وکیل فرهنگ و رسانه

وکیل فرهنگ و رسانه (7)

با گروه عدالت نویسان در وقت و هزینه صرفه جویی کنید

وکیل فرهنگ و رسانه

 وکیل فرهنگ و رسانه

 وکیل فرهنگ و رسانه یکی از بهترین وکلایی است که در جریان پرونده های سیاسی می تواند نقش بسیار اساسی و مهمی ایفا کند. وکیل فرهنگ و رسانه سال های زیادی را در جریان چنین پرونده های بسیار مهمی به ایفای نقش پرداخته است و به همین دلیل هم می تواند بهتر از هرکس دیگری به افراد درگیر در جریان این پرونده ها کمک کند تا نتیجه خوبی بدست اورند و بتوانند از حق و حقوق خود دفاع کنند. وکیل فرهنگ و رسانه را چگونه بشناسیم؟ وظایف وکیل فرهنگ و رسانه چیست؟ در جریان دادرسی پرونده های قانونی وکیل فرهنگ و رسانه چه می کند؟ چه زمانی باید به وکیل فرهنگ و رسانه مراجعه کنیم؟

وکیل فرهنگ و رسانه جز بهترین وکلای پایه یک دادگستری است که در سال های اخیر توانسته است موفقیت های بسیار زیادی را بدست آورد و در جریان مسائل مربوط به فرهنگ و رسانه به ارائه خدمات حقوقی بپردازد. خدمات حقوقی وکیل فرهنگ و رسانه شامل مسائل مختلفی می شود و تمامی مراجعان به این وکیل میتواند به راحتی از این خدمات استفاده کنند.

اگر به دادگاه های مختلف و جلسات قضایی سیاسی مراجعه کنید متوجه این نکته می شوید که بیشتر جرائم و مشکلاتی که ناشی از پرونده های فرهنگ و رسانه هستند ریشه رد بی اطلاعی و عدم آگاهی افراد دارد. تمامی کسانی که بتوانند از قوانین و مسائل حقوقی مربوط به فرهنگ و رسانه اطلاع کسب کنند می توانند قبل از بوجود آمدن هرگونه مشکلی از ایجاد پرونده های سیاسی جلوگیری کنند. اما در صورتی که به طور ناخواسته درگیر این پرونده ها شدید و ندانستید که چگونه می توانید این موضوعات را مورد حل و فصل قرار دهید به شما توصیه می کنیم به وکیل فرهنگ و رسانه مراجعه کنید. وکیل فرهنگ و رسانه می تواند بهترین اطلاعات را در این زمینه به شما ارائه دهد.

 وکیل فرهنگ و رسانه بهترین کسی است که می تواند در زمینه پرونده های مربوط به مطبوعات به تمامی افراد کمک کند. اگر شما جز کسانی هستید که می خواهید از جرائم سیاسی و فرهنگی اطلاع کسب کنید به شما پیشنهاد می دهیم در ادامه این مطلب که توسط گروه متخصص حقوقی عدالت نویسان تهیه شده است با ما همراه باشید.

 وکیل فرهنگ و رسانه را بشناسید.

وکیل فرهنگ و رسانه دارای تفاوت های نسبتا شکاری با دیگر وکلای پایه یک دادگستری است و نمی توان انتظار داشت که ویژگی های این وکیل حرفه ای و متخصص با دیگر وکلای که پرونده های مختلف جزایی و خانوادگی، ملکی و…. را مورد پیگیری قرار می دهند، یکسان باشد. بنابراین برای انکه بتوانید وکیل فرهنگ و رسانه بهتر شناسایی کنید و جریان پرونده های خود را به او بسپارید بهتر است در ابتدا تحقیقات لازم را در زمینه انتخاب بهترین وکیل فرهنگ و رسانه انجام دهید تا بتوانید انتخاب خوبی در این زمینه داشته باشید.

کسانی که در انتخاب وکیل فرهنگ و رسانه اشتباه می کنند و نمی توانند به خوبی تصمیم گیری کنند معمولا در جریان پرونده خود دچار شکست می شوند و نمی توانند موفقیت های نسبتا خوبی بدست آوردند و در نهایت زمان و هزینه آنها از دست می رود. با انتخاب بهترین وکیل فرهنگ و رسانه می توان از به هدر رفتن هزینه و زمان خود جلوگیری کرد. اما مسئله اساسی که باعث ایجاد چالش در انتخاب وکیل فرهنگ و رسانه میشود آن است که بسیاری از افراد از ویژگی های این وکیل حرفه ای و متخصص و حوزه های کاری او اطلاع ندارند و نمی دانند که چگونه باید جریان پرونده خود را به او بسپارند.

در ادامه مطلب به طور کامل به ویژگی ها و تخصص هایی که باید وکیل فرهنگ و رسانه داشته باشد اشاره خواهیم کرد و آنان را به طور کامل توضیح خواهیم داد تا در  هنگام انتخاب وکیل فرهنگ و رسانه بتوانید با آگاهی کامل عمل کنید. در حالت کلی به تمامی کسانی که قصد انتخاب وکیل فرهنگ و رسانه را دارند توصیه می کنیم که برای انتخاب این وکیل متخصص و حرفه ای از یک موسسه حقوقی معتبر کمک بگیرند.

