وکیل سرقت

وکیل سرقت (10)

با گروه عدالت نویسان در وقت و هزینه صرفه جویی کنید

وکیل سرقت

 وکیل سرقت

وکیل سرقت یکی از متخصصان حقوقی استت که دارای مهارت تجربه کاری بسیار خوبی در زمینه پرونده های مربوط به سرقت است و می تواند جریان پرونده ها یمربوط به این موضوع را به بهترین نحو ممکن مدیریت کند. شما تا چه حد وکیل سرقت را می شناسید و می توانید از او کمک بگیرید؟ آیا تاکنون برای شما هم پیش آمده است که به وکیل سرقت نیاز داشته باشید اما ندانید که چگونه می توانید از این فرد متخصص و حرفه ای کمک بگیرید؟ وکیل سرقت را از کجا می توان پیدا کرد و جریان پرونده های حقوقی خود را به او واگذار کرد؟ وکیل سرقت باید دارای چه ویژگی ها و توانایی هایی باشد تا بتوان به او اطمینان کرد و برای انعقاد قرارداد وکالت با او اقدام کرد؟

وکیل سرقت یکی از ان دسته وکلای متخصص و حرفه ای است که عموم مردم جامعه می توانند از خدمات حقوقی مختلف او استفاده کنند و هیچ گونه محدودیتی در زمینه استفاده از این خدمات برای آنها وجود ندارد. وکیل سرقت میتواند با استناد به مفاد قانونی مختلف تمامی اطلاعات و دانش حقوقی که افراد باید در مورد جرم سرقت و مجازات آن داشته باشند را در اختیار آنها قرار دهد. وکیل سرقت می تواند بهترین و حرفه ای ترین خدمات حقوقی که افراد باید از آنها استفاده کنند را در اختیار آنها قرار دهد.

از آنجایی که از زمان های گذشته تاکنون همیشه جرم سرقت وجود داشته است و در دین اسلام نیز حساسیت های بسیار زیادی نسبت به آن وجود دارد، قانونگذار ما قوانین گسترده و پیچیده ای را برای آن در نظر گرفته است و همین موضوع باعث شده است تا مردم عادی از گستردگی های زیاد این قوانین اطلاع نداشته باشند برای درک مسائل قانونی مربوط به مجازات سرقت نیاز به یک فرد متخصص و حرفه ای همچون وکیل سرقت داشته باشند تا با کمک او بتوانند مسائل قانونی مختلف را به بهترین نحو ممکن درک کنند.

 وکیل سرقت را بشناسیم. 

وکیل سرقت را تا چه حد می شناسید؟ آیا اصلا برای شما پیش امده است که خود یا اطرافیانتان به وکیل سرقت مراجعه کرده باشید و از خدمات حقوقی مختلف او  استفاده کرده باشید؟ وکیل سرقت می تواند در جریان پرونده های مربوط به سرقت چه کارهایی انجام دهد که نشان دهنده وجه تمایز او با دیگر وکلای پایه یک دادگستری باشد؟

در پاسخ به این سوالات باید بگوییم که وکیل سرقت یکی از متخصص ترین و حرفه ای ترین کسانی است که علاوه بر دریافت مجوز وکالت دارای تجربه نسبتا زیادی رد زمینه پرونده های مربوط به سرقت است و به همین خاطر هم از تمامی جزییات پرونده های  مربوط به سرقت آشنایی دارد و میداند که باید از چه راهی استفاده کند تا جریان پرونده به بهترین نحو ممکن پیش برود و کمتر دچار اختلال دو مشکل شود.

 وکیل سرقت در جلسات مشاوره حقوقی تمامی مسائل قانونی که موکلان باید بدانند را برای آن توضیح می دهد و جریان پرونده های مختلف سرقت را از زوایای مختلف قانونی توضیح میدهد و نکات حقوقی آن ها را به بهترین نحو ممکن بررسی می کند تا افراد بتوانند در جریان پرونده های سرقت و مراحل دادرسی آنها عملکرد خوبی داشته باشند.

 مشاوره حقوقی با وکیل سرقت دارای مزایای بسیار زیادی است و عموم مردم میتوانند به راحتی از آن استفاده کنند. تمامی کسانی که دارای محدودیت زمانی و مکانی هستند و نمیتوانند به صورت حضوری به وکیل سرقت مراجعه کنند به راحتی می توانند از خدمات مشاوره غیر حضوری وکیل سرقت بهره مند شوند.

