وکیل شرکت

وکیل شرکت (1)

با گروه عدالت نویسان در وقت و هزینه صرفه جویی کنید

وکیل شرکت

 وکیل شرکت را تا چه اندازه می شناسید و با او آشنایی دارید؟ به چه کسی وکیل شرکت گفته می شود؟ وکیل شرکتهای تجاری باید دارای چه ویژگی هایی باشد؟ بهترین وکیل شرکت دارای چه ویژگی هایی است؟

 وکیل شرکت در واقع به وکیل پایه یک دادگستری گفته می شود که دارای مهارت و تخصص بسیار زیادی در حل پرونده های مربوط به امور شرکت ها است. یک وکیل شرکت حرفه ای دارای تجربه کافی در رابطه با دعاوی مختلف مربوط به شرکتهای تجاری و غیر تجاری است و به خوبی می داند که باید از چه راه حل های قانونی استفاده کند تا پرونده زودتر به نتیجه برسد.

شما باید به این موضوع دقت داشته باشید که شرکتهای تجاری نیز همانند افراد مختلفی که در یک جامعه زندگی می کنند دارای شخصیت می باشند، از لحاظ قانونی تمامی شرکت ها و سازمانها، مجموعه های مختلف و….. دارای شخصیت حقوقی می باشند. در حالت کلی و بر اساس قانون اشخاص به دو دسته حقوقی و حقیقی تقسیم می شوند، به مجموعه ها و سازمان های مختلف شخصیت حقوقی می گویند و به افراد مختلف شخص حقیقی گفته می شود. بر اساس این توضیحات می توان اینگونه نتیجه گیری کرد که اشخاص حقوقی از گردهمایی و مجموع اشخاص حقیقی تشکیل می شوند.

قانون مربوط به اشخاص حقیقی و حقوقی  کاملا با یکدیگر متفاوت می باشد و نمی توان انتظار داشت که تمامی مردم از این قوانین آگاهی داشته باشند و با مسائل مختلف حقوقی مربوط به انها اشنا باشند. اگر به پرونده های مختلف دعاوی شرکت ها نگاه کنید، متوجه این نکته خواهید شد که بیشتر این پرونده ها به دلیل عدم آگاهی اعضای تشکیل دهنده شرکت بوجود آمده اند. از آنجایی که یک شخص حقوقی از مجموع اشخاص حقیقی بوجود آمده است، کاملا طبیعی است که هرگونه آسیب و ضرر و زیانی که به آن وارد می شود دارای ابعاد گسترده تری نسبت به پرونده های اشخاص حقیقی باشد.

به بیانی بهتر می توان گفت که در یک دعوای قانونی که دو طرف آن را اشخاص حقیقی تشکیل می دهند، فرد زیان دیده یک نفر می باشد؛ اما رد دعاوی مربوط به شرکت ها تعداد زیادی از افراد ممکن است دچار آسیب و ضرر و زیان مادی و معنوی شوند. پس کاملا طبیعی است که نقش وکیل شرکت بسیار پر رنگ تر و مهمتر از دیگر وکلای پایه یک دادگستری باشد.

وکیل شرکت به چه کسی گفته می شود؟

 وکیل شرکت باید دارای ویژگی های خاصی باشد تا بتوانیم بگوییم که چنین فردی دارای تخصص و مهارت در زمینه حل و فصل پرونده های مختلف شرکت ها است. امروزه تعداد وکلای پایه یک دادگستری در سراسر کشور بسیار زیاد است اما نمی توان گفت که همه آنان دارای تخصص در زمینه امور شرکت ها می باشند و می توان انان را به عنوان وکیل شرکت استخدام کرد. به طور خلاصه به تمام ویژگی ها و مشخصاتی که باعث می شود تا یک متخصص حقوقی را به عنوان وکیل شرکت بشناسیم، اشاره می کنیم.

