وکیل رفع سوء پیشینه کیفری

وکیل رفع سوء پیشینه کیفری (3)

با گروه عدالت نویسان در وقت و هزینه صرفه جویی کنید

وکیل رفع سوء پیشینه کیفری

وکیل برای رفع سوء پیشینه کیفری

وکیل رفع سوء پیشینه

وکیل رفع سوء پیشینه کیفری

وکیل رفع سوء پیشینه کیفری جز آن دسته از وکلایی است که در دنیای امروز بسیاری از مردم به آن احتیاج دارند. وکیل رفع سوء پیشینه کیفری را از طریق راه های مختلفی می توان شناسایی کرد. به طور کلی وکیل رفع سوء پیشینه کیفری در دسته وکلایی قرار می گیرد که در حوزه کیفری فعالیت می کنند. این دسته از وکلا به خوبی با قوانین کیفری آشنا هستند و نسبت به حساسیت این دسته از قوانین آگاهی دارند.

در واقع قوانین کیفری در باب مجازات و جرم تدوین شده است. بنابراین این نوع قوانین به طور مستقیم با جان یا مال افراد – خوانده و خواهان – سر و کار دارد. در این قوانین جرم و مجازات تعریف می شود و این بدین معنی است که خوانده – متهم – ممکن است مجازاتی از پرداخت جریمه تا سلب حیات – اعدام – را تجربه کند. همین مسئله باعث شده است که حساسیت قوانین و دادگاه های کیفری بسیار بیشتر از دادگاه ها و قوانین حقوقی باشد.

یکی از تبعات این دادگاه ها را در برخی از جرائم می توان سوء پیشینه کیفری دانست. این مسئله می تواند باعث شود فرد از برخی حقوق اجتماعی برای مدتی محروم شود. یک وکیل رفع سوء پیشینه کیفری بر اساس قوانین و بر اساس  واقعیت های پرونده سعی می کند این مانع قانونی را از پرونده قانونی فرد پاک کند. با پاک شدن این مورد فرد می تواند نسبت به بهره مندی از برخی حقوق اجتماعی سلب شده از جمله استخدام در دستگاه های دولتی یا برخی از دستگاه های خصوصی اقدام کند.

برای درک بهتر کارکرد وکیل رفع سوء پیشینه کیفری بهتر است ابتدا با مفهوم سوء پیشینه آشنا شویم و بدانیم که در چه شرایطی اساسا امکان درج سوء پیشینه وجود دارد. سپس بر اساس آن می خواهیم بدانیم که چگونه می توان نسبت به پاک کردن آن اقدام کرد. آشنایی با این مفاهیم می تواند ما را نسبت به کارکرد و اهمیت وکیل رفع سوء پیشینه کیفری بیشتر آشنا کند. با ما در ادامه همراه باشید.

سوء پیشینه کیفری چیست؟

وکیل رفع سوء پیشینه کیفری یکی از وکلای متخصص پایه یک دادگستری به حساب می آید. سوء پیشینه کیفری از جمله مجازات تبعی در قانون محسوب می شود. یعنی مجازاتی است که در کنار مجازات اصلی قرار می گیرد و بیشتر جنبه بازدارندگی در قانون را دارد.

بگذارید ساده تر توضیح دهیم. قانون در برخی از جرائم حساسیت های خاصی از خود نشان داده است و معتقد است که این دسته از جرائم خطر بزرگ تری برای جامعه محسوب می شود. از این رو بهتر است شرایط سخت تری برای مجرمین آن در نظر گرفت. یکی از این شرایط محروم کردن افراد از برخی حقوق شهروندی است.

به طور مثال زمانی که شما می خواهید در یک دستگاه دولتی استخدام شوید بر اساس قانون باید گواهی عدم سوء پیشینه کیفری را همراه داشته باشید. این گواهی نشان می دهد که شما فردی خطرناک برای جامعه نیستید و می توانید همچنان به این جامعه خدمت کنید. در صورتی که این گواهی را همراه نداشته باشید و در پرونده قانونی شما سابقه ای کیفری به عنوان سوء سابقه درج شده باشد عملا از این شغل محروم می شوید.

امروز بسیاری از شرکت ها و نهاد های خصوصی نیز با وجود این که الزام قانونی برای دریافت این گواهی را ندارند، این گواهی را از متقاضیان شغل دریافت می کنند.

