وکیل ثبتی

وکیل ثبتی (7)

با گروه عدالت نویسان در وقت و هزینه صرفه جویی کنید

وکیل ثبتی

وکیل ثبتی در تهران

 وکیل ثبتی دارای چه ویژگی هایی است؟ وکیل ثبتی باید چه تخصص هایی باشد تا بتواند رد جریان پرونده های ثبتی موفقیت های نسبتا زیادی را کسب کند؟ وکیل ثبتی چگونه میتواند در جریان دادرسی از موکل خود دفاع کند؟ وکیل ثبتی می تواند در جریان کدام پرونده ها فعالیت کند؟ وکیل ثبتی با دیگر وکلای پایه یک دادگستری چه تفاوتی دارد؟

 وکیل ثبتی یکی از متخصص ترین و حرفه ای ترین کسانی است که امروزه می تواند به افراد کمک کند تا جریان ثبتی پرونده های مختلف به خوبی پیش رود و از لحاظ قانونی در کوتاهترین زمان ممکن به ثبت برسد. امروزه پرونده های ثبتی می توانند باعث ایجاد مشکلات مختلفی برای افراد شوند و حتی اعتبار قانونی مالکیت آنها را نیز زیر سوال ببرد. وکیل ثبتی می تواند با تکیه بر دانش حقوقی که دارد جریان تمامی پرونده های املاکی را که دارای سند نمی باشند را در مدت زمان کوتاهی پیگیری کنند.

 وکیل ثبتی علاوه بر آنکه دارای دانش بسیار زیادی دارد می تواند با استفاده از مهارت ها و دانش تخصصی خود جریان پرونده های حقوقی مختلف را به بهترینن نحو ممکن به نتیجه برساند. اگر شما جزو کسانی هستید که به وکیل ثبتی نیاز دارید و نمی دانید چگونه می توانید این وکیل متخصص و با تجربه را پیدا کنید به شما توصیه می کنیم که در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا در مورد وکیل ثبتی تمامی نکاتی را که باید بدانید را به شما معرفی کنیم.

 وکیل ثبتی در کنار عموم مردم

 وکیل ثبتی در تمامی سال های اخیر توانسته است پرونده های مختلف ثبتی را مدیریت کند و در دادگاه حضور یابد اما حقیقت آن است که امروزه پیدا کردن این وکیل متخصص و حرفه ای از میان دیگر وکلای پایه یک دادگستری کار نسبتا سختی است و نمی توان انتظار داشت که همه افراد بتوانند به راحتی این وکیل با تجربه را پیدا کنند. برای پیدا کردن بهترین وکیل ثبتی در تهران افراد باید بتوانند تحقیقات اولیه را در این زمینه انجام دهند.

 وکیل ثبتی می تواند به تمامی افراد یکه نیاز به کمک دارند، خدمات حقوقی مختلف را ارائه دهد. وکیل ثبتی برای ارائه خدمات حقوقی باید در جلسات مشاوره حقوقی در ابتدا موضوع پرونده و چالش های حقوقی که ایجاد شده است را به بهترین نحو ممکن مورد بررسی قرار دهد تا بتواند راه حلی مناسب برای حل مشکلات پرونده پیدا کند.

 وکیل ثبتی جز آن دسته از وکلایی است که شما  می توانید به کمک یک موسسه حقوقی معتبر مانند گروه وکلای عدالت نویسان آن را پیدا کنید و وکالت پرونده خود را به او بسپارید. گروه وکلای عدالت نویسان سال های زیادی است که در زمینه وکالت پرونده های ثبتی مشغول فعالیت میباشند و می توانند به عموم متقاضیان خود کمک کنند تا در جریان دادرسی این پرونده ها از تضییع حقوق خود جلوگیری کنند.

 برای آنکه بتوانید بهترین وکیل ثبتی تهران را پیدا کنید حتما به سابقه فعالیت های این وکیل در زمینه پرونده های مختلف حقوقی دقت کنید تا بتوانید از میزان موفقیت جریان پرونده خود مطمئن شوید و نگرانی هایتان تا حد زیادی برطرف شود.

وکیل ثبتی و مزایای مشورت با او

 وکیل ثبتی می تواند اعمال مختلفی انجام دهد و با موکلان خود صحبت کند تا راه های مختلف حل دعاوی ثبتی را به آنها ارائه دهد اما مسئله مهمی که وجود دارد آن است که بسیاری از افراد هیچ اطلاعی از قوانین ثبتی ندارند و نمی داند که وکیل ثبتی را باید چگونه پیدا کنند تا از مزایای مشورت با او بهره مند شوند. در چنین حالتی به این افراد پیشنهاد می شود که با کمک گروه وکلای عدالت نویسان به بهترین وکیل ثبتی در تهران ارتباط برقرار کنند و تمامی سوالات ذهنی خود را مطرح کنند.