اولین و مهم ترین ویژگی وکیل شرکت ان است که بر مباحث قانون تجارت و دیگر مفاد قانونی مربوط به امور شرکت ها تسلط داشته باشد و بتواند از تمامی استنادات قانونی در رویه قضایی استفاده نماید. ناگفته نماند که اشنایی با رویه قضایی دعاوی شرکت ها، مسئله ای است که نیاز به تجربه دارد. بنابراین وکلایی که دارای تجربه کاری در زمینه شرکت ها نمی باشند، معمولا نمی توانند به خوبی از عهده چنین پرونده هایی برایند.

 وکیل شرکت وظیفه دارد تا از همان مراحل ابتدایی ثبت یک شرکت، طی کردن تمامی مراحل قانونی و اداری را بر عهده گیرد و در جهت احقاق حقوق شرکت و تمامی اعضای آن قدم بردارد. حقیقت آن است که هرگونه اشتباه و خطا د رانتخاب وکیل شرکت باعث می شود تا تمامی اعضای شرکت دچار زیان شوند و معمولا چنین آسیب هایی دارای ابعاد بسیار گسترده ای هستند و به راحتی قابل جبران نیستند، بهترین راه حلی که می توان برای جلوگیری از بوجود آمدن چنین آسیب هایی پیشنهاد داد، مراجعه به یک وکیل متخصص در امور شرکت ها است.

جالب است بدانید که مراحل و مدارک ثبت انواع شرکت ها با یکدیگر متفاوت است و نمی توان انتظار داشت که تمامی شرکت ها بر اساس یک قاعده و قانون به ثبت برسند و در جامعه فعالیت کنند. مباحث مربوط به شرکت ها برای قانونگذار کشور ما اهمیت بسیار زیادی دارد . به همین دلیل نیز قانونگذار شرایط متمایزی را برای انواع شرکت های مختلف در نظر گرفته است.

وکیل شرکت و مشاوره حقوقی با او

همانطور که اشاره کردیم یکی از اساسی ترین وظایف وکیل شرکت ها، ارائه خدمات مشاوره ای است. خدمات مشاوره توسط وکیل شرکت به چه نحو ارائه می گردد و چگونه می توان از آنها استفاده کرد؟

حقیقت آن است که یکی از ساده ترین راه های استفاده از خدمات مشاوره حقوقی وکیل شرکت ها آن است که شما از همان ابتدا یک وکیل شرکت حرفه ای را در مجموعه تجاری و غیر تجاری خود استخدام کنید تا علاوه بر استفاده از دیگر مزایای او بتوانید از خدمات مشاوره ای هم رد هر زمان که می خواهید استفاده کنید. استخدام وکیل شرکت این امکان را برای شما بوجود می آورد که بدون معطلی و از دست رفتن زمان، در هر لحظه که احساس نیاز به کسب اطلاعات داشتید به وکیل شرکت مراجعه کنید و پاسخ تمامی سوالات حقوقی خود را دریافت کنید.

اکنون ممکن است برای برخی از افراد این سوال پیش اید که در صورتی که نتوانیم از مشاوره حقوقی وکیل داخل شرکت استفاده کنیم، باید چه کنیم؟ در چنین مواردی توصیه می شود که بر حسب موضوع حقوقی که در نظر دارند از جلسات مشاوره حقوقی حضوری و غیر حضوری وکیل شرکت استفاده کنند.

عموم مردم می توانند بدون در نظر گرفتن مکان و زمانی که در آن قرار دارند از خدمات مشاوره حقوقی غیرحضوری استفاده نمایند. امروزه به دلیل انکه اینترنت به عنوان یک وسیله ارتباطی بسیار پیشرفت کرده است و از طرفی دیگر نیز لوازم هوشمندی همچون رایانه ها و گوشی ها وارد بازارهای جهانی شده اند، شما کمتر کسی را می توانید پیدا کنید که به چنین لوازم دسترسی نداشته باشد. پس می توانیم بگوییم که تمامی افراد می توانند به راحتی با وکیل شرکت ارتباط برقرار کنند و سوالات مختلف حقوقی خود را از او بپرسند.

