وکیل امور حسبی تهران

وکیل امور حسبی تهران (5)

با گروه عدالت نویسان در وقت و هزینه صرفه جویی کنید

وکیل امور حسبی تهران

وکیل امور حسبی تهران

وکیل امور حسبی تهران یکی از انواع پر کاربرد وکلا در گروه حقوقی محسوب می شود. در واقع این دسته از وکلا با امور شخصی و هویتی افراد سر و کار دارند و در موارد مختلف می توانند کارایی داشته باشند. برای فهم این موضوع لازم است با امور حسبی آشنا شویم و بدانیم اساسا دامنه قانون امور حسبی تا کجاست. این شناخت می تواند ما را بیشتر با کارکرد یک وکیل امور حسبی تهران یا شهرستان آشنا کند. برای این منظور از یک وکیل خواسته ایم تا در کنار ما حضور داشته باشد و توضیحات بیشتر را او به ما ارائه دهد. با ما در ادامه همراه باشید.

امور حسبی چیست؟

اولین سوالی که از یک وکیل امور حسبی تهران می توان پرسید این است که اساسا امور حسبی چه قانونی است و چه کارکردی در جامعه دارد؟

به طور کلی و بر اساس قانون امور حسبی به اموری گفته می شود که به احوال شخصیه افراد مرتبط است و شخص یا نهاد خاصی مسئول آن نیست. از این رو دادگاه به عنوان مجری این حق را دارد بدون اقامه دعوی به این دسته از امور رسیدگی کند. همچنین قانون این اجازه را به دادگاه صالح داده است تا بر اساس مصالح جامعه از ابزارهای مختلفی مانند تحقیق و تفحص در شکل های مختلف بهره بگیرد.

اما این سخن و تعریف به چه معنی است؟ اولین نکته ای که وکیل امور حسبی تهران از این تعریف برای ما بازگو می کند این است که اساسا امور حسبی در حیطه قوانین حقوقی است. نکته دوم این است که رسیدگی به این امور به درخواست شرع و اسلام و قانون بدون نیاز به اقامه دعوی صورت می گیرد. نکته سوم این است که قانونگذار حیطه اختیارات بالایی در این امور در اختیار دادگاه مربوطه قرار داده است.

حال بر اساس این تعریف و نکات گفته شده کم کم می توانیم بیابیم که اساسا ما دنبال چه مسیری باید باشیم. وکیل امور حسبی تهران به درستی بیان می کند که ابتدا ما باید بدانیم که اساسا بخش حقوقی قوانین به چه مواردی اشاره می کند و سپس بر اساس رفته رفته امور حسبی را معرفی کنیم. نظر شما چیست؟

حقوقی یا کیفری؟! مسئله این است!

به طور کلی قانون از دو بخش اساسی و مهم به نام قوانین کیفری و قوانین حقوقی تشکیل شده است. به بیان ساده تر شما هر چیزی که در قانون می بینید مشمول یکی از این دو بخش محسوب می شود.

امور کیفری به اموری گفته می شود که در آن مفاهیم جرم و مجازات مورد بررسی قرار می گیرد. یعنی در این دادگاه ها تصمیم گیری در خصوص جرم بودن یا نبودن یک فعل تصمیم گیری می شود و بر اساس آن جرم صورت گرفته سعی می شود مجازات درخوری برای وی تعیین شود. بنابراین هر اتفاقی که خلاف قانون رخ دهد اساسا در این بخش از دادگاه ها مورد بررسی قرار می گیرد.

اما سایر امور قانونی چطور؟ به هر حال قانون از امور مختلفی تشکیل شده است. به جز جرم و مجازات اموری مانند حقوق شهروندی، حقوق خانواده، حقوق مدنی و … همه و همه در حوزه قانون حقوقی مورد بررسی قرار می گیرد.

اگر بخواهیم ساده تر بیان کنیم در بخش حقوقی قانون، حقوقی که افراد نسبت به یک دیگر، حقوق جامعه نسبت به افراد و حقوق افراد نسبت به جامعه مورد بررسی قرار می گیرد. بر اساس این بخش از قانون افراد می دانند که در هر موقعیتی از چه حقوقی برخوردار هستند. به طور مثال یک فرد تازه متولد شده از همان ابتدا شامل حقوقی مانند هویت است. بنابراین در مورد امور حسبی  وقتی وکیل امور حسبی تهران می گوید که این امور در حیطه قوانین حقوقی است اساسا بدین معنی است که اولا در آن مفاهیمی مانند جرم و جنایت و مجازات وجود ندارد و ثانیا مربوط به یک سری حقوق است. بنابراین بر اساس این گفته وکیل امور حسبی تهران ما در امور حسبی باید به دنبال یک سری حقوقی باشیم که اساسا جامعه فردی یا نهادی برای رسیدگی به آن در نظر نگرفته است.

