنند. در ادامه گفته های وکیل تغییر نام ؛  به هر حال مطابق با اصول آزادی در انتخاب افراد می توانند با داشتن شرایطی برای تغییر اسم خود به کمک وکیل تغییر نام اقدام کنند. در ادامه متن به این شرایط و قانون ثبت احوال و موارد حقوقی موضوع وکیل تغییر نام خواهیم پرداخت اما قبل از پرداختن به موضوع حقوقی تغییر نام وکیل تغییر نام لازم می داند تا در خصوص خود واژه نام توضیحاتی جامع ارائه داده شود لطفا تا پایان مقاله ما را همراهی بفرمایید.

نام یا اسم به نقل از وکیل تغییر نام

وکیل تغییر نام چنین می گویند؛ واژه نام اصطلاحی است برای شناسایی هر چیزی و مکانی است. نام ها به هویت و شناسایی چیزییا انسانی اشاره داشته باشد. در ادامه بیانات وکیل تغییر نام؛ در زبان و ادبیات فارسی به اسم خاص نام گفته می شود و نام بیشتر به اسامی اشخاص برجسته اشاره دارد. وکیل تغییر نام در مثل به این موارد اشاره کرده است؛  نام بنیان گذار جمهوری اسلامی و یا نام خلیج فارس و نام شهر تهران و گاهی واژه نام به اسامی عام نیز اشاره دارد( اسامی انسان های دارای هویت)  وکیل تغییر نام چنین اضافه می کند؛ که در چنین مواردی از مترادف نام یا همان اسم نیز استفاده می شود و منظور از اسم عام اسم انسان ها می باشد. وکیل تغییر نام می گوید؛ در زبان محاوره به جای نام از اسم و به جای اسم از نام استفاده می شود. وکیل تغییر نام به این نکته اشاره می کند که در حقیقت تفاوتی اساسی در معنی این دو نام وجود ندارد و در زبان محاوره از هر دو واژه استفاده می شود و در خلال متن این مقاله گاهی به جای نام از اسم استفاده خواهد شد. از نگاه وکیل تغییر نام در زبان رسمی واژه نام را برای انسان های برجسته و یا اماکن به کار برده می شود و در فرم های اداری و رسمی نیز منظور از نام اسم عام و هویت انسان ها می باشد. همچنین وکیل تغییر نام چنین می گوید: به هر حال نام هر انسانییکی از مهمترین شاخص های هویتی او محسوب می شود و همه افراد وی را به این نام خواهند شناخت پس برای بسیاری از افراد مهم است آنها را به چه اسم و عنوانی بشناسند. به گفته وکیل تغییر نام برای تغییر نام خود دلایل قانع کننده ای را خواهند داشت که در ادامه این مقاله به این موضوع خواهیم پرداخت.

علل تغییر نام به گفته وکیل تغییر نام

افرادی که برای تغییر نام خود به وکیل تغییر ناممراجعه می کنند دلایل متفاوتی برای تغییر اسم خود مطرح می کنند. به گفته وکیل تغییر نام، برخوردار بودن از نام مناسب و دلخواه خود باعث افزایش اعتماد به نفس در افراد خواهد شد و این موضوع دلیل اصلی تمامی افرادی است که تمایل به تغییر اسم خود دارند. بنا به گفته های وکیل تغییر نام؛ همه ما می دانیم که بخشی از هویت انسان ها در نام آنها تجلی دارد و بار معنای آن برای افراد بسیار مهم است و به نوعی نشان دهنده همان هویت فرد می باشد. به گفته وکیل تغییر نام؛ نام گذاری پدیده ای است کاملا فرهنگی و رفتار هر فرهنگ و جامعه در رابطه با نامگذاری متفاوت است. از نظر وکیل تغییر نام؛ اما آنچه مسلم است پدران و مادرانی که نامی را برای فرزند خود انتخاب می کنند حتما یا به هویت قومییا به هویت ملی و یا به هویت مذهبی اعتقاد داشته اند. وکیل تغییر نام می گوید پدر و مادرانی که نام فرزندان آنان علی و جواد و فاطمه است مشخص است که به هویت دینی اعتقاد داشته اند. همچنین وکیل تغییر نام می گوید پدر و مادری که نام فرزندان آنان نیما و آناهیتا است بیشتر تمایل به هویت ملی دارند و از این رو به این نام ها علاقه نشان داده اند.

وکیل تغییر نام اضافه می کند؛ به طور کلی تمامی افرادی که نام خود را تغییر داده اند و یا قصد تغییر نام خود را توسط وکیل تغییر نام دارند انگیزه های متفاوتی برای این مهم داشته اند. به گفته وکیل تغییر نام انگیزه آنان ارتقای جایگاه و زیبا بودن نام با توجه به علاقه شخصی خود و انگیزه های درونی است. همچنین به گفته وکیل تغییر نا؛ افراد برای تغییر نام خود لازم است تا انگیزه خود از این کار و دلایل خود را مطرح نمایند. خود شخص یاوکیل تغییر نامبه نیابت وی زمانی که متن درخواست تغییر اسم را تنظیم خواهند کرد باید حتما دلایل فرد برای تغییر اسم بیان شود. اما وکیل تغییر نام کیست؟ که در ادامه این مقاله به معرفی وکیل تغییر نام خواهیم پرداخت.

