شرکت تضامنی

شرکت تضامنی (3)

با گروه عدالت نویسان در وقت و هزینه صرفه جویی کنید

شرکت تضامنی

درباره شرکت تضامنی چه می دانید؟

ممکن است شما هم جزو آن دسته از کسانی باشید که شناخت چندانی درباره شرکت تضامنی ندارند. در این صورت اگر از تعریف شرکت های تضامنی و خصوصیات این نوع از شرکت ها آگاه شوید آشنایی خوبی راجع به آنها به دست می آورید. پس اگر در این فکر به سر می برید که شرکت تضامنی چیست و چه ویژگی هایی دارد کافیست ادامه مقاله را همراه با ما دنبال کنید. در این فرصت توضیحاتی در رابطه با تعریف شرکت های تضامنی، خصوصیات و مزایای این نوع از شرکت ها ارائه می شود.

شرکت تضامنی چه نوع شرکتی است؟

شرکت تضامنی به شرکتی گفته می شود که دو یا چند نفر آن را جهت امور تجارتی با مسئولیت تضامنی شکل می دهند. سوالی که به طور حتم برای بسیاری از افراد از جمله شما پیش می آید آن است که مسئولیت تضامنی یعنی چه؟

مسئولیت تضامنی یعنی در صورتی که دارایی های یک شرکت به منظور پرداخت کلیه بدهی ‌های آن کفایت نکند هر یک از شرکای شرکت مسئولیت پرداخت همه بدهی ها را بر عهده خواهد داشت. توجه داشته باشید که چنانچه شرکا هر گونه قراری برخلاف این موضوع داشته باشند در برابر اشخاص باطل به حساب می آید.

همان طور که گفته شد مسئولیت شرکای شرکت تضامنی در برابر شرکت به صورت یکسان است. در این نوع از شرکت ها مسئولیتی که بر عهده شرکای شرکت است با سهمشان در شرکت هیچگونه ارتباطی ندارد.

ویژگی های شرکت تضامنی

برای شناخت هر چه بهتر شرکت های تضامنی باید با ویژگی های مختلف آنها آشنا شد. خصوصیات و ویژگی های این نوع از شرکت ها عبارت است از:

حضور حداقل دو شریک

برای آن که بتوان شرکت های تضامنی را تاسیس کرد حداقل ۲ نفر می بایست منابع خود را برای ایجاد شرکت در اختیار قرار دهند. بر اساس قانون مشارکت حداکثر تعداد شرکا در این شرکت ها تعیین نشده است. از طرف دیگر با توجه به بعضی از قوانین شرکت ها تعداد شرکا می بایست از ۱۰ نفر کمتر باشد.

انجام فعالیت‌ های قانونی

فعالیت هایی که توسط شرکای شرکت های تضامنی صورت می ‌گیرد باید قانونی باشد. به بیان دیگر مشغول شدن به هر نوع فعالیتی که غیرقانونی به حساب می‌ آید جایز نخواهد بود.

مسئولیت نامحدود

در این شرکت ها تمامی شرکای شرکت در قبال همه فعالیت هایی که به وسیله آن انجام می شود به صورت مشترک و مجزا مسئولند. اگر دارایی یک شرکت تضامنی جهت تامین تعهدات بستانکاران کفایت نکند می توان دارایی های خصوصی شرکا را هم ضمیمه کرد.

توافق نامه

مشارکت در این نوع از شرکت ها به کمک توافقات صورت گرفته بین کسانی که جهت انعقاد قرارداد صلاحیت دارند به وجود می آید. توافق نامه ممکن است به صورت شفاهی، ضمنی و یا کتبی باشد.