 وکیل سرقت را از کجا پیدا کنیم؟

وکیل سرقت  دارای تجربیات و تخصص های مختلفی است که در مقایسه با دیگر وکلای پایه یک دادگستری دارای تفاوت های بسیار زیادی است، بنابراین اگر با خود فکر می کنید که باید از خدمات یک وکیل سرقت حرفه ای استفاده کنید تا جریان پرونده شما پیش رود به شما توصیه می کنیم که به سراغ متخصص ترین افراد در این زمینه بروید تا به شما کمک کنند که رد مسیر احقاق حقوق خود قدم بردارید و کمتر با مشکلات متعدد مواجه شوید.

شما میتوانید برای شناسایی بهترین وکیل سرقت از افراد با تجربه در این زمینه کمک بگیرید. امروزه برخی از موسسات حقوقی که دارای تخصص و مهارت زیادی در زمینه معرفی وکلای حرفه ای هستند هم می توانند به شما کمک کنند تا در کوتاهترین زمان ممکن بهترین وکیل سرقت را پیدا کنید و وکالت پرونده خود را به او واگذار کنید.

یکی از بهترین و متخصص ترین افرادی که میتواند شما را در  این زمینه کمک کند تا سریعا نتایج دلخواه خود را در جریان پرونده های مختلف بدست آورید، موسسه حقوقی گروه وکلای عدالت نویسان است. گروه وکلای عدالت نویسان از کادری مجرب و حرفه ای تشکیل شده است و تعداد زیادی از وکیلان حرفه ای و متخصص در این موسسه حقوقی در حال فعالیت هستند و می تواند بهترین خدمات حقوقی را رد زمینه پرونده های مختلف به شما ارائه دهند.

وکیل سرقت  و اهمیت او در جریان دادرسی

قرار ما این بود که بتوانیم مفهوم سرقت را مورد بررسی قرار دهیم و بر اساس این مفهوم و دیدگاهی که در قانون از آن وجود دارد سراغ کارکرد وکیل سرقت برویم.

تا به اینجا دانستیم که سرقت چیست و قانون چه نظری در مورد آن دارد. در واقع دانستیم که سرقت جرم چندان ساده ای نیز محسوب نمی شود و ویژگی های خاص خودش را دارد. در واقع دانستیم که برای اثبات جرم سرقت سه رکن اساسی مادی، معنوی و قانونی باید وجود داشته باشد. بنابراین اولین چیزی که از یک وکیل سرقت انتظار می رود برای ما انجام دهد این است که بتواند به خوبی و بر اساس واقعیت ها و حقیقت ها این سه رکن را تحلیل کند. اما با تحلیل و اثبات این جرم اساسا کار وکیل سرقت تازه شروع می شود.

در واقع بعد از آن است که دادگاه شروع به بررسی جرم می کند و می خواهد مشخص کند که این جرم در کدام دسته قرار می گیرد. اینجاست که یک وکیل سرقت با تجربه و مجرب سعی می کند با تجربه و دانشی که دارد مسیر بررسی پرونده را به همان سمتی ببرد که خودش می خواهد. این کار چندان ساده ای محسوب نمی شود. زیرا وکیل طرف مقابل و خودش شخص قاضی انسان های آگاه به قانون هستند و می دانند که وکیل سرقت شما از چه ترفند هایی استفاده می کند.

در واقع اگر بخواهیم کمی ساده تر بیان کنیم، داستان قضاوت و وکلات و … همه چیز شبیه به یک بازی بزرگ است. در این بازی طرفین سعی می کنند واقعیت اتفاق افتاده را بر اساس نیاز خودشان به شکلی مختلف تعریف کنند. به نوعی که داستان دروغ نباشد اما دقیقا آن چیزی باشد که خودشان می خواهد اتفاق افتاده باشد. این بازی است که در دادگاه ها جریان دارد. بنابراین وکیل سرقت باید بتواند بر اساس مدیریت خود کاری کند که جریان دادرسی و دادگاه به سمتی برود که او می خواهد.

پس وکیل سرقت باید سه رکن را بشناسد و بعد از آن بر سر دسته بندی سرقت بجنگد. زیرا این دسته بندی است که مجازات لازم را مشخض و تعیین می کند. این نکته بسیار مهمی است که وکیل سرقت قطعا برای شما توضیح می دهد.  در واقع شما در دادگاه باید همواره به وکیل خود گوش دهید و به او اعتماد داشته باشید تا او بتواند شما را دقیقا از همان مسیری که می خواهید عبور دهد. این تمام چیزی است که از وکیل سرقت و سایر وکلا در سراسر جهان انتظار می رود انجام دهند.

