تفاوت کلاهبرداری و تحصیل مال از طریق نامشروع

تفاوت کلاهبرداری و تحصیل مال از طریق نامشروع (3)

با گروه عدالت نویسان در وقت و هزینه صرفه جویی کنید

تفاوت کلاهبرداری و تحصیل مال از طریق نامشروع

در مورد تفاوت کلاهبرداری و تحصیل مال از طریق نامشروع چه می دانید؟ برای بیان تفاوت کلاهبرداری و تحصیل مال از طریق نامشروع لازم است تا به تعریفی از کلاهبرداری و تعریفی جامع از تحصیل مال از طریق نامشروع داشته باشید. همچنین برای بیان تفاوت کلاهبرداری و تحصیل مال از طریق نامشروع باید به مجازات های هر یک نیز اشاره داشت. در ادامه این مقاله به عنوان حقوقی مزبور خواهیم پرداخت لطفا تا پایان مقاله همراه ما باشید.

منظور از تفاوت کلاهبرداری و تحصیل مال از طریق نامشروع چیست؟

در بررسی تفاوت کلاهبرداری و تحصیل مال از طریق نامشروع بایستی عنوان نمود که دو موضوع کلاهبرداری و تحصیل مال از طریق نامشروع دارای وجه تشباهاتی نیز هست که در این مقاله سعی بر آن شده است تا با ارائه تعریفی جامع و کامل از تفاوت کلاهبرداری و تحصیل مال از طریق نامشروع پرداخته شود. کلاهبرداری یکی از جرایم کیفری است که به واسطه آن افراد از طریق فریبکاری مالی را به دست می آورند. تحصیل مال از طریق نامشروع اما مفهومی گسترده تر دارد و به دست آوردن هر مالی از طرق غیر قانونی و غیر شرعی را نامشروع می گویند. کلاهبرداری نیز راهی نامشروع محسوب می شود. در ادامه با با تعریف هر یک بهتر با تفاوت کلاهبرداری و تحصیل مال از طریق نامشروع پی خواهیم برد.

مفهوم کلاهبرداری در موضوع بیان تفاوت کلاهبرداری و تحصیل مال از طریق نامشروع

همانطور که گفته شد برای بیان تفاوت کلاهبرداری و تحصیل مال از طریق نامشروع لازم است به تعریف کلاهبرداری بپردازیم. کلاهبرداری به معنی عملی مجرمانه ای است که افراد با بهره از روش های سود جویانه و با توسل به فریب به نفع خود یا موسسه ای اقدام به کسب سود می کنند. اعمال فریبکارانه مانند جعل اسامی ای جعل عناوین تجاری و یا توسل به زورگویی در برخی موارد همچنین سوء استفاده از عدم آگاهی افراد می باشد.

همچنین در خصوص تفاوت کلاهبرداری و تحصیل مال از طریق نامشروع باید گفت در این اعمال فریبکارانه افراد بزه دیده مالی یا سرمایه خود را به خواسته خود در اختیار فرد کلاهبردار قرار می دهد. کلاهبردار فردی است که اقدامات فریبکارانه برای کسب سود انجام می دهد. پس در واقع کلاهبرداری از جرایم کیفری است که در آن فرد بزهکار اقدام به کلاهبرداری می کند. کلاهبرداری نیز به معنی کسب سود و اخذ اموال و سرمایه افراد از طریق کلاهبرداری یا فریب آنها است. در بسیاری مواقع افراد بزه دیده با کمال میل و با خواسته خود سرمایه و اموال خود را در اختیار آنها قرار می دهند. این تمایل به خاطر رفتار و بیانات فریبکارانه فرد کلاهبردار است. برای بیان تفاوت کلاهبرداری و تحصیل مال از طریق نامشروع لازم است تا بیان مفهوم حقوقی تحصیل مال از طریق نامشروع بپردازیم.

مفهوم تحصیل مال از طریق نامشروع در موضوع تفاوت کلاهبرداری و تحصیل مال از طریق نامشروع

در بیان تفاوت کلاهبرداری و تحصیل مال از طریق نامشروع بایستی لازم است تا در خصوص تحصیل مال از طریق نامشروع پرداخته شود. تحصیل مال از طریق نامشروع به معنی به دست آوردن مالی از طریق مختلف نامشروع و غیر قانونی مانند اختلاس، ارتشاء، ربا و کلاهبرداری و غیره است. پس می توان گفت کلاهبرداری یکی از حالت هایی حصول اموال از طریق نامشروع است. منظور از طرق نامشروع فقط غیر شرعی بودن عمل نیست. بلکه متوسل شدن به هر عمل غیر قانونی برای به دست آوردن اموال را حصول مال از طریق نامشروع گفته می شود.