نام انسان مطابق با تعریف نام، کلمه و یا اصطلاحی است که در تمامی فرهنگ های دنیا به منظور هویت بخشی به یک انسان دارای ساختار های متفاوتی است در ایران نامی که هویت فرد را شناسایی می نماید متشکل از نام و نام خانوادگی افراد است. در اصطلاح به نام شخصی فرد نام کوچک گفته می شود و نام خانوادگی فرد نام فامیلی نیز گفته می شود. اما عنوان وکیل تغییر نام  با چه هدفی در این مبحث مطرح شده است؟ تغییر نام به معنی تغییر هویت حقوقی فرد است و از این رو ممکن است از نظر قانونی و حقوقی دارای اشکالاتی باشد پس گاهی تغییر نام امری دشوار به نظر می رسد.

بنابراین؛ علت حضور وکیل تغییر نام در این مورد حقوقی موجه خواهد شد. یکی از وظایف هر پدر و مادری انتخاب نامی زیبا برای فرزندان خود هستند و درد دین مبین اسلام نیز به این مورد اشاره شده است که وظیفه پدر و مادر این است که نامی پسندیده و زیبا برای فرزندان خود انتخاب نمایند. حتما در فضای مجازی عکس هایی از شناسنامه افراد به اشتراک گذاشته شده است که دارای اسامی عجیب و غریب یا بی معنی و یا دارای الفاظی نامتعارف است که موجب تمسخر سایر افراد قرار گرفته است مطمئنا این افراد از بردن اسم خود در جمع ناراضی هستند و از این بابت اعتماد به نفس بسیار پایینی دارند.

بدهی است که این افراد تمایل داشته باشند تا نام خود را تغییر دهند. البته همیشه علت تغییر اسم به این دلیل نیست و گاهی دلیل افراد زیبا نبودن اسم با توجه به سلیقه خود است و سلیقه والدین خود را برای تعیین اسم خود قبول ندارند. به هر حال مطابق با اصول آزادی در انتخاب افراد می توانند با داشتن شرایطی برای تغییر اسم خود اقدام کنند. در ادامه متن به این شرایط و قانون ثبت احوال و موارد حقوقی این موضوع خواهیم پرداخت اما قبل از پرداختن به موضوع حقوقی تغییر نام لازم است تا در خصوص خود واژه نام توضیحاتی جامع ارائه دهیم لطفا تا پایان مقاله ما را همراهی بفرمایید.

نام یا اسم

واژه نام اصطلاحی است برای شناسایی هر چیزی و مکانی است. نام ها به هویت و شناسایی چیزی یا انسانی اشاره داشته باشد. در زبان و ادبیات فارسی به اسم خاص نام گفته می شود و نام بیشتر به اسامی اشخاص برجسته اشاره دارد. مثلا نام بنیان گذار جمهوری اسلامی و یا نام خلیج فارس و نام شهر تهران و گاهی واژه نام به اسامی عام نیز اشاره دارد( اسامی انسان های دارای هویت)  که در چنین مواردی از مترادف نام یا همان اسم نیز استفاده می شود و منظور از اسم عام اسم انسان ها می باشد. در زبان محاوره به جای نام از اسم و به جای اسم از نام استفاده می شود.در حقیقت تفاوتی اساسی در معنی این دو نام وجود ندارد و در زبان محاوره از هر دو واژه استفاده می شود و در خلال متن این مقاله گاهی به جای نام از اسم استفاده خواهد شد. در زبان رسمی واژه نام را برای انسان های برجسته و یا اماکن به کار برده می شود و در فرم های اداری و رسمی نیز منظور از نام اسم عام و هویت انسان ها می باشد. به هر حال نام هر انسانی یکی از مهمترین شاخص های هویتی او محسوب می شود و همه افراد وی را به این نام خواهند شناخت پس برای بسیاری از افراد مهم است آنها را به چه اسم و عنوانی بشناسند. از این رو برای تغییر نام خود دلایل قانع کننده ای را خواهند داشت که در ادامه این مقاله به این موضوع خواهیم پرداخت.

علل تغییر نام

افرادی که برای تغییر نام خود به وکیل تغییر نام مراجعه می کنند دلایل متفاوتی برای تغییر اسم خود مطرح می کنند. برخوردار بودن از نام مناسب و دلخواه خود باعث افزایش اعتماد به نفس در افراد خواهد شد و این موضوع دلیل اصلی تمامی افرادی است که تمایل به تغییر اسم خود دارند. همه ما می دانیم که بخشی از هویت انسان ها در نام آنها تجلی دارد و بار معنای آن برای افراد بسیار مهم است و به نوعی نشان دهنده همان هویت فرد می باشد. نام گذاری پدیده ای است کاملا فرهنگی و رفتار هر فرهنگ و جامعه در رابطه با نامگذاری متفاوت است. اما آنچه مسلم است پدران و مادرانی که نامی را برای فرزند خود انتخاب می کنند حتما یا به هویت قومی یا به هویت ملی و یا به هویت مذهبی اعتقاد داشته اند. پدر و مادرانی که نام فرزندان آنان علی و جواد و فاطمه است مشخص است که به هویت دینی اعتقاد داشته اند و یا پدر و مادری که نام فرزندان آنان نیما و آناهیتا است بیشتر تمایل به هویت ملی دارند و از این رو به این نام ها علاقه نشان داده اند.