همچنین در برخی از موارد حقوقی داشتن سوء سابقه مانع از انجام بسیاری از کارها می شود. از این رو می توان گفت که قانون گذار با استفاده از عنوان سوء پیشینه و درج آن در پرونده مجرمین برخی از جرائم سعی می کند اولا از حضور این افراد به نظر خطرناک در جامعه به شکل موثر جلوگیری کند و ثانیا حالت بازدارنده ای برای کسانی باشد که قصد به ارتکاب این دسته از جرایم را دارند.

بنابراین اگر بخواهیم به شکل خلاصه بیان کنیم سوء پیشینه کیفری یک مجازات تبعی در کنار مجازات اصلی برخی از جرائم کیفری محسوب می شود که بر اساس آن مجرمین برای مدتی از برخی خدمات و یا حقوق اجتماعی محروم می شوند. هدف اصلی این مجازات جلوگیری از حضور افراد خطرناک به شکل موثر در جامعه و البته حالت بازدارندگی آن است. همین تعریف خود به خود می تواند نشان بدهد که تا چه اندازه کارکرد وکیل رفع سوء پیشینه کیفری می تواند اهمیت داشته باشد.

آیا سوء پیشینه شامل همه جرایم می شود؟

وکیل رفع سوء پیشینه کیفری می تواند در طی جلسات مشاوره ای به تمامی پرسش ها پاسخ دهد. یکی از مهمترین سوالاتی که معمولا از وکیل رفع سوء پیشینه کیفری پرسیده می شود این است که آیا همه جرائم مشمول این قانون و مجازات تبعی است یا خیر؟

در واقع برخی این گونه تصور می کنند که همانا که پایشان به هر دلیل به کلانتری باز شد مشمول سوء پیشینه و درج در پرونده می شود. برخی دیگر نیز برای هر نوع جرم کیفری این تصور را دارند که باید سوء پیشینه در پرونده مجرمین لحاظ شود. اما واقعیت چیز دیگری است.

در واقع همانطور که گفته شد قانون گذار صرفا نسبت به برخی از جرائم نسبتا مهم و خطرناک برای جامعه تصمیم گرفته است این مجازات تبعی را اجرا کند. به هر حال بر اساس این مجازات فرد از بسیاری از حقوق اساسی در جامعه محروم می شود. بنابراین لزومی ندارد در تمامی موارد حقوقی و کیفری این مجازات اجرا شود.

نکته مهم دیگری که باید در مورد سوء پیشینه بدانید این است که این مجازات به شکل مادام العمر اجرایی نمی شود و صرفا برای چند سال – متغیر نسبت به جرائم مختلف – اجرایی می شود. یعنی بعد از چند سال از توقف مجازات اصلی سوء پیشینه نیز باید پرونده افراد پاک شود.

یکی از مهمترین کارکرد های وکیل رفع سوء پیشینه کیفری این است که بعد از اتمام این مدت نسبت به پاک شدن و پیگیری این پاک کردن اقدام کند.

بنابراین اگر بخواهیم ساده تر بیان کنیم سوء پیشینه صرفا برای برخی از جرائم محدود اعمال می شود و این مسئله برای حداکثر چند سال از توقف مجازات اصلی است. بعد از گذشت این مدت سوء پیشینه رفع اثر می شود و فرد به عنوان یک شهروند عادی می تواند از تمامی حقوق خود برخوردار شود.

توجه داشته باشید که مدت زمان سوء پیشینه بعد از توقف مجازات اصلی محاسبه می شود. مثلا فردی به حبس 20 ساله محکوم شده و در ادامه به درج سوء پیشینه به مدت  5 سال نیز محکوم شده است. این 5 سال از لحظه اتمام حبس 20 ساله محاسبه می شود. این نکته ای است که وکیل رفع سوء پیشینه کیفری به خوبی آن را می داند و مسلما می تواند شما را در این زمینه راهنمایی کند.

جرائم مشمول مجازات سوء پیشینه

وکیل رفع سوء پیشینه کیفری تمامی جرائم مربوط به این حوزه را می شناسد. تا به این جا دانستیم که تنها برخی از جرائم مشمول مجازات تبعی سوء پیشینه می شود. این دسته از جرائم معمولا جرائمی هستند بر اساس تشخیص قانون گذار برای جامعه خطرناک تلقی می شود و بهتر است مجرمین بعد از اتمام دوران محکومیت خود تا زمان مقرر از جامعه به شکل موثر دور باشند.

قبل از این که بخواهیم به این دسته از جرائم بپردازیم باید به یک نکته بسیار مهم اشاره کنیم. مجازات تبعی سوء پیشینه زمانی اعمال می شود که حکم قطعی از سمت دادگاه صادر شده باشد.

