وکیل تجاری

وکیل تجاری (1)

با گروه عدالت نویسان در وقت و هزینه صرفه جویی کنید

وکیل تجاری

 وکیل تجاری

وکیل تجاری به چه کسی می گویند آیا تاکنون برای شما هم پیش آمده است که درگیر پرونده های مختلف تجاری شوید و ندانید که باید چگونه وکیل تجاری را پیدا کرد و از او کمک گرفت؟ وکیل تجاری دارای چه ویژگیها و خصوصیاتی است؟ وکیل تجاری را از طریق چه موسسه ای می توان پیدا کرد و از او کمک گرفت؟ وکیل تجاری بهتر است یا وکیل پایه یک دادگستری؟

تمامی سوالاتی که ممکن است در ذهن شما در مورد وکیل تجاری وجود داشته باشد باید از طریق یک فرد متخصص و حرفه ای پاسخ داده شود تا شما بتوانید در کوتاه ترین زمان ممکن پاسخ بسیاری از پرسش ها را پیدا کنید و شرایط زندگی خود را بهبود بخشید. جالب است بدانید که در سال های اخیر تعداد پرونده های مربوط به حوزه تجارت بسیار افزایش پیدا کرده ایت و افراد بسیار زیادی به دنبال پیدا کردن وکیل تجاری هستند.

متاسفانه با ورود سودجویان و کلاهبرداران به عرصه های مختلف زندگی افراد، امروزه شاهد این جریان هستیم که پیدا کردن وکیل تجاری خوب و کاردرست بسیار سخت است و نمیتوان به تنهایی این وکیل حرفه ای را پیدا کرد. شید اکنون این سوال در ذهن بسیاری از افراد ایجاد شود که آیا وکیل تجاری تنها در زمینه تجارت فعالیت می کند یا انکه در حوزه های دیگر نیز مشغول به کار می شود و می تواند در جریان دادرسی آنها نقش خوبی را ایفا کند یا خیر؟

شما باید این موضوع را در نظر داشته باشید وکیل تجاری یک متخصص حقوقی است که علاقه و هدف های کاری او باعث شده است تا این فرد بتواند بدترین جریانات را به بهترین و حرفه ای ترین نحو ممکن بشناسید. وکیل تجاری دارای تخصص و مهارت بسیار زیادی است و دوره کارشناسی خود را گذرانده است اما برای ادامه دکترا و کارشناسی ارشد نیاز است تا افراد  از تجربیاتش استفاده کند.

وکیل تجاری کیست؟

وکیل تجاری در دسته گروه وکلایی قرار می گیرد که کار آنها  به بخش عمده ای از قوانین مربوط می شود. در واقع وکلای تجاری به طور کامل بر تمام قوانین مربوط به اقتصاد و تجارت واقف هستند و بر اساس آن می توانند کارکردهای مختلفی داشته باشند.

اگر بخواهیم ساده تر بیان کنیم وکیل تجاری کسی است که می تواند به صاحبان کسب و کار های مختلف کمک کند تا این افراد بتوانند در زمینه قانونی و حقوقی به اهداف خود برسند. این صاحب کسب و کار می تواند فروشنده ای در یک سوپر مارکت و یا این که می تواند فردی باشد که دارای چند کارخانه مهم باشد.

بنابراین در همین ابتدای کار می توان حدس زد که گستره کاری یک وکیل تجاری بسیار زیاد است و می تواند کارکردهای بسیار متنوعی برای صاحبان کسب و کار باشد. اما برای درک این گستره و اهمیت آن بهتر است ابتدا به این سوال پاسخ دهیم که چرا اصلا یک صاحب کسب و کار به وکیل نیاز پیدا می کند و این نیاز چگونه باید پاسخ داده شود؟ پاسخ به این سوال می تواند مسیر مستقیمی برای رسیدن به اهمیت و کارکرد وکیل تجاری باشد. با ما در ادامه همراه باشید.

وکیل تجاری دارای خصوصیات و ویژگی های بسیار زیادی است که نمیتوان آنها را به راحتی شناسایی کرد و افراد باید دارای آگاهی و علم فراوان باشند تا بتوانند این وکیل حرفه ای را پیدا کنید. به چند مورد از ویژگی ها و توانایی ههای وکیل تجاری اشاره می کنیم تا با انها اشنا شوید و اطلاعاتتان در این زمینه یافت شود

وکیل تجاری و روابط اجتماعی

وکیل تجاری می تواند روابط میان افراد را تعدیل بخشد. اگر بخواهیم به صورت خلاصه و ساده بیان کنیم ذات قانون این است که بتواند روابط انسان با سایر مفاهیم موجود در اجتماع را تنظیم کند.

