وکیل مالیات بر ارث

وکیل مالیات بر ارث (9)

با گروه عدالت نویسان در وقت و هزینه صرفه جویی کنید

وکیل مالیات بر ارث

 وکیل مالیات بر ارث یکی از بهترین و متخصص ترین وکلایی است که در سال های اخیر توانسته است در جریان پرونده های مربوط به ارث و وصیت بسیار موثر واقع شود. توجه داشته باشید که معمولا فعالیت های وکیل مالیات بر ارث در جریان قانونی و روند دادرسی پرونده های مختلف بسیار ارزشمند است و از بوجود آمدن بسیاری از خسارات جلوگیری می کند. وکیل مالیات بر ارث با تمامی وکلای پایه یک دادگستری تفاوت دارد و نباید انتظار داشت که این وکیل حرفه ای و متخصص همانند دیگر وکلایی باشد که دارای مدرک پایه یک دادگستری هستند.

 وکیل مالیات بر ارث در چه مواردی می تواند به افراد کمک کند؟ زمینه تخصص وکیل مالیات بر ارث چیست؟ بهترین وکیل مالیات بر ارث در تورات چه کسی است؟ وکیل مالیات بر ارث را از کجا پیدا کنیم؟ چگونه می توان به وکیل مالیات بر ارث اعتماد کرد و جریان پرونده حقوقی خود را به او واگذار کرد؟ وکیل مالیات بر ارث در چه مواردی می تواند به افراد کمک کند تا به یک نتیجه مطلوب قانونی برسند؟

اگر شما جز آن دسته از افرادی هستید که به وکیل مالیات بر ارث نیاز دارید و نمی دانید که این وکیل حرفه ای و متخصص را از کجا پیدا کنید به شما پیشنهاد می دهیم که در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا تمامی مسائلی را که شما باید در مورد وکیل مالیات بر ارث بدانید را معرفی کنیم و به طور کامل در مورد آن صحبت کنیم. تا زمانی که افراد اطلاعات کافی ودوستی در مورد وکیل مالیات بر ارث نداشته باشند به هیچ عنوان نمی توانند عملکرد مناسبی داشته باشند و در جریان پرونده به موفقیت دست پیدا کنند.

پس با ما همراه باشید تا تمامی اطلاعات و آگاهی های لازم در مورد وکیل مالیات بر ارث را به شما توضیح دهیم تا اطلاعات شما در این زمینه افزایش پیدا کند. وکیل مالیات بر ارث یکی از بهترین کسانی است که می تواند در جریان پرونده های مربوط به ارث و وصیت فعالیت کند و مانع از تضییع حقوق افراد شود.

 وکیل مالیات بر ارث کیست؟

 وکیل مالیات بر ارث به چه کسی گفته می شود؟ وکیل مالیات بر ارث باید دارای چه ویژگیها و تخصص هایی باشد تا بتوان به او اعتماد کرد؟ آیا شما میدانید که وکیل مالیات بر ارث با استفاده از چه روش هایی در مسیر احقاق حقوق افراد قدم بر می دارد؟

 وکیل مالیات بر ارث به کسی گفته می شود که علاوه بر دریافت مدرک وکالت خود و تحصیل در رشته حقوق، توانایی ارائه دفاعیه و انواع دادخواست ها و اسناد حقوقی در مورد مالیات بر ارث را داشته باشد. وکیل مالیات بر ارث از جمله کسانی است که در جهت احقاق حقوق افراد در زمینه ارث و وصیت قدم بر می دارد. وکیل مالیات بر ارث دارای تجربیات کاری متعددی است و وکالت انواع پرونده های مربوط به ارث را بر عهده گرفته است، به همین دلیل نیز می توان متوجه این نکته شد که وکیل مالیات بر ارث بهتر از هر شخص دیگری می تواند در جهت حفظ منافع افراد قدم حرکت کند و در این مسیر از تجربیات تخصصی خود استفاده کند.

فراموشش نکنید که وکیلی که دارای تخصص و تجربه نباشد به هیچ عنوان نمی تواند جریان پرونده را در مدت زمان کوتاهی به نتیجه برساند و همین موضوع باعث می شود تا شکست های پیاپی متوجه افراد شود و خسارات مادی و معنوی بسیار زیادی جریان زندگی آنها را با مشقت و دشواری همراه کند. وکیل مالیات بر ارث دارای تخصص های گوناگونی است که در ادامه مطلب به معرفی آنها خواهیم پرداخت.