حکم قطعی، حکمی است که بلافاصله بعد از صادر شدن قابل اجرا است و به جز در شرایط بسیار خاص و تقریبا سخت غیر قابل اعتراض است. یعنی برای این حکم معمولا دادگاه تجدید نظر تشکیل نمی شود. بنابراین حتی در جرائمی که در ادامه گفته می شود زمانی مجازات سوء پیشینه اعمال می شود که حکم قطعی از سمت دادگاه صادر شده باشد.

حال بر اساس این نکته می خواهیم بدانیم به کدام دسته از جرائم مجازات سوء پیشینه داده می شود. نظر شما چیست؟

جرائمی که شامل محکومیت های سلب حیات و حبس ابد شود. در واقع اگر فرد جرمی مرتکب شود که به مجازات سلب حیات – اعدام – و یا حبس ابد محکوم شود به مدت 7 سال بعد از اجرای حکم و توقف حکم مشمول مجازات تبعی سوء پیشینه می شود.

جرائمی که شامل محکومیت های قصاص یا قطع عضو با ارزشی بیش از نصف دیه خواهان شود. یعنی در  صورتی که مجرم باعث خسارت جانی به خواهان با ارزشی بیش از نصف دیه کامل شده باشد و مجرم به قصاص یا قطع عضو شده باشد به سه سال ثبت سوء سابقه بعد از اجرای حکم اصلی و توقف آن محکوم می شود.  در صورتی که جرم صورت گرفته خسارتی کمتر از نصف دیه کامل باشد مجازات سوء پیشینه به دو سال تقلیل پیدا می کند.

در صورتی که فرد به مجازات نفی بلد یا حبس تا درجه چهارم محکوم شود دچار محکومیت سوء پیشینه به مدت سه سال بعد از اجرا و توقف حکم محکوم می شود.

در صورتی که فرد به مجازات شلاق حدی – نه تعزیری – محکوم شود مشمول مجازات سوء پیشینه برای مدت دو سال بعد از اجرای حکم خواهد شد.

همچنین اگر فرد محکوم به حبس درجه پنجم شود مشمول مجازات ثبت سوء پیشینه برای مدت دو سال بعد از اجرای حکم خواهد شد.

همانطور که می بینید مجازات سوء پیشینه اساسا بر اساس مجازات هایی مانند اعدام، قصاص عضو، حبس ابد و … تعیین می شود. این نوع مجازات ها برای جرایمی مانند قتل و … محسوب می شود. از این رو می توان حدس زد که عملا سوء پیشینه زمانی مورد استفاده قرار می گیرد که جرم مهم و خطرناکی علیه جامعه رخ داده باشد.

فرض کنید که یک مجرم به قطع عضو به صورت عمد بخواهد در جامعه مشغول کار شود. این فرد یک بار نشان داده است که در شرایطی قادر است اعضای انسان دیگر را از کار بیاندازد. بنابراین می تواند برای جامعه خطرناک باشد. از این رو قانونگذار برای جلوگیری از بروز مجدد این جرم سعی می کند دوره ای محدود این فرد را از جامعه دور نگه دارد تا فرد قدر استفاده از این موقعیت ها را بداند.

چند نکته در باب سوء پیشینه کیفری

وکیل رفع سوء پیشینه کیفری می تواند تمامی نکات قانونی را به موکلان خود توضیح دهد. اولین نکته مهمی که در مورد سوء پیشینه کیفری وجود دارد این است که در صورت رضایت خواهان و رفع محکومیت مجرم، حکم سوء پیشینه نیز لغو می شود و وکیل رفع سوء پیشینه کیفری می تواند بر اساس این موضوع اقدامات لازم را انجام دهد.

نکته مهم دیگر در مورد سوء پیشینه کیفری این است که این مسئله با سابقه قانونی و محکومیت های کیفری فرد کاملا متفاوت است. در واقع هر شهروند دارای یک پرونده قانونی است. در این پرونده قانونی تمامی سابقه قانونی فرد ثبت و ضبط می شود. این پرونده تحت هیچ عنوان قابل تغییر یا پاک شدن نمی باشد. این سابقه ای است که هر شهروند تا انتهای عمر خود همراه دارد و حتی بعد از مرگ نیز این پرونده نگهداری می شود.  در این پرونده هر نوع محکومیت کیفری یا رفتار قانونی که صورت گرفته ثبت می شود و تحت هیچ عنوان این محکومیت ها از بین نمی رود. اما در مسئله سوء سابقه داستان متفاوت است. سوء سابقه تنها به مواردی تعلق پیدا می کند که در بالا بیان شد.