ثبت شرکت

ثبت شرکت تضامنی در بعضی از کشورها حالت اجباری ندارد. با این وجود چنانچه ثبت شرکت انجام نشود امکان برخورداری از یکسری مزایای قانونی وجود نخواهد داشت. برای مثال شرکت قادر به انجام هیچگونه اقدامی جهت حل و فصل دعاوی علیه سایر طرف ها در دادگاه قانونی نخواهد بود. همچنین در صورتی که اختلافی بین شرکای شرکت به وجود آید امکان حل و فصل آن در دادگاه و به صورت قانونی وجود ندارد.

اطمینان و اعتماد متقابل

مشارکت در این نوع از شرکت ها طبق اصل اطمینان و اعتماد متقابل و تفاهم میان شرکای شرکت شکل می گیرد. قرار بر این است که تک تک شرکا به سود همه فعالیت کنند. طبیعتا در صورتی که اعتماد صدمه ببیند شرکت در فعالیت‌ های خود شکست خواهد خورد.

تقسیم سود

روش تقسیم سود و زیان میان شرکا در قرارداد یک شرکت تضامنی می بایست مشخص گردد. شرکای شرکت از مالکیت مشترک در دارایی های آن برخوردارند. در صورت انحلال شرکت دارایی هایی که از آن باقی می ماند با توجه به مانده حساب سرمایه نصیب شرکا می شود.

منتقل کردن سود

شریک در یک شرکت تضامنی قادر نیست منافعش از شرکت را به خارج از شرکت انتقال دهد. البته اگر سایر شرکا در این مورد به توافق برسند این امکان برای شریک فراهم خواهد بود. شرکای شرکت های تضامنی نماینده ای از شرکت هستند. هیچ یک از شرکا نمی ‌تواند منافع و سود خود را به صورت یک طرفه به اشخاص خارج از شرکت منتقل کند.

ثبت شرکت های تضامنی چه مزایایی دارد؟

در حالت کلی برای تاسیس یک شرکت تضامنی نیازی نیست که روند پیچیده ای را طی کنیم. برای ثبت این نوع شرکت داشتن توافق نامه غیررسمی و صرف یک هزینه کم کفایت می ‌کند. مزیت دیگر شرکت های تضامنی آن است که محیطشان کوچک و محدود است. در واقع در این نوع از شرکت ها درگیری ‌هایی که در بخش ‌های عمومی و کلان شاهد هستیم وجود ندارد. به همین دلیل اگر شما قصد تاسیس شرکت دوستانه و کوچکی را داشته باشید شرکت تضامنی گزینه مناسبی برایتان خواهد بود. از سوی دیگر در شرکت های تضامنی میزان سود و زیانی که به شرکا تعلق می گیرد به صورت دقیق مشخص می ‌شود. باید یادآور شد سود و زیانی که به شرکای شرکت های تضامنی اختصاص می ‌یابد با توجه به سهم هر یک از آنها معین می ‌شود.

اما یکی دیگر از مزیت هایی که می توان برای شرکت تضامنی برشمرد ساده بودن روند انتخاب هیئت مدیره یا عزل آن است. در این رابطه خوب است بدانید هیئت مدیره یک شرکت تضامنی ممکن است به طرق مختلف تعیین شود. مثلا می توان به این منظور یکی از مالکان و شرکا را در نظر گرفت. هیئت مدیره این نوع از شرکت ها امکان دارد شخصی خارج از شرکت هم باشد. در هر صورت انتخاب افراد با توجه به شرکتنامه و توافق نظر مالکان و شرکای شرکت انجام می شود. در صورتی که هیئت مدیره یک شرکت تضامنی عزل شود یا انصراف دهد شرکت مربوطه بدون مواجهه با هیچ مشکلی قادر به ادامه فعالیت های خود خواهد بود.

خاطرنشان می ‌شود شرکت تضامنی علاوه بر مزایایی که ذکر شد یکسری معایبی هم دارد. مسئولیت نامحدود شرکا و مالکان شرکت، محدودیت در طول عمر شرکت و… از جمله معایب شرکت های تضامنی به شمار می رود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره با وکیل

09124857572

Call Now Buttonبا یک کلیک تماس بگیرید
×