به طور مثال ممکن است فردی بدون شناسنامه و هویت در جامعه زندگی کند. فرد یا نهادی مسئول این فرد محسوب نمی شود. از این رو دادگاه در جهت صلاحیت جامعه سعی می کند برای این فرد بدون اقامه دعوی کاری از پیش ببرد. حال در ادامه وکیل امور حسبی تهران در خصوص اقامه دعوی و تفاوت آن با سایر موارد صحبت خواهد کرد.

وکیل امور حسبی تهران (3)
وکیل امور حسبی تهران (3)

وکیل امور حسبی تهران و دادگاهی بدون اقامه دعوی

همانطور که تا به این جا چندین بار اشاره کردیم امور حسبی در قانون مدنی و حقوقی به قوانینی گفته می شود که دادگاه بدون نیاز به اقامه دعوی می تواند به آن امور رسیدگی کند. اما این سخن به چه معنی است؟

اساسا مسائل مطرح شده در دادگاه دو حالت بیشتر ندارد. در بیشتر مواقع این مسائل مربوط به شرایطی است که دعوی از طرف فرد یا شخصیت حقیقی یا حقوقی مطرح شده باشد و دادگاه بر اساس این دادخواست به دعوی رسیدگی می کند. در این خصوص پرونده ها باید دو سوی خواهان و خوانده وجود داشته باشد تا بر اساس آن ها به این دعوی رسیدگی شود. اما در نوع دوم نیازی به این فاکتور نیست.

بنابراین وقتی وکیل امور حسبی تهران بیان می کند که امور حسبی یک پرونده بدون نیاز به اقامه دعوی است اساسا بدین معنی است که در رسیدگی به این پرونده اولا نیاز به شکایت یا دادخواست وجود ندارد و ثانیا هیچ خواهان یا خوانده ای در این پرونده وجود ندارد. صرفا قانون گذار اموری را که مسئولیت آن بر عهده فردی یا نهادی نیست، اما به هر حال جزو اموری است که باید انجام دهد. قانون خودش را مکلف بر این می داند که اساسا باید نسبت به تمامی امور اشرافیت داشته باشد. از این نظر است که به گفته وکیل امور حسبی تهران امور حسبی برای قانون از اهمیت بالایی برخوردار است.

وکیل امور حسبی تهران (1)
وکیل امور حسبی تهران (1)

امور حسبی شامل چه مواردی می شود؟

اما یکی دیگر از سوالات مهمی که در حوزه امور حسبی وجود دارد و معمولا از وکیل امور حسبی تهران پرسیده می شود این است که امور حسبی شامل چه مواردی می شود؟

به طور کلی امور حسبی به امور شخصیه افراد جامعه می پردازد اموری مانند هویت، قیمومیت، ترکه میت، غائب مفقودالاثر، محجورین و … در دسته این گروه از قانون قرار دارد.

به طور کلی امور شخصیه افراد جامعه و تکالیفی که به عنوان حقوق بر گردن افراد جامعه یا حاکمیت قرار دارد در صورتی که برای آن مرجعی برای رسیدگی وجود نداشته باشد امور حسبی وارد می شود.

اگر بخواهیم صریح تر بیان کنیم، هر کدام از موارد بیان شده در بالا قانون خاص خودش را دارد اما بر اساس شرایط ممکن است قوانین دچار تناقض با یک دیگر یا با جامعه شوند. از این رو قانون وارد بن بست می شود.

به طور مثال فرض کنیم که در یک پرونده قتل تنها شاهد پرونده یک کودک نابالغ باشد. بر اساس قانون این کودک امکان شهادت ندارد و دادگاه نمی تواند به شهادت او اتکا کند. اما از نظر این که تنها شاهد و مدرک مهم پرونده نیز محسوب می شود دادگاه بدون هیچ اقامه دعوی و بدون نیاز به کسب اجازه و … و بر اساس قانون امور حسبی دستور به ارجاع کودک به پزشکی قانونی برای بررسی بلوغ  و رشد آن می دهد. در صورتی که پزشکی قانونی نسبت به مسئله رشد نظر مثبتی داشته باشد دادگاه بر اساس حکم رشد می تواند شهادت این کودک را قبول کند.