انتخاب یک وکیل سرقت مناسب

به طور کلی می توان اینگونه بیان کرد که شما برای انتخاب وکیل سرقت باید به چند فاکتور اساسی تکیه داشته باشید. اولا این که این وکیل سرقت باید از سابقه و تجربه بسیار خوبی برخوردار باشد. در واقع اگر بخواهیم واقع بینانه تر به این موضوع و مسئله نگاه کنیم این گونه می توانیم بگوییم که کار وکلات کاری است که عمدتا بر اساس تجربه و فن بیان و تسلط در دادگاه تشکیل شده است. در صورتی که وکیل شما یکی از این موارد را ندارد اما دانش آموخته خوبی در دانشگاه تهران بوده باشد، احتمالا باید شکست خودتان را قبول کنید.

در واقع مسئله ای که وجود دارد این است که قانون به اندازه ای پر پیچ و خم است که نمی توان به سادگی آن را طی چند سال آموزشی آموخت. بنابراین لازم است که حتما در این مسیر قدم بزنیم و در آن تجربه کسب کنیم. از این روست که گفته می شود در انتخاب وکیل سرقت خودتان حتما مسئله تجربه وکیل را مد نظر قرار داده باشید.

نکته مهم دیگری که باید بدانید این است که در این مسیر داشتن شناخت نسبت به افراد و قضات مختلف می تواند بسیار کارساز باشد. این چنین روابط عمومی می تواند برای هر کسی به عنوان یک نقطه قوت شناخته شود. پس به دنبال وکیل سرقتی باشید که این چنین ویژگی داشته باشد.

نکته مهم دیگری که باید به آن توجه داشته باشید این است که شما بدون درک درست نیاز خود اساسا نمی توانید تشخیص دهید که کدام وکیل سرقت برای شما مناسب تر است. البته تقصیری هم در این باره ندارید. اساسا قانون بسیار پیچیده و سنگین نوشته شده است و نمی توان توقع داشت که هر فرد جامعه ای بتواند آن را درک کند. از این رو پیشنهاد ما به شما این است که حتما از یک مشاوره حقوقی در این زمینه استفاده کنید. در واقع مشاوره حقوقی به شما نشان می دهد بر اساس نیازی که دارید باید از چه مسیر قانونی عبور کنید و به خوبی نشان می دهد که این مسیر قانونی چه فراز و فرود هایی دارد. بعد از این شناخت نسبی است که شما می توانید مشخص کنید که چه نیازی دارید و برای این نیاز چه وکیل سرقتی مناسب شماست. این تمام چیزی است که باید در مورد انتخاب وکیل سرقت بدانید و به آن عمل کنید. حال بر اساس شناختی که از جرم سرقت و کارکرد وکیل سرقت به دست آوردید به نظر شما می توانید یک وکیل سرقت مناسب و خوب برای خودتان انتخاب کنید؟ 

سرقت، جرمی که به نظر آشکار است!

سرقت یا دزدی از دید عموم تعریفی برای عملی است که بر اساس آن فردی چیزی را که متعلق به فرد دیگری است بدون اجازه او تصاحب یا از آن وسیله استفاده کند. تقریبا در قانون ایران نیز سرقت با همین مضمون تعریف شده است. در ماده 267 قانون مجازات اسلامی مصوب سال 1392 سرقت اینگونه تعریف شده است: سرقت عبارت از ربودن مال متعلق به غیر است.

بنابراین به نظر می رسد که سرقت جرم واضح و مشخصی باشد و وکیل سرقت یا قاضی و … کار چندان سختی در این حوزه نداشته باشند. اما واقعیت این است که این مسئله نیز مانند تمام مسائل حقوقی خود به خود پیچیدگی های خاص خودش را دارد. در ادامه سعی می کنیم به این دست از مسائل بپردازیم  سعی کنیم جرم سرقت را واضح تر بیان کنیم. بر اساس همین تعریف می توانیم به کارکرد وکیل سرقت و نقش آن در دادگاه بپردازیم. با ما در این مسیر همراه باشید.

قانون، پیچیده تر از چیزی که فکر می کنید.

قانون اولین و شاید پایه ترین عنصر تعریف یک تمدن محسوب می شود. در واقع یکی از عامل هایی که باعث شده است انسان در جایگاه امروز قرار بگیرد، همین مفهوم قانون است.