از آنجایی که وکیل مالیات بر ارث از تمامی قوانین مربوط به ارث و وصیت آشنایی دارد، می تواند از تمامی این مفاد قانونی در هنان تهیه و تالیف انواع دادخواست، درخواست قانونی و اسناد حقوقی استفاده نمایید تا افراد کمتر با مشکلات مختلف روبرو شوند و حقوق آنها در جریان دادرسی مورد تضییع قرار بگیرد.

 وکیل مالیات بر ارث را جدی بگیرید!

اگر به آمار و ارقام بدست آمده در سال های اخیر دقت کنید به خوبی می توانید این نکته را دریابید که بسیاری از افرادی که به وکیل مالیات بر ارث مراجعه نمی کنند معمولا جریان پرونده های آنان با درصد خطا و احتمال شکست بیشتری همراه است و همین موضوع باعث می شود تا دیگر نتوانند حقوق قانونی خود مانند ارثیه ای که از لحاظ شرعی به آنها تعلق دارد را دریافت نمایند.

متاسفانه شواهد بدست آمده در زمینه ارث و وصیت به خوبی این موضوع را نشان می دهد که انسان از گذشته تاکنون حریص بوده است و سعی کرده است تا حقوق مادی دیگر وارثان را برای افزایش میزان سرمایه خود مورد تضییع قرار دعد. پس اگر با جریان دادرسی یک پرونده ارث و وصیت مواجه شدید به شما توصیه می کنیم که از همان ابتدا زا وکیل مالیات بر ارث کمک بگیرید.

وقتی که جریان مالیات بر ارث پیش می آید بسیاری از افراد اصلا اطلاعی از جریان ندارند، در چنین حالتی وکیل مالیات بر ارث می تواند تمامی اطلاعات لازم در مورد این حق قانونی را به موکلان خود ارائه دهد و به انها کمک کند تا عملکرد مناسبی از خود نشان دهند.

مالیات بر ارث یکی از جنبه های اقتصادی قانون

نام مالیات همواره با نام دولت همراه است. در واقع مالیات یکی از روش های درآمدی دولت محسوب می شود. بسیاری از کشورها اقتصاد خودشان را بر اساس مالیات قرار می دهند. بسیاری از کشورهای پیشرفته اروپایی و آمریکایی سیستم اقتصادی مبتنی بر مالیات را اتخاذ کرده اند. به طور مثال کشور آلمان به عنوان یک غول اقتصادی بر اساس مالیات توانسته سیستم خود را تعریف کند. به بیان ساده تر شهروندان این کشور بر اساس قانون می بایست درصد قابل توجهی از درآمد خود را بابت مالیات به دولت بدهند. اما نکته اینجاست که دولت بر اساس این درآمد مالیاتی خدمات خوبی در اختیار شهروندان خود قرار می دهند. به طور مثال یک شهروند آلمانی با هر درآمدی نگرانی بابت خدمات درمانی از هر نوعی ندارد. زیرا دولت درصد قابل توجهی از هزینه درمان او را تامین می کند.

بنابراین اساسا مالیات یک روش درآمدی است که دولت ها می توانند از آن استفاده کنند. اما نکته ای که در مورد این مسئله وجود دارد این است که دولت ها باید بر اساس مالیاتی که دریافت می کنند خدمات متناسبی نیز ارائه بدهند. اما برخی دیگر از کشورها مانند ایران از سیستم اقتصادی تورمی بهره می برند. در واقع در این سیستم دولت به عنوان بزرگترین خریدار و بزرگترین فروشنده خدمات و محصولات مختلف را خرید و فروش می کند. حال دولت به عنوان یک تاجر مهم و بزرگ شروع به ایجاد نوسان – تورم – در بازار می کند تات درآمد لازم را به دست بیاورد. از این روست که در اقتصاد ایران درآمد سالانه بالغ بر 50 درصد است و در کشوری مانند آلمان این درصد به صفر میل می کند.

از  این رو دولت ایران از دهه گذشته تصمیم گرفته است که روند اقتصادی خود را اصلاح کند. از این رو قانون مالیات مدام به روز و جدید می شود تا بدین ترتیب امکان دریافت و پیگیری مالیات و ایجاد محل مناسب هزینه برای آن برای دولت ایجاد شود. یکی از این موارد را می توان مالیات بر ارث دانست.

در واقع توجیهی که دولت برای دریافت مالیات بر ارث دارد این است که به نوعی در انتقال مال از متوفی به وارث یک قرارداد تجاری نهفته شده است. بنابراین دولت می تواند از این قرارداد تجاری پنهان سود خود را داشته باشد. در واقع می توان گفت که مالیات بر ارث از جمله قوانینی است که دولت به آن توجه زیادی دارد. همین موضوع می تواند کم کم اهمیت وکیل مالیات بر ارث را به ما نشان دهد.