در گذشته برای ارتباط با وکیل ثبتی افراد مجبور بودند که راهی نسبتا طولانی را بپیمایند و در جریان مسیر با مسائل و مشکلات متعددی روبرو می شدند و نمی دانستند که چگونه باید راه کوتاه تر و ساده تری را برای ارتباط با وکیل خود پیدا کنند. در چنین مواردی وکیل ثبتی می تواند به ارائه خدمات غیر حضوری مشاوره ای بپردازد. تمامی کسانی که با وکیل ثبتی تماس می گیرند می توانند از مزایای مشاوره غیر حضوری تلفنی بهره مند شوند و به راحتی چالش ههای حقوقی خود را برطرف کنند.

از دیگر راههایی که میتوان با وکیل ثبتی ارتباط برقرارکرد و پاسخ سوالات خود را از طریق این وکیل متخصص و متبحر پیدا کرد آن است که از شبکه های اینترنتی و مجازی استفاده کرد. با استفاده از شبکه های اینترنتی به راحتی می توان با وکیل ثبتی ارتباط برقرار کرد و سوالات خود را با او در میان گذاشت تا راهی مناسب برای حل این مشکلات پیدا کرد و از قوانین مربوط به ثبت احوال اطلاع پیدا کرد. برخی از افرادی ک ه ب مشکلات قانونی و مسائل مربوط به ثبت اسناد روبرو می شوند در ابتدا دقیقا نمی دانند که چگونه باید این مسائل و مشکلات را مورد حل و فصل قرار دهند، در چنین شرایطی یک وکیل ثبتی حرفه ای می تواند به آنها کمک کند تا در مدت زمان کوتاهی موفقیت های نسبتا خوبی را در جریان دادرسی بدست آورند.

 وکیل ثبتی دارای چه مهارت ها و تخصص هایی است؟

یکی از سوالاتی که معمولا در ذهن بسیاری از افراد پیش می آید و باعث میشود تا انسان دچار درگیری های ذهنی مختلف شوند آن است که اصلا وکیل ثبتی باید دارای چه ویژگیها و تخصص هایی باشد تا بتوان به او اعتماد کرد و جریان پرونده های خود را به او واگذار کرد؟ در پاسخ به این سوالات باید بگوییم که وکیل ثبتی باید دارای چند ویژگی و تخصص کلی باشد که به طور خلاصه به انها اشاره میکنیم تا بانه آشنا شوید:

اولین و مهمترین ویژگی وکیل ثبتی آن است که باید توانایی تنظیم اسناد حقوقی را داشته باشد. اسناد حقوقی باید در چارچوب های حقوقی خاصی تنظیم شوند و معمولا افراد متخصص از این چهارچوب ها اطلاع دارند و می توانند آنها را به بهترین نحو ممکن تنظیم کنند. در چنین شرایطی یک وکیل ثبتی حرفه ای  میتواند بهتر از هرکسی انواع دادخواست ها، لوایح و دفاعیه ها را آماده کند و به دادگاه ها و مراجع قضایی تحویل دهد. فرقی ندارد که فردی که به وکیل ثبتی مراجعه می کند خواهان پرونده باشد یا به عنوان خوانده در جریان پرونده حضور داشته باشد. در هر صورت لازم است تا بدانید که وکیل ثبتی بهترین اسناد حقوقی را در کوتاه ترین زمان ممکن تهیه می کند و برای ارائه به موکلان خود آماده می کند.

دومین مهارت و تخصصی که میتوان در مورد وکیل ثبتی به آن اشاره کرد آن است که وکیل ثبتی در سال های اخیر توانسته است به عنوان یک فرد متخصص و حرفه ای در دادگاه ها و مراجع قضایی حضور یابد و جریان دادرسی پرونده های گوناگون را با استفاده از فن مذاکره ای که دارد به بهترین نحو ممکن به نتیجه برساند و این در حالی است که بسیاری از افراد نمی توانند به تنهایی در دادگاه حضور یابند و از حقوق خود دفاع کنند و نیاز دارند تا یک فرد متخصص و خرفه ای همانند وکیل ثبتی وکالت پرونده هان ها را بر عهده گیرد و در دادگاه حضور یابد.

 وکیل ثبتی می تواند با تکیه بر دانش حقوقی و تخصص هایی که دارد، جلسات مشاوره حقوقی تشکیل دهد و در جریان این جلسات به تحلیل موضوعات مختلف مربوط به ثبت اسناد بپردازد و آنها را به بهترین نحو ممکن مورد پیگیری قرار دهد و اطلاعات حقوقی لازم در این زمینه را به موکلان خود نیز ارائه دهد. در مواردی که موکل بتواند با وکیل خود ارتباط برقرار کند و سوالات خود را از او بپرسد، دیگر جای هیچگونه نگرانی وجود نخواهد داشت و جریان پرونده به بهترین نحو ممکن پیش خواهد رفت.

