آشنایی با شغل وکالت

آشنایی با شغل وکالت (3)

با گروه عدالت نویسان در وقت و هزینه صرفه جویی کنید

آشنایی با شغل وکالت

به منظور آشنایی با شغل وکالت، در ابتدا سعی داریم تعریفی از وکالت ارائه نماییم. در لغت وکالت یعنی اتکا و اعتماد به دیگری و به معنای واگذار نمودن می باشد. اما این لغت در فقه به معنای پیمان و عقدی می باشد که به سبب آن شخصی، دیگری را برای انجام کاری جانشین خود می نماید. به عبارت دیگر شخصی که از سوی فردی دیگر برای پیش بردن کاری مأموریت می یابد، به موجب عقد وکالت، وکیل نامیده می شود. بنابراین وکلا موظف هستند که به تعهدات خود عمل نمایند. هم چنین وکلا به موکلان و یا مشتریان خود مشاوره داده و نماینده آن ها می باشند.

آشنایی با شغل وکالت

در مسیر آشنایی با شغل وکالت باید خاطر نشان ساخت که این شغل به طور کامل تخصصی بوده و برای ورود به آن نیازمند تحصیلات در رشته حقوق می باشد. در واقع کسانی این شغل را انتخاب می نمایند که تصمیم به انجام امور حقوقی، قضایی و اداری اشخاص دیگر را داشته باشند. بنابراین وکیل شخصی است که بنا بر تخصص و زمینه علمی که دارد، به انجام کارهای اداری، قضایی و حقوقی دیگران می پردازد. از شروط لازم جهت انجام امور حقوقی و حضور در مجامع قضایی از قبیل دادگاه ها و دادسراها، داشتن پروانه وکالت است. باید خاطر نشان ساخت که عهده دار شدن امور اداری، حقوقی، قضایی و … در اداراتی هم چون فرمانداری، شهرداری، گمرک و بیشتر ارگان های اداری، نیازی به داشتن پروانه وکالت ندارد.

در خصوص آشنایی با شغل وکالت باید عنوان نمود که وکیل هم به صورت شخصی کار می کند و هم می تواند به استخدام سازمان ها و شرکت ها در آید. شغل وکالت ساعات کاری متفاوتی دارد. به این صورت که اگر وکیلی در دفتر خود کار می کند، ساعات کاری او انعطاف داشته و اگر در سازمان و اداره ای به کار مشغول است، خواسته و نظر کارفرما ارجحیت دارد.

به دنبال آشنایی با شغل وکالت، همان طور که پیشتر اشاره نمودیم لازمه ورود به عرصه وکالت، شرکت در آزمون وکالت و قبولی در آن می باشد. هم چنین کسی می تواند در این آزمون شرکت کند که دانش آموخته رشته حقوق باشد. دانش آموختگان رشته حقوق پس از اخذ مدرک، قبولی در آزمون وکالت و اخذ پروانه و مجوز می توانند نسبت به تأسیس دفتر وکالت اقدام کرده و به طور کاملا مستقل فعالیت خود را آغاز نمایند.

در ادامه از دیدگاهی تخصصی تر، آشنایی با شغل وکالت را بررسی می نماییم.

آشنایی با شغل وکالت و مهارت های مربوط به آن

در حقیقت لازمه آشنایی با شغل وکالت، آشنایی با مهارت ها، دانش و وظایف مورد نیاز یک وکیل می باشد. از آن جایی که وکالت شغلی پر مسئولیت و چالش برانگیز است، این افراد باید پرانرژی باشند تا بتوانند مسائل و چالش ها را مدیریت نمایند. در حال حاضر این شغل کاملا تخصصی بوده و هر کدام از وکلا در زمینه هایی هم چون؛ جزا، ملک، زمین و گاهی مسائل خانوادگی فعالیت می کنند. لازم به ذکر است برخی وکلا در زمینه قوانین بین المللی یا داخلی فعالیت می کنند و برخی به حقوق تجارت مشغول می باشند. گاهی وکلا به مسائلی مثل حقوق ورزشکاران می پردازند و با تسلطی که بر قوانین نهادهای بین المللی دارند، با مهارت به مشاوره پرداخته و قراردادهایی را منعقد می نمایند. از دیگر زمینه ها و حوزه های فعالیت وکلا می توان به حقوق بشر، انحصار وراثت، دادخواهی، قانون مدنی، حقوق گاز، حقوق نفت، حقوق محیط زیست، حقوق حمل و نقل و … اشاره نمود.

وظایف یک وکیل متعهد

همان طور که اشاره نمودیم، برای یک وکیل با توجه به دانشی که فرا می گیرد، وظایف و مهارت هایی تعریف شده است. هم چنین او به صورت تخصصی به یکی از حوزه های وکالت ورود یافته و از این طریق به دنبال کسب تجربه می باشد. وکیل به عنوان نماینده موکل خود، در دادگاه و دادسرا حضور می یابد تا به دفاع از وی بپردازد. وی قراردادها و پیش نویس ها را برای پیش بردن امور قضایی و حقوقی موکل خود تهیه نموده و مدارک، مستندات و شواهد لازم را منظور دفاع از موکل خود جمع آوری و به دادگاه ارائه می دهد. وکیل در مذاکرات و جلسات شرکت می کند تا از این طریق اطلاعاتی بیشتر به دست آورده و پرونده موکل خود را به طور دقیق بررسی نماید. یک وکیل باید در سخنوری مهارت کافی داشته باشد تا بتواند از موکل خود دفاع کرده و متن دفاعیه را تنظیم نماید. هم چنین مهارت کافی در توضیح مستندات برای افراد ناآگاه، امتیازی مهم محسوب می شود.

مهارت های مورد نیاز برای شغل وکالت

در حقیقت کسانی که به دنبال ورود به عرصه وکالت می باشند، باید از ویژگی ها، مهارت ها و دانش که لازمه این شغل بوده، بهره مند باشد. وکیل باید از اعتماد به نفس بالایی برای دفاع از موکل خود برخوردار بوده و در سخنوری و فن بیان خبره باشد. برای موفقیت در شغل وکالت، داشتن تحصیلات بسیار حائز اهمیت می باشد. از مهارت های بسیار مهم در امر وکالت، این است که وکیل اطلاعات شخصی و خانوادگی موکل خود را هم چون رازی نزد خود نگاه دارد. هم چنین یک وکیل موفق در حوزه وکالت باید کوچک ترین مسائل و وقایع را موشکافی نموده و به شدت جزئی نگر باشد. از دیگر خصوصیات وکیل می توان به شجاعت او در دفاع از موکل خود، توان تحلیل اطلاعات، آشنایی با دانش های مختلف و انعطاف در برابر ساعات کاری زیاد و مسائل کاری اشاره نمود.

تحصیلات مورد نیاز  برای شغل وکالت و فرصت های شغلی آن

دانش آموختگان رشته های حقوق، الهیات گرایش فقه و مبانی حقوق اسلامی و الهیات و معارف اسلامی فقه می توانند با قبولی در آزمون وکالت به این عرصه ورود یابند. هم چنین فارغ التحصیلان کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرم شناسی، حقوق بین الملل، حقوق خصوصی، حقوق بشر می توانند در این شغل مشغول به کار شوند. در خصوص بازار کار رشته حقوق باید گفت که فارغ التحصیلان رشته حقوق پس از قبولی در آزمون وکالت و کسب تجارب فراوان، می توانند اقدامات لازم در خصوص اخذ مجوز برای تأسیس دفتر وکالت را انجام دهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره با وکیل

09124857572

Call Now Buttonبا یک کلیک تماس بگیرید
×