امروزه موسسات حقوقی معتبر از بهترین وکلای پایه یک دادگستری تشکیل می شوند و شما می توانید با بهترین و متخصص ترین افراد در حوزه های مختلف توسط این موسسات حقوقی آشنا شوید. یکی از بهترین و متخصص ترین گروه های معتبر حقوقی ک امروزه متخصص ترین وکلای دادگستری را گلچین کرده است و بهترین خدمات حقوقی را ارائه میدهد گروه وکلای عدالت نویسان است. گروه وکلای عدالت نویسان دارای کادری مجرب و آموزش دیده از افراد متخصص است که می تواند به افراد کمک کند تا در کوتاه ترین زمان ممکن پرونده خود را به نتیجه برسند.

 وکیل فرهنگ و رسانه و خدمات مشاوره ای

 وکیل فرهنگ و رسانه خدمات مختلف حقوقی را به موکلان خود ارائه می دهد و به انها کمک می کند تا از تضییع حقوق خود جلوگیری کنند. اما مسئله ای که وجود دارد آن است که متقاضیان باید قبل از اینکه اقدام به انعقاد قرارداد وکالت کنند به وکیل فرهنگ و رسانه مراجعه کنند و در جلسات مشاوره حقوقی شرکت کنند تا بتوانند این وکیل مجرب را شناسایی کنند و از میزان توانایی ها و تخصص او اطلاع پیدا کنند. در جلسات مشاوره حقوقی با وکیل فرهنگ و رسانه افراد این اختیار قانونی را دارند تا تمامی سوالات حقوقی خود را بپرسند و راه حلی مناسب برای حل مشکلات خود را پیدا کنند. وکیل فرهنگ و رسانه بر اساس تجربیاتی که دارد می تواند در رویارویی با پرونده های مختلف مربوط به فرهنگ و رسانه، بهترین عملکرد را از خود نشان دهد.

 وکیل فرهنگ و رسانه وظیفه دارد تا در جلسات مشاوره حقوقی به تمامی پرسش ها ذهنی موکلان خود پاسخ دهد و راه حلی مناسب به آنها پیشنهاد ندهد و پرونده های مربوط به فرهنگ و رسانه را به خوبی از جوانب مختلف مورد بررسی قرار داد تا نتیجه مناسبی از آنها بدست آورد. وکیل فرهنگ و رسانه دارای توانایی ها و تخصص هایی است که بسیاری از وکلای دیگر نمی توانند جایگزین او شوند و نتیجه ای را که وکیل فرهنگ و رسانه برای پرونده های سیاسی به ارمغان می آورد را بوجود آورند.

یکی از مسائل مهمی که اکنون ممکن است ذهن بسیاری از افراد را به خود مشغول کند و باعث بوجود آمدن اختلال بسیار زیادی برای آنها شود آن است که نمی توانند برای شرکت در جلسات مشاوره ای با وکیل فرهنگ و رسانه شرکت کنند و نمی دانند که این مشکلات را چگونه مورد حل و فصل قرار دهند.

 وکیل فرهنگ و رسانه برای حل این مشکلات و چالش ها، جلسات مشاوره حقوقی غیر حضوری را تشکیل می دهد. جلسات مشاوره حقوقی غیر حضوری با وکیل فرهنگ و رسانه بسیار راحت تر از مشاوره حضوری است و عموم مردم می توانند از هر کجای کشور با وکیل فرهنگ و رسانه ارتباط برقرار کنند و از خدمات مشاوره ای او استفاده کنند.

برای شرکت در جلسات مشاوره غیر حضوری با وکیل فرهنگ و رسانه شما نیاز به یک خط تلفن و اینترنت دارید. شما در هر زمان که می خواهید میتوانید با استفاده از خط تلفن همراه یا ثابت با وکیل فرهنگ و رسانه تماس بگیرید و به صورت تلفنی با این وکیل حرفه ای مشورت کنید تا مشکلاتتان مورد حل و فصل قرار گیرد.

یکی دیگر از راه هایی که می توان بدون دردسر با وکیل فرهنگ و رسانه ارتباط برقرار کرد، مشاوره اینترنتی است. مشاوره اینترنتی بسیار راحت است و امروزه افراد بسیار زیادی به آن دسترسی دارند و می توانند به راحتی از طریق برنامه هایی مانند واتساپ و تلگرام با وکیل فرهنگ و رسانه ارتباط برقرار کنند.