در مواردی که مشکل حقوقی پیچیده ای وجود داشته باشد، اسناد و مدارک هم نیاز به بررسی داشته باشند، لازم است تا جلسه مشاوره حقوقی حضوری تشکیل شود. بنابراین بهتر است برای تعیین نوع جلسه مشاوره حقوقی از خود وکیل شرکت کمک بخواهید تا شما را در این زمینه راهنمایی کند.

 وکیل شرکت و تنظیم اساسنامه

در مورد اساسنامه شرکت ها چیزی شنیده اید؟ وکیل امور شرکت ها علاوه بر آنکه توانایی حل مشکلات حقوقی شرکت ها را دارد، در هر مرحله از تاسیس شرکت نقش مهمی را ایفا می کند. یکی از اساسی ترین مراحل اولیه ثبت یک شرکت، طرح اساسنامه است. شاید برایتان جالب باشد که بدانید علت بوجود آمدن بسیاری از دعاوی حقوقی در شرکت ها آن است که اساسنامه دارای چارچوب قانونی مناسبی نیست، به همین علت نیز وکیل شرکت وظیفه دارد تا در هنگام طرح اساسنامه حضور داشته باشد تا متن آن را به گونه ای طراحی کند که در چهارچوب قانون باشد و قابلیت استناد هم داشته باشد.

طرح اساسنامه توسط وکیل شرکت دارای مزایای بسیار زیادی است، یکی از مهمترین مزایای آن تعیین وظایف هر یک از اعضای شرکت به طور کامل است. در برخی از موارد دیده می شود که دعاوی شرکت ها میان اعضای آنها صورت میگیرد و منشا اصلی چنین مشکلاتی، عدم آگاهی افراد از وظایفشان است. هنگامی که وظایف و تعهدات هز یک از اعضا در اساسنامه مشخص می گردد و وکیل نیز آنها را به طور کامل شرح می دهد، امکان بوجود آمدن چنین دعاوی کاهش می یابد.

اساسنامه شرکت ها جز اسناد قانونی و مهمی به حساب می آید که از مراحل ابتدایی ثبت شرکت تا زمان انحلال آن دارای کاربرد بسیار زیادی است؛ بنابراین باید دقت داشت که تمامی نکات قانونی در آن رعایت شود تا سند مذکور قابلیت استناد در محاکم قانونی و قضایی را داشته باشد.

وظایف وکیل شرکت

یکی از سوالات پرتکرار که معمولا برای بسیاری از افراد پیش می آید آن است که دقیقا وظایف وکیل شرکت چیست و به چه مواردی تقسیم می شود؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که وکیل شرکت معمولا دارای وظایف مختلفی است که به طور خلاصه به آنها اشاره می کنیم:

 وکیل متخصص امور شرکت ها باید از تمامی مراحل قانونی ثبت انواع شرکت ها آشنایی داشته باشد و تمامی مراحل ثبتی را در کوتاهترین زمان ممکن طی کند. تا زمانی که یک شرکت به ثبت نرسد، دارای شخصیت و اعتبار قانونی نمی گردد و نمی توان انتظار داشت که شخصیت حقوقی قابل قبولی برای مجموعه مربوطه بوجود آید. بنابراین وکیل شرکت از همان ابتدا مدارک و تمامی اسناد لازم برای ثبت شرکت را جمع آوری می کند و تقاضای خود را به مراجع قانونی ذیصلاح تحویل می دهد تا به آن رسیدگی شود. پیگیری درخواست ثبت شرکت نیز بر عهده وکیل شرکت است.

از دیگر وظایف چنین وکلایی آن است که می تواند مشاوره حقوقی شرکت ها را ارائه دهد. مسلما هنگامی یک وکیل حرفه ای و متخصص در یک شرکت حضور داشته باشد، دیگر افراد می توانند تمامی سوالات حقوقی خود را در مورد مسائل درون سازمانی و قانونی را بپرسند و از آنها آگاهی پیدا کنند. آمار و اطلاعات بدست آمده در سال های اخیر، این موضوع را ثابت می کند که بسیاری از شرکت هایی که دچار ضرر و زیان شده اند و حتی در آستانه ورشکستگی قرار گرفته اند، معمولا از داشتن یک مشاور حقوقی شرکتی محروم بوده اند. در صورتی که یک وکیل شرکتی خوب در مجموعه ای تجاری و غیر تجاری حضور داشته باشد، احتمال بوجود آمدن خطا  اشتباه توسط اعضای سازمان به حداقل ترین حالت ممکن می رسد.