مالیات بر ارث چیست؟

به طور کلی به مالیاتی که بر اموال منقول یا غیر منقول به جا مانده از متوفی و قابل انتقال به ورثه طرح می شود، مالیات بر ارث گفته می شود.

بگذارید کمی ساده تر این موضوع را توضیح دهیم. فرض کنیم حساب بانکی مشخصی از متوفی به جا مانده است. بعد از وفات وی این حساب بانکی به سرعت مسدود می شود و امکان برداشت از آن از بین می رود. مسدود شدن حساب بانکی مادامی ادامه خواهد داشت که انحصار وراثت انجام بگیرد و مشخص شود که چه کسی حق برداشت آن را خواهد داشت.

اما نکته ای وجود دارد دولت برای این که اجازه انحصار وراثت و باز شدن حساب را صادر کند، درصدی مشخص مالیات از وارث دریافت می کند. به بیان بهتر مادامی که وارث درصد مشخصی از حساب بانکی مشخص را به حساب دولت به عنوان مالیات بر ارث واریز نکند اساسا امکان انحصار وراثت و باز شدن حساب از بین می رود.

اولین سوالی که احتمالا به ذهن شما هم خطور کرده باشد این است که اساسا مالیات بر ارث بر تمامی اموال منقول یا غیر منقول وارد می شود یا خیر؟ به طور کلی قانون در چند مورد وراث را از پرداخت مالیات بر ارث معاف کرده است:

مالیات بر ارث به حقوق حاصل از بازنشستگی یا درآمد شغلی، انواع بیمه و … وارد نمی شود. البته علت این موضوع نیز کاملا مشخص است. اساسا دولت در این موارد مالیات خود را پیش از واریز به حساب برداشت می کند و نگرانی بابت این موضوع ندارد. اموال منقولی و اساسیه ای که در بیت محل سکونت متوفی وجود داشته باشد.

  اموالی که به صورت وقف یا به هر شکل دیگر به نهادها یا دستگاه های دولتی  رسیده باشد. علت این مسئله نیز کاملا مشخص است. دولت که نمی خواهد از خود مالیات بگیرد و برای خود واریز کند!

همچنین اموال خانواده شهدا در شرایطی معاف از مالیات محسوب می شود. به جز موارد فوق هر نوع اموال منقول یا غیر منقول به جا مانده از متوفی مشمول مالیات بر ارث می شود. اما سوالی که در این بین مطرح می شود این است که اساسا در این بین چه نیازی به وکیل مالیات بر ارث وجود دارد؟

وکیل مالیات بر ارث و حرکت سریع پرونده

همانطور که مشخص است اولین و مهمترین نکته ای که در مورد مالیات بر ارث وجود دارد این است که اساسا مادامی که این مالیات توسط وراث پرداخت نشود امکان انحصار وراثت وجود ندارد. به عبارت ساده تر تا زمانی که شما مالیات بر ارث را پرداخت نکنید انحصار وراثتی انجام نخواهد گرفت. همین موضوع مهمترین عامل برای عدم فرار مالیاتی محسوب می شود.

چرا که فرد در هر صورت به دنبال آزاد کردن اموال و رسیدن به آن هاست. بنابراین ناچار است که مالیات این اموال را پرداخت کند تا انحصار وراثت به سرعت انجام بگیرد.

بنابراین اولین و مهمترین کارکردی وکیل مالیات بر ارث دارد این است که می تواند روند انحصار وراثت شما را سریع تر کند. چرا که وکیل مالیات بر ارث به خوبی می داند برای کدام دسته از اموال این مالیات وارد و برای کدام دسته از اموال نیازی به پرداخت مالیات بر ارث وجود ندارد.

از طرف دیگر محاسبه میزان مالیاتی که باید وراث پرداخت کنند نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. قانون گذار برای هر نوع از اموال مالیات خاصی در نظر گرفته است. این که هر کدام از این موال چه مالیاتی دارند و باید چه میزان پرداخت شود را می توان از یک وکیل مالیات بر ارث خبره سوال کرد. این وکیل می تواند کارایی خوبی در این زمینه داشته باشد و باعث شود تا شما بدانید برای هر بخش چه میزان مالیات باید پرداخت کنید. در مواقعی که وراث از حقوق قانونی خود آن اطلاعی ندارند باعث می شود تا هزینه های بیشتر از آن چیزی که فکرش را می کنند به عنوان مالیات به دولت بپردازند.

همچنین یک وکیل مالیات بر ارث به خوبی مسیر قانونی پرداخت مالیات از ابتدا تا به انتها را می داند. بنابراین می تواند در سریع ترین زمان ممکن این مسیر را بپیماید.