 وکیل ثبتی معمولا دارای دانش حقوقی بروز و نوینی است. از آنجایی که جریان پرونده ها و قوانین مربوط به ثبت اسناد در سال های اخیر بسیار پیچیده و گسترده شده است، قوانین و لوایح مختلفی در رابطه با ان صادر می گردد که وکیل ثبتی باید طبق تخصص و مهارتی که دارد از آنها اطلاع داشته باشد تا بتواند آنها را بهترین نحو ممکن در جریان دادرسی و دادگاه به نتیجه برساند و مشکل موکلان خود را از طریق راهی کوتاه مورد حل و فصل قرار دهد.

 وکیل ثبتی را جدی بگیریم.

همانطور که میدانید در زمان های گذشته املاک دارای اسناد قانونی و ثبتی نبودند و بسیاری از املاک و اموال غیر منقولی که مورد معامله قرار می گرفتند در اداره ثبت احوال به ثبت نمی رسیدند. در چنین شرایطی کاملا طبیعی است که مشکلات متعددی در مورد پرونده های حقوقی  مختلف ایجاد شود و دیگر نتوان این مسائل و مشکلات را به راحتی مورد حل و فصل قرارداد. برای حل کردن این مشکلات و چالش های قانونی به افراد توصیه می شود که از وکیل ثبتب کمک بگیرند.

بسیاری از افرادی که در مورد ثبت اسناد و املاک خود کوتاهی می کنند معمولا پس از مدتی هنگامی که رد جریان یک دعوای حقوقی به طور ناخواسته قرار می گیرند متوجه میشوند که به دلیل نداشتن اعتبار مالکیت ایشان نمی توانند ملک مربوط به را به راحتی حفظ کنند و همین موضوع باعث می شود تا زمینی را که باید مالکیتش را داشته باشند را زا دست دهند و این حق قانونی آنها مورد تضییع واقع شود.

امروزه وکیل ثبتی می تواند وظایف متعددی را در جریان پرونده های ثبتی بر عهده بگیرد تا بتواند از حقوق افراد دفاع کند و مانع از تضییع حقوق آنها گردد. بنابراین به تمامی افرادی که درگیر پرونده های ثبتی می شوند توصیه می شود که از همان ابتدا به وکیل ثبتی مراجعه کنند و مشکلات و چالش های قانونی خود را با این وکیل حرفه ای درمیان بگذارند تا بتوانند نتیجه خوبی را رد جریان پرونده خود بدست آورند.

حقیقت آن است که آسیب ها و خساراتی که ممکن است در جریان پرونده های ثبتی بر افراد وارد شود بسیار بیشتر از آن چیزی است که شما تصور آن را می کنید و گاهی این آسیب ها و خسارات به حدی است که قابلیت جبران آنها وجود ندارد و همین موضوع باعث می شود تا افراد نتوانند از حقوق خود دفاع کنند.

 وکیل ثبتی می تواند با استفاده از مهارت هایی که دارد جریان پرونده های مختلف حقوقی را به بهترین نحو ممکن اداره کند و شرایط این پرونده ها را به گونه ای پیش ببرد که متقاضیان کمتر دچار مشکل ثبتی شوند و مدارک و اسناد آنها در کوتاهترین زمان ممکن در اداره ثبت احوال به ثبت برسند و مورد پیگیری قانونی قرار گیرند. وکیل ثبتی بهترین کسی است که می تواند در جریان پرونده های ثبتی نقش اساسی و موثری داشته باشد.

دستمزد وکیل ثبتی

 وکیل ثبتی دارای دستمزد و هزینه ای است که توسط موکل به عنوان حق الزحمه او باید پرداخت شود. با توجه به فعالیت های وکیل ثبتی و میزان مهارت هایی که دارد باید بگوییم که این دستمزد معمولا عادلانه تعیین می گردد، چرا که جریان پرونده های ثبتی دارای پیچیدگی ها و گستردگی های بسیار زیادی است که تنها یک فرد متخصص و حرفه ای مانند وکیل ثبتی می تواند آنها را به نتیجه برساند.

در حالت کلی شما باید به این موضوع دقت داشته باشید که فعالیت های مختلف وکیل ثبتی به موارد متعددی در جریان پرونده های مختلف بستگی دارد و از آن هایی که موضوع پرونده ها رد تمامی مباحث مربوط به ثبت یکسان نیست، دستمزد وکیل ثبتی نیز متفاوت است و بر اساس ملاک های خاصی تعیین می گردد.

از جمله ملاک هایی که برای تعیین دستمزد وکیل ثبتی بسیار اهمیت دارد و نمی توان آنها را نادیده گرفت، مواردی همچون نوع پرونده و جریان آن و میزان تخصص وکیل ثبتی است. هزینه وکیل ثبتی با توجه به اثر مهمی که در جریان پرونده دارد کاملا مقرون به صرفه است.

 وکیل ثبتی و قوانینی که باید بدانید.