به طور کلی تمامی افرادی که نام خود را تغییر داده اند و یا قصد تغییر نام خود را توسط وکیل تغییر نام دارند انگیزه های متفاوتی برای این مهم داشته اند. انگیزه آنان ارتقای جایگاه و زیبا بودن نام با توجه به علاقه شخصی خود و انگیزه های درونی است. افراد  برای تغییر نام خود لازم است تا انگیزه خود از این کار و دلایل خود را مطرح نمایند. خود شخص یا وکیل تغییر نام به نیابت وی زمانی که متن درخواست تغییر اسم را تنظیم خواهند کرد باید حتما دلایل فرد برای تغییر اسم بیان شود. اما وکیل تغییر نام کیست؟ که در ادامه این مقاله به این موضوع خواهیم پرداخت.

وکیل تغییر نام کیست؟

افرادی که با هر انگیزه و دلیلی به تغییر نام خود فکر می کنند لازم است قبل از انجام هر اقدامی با وکیل تغییر نام مشورت های لازم را داشته باشند. طبیعتا تغییر نام همیشه مورد پذیرش اداره ثبت قرار نمی گیرد که علت آن در ادامه متن بیان خواهد شد. با این حال لازم است با شخصی که در خصوص روند تغییر نام اطلاعات لازم را دارد و با مراحل انجام این کار آشنا است، مشورت شود. اداره ثبت نیز با ارائه دادخواست به دادگاه حقوقی درخواست فرد را برای تغییر نام خود قبول می کنند و با این تفسیر متوجه خواهیم شد که موضوع اسم و یا اسم خانوادگی یک موضوع کاملا حقوقی است و لازمه انجام آن حضور وکیل حقوقی و مسلط به روند تغییر نام است. برای تغییر اسم ممکن است بارها فرد به مرجع قضایی و اداره ثبت احوال رفت و آمد داشته باشد و یا لازم باشد تا متن حقوقی و قانونی برای درخواست خود تنظیم کند در چنین حالتی وکیل تغییر نام بهتر و دقیق تر روند حقوقی را پیگیری خواهد کرد. در حالت کلی وکیل مذکور شخصی است که تمامی مراحل لازم جهت تغییر اسم را انجام خواهد داد، به قوانین ثبت احوال و تبصره های آن مسلط است،با نحوه رسیدگی مراجع و سلایق آنها آشنا است و در آخر بهتر از هر فرد عادی میتواند متن دادخواست مورد قبول قاضی یا اداره ثبت را تهیه نماید. لازم به ذکر است وکیل تغییر نام فقط در حوزه تغییر نام کوچک یا نام هویتی اشخاص فعالیت ندارد و خدمات و مشاوره های لازم را درخصوص تغییر نام خانوادگی نیز ارائه خواهد داد.

مسائل حقوقی تغییر نام

همانطور که گفته شد؛ تغییر نام از لحاظ مسائل حقوقی گاهی امری پیچیده و دشواری خواهد بود و شاید ایرادی که برخی افراد عادی به این مسئله وارد می کنند این است که چرا تغییر نام دارای روندی طولانی و پیچیده ای است؟ همچنین برای گفته خود دلیل اصل آزادی انسان ها را یادآور می شوند که عدم اجازه قانونی برای تغییر اسم خود دلیلی است بر نقض قانون آزادی انسان ها و هر فردی آزاد است نامی برای خود انتخاب نماید و دیگران او را به این نام بشناسند و با این نام هویت خود را معرفی نمایند. خب در جواب این موضوع لازم است برخی مسائل و مشکلات پیشرو در تغییر نام را بازگو نماییم. باید در نظر داشته باشیم نامی که برای شخص توسط پدر و مادر انتخاب می شود در اداره ثبت احوال با یک سند رسمی ثبت خواهد شد و فرد هر فعالیتی را تحت عنوان این اسم انجام خواهد و تمامی مدارک او با این نام و نام خانوادگی ثبت خواهد شد.

در این راستا مجری قانون تمام تلاش خود را برای حفاظت اسناد رسمی افراد به کار خواهد برد  و البته سعی در اصالت دادن به این اسناد خواهد کرد. پس تغییر نام قطعا کاری ساده و آسان نخواهد بود زیرا فرد متقاضی برای تغییر اسم خود باید متحمل عواقب گسترده کار خود باشد. فردی که درصدد تغییر نام خود است میبایست تمامی مدارک شناسایی و مدارک تحصیلی و مدارک اخذ شده و شاید سند ازدواج و شناسنامه همسر را تغییر دهد و این موضوع دارای طیف گسترده ای از عملیات تغییر مدارک است و ممکن است قصد و هدف شخص از تغییر اسم اخفای هویت واقعی خود از قانون و فرار از چنگال قانون باشد. پس روشن است که قانون در برخی موارد لازم است سخت گیری های لازمی را انجام دهد اما با این حال و با وجود همه سخت گیری ها و شاید موانع فرد از نام خود به هر دلیلی ناراضی است و سلیقه پدر و مادر خود را در  تعیین نام خود نمی پسندد.

