کلاهبرداری اینترنتی

کلاهبرداری اینترنتی (4)

با گروه عدالت نویسان در وقت و هزینه صرفه جویی کنید

کلاهبرداری اینترنتی

کلاهبرداری اینترنتی چیست؟

کلاهبرداری اینترنتی از جمله جرایم اینترنتی است که برای آن در قانون مجازات اسلامی، مجازاتی تعیین شده است. کلاهبرداری جرمی است که در آن شخص از طریق تقلب و حیله و با بهره‌ گیری از ابزارهای غیر قانونی منفعت یا مالی را به دست می ‌آورد. این تحصیل مال از طریق فریب دیگران انجام می شود. امروزه کلاهبرداری تنها در فضای حقیقی جامعه صورت نمی گیرد. به علت استفاده زیاد اکثر شهروندان از فضای مجازی و اینترنت، کلاهبرداری های اینترنتی امروزه افزایش یافته است. از این رو در سال ۱۳۸۸ در قانون جرایم رایانه ‌ای در ارتباط با این کلاهبرداری مجازات خاصی در نظر گرفته شده است.

 آشنایی با انواع کلاهبرداری اینترنتی

کلاهبرداری اینترنتی به روش های مختلفی صورت می گیرد. با آشنایی و آگاهی از این روش ها می توان از خود و سرمایه خود در مقابل آن ها محافظت نمود.

 فیشینگ

در فیشینگ اطلاعات حساب شما درخواست می گردد. فیشینگ نوعی تقلب اینترنتی است که هدف آن سرقت اطلاعات ارزشمندی چون حساب کاربری، شماره کارت و رمز عبور می باشد. یک وبسایت تقلبی که شبیه به سازمان قانونی است، مثلا یک بانک یا موسسه مالی و یا شرکت بیمه ایجاد می گردد. وب سایت جعلی برای شخص با یک پیامک یا ایمیل ارسال می شود.

 با رفتن به این وب سایت به جزئیات اطلاعات شخصی آن ها مثل کد های امنیتی دسترسی پیدا می کنند. این صفحه جعلی واقعی به نظر می رسد. کاربران با وارد نمودن اطلاعات خود به شکل ناخواسته اطلاعاتشان را در اختیار کلاهبردار قرار می‌ دهند.

 سرقت کردن اطلاعات هویتی

 سرقت کردن اطلاعات هویتی شکل های مختلفی دارد. کارت های تقلبی اعتباری تا اطلاعات هویتی فرد جهت باز کردن حساب، انجام فعالیت های غیرقانونی، برداشت وام و …. بنابراین اگر فردی از شما اطلاعات شخصی تان را درخواست کرد باید به او مشکوک شوید. دو راه حل ساده برای محافظت از هویت مالی وجود دارد. یکی اینکه صندوق نامه قفل باشد. هم چنین بررسی شود که دستکاری نشده باشد. دوم اینکه پیش از دور انداختن اطلاعات هویتی و شخصی مثل رسید، صورتحساب یا اطلاعات حساب، آن ها را خرد و پاره نمایید.

کلاهبرداری اینترنتی (1)
کلاهبرداری اینترنتی (1)

نرم ‌افزارهای مزاحم و جاسوسی

روش دیگر کلاهبرداری اینترنتی نیز نرم افزارهای جاسوسی می باشند. در زمان کلیک کردن بر روی آگهی های تبلیغاتی، آن هایی که درون پنجره‌ جستجوگر جدایی قرار می‌گیرند امکان دانلود جاسوس افزار را افزایش می‌ دهند. این برنامه ها اکثرا با برنامه های رایگان همراه می گردند.

جاسوس افزار ها معمولا به صورت کاملا مخفیانه به جمع آوری اطلاعات کاربری شما و نیز به کنترل فعالیت اینترنتی شما برای اهداف تبلیغاتی می ‌پردازند. بنابراین در هنگام کلیک روی تبلیغات اینترنتی، بنرها و در هنگام دانلود برنامه های رایگان باید دقت کافی را انجام دهید. حتما از نرم افزارهای به روز امنیتی برای ردیابی نمودن و حذف کردن جاسوس افزار استفاده کنید.