 وکیل فرهنگ و رسانه و خصوصیات و توانایی های او

همانطور که اشاره کردیم، وکیل فرهنگ و رسانه باید دارای ویژگی ها و خصوصیات مختلفی باشد تا بتوان از او کمک گرفت و موضوعات مختلف پرونده های سیاسی را به بهترین نحو ممکن وکالت کند. قبل از آنکه هزینه و زمانتان را برای جریان دادرسی با یک وکیل دادگستری به کار گیرید بهتر است در ابتدا در مورد وکیل فرهنگ و رسانه اطلاعات لازم را بدست آورید. زمانی که شما بتوانید بهترین وکیل فرهنگ و رسانه در تهران را پیدا کنید، حل مشکلات و چالش های شما رد جریان پرونده های رسانه و مطبوعات بسیار راحت تر خواهد بود و باعث صرفه جویی در زمان و هزینه های شما می گردد. به چند مورد از مهم ترین وکیل فرهنگ و رسانه اشاره می کنیم تا آنها را بشناسید:

اولین و مهم ترین ویژگی که باید وکیل فرهنگ و رسانه داشته باشد آن است که اطلاعات حقوقی جامع و کاملی در مورد مسائل مختلف مربوط به فرهنگ، رسانه و مطبوعات داشته باشد تا بتواند به صورت موفقیت آمیز در جریان این پرونده ها عمل کند. مسئله دیگری که باید بدانید آن است که تمامی این قوانین نیاز به بروز رسانی دارند و باید کاملا نوین و جدید باشند؛ چرا که امروزه قانونگذار ما بر اساس شرایط سیاسی و فرهنگی که در جامعه حاکم می گردد قوانین مختلفی را در این حوزه به تصویب می رساند و لایحه های مختلفی در رابطه با این قوانین تنظیم می گردند. در صورتی که یک وکیل فرهنگ و رسانه از این مسائل آشنایی نداشته باشد نمی تواند جریان پرونده را به خوبی پیش ببرد چرا که ناآگاهی های او نسبت به مسائل مختلف باعث ایجاد خلا قانونی در جریان پرونده و در نهایت شکست موکل می گردد.

دومین ویژگی که باید وکیل فرهنگ و رسانه داشته باشد، توانایی ارائه دفاعیه و استفاده از استدلال های مختلف در زمینه پرونده های فرهنگ و رسانه است. برخی از وکلا با وجود داشتن دانش کافی و کسب اطلاعات مختلف در زمینه فرهنگ و رسانه توانایی استفاده از ادله اثبات مناسبی برای دفاع از موکل خود ندارند و همین موضوع باعث می شود که نتوانند در جلسات دادرسیی انگونه که باید از موکل خود دفاع کنند تا حقوق او مورد تضییع واقع نگردد، اقدامات لازم را انجام دهند.

 وکیل فرهنگ و رسانه توانایی حل مسئله دارد و با فنون مذاکره آشنایی دارد. وکیلی که در جلسات دادگاه حضور می یابد باید از فنون مذاکره آشنایی داشته باشد تا بتواند به بهترین نحو ممکن از آنها استفاده کند و جریان پرونده های مختلف را پیش ببرد. وکیل فرهنگ و رسانه در مورد جرایم سیاسی و مطبوعاتی که اتفاق می افتد از تمامی توانایی های خود استفاده می کند تا بتواند جریان پرونده ها را به بهترین نحو ممکن پیش ببرد.

 وکیل فرهنگ و رسانه و دستمزد او

 وکیل فرهنگ و رسانه نیز مانند بسیاری دیگر از وکلای پایه یک دادگستری، هزینه ای را به عنوان دستمزد خود از موکلان دریافت می کنند. هنگامی که صحبت از وکیل فرهنگ و رسانه می شود اولین چیزی که به ذهن میرسد آن است که دستمزد وکیل فرهنگ و رسانه چقدر است و آیا این توانایی مالی برای افراد وجود دار د که بتوانند این هزینه را پرداخت کنند یا خیر.

از آنجایی که پرونده های فرهنگی و رسانه ای روز به روز در حال افزایش هستند و مسئله ای که وجود دارد آن است که این پرونده ها معمولا دارای پیچیدگی های بسیار زیادی هستند و جز حوزه های سیاسی کشور هستند، میزان حساسیت آنها بسیار بالا است. حساسیت بالایی که رد جریان پرونده های  سیاسی وجود دارد گهگاهی در هیچ پرونده دیگری دیده نمی شود و همین موضوع باعث می شود تا امکان شکست در این پرونده ها زیاد باشد. بنابراین وکیل فرهنگ و رسانه باید دارای تخصص و ها و مهارت های نسبتا زیادی باشد و رد شرایط حساسی برای دفاع از موکل خود اقدام کند و کاملا طبیعی است که وکیلی کهه در چنسنس شرایط ححساسی به سر برد، دستمزد خود را از موکلش دریافت کند.

در هر صورت شما باید بدانید که مجازات پرونده های مربوط به فرهنگ و رسانه نسبتا سنگین است و شامل آزادی  های سلامت و جسم و روح افراد میشود و در زمینه مالی نیز گاهی خسارت های آن چنان سنگینی را در پی دارد که افراد نمی توانند از عهده پرداخت آن برایند. بنابراین کاملا طبیعی است که پرداخت دستمزد وکیل فرهنگ و رسانه در مقابل خسارات و آسیب های ناشی از پرونده های سیاسی و مطبوعاتی بسیار مقرون به صرفه و مناسب باشد.

