جرم اسید پاشی در ایران

جرم اسید پاشی در ایران (11)

با گروه عدالت نویسان در وقت و هزینه صرفه جویی کنید

جرم اسید پاشی در ایران

در خصوص جرم اسید پاشی در ایران چه می دانید؟ آیا می دانید جرم اسید پاشی در ایران چه مجازاتی دارد؟ جرم اسید پاشی در ایران ممکن است به دلیل گستردگی وقوع جرم و نحوه عملیات آن به عنوان جرم محاربه شناخته می شود. جرم اسید پاشی در ایران و در کل دنیا از جرایم با درجه بالای خشونت می باشد. جرم اسید پاشی در ایران ممکن است اشدترین مجازات اعدام یا قصاص و یا مجازات تعزیری برای مجرم در نظر گرفته شود. این جرم  به دلیل آثار مخرب و جبران ناپذیر از جرایم سنگین در قانون ایران شناخته می شود. در ادامه این مقاله به جهات مختلف جرم اسید پاشی در ایران خواهیم پرداخت لطفا تا پایان مقاله همراه ما باشید.

اسید پاشی چیست؟

جرم اسید پاشی در ایران از جرایم سنگینی است که دارای مجازات هایی متععد است. زیرا با تبعات و آثار مخربانه و جبران ناپذیری برای فرد بزه دیده است. اسید پاشی به معنی پاشیدن اسید یا هر ماده شیمیایی مخربی بر سر و صورت و بدن فرد دیگر است که به عنوان رفتاری بسیار خشونت آمیز تلقی می شود. اسیدپاشی ممکن است باعث مرگ افراد بزه دیده شود و یا در غیر این صورت باعث آسیب های شدید جسمی مانند از بین رفتن بینایی یا شنوایی و یا دست و از بین رفتن زیبایی شود.

جرم اسید پاشی در ایران به عنوان جرم عمدی محسوب می شود. زیرا جانی با آگاه بودن از عواقب عمل خود مرتکب این جرم می شود. این جرم با یک عقبه فکری انجام شده است و فرد از قبل تصمیم به تهیه اسید بوده است و قربانی خود را مشخص خواهد کرد. یکی از موارد حقوقی مهم در این زمینه مبحث مجازات های جرم اسید پاشی است.

مجازات جرم اسید پاشی در ایران چیست؟

مجازات اسید پاشی در ایران بر اساس نوع گستردگی جرم و آسیب های مجنی علیه متفاوت خواهد بود. گاهی جرم اسید پاشی در ایران به عنوان جرم محاربه شناخته می شود و مجازات جرایم محاربه برای جانی در نظر گرفته می شود.مفاد قانونی و قابل استناد در جرم اسید پاشی در قوانین ایران متفاوت است و معمولا با در نظر گرفتن حالت وقوع جرم و انگیزه و همچنین آثار جرم اقدام به تعیین مجازات جرم اسید پاشی در ایران خواهند کرد.

مفاد قانونی مجازات جرم اسید پاشی در ایران کدام است؟

طبق ماده مصوبه 1337؛ هر کسی به صورت عمدی با پاشیدن اسید یا هر نوع ماده شیمیایی موجب قتل فردی شود به مجازات اعدام محکوم می شود. اگر موجب فقدان یکی از حواس پنج گانه بزه دیده شود به حبس جنایی درجه یک و چنانچه موجب قطع عضوی شود و یا باعث از کار افتادگی شود به حبس جنایی درجه دو و تا ده سال حبس محکوم خواهد شد و اگر موجب صدمات دیگر شود به حبس جنایی درجه دو تا پنج سال حبس محکوم می شود.