فرد در چنین شرایطی حق دارد تا درخواست تغییر اسم خود را از قانون داشته باشد. در قانون ایران گاهی تغییر اسم بسیار ساده اتفاق می افتد اما در موارد پیچیدگی های حقوقی بسیاری خواهد داشت البته گاهی نه در اداره ثبت احوال و نه در دادگاه حقوقی با تغییر نام فرد موافقت نمی شود مثلا افرادی که نام محمد را دارند بخواهند تغییر دهند معمولا با این درخواست موافقت نمی شود. با همه این بیانات وجود و حضور وکیل تغییر نام در طی کردن مراحل تغییر نام امری ضروری است.

نحوه مراجعه به اداره ثبت برای تغییر نام

ممکن است افراد پس از مشاوره با وکیل تغییر نام، خود به اداره ثبت احوال برای ارائه درخواست اقدام نمایند. لازم است تا شمای کلی از نوه مراجعه و نحوه رسیدگی به دادخواست را در ذهن داشته باشند. برای تغییر نام تمامی ادارات ثبت احوال آمادگی لازم را جهت دریافت مدارک در ساعت و روز های کاری دارند. افراد در هر ساعت و روز کاری می توانند جهت تسلیم درخواست به اداره مذکور مراجعه نمایند. ضمنا برای تسلیم و تنظیم درخواست تغییر نام به غیر از محل صدور شناسنامه بلامانع است. به این صورت؛ چنانچه فرد ساکن شهری باشد و محل صدور شناسنامه وی شهر یا حوزه ای دیگر باشد مانعی برای ارائه درخواست به اداره محل سکونت متقاضی وجود ندارد.

در چنین مواردی پس از ارائه و پذیرش درخواست و ارسال به اداره ثبت احوال محل صدور شناسنامه و طرح موضوع درخواست در هیأت حل اختلاف اقدامات لازم انجام شده و نتیجه جهت اطلاع به متقاضی تغییر نام به اداره ثبت احوال ارسال کننده اعلام خواهد شد. نظر به این مورد که درخواست تغییر نام باید در هیأت حل اختلاف واقع در اداره ثبت محل صدور شناسنامه مطرح شود و با رعایت قوانین و مقررات لازم تصمیم در مورد درخواست اتخاذ خواهد شد پس بنابراین موافقت با درخواست تغییر نام موکول به رای صادره از هیأت حل اختلاف اداره مربوطه خواهد بود.

پس از اینکه رای در هیأت مزبور صادر شد و نظر نهایی در خصوص درخواست شخص ابلاغ شود به ترتیب مراحل زیر اقدام خواهد شد؛

در صورتی که رای صادر شده نظر به موافق خواسته باشد پس از رویت متقاضی و تقاضای اجرا اقدامات بعدی برای تعویض شناسنامه با اسم جدید انجام خواهد شد. رای صادره چنانچه با موافق تغییر نام صورت گیرد حتما فرد متقاضی باید در محل صدور شناسنامه حضور پیدا نماید و کارشناسان از اصالت عکس شناسنامه و فرد مطمئن شوند.

چنانچه رای صادر شده بر علیه خواسته فرد متقاضی برای تغییر نام باشد متقاضی در صورت تمایل و تکرار درخواست به استناد ماده 4 قانون ثبت احوال ظرف مدت 10 روز پس از ابلاغ رای از هیأت اختلاف نسبت به تصمیم اخذ شده به دادگاه حقوقی محل اقامت خود مراجعه نماید و دادخواست اعتراض را تنظیم و تسلیم نماید.

مراحل ارائه درخواست تغییر نام به مراجع مربوطه

وکیل تغییر نام در جلسه مشاوره کلیه مراحل و روند تغییر نام را برای فرد خواهان شرح خواهد داد. همچنین به فرد متذکر خواهد شد که نام انتخابی او نباید با فرهنگ جامعه مغایرت داشته باشد زیرا در غیر این صورت تقاضای وی رد خواهد شد. نام هایی که حاوی الفاظ رکیک و نامتعارف است هرگز مورد قبول اداره ثبت احوال قرار نخواهد گرفت. پس لازم است تا نام انتخابی فرد موجه و مناسب با جامعه ما باشد. تغییر نام های مذهبی و عربی به نام هایی با هویت ملی یا برعکس بلامانع است البته همانطور که گفته شد در مواردی شاهد آن بوده ایم فردی که نام یکی از امامان را داشته است با تغییر اسم، نام خود را تغییر داده است اما تغییر نام های مذهبی دارای شخصیت برجسته ای در اسلام هستند معمولا امکان ندارد و دلیل این امر حاکمیت مذهبی کشور می باشد. فرد متقاضی با تحویل مدارک به وکیل تغییر نام ، طی نمودن روال تغییر اسم را به وکیل متخصص در این امر واگذار می نماید. مدارک شناسایی فرد به اداره ثبت احوال ارائه خواهد شد البته متن درخواست نیز باید ضمیمه این مدارک شود. ارائه درخواست تغییر نام با پرداخت هزینه در اداره مزبور ثبت خواهد شد. پس از آن مدارک ارائه شده باید توسط کارشناسان در اداره ثبت مورد بررسی قرار بگیرد که اصالت مدارک برای مرجع محرز شود. در صورتی که درخواست متقاضی با قوانین ثبت احوال هماهنگ باشد به این معنی درخواست فرد با مستند قانونی یعنی ماده 20 مغایرت نداشته باشد، خواسته فرد مورد قبول واقع می شود و شناسنامه جدید با اسم جدید برای فرد صادر خواهد شد.