 تروجان ها و ویروس ها

 ویروس ها و تروجان ها نیز برنامه های مضری هستند که بدون درخواست و آگاهی شما روی سیستم تان دانلود شده اند. هدف از تروجان ها و ویروس ها آسیب زدن یا به دست آوردن اطلاعات شما و احاطه نمودن شما با تبلیغات می باشد. ویروس ها سبب عفونی شدن سیستم شده و سپس تکرار و تکثیر می گردند. اما تروجان ها تحت عنوان برنامه های واقعی و کاربردی ظاهر می شوند. سپس خود را درون کامپیوتر قرار داده و اطلاعات را جمع آوری و فعالیت ها را کنترل می‌ کنند. استفاده کردن از یک نرم‌ افزار محافظ در برابر ویروس ها، می تواند ویروسی شدن سیستم یا دانلود ناخواسته تروجان را به حداقل برساند.

 اسکیم کردن کارت

 اسکیم کردن کارت یعنی نسخه برداری غیر قانونی و نیز ثبت پین ها و نوار مغناطیسی روی کارت های اعتباری. اسکیم کردن از طریق پایانه خدمات فروش یا دستگاه خود پرداز بانک انجام می شود. در این روش کارت گرفته شده، سپس پین وارد شده روی کارتی جعلی کد گذاری می گردد. در نهایت برای معاملات تقلبی و گرفتن پول از آن استفاده می شود.

 اسکیم کردن دستگاه  ATM

کلاهبرداران می توانند پدها و پوشش های رمز کاذب را روی دستگاه ATM  خود پرداز نصب کنند. هم چنین می توانند یک وسیله برای اسکیم کردن را روی کارت نصب نمایند. به این ترتیب با کمک یک دوربین مخفی به ثبت جزئیات ورودی رمز ها می پردازند.

اسکیم کردن دستگاه  EFT POS

در این روش یک وسیله خارجی درون دستگاه کار گذاشته می شود. این وسیله قادر به کپی نمودن و ثبت اطلاعات کارت می باشد. با بازرسی فیزیکی EFT POS  می توان دستگاه تقلبی را شناسایی نمود.

کلاهبرداری اینترنتی (3)
کلاهبرداری اینترنتی (3)

فریب های موبایلی

ممکن است پیام هایی با مضمون برنده شدن جوایز نفیس از طریق پیام های صوتی خودکار یا پیام های متنی دریافت کنید. از پاسخ دادن به آن خودداری نمایید.

 احکام کلاهبرداری اینترنتی

احکام کلاهبرداری اینترنتی شامل مجازاتی است چون: حبس، ردمال و یا جزای نقدی. هم چنین امکان اعمال دو مجازات به شکل همزمان وجود دارد. برای این نوع کلاهبرداری، قانونگذار مجازاتی تعیین نموده است:

1-  رد مال و سرمایه کلاهبرداری شده به صاحب مال.

2- حبس به مدت ۱ الی ۵ سال و نیز مجازات نقدی از مبلغ ۲۰ میلیون ریال تا حدود ۱۰۰ میلیون ریال یا هر دو مجازات.

 اگر چنانچه دچار یک نوع از کلاهبرداری اینترنتی شدید بدون فوت وقت با وکیل جرایم رایانه ‌ای ارتباط برقرار کنید. به این صورت می‌ توانید به نتایج مطلوبی برسید.

مرجع و نحوه شکایت نمودن از کلاهبرداری اینترنتی

همانطور که گفتیم اولین کار در برخورد با کلاهبرداری های اینترنتی مراجعه به دادسرای جرایم رایانه ای می باشد. این دادسرا موظف است تا به بررسی جرایمی که در فضای مجازی و نیز رایانه ای صورت می‌گیرد، بپردازد. بعد از تشکیل پرونده و به جریان افتادن آن برای بررسی بهتر و بیشتر به پلیس فتا ارجاع داده می‌ شود.

پلیس فتا در مقابله با جرایمی چون کلاهبرداری اینترنتی، سرقت اطلاعات، جعل عناوین و داده ها دارای اختیار است.راهکار ساده تری نیز برای این کار وجود دارد و آن هم مراجعه به سایت اینترنتی فتا (پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات) می باشد. با ورود به این سایت و کلیک روی آیکون ارتباطات مردمی می ‌توانید به ثبت مشخصات، نشانی و شماره بپردازید. در اولین فرصت پلیس با شما تماس خواهد گرفت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره با وکیل

09124857572

Call Now Buttonبا یک کلیک تماس بگیرید
×