یکی دیگر از وظایف مهم وکیل شرکت آن است که بر تمامی قراردادهای تجاری که در شرکت منعقد می شود، نظارت کامل داشته باشد تا از بوجود آمدن هرگونه خطا قانونی جلوگیری شود. برای مثال برخی از شرکت ها باید در طول حیات خود قراردادهایی را مربوط به خرید و فروش مستغلات و املاک منعقد کنند، همانطور که می دانید چنین قراردادهایی بسسار هزینه بردار می باشند و در صورت عدم توجه به متن قرارداد و مفاد آن، امکان آسیب های مادی بسیار زیادی وجود دارد. وکیل شرکت معمولا تمامی مفاد و متن قرارداد را مورد بررسی و بازبینی قرار می دهد تا هیچگونه خلا قانونی و مشکل حقوقی در آن وجود نداشته باشد.

تمامی مشکلات حقوقی که برای شرکت ها بوجود می آید توسط وکیل دعاوی شرکت مورد بررسی و پیگیری قرار می گیرد تا حقوق اعضای شرکت و مجموعه ی مورد نظر مورد تضییع قرار نگیرد.

هزینه وکیل شرکت

از دیگر دغدغه هایی که معمولا قبل از مراجعه به وکیل شرکت برای افراد بوجود می آید، هزینه وکیل شرکت است. افراد معمولا کنجکاو هستند که بدانند دستمزد وکیل شرکت چقدر است و چگونه باید این مبلغ را به او پرداخت کنند. این موضوع کاملا درست است که میزان دستمزد وکیل شرکت جز مسائل قابل تامل است اما این نکته را فراموش نکنید که معمولا مشکلات حقوقی شرکت ها دارای عواقب بسیار خسارت زایی می باشند و گاهی این خسارت ها تا حدی زیاد می گردند که مجموعه حقوقی توانایی پرداخت آن را ندارد.

فعالیت ها و وظایف وکیل شرکت ها به گونه ای است که از بوجود آمدن چنین مشکلات حقوقی و آسیب های گسترده مالی جلوگیری می شود. پس کاملا طبیعی است که میزان هزینه وکیل شرکت در مقابل خسارت های احتمالی شرکت ها، ناچیز و بسیار کم باشد. پرداخت دستمزد وکیل شرکت از لحاظ مادی نیز بسیار مقرون به صرفه است و مانع بوجود آمدن بسیاری از مخارج سنگین دیگر می شود. ناگفته نماند که برای تخمین حدودی هزینه وکیل شرکت باید به فاکتورهای مختلفی دقت کرد و نمی توان هزینه ای دقیق را برای آن تعیین کرد. به طور خلاصه به چند مورد از مهم ترین فاکتورهای تعیین هزینه وکیل شرکت اشاره می کنیم تا با انها اشنایی پیدا کنید:

نوع شرکت

مشکلات حقوقی شرکت

میزان تجربه و سابقه کار وکیل

مدت زمان وکالت

مسئولیت های وکیل شرکت

حوزه فعالیت وکیل در سازمان و شرکت مربوطه

از توضیحات بالا به خوبی می توان اینگونه نتیجه گیری کرد که حوزه فعالیت وکیل شرکتهای تجاری با حوزه فعالیت وکیلی که در حوزه های غیر تجاری کار می کند، متفاوت است و کاملا طبیعی است که میزان دستمزد آنها نیز با یکدیگر متفاوت باشد.

اقسام مختلف شرکت ها

هنگامی که در مورد وکیل شرکت صحبت می کنیم باید دقت داشته باشید که شرکت ها دارای اقسام مختلفی هستند. به طور خلاصه می توان گفت شرکتهای تجارتی بر هفت قسمت است:

شرکت سهامی.