اما چنانچه درخواست فرد مخالف با قانون باشد خواسته متقاضی رد خواهد شد و موضوع در هیئت حل اختلاف که در اداره ثبت واقع شده است مورد رسیدگی دوباره قرار خواهد گرفت. ملاک رد درخواست تغییر نام در قوانین اداره ثبت احوال ذکر شده است که در ادامه به آن خواهیم پرداخت. به هر حال قبول درخواست متقاضی بدون دادخواست مرجع قضایی از سوی اداره ثبت احوال امکان ندارد. چنانچه با درخواست فرد در اداره ثبت احوال موافق نشود و در هیئت رسیدگی نیز دوباره رد شود فرد می تواند از طریق ارائه دادخواست به دادگاه حقوقی از مراجع قضایی تقاضای خود را خواستار شود. در ادامه با تنظیم دادخواست مربوطه بیشتر آشنا خواهیم شد.

ثبت دادخواست تغییر نام در دفاتر قضایی

همانطور که در متن فوق گفته شد امکان قبول درخواست تغییر نام در اداره ثبت بدون ارائه دادخواست دادگاه حقوقی امکان نخواهد داشت. یعنی زمانی که اداره ثبت احوال درخواست فرد را مبنی بر پذیرش تغییر نام قبول نماید بایستی اجازه صدور شناسنامه جدید را از دادگاه حقوقی دریافت نماید. پس با این حال لازم است فرد دادخواست خود را دادگاه حقوقی ارائه دهد. دادخواست مربوطه باید در دفاتر قضایی ثبت شود. ابتدا فرد به یکی از دفاتر قضایی مراجعه خواهد کرد و دادخواست خود را در این دفاتر ثبت خواهند کرد. موضوع مهمی که در خصوص متن دادخواست وجود دارد این است که فرد یا وکیل تغییر نام باید به گونه ای متن دادخواست را تهیه و تنظیم کنند که دادگاه مجاب به قبول درخواست فرد شود و قاضی پرونده در مورد علت تغییر نام قانع شود. پس متن دادخواست بسیار مهم است و لازم است حتما این امر را به وکیل متخصص در این زمینه سپرده شود. پس زمانی دادگاه با ابطال شناسنامه و انتخاب اسم جدید و صدور شناسنامه و مدارک جدید موافقت خواهد کرد که دلیل فرد برای تغییر اسم خود به نظر قاضی پرونده قانع کننده و موجه باشد.

مراحل رسیدگی به دادخواست تغییر نام در دادگاه حقوقی

همانطور که گفته شد؛ متن دادخواست در اقناع نظر دادگاه بسیار مهم است و لازم است تا این متن به واسطه وکیل تغییر نام تهیه شود. دادگاه پس از دریافت دادخواست دریافت نام و بررسی دلایل ذکر شده و بررسی مدارک فرد متقاضی اقدام به صدور رای خواهد کرد. چنانچه دادخواست مورد قبول دادگاه قرار گرفته شود مراتب به اداره ثبت احوال فرستاده خواهد شد و اجازه ابطال شناسنامه قدیمی و صدور شناسنامه جدید را برای فرد صادر می نماید. مراحل بعدی لازم نیز در همان اداره ثبت احوال صورت می گیرد. لازم است در ادامه متن به مستند قانونی اداره ثبت احوال در خصوص تغییر نام و تبصره های آن بپردازیم اما قبل از این مهم بایستی نقش وکیل تغییر نام در این پروسه را تشریح نماییم.

نقش وکیل تغییر نام

با آگاهی نسبت به مراحل رسیدگی به درخواست تغییر نام متوجه شدیم که گاهی در هیأت ها حل اختلاف در اداره ثبت احوال با درخواست و دلیل فرد برای تغییر نام موافق نمی شود. همچنین همانطور که گفته شد در حالت عدم موافقت با درخواست فرد از طریق دادگاه حقوقی می تواند تقاضای خود را مکررا مطرح نماید. وکیل تغییر نام با آگاهی کامل بر این مراحل و احتمالات می تواند در ارائه درخواست به اداره ثبت احوال و در صورت لزوم تنظیم و تسلیم دادخواست تغییر نام به مرجع قضایی نقشی موثر داشته باشد. به هر حال تنظیم درخواست های قانونی لازمه سواد و ادبیات قانونی خواهد بود و هر میزان در متن دادخواست و درخواست خود به هر یک از مراجع ذیربط اصول ارائه درخواست رعایت شود می توان به موافقت درخواست امیدوار بود.

