حفاری غیر مجاز

حفاری غیر مجاز (2)

با گروه عدالت نویسان در وقت و هزینه صرفه جویی کنید

حفاری غیر مجاز

در این متن قرار است به بررسی حفاری غیر مجاز پرداخته شود. قبل از پرداختن به این موضوع بهتر است به حفاری، عواقب و مجازات های آن، محکومیت های آن،انواع حفاری و غیره پرداخته شود.

حفاری

زمانی که زمین را برای رسیدن به هدف خاصی حفر کنند، حفاری گفته می شود. این روش برای کارهای مختلفی از جمله آب، نفت، گاز و غیره انجام می گیرد. امروزه با توجه به پیشرفت فناوری، حفاری ها در زمان کوتاه و با هزینه کم انجام می شود. در حال حاضر دکل های زیادی در ایران وجود دارد. این دکل ها بسیار مجهز و پرقدرت هستند.

نخستین حفاری چیزی حدود 200 سال قبل از میلاد توسط چینی ها برای به دست آوردن چاه آب زیر زمینی انجام شد. اولین حفر چاه در ایران حدود سال 1280 در غرب کشور صورت گرفت. حدود سال 1287 اولین حفر چاه نفت در مسجد سلیمان انجام شد.

در حفاری انواع مختلفی از ماشین آلات وجود دارد، که کار را سرعت می بخشد. حفاری نفت یکی از سخت ترین، گران ترین و زمان بر ترین نوع این کار است. حفاری دارای انواع مختلفی است، که در ادامه به آنها از جهت حقوقی اشاره خواهد شد.

انواع حفاری

  1. گل حفاری
  2. مته حفاری
  3. و غیره.

حفاری ها به دو صورت مجاز و غیر مجاز صورت می گیرد. در این مقاله قرار است به حفاری غیر مجاز پرداخته شود.

حفاری غیر مجاز: حفاری غیر مجاز یعنی اینکه شخصی آگاهانه مرتکب جرم شود و در مکان غیر مجاز اقدام به حفر کند. حفاری غیر مجاز از آن دسته جرم هایی است که برخورد قانونی شدیدی دارد. حفاری غیر مجاز دارای انواع متفاوتی است که به طور خلاصه به آن ها اشاره می شود.

  1. حفاری برای دستیابی به اشیای قدیمی و با ارزش
  2. حفاری چاه آب زیر زمینی
  3. حفاری نفت
  4. و غیره.

طبق ماده های حقوقی و قانونی حفاری غیر مجاز دارای محکومیت است. متاسفانه حفاری های غیر مجاز در ایران بسیار رایج شده است. این افراد با سهل انگار خود را گرفتار می کنند.

محکومیت حفاری غیر مجاز

همانطور که در بالا نیز اشاره شد، محکومیت حفاری غیر مجاز بسیار شدید و سختگیرانه است. طبق قانون جدید مجازات های تازه ای برای متخلفین قرار داده شده است. طبق این قانون متخلفین موظف هستند، که 30 عدد تابلو میراث فرهنگی را تهیه و نصب کنند.

طبق این قانون متخلفین باید حدود 30 آثار فرهنگی را نیز مشخص کنند. قبل از این قانون متخلفین به حبس محکوم می شدند. اما بعد ها تصمیم گرفته شد که به جای حبس، این متخلفین به ارگان های میراث فرهنگی یا شهرداری و غیره خدمت کنند.

بر اساس ماده قانونی هرگونه حفاری برای به دست آوردن اشیای قیمتی و قدیمی مطلقا ممنوع است و مجازات به همراه دارد. ممکن است با تشخیص قاضی مجرم به 3 ماه تا چند سال حبس نیز محکوم شود. محکومیت های حفاری غیر مجاز می تواند پرداخت وجه نقد، شلاق، حبس، و غیره باشد.

ممکن است این سوال پیش بیاید که آیا حفاری غیر مجاز در ملک شخصی نیز جرم است یا خیر؟ در جواب این سوال باید گفت که حفاری غیر مجاز در همه جا ممنوع است و نباید اقدام به این کار نمود. زیرا این کار پیگرد های قانونی دارد و کار به دادگاه و مسائل حقوقی کشیده می شود.

متاسفانه امروزه شاهد این هستیم، که بسیاری از افراد با حفاری های غیر مجاز به دنبال گنج یا آثار قدیمی هستند. اینگونه افراد بدون توجه به عواقب این کار با زندگی خود و دیگران بازی می کنند. بسیاری از افراد با حفاری های غیر مجاز خود موجب فوت خود می شوند.

اما بسیار از افراد با وجود این مجازات ها باز هم به سراغ این کار می روند. با مشاهده این افراد لازم است که مجازات ها سخت تر و سنگین تر شود.

عده ای از افراد با فکر اینکه یک شبه پولدار می شوند، تمام این خطرات را به جان می خرند. اما این افراد با حفاری های غیر مجاز در مکان های غیر مجاز نه تنها پولدار نمی شوند، بلکه ممکن است جان خود را از دست بدهند.

با کمال تاسف شاهد این هستیم که پیامک هایی حاوی اینکه من گنجی را پیدا کردم و در استخاره یا طلسم شکن نام شما آمده، اقدام به کلاهبرداری می کنند. تمام این پیامک ها کلاهبرداری است و می توانید با مراجعه به مراکز نظامی و حقوقی از آنها شکایت کنید.

عواقب حفاری غیر مجاز

در اینجا قرار است به بررسی عواقب حفاری غیر مجاز از نظر حقوقی پرداخته شود. همانطور که در بالای متن هم به طور خلاصه اشاره شد، حفاری غیر مجاز دارای عواقب و محکومیت هایی است.

طبق ماده 79 قانون هر کسی که اقدام به حفاری غیر مجاز کند، موظف است 30 عدد تابلو با نشان های میراث فرهنگی را در 30محل میراث فرهنگی قرار دهد.

طبق ماده 562 قانون مجازات اینگونه متخلفین بین 3 ماه تا 3 سال است.

طبق ماده 45 قانون بین 10 تا 50 ضربه شلاق و یا 15 روز حبس برای متخلف در نظر گرفته می شود.

طبق ماده 127 قانون اگر هر کس در تپه یا جایی دیگر اقدام به پیدا کردن اشیاء قدیمی و ارزشمند کند، مجازات می شود حتی اگر در ملک شخصی خودش باشد.

ماده های زیادی در قانون در خصوص مجازات متخلفین وجود دارد. معمولا عواقب این کار را قاضی های پرونده مشخص می کنند. بعضی قاضی ها تصمیم می گیرند که متخلفین به یکی از ارگان های دولتی به طور رایگان خدمت کنند. مدت زمانی که متخلف موظف است، نتیجه رای قاضی را اجرا کند دوماه می باشد.

یکی از ارکان هر جرمی، رکن قانونی آن است. مهم نیست چه نوع حفاری غیر مجاز انجام شود، مهم این است که این کار غیر مجاز است و نوعی خیانت به کشور محسوب می شود.

ما در این مقاله سعی کردیم که به حفاری، تاریخچه آن، عواقب و محکومیت های آن به طور کامل بپردازیم. در این متن تلاش کردیم که حفاری غیر مجاز را از نظر حقوقی بررسی کنیم، تا اگر در این خصوص سوالی دارید به پاسخ آن دست یابید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره با وکیل

09124857572

Call Now Buttonبا یک کلیک تماس بگیرید
×