این که دادگاه توانست کودک را بدون هیچ دادخواست و یا بدون هیچ معطلی به پزشکی قانونی ارجاع دهد همان چیزی است که قانون امور حسبی انجام می دهد. بنابراین به گفته وکیل امور حسبی تهران می توان اینگونه بیان کرد که اساسا قانون امور حسبی یک نوع ابزار قانونی مهم برای دادگاه محسوب می شود تا در شرایطی که هیچ نوع راهکاری وجود ندارد بتوان از آن استفاده کرد.

وکیل امور حسبی تهران (2)
وکیل امور حسبی تهران (2)

مراجع صالح برای رسیدگی به امور حسبی

اما در مورد امور حسبی غالبا دادگاه صالح حقوقی به عنوان اصلی ترین مرجع رسیدگی به این امور محسوب می شود. اما به جز آن دادگاه خانواده و شورای حل اختلاف نیز در مواردی می توانند به عنوان یک مرجع برای امور حسبی محسوب شوند.

به طور کلی و به گفته وکیل امور حسبی تهران بهتر است اینگونه بیان کنیم که امور حسبی عمدتا در دادگاه های حقوقی مورد بررسی قرار می گیرد. چرا که همانطور که گفتیم این امور مربوط به بخش حقوقی است و قانون مدنی عمدتا در خصوص آن صحبت کرده است.

اما از آن جایی که بخشی از قانون امور حسبی مربوط به امور خانواده است بر اساس قانون حمایت از خانواده این امکان نیز ایجاد شده است در برخی از موارد به دادگاه های خانواده ارجاع داده شود.

همچنین با توجه به این موضوع که اساسا شورای حل اختلاف یک محل اقامه دعوی برای امور حقوقی جامعه است، این اجازه به شورا داده شده است تا در امور حسبی وارد شوند و اختیاراتی برابر با دادگاه عمومی در این خصوص داشته باشند. البته در نهایت این دادگاه عمومی است که نظر آخر را می دهد. از این روست که بیان می شود عمدتا دادگاه عمومی است که به این امور باید رسیدگی کنند.

در چه مواردی می توانیم از وکیل امور حسبی تهران کمک بگیریم؟

اما یکی از مهمترین سوالاتی که پرسیده می شود این است که اساسا در چه مواردی می توانیم از یک وکیل امور حسبی تهران بهره بگیریم؟ در واقع روی بهتر سوال این است که حیطه کاری وکیل امور حسبی تهران چیست؟

تا به این جا دانستیم که امور حسبی چیست. اگر بخواهیم به صورت خلاصه بیان کنیم امور حسبی به اموری گفته می شود که دادگاه بدون نیاز به اقامه دعوی می تواند به آن ها رسیدگی کند و قانون بر اساس این ابزار قانونی حیطه اختیارات خوبی در اختیار دادگاه قرار داده است. همچنین دانستیم این امور در حوزه احوال شخصی افراد جامعه و وظایفی است که آن ها در خصوص جامعه بر عهده دارند یا جامعه در خصوص آن ها باید این حقوق را رعایت کند.

نکته مهمی که به آن اشاره کردیم این بود که امور حسبی اساسا به عنوان یک ابزار مهم قانونی شناخته می شود و بر اساس این ابزار است که دادگاه می تواند در مواقعی که به بن بست برخورد می کند قوانین را به نوعی دیگر تفسیر و استفاده کند. حال مسئله مهم و اصلی که باقی می ماند این است که در چه موقعیت هایی به صورت دقیق و عملی می توانیم از یک وکیل امور حسبی تهران بهره بگیریم؟ اگر بخواهیم ساده و تیتروار عنوان کنیم می توانیم به کارهای زیر اشاره داشته باشیم:

درخواست اثبات حقوق

درخواست تعیین دستمزد قیم

درخواست عزل و نصب ناظر

درخواست مربوط به ولی قهری

درخواست مربوط به قیم اتفاقی

به طور کلی درخواست تعیین قیم

درخواست دعوی وصی

درخواست حکم حجر ( محجورین )

درخواست صدور حکم رشد ( مانند مثالی که در بالاتر بیان کردیم )

