تخلفات ساختمانی

تخلفات ساختمانی (3)

با گروه عدالت نویسان در وقت و هزینه صرفه جویی کنید

تخلفات ساختمانی

تخلفات ساختمانی به معنی بی توجهی به مقررات الزامی و نقض قوانین شهر سازی و عدم رعایت نکات ایمنی و فنی و بهداشتی در ساخت و ساز می باشد. تخلفات ساختمانی دارای انواع مختلفی است و البته تخلفات قابل پیگیری خواهد بود. در ادامه این مقاله به تخلفات ساختمانی و انواع آن خواهی پرداخت لطفا تا پایان این مقاله همراه ما باشیم.

تخلفات ساختمانی چیست؟

همانطور که گفته شد تخلفات ساختمانی به معنی نقض قوانین و مقررات شهر سازی و بی توجهی به نکات ایمنی و بهداشتی و فنی در ساختمان سازی است. شهرداری ها با وضع قوانین و آیین نامه های ساختمان سازی به افرادی که قصد ساختمان سازی دارند اصول فنی و بهداشتی ساختمان سازی را به افراد یادآور می شود. در صورتی که افراد مرتکب تخلفات ساختمانی می شوند بنا بر نوع تخلف یا بنای ساخته شده آنها قلع و قمع خواهد شد یا دستور تخریب از سوی کمیسیون ماده 100 صادر خواهد شد و یا مشمول پرداخت جریمه می شوند. اما همانطور که گفته شد تخلفات ساختمانی دارای انواع مختلفی است که در ادامه به این موضوع خواهیم پرداخت.

انواع تخلفات ساختمانی طبق قوانین ساختمانی شهرداری کدام است؟

همانطور که گفته شد شهرداری ها قوانین ساختمان سازی را به هدف رعایت این اصول وضع کرده است. به طور کلی تخلفات ساختمانی طبق قوانین ساختمانی شهرداری به پنج دسته اصلی تقسیم می شود؛

عدم رعایت نکات ایمنی ساختمان و استحکام بنا

عدم رعایت ضوابط و قوانین شهرداری مربوط به نمای ساختمانی

بی توجهی به مقررات و قوانین ساخت و ساز شهرداری

بی توجهی به نکات بهداشتی مربوط به ساخت و سازها

سایر تخلفات ساختمانی

تمامی تخلفات ساختمان در موارد فوق الذکر خلاصه می شود و برخی از تخلفات ساختمانی رایج در شهرداری ها در این موارد جای می گیرند. در ادامه به بررسی دقیق انواع تخلفات ساختمانی خواهیم پرداخت.

شرح انواع تخلفات ساختمانی بنا بر قوانین شهرداری

تخلف مهندس ناظر؛ مهندس ناظر مسئولیت عملیات اجرایی ساختمان را دارد. مهندس ناظر موظف است تا ساختمان را با مندرجات ذکر شده در مجوز ساخت مطابقت دهد و در صورت بروز تخلفات ساختمانی آن را به مالک گوشزد نماید و در صورتی که مهندس ناظر به دلیل اهمال در ارسال گزارش و یا گوشزد به مالک دچار تخلفاتی شود در کمیسیون ماده 100 مورد بازخواست قرار خواهد گرفت.

تخلف بنای فاقد پروانه؛ ساخت و ساز هر بنایی باید با مجوز شهرداری صورت بگیرد در غیر این صورت تخلفات ساختمانی محسوب می شود. پروانه ساخت همان مجوز کتبی است و در صورتی که بنای ساخته شد فاقد این پروانه باشد طبق مقررات باید جریمه پرداخت نماید.

عدم احداث پارکینگ؛ احداث پارکینگ امری مهم در ساختمانی اصولی است. چنانچه مالکین در ساختمان خود پارکینگ احداث ننمایند مرتکب تخلفاتی شده اند که طبق قوانین شهرداری باید طبقه ای از ساختمان را به پارکینگ اختصاص بدهند و یا جریمه آن را پرداخت نمایند.

عدم استحکام بنا؛ چنانچه شهرداری تشخیص دهد که بنای ساختمان شده استحکام کافی نداشته باشد به مالک مهلتی مقرر داده خواهد شد تا مشکلات برطرف شود. در صورتی که امکان اصلاح آن وجود نداشته باشد و کمیسیون ماده 100 اقدام به قلع و قمع بنا خواهد کرد.