شرکت با مسئولیت محدود.

شرکت تضامنی.

شرکت مختلط غیر سهامی.

شرکت مختلط سهامی.

شرکت نسبی.

شرکت تعاونی تولید و مصرف.

وکیل شرکت سهامی

یکی از رایج ترین انواع شرکت در جامعه ما، شرکت های سهامی هستند. وکالت چنین مجموعه هایی بر عهده وکیل شرکت سهامی است. بر اساس مفاد 20 الی 29 قانون تجارت کشور ما، نکات قانونی شرکت سهامی را می توان به موارد زیر تقسیم کرد:

 شرکت سهامی شرکتی است که برای امور تجارتی تشکیل و سرمایه آن به سهام تقسیم شده و مسئولیت صاحبان سهام محدود به سهام‌آنها است.

در اسم شرکت سهامی نام هیچیک از شرکاء قید نخواهد شد – در اسم شرکت باید کلمه (‌سهامی) قید شود. سهام ممکن است با اسم یا بی‌اسم باشد.

سهام بی‌اسم به صورت سند در وجه حامل مرتب و دارنده آن مالک شناخته می‌شود مگر آنکه خلاف آن قانوناً ثابت گردد – نقل و انتقال‌این نوع سهام به قبض و اقباض به عمل می‌آید.

انتقال سهام با اسم باید در دفتر شرکت به ثبت برسد صاحب سهم باید شخصاً یا به توسط وکیل انتقال را در دفتر شرکت تصدیق و امضا‌نماید.

سهام ممکن است نقدی باشد یا غیر نقدی – سهام غیر نقدی سهامی است که در ازاء آن به جای وجه نقد چیز دیگری از قبیل کارخانه و‌امتیازنامه و غیره داده شود.

قیمت سهام و همچنین قیمت قطعات سهام (‌در صورت تجزیه) متساوی خواهد بود.

مادام که شرکت سهامی تشکیل نشده سهام یا تصدیق موقتی (‌اعم از بااسم یا بی‌اسم) نمی‌توان صادر کرد هر سهم یا تصدیق موقتی که‌قبل از تشکیل شرکت به کسی داده شده باشد باطل و صادرکنندگان متضامناً مسئول خساراتی هستند که به دارندگان این قبیل اوراق وارد شده است.

تا زمانی که پنجاه درصد قیمت اسمی سهام تأدیه نشده نمی‌توان سهام بی‌اسم یا تصدیق موقتی بی‌اسم انتشار داد.

هر کس تعهد ابتیاع سهامی را کرده و در موعد مقرر وجه تعهد شده را نپردازد علاوه بر آن وجه به خسارات تأخیر تأدیه (‌از قرار صدی‌دوازده در سال و به نسبت مدت تاخیر) محکوم خواهد شد.

اساسنامه شرکت می‌تواند نسبت به اشخاص مذکور در ماده فوق ترتیب دیگری اتخاذ نموده حتی مقرر دارد که در صورت عدم تأدیه بقیه‌قیمت سهام مقدار تأدیه شده از آن بابت بلاعوض تعلق به شرکت یافته و تعهد کننده نسبت به سهام تعهدی هیچ حقی نداشته باشد لیکن در این صورت‌پرداخت وجه تعهد شده باید لااقل سه مرتبه به وسیله مکتوب با قبض رسید مطالبه و از تاریخ آخرین مکتوب یک ماه منقضی شده باشد در مورد سهام‌بی‌اسم به جای مکتوب اعلان در جراید به عمل خواهد آمد مفاد این ماده باید در موقع تعهد صریحاً در دفتر شرکت قید شده و متعهد ذیل آن را امضاء‌نماید.