از این رو می توان اینگونه بیان کرد که بعد از اتمام دوره ثبت سوء سابقه، فرد می تواند سراغ وکیل رفع سوء پیشینه کیفری برود و اقدام به دریافت گواهی سوء سابقه کند اما این گواهی به معنی پاک شدن تاریخچه محکومیت وی نمی شود. اما این تاریخچه ربطی به دستگاه های دولتی یا غیر دولتی ندارد. این سابقه تنها در اختیار قوه قضاییه و حاکمیت قرار دارد و تنها در مواردی مورد استفاده قرار می گیرد که از نظر قضایی مورد نیاز باشد و تنها با دستور قاضی امکان دسترسی به این پرونده وجود دارد.

بنابراین اگر شما درگیر محکومیتی شده باشید که دارای مجازات تبعی سوء سابقه نباشد، این محکومیت در سابقه شما ثبت می شود با وجود این که شما می توانید گواهی عدم سوء سابقه را دریافت کنید. این نکته بسیار مهمی است که باید به آن توجه داشته باشید.

عواقب داشتن سوء پیشینه

یکی دیگر از سوالاتی که مطرح می شود این است که در صورت داشتن سوء پیشینه فرد از چه حقوقی محروم می شود؟ در واقع استفاده از یک وکیل رفع سوء پیشینه کیفری باعث می شود که دوباره چه حقوقی به فرد بازگردانده شود.

به جز مواردی که نهادهای دولتی و بعضا غیر دولتی در مواردی مانند استخدام نیازمند گواهی عدم سوء پیشینه هستند، فردی که دارای سوء پیشینه کیفری باشد از داشتن حقوق زیر محروم خواهد بود:

این فرد نمی تواند در انتخابات ریاست جمهوری، مجلس شورای اسلامی، مجلس خبرگان و شورای شهر و روستا ثبت نام کند. نکته مهم این است که حتی بعد از اتمام دوره ثبت سوء پیشینه و بعد از پاک شدن آن نیز این محرومیت به صورت مادام العمر ادامه دار است و این فرد برای همیشه از این حقوق محروم می شود.

فردی که دارای سوء سابقه باشد به صورت مادام العمر و بعد از پاک شدن سوء سابقه از تصدی ریاست قوه قضاییه، دادستانی کل کشور، ریاست دیوان عدالت اداری و ریاست دیوان عالی کشور محروم می شود.

فردی که دارای سوء سابقه باشد به صورت مادام العمر از عضویت در هیئت دولت، مجلس شورای نگهبان، مجلس تشخیص مصلحت نظام و معاونت ریاست جمهوری محروم خواهد شد.

فردی که سوء پیشینه دارد نمی تواند تا پایان دوره سوء پیشینه اقدام به تاسیس، اداره یا عضویت در هیئت مدیره شرکت، تعاونی یا ثبت نام تجارتی یا موسسه آموزشی  آموزشی پژوهشی کند.

این فرد نمی تواند مادامی که گواهی سوء پیشینه داشته باشد از نشان ها و افتخارات دولتی بهره ببرد. به عنوان قیم، امین یا متولی شناخته نخواهد شد.

به عنوان وکیل دادگستری، دفتر دار یا دفتریار نمی تواند اشتغال داشته باشد. به هیچ عنوان نمی تواند در دستگاه های حکومتی وابسته به قوای سه گانه، صدا و سیما، نیروهای مسلح، نهاد های زیر نظر رهبری، شهرداری ها و … استخدام شود.

به عنوان مدیر مسئول یا سردبیر رسانه های گروهی نمی تواند انتخاب شود یا اشتغال داشته باشد و چند مورد دیگر.

به طور کلی به نظر می رسد که فردی که دارای سوء سابقه کیفری است نمی تواند در هیچ موردی به دستگاه های حکومتی مربوط است حضور داشته باشد. از آن جایی که این دستگاه ها به صورت عام و کلی در جامعه حضور دارند عملا با وجود این محرومیت فرد نمی تواند حضور چندانی در جامعه داشته باشد. این محرومیت به جز در سه مورد اول به صورت مقطعی و در طی 2، 3 یا هفت سال خواهد بود. بعد از آن شما می توانید به کمک یک وکیل رفع سوء پیشینه کیفری اقدام به رفع سوء پیشینه کنید. این نکته است که باید به آن توجه کامل و کافی را داشته باشید.

