جرم سقط جنین

جرم سقط جنین (2)

با گروه عدالت نویسان در وقت و هزینه صرفه جویی کنید

جرم سقط جنین

جرم سقط جنین چیست؟

آیا می دانید در ایران جرم سقط جنین چیست؟ آیا می دانید قانون جمهوری اسلامی ایران برای جرم سقط جنین عمد چه مجازاتی را تعیین کرده است؟ آیا در جرم سقط جنین عمد، زوج و زوجه مجازات خواهند شد؟ گاهی سقط جنین به عنوان جرم محسوب می شود و در بسیاری مواقع نیز امری بدهی و عادی و بدون موضوعیت جرم و مجازات با آن مواجه می شویم. سقط جنین به دلایل مختلفی صورت می گیرد که در بعضی از حالات می توان کلمه جرم را به سقط جنین نسبت داد. در ادامه این مقاله به تعریف جرم سقط جنین و حالت های مختلف وقوع سقط جنین آشنا خواهیم شد لطفا تا پایان این نوشتار همراه ما باشید.

منظور از جرم سقط جنین چیست؟

قبل از پرداختن به موضوع جرم سقط جنین لازم است تا تعریفی از سقط جنین ارائه شود.

سقط جنین به معنی افتادن و ساقط شدن جنین از رحم قبل از تکامل جنین و به معنی از دست رفتن محصول حاملگی قبل از هفته بیستم بارداری می باشد که به معنی پایان حاملگی است. سقط جنین اگر به صورت عمدی صورت بگیرد جرم سقط جنین تلقی می شود. زیرا سقط جنین طبق شریعت اسلام گناه محسوب می شود و هر عمل گناهی در ایران به عنوان جرم محسوب می شود. مجازات این جرم دیه و سایر مجازات های دیگر خواهد بود. کسی که به عمد جنین زن حامله ای را سقط کند مستوجب مجازات دیه و حبس و قصاص خواهد شد.

در مبحث مربوط به جرم سقط جنین گفته شد که سقط جنین به دلایل مختلفی صورت می گیرد همچنین ممکن است به صورت عمدی و یا غیر عمدی باشد به هر حال چنانچه هر عمل عمد بر علیه سلامت زن حامله که منجر به سقط جنین شود جرم سقط جنین محسوب می شود. سقط جنین ممکن است بر اثر سانحه تصادف و یا بر اثر افتادن از پله ها و یا کتک زدن زن حامله باشد که مورد اخیر در پزشکی قانونی بسیار گزارش می شود. همچنین سقط جنین ممکن است به دلیل شرایط درمانی پزشکان مجبور باشند که به دلیل سلامتی مادر جنین، جنین را سقط کنند. بدهی است که در صورت غیر عمدی بودن عمل سقط جنین و یا در صورت وجود شرایط درمانی، جرم سقط جنین محسوب نمی شود.

جرم سقط جنین عمد مادر

همانطور که گفته شد جرم سقط جنین عملی که به صورت عمدی بر علیه وجود جنین صورت و یا سلامت مادر صورت می گیرد که منجر به سقط جنین می شود. سقط جنین به معنی خارج شدن جنین از رحم است به صورتی که امکان حیات او نباشد و یا قابلیت رشد و تکامل را در محیط خارج از رحم نداشته باشد. همانطور که گفته شد سقط جنین به دلایل مختلفی ممکن است رخ دهد که یکی از حالت های آن عمدی بودن عمل است که جرم سقط جنین محسوب می شود. سقط جنین ممکن است عمدی یا غیر عمدی و یا با خطای محض صورت بگیرد. زمانی می توان جرم سقط جنین را برای سقط جنین در نظر گرفت که مطابق قانون و ماده قانونی حالت وقوع جرم را داشته باشد.

قانون مجازات های اسلامی جرم را به معنی رفتار یا عملی اعم از انجام یا ترک فعلی که در قانون برای آن مجازات در نظر گرفته می شود. حال اگر فردی با شرایط زن حامله آگاه باشد و کاری را انجام بدهد و یا ترک فعلی کند که منجر به از بین رفتن جنین شود، جرم سقط جنین محسوب می شود. نکته مهم در خصوص مفهوم جرم سقط جنین این است که شرط وقوع جرم از بین رفتن جنین و یا خروج جنین از رحم و نبود حیات می باشد. ممکن است زن حامله به دلیل ضرب و شتم زودتر از موعد مقرر جنین خود را به دنیا بیاورد و جنین زنده باشد، جرم سقط جنین محسوب نخواهد شد.

نکته مهمی که در خصوص جرم سقط جنین قابل توضیح و تشریح است مجازات هایی است که قانون برای وقوع این جرم در نظر گرفته است. در ادامه این مقاله به مجازات های جرم سقط جنین خواهیم پرداخت.

مجازات جرم سقط جنین چیست؟

جرم سقط جنین مستوجب مجازات است و افرادی که این جرم را مرتکب می شوند طبق قانون به عنوان مجرم شناخته می شوند. گفته شد زمانی سقط جنین جنبه درمانی داشته باشد و ادامه حاملگی تهدید برای سلامتی مادر باشد و یا به دلیل عدم رشد و سلامتی جنین مجبور به پایان حاملگی شوند برای انجام مراحل سقط جنین بایستی مجوز را از مراجع ذیربط دریافت کرد.

طبق قانون چنانچه سقط جنین با آگاهی و عمد و با قصد اذیت و آزار زن باردار موجب سقط جنین شود مجرم علاوه بر پرداخت دیه یا قصاص و به حبس 1 تا 5 سال محکوم خواهد شد.

ممکن جرم سقط جنین غیر عمدی و بر اثر بی احتیاطی و یا عدم رعایت قوانین و مقررات و یا عدم مهارت در رانندگی باشد. در این صورت بر اساس غیر عمدی بودن جرم مجرم به دو تا شش ماه حبس محکوم خواهد شد. همچنین محکوم به پرداخت دیه خواهد شد.

مجازات زن باردار به خاطر ارتکاب جرم سقط جنین چیست؟

ممکن است جرم سقط جنین توسط مادر یا زن حامله انجام شود و به صورت عمدی و یا به صورت غیر عمد و یا خطای محض جنین داخل رحم خود را سقط نماید. در این حالت قانون مجازاتی را برای مادر در نظر گرفته است. طبق قانون زن بارداری که به صورت عمدی باعث سقط جنین خود شود و حق حیات را از جنین بگیرد مرتکب پرداخت دیه به پدر جنین خواهد شد. طبق قانون به دلیل ارتکاب جرم سقط جنین مسئول پرداخت مقدار و مبلغ کامل دیه خواهد بود.

نکته مهم در خصوص مجازات دیه در همه حالات وقوع جرم سقط جنین است است که دیه بر اساس سن جنین و با توجه به رشد جنین تعیین خواهد شد. هر چقدر سن جنین بیشتر باشد و قلب و روح جنین تشکیل شده باشد دیه انسان کامل به آن تعلق می گیرد.

دیه جنین تا دو هفتگی معادل 9 میلیون 400 هزار تومان خواهد بود.

سقط جنین تا چهار هفتگی 19 میلیون 200 هزار تومان می باشد.

همچنین همانطور که گفته شد در صورتی که جنین دارای روح و جان باشد و اگر جنسیت آن پسر باشد دیه 480 میلیون تومان و اگر دختر باشد 240 میلیون تومان می باشد. البته که تعیین نرخ دیه بر اساس نرخ روز می باشد.

.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره با وکیل

09124857572

Call Now Buttonبا یک کلیک تماس بگیرید
×