 وکیل ثبتی معمولا در جلسات مشاوره حقوقی تمامی اطلاعاتی که موکلان آنها باید بدانند را در اختیار آنها قرار می دهد و در مورد مسائل ثبتی به طور کلی صحبت می کند. قوانین و مسائلی را که باید توسط وکیل بتی در مورد قانون ثبت بدانید را به موارد زیر می توان تقسیم کرد:

طرفین معامله یا وکلای آنها باید ثبت سند را ملاحظه نموده و مطابقت ان ثبت با اصل سند توسط مشارالیهم و مسئول دفتر ثبت‌ تصدیق گردد. ‌در مورد اسنادی که فقط برای یک طرف ایجاد تعهد می‌نماید تصدیق و امضای طرف متعهد کافی خواهد بود.

در صورتی که طرفین معامله و یا یکی از آنها کور یا کر و بی‌سواد باشند علاوه بر معرفین هر یک از اشخاص مزبوره باید بمعیت‌ خود یک نفر از معتمدین خود را حاضر نماید که در موقع قرائت ثبت و امضای آن حضور بهم رسانند مگر اینکه بین خود معرفین کسی باشد که طرف ‌اعتماد آنها است – معتمد مزبور در مورد اشخاص کر و گنگ باید از جمله اشخاصی باشد که بتواند بانها باشاره مطلب را بفهماند در مورد این ماده ‌مراتب در سندی که ثبت می‌شود و در ستون ملاحظات دفتر باید قید گردد.

امضای ثبت سند پس از قرائت آن توسط طرفین معامله یا  وکیل ثبتی دلیل رضایت آنها خواهد بود. در موقعی که معامله راجع باشخاص بی‌سواد است علاوه بر معرفین حضور یکنفر مطلع باسواد نیز که طرف اعتماد شخص بی‌سواد ‌باشد لازم است مکر در صورتی که بین خود معرفین شخص باسوادی باشد که طرف اعتماد شخص بی‌سواد است.

هر گاه سندی بواسطه تقصیر یا غفلت مسئول دفتر از اعتبار افتاده باشد مسئول مذکور باید علاوه بر مجازات های مقرر از عهده کلیه ‌خسارات وارده نیز پراید. هرگاه بر طبق شرایط مقرر بین طرفین و با اطلاع مراجع ثبت احد متعاملین معامله را فسخ و یا متعهدی تعهد خود را انجام دهد و طرف‌ مقابل حاضر نبوده یا نشود مراجع مزبور پس از ملاحظه قبض صندوق اداره ثبت حاکی از ودیعه گذاردن مورد معامله در صورتی که عبارت از وجه نقد‌ یا مال منقول دیگر باشد و پس از تامین حقوق طرف مقابل در غیر این صورت مراتب را در دفتر قید و بطرف اخطار می‌نماید که حق خود را اخذ و‌برای باطل نمودن ثبت حاضر گردد.

در مورد املاکی که برهن یا بیکی از عناوین مذکور در ماده ۳۳ انتقال داده شده راهن یا تقاضا دهنده مکلف است حق‌طرف را در ضمن اظهارنامه خود قید نماید ‌در صورتی که راهن یا انتقال دهنده باین تکلیف عمل ننمود مرتهن یا انتقال‌کیرنده می‌تواند تا یکسال از تاریخ انقضاء مدت حق استرداد یا رهن بوسیله اظهارنامه رسمی حق خود را مطالبه کند – هر که در ظرف ۱۰ روز از تاریخ ابلاغ اظهارنامه راهن یا انتقال دهنده حق طرف را نداد کلاه بردار‌محسوب و با رعایت مواد ۱۱۱ و ۱۱۲ و ۱۱۳ مطابق ماده ۱۱۴ با او رفتار خواهد شد.

اگر اخطار قبل از انقضاء مدت حق استرداد و یا رهن بعمل آمده باشد راهن یا انتقال دهنده وقتی مجرم خواهد بود که در صورت بقاء ملک بملکیت‌ او حق طرف را تا ده روز پس از ابلاغ اظهارنامه در اداره ثبت تصدیق نماید و در صورتی که ملک به مالکیت او باقی نباشد وقتی مجرم محسوب خواهد‌شد که تا ده روز پس از انقضای مدت حق استرداد یا رهن حق مرتهن یا انتقال‌کیرنده را تادیه نکند.

هر کس به موجب سند رسمی یا عادی نسبت به عین یا منفعت مالی (‌اعم از منقول و یا غیر منقول) حقی به شخص یا اشخاص داده و بعد ‌نسبت به ما عین یا منفعت به موجب سند رسمی معامله یا تعهد معارض با حق مزبور بنماید به حبس با اعمال شاقه از سه تا ده سال محکوم خواهد شد.

آثار ثبت اسناد توسط وکیل ثبتی

همانطور که اشاره کردیم ثبت اسناد دارای آثار متعددی است. وکیل ثبتی که اسناد را به ثبت میرساند از آثار آن نیز اطلاع دارد و می تواند جریان این پرونده ها را به بهترین نحو ممکن مدیریت کند. آثار ثبت اسناد توسط وکیل ثبتی را می توان به موارد زیر تقسیم کرد:

سندی که مطابق قوانین به ثبت رسیده رسمی است و تمام محتویات و امضاهای مندرج در آن معتبر خواهد بود مگر اینکه مجعولیت آن سند ‌ثابت شود.