بنابراین اگر بخواهیم به صورت خلاصه بیان کنیم. یک وکیل مالیات بر ارث می تواند مالیات بر ارث را مشخص، محاسبه و مسیر پرداختی آن را بیان کند. این موارد دقیقا همان چیزهایی است که باعث می شود تا پرونده انحصار وراثت شما سریع تر از معمول پیش برود.

توجه داشته باشید که باید تکرار کنیم انحصار وراثت بدون پرداخت مالیات بر ارث بی اثر است و مادامی که این مالیات پرداخت نشود عملا هیچ خبری از ارثیه وجود ندارد. بنابراین اگر عجله دارید و می خواهید سریع تر از اموال و ارثیه به جا مانده استفاده کنید بهتر است از یک وکیل مالیات بر ارث در این زمینه کمک بگیرید.

مالیات بر ارث را چه کسی باید پرداخت کند؟

یکی از مهمترین مسائل و رایج ترین دعوی هایی که در امور انحصار وراثت صورت می گیرد مربوط به همین دعوا های مالیات بر ارث است.

همانطور که در بالا بیان کردیم مادامی که مالیات بر ارث پرداخت نشود اساسا امکان انحصار وراثت و مشخص شدن نتیجه وجود ندارد. در این چنین شرایطی مهمترین سوالی که مطرح می شود این است که اصولا چه کسی باید این مالیات را پرداخت کند؟

آیا مالیات بر ارث باید به صورت مساوی توسط همه وراث پرداخت شود و یا راه دیگری نیز وجود دارد؟ به طور کلی قانون در این باره حرف زیادی نزده است. به بیان ساده تر قانون الزامی برای نحوه پرداخت مالیات بر ارث توسط وراث مشخص نکرده است. وراث می توانند با توافق یکدیگر این مالیات را پرداخت کنند.

نکته ای که وجود دارد این است که مادامی که انحصار وراثت صورت نگرفته باشد امکان دسترسی به اموال منقول یا غیر منقول متوفی وجود ندارد. از این رو وراث باید از جیب مبارک این مالیات را پرداخت کنند.

اما مسئله ای که باعث می شود دعوی های مختلف در این زمینه ایجاد شود این است که اساسا قبل از انحصار وراثت مشخص نیست که هر کدام از اموال یا هر بخش از اموال به کدام یک از وراث تعلق می گیرد. بنابراین بدون مشخص بودن مالکیت افراد نمی توان انتظار داشت که هر کدام از آنها این مالیات را پرداخت کنند. اینجاست که وکیل مالیات بر ارث می تواند کارگشا باشد. در واقع یک وکیل مالیات بر ارث سعی می کند بر اساس مسیرهای قانونی و بر اساس اصل توافق راه هایی را پیش پای وراث قرار دهد تا نحوه پرداخت مالیات مشخص شود.

از طرف دیگر در برخی از دعوی ها برخی از وراث به سبب این که می دانند حق ارث کمتری به آنها تعلق می گیرد مشخصا نمی خواهد در این مسیر قرار بگیرد و به نوعی شروع لجبازی می کند. بنابراین تمام سعی خود را می کند که راه انحصار وراثت را سد کند که استفاده از مسئله مالیات بر ارث یکی از این روش ها محسوب می شود. اما در هر صورت وکیل مالیات بر ارث همان چیزی است که می تواند پرونده انحصار وراثت شما را پیش ببرد و در بهترین زمان ممکن آن را برای شما حل کند.

انتخاب بهترین وکیل مالیات بر ارث

بهترین وکیل مالیات بر ارث کیست؟ سوال مهم دیگری که معمولا در این بین مطرح می شود این است که اساسا کدام وکیل مالیات بر ارث را می توان بهترین وکیل دانست؟

برای پاسخ به این سوال شما باید به نیاز خودتان توجه داشته باشید. در واقع شناخت نیاز و مسئله ای که درگیر آن هستید مهمترین قدم برای پیدا کردن بهترین وکیل مالیات بر ارث محسوب می شود. اما از آن جایی که مسائلی حقوقی کاری تخصصی و تقریبا غیر عامه محسوب می شود انتظار نمی رود که هر کسی بتواند به درستی اشرافیت کاملی بر نیاز خود داشته باشد. از این رو پیشنهاد می شود در این موقعیت ها سراغ یک مشاوره حقوقی بروید. این مشاوره می تواند نقشه راه شما را ترسیم کند و به نوعی مشخص کند که شما چگونه می توانید به نتیجه دلخواه برسید. همچنین در این مشاوره ها می توانید نیاز خودتان را به درستی بشناسید و بر اساس این شناخت سراغ انتخاب بهترین وکیل مالیات بر ارث بروید.