نقش وکیل شرکت در تشکیل شرکت سهامی

در متن فوق صراحتا به این موضوع اشاره داشتیم که بهترین راه برای موفقیت شرکت ها و جلوگیری از اسی و خسارت آنها آن است که وکیل شرکت ها از همان ابتدای تشکیل شرکت حضور داشته باشند. شرایط قانونی تشکیل شرکت سهامی به موارد متعددی تقسیم می شود که به طور خلاصه بر اساس قانون تجارت به انها اشاره می کنیم:

شرکت سهامی به موجب شرکتنامه که در دو نسخه نوشته شده باشد تشکیلرمی‌شود یکی از نخستین به طوری که در قانون مقرر‌است ضمیمه اظهارنامه مدیر شرکت و دیگری در مرکز اصلی شرکت ضبط خواهد شد.

شرکت باید دارای اساسنامه باشد که نکات ذیل مخصوصاً در آن تصریح شود:

1) اسم و مرکز اصلی شرکت.

2) موضوع شرکت.

3) مدت شرکت در صورتی که شرکت برای مدت معینی تشکیل شود.

4) مقدار سرمایه شرکت و مقدار قیمت سهام.

5) نوع سهام (‌که سهام با اسم یا بی‌اسم) عده هر نوع از سهام و تعیین اینکه سهام با اسم و بی‌اسم به چه شکل ممکن است به هم تبدیل شود در‌صورتی که این تبدیل اساساً پذیرفته باشد.

6) هیأت‌های اداره و تفتیش.

7) عده سهامی را که مدیران شرکت باید به صندوق شرکت بسپارند.

8) مقررات راجع به دعوت مجمع عمومی و حق رای صاحبان سهام و طریقه شور و اخذ رای.

9) مطالبی که برای قطع آن در مجمع عمومی اکثریت مخصوصی لازم است.

10) طرز ترتیب صورت‌حساب سالیانه و رسیدگی به آن و همچنین اصولی که برای حساب منافع و تقسیم آن باید رعایت شود.

11) طریق تغییر اساسنامه.

انحلال شرکت سهامی

بهترین وکیل شرکت سهامی کسی است که از همان ابتدای تشکیل شرکت تا زمان انحلال آن تمامی مراحل قانونی را طی کند و در جهت احقاق حقوق اعضای شرکت به آنها کمک کند. بر اساس مفاد 93 الی 99 قانون تجارت در مورد انحلال شرکت های سهامی می توان گفت:

شرکت سهامی در موارد ذیل منحل می‌شود:

وقتی که شرکت مقصودی را که برای آن تشکیل شده بود انجام داده یا انجام آن غیر ممکن شده باشد.

 وقتی که شرکت برای مدت معینی تشکیل و مدت منقضی شده باشد.

در صورتی که شرکت ورشکست شود.

در صورت تصمیم مجمع عمومی.

شرکت با مسئولیت محدود چیست؟

 وکیل شرکت با مسئولیت محدود دارای وظایف مختلفی است. با استناد به قانون تجارت کشورمان به نکات قانونی مربوط به شرکت با مسئولیت محدود اشاره می کنیم:

شرکت با مسئولیت محدود شرکتی است که بین دو یا چند نفر برای امور تجارتی تشکیل شده و هر یک از شرکاء بدون اینکه سرمایه به‌سهام یا قطعات سهام تقسیم شده باشد – فقط تا میزان سرمایه خود در شرکت مسئول قروض و تعهدات شرکت است.

در اسم شرکت باید عبارت (‌با مسئولیت محدود) قید شود و الا آن شرکت در مقابل اشخاص ثالث شرکت تضامنی محسوب و تابع‌مقررات آن خواهد بود.

اسم شرکت نباید متضمن اسم هیچ یک از شرکاء باشد و الا شریکی که اسم او در اسم شرکت قید شده در مقابل اشخاص ثالث حکم شریک ضامن در‌شرکت تضامنی را خواهد داشت.

شرکت با مسئولیت محدود وقتی تشکیل می‌شود که تمام سرمایه نقدی تادیه و سهم‌الشرکه غیر نقدی نیز تقویم و تسلیم شده باشد.

در شرکتنامه باید صراحتاً قید شده باشد که سهم‌الشرکه‌های غیر نقدی هر کدام به چه میزان تقویم شده است.