وکیل تغییر نام محل اقامت متقاضی قطعا بار ها مراحل تغییر نام را در اداره مزبور را انجام داده است و با سلیقه و نحوه تصمیم گیری هیأت اختلاف واقف است پس با آگاهی کامل اقدامات لازم را برای خواسته موکل خود انجام خواهد داد. تغییر نام شاید موضوع حقوقی پیچیده ای نباشد اما تهيه متن دادخواست در زمان رد خواسته از طرف اداره ثبت احوال موضوعی است که حتما مشاوره و راهنمایی های وکیل تغییر نام را می طلبد. زیرا همانطور که در متن فوق و پیشتر گفته شد؛ نحوه تنظیم متن دادخواست در اقناع نظر قاضی موثر خواهد بود. چنانچه رای قاضی دادگاه بر رد دادخواست فرد برای تغییر نام باشد عملا فرد راهی برای تغییر نام نخواهد داشت البته اعتراض به رای دادگاه امکان پذیر است اما برای تغییر نام لازم نیست مراحل طولانی را سپری کرد. پس نقش وکیل تغییر نام در این مورد پررنگ خواهد شد و برای جلوگیری از رد احتمالی دادخواست در دادگاه حتما با وکیل متخصص و با تجربه در این زمینه مشورت شود. 

ماده 20 قانون اداره ثبت احوال

طبق ماده 20 قانون اداره ثبت احوال انتخاب نام با فرد اعلام کننده است. نام ساده (امیر) یا مرکبی (امیرعلی) برای فرد انتخاب خواهد شد. در صورتی که هر یک از نام های انتخابی دارای شرایط ذیل باشند قطعا با درخواست فرد موافقت نخواهد شد همچنین در حالتی که فرد متقاضی نامی با شرایط ذیل داشته باشد برای تغییر نام وی ممانعتی وجود ندارد. در حالت کلی نام های انتخابی با توجه به سلیقه افراد متفاوت است اما لازم است تا یادآوری شود که ماهیت نام انتخابی نباید با موازین فرهنگی و اسلامی مغایرت داشته باشد.

عناوین و القاب و نام های مستهجن و زننده و نامتناسب با جنس ( به این معنی نامی دخترانه برای پسر انتخاب شود و یا برعکس ) ممنوع است و در کل نام های که موجب هتک حرمت و حیثیت اسلام و مقدسات اسلام نیز باشد، ممنوع است.

اینکه چه نام هایی ممنوع است در تشخیص شورای عالی ثبت احوال است و شورای عالی نیز لیستی از این نام ها و نمونه های از آن را تهیه کرده است و متعاقبا آن را به سازمان ارسال می نماید تا در صورت لزوم با توجه به این لیست و نمونه های مشابه هیأت حل اختلاف با نام انتخابی فرد مخالفت شود.

اقلیت های دینی شناخته شده در قانون اساسی مجاز به انتخاب اسامی با توجه به دین و فرهنگ و تابع زبان آنها خواهد بود. مدارک لازم جهت دال بر دین و مذهب فرد برای انتخاب اسم کفایت می کند.

ذکر پیشوند سید یا سیده در شناسنامه و اسناد سجلی افرادی که در اسناد سجلی پدر و پدر بزرگشان قید شده است، الزامی است و یا افرادی که سیادت آنان محرز شود باید در سجلد آنان پیشوند سید یا سیده حتما قید شود. مگر افرادی که مدعی شوند که سید یا سیده نیستند و یا عدم سیادت آنان به لحاظ شرعی ثابت شده باشد.

در حالت کلی اداره ثبت احوال با تغییر نام افراد مگر در شرایط و حالت ویژه ای مخالفت نخواهد کرد بیشتر مخالفت های هیات در خصوص اسم انتخابی افراد است و در موارد بیشماری هیأت مربوطه با نام انتخابی فرد موافقت نکرده و خواستار تغییر اسم انتخابی متقاضی شده اند.

شرایط تغییر نام طبق قانون ثبت احوال

همانطور که در متن فوق عنوان شد هر نام نامتناسب با جنسیت فرد و هر نام یا عنوان مغایر با ارزش های اسلامی ممنوع است وکیل تغییر نام با تسلط بر ماده قانونی مستند و تبصره های آن نام های ممنوع و نام های مجاز را برای فرد متقاضی تشریح خواهد کرد. به موجب ماده 20 قانون اداره ثبت احوال نام های زیر ممنوع است و کسانی که دارنده این اسامی هستند می توانند با مراجعه به اداره ثبت احوال اقدام به تغییر نام خود نمایند.

اسامی که موجب هتک حرمت و حیثیت اسلام و مقدسات اسلامی می باشد که نمونه این اسامی مانند عبد الات یا عبد العزی که به معنی بنده لات و بنده عزی است که لات و عزی نام دو بت معروف در زمان شرک پرستی در مکه بوده است.