قانون مفهومی است که بر اساس آن انسان می تواند روابط اجتماعی خود را مدیریت کن. یعنی می داند که چگونه می تواند به نیازهای خود در جامعه پاسخ دهد. تمام هدف قانون این است که بتواند کاری کند تا روابط اجتماعی انسان ها را طی چارچوب های مختلفی تعریف کند. بنابراین قانون بر اساس روابط انسان ها در هر دوره ای تغییر کرده و می کند و این عنصری است که رفته رفته باعث شده قوانین پیچیدگی های خاصی پیدا کنند. به بیان ساده تر با پیچیده تر شدن روابط انسانی عملا این قوانین هستند که پیچیده تر می شوند.

نکته مهم دیگر این است که انسان موجودی غیر قابل پیش بینی است. از این رو قانون گذار نمی تواند در بهترین حالت هم تمامی اتفاقات مورد بحث را پیش بینی و آن را در قانون بیان کند.

پس عملا ما زمانی که از مفهوم قانون صحبت می کنیم باید به این نکته توجه داشته باشیم قانون پیچیدگی های خاص خودش را دارد و نمی توان به سادگی با آن کنار آمد. از این روست که در هر موقعیت حقوقی و قانونی بهترین و منطقی ترین راهکار استفاده از یک وکیل است. گرچه در بسیاری از موارد استفاده از وکیل الزام قانون ندارد اما استفاده از شخصیتی که قانون را با تمام پیچیدگی هایش می شناسید و می تواند بر اساس آن پیش برود می تواند گزینه های مناسبی در اختیار شما قرار دهد.

بر همین اساس برای این که بتوانیم جرم سرقت را بهتر بشناسیم و بر اساس آن نقش وکیل سرقت را درک کنیم، ابتدا باید با یک مفهوم مهم حقوقی و قانونی آشنا شویم. در واقع می خواهیم بدانیم که قانون چگونه می تواند یک عمل را جرم تشخیص دهد و بر اساس آن مجازات مختلفی را تعیین کند. به بیان ساده تر قانون با چه ابزاری انجام یا ترک فعلی را جرم تلقی می کند؟

ارکان تعریف یک جرم

قانون بر اساس سه فاکتور یا سه رکن مختلف انجام یا عدم انجام کاری را جرم تعریف می کند. به بیان ساده تر اگر این سه رکن در مورد انجام یا ترک فعلی صادق باشد آن کار یا ترک آن کار به عنوان جرم شناخته میشود. این سه رکن عبارتند از رکن مادی، رکن معنی و رکن قانونی. هر کدام از این ارکان تعریف و ویژگی های خاص خودش را دارد. با ما در ادامه همراه باشید که قصد داریم این سه رکن را مورد بررسی قرار دهیم.

رکن مادی: رکن مادی زمانی اتفاق می افتد که ضرر مادی و قابل رویتی بر اساس انجام یا ترک فعلی اتفاق افتاده باشد. یعنی خواهان باید در ابتدا ثابت کند که بر اساس ضرر مالی یا مادی قابل مشاهده ای شکایت خود را مطرح کرده است. این ضرر باید به صورت مستقیم یا غیر مستقیم بر اساس آن فعل اتفاق افتاده باشد. در بسیاری از جرائم این رکن سریع اثبات می شود. اما اگر مصداقی برای این رکن وجود نداشته باشد اساسا کل مفهوم جرم زیر سوال می رود. یعنی شما با وجود تمام مدارک یا شواهد نمی توانید متهم را مجرم کنید.

البته یادتان باشد که در برخی از جرائم اساسا به این سه رکن توجه نمی شود. این دسته از جرایم معمولا به صورت مستقیم در قرآن و شرع معرفی شده اند. بنابراین اساسا قانون و قاضی برای این دسته از جرائم مفهوم سه رکن را اجرا نمی کند.

رکن دوم یا همان رکن معنوی: بر اساس این رکن باید مشخص شود که فاعل یا ترک کننده کار با چه هدف یا نیتی این ضرر را وارد کرده است. در برخی از موارد فرد با هدف و نیت قبلی این کار را انجام داده است. به نوعی دارای سوء نیت و انگیزه لازم بوده است. در برخی از موارد فرد برای این جرم برنامه ریزی می کند. در هر صورت اگر ثابت شود متهم به صورت عمد و با آگاهی آن جرم را مرتکب شده اساسا جرم ثابت و متهم مجرم شناخته می شود و باید مجازات متناسبی را تحمل کند. اما اگر ثابت شود این فعل به صورت سهوی اتفاق افتاده باشد و یا وی خبر از وقوع این جرم نداشته باشد اساسا تبرئه می شود.