شرکاء نسبت به قیمتی که در حین تشکیل شرکت برای سهم‌الشرکه‌های غیر نقدی معین شده در مقابل اشخاص ثالث مسئولیت تضامنی‌دارند.

مرور زمان دعاوی ناشی از مقررات فوق ده سال از تاریخ تشکیل شرکت است.

هر شرکت با مسئولیت محدود که برخلاف مواد 96 و 97 تشکیل شده باشد باطل و از درجه اعتبار ساقط است لیکن شرکاء در مقابل‌اشخاص ثالث حق استناد به این بطلان ندارند.

اگر حکم بطلان شرکت به استناد ماده قبل صادر شود شرکایی که بطلان مستند به عمل آنها است و هیات نظار و مدیر هایی که در حین‌حدوث سبب بطلان یا بلافاصله پس از آن سر کار بوده و انجام وظیفه نکرده‌اند در مقابل شرکاء دیگر و اشخاص ثالث نسبت به خسارات ناشیه از این‌بطلان متضامناً مسئول خواهند بود.

وکیل شرکت تضامنی

وکیل شرکت تضامنی از تمامی قوانین مربوط به چنین شرکت هایی اطلاع دارد. بر اساس قانون تجارت به چند مورد از مهم ترین نکات مربوط به شرکت تضامنی اشاره می کنیم تا با انها اشنا شوید:

شرکت تضامنی شرکتی است که در تحت اسم مخصوصی برای امور تجارتی بین دو یا چند نفر با مسئولیت تضامنی تشکیل می‌شود:‌اگر دارایی شرکت برای تأدیه تمام قروض کافی نباشد هر یک از شرکاء مسئول پرداخت تمام قروض شرکت است. هر قراری که بین شرکاء برخلاف این ترتیب داده شده باشد در مقابل اشخاص ثالث کان‌لم‌یکن خواهد بود.

در اسم شرکت تضامنی باید عبارت (‌شرکت تضامنی) و لااقل اسم یک نفر شرکاء ذکر شود.

در صورتی که اسم شرکت مشتمل بر اسامی تمام شرکاء نباشد باید بعد از اسم شریک یا شرکای که ذکر شده است عبارتی از قبیل (‌و شرکاء) یا (‌و‌برادران) قید شود.

شرکت تضامنی وقتی تشکیل می‌شود که تمام سرمایه نقدی تادیه و سهم‌الشرکه غیر نقدی نیز تقویم و تسلیم شده باشد.

در شرکت تضامنی منافع به نسبت سهم‌الشرکه بین شرکاء تقسیم می‌شود مگر آنکه شرکتنامه غیر از این ترتیب را مقرر داشته باشد.

در شرکت تضامنی شرکاء باید لااقل یک نفر از میان خود یا از خارج به سمت مدیری معین نمایند.

در شرکتهای تضامنی اگر سهم‌الشرکه یک یا چند نفر غیر نقدی باشد باید سهم‌الشرکه مزبور قبلاً به تراضی تمام شرکاء تقویم شود.

در شرکت تضامنی هیچ یک از شرکاء نمی‌تواند سهم خود را به دیگری منتقل کند مگر به رضایت تمام شرکاء.

مادام که شرکت تضامنی منحل نشده مطالبه قروض آن باید از خود شرکت به عمل آید و پس از انحلال طلبکاران شرکت می‌توانند برای‌وصول مطالبات خود به هر یک از شرکاء که بخواهند و یا به تمام آنها رجوع کنند و در هر حال هیچ یک از شرکاء نمی‌تواند به استناد اینکه میزان قروض‌شرکت از میزان سهم او در شرکت تجاوز می‌نماید از تادیه قروض شرکت امتناع ورزد فقط در روابط بین شرکاء مسئولیت هر یک از آنها در تأدیه قروض‌شرکت به نسبت سرمایه خواهد بود که در شرکت گذاشته است آن هم در صورتی که در شرکتنامه ترتیب دیگری اتخاذ نشده باشد.

