ازدواج مجدد برای مرد

ازدواج مجدد برای مرد (1)

با گروه عدالت نویسان در وقت و هزینه صرفه جویی کنید

ازدواج مجدد برای مرد

همانطور که همه ی ما می دانیم قانون ازدواج مجدد برای مرد را در صورت داشتن همسر ممنوع کرده است و هیچ مردی نمی تواند بدون عذر موجه و دلیل و شرایط ذکر شده در قانون اقدام به ازدواج مجدد کند. زمانی که شرایطی وجود دارد که مرد به واسطه ی آن ها اقدام به تجدید فراش می کند باید دادگاه این موارد را تایید کند و اجازه ازدواج را صادر نماید در غیر این صورت انجام این عمل جرم محسوب می شود و مرد محکوم به پرداخت جریمه و حبس خواهد شد.

آیا مرد می تواند به صورت مخفیانه ازدواج مجدد کند؟

همانطور که از صورت سوال پیداست ازدواج مجدد برای مرد به صورت مخفیانه کاری ناپسند و غیر قانونی است چون اگر این کار از لحاظ قانونی منعی نداشت فرد به صورت آزادانه و علنی این کار را انجام می داد. به طور کلی هر گونه عملی که باعث ایجاد خلل در بنیان خانواده شود از لحاظ قانونی جرم محسوب می شود و هیچ مردی نمی تواند همسر دوم اختیار کند مگر اینکه یکی از شرایط ذکر شده در قانون 16 را داشته باشد این شرایط شامل رضایت همسر اول، داشتن بیماری صعب العلاج، عقیم بودن، ترک زندگی، اعتیاد، جنون، حبس، ناتوانی در انجام وظایف زناشویی و … می باشد که اگر زن یکی از آن ها را داشته باشد مرد می تواند برای تجدید فراش دادخواستی به طرفیت همسر اول خود تنظیم کند و در این دادخواست دلایل ازدواج مجدد خود را علنا بیان کند. در این شرایط دادگاه از همسر اول فرد دعوت می کند تا در  جلسه دادگاه حضور پیدا کند اگر همسر رضایت قلبی خود را اعلام کند مشکلی برای ازدواج دوم مرد وجود ندارد اما اگر مخالف باشد من به هیچ وجه نمی تواند مخفیانه این کار را انجام دهد.

در مورد دیگر زمانی که دادخواست مرد به دلیل مشکلات زن باشد اقدامات لازم و ضروری و تحقیقات از زن اول انجام می شود و اگر دلایل فرد اثبات شود و همچنین توانایی مالی برای چند همسری داشته باشد و بتواند بین همسران عدالت برقرار نماید می تواند تجدید فراش کند در غیر این صورت بدون داشتن شرایط و اوضاع مالی مساعد با درخواست او موافقت نخواهد شد.

در ماده 56 قانون حمایت از خانواده آمده است که : «هر سردفتر رسمی که بدون اخذ گواهی، بدون اخذ اجازه نامه یا حکم صادرشده درمورد تجویز ازدواج مجدد برای مرد یا برخلاف مقررات به ثبت ازدواج اقدام کند، به محرومیت و مجازات اسلامی از اشتغال به سردفتری محکوم میشود.» پس اخذ مجوز دادگاه و ارائه آن به سر دفتر لازم است. گاها مردان می خواهند که قانون را دور بزنند و به دور از چشم همسر اول مجدد ازدواج کنند در این صورت فقط صیغه شرعی نکاح دائم را جاری می کنند و این عقد را در هیچ دفتر ازدواجی ثبت قانونی نمی کنند. در صورتی که مردی مخفیانه دست به چنین اعمالی بزند و این ازدواج ثابت شود بر اساس ماده 49 قانون حمایت از خانواده به جزای نقدی بین 80 تا 180 میلیون ریال و یا اینکه حبس بین 91 روز تا 6 ماه محکوم می شود. این مجازات مربوط به نکاح دائم بدون ثبت قانونی است و در ازدواج موقت الزامی به ثبت رسمی در دفاتر ازدواج نیست.

دانستنی های لازم در خصوص ازدواج مجدد  برای مرد

در قانون مدنی ازدواج مجدد برای مرد یک سری شرایط و قوانین خاصی دارد و پیاده کردن این قوانین تنها با هدف حمایت خانواده است. این قوانین تنها محدود به ازدواج دائم مرد نیست و ازدواج موقت را هم در بر می گیرد. یکی از نکاتی که در درجه اول باید بدان توجه شود رضایت همسر اول است. اگر همسر شما هیچ یک از شرایط بیان شده در قانون را نداشته باشد پس تنها کاری که می توانید انجام دهید کسب رضایت همسر است در غیر این صورت اگر فردی بدون داشتن شرایط همسر اقدام به ازدواج مجدد کرده باشد این نکاح باطل نخواهد شد. اما زن اول این حق را دارد که به دادگاه مراجعه کند و خود را مطلقه کند.

گاها ممکن است شما به اشتباه اینگونه برداشت کنید که با یک بار اجازه از همسر اول می توانید ازدواج های متعدد داشته باشید که باید بگوییم این اجازه صرفا برای همسر دوم است و برای ازدواج های مجدد بایستی دوباره اجازه همسر اخذ شود.

اگر زوجه به اعتیاد مبتلا باشد دادگاه اعتیادی را شرط ازدواج مجدد زوج می داند که بر زندگی خانواده آسیب زده باشد.

عقیم بودن زن زمانی برای مرد به عنوان شرط ازدواج مجدد زوج محسوب می شود که هیچ راهکار درمانی برای زن وجود نداشته باشد. نکته مهمی که اینجاست این است که اگر زن یک فرزند داشته باشد و بعد از این توانایی بارداری نداشته باشد عقیم نیست. تایید کردن تمام شرایط بر عهده ی دادگاه و پزشک قانونی است و دادگاه تنها به گفته های چند فرد در این خصوص اکتفا نمی کند.

اقدامات لازم برای ازدواج مجدد مرد

اگر مصمم به تجدید فراش هستید بایستی دلایل خود را در یک تقاضانامه به دادگاه ارائه کنید. ازدواج مجدد برای مرد باید کاملا قانونی و ثبت شده انجام شود تا اعتبار داشته باشد. زمانی که علل و دلایل شما برای ازدواج موجه باشد هیچ سدی جلو راه شما برای ازدواج نیست و می توانید در دادگاه با تعیین وقت قبلی تقاضانامه خود را تسلیم کنید و دادگاه موضوع را به اطلاع زوجه می رساند. مرد باید توانایی مالی کافی برای اداره دو خانواده را داشته باشد و بتواند عدالت را در بین همسران رعایت کند. اما مواردی هم پیش می آید که مردان با جعل و فریب دادن زدن رضایت او را  به دست می آورند مثلا برگه ای را در اختیار او قرار می دهند و او را وادار می کنند که مربوط به یک موضوع دیگر است و آن را امضا کند. در این صورت اگر مرد اجازه همسر را جعل کرده باشد  نکاح همسر دوم باطل نیست اما همسر اول می تواند درخواست طلاق به دلیل عسر و حرج کند و اگر بچه ای هم داشته باشد حضانت آن را تا هفت سال بر عهده بگیرد. ازدواج مجدد برای مرد تغییری در حضانت ایجاد نمی کند و همچنان بعد از هفت سالگی حضانت فرزندان با پدر خانواده است و فرقی نمی کند کودک دختر یا پسر باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره با وکیل

09124857572

Call Now Buttonبا یک کلیک تماس بگیرید
×