ممکن است قاضی پرونده با تکیه بر ماده 614 قانون مجازات های اسلامی حکم بر جرم اسید پاشی صادر نماید. طبق ماده مذکور؛ هرکس عمدا به دیگری ضرب و جرحی وارد نماید و موجب نقصان و شکستگی و یا از کارافتادگی عضوی از اعضا شود و یا منتهی به مرضی دائمی و یا نقص یکی از حواس پنجگانه شود و یا باعث زوال عقلی مجنی علیه شود در موردی که قصاص امکان ندارد، اقدام جانی باعث ایجاد اخلال در نظم و صیانت و بیم تجری مرتکب یا افراد جامعه شود جانی به دو تا پنج سال حبس محکوم می شود و محکوم به پرداخت دیه خواهد شد. قصاص در جرم اسید پاشی امکان ندارد زیرا میزان آسیب وارد شده به فرد قابل تخمین نیست. اما اگر امکان تخمین وجود داشته باشد فرد جانی محکوم به قصاص خواهد شد.

جرم اسید پاشی در ایران و ارتباط آن با افساد فی الارض چیست؟

مجازات جرم اسید پاشی در ایران به دلیل سنگین بودن جرم در سال های اخیر شدید تر شده است. گاهی مجرم اسید پاشی به افساد فی الارض نسبت داده شده است و جرم مزبور را به عنوان جرم محاربه شناسایی شده است. ارتباط دادن جرم اسید پاشی در ایران با محاربه و مفسد فی الارض و صدور حکم اعدام برای جانی ممکن است این اقدام بازدارنده باشد

 طبق ماده 286 قانون مجازات های اسلامی در خصوص جرم اسید پاشی در ایران؛ هر کس به طور گسترده مرتکب جرم و جنایتی بر علیه تمامیت جسمانی افراد، نشر اکاذیب، جرایم علیه امنیت داخلی و یا خارجی کشور، ایجاد اخلال در نظام اقتصادی، احراق و تخریب و پخش کردن مواد سمی و میکروبی خطرناک و یا اقدام به دایر کردن مراکز فساد و فحشا و یا معاون در آن شود موجب اختلال شدید در نظم عمومی اجتماع، نا امنی یا ایجاد خسارت عمده به تمامیت جسمانی افراد و یا بر علیه اموال عمومی و خصوصی یا سبب اشاعه فحشا و فساد در حد گسترده شود مفسد فی الارض شناخته می شود و به اعدام محکوم می شود.

همچنین طبق ماده 279 قانون مجازات اسلامی در رابطه با جرم اسید پاشی در ایران؛ محاربه به معنی کشیدن سلاح به قصد جان افراد و ناموس و مال مردم یا ایجاد ارعاب میان آنها به نحوی که موجب ناامنی در جامعه شود.

پس با توجه به دو ماده فوق الذکر در مورد جرم اسید پاشی در ایران، زمانی که فرد جانی بر علیه تمامیت جسمی افراد و یا با هدف ایجاد رعب و وحشت میان مردم اقدام به کشیدن سلاح بر علیه جان و مال و ناموس مردم کند، مرتکب جرم محاربه شده است که اسید پاشی تمامی حالت های فوق را دارد. زیرا اسیدپاشی در محافل عمومی انجام می شود و طبیعتا باعث ایجاد رعب و وحشت مردم خواهد شد. پس از این منظر جرم اسید پاشی در ایران از جرایم محاربه ای خواهد بود. مجازات محاربه اعدام یا قصاص عضو به ترتیب دست راست و پای چپ و یا دست چپ و پای راست می باشد.

مرجع دارای صلاحیت برای رسیدگی به جرم اسید پاشی در ایران کدام است؟

جرم اسید پاشی در ایران از جرایم سنگین محسوب می شود که برای ارائه طرح شکایت بر علیه جرم اسید پاشی در ایران بایستی به دادگاه های کیفری مراجعه کرد. چنانچه اسید پاشی باعث مرگ مجنی علیه و یا مستوجب پرداخت دیه نصف دیه یا بیشتر شود، رسیدگی و اقامه این دعوا در دادگاه کیفری یک استان خواهد بود در غیر این صورت در دادگاه کیفری دو قابل ارائه می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره با وکیل

09124857572

Call Now Buttonبا یک کلیک تماس بگیرید
×