به طور مثال اگر فردی به طور اتفاقی و به عنوان راننده در باند گروه مواد مخدر فعالیت کند و نداند که در حال حمل چه نوع موادی است، اساسا بی گناه شناخته میشود. زیرا این رکن جرم اجرایی نمی شود.

در بسیاری از موارد کار سخت وکلا اثبات همین رکن است. در واقع وکلای متهم معمولا سعی می کنند که ثابت کنند رکن معنوی زیر سوال رفته و اساسا متهم به صورت عمدی اقدام به انجام این کار نکرده است. از طرف دیگر وکلای خواهان نیز به دنبال راه یا مدرکی هستند که نشان دهند این کار به صورت عمدی رخ داده است و نمی توان به سادگی از کنار آن گذشت. همانطور که مشخص است این رکن از مهمترین ابزارها برای وکلا محسوب می شود.

اما در رکن سوم داستان کمی متفاوت تر است. در رکن قانونی قاضی به قانون توجه می کند. یعنی نگاه می کند ببیند که آیا مصداقی برای آن فعل در قانون وجود دارد یا خیر. به بیان ساده تر وکلا و قاضی سعی می کنند انجام یا ترک فعل را در ظرفی به نام قانون قرار دهند تا بر اساس این ظرف مجازات متناسب آن مشخص شود. بنابراین وکلای متهم سعی می کنند کاری کنند که این فعل در ظرف قانونی قرار نگیرد و یا حداقل درصد کمی از این فعل به عنوان جرم شناخته شود. از طرف دیگر وکلای خواهان نیز به دنبال این موضوع هستند که ثابت کنند تما این فعل در قانون مصداق دارد. این رکن نیز مانند رکن معنوی به عنوان یک اساس و یک ابزار برای وکلا شناخته می شود.

تعریف جرم سرقت بر اساس سه رکن قانونی

حال نوبت این است که بخواهیم بر اساس سه رکن گفته شده در بالا جرم سرقت را مورد بررسی قرار دهیم. همانطور که در بالا بیان کردیم، این سه رکن مهمترین ابزار وکلا در قانون محسوب می شود. از این رو بیایید مانند یک وکیل سرقت ببینیم که چگونه می توانیم از این سه رکن در شرایط مختلف استفاده کنیم. با ما همراه باشید.

رکن مادی: در این مورد وکیل سرقت یا هر کسی دیگر کار چندانی نمی تواند بکند. در واقع سرقت بر اساس همین ضرر ساخته و پرداخته شده است. یعنی با ایجاد یک ضرر مالی و مادی است که رم سرقت اتفاق می افتد. بنابراین نه وکیل سرقت و نه هیچ کس دیگر اساسا نمی تواند چندان در این رکن کاری از پیش ببرد. بالاخره همه چیز غالبا در این رکن روشن است. اما در شرایطی نیز وضعیت به این اندازه روشن نیست. آن جاست که لازم است بررسی های مختلف صورت بگیرد.

رکن معنوی: اما داستان در رکن معنوی کاملا متفاوت است. همانطور که در بالا بیان کردیم رکن معنوی مهمترین ابزار دست وکلا در دادگاه ها محسوب می شود. یک اقرار یا اعتراف متهم به انجام فعل می تواند تمام کار وکلا را خراب کند. از این روست که وکلا اصرار دارند که در تمامی مراحل بازجویی و دادرسی و … هیچگاه اعتراف نکنند. با وجود ده ها و صد ها مدرک عدم وجود اقرار یا اعتراف همچنان می تواند امید های متهم را زنده نگه دارد. اما یک اعتراف می تواند تمامی این موارد را زیر سوال ببرد. بنابراین باید به این نکته توجه داشته باشید که اساسا یک اعتراف مهمتر از ده ها مدرک دیگر است! نکته مهم دیگر این است که انگیزه انجام فعل در قانون ایران تفاوت چندانی ندارد. در واقع وکیل سرقت نمی تواند بر اساس نیاز متهم خود درخواست برائت یا تقلیل در جرم داشته باشد. اما این چیزی است که در کشورهای مطرح جهان مورد توجه قرار گرفته است. در این کشورها اگر فردی بر اساس گرسنگی دست به سرقت بزند یا تبرئه می شود و یا با کمترین جرم ممکن رو به رو خواهد شد. این چیزی است که به نظر جای خالی آن به وضوح در قوانین کشور احساس می شود. بنابراین تنها عاملی که وکیل سرقت می تواند بر اساس آن پرونده سرقت را پیش ببرد این است که ثابت کند یا متهم به طور کلی آن کار را انجام نداده یا از دزدی بودن این کار مطلع نبوده است.