برخی از قوانین غیر شرعی نیستند اما به دلیل ایجاد نظم در جامعه و یا با هدف رعایت کردن مفاد قانونی ممکن است به عنوان عملی غیر قانونی و مجرمانه تلقی شود. معمولا افرادی که مرتکب چنین جرمی می شوند افرادی هستند که دارای قدرت و نفوذ خاصی هستند. جرایم مانند اختلاس و ارتشا و جرایم اقتصادی توسط افرادی به وقوع می پیوندد که صاحب نفوذ و دارای موقعیت های سیاسی هستند. پس منظور از نامشروع بودن در مفهوم تحصیل مال از طریق نامشروع، غیر قانونی و غیر شرعی بودن طرق به دست آوردن اموال است.

بررسی تفاوت کلاهبرداری و تحصیل مال از طریق نامشروع چگونه است؟

با بیان هر یک از مفاهیم در متن فوق تا حدودی با مفهوم تفاوت کلاهبرداری و تحصیل مال از طریق نامشروع آشنا شدیم. گفته شد که کلاهبرداری به معنی انجام اعمال فریبکارانه و متوسل شدن به دروغ و جعل برای فریب دادن افراد برای به دست آوردن سرمایه و اموال آنها می باشد. در کلاهبرداری بزهکار یا همان کلاهبردار با ترفند و فریب اعتماد افراد را به دست می آورد و مجنی علیه با رضایت خود سرمایه و اموالش را در اختیار کلاهبردار قرار می دهد. زیرا این فرد با فریب اعتماد بزه دیده را به دست آورده است. به دست آوردن هر مال و سرمایه ای از طریق کلاهبرداری نامشروع می باشد.

اما در بیان تفاوت کلاهبرداری و تحصیل مال از طریق نامشروع بایستی به این نکته اشاره کرد که کلاهبرداری ممکن است توسط بسیاری از افراد جامعه رخ دهد. اما تحصیل مال از طریق نامشروع تنها از طریق مجرمینی قابل اعمال و ارتکاب است که دارای موقعیت خاصی باشند. کلاهبرداری هایی بزرگ یا اختلاس و جرایم مربوط به اقتصادی توسط افرادی قابل ارتکاب است که دارای موقعیت و نفوذ سیاسی باشند.

شخص کلاهبردار به فرد قربانی ضرر مالی می رساند . فردی که از او شکایت می کند که وجه از حساب او برداشت شده است یا مال او را تصرف کرده است.

اما تحصیل مال از طریق نامشروع زمانی حاصل می شود که با سوء استفاده از امتیاز هایی که به فرد داده می شود و یا با انجام عملیات متقلبانه در توزیع کالاهایی که دارای ضوابط قانونی مشخصی هستند و هر کسب سودی از این طریق است.

بررسی مجازات ها در ادامه تفاوت کلاهبرداری و تحصیل مال از طریق نامشروع

در ادامه بیان تفاوت کلاهبرداری و تحصیل مال از طریق نامشروع لازم است به مجازات های هر یک از مفاهیم کلاهبردای و تحصیل مال از طریق نامشروع بپردازیم.

بر اساس نوع کلاهبرداری مجرم از شش ماه تا ده سال حبس محکوم خواهد شد و اگر مدیر یا کارمند دولتی مرتکب این جرم شده باشد به انفصال از خدمت مجازات خواهد شد. همچنین جزای نقدی معادل مال کلاهبرداری شده باید به صندوق دولت واریز شود.

مجازات افرادی که از طریق تحصیل مال از طریق نامشروع محکوم شده اندعلاوه بر پرداخت مال نامشروع به منبع اصلی به مجازات سه ماه تا دو سال حبس محکوم خواهد شد و یا به پرداخت جریمه نقدی معادل دو برابر مال نامشروع به دست آمده محکوم خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره با وکیل

09124857572

Call Now Buttonبا یک کلیک تماس بگیرید
×