اما اگر بخواهیم به صورت کلی بیان کنیم. از یک وکیل مالیات بر ارث این انتظار می رود که بر قانون مدنی و به خصوص قانون ارث و انحصار وراثت اشرافیت کاملی داشته باشد. از طرفی دیگر با توجه به این که بخش عمده ای از این قانون بر اساس شرع و اسلام نگارش شده به نظر می رسد بهتر است وکیل مالیات بر ارث بر مفاهیم شرعی این دست از مسائل نیز وارد باشد. گاهی استفاده از یک مفهوم شرعی در دادگاه می تواند به طور کلی روند پرونده را تغییر دهد.

نکته مهم دیگری که در انتخاب وکیل مالیات بر ارث می تواند تاثیر گذار باشد، اشرافیت اقتصادی این وکیل است. در واقع در این حال وکیل به خوبی می داند که به ازای هر مال چه اندازه باید پرداخت شود و برای پرداخت آن چه مسیرهای اقتصادی و قانونی وجود دارد.

از طرف دیگر همانطور که گفتیم یک وکیل مالیات بر ارث می داند که مسیرهای قانونی برای مشخص کردن و پرداخت مالیات بر ارث از کجا شروع و به کجا ختم می شود. این شناخت و دانش نیازمند تجربه عملی است. از این رو سعی کنید بسته به نیاز خودتان از یک وکیل با تجربه در این زمینه بهره ببرید. به بیان ساده تر فاکتور تجربه می تواند تاثیر گذاری مهمی در ادامه روند شما داشته باشد. یک وکیل با تجربه به خوبی می داند که کدام مسیرهای قانونی لازم و کدام ها غیر ضروری است. یک وکیل با تجربه راه را از چاه می داند و با میانبرها آشنایی دارد. البته این بدین معنی نیست که دانش و تخصص تاثیر کمتری دارد. اما به هر حال این تجربه است که می تواند کار را به اتمام برساند. این ها مواردی است که شما می توانید بر اساس آن ها سراغ بهترین ها در حوزه مالیات بر ارث بروید.

  وکیل مالیات بر ارث و قانون مدنی

 وکیل مالیات بر ارث معمولا بر اساس قانون مدنی عمل می کند و جریان پرونده های مختلف را در دادگاه رسیدگی می کند. شما نمی توانید از وکیل مالیات بر ارث برای کسب اطلاعات قانونی بیشتر کمک بگیرید. بر اساس مفاد 861 الی 865 قانون مدنی،  موجب ارث دو امر است: نسب و سبب.

اشخاصي كه به موجب نسب ارث مي برند سه طبقه‌اند: پدر و مادر و اولاد و اولاد اولاد. اجداد و برادر و خواهر و اولاد آنها. اعمام و عمات و اخوال و خالات و اولاد آنها.

وارثين طبقه بعد وقتي ارث مي برند كه از وارثين طبقه قبل كسي نباشد. از جمله اشخاصي كه به موجب سبب ارث می برد هر يك از زوجين است كه در حين فوت دیگری زنده باشد.

اگر در شخص واحد موجبات متعدده ارث جمع شود جهت تمام آن موجبات ارث مي برد مگر اينكه بعضي از آنها مانع ديگري باشد‌كه در اين صورت فقط از جهت عنوان مانع ميبرد. در صورت نبودن وارث امر تركه متوفي راجع به حاكم است.

ارث به موت حقيقي يا موت فرضی مورث تحقق پيدا ميكند. مالكيت ورثه نسبت به تركه متوفي مستقر نمی شود مگر پس از اداء حقوق و ديوني كه بتركه ميت تعلق گرفته.

حقوق و ديوني كه به تركه ميت تعلق مي گيرد و بايد قبل از تقسيم آن اداء شود از قرار ذیل است: قيمت كفن ميت و حقوقي كه متعلق است به اعيان تركه مثل عینی که متعلق رهن است. ديون و واجبات مالي متوفي. وصاياي ميت تا ثلث تركة بدون اجازه ورثه و زياده بر ثلث با اجازه آنها.

حقوق مزبوره در ماده قبل بايد ترتيبي كه در ماده مزبوره مقرر است تأديه شود ومابقي اگر باشد بين وراث تقسيم گردد.