درخواست رفع حجر

درخواست دعوی های مانند غائب مفقودالاثر

درخواست صدور حکم موت فرضی

درخواست ابطال ثبت واقعه فوت

درخواست های مربوط به امور کفالت و سرپرستی

درخواست های مربوط به دعاوی اثبات کفالت

درخواست های مربوط به امور شناسنامه ای مانند تغییر تاریخ تولد، تغییر نام و نام خانوادگی و …

درخواست های مربوط به کودکان بی سرپرست

درخواست الزام صدور شناسنامه

و ده ها مورد دیگر

همانطور که می بینیم ما در امور کلی و شاخه های گسترده ای می توانیم از یک وکیل امور حسبی تهران یا شهرستان بخواهیم که در کنار ما حضور داشته باشد. بنابراین به طور کلی در اموری مانند قیومیت، ترکه میت، شناسنامه و … انتظار می رود وکیل امور حسبی تهران بتواند کارایی خوبی برای ما داشته باشد. حال بر اساس این موضوع به نکته بسیار مهمی می رسیم و آن این است که اساسا کار این وکلا می تواند بسیار سخت باشد. چرا که حیطه وظایف آن ها شامل قوانین گسترده ای می شود. از این رو در برخی موارد برخی از وکلا به صورت تخصصی در خصوص برخی از این موارد عمل می کنند. مثلا یک وکیل امور حسبی تهران تنها در حوزه شناسنامه و دریافت شناسنامه وارد کار می شود و سعی می کند بر اساس قوانین امور حسبی اقدامات لازم را انجام دهد.

وکیل امور حسبی تهران (2)
وکیل امور حسبی تهران (2)

چرا امور حسبی مهم است؟

شاید این سوال به ذهن شما هم رسیده باشد که اساسا چرا قانونگذار بر اساس سفارش شرع و فقه تصمیم به استفاده از قانون امور حسبی گرفته است؟ در واقع می خواهیم بدانیم اور حسبی چه اهمیتی برای جامعه می تواند داشته باشد؟

اگر بخواهیم ساده به این سوال پاسخ دهیم باید بگوییم که امور حسبی قوانینی هستند که باگ ها یا فاصله های قانونی در موارد مختلف حقوقی و مدنی را سعی کرده است پوشش بدهد. به طور مثال قانون در خصوص امور ترکه میت به طور مفصل صحبت کرده است اما در این بین ناگفته هایی وجود دارد که می توانیم آن ها را در امور حسبی پیدا کنیم.

نکته ای که وجود دارد این است که امور حسبی به مواردی می پردازد که نمی توان برای آن ها در جامعه نهاد یا فرد حقیقی یا حقوقی را مسئول دانست. اما این امور به هر حال پاسخ داده شود. از این رو دادگاه به عنوان جایگاهی که توانایی پاسخگویی دارد سعی می کند به این امور بپردازد.

توجه داشته باشید که بر اساس شرع و قانون مهمترین مرجعی که موظف به رسیدگی به این دسته از امور تعیین شده ولی فقیه است که به عنوان صاحب یا پدر حاکمیت این وظیفه را بر عهده دارد که به اموری رسیدگی کند که هیچ نهادی را نمی توان به صورت مستقیم مسئول آن دانست.

اما از زاویه دید دیگری که این موضوع نگاه می کنیم امور حسبی رنگ و بوی دیگری نیز به خود می گیرد. امور حسبی به احوال شخصیه افراد و وظایف آن ها در جامعه مرتبط است. بنابراین امور حسبی قوانینی است که به صورت مستقیم در خصوص شخصیت و هویت افراد یا مهمترین کارکرد های آن ها در جامعه پرداخته است. اهمیت این موضوع برای جامعه زمانی خودش را نشان  می دهد که بدانیم جامعه بر پایه نیروی انسانی تشکیل شده و به حیات خود ادامه می دهد. از این رو زمانی که حفظ نیروی انسانی و نگه داشتن آن در مسیر اهداف جامعه به معنی حفظ خود جامعه است، قانونگذار مجبور است هر کاری که می تواند انجام دهد تا این نیروی انسانی را به جامعه برگرداند.