 هزینه وکیل فرهنگ و رسانه بر اساس موضوع پرونده های مختلف تفاوت دارد و نمی توان قیمتی ثابت را در مورد آن ارائه داد. دقت داشته باشید که موضوعات پرونده های فرهنگ و رسانه با یکدیگر فرق می کند و موضوع جرم و میزان تخصص وکلای مختلف نیز با یکدیگر کاملا متفاوت است و طبیعی است که دستمزد وکیل فرهنگ و رسانه در شرایط مختلف متفاوت باشد.

چه زمان به وکیل فرهنگ و رسانه مراجعه کنیم؟

مسئله بسیار مهمی که وجود دارد آن است که افراد نمی دانند که چه زمان و به چه نحوی باید به وکیل فرهنگ و رسانه مراجعه کنند و از خدمات مشاوره ای او استفاده کنند، در رابطه با این موضوع باید بگوییم که هیچ محدودیتی برای مراجعه به وکیل فرهنگ و رسانه وجود ندارد و همه افراد می توانند در هر شرایط و با هر جنسیتی که دارند به وکیل فرهنگ و رسانه مراجعه کنند.

حتی کسانی که نیاز به مشاوره فوری دارند به راحتی می توانند به صورت اینترنتی و تلفنی با وکیل فرهنگ و رسانه تماس برقرار کنند و سوالات خود را بپرسند تا راه حلی مناسب برای مشکلات حقوقی آنها از جانب وکیل فرهنگ و رسانه ارائه شود. در صورت صلاحدید وکیل فرهنگ و رسانه برای حل مشکلات و چالش های گوناگون پرونده های مختلف می توان جلسات حضوری مشاوره ای تشکیل داد.

در حالت کلی به افراد پیشنهاد می شود که قبل از مواجه شدن با مشکلات تعدد در جریان پرونده های فرهنگ و رسانه به وکیل متخصص مراجعه کنند و اطلاعات خود را در این زمینه افزایش دهند. همانطور که می دانید همیشه پیشگیری بهتر از درمان است و این موضوع شامل پرونده های فرهنگی و مطبوعاتی نیز می شود.

شاید اکنون این سوال برای بسیاری از افراد ایجاد شود که اگر به طور ناگهانی با پرونده های مربوط به فرهنگ و رسانه روبرو شوند تکلیف چیست و چگونه می توانند مسائل مربوط به این پرونده ها را مورد حل و فصل قرار دهند. در پاسخ به این سوال باید بگوییم که در هر صورت شما در هر زمان که به وکیل فرهنگ و رسانه مراجعه کنید به راحتی می توانید مشکلات و مسائل خود را با این وکیل با تجربه بیان کنید تا راه حلی مناسب برا ی حل این مشکلات از جانب وکیل فرهنگ و رسانه ارائه شود.

 وکیل فرهنگ و رسانه و قانون مطبوعات

قانون مطبوعات در مورد جرایم مربوط به رسانه به مسائل مختلفی اشاره می کند که وکیل فرهنگ و رسانه به خوبی از انسان اطلاع دارد. وکیل فرهنگ و رسانه  معمولا با استناد به این قانون به تعریف مسائل مربوط به این پرونده ها می پردازد. به چند مورد از قوانین مطبوعات در رابطه با این موضوع اشاره می کنیم:

منظور از مطبوعات و رسانه در این آیین­نامه، کلیه رسانه­ های چاپی و مطبوعات و الکترونیکی شامل برخط (خبرگزاری و پایگاه­های خبری و غیر برخط و انواع حامل­های داده) است.

 رسانه­ های چاپی (مطبوعات) و رسانه ­های الکترونیکی غیر برخط به لحاظ زمان انتشار منظم می­توانند با یکی از فواصل زمانی روزی یکبار (روزنامه)، هفته­ ای یکبار (هفته نامه)، ماهی یکبار (ماهنامه)، سه ماه یکبار (فصلنامه)، شش ماه یکبار و سالی یکبار منتشر شوند.

انتشار فوق العاده (چاپ دوم، سوم و.. ویژه ­نامه و هرگونه ضمیمه با همان نام رسانه و منطبق بر مشخصات مندرج در پروانه انتشار و با همان تاریخ و شماره مسلسل و رعایت سایر ضوابط قانون مطبوعات مجاز است.

ویژه­ نامه و ضمیمه باید به همراه رسانه توزیع شود و انتشار و توزیع جداگانه آن مجاز نیست. توزیع هرگونه ضمیمه به همراه رسانه از قبیل فرآورده ­های چاپی، لوح فشرده، راهنمای تبلیغاتی و مانند اینها که توسط اشخاص حقیقی و حقوقی به غیر از مسئولان رسانه تهیه شده است، منوط به اخذ مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.