به بیان بهتر یک جامعه زمانی تشکیل می شود که چند انسان بتوانند بر اساس یک یا چند هدف مشترک در کنار یکدیگر  قرار بگیرند. اما نکته مهم اینجاست که این جامعه مادامی می تواند به حیات خود ادامه دهد که رابطه میان انسان ها بر اساس یک چارچوب تنظیم شده باشد. برای تنظیم این چارچوب فاکتورهای مختلفی از جمله فرهنگ، شخصیت و هدف کلی در نظر گرفته می شود. این چارچوب را همان قانون مینامند.

بنابراین اگر بخواهیم از دید دیگری به این موضوع نگاه کنیم این گونه می توانیم بیان کنیم که زمانی که شما از محیط فردی خودتان خارج می شوید و به اجتماع – کوچک یا بزرگ – قدم می گذارید در واقع در حال برقراری ارتباط با سایر مفاهیم موجود در جامعه مانند انسان های دیگر هستید. پس شما در هر رابطه ای می توانید ردپای قانون یا قوانین را پیدا کنید.

یکی از مهمترین روابطی که در هر جامعه ای وجود دارد و به نوعی می توان گفت از اساسی ترین روابط در هر جامعه محسوب می شود روابط اقتصادی و تجاری است. در واقع هدف انسان از حضور در جامعه تامین نیازهای خود است. عمده این نیازها بر اساس روابط اقتصادی و تجاری تامین می شود. پس این گونه می توان گفت که عمده روابطی که در جامعه وجود دارد به صورت مستقیم یا غیر مستقیم به روابط تجاری مرتبط هستند.

بنابراین کاملا آشکار است که برای پایداری جامعه باید چارچوب های مهمی برای روابط اقتصادی و تجاری به عنوان مهمترین و عمده ترین رابطه هر جامعه ای ایجاد شود. این چارچوب ها تحت عنوان قانون تجاری در ایران شناخته می شود.

نکته مهم اینجاست که اقتصاد و تجارت از اصول پایداری یک جامعه محسوب می شود. بنابراین برای یک حکومت، دولت، جامعه و مردم این موضوع اهمیت دارد که این دسته از قوانین به درستی اجرا شود. زیرا تامین درست نیاز جامعه و رسیدن به سایر اهداف این اجتماع در گرو عمل کردن به این قوانین است. بنابراین کاملا مشخص است که وکیل تجاری تا چه اندازه کار مهمی می تواند داشته باشد. زیرا یکی از مهمترین مهره هایی است که می تواند باعث شود این دسته از قوانین به درستی در جامعه جاری شود.

از طرف دیگر تعارضات قانونی ایجاد شده در این نوع روابط معمولا با ضرر های مالی همراه است. پس کاملا آشکار است که چرا جامعه، دولت و حکومت به قوانین تجاری و البته وکیل تجاری وابسته هستند.

نگاه دقیق تر به کارکرد وکیل تجاری

اما بیایید کمی دقیق تر به کارکرد وکیل تجاری نگاه کنیم. در واقع می خواهیم بدانیم که یک وکیل تجاری چگونه می تواند نیاز جامعه در این حوزه را برطرف کند.

نکته ای که وجود دارد این است که قانون تجارت بسیار گسترده است و معمولا وکیل تجاری در حوزه های مختلفی از آن فعالیت می کنند. اما در ادامه سعی کردیم به صورت کلی به این موضوع نگاه کنیم.

در ساده ترین بیان ممکن یک وکیل تجاری می تواند پیش از ابتدای شروع یک رابطه اقتصادی تا پس از انتهای آن را از نظر قانونی مدیریت کند.

بگذارید از یک مثال ساده استفاده کنیم. فرض کنیم که شما صاحب یک شرکت خدات الکترونیک در ایران هستید. این شرکت قرار است خدمات الکترونیکی خود را به یک کارخانه عرضه کند. برای این کار لازم است که از یک قرارداد – معمولا به صورت کتبی – استفاده شود. در این قرارداد قید می شود که شما به عنوان یک شرکت خدماتی چه وظایفی نسبت به متقاضی خود دارید. همچنین مشخص می شود که این خدمات در چه تاریخی و با چه کیفیت هایی باید ارائه شود. در قابل آن نیز طرف مقابل متعهد می شود که مبلغ مشخصی را در زمان یا زمان های مشخص به شما پرداخت کند.