‌انکار مندرجات اسناد رسمی راجع باخذ تمام یا قسمتی از وجه یا مال و یا تعهد به تادیه وجه یا تسلیم مال مسموع نیست.

‌مامورین قضایی یا اداری که از راه حقوقی یا جزائی انکار فوق را مورد رسیدگی قرار داده و یا به نحوی از انحاء مندرجات سند رسمی را در خصوص‌ رسید وجه یا مال یا تعهد به تادیه وجه یا تسلیم مال معتبر ندانند شش ماه تا یک سال انفصال موقت محکوم خواهند شد.

‌هر گاه کسی که به موجب سند رسمی اقرار به اخذ وجه یا مالی کرده یا تادیه وجه یا تسلیم مالی را تعهد نموده مدعی شود که اقرار یا تعهد او در‌مقابل سند رسمی یا عادی یا حواله با برات یا چک یافته طلبی بوده است که طرف معامله باو داده و آن تعهد انجام نشده و یا حواله و یا برات یا چک‌ یا فته طلب پرداخت نگردیده [نگردیده] است این دعوی قابل رسیدگی [رسیدگی] خواهد بود.

اسناد ثبت شده در قسمت راجع به معاملات و تعهدات مندرج در آن ها نسبت به طرفین و یا طرفی که تعهد کرده و کلیه اشخاصی که‌قائم‌مقام قانونی آنان محسوب می‌شوند رسمیت و اعتبار خواهند داشت.

کلیه معاملات راجعه اموال غیر منقول که بر طبق مقررات راجع به ثبت املاک ثبت شده است نسبت به طرفین معامله و قائم‌مقام ‌قانونی آنها و اشخاص ثالث دارای اعتبار کامل و رسمیت خواهد بود.

ماده قضات و مامورین دیگر دولتی که از اعتبار دادن باسناد ثبت شده استنکاف نمایند در محکمه انتظامی یا اداری تعقیب می‌شوند و در‌صورتی که این تقصیر قضات با مامورین بدون جهت قانونی باشد و بهمین جهت ضرر مسلم نسبت به صاحبان اسناد رسمی متوجه شود محکمه‌انتظامی یا اداری علاوه بر مجازات اداری آنها را به جبران خسارات وارده نیز محکوم خواهد نمود

سوادی که مطابقت آن با ثبت دفتر تصدیق شده است بمنزله اصل سند خواهد بود مکر در صورت اثبات عدم مطابقت سواد با ثبت‌دفتر.

قانون در مورد امانت اسناد

  هر کس بخواهد سند خود را در اداره ثبت اسناد امانت بگذارد باید آن را در پاکت و یا لفاف دیگری که لاک و مهر شده باشد گذاشته و‌شخصا روی پاکت تاریخ تسلیم امانت را با تمام حروف در حضور مسئول دفتر قید کند و در صورتی که نتواند بنویسد باید دو نفر شاهد تاریخ مزبور را‌روی لفافه یا پاکت نوشته امضاء و مهر کنند. .وکیل ثبتی می تواند تمامی اطلاعات لازم در این زمینه را ارائه دهد.

  مسئول دفتر پس از تصدیق تاریخ تسلیم نمره ترتیبی امانت را تعیین نموده و پاکت یا لفافه را بمهر اداره ثبت اسناد رسانیده و در دفتر‌مخصوص همان نمره ترتیبی را که اتخاذ کرده باسم امانت‌کذار و تاریخ امانت و اسامی شهود اکر باشند قید می‌کند و بمهر و امضای امانت‌کذار و‌شهود نیز خواهد رسانید.

 اشخاصی که سند خود را امانت  می گذارند می‌توانند قبل از آنکه آنها را در پاکت و یا لفافه د دیگری  گذارده مهر کنند تقاضای سواد بنمایند در‌این صورت مسئول دفتر سواد مصدق خواهد داد ولی باید در روی سواد مزبور قید شود که این سواد مطابق با اصلی است که در اداره ثبت اسناد و‌املاک امانت  گذاشته شده و بهیچوجه رسمیت ندارد  مگر  اینکه آن سند قبلا مطابق مقررات قانون ثبت شده باشد در این صورت دایره ثبت اسناد و‌املاک می‌تواند سواد مصدق سند را طوری که در این قانون مقرر است بدهد.

 در موقع امانت  گذاشتن  اسناد مسئول دفتر باید کلیه مشخصات و ممیزات پاکت یا لفافه امانتی را در ستون مخصوص دفتر قید نموده و با امضاء خود و امانت‌ گذار و شهود ممضی دارد و پس از آن رسیدی که مشتمل بر نمره و مشخصات پاکت یا لفافه امانت است با امانتگذار بدهد.