بنابراین قوانینی تدوین شده است که قدرت و اختیارات خاصی دارد. از جمله این که بدون نیاز به اقامه دعوی امکان بررسی و اعلام رای به دادگاه صالح داده شده است و همچنین این دادگاه می تواند بدون نیاز به هیچ تشریفات قانونی از ظرفیت هایی مانند تحقیق بهره مند شود. بنابراین کاملا مشخص است که قانون گذار با ورود قانون امور حسبی سعی کرده است به نقاط ضعف قوانین در امور شخصی پاسخ دهد و اجازه ندهد این نقاط ضعف باعث حذف یا کم رنگ شدن گروهی از نیروی انسانی در جامعه شود. این توضیحی است که یک وکیل امور حسبی تهران به خوبی به آن واقف است. نظر شما چیست؟

وکیل امور حسبی تهران (11)
وکیل امور حسبی تهران (11)

انتخاب بهترین وکیل امور حسبی تهران

اما در ایستگاه پایانی می خواهیم بدانیم که اساسا چگونه می توانیم بهترین وکیل امور حسبی تهران را پیدا کنیم؟ اولین نکته ای که در این مسیر باید بدانیم این است که همانطور که گفته شد امور حسبی یک دایره نسبتا گسترده از قوانین محسوب می شود. بنابراین عملا زیاد نمی توان انتظار داشت که یک وکیل بتواند در تمامی بخش های این امور تخصص داشته باشد. اگر بخواهیم دقیق تر بیان کنیم شما اگر به دنبال اثر بخشی در مورد خواست قانونی خود هستید و می خواهید از یک وکیل در این امور بهره بگیرید، ابتدا باید نیاز قانونی خودتان را به درستی بشناسید. در واقع شما باید بدانید دقیقا در کدام بخش از امور حسبی به وکیل نیاز دارید.

بنابراین اولین گام شما در انتخاب یک وکیل این است که شما نیاز قانونی و حقوقی خودتان را به درستی بشناسید. برای این شناخت می توانید از یک مشاوره حقوقی بهره بگیرید. در واقع کار اصلی مشاوران حقوقی دقیقا همین است. این افراد سعی می کنند بر اساس نیازی که خودتان تشریح می کنید، آن را به یک نیاز قانونی ربط دهند و به نوعی درگاه مناسبی برای این نیاز بیابند. بنابراین شما در گام اول باید از یک مشاوره کمک بگیرید و بدانید که اساسا در کدام بخش از قانون امور حسبی به یک وکیل نیاز دارید.

بعد از شناخت نیاز قانونی و حقوقی نوبت این است که بدانید وکیل امور حسبی تهران یا شهرستان مورد نظر شما باید چه ویژگی هایی داشته باشد. اصولا برای انتخاب وکیل شما باید به دو ویژگی کلی نگاه کنید. اول این که این وکیل باید تخصص کافی در امور حسبی و به خصوص بخشی که شما به دنبال آن هستید را داشته باشد. در واقع این وکیل باید بر قوانین مدنی و بخش قوانین امور حسبی به طور کلی  و بخش قوانین مد نظر شما به صورت اختصاصی تمرکز بالایی داشته باشد. همچنین با توجه به این که این امور عمدتا بر اساس اسلام و شرع نگارش شده است پیشنهاد ما این است که دنبال وکیلی باشید که علاوه بر تسلط بر قوانین مدنی و امور حسبی بر قوانین و نکات فقهی در این حوزه نیز تسلط داشته باشد. چرا که یک استفاده به جا از قوانین فقهی و شرعی در دادگاه می تواند به راحتی نظر قاضی را جلب کند. یادتان باشد در دادگاه جلب نظر قاضی بسیار اهمیت دارد. اگر قاضی همسو و هم رای با شما باشد خودش می تواند دلیل لازم را پیدا کند!

اما ویژگی دیگر و بسیار مهم وکیل امور حسبی تهران تجربه کاری اوست. در واقع دانش و تخصص می تواند راه درست به سمت مقصد را نشان دهد، اما این تجربه است که سریع ترین و بهترین مسیر در این راه را تعیین می کند. به بیان ساده تر مسیرهای قانونی به اندازه ای پیچیده و سخت است که می تواند هر کسی را سردرگم کند و وکلای قانونی نیز از این مسئله مستثنی نیستند. این تنها تجربه است که می تواند کاری کند تا این مسیر به سلامت به انتها برسد. پس یادتان باشد انتخاب یک وکیل با تجربه و البته متخصص یک سرمایه گذاری محسوب می شود. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره با وکیل

09124857572

Call Now Buttonبا یک کلیک تماس بگیرید
×