هر گاه ورثه نسبت به اعيان تركه معاملاتي نمايند مادام كه ديون متوفي تأديه نشده است معاملات مزبوره نافذ نبوده و ديان مي تواند آن را بر هم زنند. اموال غايب مفقودالاثر تقسيم نمي شود مگر بعد از ثبوت فوت او يا انقضاء مدت كه عادتاً چنين شخصي زنده نمی ماند.

اگر تاريخ فوت اشخاصي كه از يكديگر ارث ميبرند مجهول و تقدم و تاخر هيچ يك معلوم نباشد اشخاص مزبور از يكديگر ارث‌نميبرند مگر آنكه موت بسبب غرق يا هدم واقع شود كه در اين صورت از يكديگر ارث ميبرند.

اگر اشخاصي كه بين آنها توارث باشد بميرند و تاریخ فوت يكي از آنها معلوم و دیگری از حیث تقدم و تأخر مجهول باشد فقط آنكه ‌تاريخ فوتش مجهول است از آن ديگري ارث ميبرد.

 وکیل مالیات بر ارث و شرايط و جمله از موانع ارث

 وکیل مالیات بر ارث، شرايط و جمله از موانع ارث را طبق قانون مشخص می کند:

شرط وراثت زنده بودن در حين فوت مورث است و اگر حملي باشد در صورتي ارث ميبرد كه نطفه او حين‌الموت منعقد بوده و زنده‌هم متولد شود اگرچه فوراً پس از تولد بميرد.

با شك در حيوة حين ولادت حكم وراثت نميشود. در صورت اختلاف در زمان انعقاد نطفه امارات قانوني كه براي اثبات نسب مقرر است رعايت خواهد شد.

هر گاه در حين موت مورث حملي باشد كه اگر قابل وراثت متولد شود مانع از ارث تمام يا بعضي از وراث ديگر مي گردد تقسيم ارث بعمل مي آيد تا حال او معلوم شود و اگر حمل مانع از ارث هيچ يك از ساير وراث نباشد و آنها بخواهند تركه را تقسيم كنند بايد براي حمل حصه‌اي كه‌مساوي حصه دو پسر از همان طبقه باشد كنار گذارند و حصه هر يك از وراث مراعا است تا حال حمل معلوم شود.

اگر بين وارث غايب مفقودالاثري باشد سهم او كنار گذارده ميشود تا حال او معلوم شود در صورتي كه محقق گردد قبل از مورث مرده‌است حصه او به ساير وراث بر ميگردد والا بخود او يا به ورثه او میرسد.

قتل از موانع ارث است بنابراين كسي كه مورث خود را عمداً بكشد از ارث او ممنوع ميشود اعم از اينكه قتل بالمباشره باشد يا‌بالتسبيب و منفرداً باشد يا به شركت ديگري.

در صورتي كه قتل عمدی مورث به حکم قانون يا براي دفاع باشد، مفاد ماده فوق مجري نخواهد بود. كافر از مسلم ارث نمي برد و اگر در بين ورثه متوفي كافري مسلم باشد وراث كافر ارث نمي برند اگرچه از لحاظ طبقه و درجه مقدم بر مسلم باشند.

بعد از لعان زن و شوهر از يكديگر ارث ميبرند و همچنين فرزندي كه سبب انكار او لعان واقع شده از پدر و پدر از او ارث ميبرد ‌ليكن فرزند مزبور از مادر و خويشان مادري خود وهمچنين مادر و خويشان مادري از او ارث مي برند.

هر گاه پدر بعد از لعان رجوع كند پسر از او ارث ميبرد ليكن از ارحام پدر و همچنين پدر و ارحام پدري از پسر ارث مي برند.

ولدالزنا از پدر و مادر و اقوام آنان ارث نمي برد ليكن اگر حرمت رابطه كه طفل ثمره آنست نسبت بيكي از ابوين ثابت و نسبت بديگري بواسطه اكراه يا شبهه زنا نباشد طفل فقط از اين طرف و اقوام او ارث ميبرد و بالعكس.

 وکیل مالیات بر ارث و جریان حجب

بسیاری از افرادی که به وکیل مالیات بر ارث مراجعه می کنند معمولا به دنبال آن هستند که ارز مسئله حجب اطلاع پیدا کنند. در مفاد 987 الی 895 به این موارد به طور کامل اشاره شده است:

حجب حالت ارثي است كه به واسطه بودن وراث ديگر از بردن ارث كلاً يا جزئاً محروم ميشود. حجب بر دو قسم است:

‌قسم اول آنست كه وارث از اصل ارث محروم مي گردد مثل برادرزاده كه به واسطه بودن برادر يا خواهر متوفي از ارث محروم ميشود يا برادراني كه با‌بودن برادر ابوینی از ارث محروم می گردند.