چگونه می دانیم که سوء پیشینه پاک شده است؟

به طور کلی برای دریافت استعلام سوء پیشینه شما باید به دفاتر الکترونیک قضایی مراجعه کنید. در این دفاتر برای شما پرونده الکترونیکی تشکیل می شود. این پرونده که به سامانه ثنا شهرت دارد به صورت الکترونیکی و یکپارچه عمل می کند و شما به واسطه آن می توانید بسیاری از کارهای قضایی خودتان را پیگیری کنید.

در واقع هر اقدامی که بخواهید از طریق دستگاه قضایی انجام دهید ابتدا لازم است که در این سامانه عضو شده باشید. بعد از عضویت در این سامانه که در دفاتر الکترونیک قضایی انجام می شود، درخواست استعلام سوء سابقه شما ثبت می شود. این استعلام در کمترین زمان ممکن در سامانه ثبت و بررسی می شود و نتیجه آن به سرعت اعلام می شود.

بنابراین اگر سوء سابقه ای وجود داشته باشد طی چند دقیقه بیان می شود و در صورتی که مدت زمان سوء سابقه شما به اتمام رسیده و یا از شاکی خود رضایت گرفته اید می توانید با کمک یک وکیل رفع سوء پیشینه کیفری اقدام به پیگیری برای رفع سوء پیشینه کنید.

در واقع وکیل رفع سوء پیشینه کیفری به خوبی می داند که باید از مرجع های قانونی بهره ببرد و می داند که برای این که این اتفاق رخ بدهد باید سراغ چه مراجعی برود. این مهمترین کارکردی است که می توان برای وکیل رفع سوء پیشینه کیفری در نظر گرفت. همچنین با توجه به حقوقی که فرد دارای سوء پیشینه از دست می دهد به نظر می رسد که استفاده از خدمات فردی مانند وکیل رفع سوء پیشینه کیفری می تواند بسیار کارآمد و کارساز باشد.

در واقع وکیل رفع سوء پیشینه کیفری می تواند کاری کند که شما سریع تر و به موقع به حقوق واقعی خودتان برسید. گاهی یک موقعیت استخدام یا یک موقعیت اجتماعی می تواند سریع از دست برود و لازم است که شما سریع تر به گواهی عدم سوء سابقه دسترسی داشته باشید. در این چنین شرایطی بهره بردن از یک وکیل رفع سوء پیشینه کیفری می تواند نقش یک فرشته نجات را برای شما داشته باشد.

قانون مجازات در مورد سوء پیشینه کیفری چه می گوید؟

وکیل وکیل رفع سوء پیشینه کیفری کسی است که از تمامی مفاد قانونی مربوط به این پرونده ها آگاهی دارد و می تواند به خوبی تمامی مسائل مربوط به آن را به موکلان خود انتقال دهد. بر اساس قانون مجازات اسلامی می توان گفت:

محکومیت قطعی کیفری در جرائم عمدی، پس از اجرای حکم یا شمول مرور زمان، در مدت زمان مقرر در این ماده محکوم را از حقوق اجتماعی به عنوان مجازات تبعی محروم می‌کند:

الف- هفت سال در محکومیت به مجازاتهای سالب حیات و حبس ابد از تاریخ توقف اجرای حکم اصلی

ب- سه سال در محکومیت به قطع عضو، قصاص عضو در صورتی که دیه جنایت وارد شده بیش از نصف دیه مجنی علیه باشد، نفی بلد و حبس تا درجه چهار

پ- دو سال در محکومیت به شلاق حدی، قصاص عضو در صورتی که دیه جنایت وارد شده نصف دیه مجنی علیه یا کمتر از آن باشد و حبس درجه پنج

چنانچه محکوم طی مدت اجرای مجازات تکمیلی، مفاد حکم را رعایت ننماید، دادگاه صادرکننده حکم به پیشنهاد قاضی اجرای احکام برای بار اول مدت مجازات تکمیلی مندرج در حکم را تا یک سوم افزایش می دهد و در صورت تکرار، بقیه مدت محکومیت را به حبس یا جزای نقدی درجه هفت یا هشت تبدیل می کند. همچنین بعد از گذشتن نیمی از مدت مجازات تکمیلی، دادگاه می‌تواند با پیشنهاد قاضی اجرای حکم در صورت اطمینان به عدم تکرار جرم و اصلاح مجرم، نسبت به لغو یا کاهش مدت زمان مجازات تکمیلی وی اقدام کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره با وکیل

09124857572

Call Now Buttonبا یک کلیک تماس بگیرید
×