به بیان ساده تر این قرارداد مواردی را بیان می کند که می تواند برای هر دو طرف تعهدات جدیدی ایجاد کند. دو نکته در این بین وجود دارد. اول این که این قرارداد برای دادگاه اهمیت فراوان دارد. زیرا بر اساس این تعهدات است که دادگاه مشخص می کند که در این بین چه کسی به تعهدات خود عمل کرده و چه کسی عمل نکرده است. بنابراین با امضای این قرارداد تعهدات جدیدی برای طرفین ایجاد می شود که لازم الاجرا است. نکته دوم این است که یک قرارداد شرایط و ویژگی های مختلفی دارد که باید بر اساس آن تدوین شود. در صورتی که به این شرایط و ویژگی ها توجه نشود ممکن است حتی باعث ابطال آن شود.

همین یک مثال می تواند به خوبی به ما نشان دهد که تا چه اندازه وکیل تجاری می تواند در این حوزه اهمیت داشته باشد. به بیان ساده تر یک وکیل تجاری می تواند در تدوین قرارداد تجاری نقش موثری داشته باشد. در واقع قرارداد یک مفهوم قانونی است و در آن از مفاهیم مختلف قانونی استفاده می شود. گاهی استفاده از یک کلمه در بین این بندها و تعهدات می تواند ورق را به طور کامل برگرداند.از این رو معمولا صاحبان کسب و کارهای مختلف در انعقاد این قراردادها سعی می کنند از یک وکیل در این حوزه بهره ببرند. وکیل تجاری به خوبی می داند که باید از چه مواردی در قرارداد استفاده شود و چگونه یک قرارداد باید تدوین شود که جنبه قانونی داشته باشد.

از طرف دیگر نکته مهم در این بین این است که اساسا قراردادی ارزشمند است که احتمال فسخ آن بسیار کم باشد. بنابراین یک وکیل تجاری با تجربه و موثر به خوبی می داند که باید چگونه قراردادی تنظیم کند که علاوه بر این که طرفین را به اهداف خودشان برساند احتمال فسخ آن بسیار کم باشد. این تنها یک نمونه از کارکرد وکیل تجاری محسوب می شود که البته شاید بتواند مهمترین آن ها نیز تلقی کرد.

دیگر کارکرد های وکیل تجاری

گرچه یکی از مهمترین کارکرد های وکیل تجاری را می توان در حوزه قراردادهای تجاری پیدا کرد اما این تنها کارکرد وکیل تجاری محسوب نمی شود.

برای درک این موضوع کافی است به روابط اقتصادی و تجاری که در جامعه وجود دارد نگاه کنید. یکی از مهمترین جنبه این روابط معمولا در بانک ها و حوزه های پولی و مالی رقم می خورد. بانک ها و نهاد های مالی معمولا قوانین خاص خودشان را دارند و بر اساس شرایط ممکن است برخی از این قوانین تغییر کند.

به طور مثال طی یکی دو سال گذشته قوانین مربوط به چک به طور کلی تغییر پیدا کرده است و این قوانین رنگ و بوی دیگری گرفته است.

از این رو می توان گفت که کارکرد مهم دیگر وکیل تجاری این است که بتواند در حوزه مالی و بانکی عمل کند. این وکیل می تواند مسائل و موارد مربوط به امور بانکی را به خوبی درک کند و بر اساس قوانین بانکی و قوانین تجاری بهترین راه کارها را برای موکل یا موکلین خود پیدا کند.

به بیان ساده تر کار یک صاحب کسب و کار همواره به بانک ها و مواردی مانند چک و سفته و وام و … ختم می شود. بنابراین یک وکیل تجاری می تواند بر اساس این نیاز وارد عمل شود و سعی کند کارکرد خوبی از خود نشان دهد.