‌قسم دوم آنستكه فرض وارث از حد اعلي بحد ادني نازل ميگردد مثل تنزل حصه شوهر از نصف به ربع در صورتي كه براي زوجه اولاد باشد و‌همچنين تنزل حصه زن از ربع به ثمن در صورتي كه براي زوج او اولاد باشد.

ضابطه حجب از اصل ارث رعايت اقربيت بميت است بنابراين هر طبقه از وراث طبقه بعد را از ارث محروم مي نمايند مگر در مورد‌ماده 936 و موردي كه وارث دورتر بتواند ب سمت قائم مقامي ارث ببرد كه در اين صورت هر دو ارث ميبرند.

در بين وراثت طبقه اولي اگر براي ميت اولادي نباشد اولاد اولاد او هر قدر كه پائين بروند قائم مقام پدر يا مادر خود بوده و با هر يك از‌ابوين متوفي كه زنده باشد ارث مي برند ولي در بين اولاد اقرب به میت ابعد را از ارث محروم مي نمايد.

در بين وراث طبقه دوم اگر براي متوفي برادر يا خواهر نباشد اولاد اخوه هر قدر كه پايين بروند قائم مقام پدر يا مادر خود بوده با هر يك‌از اجداد متوفي كه زنده باشد ارث مي برند ليكن در بين أجداد يا اولاد اخوه اقرب متوفي بعد را از ارث محروم مي كند.

‌مفاد اين ماده در مورد وارث طبقه سوم نياز مجري مي باشد. وراث ذيل حاجب از ارث ندارد: پدر – مادر – پسر – دختر – زوج و زوجه. حجب از بعض فرض در موارد ذيل است:

وقتيكه براي ميت اولاد يا اولاد اولاد باشد در اینصورت ابوين ميت از بردن بيش از يك ثلث محروم مي شوند مگر در مورد ماده 908 و 909 كه ممكن است هر يك از ابوين بعنوان قرابت يا رد بيش از يك سدس ببرد و همچنين زوج از بردن بيش از يك ربع و زوجه از بردن بيش از يك‌ ثمن محروم ميشود.

وقتي كه براي ميت چند برادر يا خواهر باشد در اینصورت مادر ميت از بردن بيش از يك سدس محروم مي شود مشروط بر اينكه:  اولاً – لااقل دو برادر يا يك برادر با دو خواهر يا چهار خواهر باشند.  ثانياً – پدر آنها زنده باشد.  ثالثاً – از ارث ممنوع نباشد مگر بسبب قتل.  رابعاً – ابويني يا ابي تنها باشند.

چند نکته قانونی که وکیل مالیات بر ارث بر موکلان خود تاکید می کند تا به آنها دقت داشته باشند:

وراث بعضي به فرض بعضي به قرابت و بعضي گاه به فرض و گاهي به قرابت ارث مي برند. صاحبان فرض اشخاصي هستند كه سهم آنان از تركه معين است و صاحبان قرابت كساني هستند كه سهم آنها معين نيست.

سهام معينه كه فرض ناميده ميشود عبارت است از نصف، ربع، ثمن، دو ثلث، ثلث و سدس تركه. اشخاصي كه به فرض ارث مي برند عبارتند از مادر و زوج و زوجه.

اشخاصي كه گاهي به فرض و گاهي به قرابت ارث میبرند عبارتند از پدر، دختر و دخترها، خواهر و خواهر هاي آبي يا ابويني و كلاله‌امي. وراث ديگر بغير از مذكورين در دو ماده فوق فقط به قرابت ارث مي برند.

فرض سه وارث نصف تركه است: شوهر در صورت نبودن اولاد براي متوفاة اگر چه از شوهر ديگر باشد. دختر اگر فرزند منحصر باشد. خواهر ابويني يا ابي تنها در صورتي كه منحصر بفرد باشد.

فرض دو وارث ربع تركه است: شوهر در صورت فوت زن با داشتن اولاد.  زوجه يا زوجه‌ها در صورت فوت شوهر بدون اولاد.

ثمن فريضه زوجه يا زوجه‌ها است در صورت فوت شوهر با داشتن اولاد. فرض دو وارث دو ثلث تركه است: دو دختر و بيشتر در صورت نبودن اولاد ذكور. دو خواهر و بيشتر ابويني يا ابي تنها با نبودن برادر.

فرض دو وارث ثلث تركه است: مادر متوفي در صورتي كه ميت اولاد و اخوه نداشته باشد. كلاله امي در صورتي كه بيش از يكي باشد. فرض سه وارث سدس تركه است پدر و مادر و كلاله امي اگر تنها باشد.