استرداد اسناد امانتی باین ترتیب بعمل می‌آید که در ستون ملاحظات دفتر امانت و در مقابل ثبتی که از امانات سند بعمل آمده ‌شخصی که سند را پس می گیرد با حضور دو نفر شاهد رسید نوشته و آن را امضاء می‌نماید.

تاریخ استرداد باید در ذیل رسید با تمام حروف قید شود و همچنین اسم مسئول دفتر و مبلغ حق‌الحفاظه که اخذ می‌شود درجه خواهد‌شد.

 وکیل ثبتی و مسائلی که باید در مورد دفاتر اسناد رسمی بدانید.

 وکیل ثبتی از تمامی مسائل مربوط به دفاتر اسناد رسمی اطلاع دارد. به چند مورد از مهم ترین و اساسی ترین مسائلی که باید در مورد دفاتر اسناد رسمی بدانید اشاره می کنیم:

 در نقاطی که وزارت عدلیه مقتضی بداند برای تنظیم اسناد رسمی دفاتر رسمی به عهده کافی معین خواهد کرد – هر دفتر رسمی اسناد‌مرکب است از یک نفر صاحب دفتر و لااقل یک نفر نماینده اداره ثبت اسناد.

هیچ دفتری را نمی‌توان رسمیت داد مگر اینکه صاحب آن در ضمن تقاضانامه خود تبعیت از قوانین و نظامات وزارت عدلیه را راجع به‌ ثبت اسناد تعهد نماید. حوزه صلاحیت هر یک از دفاتر اسناد رسمی به موجب نظامنامه‌های وزارت عدلیه معین خواهد شد.

نمایندۀ که از طرف اداره کل ثبت اسناد و املاک برای هر دفتری تعیین می‌شود باید در اوقات کار در دفتر اسناد رسمی حاضر باشد تا هر‌معامله و تعهدی که واقع می‌شود پس از ثبت در دفتر صاحب دفتر در دفتر خود ثبت نماید در هر یک از این دو دفتر باید نمره صفحه دفتر دیگر که سند در آن ثبت‌ شده است قید گردد.

هر گاه دفتر اسناد رسمی که باید با رعایت ماده (۸۲) معین شود در محضر یکی از مجتهدین جامع‌الشرایط باشد حضور نماینده (‌بشرط‌ اجازه وزارت عدلیه) در دفتر لازم نبوده و سندی که مطابق مقررات از دفتر صادر شده به اداره ثبت صدور آن از ناحیه صاحب دفتر مسلم باشد در دفتر‌اداره ثبت خواهد رسید.

در صورتی که تقاضای ثبت سندی بشود تحصیل اطمینان از هویت متعاملین یا طرفی که تعهد کرده به عهده صاحب دفتر است و اگر مشارالیه شخصا آنها را نشناسد باید بر طبق مواد این قانون رفتار نماید و در صورت تخلف مشمول ماده ۱۰۲ این قانون خواهد بود.

در مورد املاکی که مطابق این قانون به ثبت نرسیده دفاتر اسناد رسمی و همچنین دوائر ثبت اسناد و املاک (‌در دفتر مخصوص) می‌توانند‌ هر نوع معامله و تعهد و نقل و انتقالی را راجع بعین غیر منقول یا منافع آن ثبت نمایند ولی این قبیل اسناد فقط نسبت به طرفین یا طرفی که تعهد کرده‌و قائم‌مقام قانونی آنها رسمیت خواهد داشت.

از درآمد حاصل از حق‌الثبت صاحبان دفتر و دفتریاران به ترتیب زیر هم خواهند برد:

‌تا ششصد ریال در ماه نصف – از ششصد و یک ریال تا چهار هزار ریال نسبت به مازاد ششصد ریال یک پنجم از چهار هزار و یک ریال تا ده هزار ریال ‌نسبت بمازاد از چهار هزار ریال یک دهم و از ده هزار و یک ریال تا بیست هزار ریال نسبت به مازاد از ده هزار ریال یک بیستم.

عایدات حاصله از حق‌الثبت دفاتر اسناد رسمی پس از پرداخت سهم صاحبان دفاتر جزء عایدات عمومی محسوب و تسلیم خزانه خواهد ‌شد.  به استثنای مواردی که برای دفاتر اسناد رسمی مطابق این قانون ترتیب خاصی معین شده مقررات این قانون در دفاتر اسناد رسمی نیز‌لازم‌الرعایه و اعتبار اسناد ثبت شده در دفاتر رسمی همان است که در ماده (۷۰ و ۷۱) مقرر شده است.

مدلول کلیه اسناد رسمی راجع به دیون و سایر اموال منقول بدون احتیاج حکمی از محاکم عدلیه لازم‌الاجرا است مگر در مورد تسلیم‌عین منقولی که شخص ثالثی متصرف و مدعی مالکیت آن باشد

کلیه اسناد رسمی راجع به معاملات املاک ثبت شده مستقل و بدون مراجعه به محاکم لازم‌الاجراء است عموم ضابطین عدلیه و سایر قوای دولتی مکلف هستند در مواقعی که از طرف مامورین اجرا بانها مراجعه می‌شود در اجرای مفاد ورقه‌ اجرائیه اقدام کنند. ادعای مجعولیت سند رسمی عملیات راجع به اجرای آن را موقوف نمی کند مگر پس از اینکه مستنطق قرار مجرمیت متهم را صادر و‌مدعی‌العموم هم موافقت کرده باشد.