چاپ و انتشار ویژه ­نامه ­های محلی توسط رسانه ­های مکتوب سراسری به طور جداگانه از رسانه اصلی ممنوع است و در صورتی که به همراه رسانه اصلی توزیع شود، حجم آگهی­های آن از (30) درصد صفحات ویژه ­نامه نباید بیشتر باشد.

عدم رعایت ضوابط مندرج در قانون مطبوعات و این آیین­نامه از سوی رسانه داخلی دستگاه­های اجرایی و بخش خصوصی منجر به صدور تذکر کتبی و در صورت تکرار تخلف، موجب لغو مجوز خواهد شد. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید از وکیل فرهنگ و رسانه کمک بگیرید.

 وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای صاحب امتیاز، پروانه انتشار و برای مدیر مسئول، کارت مدیر مسئولی صادر می‌کند. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می­تواند برای اجرای قانون مطبوعات، تحقیقات لازم را به عمل آورده و در اختیار هیئت نظارت بر مطبوعات قرار دهد. وزارتخانه­ ها و سازمان­های ذی­ربط موظفند همکاری لازم را بعمل آورند.

 وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی موظف است در صورت درخواست متقاضی، ظرف (15) روز دلایل مخالفت هیئت نظارت بر مطبوعات با تقاضای انتشار رسانه را به طور کتبی به متقاضی اعلام کند.  

 تاریخ رسمی ثبت درخواست پروانه انتشار رسانه، زمانی است که مدارک مورد نیاز،از سوی درخواست کننده ارایه شده باشد. در صورت فوت صاحب امتیاز، وراث قانونی واجد شرایط وی در درخواست صدور امتیاز رسانه مورث خود، حق تقدم دارند، مگر اینکه فاقد شرایط لازم باشند. چنانچه وراث در مهلت قانونی مذکور در ماده (16) قانون مطبوعات از درخواست انتقال امتیاز خودداری کنند و یا پس از صدور امتیاز اقدام به انتشار رسانه نکنند، پروانه انتشار لغو می­گردد.

رسانه الکترونیکی بر اساس قوانین مطبوعات

بر اساس قانون کشور ما و تعاریف حقوقی که توسط وکیل فرهنگ و رسانه  ارائه می گردد، رسانه الکترونیکی به رسانه­ ای اطلاق می­شود که:

با همان صورت، شرایط و ظواهر یک رسانه چاپی و طی فرآیند مرسوم روزنامه ­نگاری و تحریریه ­ای تولید و به طور منظم و با نام ثابت و تاریخ و شماره و ردیف معیّن در یک یا چند زمینه سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، هنری، ورزشی و نظایر اینها در محیط رقومی (دیجیتال) به صورت دوره­ای مندرج در ماده (1) این آیین نامه منتشر ­شود.

محتوای آن در محیط رقومی و طی فرآیند مرسوم روزنامه­ نگاری و تحریریه­ ای، تولید و به طور منظم و با نام ثابت در یک یا چند زمینه سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، هنری، ورزشی و نظایر اینها منتشر می­شود مانند خبرگزاری­ها، پایگاه­های خبری اینترنتی و رسانه ­های برخط. تولید و انتشار محتوا در این گونه رسانه­ ها به صورت لحظه­ ای و بدون توقف است. (بر خط)

به عنوان سامانه، اخبار و اطلاعات را به صورت مستمر برای بیش از (500) گیرنده در (24) ساعت از طریق پیامک یا شبکه­ های پیام ­رسان و به صورت انبوه برای دارندگان تلفن همراه، رایانه و مانند آن ارسال کند.

نسخه دیجیتال رسانه­ های چاپی دارای مجوز از هیئت نظارت بر مطبوعات که مفاد آن عیناً همان مفاد رسانه چاپی است و همچنین اعمال موضوع بند (پ) این ماده توسط رسانه­ های چاپی، خبرگزاری­ها و نشریات الکترونیکی دارای مجوّز، مشروط به ذکر نام رسانه و بازنشر مطالبی که عیناً در این رسانه­ها درج شده است، مجاز است و نیاز به اخذ مجوز جداگانه ندارد. موسسه خبری موسسه ای است که با ایجاد دفاتر نمایندگی در سطح کشور و یا گسترش آن در دیگر کشورها با فراهم نمودن امکانات، نیروی انسانی و تجهیزات فنّی مورد نیاز به طور منظم، مستمر و با نام ثابت در محیط رقومی (دیجیتال) و یا غیر آن اقدام به تولید، جمع­ آوری و انتشار محتوا می­کند.

 در هر شماره از رسانه­ های موضوع این آیین ­نامه باید نام صاحب امتیاز، مدیر مسئول، نشانی دفتر، تلفن و کارپوشه ملی ایرانیان یا پست الکترونیکی ملی و نیز زمینه انتشار در صفحه معیّن و محلّی ثابت با عنوان «شناسنامه» یا «درباره ما» درج گردد.