اما رکن سوم، یعنی رکن قانونی. در ابتدای این مقاله بیان کردیم که بر اساس ماده 267 قانون مجازات اسلامی سرقت به معنی ربودن مال غیر است. این جمله به نظر ساده، روان و کاملا مشخص است. اما همین بعد قانونی است که اتفاقات خاصی را در دل خود نگه داشته است. با ما در ادامه همراه باشید که قرار است با یک وکیل سرقت از رکن قانونی جرم سرقت صحبت کنیم. با ما همراه باشید.

قانون و وکیل سرقت

اما زمانی که قرار باشد مفهوم قانون در مورد سرقت یا هر جرم و فعل دیگری را مورد بررسی قرار دهیم باید به شرایط و موارد مختلف توجه داشته باشیم.

بر اساس ماده 267 قانون مدنی گفته شد که سرقت چیزی جز ربودن مال غیر نیست. در این جمله از مفاهیم مهمی به صورت ضمنی صحبت شده است. در واقع در این قانون از سه مفهوم ” مال ” ، ” ربودن ” و ” غیر ” صحبت شده است. هر کدام از این مفاهیم بدون تعریف دقیق می تواند ابهامات زیادی داشته باشد.

از نظر قانون مال باید قابل رویت و چیزی جسمانی و البته منقول باشد. یعنی شما بتوانید این مال را جا به جا کنید. بنابراین جرم سرقت در مورد مواردی مانند زمین و ملک و خانه و … صدق نمی کند. اما در مواردی مانند ماشین و سایر اموال منقول و قابل رویت فیزیکی صادق است. همچنین در مورد دزدی ایده و اندیشه و … نیز به سبب جسمانی نبودن و مشخص نبودن مال عملا سرقت قابل اثبات نمی باشد.

در مورد ربودن باید به این نکته توجه داشته باشید که تصرف و استفاده از مال نمی تواند مفهوم سرقت را القا کند. ربودن به معنی گرفتن مال از دست صاحب آن و انتقال آن به جای دیگر. بنابراین تصرف یک مال و … را نمی توان به عنوان مفهوم سرقت بیان کرد. این نکته ای است که وکیل سرقت  نیز از آن به خوبی بهره می برد. در واقع در برخی از موارد زیر سوال بردن مال یا مفهوم ربوده شدن وکیل سرقت  به خوبی می تواند بر اساس رکن قانون متهم یا همان وکیل مدافع خود را تبرئه کند. این نکته ای است که باید به آن توجه شود.

اما در مورد مفهوم ” غیر ” یا دیگران باید بیان کرد که در زمان سرقت یا ربودن آن مال باید تحت تصرف مالک آن باشد. این مسئله نیز نکته مهمی است. بهتر است برای توضیحات بیشتر از وکیل سرقت  خود بخواهید این مسئله را برای شما بیشتر توضیح دهد.

اما این تمام ماجرا نیست. کار قانون با مفهوم سرقت تمام نشده است. هنوز مفهوم و عنوان مهمی در مورد سرقت وجود دارد که قانون درباره آن صحبت کرده است. در ادامه می خواهیم کمی از سرقت حدی صحبت کنیم. با ما همراه باشید.

سرقت حدی چیست؟

به طور کلی جرم سرقت به دو دسته مهم سرقت حدی و سرقت تعزیری تقسیم می شوند.  هر دو این دسته از سرقت ها شرایط عمومی یعنی همان سه رکن گفته شده در بالا را دارا هستند و از این نظر با یکدیگر تفاوتی ندارند. اما سرقت حدی شرایط خاصی نسبت به سرقت تعزیری دارد. به بیان ساده تر برخی از شرایط باعث می شود که سرقت حدی ایجاد شود. اگر این شرایط وجود نداشته باشد و تنها سه رکن گفته شده در بالا ایجاد شود اساسا سرقت تعزیری رخ داده است.

بنابراین با بررسی سرقت حدی می توانیم با مفهوم سرقت تعزیری نیز آشنا شویم. زیرا هر آن چیزی که در سرقت تعزیری گفته نشده باشد می تواند به عنوان سرقت تعزیری در نظر گرفته شود.