جرائم و مجازات مربوط به پرونده های ثبتی

جالب است بدانید که وکیل ثبتی می توانید در جریان پرونده های مربوط به ثبت نیز نقش موثر و مهمی داشته باشد. به چند مورد از مسائل قانونی که باید در مورد جرایم مربوط به ثبت بدانید اشاره می کنیم:

هر یک از مستخدمین و اجزاء ثبت اسناد و املاک و صاحبان دفاتر رسمی عامدا یکی از جرمهای ذیل را مرتکب شود جاعل در اسناد‌ رسمی محسوب و به مجازاتی که برای جعل و تزویر اسناد رسمی مقرر است محکوم خواهد شد:

اولا – اسناد مجعوله یا مزوره را ثبت کند. ثانیا – سندیرا بدون حضور اشخاصی که مطابق قانون باید حضور داشته باشند ثبت نماید.

ثالثا– سندی را بنام کسانی که آن معامله را نکرده‌اند ثبت کند. رابعه – تاریخ سند یا ثبت سندیرا مقدم یا موخر در دفتر ثبت کند.

خامسا – تمام یا قسمتی از دفاتر ثبت را معدوم یا مکتوم کند یا ورقی از ان دفتر را بکشد یا به وسایل متقلبانه دیگر ثبت سندی را از اعتبار و‌استفاده بیندازد. سادسا – اسناد انتقالی را با علم به عدم مالکیت انتقال دهند ثبت کند. سابعا – سندی را که بطور وضوح سندیت نداشته و یا از سندیت افتاده ثبت کند.

هر که اعضاء ثبت اسناد و املاک سندی را که مفاد آن مخالفت صریح با قوانین موضوعه مملکتی داشته ثبت کنند از یکسال تا سه‌ سال از خدمات دولتی منفصل خواهد شد.

هر یک از اعضاء ثبت اسناد و املاک قبل از احراز هویت اشخاص و یا اهلیت اصحاب معامله و یا قابلیت موضوع معامله سندی را عمدا ‌ثبت نماید بمجازات اداری فوق محکوم خواهد کردید.

هر یک از مستخدمین و اجزای ثبت اسناد و املاک عامدا تصدیقاتی دهد که مخالف واقع باشد در حکم جعل اسناد رسمی خواهد بود در موارد تقصیراتی که مجازات انها بموجب این باب معین نشده مستخدمین و اجزای ثبت اسناد و املاک که مرتکب جرم عمومی و یا ‌تقصیر اداری می‌شوند موافق مقررات قوانین جزائی و یا قانون استخدام تعقیب و مجازات خواهند شد

مقررات فوق در مورد وارثی نیز جاری است که با علم به انتقال ملک از طرف مورث خود یا با علم به اینکه به نحوی از انحاء قانونی ‌سلب مالکیت از مورث او شده بوده است تقاضای ثبت ملک یا تقاضای صدور سند مالکیت آن ملک را بنام خود کرده و یا مطابق قسمت اخیر‌ماده فوق پس از اخطار اداره ثبت رفتار کند. ‌در تمام این موارد علم وراثت باید به وسیله امضاء یا مهر و یا نوشته بخط او محرز شود.

هر کس به عنوان اجاره یا عمری یا رقبی یا سکنی و یا مباشرت و بطور کلی هر کس نسبت ب ملکی امین محسوب بوده و به عنوان ‌مالکیت تقاضای ثبت آن را بکند مجازات کلاهبردار محکوم خواهد شد.

هرگاه شخصی که ملک را به یکی از عناوین مذکور در فوق متصرف بوده شخصا تقاضای ثبت نموده ولی به واسطه خیانت یا تبانی او‌ملک بنام دیگری به ثبت برسد به طریق ذیل عمل خواهد شد:

الف- اکر کسی که ملک باسم او ثبت شده مشمول مقررات باشد شخص او و امین هر دو به عنوان مجرم اصلی بمجازات کلاه‌ بردار محکوم شده و نسبت به خسارات مدعی خصوصی متضامنا مسئول خواهند بود.

ب- هر گاه کسی که ملک بنام او به ثبت رسیده مشمول هیچیک از مقررات نباشد شخص مزبور بهیچ عنوان اعم از‌حقوقی و جزائی قابل تعقیب نیست ولی امین به عنوان مجرم اصلی تعقیب و مطابق ماده ۲۳۸ قانون مجازات عمومی محکوم شده و بعلاوه برای‌ جبران خسارت صاحب ملک در توقیف خواهد ماند ‌در صورتی که در ظرف پنج سال نتوانست با تادیه خسارت یا از طریق دیگری رضایت مدعی خصوصی را فراهم سازد وزیر عدلیه از مقام سلطنت عفو‌او را استدعا میکند.