احداث ساختمان مغایر با کاربری؛ در مجوز ساخت بنا نوع کاربری ساختمان ذکر خواهد شد و مشخص خواهد شد که بنا مسکونی یا تجاری خواهد بود. در صورتی که مجوز ساخت ساختمان مسکونی باشد اما مالکین از آن استفاده تجاری کنند، طبق قانون مرتکب تخلفات ساختمانی شده اند.در نتیجه به مالک فرصت تغییر کاربری داده خواهد شد در غیر این صورت بنا قلع و قمع خواهد شد.

تخلف تراکم ساختمانی؛ تخلفات تراکم ساختمانی یکی از تخلفات رایج در ساختمان سازی است. به این تخلف ساختمانی تخلف از ضوابط فنی و بهداشتی نیز گفته می شود و شهرداری زمانی به بنا گواهی پایان کار می دهد که جریمه آن پرداخت شده باشد.

تجاوز به معابر شهری؛ تجاوز به معابر شهری به معنی ورود به پیاده رو و یا استفاده از خیابان برای ساخت و ساز است که از تخلفات ساختمانی محسوب می شود.

احداث بنا بر خلاف ضابطه پیشروی طولی؛ طبق قوانین پیشروی طولی به نسبت 60 به 40 است. 60 درصد طول زمین مجاز به ساختمان سازی خواهد بود و بقیه زمین فضای باز باشد. در صورت عدم رعایت این قانون تخلف ساختمانی شناسایی شده و در کمیسیون ماده 100 شهرداری به آن رسیدگی خواهد شد.

مرجع رسیدگی به تخلفات ساختمانی کدام مرجع قانونی است؟

مرجع اصلی رسیدگی به تخلفات ساختمانی کمیسیون ماده 100 شهرداری است زمانی که شهرداری ها با تخلفات ساختمانی رو به رو شوند این تخلفات را به این کمیسیون گزارش می دهند. در واقع کمیسیون ماده 100 نهادی مستقل از از شهرداری اما در راستای اهداف شهرسازی و قوانین شهرداری عمل می کند. اعضای کمیسیون ماده 100 شهرداری یک عضو از شورای شهر و یک نفر قاضی یا نماینده وزارت کشور و نماینده شهرداری که حق رای ندارد تشکیل شده است.

نحوه رسیدگی به تخلفات ساختمانی به چه صورت است؟

نحوه رسیدگی به تخلفات ساختمانی در نظر داشتن تبصره های یازده گانه ماده 100 شهرداری ها می باشد و مبنای رسیدگی قوانین ماده 100 شهرداری می باشد. در حالت کلی شهرداری می تواند به نحوه ساخت و ساز بنا و ساختمان ها نظارت داشته باشد. پس در نتیجه در صورت عدم توجه به قوانین و مقررات شهرداری با پلپ کردن و یا دستور توقف در ساخت ساختمان با افراد متخلف برخورد خواهد کرد و تا روشن شدن موضوع تخلف در کمیسیون ماده 100 شهرداری مداخله شهرداری ها ادامه دارد.

بر اساس ماده 23 قانون نوسازی و عمران شهری شهرداری حق اختیار نظارت بر خصوص تعداد طبقات، ارتفاع بنا، کیفیت ساختمان و منطقه بندی و نمای ساختمان خواهد داشت. ذی نفع در پرونده مربوط به تخلفات ساختمانی درخواست خود را به کمیسیون ماده 100 ارائه خواهد داد و پس از دریافت درخواست ذی نفع پرونده یک ماه برای رسیدگی به پرونده فرصت لازم است. همچنین شهرداری درخواست خود را در خصوص پرونده ارجاعی باید ظرف مدت یک هفته به کمیسیون مزبور ارجاع دهد. شهرداری موظف است تصمیم نهای کمیسیون را به صاحب ملک ابلاغ کند. در صورتی که دستور تخریب و یا اصلاح صادر شده باشد و در حالتی که مالک ساختمان اقدامی در این خصوص انجام ندهد شهرداری وارد عمل خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره با وکیل

09124857572

Call Now Buttonبا یک کلیک تماس بگیرید
×