نام هایی که مرکب هستند ولی عرفا یک نام محسوب نمی شوند. مانند اسامی ترکیبی یا مرکب ناموزون که اساسا نام ها هیچ ربطی به یکدیگر ندارند مانند شهره فاطمه یا حسین کامبیز و یا سعید بهزاد

برخی از اسامی افراد عناوین هستند این عناوین اعم از عناوین لشکری و یا کشوری یا ترکیبی از اسم و این عناوین مانند سروان و دکتر و سرتیپ و شهردار و یا شهردار علی و سروان محمد

برخی از اسامی افراد از القاب رایج برگرفته شده اند القاب ساده یا مرکب فرقی ندارد به هر حال در اداره ثبت ممنوع است مانند ملک الدوله یا خان یا سلطان علی یا حاجیه سلطان و شوکت الملک

نام های زننده و مستهجن، منظور از زننده و مستهجن آن دسته از نام هایی است که بر حسب زمان یا مکان و یا به جات و تبدیل این اسم برای دارنده این نام زننده می باشد و لازم است در صورت برخورد با هر یک از این نام ها مراتب به شورای عالی ارسال شود. نام هایی که مغایر با ارزش والای انسانی و دارای صفات مذموم می باشد مانند قوچی یا گرگ و غیره و نام هایی که با فرهنگ و عرف غالب و با مقدسات مذهبی و فرهنگی مردم مغایرت داشته باشد مانند چنگیز و لات و خونریز و غیره و در آخر نام هایی که موجب تحقیر شدن افراد می شود و با معنی لغوی آن در جامعه مورد قبول نباشد مانند صد تومانی و کنیز و گدا و گت آقا و غیره

اسامی که نامتناسب با جنس باشند مانند نام ماشاالله برای جنس مونث و اکرم برای افراد مذکر

حذف کردن کلمات غیر ضروری و زائد در نام های افراد مانند غلام و قلی و قوچ و ذولف

تصحیح اشتباه های املایی در اسامی اشخاص که که به علت عدم آشنایی مامور با الفاظ یا لهجه و معانی محلی و یا به علت عدم تلفظ صحیح اظهار کننده مانند زهراب به جای سهراب و یا منیجه به جای منیژه

هم نام بودن فرزند با مادر یا پدر

همچنین هم اسم بودن برادران و خواهران در یک خانواده

تغییر نام از صورت های عربی به صورت های فارسی مثلا رحمن به رحمان یا اسمعیل به اسماعیل

تغییر نام افرادی که با تایید مراجع ذیصلاح به دین اسلام مشرف شده اند.

تغییر اسامی افرادی که نام روزهای هفته را دارند. مانند نام شنبه

تغییر نام افرادی که تغییر جنسیت داده اند و دادگاه حکم بر تغییر جنسیت و صدور اسناد سجلی جدید با هویت جدید برای فرد صادر کرده است.

پیشوند عبد خاص اسامی و صفات ذات خداوند است و فرد می توان تقاضای حذف آن را داشته باشد.

اشخاص واجد شرایط برای تغییر نام

طبق قوانین ثبت احوال افرادی که تقاضای تغییر نام خود را از این مرجع دارند باید واجد شرایط باشند. افرادی که بلوغ فکری رسیده باشند و در قانون و اجتماع جزو افراد محجور محسوب نشوند می توانند تقاضای تغییر نام را داشته باشند. این افراد و یا سرپرست قانونی آنها با کمک وکیل تغییر نام می توانند مراحل مربوط به تغییر اسم را انجام دهند. طبق قانون افرادی که دارای شرایطی خاص باشند محجور شناخته می شوند و افراد محجور تا پایان محجوریت نمی توانند به تصمیمات اقتصادی و اجتماعی خود مستقلا عمل نمایند. افرادی که که زیر 18 سال سن دارند و افرادی که به بلوغ شرعی نرسیده اند و همچنین افرادی که دارای عقل معاش نیستند از نظر قانون محجور شناخته می شوند و برای اداره امور زندگی خود تابع تصمیم سرپرست قانونی خود باشند و در صورت عدم سرپرست باید زیر نظر مدعی العموم یا دادستان امور زندگی خود را اداره نماید.  تغییر نام یکی از این امور می باشد که لازم است افراد برای انجام آن 18 سال تمام داشته باشند و یا در غیر اینصورت باید با موافقت سرپرست قانونی یا قیم یا ولی خود و به واسطه آنها اقدام لازم را انجام دهند. پس با این تفاسیر شرایط لازم برای ارائه درخواست تغییر نام به شرح زیر است:

اشخاصی که سن قانونی آنها به 18 سال رسیده باشد.

افرادی که زیر 18 سال سن دارند اما گواهی رشد را از دادگاه گرفته باشند. ( افراد زیر 18 سال غیر رشید محسوب می شود مگر اینکه به دادگاه ثابت کند که رشید است و حکم رشد را دریافت کرده باشد که برای دریافت این حکم شرایطی لازم است)

افراد زیر 18 سال سن با درخواست پدر یا پدر بزرگ. افراد زیر 18 سال با تصمیم سرپرست قانونی خود می توانند نام خود را تغییر دهند.

درخواست سرپرست قانونی که سمت آنها محرز باشد. قیم یا ولی قهری برای تغییر اسم افراد محجور و صغیر کمتر از 18 سال سن و یا افرادی که دارای عقل سالم نیستند و به اصطلاح به آنها مجنون یا دیوانه گفته می شود.