ما این نیز تمام ماجرا نیست. همواره یکی از روابط مهم تجاری در کشور روابط صاحبان کسب و کار با مسئله ای به نام مالیات است. در واقع مالیات حقی است از طرف دولت بر گردن کسب و کارهای مختلف وجود دارد. گاهی دولت این حق را از برخی کسب و کارها نمی خواهد اما از برخی دیگر به صورت های مختلف دریافت می کند. یکی از پر چالش ترین مسائل قانونی که در کشور وجود دارد همین تعارضات قانونی در امور مالیاتی است. در این بین یک وکیل تجاری به خوبی می تواند بر اساس دانش و تجربه ای که در اختیار دارد نشان ددهد که موکل او در برابر امور مالیاتی باید چه رفتاری از خود نشان دهد.

چرا باید از وکیل تجاری استفاده کنیم؟

تا به اینجا ما به این رسیدیم که قوانین تجاری یکی از مهمترین قوانین در کشور محسوب می شود. این دسته از قوانین به روابطی اشاره می کند که می تواند یک جامعه را بسازد و یا باعث نابودی یک جامعه شود. بنابراین از حساسیت های بالایی برخوردار است.

نکته مهم دیگری که متوجه شدیم این بود که قوانین تجاری گستره بسیار بالایی دارند. بنابراین بر اساس این گستره می توانیم اینگونه بیان کنیم که وکیل تجاری می توانند در حوزه های مختلف فعال شوند. این حوزه ها می تواند در ایجاد یک رابطه تجاری بر اساس قرارداد ها باشد و یا این که در حوزه بانکی و پولی و البته در حوزه امور مالیاتی باشد. ما در بالا تنها به چند مورد از حوزه هایی اشاره کردیم که وکیل تجاری می تواند در آن ها فعال شود. البته باید اعتراف کرد که این حوزه ها مهمترین و اصلی ترین حوزه های قانون تجاری محسوب می شود.

اما با این اوصاف هنوز یک سوال بی پاسخ باقی مانده است و آن این است که آیا لازم است یک صاحب کسب و کار در امور خود از وکیل تجاری بهره ببرد؟

اگر بخواهیم از منظر قانونی به این موضوع نگاه کنیم می توانیم بگوییم که خیر! در واقع در قانون هیچ الزامی به استفاده از وکیل تجاری در امور مختلف تجاری و حتی قانونی وجود ندارد. بنابراین خود شخص بدون هیچ منع قانونی می تواند این گونه موارد را پیگیری کند.

اما اگر بخواهیم از دید منطقی به این سوال پاسخ دهیم باید بگوییم که بله! همانطور که در بالاتر بیان کردیم قانون ممکن است به واسطه یک کلمه مفهوم خود را تغییر دهد. از طرف دیگر مواردی مانند قرارداد و چک برای طرفین تعهد آور است و این تعهد می تواند حتی باعث شود که فرد بازداشت شود و ضررهای مالی گسترده ای را تحمل کند.

بنابراین منطقی ترین کار این است که پیش از هر اقدامی و هر تصمیمی بهتر است از یک وکیل تجاری استفاده کرد. معمولا صاحبان کسب و کارهای بزرگ همواره از یک مشاوره حقوقی یا یک وکیل تجاری در کنار خود بهره می برند. این موضوع به خوبی نشان می دهد که یک وکیل تجاری تا چه اندازه می تواند به بزرگ تر شدن یک کسب و کار کمک کند.

نکته مهم دیگری که وجود دارد این است که در امور بین الملل تجاری نیز وکیل تجاری می تواند فعال باشد. در کلام ساده تر یک وکیل تجاری می تواند در حوزه گمرک – که مسائل قانونی عجیب و غریب بسیاری دارد – و یا در مواردی دیگر مانند امور بیمه ای داخلی یا بین المللی، امور ترابری و ده ها موارد دیگر وارد عمل شود. بنابراین می توان در نهایت این گونه گفت که گرچه از منظر قانونی الزامی برای استفاده از وکیل تجاری در بسیاری از امور نیست اما استفاده کردن از این دسته وکلا می تواند تضمین خوبی برای رسیدن به موفقیت های تجاری باشد.

پیدا کردن یک وکیل تجاری

اما نکته مهم دیگری که می خواهیم به آن در این جا بپردازیم این است که چگونه می توان بهترین وکیل تجاری را پیدا کرد؟ اگر خسته نشده باشید باید یک بار دیگر تکرار کنیم که امور قوانین تجاری یک مبحث بسیار بزرگ از قانون محسوب می شود. بنابراین شما نمی توانید عملا به صورت مشخص یک یا چند فرد را در تمامی امور تجاری به عنوان وکیل تجاری بشناسید.