 رسانه­ های چاپی علاوه بر رعایت مفاد این مادّه، باید ترتیب و تاریخ انتشار، شماره مسلسل، تعداد صفحات، شماره هر صفحه، قیمت و نیز نام و نشانی چاپخانه ­ای را که رسانه در آن چاپ می­شود، در شناسنامه اعلام کنند.

دقت:

 در نامگذاری رسانه اعم از چاپی و الکترونیکی باید از کلماتی استفاده شود که با رسانه­ های موجود و یا با رسانه ­هایی که به طور موقت یا دائم تعطیل شده اند، اشتباه نشود و موجب تداعی نام آنها نگردد. همچنین نام رسانه نباید از کلمات نامانوس باشد و یا ایجاد شبهه وابستگی به سازمانهای دولتی کند. مرجع تشخیص این امور وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خواهد بود.

 ترجمه تمام یا قسمتی از مطالب اختصاصی رسانه­ های داخلی دارای پروانه و انتشار آن به صورت نشریه مستقل بدون اخذ موافقت آن رسانه ممنوع است.  تکثیر رسانه­ های موجود از طریق چاپ افست یا عکسبرداری یا طرق مشابه بدون اجازه صاحب پروانه ممنوع است.

مطالب رسانه باید مطابق و متناسب با زمینه ­های مندرج در پروانه انتشار باشد و رسانه مجاز به درج مطالب و محتوای خارج از زمینه­ های مذکور که بر خط مشی کلی رسانه تأثیر بگذارد، نمی­باشد.

نقل مطالب از رسانه­ ها و احزاب و گروه­های منحرف و مخالف اسلام (داخلی و خارجی) به منظور بررسی، تحقیق، نقد و رد مطالب بلامانع است. صرف نقل آن قسمت از اخبار، مطالب یا تصاویر رسانه‌ها که موجب توقیف، لغو پروانه و یا پالایش (فیلتر) آنها گردیده است، ممنوع است.

 رسانه­ های الکترونیکی برخط موظفند نام و نشانی مراکزی که خدمات میزبانی و پشتیبانی خود را از آنها دریافت می­کنند در “شناسنامه” یا  “درباره ما” اعلام کنند.  درج زمان دقیق انتشار در هرگونه مطلب نوشتاری، صدا و تصویر توسط رسانه­های موضوع این آیین‌نامه به صورت مستمر و لحظه­ ای، الزامی است.

 رسانه اجاره ­ای رسانه ­ای است که صاحب امتیاز آن با درخواست کتبی از هیأت نظارت بر مطبوعات و با تصویب آن هیئت و به موجب سند رسمی اختیارات و وظایف قانونی خود را به شخص حقیقی یا حقوقی واگذار می­نماید. اجاره­ کننده رسانه تا زمانی که رسانه در اجاره اوست، دارای حقوق، اختیارات و مسئولیت­های صاحب امتیاز بوده و پاسخگوی تکالیف قانونی اوست.

شرایط صدور پروانه انتشار رسانه چیست؟

  متقاضیان پروانه انتشار رسانه باید درخواست خود را به همراه پرسشنامه ای که حاوی مشخصات فردی، سوابق اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و شغلی و تعهدات قانونی است، به انضمام مدارک زیر از طریق سامانه الکترونیکی ذی‌ربط، بارگذاری و شماره (کد) رهگیری دریافت کنند:

عکس پرسنلی

تصویر شناسنامه از تمام صفحات

تصویر کارت ملّی

تصویر آخرین مدرک تحصیلی که به تایید مراکز ذی‌صلاح رسیده باشد.تصویر آگهی تاسیس شخص حقوقی در روزنامه رسمی

تشخیص صلاحیت متقاضیان به عهده هیات نظارت بر مطبوعات است. چنانچه متقاضی پروانه انتشار رسانه، شخص حقوقی باشد، تقاضای صدور پروانه همراه با معرفی فرد واجد شرایط به عنوان مدیر مسئول باید با معرفی کتبی بالاترین مقام شخص حقوقی باشد.

بالاترین مقام درخواست ­کننده پروانه باید واجد کلیه شرایط مندرج در قانون مطبوعات باشد. ادامه فعالیت رسانه در صورت تغییر بالاترین مقام شخص حقوقی و هرگونه تغییر در زمینه فعالیت و محدوده جغرافیایی فعالیت شخص حقوقی باید با تصویب هیئت نظارت بر مطبوعات باشد. ادامه انتشار رسانه در صورت انحلال شخص حقوقی مجاز نیست. احزاب، سازمان­ها و جمعیت­های سیاسی در صورتی می­توانند تقاضای صدور پروانه انتشار رسانه نمایند که اجازه فعالیت قانونی را از طرف وزارت کشور دارا بوده و مرجع صلاحیت­دار قضایی رای به انحلال آنها نداده باشد.

 وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای صدور پروانه انتشار رسانه سازمان­های غیردولتی غیر ایرانی در چارچوب مقررات مربوط به خارجیان مقیم ایران با کسب موافقت وزارت امور خارجه، استعلام از مراکز ذی­ربط و دریافت مدارک مورد نیاز بررسی و اقدام لازم را به عمل می­آورد.

  ‌انتشار رسانه داخلی یک سازمان، موسسه و شرکت دولتی یا خصوصی منوط به کسب مجوز از ‌وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با رعایت ضوابط زیر است:

درخواست انتشار رسانه و معرفی مدیر مسئول پیشنهادی از سوی بالاترین مقام مسئول آن مرکز باشد.

مطالب و اخبار عمدتاً در ارتباط با اهداف و شرح وظایف مرکز درخواست‌کننده و فقط برای استفاده کارکنان ‌باشد.

فاقد هر گونه آگهی بازرگانی و تبلیغاتی به جز آگهی­ های مرتبط با صاحب امتیاز باشد و رایگان باشد.

‌به یک مرکز و واحدهای تابعه آن فقط اجازه انتشار یک نشریه داخلی داده می‌شود. صدور مجوز انتشار نشریات داخلی سازمان­های دولتی با رعایت سایر قوانین مربوط خواهد بود.

وظایف صاحبان امتیاز و مدیران مسئول رسانه­ ها براساس قانون مطبوعات

برای کسب اطلاعات در مورد وظایف مسئول رسانه ها می توان از وکیل فرهنگ و رسانه کمک گرفت. با استناد به قانون مطبوعات می توان گفت:

رسانه ­ها موظفند محل فعالیت خود را برای انتشار و دسترسی عموم در اختیار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار دهند. صاحب امتیاز رسانه موظف است در صورت تغییر نشانی محل فعالیت رسانه، مراتب را به نحوی که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مقرر می دارد، اطلاع رسانی کند.

 مکاتبات رسانه ها با امضای صاحب امتیاز یا مدیر مسئول رسانه یا شخص دیگری که از پیش توسط مدیر مسئول به طور کتبی به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی معرفی شده باشد، معتبر است. مکاتبات نماینده مدیر مسئول در مواردی که قانون مطبوعات و این آیین نامه، آن را از وظایف صاحب امتیاز و یا مدیر مسئول شناخته است، فاقد اعتبار خواهد بود. در صورتی که صاحب امتیاز، شخص حقوقی باشد، مفاد این ماده، متوجه بالاترین مقام مسئول شخص حقوقی است.

 مدیران مسئول رسانه­ هایی که به صورت چاپی یا لوح فشرده منتشر می­شود موظفند بلافاصله پس از چاپ یا تکثیر هر شماره رسانه و همزمان با خروج هر شماره رسانه از چاپخانه یا مرکز تکثیر، دو نسخه را در تهران به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و در شهرستانها به اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مربوط ارسال و به صورت الکترونیک، گواهی رسید دریافت کنند.

 مدیران چاپخانه­ ها یا مراکز تکثیر باید بلافاصله پس از چاپ هر شماره رسانه نسبت به بارگذاری نسخه الکترونیکی آن در تارنمایی که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام می­کند،اقدام نمایند. 

در صورت لغو پروانه انتشار رسانه توسط دادگاه یا هیئت نظارت بر مطبوعات،با اعلام کتبی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، صاحب امتیاز موظف است مدارک دریافتی از قبیل پروانه انتشار و کارت مدیر مسئولی را ظرف ده روز به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مسترد نماید. با سوء استفاده کنندگان از این مدارک برابر قانون رفتار خواهد شد.

 خبرگزاری­ها و نشریات الکترونیکی موظفند پاسخ ها و توضیحات موضوع ماده (23) قانون مطبوعات را چنانچه در مهلت (30) روزه دریافت نموده باشند پس از وصول، حداکثر ظرف (24) ساعت منتشر نمایند. تبصره­های ماده (23) قانون یاد شده برای خبرگزاری­ها و نشریات الکترونیکی نیز الزامی است.

 مدیران مسئول رسانه ها موظفند کلیه کارکنان رسانه را بیمه کنند، در غیر این صورت علاوه بر مسئولیت در قبال تبعات قانونی، از تسهیلات و حمایت­های مادی و معنوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی محروم خواهند شد.

چنانچه در مرحله اول، نصاب اکثریت مطلق مدیران مسئول احراز نشود، جلسه بعد پس از دو هفته با هر تعداد از مدیران مسئول تشکیل می­شود و نماینده آنان با رأی اکثریت حاضران انتخاب می­گردد.

  ‌هر مدیر مسئول حتی اگر مدیر مسئول بیش از یک رسانه باشد، شخصاً در جلسه حضور می یابد و دارای یک رای خواهد بود.

 وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی موظف است ظرف یک سال پس از لازم الاجرا شدن آیین آیین نامه، تمهیدات لازم برای الکترونیکی شدن انتخابات مدیران مسئول را فراهم آورد.

