ازدواج مرد غیر مسلمان با زن مسلمان

ازدواج مرد غیر مسلمان با زن مسلمان

با گروه عدالت نویسان در وقت و هزینه صرفه جویی کنید

ازدواج مرد غیر مسلمان با زن مسلمان

ازدواج مرد غیر مسلمان با زن مسلمان و در کل ازدواج مسلمان با غیر مسلمان مسئله ای است که همواره مورد بحث در جوامع اسلامی بوده است و قوانین برخی از کشورها در خصوص این موضوع اختلاف نظرات جزئی وجود دارند. ولی من حیث مجموع فقه اسلام در این خصوص نظریه مشخصی دارد که در ادامه به آن می پردازیم. همانطور که می دانیم قوانین مدنی ایران برگرفته از قوانین فقه اسلام است و در صورت ازدواج مسلمان با غیر مسلمان نکاتی در قوانین مدنی است که از فقه اسلام برگرفته شده است. گاهی شرط اجازه قانون و اسلام لازم است و در برخی موارد تاکید شده است که ازدواج زن مسلمان با مرد غیر مسلمان جایز نیست و عقد آنان باطل است. در ادامه به ازدواج و نکاح فرد مسلمان با غیر مسلمان را از جهت قوانین اسلامی و قوانین مدنی ایران بررسی خواهیم کرد. همچنین به شرایط قبول ازدواج فرد مسلمان با غیر مسلمان می پردازیم با ما تا پایان این مقاله همراه باشید.

حکم اسلام در مورد ازدواج مرد غیر مسلمان با زن مسلمان چیست؟

در خصوص ازدواج مرد غیر مسلمان با زن مسلمان عنوان شده است که مطابق شرع و قوانین اسلامی ازدواج زن مسلمان با مرد کافر جایز نیست و ازدواج آنان باطل است. اما به چه کسی کافر گفته می شود؛ فرد کافر عبارت است از کسی که به اسلام ایمان نداشته باشد و به خدا و پیامبر اسلام ناباور باشد حتی اگر فرد به یکی از اصول اصلی اسلام ناباور باشد کافر است. پس ازدواج زن مسلمان با مرد نامسلمان و کافر از نظر قانونی و شرعی کاملا رد شده است. شاید سوال شما این باشد که چرا اسلام چنین رای را صادر کرده است و چرا زن مسلمان نباید با مرد غیر مسلمان ازدواج کند؟ بر مبنا و پایه آیه های کلام الله و بر طبق روایات فقه ها دو دلیل اساسی برای رد این موضوع هست. این دو دلیل به این شرح است؛

یک؛ زمانی که مرد غیر مسلم با زن مسلم ازدواج کند ممکن است بچه ای به دنیا بیایید و بچه ای که حاصل این ازدواج به دنیا بیاید، بچه به مرد تعلق دارد و بر دین مرد یعنی غیر اسلام روی می آورد پس زنی که می تواند مسلمانی را به دنیا بیاورد در واقع فرد غیر مسلمان و کافری را به دنیا آورده است پس در واقع موضوع جمعیت مسلمانان در اسلام مهم است.

دو؛ طبیعت زن بر سلطه پذیری است و بر تربیت مرد است به این معنی زن برای رضایت شوهر ناخودآگاه بر رویه مرد روی می آورد و ممکن است مرد از او بخواهد که دین خود را تغییر دهد و زن مجبور به تغییر دین شود.

حکم اسلام در مورد ازدواج مرد غیر مسلمان با زن مسلمان چیست؟

پس از پرداختن به موضوع ازدواج مرد غیر مسلمان با زن مسلمان شاید برای خوانندگان این مقاله مهم باشد تا حکم اسلام را در خصوص ازدواج مرد مسلمان با زن غیر مسلمان را بدانند. مطابق قوانین اسلامی مرد مسلمان در حالت و شرایطی می تواند با زن غیر مسلمان ازدواج کند. طبق آیات و روایات ذکر شده مرد می تواند با زن غیر مسلمان اهل کتاب ازدواج موقت داشته باشد اما ازدواج دائم برای او نیز ممنوع است. پس مطابق شرع اسلام ازدواج مرد مسلمان با زن غیر مسلمان ممنوع است اما اگر بخواهد با زنی کتابیه ازدواج کند باید ازدواج وی موقت باشد. اما ازدواج دائم و موقت با زنان مشرک در هر حالت ممنوع است. منظور از افراد کتابیه کسانی که به دین یهودی یا نصاری باشند یعنی دین آنان به کتاب دینشان ایمان داشته باشند. شاید برایتان جالب باشد که از نظر قانون مدنی ایران ازدواج مرد مسلمان با زن غیر مسلمان ( کتابیه) سکوت اختیار مرده است زیرا ظاهرا اسلام این ازدواج را اساسا ممنوع نکرده است اما خب ازدواج مرد مسلمان با زن غیر کتابیه از نظر قانون مدنی ممنوع است. اما برخی از فقه های اسلام مانند فقه امامیه ازدواج دائم مرد مسلمان با زن غیر مسلمان اهل کتاب ممنوع است و فقط در صورت تمایل اجازه ازدواج موقت خواهند داشت.

در حالت کلی طبق موارد فوق الذکر چون فرزند به دنیا آمده از این زوج در نهایت متعلق به پدر است فرزند به دین پدر خواهد آمد و زن تحت تاثیر شوهر قرار می گیرد و بر تربیت شوهر است پس ممکن است که پس از ازدواج حتی در نوع موقت زن به اسلام روی بیاورد.

در چه حالتی ازدواج مرد غیر مسلمان با زن مسلمان جایز است؟

شرع اسلام و قانون مدنی ایران در خصوص ازدواج مرد غیر مسلمان با زن مسلمان فقط یک راه حل را برای افراد خواهان در نظر گرفته اند. مسلمان شدن مرد غیر مسلمان و در مسجد و یا یک مرجع قانونی اشهدین بخواند و یک نام اسلامی برای خود انتخاب نماید. برای ازدواج مرد مسلمان با زن غیر مسلمان نیز اگر زن مسلمه شود دیگر ممانعت شرعی و قانونی برای ازدواج آنان وجود ندارد. البته لازم به ذکر است که در صورت ایمان آوردن مرد غیر مسلمان باید قبل از ازدواج با زن مسلمه ایرانی از دولت ایران کسب اجازه نماید که مراحل قانونی و حقوقی مختص به خود را دارد. اگر ازدواج بدون کسب اجازه از دولت صورت بگیرد مرد محکوم به حبس یک تا سه سال خواهد شد. اهمیت مسلمان بودن مرد در ازدواج با زن مسلمه به حدی حائز اهمیت است که قانون مدنی ایران و شرع اسلام در این خصوص چنین می گویند که اگر زن و مرد هر دو غیر مسلمان و کافر باشند و پس از ازدواج زن به اسلام روی بیاورد و مسلمه شود ازدواج و عقد آنها باطل می شود چرا که کافر بودن هر فردی از ابتدا و هم در ادامه ازدواج مانع نکاح است و زن در صورت ایمان آوردن به شرع و قانون اسلام به مرد محرم نیست.

ازدواج مقامات دولتی مرد غیر مسلمان با زن مسلمان

گاهی دولت بنا بر مصلحت و تاثیر ازدواج بر مناسبات و روابط بدون هیچ تشریفات خاصی ازدواج مرد مسلمان ( مقامات دولتی ) با زن غیر مسلمان را صادر خواهد کرد.                  

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره با وکیل

09124857572

Call Now Buttonبا یک کلیک تماس بگیرید
×