از تركه ميت هر صاحب فرض حصه خود را مي برد و بقيه صاحبان قرابت ميرسد و اگر صاحب قرائتي در آن طبقه مساوي با صاحب‌فرض در درجه باشد باقي بصاحب فرض رد مي شود مگر در مورد زوج و زوجه كه به آنها رد نمی شود ليكن اگر براي متوفي وارث بغير اززوج‌نباشد زائد از فريضه باو رد ميشود.

سهم‌الارث طبقه اولي چگونه توسط وکیل مالیات بر ارث مشخص می شود؟

 وکیل مالیات بر ارث با توجه به توانایی  تسلطی که بر قانون دارد این مسئله را برای مراجعان خود مشخص می کند:

اگر براي متوفي اولاد يا اولاد اولاد از هر درجه كه باشند موجود نباشد هر يك از ابوين در صورت انفراد تمام ارث را ميبرد و اگر پدر و‌مادر ميت هر دو زنده باشند مادر يك ثلث و پدر دو ثلث ميبرد ليكن اگر مادر حاجب داشته باشد سدس از‌تركه متعلق ب مادر و بقيه مال پدر است.

اگر متوفي ابوين نداشته و يك يا چند نفر اولاد داشته باشد تركه بطريق ذيل تقسيم ميشود: اگر فرزند منحصر بيگي باشد خواه پسر خاله دختر تمام تركه به او ميرسد. اگر اولاد متعدد باشند ولي تمام پسر يا تمام دختر تركه بين آنها بالسويه تقسيم ميشود. اگر اولاد متعدد باشند و بعضي از آنها پسر و بعضي دختر پسر دو برابر دختر میبرد.

هر گاه پدر يا مادر متوفي يا هر دو ابوين او موجود باشند با يك دختر فرض هر يك از پدر و مادر سدس تركه و فرض دختر نصف آن‌خواهد بود و مابقي بايد بين تمام وراث به نسبت فرض آنها تقسيم شود مگر اينكه مادر حاجب داشته باشد كه در اين صورت مادر از مابقي چيزي ‌نميبرد.

هر گاه پدر يا مادر متوفي يا هر دو ابوين او موجود باشند يا چند دختر فرض تمام دخترها دو ثلث تركه خواهد بود كه بالسويه بين آنها‌تقسيم ميشود و فرض هر يك از پدر و مادر يك سدس و مابقي اگر باشد بين تمام ورثه به نسبت فرض آنها تقسيم مي شود مگر اينكه مادر حاجب‌داشته باشد در اين صورت مادر از باقي چيزي نمي برد.هرگاه میت اولاد داشته باشد گرچه يك نفر اولاد اولاد او ارث مي برند.

هر گاه ميت اولادي بلاواسطه نداشته باشد اولاد اولاد او قائم مقام اولاد بوده و بدين طريق جزو وراث طبقه اول محسوب و با هر يك‌از ابوين كه زنده باشد ارث مي برد. تقسيم ارث بين اولاد اولاد بر حسب نسل بعمل ميآيد يعني هر نسل حصه كسي را مي برد كه توسط او ميت مي رسد بنابراين اولاد پسر دو برابر‌اولاد دختر ميبرند. در تقسيم بين افراد يك نسل پسر دو برابر دختر میبرد.

اولاد اولاد تا هر چه كه پايين بروند بطريق مذكور در ماده فوق ارث مي برند با رعايت اين كه اقرب به میت بعد را محروم مي كند.

در تمام صور مذكوره در اين مبحث هر يك از زوجين كه زنده باشد فرض خود را ميبرد و اين فرض عبارت است از نصف تركه براي‌زوج و رفع آن براي زوجه در صورتيكه ميت اولاد يا اولاد اولاد نداشته باشد و از ربع تركه براي زوج و ثمن آن براي زوجه در صورتيكه ميت اولاد يا‌اولاد اولاد داشته باشد و مابقي تركه بر طبق مقررات مواد قبل مابين ساير وراث تقسيم ميشود.

اگر به واسطه بودن چندين نفر صاحبان فرض تركه ميت كفايت نصيب تمام آنها را نکند نقص بر بنت وبنتين وارد ميشود و اگر پس از‌موضوع كردن نصيب صاحبان فرض زيادتي باشد ووارثي نباشد كه زياده را بعنوان قرابت ببرد اين زياده بين صاحبان فرض بر طبق مقررات مواد فوق‌تقسيم ميشود ليكن زوج و زوجه مطلقاً و مادر اگر حاجب داشته باشد از زيادي چيزي نمي برد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره با وکیل

09124857572

Call Now Buttonبا یک کلیک تماس بگیرید
×