در ماده 268 قانون مجازات اسلامی شرایط حدی بودن سرقت به خوبی مورد بررسی قرار گرفته است. بر اساس این ماده قانونی سرقت در صورتی که دارای تمام شرایط زیر باشد موجب حد است:

شیء مسروق شرعاً مالیات داشته باشد._ مال مسروق در حرز باشد._ سارق هتک حرز کند._ سارق مال را از حرز خارج کند._ هتک حرز و سرقت مخفیانه باشد._ سارق پدر یا جد پدری صاحب مال نباشد._  ارزش مال مسروق در زمان اخراج از حرز، معادل چهار و نیم نخود طلای مسکوک باشد._ مال مسروق از اموال دولتی یا عمومی، وقف عام و یا وقف بر جهات عامه نباشد._  سرقت در زمان قحطی صورت نگیرد._  صاحب مال از سارق نزد مرجع قضائی شکایت کند._  صاحب مال قبل از اثبات سرقت سارق را نبخشد._  مال مسروق قبل از اثبات سرقت تحت ید مالک قرار نگیرد._ مال مسروق قبل از اثبات جرم به ملکیت سارق در نیاید._ مال مسروق از اموال سرقت شده یا مغصوب نباشد.

توجه داشته باشید:

تمامی شرایط بالا باید برقرار باشد تا شرایط حدی بودن سرقت احراز شود. در غیر این صورت نمی توان سرقت را حدی دانست. به طور خلاصه اگر بخواهیم این ماده قانونی را توضیح دهیم این گونه می توانیم بگوییم که مال مسروق شده باید پنهان شده باشد و به نوعی سارق حرز آن را شکسته باشد – قفل یا هر چیزی که مانع از دسترسی سارق به مال بوده – همچنین سارق نباید پدر یا جد پدری صاحب مال باشد.

توجه داشته باشید که در مورد شرایط بخشش سارق نیز در این ماده قانونی صحبت شده است. در واقع صاحب مال قبل از اثبات سرقت سراغ حق بخشش دارد. در غیر این صورت قاضی عملا اجازه بخشش سارق را صادر نمی کند.  همچنین اگر قبل از اثبات جرم مال به صاحب مال برگردد عملا حدی بودن سرقت منتفی می شود. همچنین یکی از شرایط مهم حدی بودن سرقت این است که اساسا صاحب مال شکایت کند. این ها از مهمترین مواردی است که در مورد حدی بودن سرقت باید به آنها توجه کرد. سایر موارد ذکر شده نیز سعی کرده است نوع مال را تعریف کند و مشخص کند که چه نوع مالی را می توان به عنوان مال سرقت شده دانست و باید چه ویژگی هایی داشته باشد تا اساسا بتوان سرقت صورت گرفته را حدی دانست. توجه داشته باشید که حدی بودن سرقت مستوجب مجازات بیشتری نسبت به سرقت های تعزیری است. این نکته بسیار مهمی است که باید به آن توجه داشته باشید.

نوع دیگر حدی بودن سرقت

اما نوعی دیگر از حدی بودن سرقت وجود دارد که به آن راهزنی یا زورگیری گفته می شود. در واقع اگر سارق به زور و با ایجاد ترس و وحشت اقدام به ربودن مال غیر کند علاوه بر جرم سرقت مرتکب جرم بزرگ تری به نام محاربه شده است. در واقع در صورتی که فردی به هر دلیل اقدام به ایجاد رعب و وحشت در جامعه کند بر اساس قانون محارب شناخته می شود و در غالب موارد به اعدام یا مجازات های سنگین دیگر محکوم می شود.

بنابراین اگر بخواهیم کمی فنی تر به این موضوع نگاه کنیم باید این گونه بگوییم که اساسا سرقت حدی همان شرایط گفته شده در ماده 268 قانون مجازات اسلامی را داشته باشد. راهزنی یا زورگیری فارغ از این که یک سرقت حدی محسوب می شود، جرائم دیگری نیز به همراه دارد. این نکته بسیار مهمی است که باید به آن توجه داشته باشید. این قانونی است که در ماده 281 قانون مجازات اسلامی به وضوح از آن صحبت شده است: راهزنان، سارقان و قاچاقچیانی که دست به سلاح ببرند و موجب سلب امنیت مردم و راه ها شوند محاربند.