در مورد قانون مطبوعات و وکیل فرهنگ و رسانه دقت کنید:

مدیران مسئولی که پروانه انتشار رسانه آنها به دلیل حکم قطعی دادگاه و قانون مطبوعات توسط هیئت نظارت بر مطبوعات لغو نشده باشد، و همچنین رسانه آنها مطابق ترتیب انتشار مندرج در پروانه صادره از سوی هیئت نظارت بر مطبوعات به طور منظم منتشر شده باشد، می­توانند در انتخابات شرکت کنند.

 چنانچه هر یک از اعضای هیئت نظارت بر مطبوعات و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یا سایر مراجع رسمی در مورد موضوع قانون مطبوعات ادّعایی داشته باشند، مدارک و مستندات خود را به اطلاع هیئت نظارت بر مطبوعات می­رسانند.

هیئت یادشده در صورت احراز تخلف، به صاحب امتیاز و مدیر مسئول اخطار می­دهد. در صورت عدم رفع تخلف، موضوع برای رسیدگی به دادگاه صالح دادگستری ارجاع می­شود.

 متخلف در صورت محکومیت تا پایان مدت محرومیت از فعالیت مطبوعاتی محروم خواهد بود. مصوبات شورای عالی امنیت ملّی و کمیته سیاست گذاری تبلیغات شورا برای رسانه ­ها الزامی است. این مصوبات با قید اسامی یا دسته بندی رسانه ­های مورد نظر از طریق وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ابلاغ می­شود و صرفاً برای اسامی و دسته های تعیین شده مسئولیت قانونی دارد.

 وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در اجرای تبصره قانون مطبوعات موظف است بر عملکرد رسانه ها نظارت دقیق داشته باشد و در صورت تخلف از قانون یاد شده، مراتب را در هیئت نظارت بر مطبوعات مطرح کند.

وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات موظف است در صورت صدور و ابلاغ رای قطعی دادگاه و یا اعلام رای هیات نظارت بر مطبوعات مبنی بر توقیف یا لغو پروانه یا پالایش (فیلتر) موقت هر یک از خبرگزاری­ها و رسانه های الکترونیکی، نسبت به پالایش (فیلتر) نمودن آنها اقدام کند. رسانه های چاپی در صورتی که توقیف یا لغو پروانه شوند پایگاه­های خبری آنان نیز مسدود خواهد شد.

مراکز ارائه خدمات دیجیتال و میزبانی، مجاز به ثبت دامنه و میزبانی خبرگزاری­ها و رسانه های الکترونیکی که فاقد مجوز فعالیت بوده و یا فعالیت آنها به موجب رای دادگاه صالح یا رأی هیئت نظارت بر مطبوعات، مغایر با اصول مندرج در قانون مطبوعات و این آیین نامه تشخیص داده شوند، میباشد. 

 تغییر در مشخصات مندرج در پروانه رسانه بدون اطلاع و تصویب هیئت نظارت بر مطبوعات ممنوع است. تغییر در سایر موارد جز در امور مصرح در قانون و آنچه که در حوزه اختیارات و مسئولیت­های هیئت نظارت بر مطبوعات باشد، با تایید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بلامانع است. هیئت نظارت بر مطبوعات باید حداکثر ظرف سه ماه به تقاضای تغییر وضعیت رسیدگی و اعلام‌نظر کند.

به منظور ایجاد هماهنگی و اجتناب از آرایه حمایتها و تسهیلات مـوازی و تداخل ‏فعالیت­ها، کلیه دستگاه­های اجرایی مکلفند تقاضای تسهیلات و حمایت­های موضوع این آیین نامه را از طریق یک رسانه برخط اینترنتی که بدین منظور توسط وزارت فرهنگ و ‏ارشاد اسلامی، ایجاد گردیده است، دریافت نموده و مشخصات متقاضیان، نوع تسهیلات و حمایت­های درخواستی و فرآیند و نتایج بررسی ‏آن­ها را در رسانه مورد اشاره منتشر نمایند.

وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مکلف­ است امکان ثبت رسانه های برخط اختصاصی را از طریق سامانه های برخط و یا مراجعه حضوری به نحوی فراهم آورد که ثبت رسانه مورد تقاضا، بلافاصله پس از مراجعه حضوری یا برخط متقاضیان انجام شود.

ثبت رسانه­ برخط اختصاصی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مجوز فعالیت رسانه یاد شده محسوب می گردد و اشخاص حقیقی و حقوقی که رسانه برخط اختصاصی خود را وفق ضـوابط مربوط درآن وزارتخانه به ثبت رسانیده اند برای آن رسانه، نیاز به اخذ مجوز دیگری ندارند.

مقالات حقوقی:

وکیل اثبات مالکیت

وکیل خیانت در امانت

وکیل مالیات بر ارث

وکیل اوقاف

وکیل آدم ربایی

وکیل ربا

وکیل خلع ید

وکیل صدور حکم حجر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره با وکیل

09124857572

Call Now Buttonبا یک کلیک تماس بگیرید
×