در واقع اگر بخواهیم ساده تر بیان کنیم شما باید بهترین وکیل تجاری را برای نیاز خودتان پیدا کنید. بنابراین اولین اقدامی که باید انجام دهید این است که نیاز خودتان را به درستی بشناسید. در برخی از موارد این نیاز ساده و مشخص است. مثلا شما می خواهید قراردادی تنظیم و امضا کنید. در این شرایطم بهتر است دنبال وکیل تجاری باشید که در امور قراردادها فعال است. اما در برخی از موارد شناسایی دقیقا این نیاز کار چندان ساده ای نیست. این گونه موارد معمولا زمانی رخ می دهد که فرد درگیر یک مسیر قضایی شده است و دقیقا نمی داند که باید چه کار کند! در این حالت شما نمی توانید به درستی تصمیم بگیرید که باید سراغ کدام وکیل تجاری بروید.

پیشنهاد ما این است که پیش از هر اقدامی در ابتدا سراغ یک مشاوره حقوقی بروید. این مشاوره برای شما مشخص می کند که در چه مرحله قانونی هستید و چه نیازهایی دارید. بر اساس این موضوع شما می توانید سراغ بهترین وکیل تجاری در حوزه مورد نیاز خودتان بروید.

اما یادتان باشد در این بین همواره به تجربه وکیل تجاری اهمیت خاصی قائل شوید. چرا که مسیرهای قانونی و تجاری مسیرهایی هستند که بیش از هر چیزی به تجربه نیاز دارد. این مسیرها به اندازه کافی ابهام دارند که باعث شوند حتی مردان و زنان قانون در دام آن ها اسیر شوند. اما تجربه می تواند مانند ی چراغ راه وکیل تجاری و شما را از مسیر عبور دهد. بنابراین اگر دوست دارید سریع تر به هدف مورد نظر خود برسید بهتر است از وکیل تجاری با تجربه و البته متخصص در حوزه مورد نیاز خودتان بهره ببرید.

قانون تجارت چه می گوید؟

بهترین کسی که می تواند قانون را به بهترین نحو ممکن برای افراد تفسیر کند وکیل تجاری است. وکیل تجاری تنها کسی است که می تواند با تکیه بر قدرت کلامی و دانشته هایی که دارد از طریقی صحیح قانون را به متقاضیان خود انتقال دهد. به چند نکته مهم قانون تجارت اشاره می کنیم:

تاجر کسی است که شغل معمولی خود را معاملات تجارتی قرار بدهد. معاملات تجارتی از قرار ذیل است:

 خرید یا تحصیل هرنوع مال منقول به قصد فروش یا اجاره اعم از اینکه تصرفاتی در آن شده یا نشده باشد. تصدی به حمل و نقل از راه خشکی یا آب یا هوا بهر نحوی که باشد.  هر قسم عملیات دلالی یا حق‌العمل‌ کاری (‌کمیسیون) و یا عاملی و همچنین تصدی به هر نوع تاسیساتی که برای انجام بعضی امور ایجاد ‌میشود از قبیل تسهیل معاملات ملکی یا پیدا کردن خدمه یا تهیه ورسانیدن ملزومات و غیره. تأسیس و به کار انداختن هر قسم کارخانه مشروط بر اینکه برای رفع حوائج شخصی نباشد.  تصدی به عملیات حراجی. تصدی به هر قسم نمایشگاههای عمومی. هر قسم عملیات صرافی و بانکی. معاملات برواتی اعم از اینکه بین تاجر یا غیر تاجر باشد.  عملیات بیمه بحری و غیر بحری. کشتی‌ سازی و خرید و فروش کشتی و کشتیرانی داخلی یا خارجی و معاملات راجع به آنها.

معاملات ذیل به اعتبار تاجر بودن متعاملین یا یکی از آنها تجارتی محسوب میشود:

 کلیه معاملات بین تجار و کسبه و صرافان و بانکها. کلیه معاملاتی که تاجر یا غیر تاجر برای حوائج تجارتی خود مینماید. کلیه معاملاتیکه اجزاء یا خدمه یا شاگرد تاجر برای امور تجارتی ارباب خود مینماید. کلیه معاملات شرکت های تجارتی.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره با وکیل

09124857572

Call Now Buttonبا یک کلیک تماس بگیرید
×