بنابراین قانون گذار به وضوح بیان می کند که سارقانی که دست به اسلحه ببرند و به هر طریق موجب شوند امنیت اجتماعی و عمومی جامعه سلب شود عملا محارب محسوب می شود و در غالب موارد حکم محارب اعدام خواهد بود. پس سرقت چندان هم جرم ساده و روشنی محسوب نمی شود و شرایط خاص خودش را دارد. یک سرقت به سادگی می تواند باعث شود که فرد را به چوبه دار برساند! این ها تماما مواردی است که یک وکیل سرقت به خوبی از آن ها آگاه است و می تواند شما را به خوبی در این زمینه ها راهنمایی کند.

سرقت تعزیری و کاری که وکیل سرقت انجام می دهد.

همانطور که بیان کردیم هر سرقتی که در دسته سرقت حدی قرار نگیرد اما شرایط عمومی – سه رکن – سرقت را داشته باشد به عنوان سرقت تعزیری شناخته می شود. به نظر می رسد که این سرقت باید مجازات کمتر و منطقی تری نسبت به سرقت حدی داشته باشد. در ادامه می خواهیم به این مسئله بپردازیم و سرقت تعزیری را از جنبه های مختلف مورد بررسی قرار دهیم با ما در ادامه همراه باشید.

سرقت تعزیری را می توان به سه دسته اساسی تقسیم کرد:

 سرقت ساده

 سرقت مخل نظم

 سرقت مشدد

هر کدام از این دسته از سرقت های تعزیری شرایط خاص خودش را دارد. در ادامه سعی می کنیم هر کدام از این موارد را به تفصیل مورد بررسی قرار دهیم.

سرقت ساده: سرقت ساده همان است که تنها شرایط عمومی جرم یعنی همان سه رکن برقرار باشد و دیگر شرایط گفته شده در سرقت حدی یا سرقت مشدد وجود نداشته باشد. مسلما در این حالت مجازات کمتری در انتظار مجرم قرار دارد و دادگاه همراهی بیشتری در مورد او از خود نشان می دهد.

سرقت محل نظم: بر اساس ماده 276 قانون مجازات اسلامی سرقت در صورت فقدان هر یک از شرایط موجب حد، حسب مورد مشمول یکی از سرقتهای تعزیری است. بنابراین هر نوع سرقتی که شرایط مختلفی به جز شرایط گفته شده در سرقت حدی را داشته باشد همچنان در دسته سرفت تعزیری قرار دارد. در مورد سرقت مخل نظر باید گفت که بر اساس قانون هر نوع سرقتی که موجب ترس یا بر هم خوردن نظم عمومی جامعه شود در این دسته قرار می گیرد.

سرقت مشدد: در سرقت مشدد شرایطی ایجاد می شود که باعث می شود سرقت از حالت ساده مهم تر باشد. به بیان ساده تر استفاده از برخی روش ها یا ورود به برخی از مناطق و یا سایر شرایط باعث می شود که سرقت نسبت به یک سرقت ساده شدیدتر شود و به الطبع مجازات شدیدتری نیز داشته باشد.

برخی از این شرایط مانند استفاده از اسلحه، بالا رفتن از دیوار، استفاده از عناوین دولتی، استفاده از لباس های خدمات و دولتی، شرکت به اقتضای شغل، سرقت در مناطق با شرایط بحرانی و … هر کدام می تواند عاملی برای مشدد بودن سرقت باشد. در این حالت مسلما مجازات تعیین شده بیشتر از سرقت ساده خواهد بود.

حال به نظر شما جایگاه وکیل سرقت در این بین کجاست؟ کاملا درست است. کار وکیل با اثبات شرایط عادی و سه رکن گفته شده در بالا شروع می شود. بعد از آن نوبت این است که نشان دهد سرقت  یا جرم صورت گرفته در کدام دسته قرار می گیرد. این موضوع نیاز به تجربه و تخصص بسیار بالایی دارد. هر کدام از این دسته ها شرایط خاص خودشان را دارند و مجازات مشخصی نیز برای آنها گفته شده است. بنابراین یک وکیل سرقت سعی می کند بر اساس شناخت و تجربه ای که دارد بهترین دسته را انتخاب کند. این تمام چیزی است که در مورد وکیل سرقت انتظار می رود انجام دهد.

مقالات حقوقی:

وکیل ثبتی

وکیل صدور حکم حجر

وکیل اثبات مالکیت

وکیل مالیات بر ارث

وکیل فرهنگ و رسانه

وکیل دعاوی پیمانکاری

وکیل خیانت در امانت

وکیل وصول مطالبات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره با وکیل

09124857572

Call Now Buttonبا یک کلیک تماس بگیرید
×