فروش ملک شراکتی

فروش ملک شراکتی (1)

با گروه عدالت نویسان در وقت و هزینه صرفه جویی کنید

فروش ملک شراکتی

مشاوره حقوقی فروش ملک شراکتی یکی از موضوعات و مسائل مهمی است که در زمینه معاملات ملکی بسیار مورد توجه می باشد. زیرا خرید و فروش این گونه املاک با چنین شرایطی روز به روز در حال گسترش است. همیشه خرید ملک یکی از بهترین و مطمئن ترین راه های سرمایه گذاری و به زبان ساده تر پس انداز کردن برای آینده بوده و هست. متاسفانه با وضعیت نامطلوب اقتصادی که بر کشور حاکم شده است خرید شش دانگ یک ملک برای بسیاری افراد ناممکن می باشد. 

ملک شراکتی چیست؟

طبق قانون ملک شراکتی به ملکی اطلاق می شود که دو یا چند نفر مالک و صاحب آن باشند. این مالکیت ممکن است به وسیله ارث و یا پرداخت وجه به میزان مساوی برای خرید خانه، زمین و غیره به افراد منتقل شده باشد.

حق شریک یا حق شفعه چیست؟

در مشاوره حقوقی فروش ملک شراکتی اولین و مهمترین موضوعی که به آن پرداخته خواهد شد حق شریک و یا حق شفعه است. مطابق با قانون اساسی کشور ما این حق به معنی سهم فروخته شده یکی از مالکین توسط مالک و شریک دوم می باشد. به زبان ساده تر هنگامی که یک مال غیر قابل انتقال مانند زمین و یا خانه که دو نفر مالک آن و در اصطلاح در آن شریک می باشند یکی از مالکین سهم خود را به فرد دیگری بفروشد مالک و شریک دیگر می توان هزینه و وجه سهم فروخته شده را به مشتری پرداخت نماید و خود نالک و صاحب تمام سهم شود.

به عبارتی ساده تر در صورتی که یکی از شرکا قصد فروش سهم خود را داشته باشد شریک دوم می تواند مقدار وجه و هزینه را پرداخت کرده و تمام ملک را به نام خود ثبت نماید.

نکته: در مورد این مطلب به طور مفصل در ماده قانون ۸۰۸ و ۱۴۰ قانون مدنی به آن پرداخته شده است.

حق شریک و یا حق شفعه چه زمانی قابل اجرا می باشد؟

هنگامی که افراد از مشاوره حقوقی فروش ملک شراکتی استفاده نمایند اولین مطلبی که به آن پرداخته خواهد شد حق شریک می باشد. این مطلب هر چند ساده و روشن است اما تحت شرایط خاص و متفاوتی رقم خواهد خورد که مهمترین آن ها عبارتند از:

۱: سهم ها نباید از همدیگر جدا شده باشند.

۲: ملک مورد نظر باید قابلیت تقسیم شدن را داشته باشد.

۳: مالکین و شرکا نباید از ۲ نفر بیشتر باشند.

۴: مال و ملک مورد نظر باید غیر منقول باشد. به عبارتی غیر قابل انتقال باشد.

۵: معامله باید بیع باشد یعنی به صورت خرید و فروش انجام بگیرد.

۶: خرید ملک با هزینه تعیین شده و نه بیشتر فروخته شود.

۷: فرایند انتقال و فروش سهم یک شریک به شریک دوم فوری و در کم ترین زمان ممکن خواهد بود.

۸: این مسئله شامل خانه هایی که بدونه زمین آن ها به فروش می رسند نخواهد شد.

۹: مالک اول باید تمام سهم خود را به صورت یکجا در معرض فروش قرار دهد.