مدارک مورد نیاز برای درخواست تغییر نام

برای تنظیم درخواست تغییر نام به کمک وکیل تغییر نام لازم است تا مدارک مورد نیاز تهیه و ضمیمه درخواست شود. اصولا برای انجام این مهم مدارک زادی لازم نیست و تصویر مصداق شناسنامه و دو برگ کپی از آن و فرم تکمیل شده شماره 5 ثبت احوال که برای این منظور در اداره ثبت تهیه شده و موجود است. همچنین برای رسیدگی به درخواست مربوطه لازم است هزینه آن پرداخت شود. مدارک لازم با متن درخواست به اداره ثبت تسلیم خواهد شد.

ارائه شناسنامه و دو برگ از تصویر آن

تکمیل فرم شماره 5 و تحویل آن

پرداخت هزینه درخواست طبق تعرفه سال جاری

درخواست تغییر نام خانوادگی به کمک وکیل تغییر نام

افرادی که خواستار تغییر نام خود هستند و درخواست لازم را به اداره ثبت احوال ارائه می دهند لزوما به منظور تغییر نام کوچک خود نیستند و گاهی خواستار تغییر نام خانوادگی خود هستند و اصولا این مورد در قانون اداره ثبت احوال دارای قوانین جداگانه ای نخواهد بود و تمامی مطالب مندرج در این متن به تغییر نام خانوادگی نیز قابل تعمیم است. لزوما قانونی جداگانه ای برای این مهم در نظر گرفته نشده است. بر اساس ماده 997 قانون مدنی هر کسی بایستی دارای نام خانوادگی باشد و انتخاب نام خانوادگی مخصوصی که با نظامنامه اداره ثبت احوال معین شده است ممنوع خواهد بود. پس داشتن نام خانوادگی مناسب الزامی است و در صورتی که نام خانوادگی با موارد فوق الذکر مطابقت نداشته باشد ممنوع است و نباید اسامی ممنوعه برای نام خانوادگی انتخاب شود. اما لازم است تا شرایط لازم برای تغییر نام خانوادگی شرح داده شود.

شرایط تغییر نام خانوادگی

مراحل و شرایط فرد متقاضی برای تغییر نام خانوادگی قوانینی است که برای تغییر نام ذکر شد. اما برای تغییر نام خانوادگی شرایطی لازم است که طبق آن نام خانوادگی انتخابی مورد موافقت اداره ذیربط قرار خواهد گرفت. شرایط تغییر نام خانوادگی با تغییر نام کوچک فرد تقریبا مشابه است اما در مواردی شروط خاصی از سوی قانون تعیین شده است زیرا همانطور که می دانیم نام خانوادگی نامی مشترک است که برای همه اعضای یک خانواده است و به نوعی مشخصه و هویت یک خانواده را معرفی خواهد کرد. شرایط که مجوز تغییر نام خانوادگی را برای افراد صادر می کند به شرح زیر است؛

نام خانوادگی از کلمات نامناسب مانند بیچاره و گدا یا امثال آن استفاده شده باشد.

نام خانوادگی فرد تشکیل شده بیشتر از دو واژه باشد مانند کریمیان دربند اصل یا امثالهم

نام خانوادگی که با واژگان خارجی ترکیب شده باشند و یا نام خانوادگی خارجی باشد مانند علی اف یا اریکسون و غیره

نام های خانوادگی که منسوب به عنوان یا القابی باشد مانند سرهنگ یا دکتر یا خان و نظیر آن

زمانی که برا یکی از اعضای خانواده جرم کیفری پیش بیاید و این جرم باعث سرافکندگی و خجالت سایر افراد باشد.

اگر علت تغییر نام خانوادگی به علت تطابق نام خانوادگی با افراد خانواده باشد مانند تطابق نام خانوادگی با پدر یا خواهر و برادر

فرزندی که با مادر خود زندگی می کند و پدر او در قید حیات نباشد، تغییر نام خانوادگی به همسر مادر بلامانع است.

بهترین وکیل تغییر نام

وکیل متخصصی که در زمینه تغییر نام دارای تجربه کافی است بهترین وکیل تغییر نام خواهد بود و بهترین خدمات را در خصوص تغییر نام و تغییر نام خانوادگی برای افراد متقاضی ارائه دهد. اما مهم ترین نکته در انتخاب بهترین وکیل تغییر نام این است که وکیل متخصص در این حیطه دارای تجربه و مهارت کافی در تنظیم دادخواست تغییر نام باشد و متن دادخواست را به گونه ای تهیه نماید که نظر قاضی دادگاه را برای موافقت تغییر نام موکل خود جلب نماید. قبل از انجام هر عملیاتی برای ارائه تقاضای تغییر نام حتما با وکیل با تجربه در این زمینه مشورت های لازم انجام شود تا در این خصوص مشکلات احتمالی حقوقی برای فرد به وجود نیاید.

مقالات حقوقی:

وکیل تخلفات اداری

وکیل قتل

وکیل ماده 477

وکیل ارث و میراث

وکیل جرایم پزشکی

وکیل کمیسیون ماده 100 شهرداری

وکیل تجدید نظر خواهی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره با وکیل

09124857572

Call Now Buttonبا یک کلیک تماس بگیرید
×