 دیگر جرائمی که می توان به کمک وکیل ثبتی به آنها رسیدگی کرد:

هر کس نسبت به ملکی که در تصرف دیگری بوده خود را متصرف قلمداد کرده و تقاضای ثبت کند کلاهبردار محسوب می‌شود‌- اختلافات راجع به تصرف در حدود مشمول این ماده نیست. در مورد مواد فوق و همچنین در کلیه مواد دیگر این قانون اظهارنامه‌ که در مورد ثبت عمومی املاک داده می‌شود بمنزله تقاضانامه‌است. این تقاضانامه را وکیل ثبتی می تواند تهیه و تنظیم نماید.

در مورد مواد قبل تعقیب متهم موکول به شکایت مدعی خصوصی است. در صورتیکه مدعی خصوصی قبل از صدور حکم نهائی شکایت خود را مسترد داشت تعقیب متروک خواهد شد. تجدید شکایت از مدعی خصوصی پذیرفته نمی‌شود.

مجرم علاوه بر مجازات مقرر برای جرم‌کلاه بارداری تا موقعی که بوسیله تصدیق حق مدعی خصوصی در اداره ثبت املاک یا وسایل دیگر خساراتی را که مستقیما بواسطه تقاضای ثبت‌ و صدور سند مالکیت بطرف وارد آورده و مدعی خصوصی بوسیله عرضحال مطالبه نموده و مورد حکم واقع شده جبران ننماید در توقیف خواهد‌ ماند – ‌تعیین میزان خسارت با محکمه‌ است که بی جنبه جزائی رسیدگی کرده ولو اینکه عرض حال خسارت از طرف مدعی خصوصی پس از صدور حکم‌ جزائی داده شده باشد – ‌خسارت غیر مستقیم (‌خسارات ناشی از محاکمه) مطابق اصول معموله تعیین و وصول خواهد شد.

هر کس جرمی را قبل از اول اسفند ۱۳۰۸ مرتکب شده و تا اول خرداد ۱۳۰۹ بوسیله تصدیق حق طرف در دفاتر ثبت یا وسایل دیگر خسارات وارده بر صاحب ملک را جبران نموده کلاهبردار محسوب شده و علاوه بر‌مجازات مقرر برای این حرم تا موقعی که خسارت وارده بر طرف را مطابق ماده ۱۱۴ جبران نکرده در توقیف خواهد ماند.

در مورد املاکی که برهن یا بیکی از عناوین مذکور در ماده ۳۳ انتقال داده شده راهن یا تقاضا دهنده مکلف است حق‌طرف را در ضمن اظهارنامه خود قید نماید ‌در صورتی که راهن یا انتقال دهنده باین تکلیف عمل ننمود مرتهن یا انتقال‌کیرنده می‌تواند تا یکسال از تاریخ انقضاء مدت حق استرداد یا رهن بوسیله اظهارنامه رسمی حق خود را مطالبه کند – هر که در ظرف ۱۰ روز از تاریخ ابلاغ اظهارنامه راهن یا انتقال دهنده حق طرف را نداد کلاه بردار‌محسوب و با رعایت قانون مطابق ماده ۱۱۴ با او رفتار خواهد شد.

اگر اخطار قبل از انقضاء مدت حق استرداد و یا رهن بعمل آمده باشد راهن یا انتقال دهنده وقتی مجرم خواهد بود که در صورت بقاء ملک بملکیت‌ او حق طرف را تا ده روز پس از ابلاغ اظهارنامه در اداره ثبت تصدیق نماید و در صورتی که ملک به مالکیت او باقی نباشد وقتی مجرم محسوب خواهد‌شد که تا ده روز پس از انقضای مدت حق استرداد یا رهن حق مرتهن یا انتقال‌کیرنده را تادیه نکند.

مرتهن یا انتقال ‌گیرنده که در ظرف مدت یک سال اخطار مذکور در فوق را نکرد مادام که مرور زمان منقول شامل طلب او نشده حق مطالبه‌ طلب خود را خواهد داشت.

هر کس به موجب سند رسمی یا عادی نسبت به عین یا منفعت مالی (‌اعم از منقول و یا غیر منقول) حقی به شخص یا اشخاص داده و بعد ‌نسبت به ما عین یا منفعت به موجب سند رسمی معامله یا تعهد معارض با حق مزبور بنماید به حبس با اعمال شاقه از سه تا ده سال محکوم خواهد شد.

مطالب حقوقی:

وکیل صدور حکم حجر

وکیل وصول مطالبات

وکیل خیانت در امانت

وکیل مالیات بر ارث

وکیل آدم ربایی

وکیل اوقاف

وکیل اثبات مالکیت

وکیل ربا

وکیل خلع ید

وکیل فرهنگ و رسانه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره با وکیل

09124857572

Call Now Buttonبا یک کلیک تماس بگیرید
×