هر کس به عنوان شریک ضامن در شرکت تضامنی موجودی داخل شود متضامناً با سایر شرکاء مسئول قروضی هم خواهد بود که‌شرکت قبل از ورود او داشته اعم از اینکه در اسم شرکت تغییری داده شده یا نشده باشد.

هر گاه شرکت تضامنی منحل شود مادام که قروض شرکت از دارایی آن تأدیه نشده هیچ یک از طلبکاران شخصی شرکاء حقی در آن‌دارایی نخواهد داشت اگر دارایی شرکت برای پرداخت قروض آن کفایت نکند طلبکاران شرکت حق دارند بقیه طلب خود را از تمامی یا فرد فرد شرکاء‌ضامن مطالبه کنند ولی در این مورد طلبکاران شرکت بر طلبکاران شخصی شرکاء حق تقدم نخواهند داشت.

چرا به وکیل شرکت مراجعه کنیم؟

اصلا به نظر شما چرا افراد باید به وکیل شرکت مراجعه کنند و از چنین وکیلی در جریان پرونده ها و امور اداری شرکت خود کمک بخواهند؟ آیا شما از میزان اهمیت وکیل شرکت اطلاع دارید؟ به چند نمونه از دلایل مهم مراجعه به وکیل شرکت اشاره می کنیم تا با انها شانایی پیدا کنید:

 دفاع و پیگیری پرونده در دادگاهها و دادسراها

مشاوره حقوقی و نظارت بر انعقاد قرارداد شرکت ها

پیگیری موضوعات حقوقی مربوط به واحدهای تجاری ، تولیدی ، صنعتی.

 ارائه خدمات در واحد حقوقی شرکت ها و ارائه مشاوره حقوقی.

ارائه خدمات حقوقی به طور تمام وقت و یا پاره وقت .

وکالت در دعاوی مربوط به قراردادها ، مطالبات ، موضوعات و مسائل تجاری .

تنظيم کردن انواع قرارداد ها و دادخواست های قانونی

تهیه انواع درخواست حقوقی، شكوائيه ، واخواهی ، تجدیدنظر خواهی ، لايحه دفاعيه.

مشاوره حقوقي در خصوص تنظيم قراردادها ، دعاوی و مسائل مربوط به قراردادها

پیگیری  مطالبات و موضوعات و مسائل تجاری .

وکیل شرکت را جدی بگیرید.

همانطور که اشاره کردیم، وکیل شرکت ها در جامعه نقش اساسی و بسیار مهمی دارند. وکیل شرکتهای تجاری دارای توانایی و مهارت های بسیار زیادی در زمینه توسعه تجارت شرکت ها و مجموعه های مختلف سازمانی دارند، چچنین وکلایی با هدف جلوگیری از بوجود آمدن خسارات و آسیب های مختلف فعالیت می کنند.

به تمامی اشخاص حقوقی، از جمله شرکت ها توصیه می شود که از همان ابتدای تشکیل یک مجموعه تجاری و غیر تجاری از وکیل شرکت کمک بگیرند. وکیل شرکت ها توانایی آن را دارند که در جهت احقاق حقوق و حفظ منافع اعضای شرکت قدم بردارند و احتمال شکست های مادی و معنوی را تا حد بسیار زیادی کاهش دهند.

اگر شما نیز جزء آن دسته از کسانی هستید که دچار مشکلات حقوقی شرکت ها شده اید و احساس می کنید که به مشاوره حقوقی وکیل شرکت نیاز دارید، به شما توصیه می کنیم که به سراغ گروه حقوقی وکلای عدالت نویسان بروید.

گروه حقوقی وکلای عدالت نویسان دارای سال ها تجربه در زمینه وکالت شرکت ها و ارائه خدمات مشاوره ای می باشند و می توانند شما را در این زمینه کمک کنند، بعلاوه شما می توانید بر حسب نوع شرکتی که در آن فعالیت می کنید از وکیلی با تجربه و متخصص در این زمینه استفاده کنید و جریان دادرسی پرونده های خود را به او بسپارید.

مطالب خانواده

وکیل مهریه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره با وکیل

09124857572

Call Now Buttonبا یک کلیک تماس بگیرید
×