شرایط طلاق

شرایط طلاق (1)

با گروه عدالت نویسان در وقت و هزینه صرفه جویی کنید

شرایط طلاق

بسیاری از شما بارها واژه طلاق را شنیده اید، طلاق در لغت به معنای رها کردن است و در حقوق به معنای انحلال عقد دائم می باشد که البته با شرایط خاص انجام می شود، در این مقاله قصد داریم تا در خصوص شرایط طلاق با شما صحبت کنیم، در ادامه مقاله با ما باشید تا به تفسیر کلی شرایط طلاق بپردازیم.

شرایط طلاق و قوانین آن در ایران

طبق قانون 1133 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران مرد می تواند هر زمانی که بخواهد همسر خود را طلاق بدهد و زن می تواند در مواردی خاص از دادگاه درخواست طلاق نماید، قانون طلاق در ایران از فقه امامیه برگرفته شده است.

نخستین قانون طلاق در ایران در سال 1313 به تصویب رسید، تا سال 1346 که قوانین طلاق دچار تحول و دگرگونی شد، مرد می توانست در هر زمانی که اراده کند بدون رضایت زن، همسرش را طلاق بدهد، ولیکن در قانونی که در سال 1346 به تصویب رسید اختیارات مرد کمتر شد، طبق قانونی که پس از انقلاب اسلامی به تصویب رسید، هر یک از زوجین که متقاضی طلاق باشند باید با مراجعه به  دادگاه دادخواست طلاق خود را مطرح سازد.

طبق قانون مدنی طلاق به سه قسم است

طبق قانون مدنی جمهوری اسلامی 3 نوع طلاق داریم که در ذیل شرایط طلاق را در هر کدام از این موارد بررسی خواهیم کرد:

شرایط طلاق به اراده مرد: طبق قوانین طلاق در ایران، حق طلاق با مرد است و می تواند در هر زمانی که خواست بدون دلیل خاصی درخواست طلاق بکند، ولیکن باید این درخواست را به دادگاه بفرستد، در این صورت دادگاه می تواند با ارائه گواهی عدم سازش با درخواست طلاق موافقت کند و طلاق را ثبت کند.

امروزه شرایط طلاق برای طلاق به اراده مرد به این طریق است که در ابتدا مرد می بایست به دادگاه مراجعه کند، در ابتدا توسط دادگاه به ارجاع آن ها به داوری اقدام به ایجاد صلح بین زوجین خواهد کرد، اگر بین زوجین سازش ایجاد نشود، پس از ثبت گواهی عدم سازش مرد وظیفه دارد تا مهریه، نفقه و جهیزیه خانم را تمام و کمال بپردازد حتی اگر عذر موجهی داشته باشد، همچنین این حق برای زن وجود دارد که با توجه به ماده 1133 قانون علاوه بر مهریه و نفقه و جهیزیه، اجرت المثل کارهایی که در طول زندگی مشترک بدون چشم برای مرد انجام داده است، دریافت نماید.

شرایط طلاق بنا به دادخواست زن: در این بخش به بررسی شرایط طلاق بنا به دادخواست زوجه خواهیم پرداخت، به موجب چهار قانون 1129، 1130،1029 و 1119 زن می تواند طبق شرایطی دادخواست طلاق بدهد، طبق قانون 1130 در صورتی که ادامه زندگی برای زوجه موجب عسر و حرج گردد و این موضوع در دادگاه به اثبات برسد، دادگاه زوج را مجبور به طلاق دادن زوجه خواهد کرد و اگر زوج مخالفت کند، زوجه با اجازه حاکم شرع می تواند طلاق بگیرد.

طبق ماده 1129 قانون زن هنگامی می تواند درخواست طلاق نماید که شوهر او از دادن نفقه عاجز باشد و یا آن که استنکاف شوهر از پرداخت نفقه ثابت گردد، در این صورت حاکم شرع زوج را مجبور به طلاق دادن زوجه خواهد کرد.

طبق ماده 1029 قانون هنگامی که زوج چهار سال تمام مفقودالاثر شود، زوجه می تواند درخواست طلاق بدهد،این محکمه سه مرتبه در یکی از روزنامه ها منتشر می شود.

طبق ماده 1119 قانون مدنی هنگامی زوج یکی از شروط ضمن عقد را نقض کند، زوجه می تواند دادخواست طلاق را به دادگاه ارسال نماید و پس از اثبات مورد مذکور طلاق بگیرد، برای مثال اگر در شرایط ضمن عقد قید شده باشد که زوج اجازه گرفتن همسر دیگری را ندارد ولی او این کار را انجام دهد، زوجه می تواند دادخواست طلاق را برای دادگاه ارسال کند و با اثبات این موضوع اقدام به گرفتن طلاق نماید.

طلاق توافقی: شرایط طلاق توافقی ساده ترین و راحت ترین شیوه طلاق می باشد، به علت توافقی که مابین زوجین شکل گرفته است کشمکش های کمتری وجود دارد و یکی از گزینه های مورد استقبال زوجینی است که قصد طلاق دارند.

شرایط طلاق توافقی

برای انجام طلاق توافقی می توانید به یک دفتر وکالت معتبر مراجعه کرده و توافقاتی که انجام داده اید را ثبت کنید و اگر لازم باشد این توافقات را به صورت محضری به ثبت برسانید، پس از انجام این کار می بایست 5 جلسه مشاوره را در مدت 45 روز بگذرانید و اگر به سازش نرسیدید، گواهی عدم سازش را همراه با دادخواست طلاق توافقی در دفاتر ثبت قضائی به ثبت برسانید. فراموش نکنید که زوجه می بایست در روز دادگاه همراه با تست بارداری منفی که به تایید پزشک معتمد رسیده باشد حاضر شود.

شرایط طلاق خلع ید

طلاق خلع ید، طلاقی است که طی آن زن در قبال مالی که به شوهرش می بخشد، از او طلاق بگیرد. این طلاق در حالتی انجام می شود که زن راضی به ادامه زندگی با مرد نیست و مرد نیز حاضر به انجام طلاق نمی باشد، در این صورت زوجه می تواند برای آن که مرد را به طلاق راضی کند مالی به او پرداخت کند، در ادامه به توضیح شرایط طلاق خلع ید خواهیم پرداخت:

صیغه طلاق خلع ید با طلاق دیگر متفاوت است، از این رو مرد نمی تواند زن را مجبور به طلاق خلع ید نماید.

تا هنگامی که مرد مال زن را پس نداده است نمی تواند به زن رجوع کند.

در طلاق خلع ید فقط باید زن آزرده و بی میل باشد، در غیر این صورت اگر هر دو راضی به طلاق باشند، طلاق مبارات شکل می گیرد.

در طلاق مبارات به دلیل عدم علاقه طرفین به یکدیگر، زوجه مهریه و یا مالی را به مرد می پردازد تا او را طلاق دهد.

فدیه نام مالی است که طبق شرایط طلاق خلع ید از طرف زوجه به زوج پرداخت می شود که می تواند برابر با مهریه، کمتر و یا بیشتر از آن باشد و مقدار آن طبق طرفین زوجین مشخص می شود.

شما همچنین می تواند برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص شرایط طلاق، انواع طلاق، شرایط دریافت و پرداخت مهریه با گروه حقوقی ما تماس حاصل نمایید تا توسط بهترین وکلای پایه یک دادگستری مورد راهنمایی قرار بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره با وکیل

09124857572

Call Now Buttonبا یک کلیک تماس بگیرید
×