مزایای مشاوره حقوقی فروش ملک شراکتی

 استفاده از مشاوره حقوقی در زمینه فروش ملک شراکتی دارای مزایا و فواید زیادی است که مهمترین آنها جلوگیری از ضرر و زیان افراد می باشد. زیرا بسیاری اوقات در زمان فروش این گونه املاک اختلافات و مشکلاتی برای طرفین و صاحبان ملک به وجود خواهد آمد که اغلب مربوط به مسائل مالی می باشند. مزیت دوم این کار این است که فروش در کوتاه ترین زمان ممکن انجام بپذیرد و هر کدام از شرکا سریع تر به سرمایه خود دسترسی پیدا کنند. سومین فایده که به واسطه انجام این کار عاید افراد خواهد شد  فروش ملک با سود بیشتر و بالاتر است. همچنین استفاده از مشاوره حقوقی در این زمینه سبب خواهد شد تا افراد هر چه بیشتر و بهتر نسبت به حقوق خود و قوانینی که در این رابطه وجود دارند آشنا شوند.

نکات مهم دعوای فروش ملک شراکتی

متخصصان و مشاورانی که در زمینه مشاوره حقوقی فروش ملک شراکتی فعالیت دارند ۹ مورد از مهم ترین نکات را در این باره برای مراجعه کنندگان معلوم و روشن کرده اند که شامل موارد ذیل می شوند.

۱: هر مالی که دارای مالکین و شرکای متعددی باشد به دو دسته شراکتی و مفروز تقسیم خواهد شد.

۲: ملک شراکتی ملکی است که مقدار سهم هر کدام از شرکا در آن مشخص و معلوم می باشد اما محدوده آن مشخص نمیباشد و مالکین در تمام اجزاء و قسمت های ملک با هم شریک می باشند.

۳: در بعضی از ملک های شراکتی مالکیت به صورت مفروز می باشد به این صورت که اگر ۴ نفر در یک زمین ۴۰۰۰ متری شریک باشند و سهام آن ها به طور مساوی تعیین شده باشد در صورت تمایل می توانند با مراجعه به اداره ثبت و دادگاه سهم خود را تفکیک نمایند.

۴: استفاده و اداره این نوع املاک اندکی پیچیده است بنابراین افراد باید در مورد آن به وکیل و مشاور با تجربه ای مراجعه نمایند.

۵: هر ملک شراکتی جدای از این که چگونه در بین مالکان مشترک شده است  آیا از طریق ارث و یا به صورت ارادی بوده باشد فرقی نخواهد کرد. در هر صورت هر کدام از شرکا می توانند با مراجعه به دادگاه درخواست  فروش ملک و دریافت سهم خود را نمایند.

۶: زمانی که درخواست فروش از طرف یکی از شرکا به دادگاه ارائه شود قاضی با درنظر گرفتن تمام زوایای کار رای به فروش ملک خواهد داد.

۷: بعد از صدور حکم قاضی مبنی بر فروش ملک کارشناسان مربوطه قیمت واقعی ملک را مشخص نموده و بعد از فروش آن کل وجه به حساب صندوق دادگستری واریز شده و در نهایت هر کدام از شرکا می توانند میزان سهم خود را از این صندوق دریافت نمایند.

۸: هر گاه یکی از شرکا بخواهد ملک را به فروش برساند ابتدا باید به اداره ثبت مراجعه کرده و پس از تشخیص افراز نبودن ملک از طرف کارشناسان حکمی در همین رابطه صادر شده و ملک برای فروش گذاشته خواهد شد.

۹: زمانی که فرایند ثبت ملک انجام نگرفته باشد و یا در حین انجام باشد برای درخواست فروش باید به دادگاه مراجعه کرد.

نکته پایانی

هر فردی در طول حیات خود با  موارد و مشکلات حقوقی روبرو خواهد شد که در حقیقت چنین اموری اجتناب ناپذیر خواهند بود. به همین دلیل برای رهایی و گذر از چنین مشکلاتی بهره گرفتن از مشاوره حقوقی فروش ملک شراکتی می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره با وکیل

09124857572

Call Now Buttonبا یک کلیک تماس بگیرید
×