وکیل اجرای رای داور

وکیل اجرای رای داور (1)

با گروه عدالت نویسان در وقت و هزینه صرفه جویی کنید

وکیل اجرای رای داور

وکیل اجرای رای داور

در مورد وکیل اجرای رای داور تاکنون چه چیزهایی شنیده اید و چقدر با آن آشنایی دارید؟ آیا تاکنون برای شما پیش امده است که به سراغ وکیل اجرای رای داور رفته باشید و جریان پرونده خود را به او واگذار کرده باشید؟ وکیل اجرای رای داور یکی از بهترین و متخصص ترین کسانی است که دارای سابقه بسیار خوبی در جریان دادرسی پرونده های مختلف دارد و میتواند بهترین و حرفه ای ترین عملکرد حقوقی را از خود نشان دهد تا جریان دادرسی پرونده های مختلف به خوبی پیش رود.

 وکیل اجرای رای داور به صورت کاملا تخصصی در جریان پرونده های مختلف حقوقی فعالیت می کند و این توانایی را دارد تا با بررسی جریان دادرسی این پرونده ها، راه حلی مناسب برای به نتیجه رسانده پرونده پیدا کند. امروزه شرایط نسبتا گسترده ای در رابطه با مباحث مختلف داوری وجود دارد که نمی توان ان ها را نادیده گرفت و این مبحث به نحوی هستند که در بسیاری از موارد افراد عادی کسانی که دارای دانش حقوقی نیستند از آنها اطلاع ندارند.

برای انکه بتوان اطلاعات جامع و کاملی را به این افراد ارائه داد باید این موضوع را در نظر داشت که نیاز به یک فرد متخصص و حرفه ای است تا شرایط و جریان تمامی این موضوعات را به طور کامل به موکلان خود ارائه دهد. شما می توانید به راحتی با مراجعه به وکیل اجرای رای داور ، تمامی اطلاعات لازم در مورد پرونده های مختلف را بدست آورید و از راهنمایی ها و مشورت های این وکیل متخصص و متبحر استفاده کنید.

وکیل اجرای رای داور چه کسی است؟

وکیل اجرای رای داور جز وکلایی محسوب می شود که دارای تخصص و مهارت بسیار زیادی است که نمیتوان آن را نادیده گرفت. یکی از سوالات اساسی و بسیار مهمی که ممکن است برای بسیاری از افراد پیش آید آن است که وکیل اجرای رای داور دقیقا به چه کسی گفته می شود و این فرد حرفه ای و متخصص چه توانایی ها و تخصص هایی دارد که می تواند در جریان قضایی دعاوی مختلف از آن استفاده کند؟

وکیل اجرای رای داور کسی است که دارای توانایی های متعددی است که می تواند با استفاده از آنها جریان دادرسی پرونده های مختلف را تا حد زیادی با موفقیت روبرو کند. وکیل اجرای رای داور کسی است که دارای دانش حقوقی است و از تمامی آرای وحدت رویه آشنایی دارد و میتواند با استفاده از این ورا جریان دادرسی پرونده های مختلف را مورد بررسی و پیگیری قرار دهد. یکی از مسائل بسیار مهمی که شما باید در مورد وکیل اجرای رای داور بدانید آن است که این وکیل حرفه ای و متخصص می تواند در جریان پرونده های مختلف بهترین و حرفه ای ترین راه های حقوقی را برای احقاق حقوق موکل خود پیدا کند.

وکیل اجرای رای داور نیز یکی از انواع وکلای پایه یک دادگستری است که در سال های اخیر تخصص ها و مهارت های بسیار زیادی را در جریان پرونده های داوری جمع آوری کرده است و با استفاده از این توانایی ها به تمامی موکلان خود کمک کرده است. شما باید به این موضوع دقت داشته باشید که تنها وکیلی می تواند عملکرد خوبی داشته باشد که دارای تجربه کاری بسیار زیادی باشد و جریان دادرسی پرونده های بسیار زیادی را در زمینه اجرای رای داور به نتیجه نرسانده باشد.

وکیل اجرای رای داور با تکیه بر مهارت ها و توانایی هایی که دارد می تواند برای پیش بردن پرونده های مختلف داوری موکل خود از راه های مختلفی استفاده کند و جریان این پرونده ها را با استفاده از روش های گوناگونی مورد حل و فصل قرار دهد. شما باید وکیل اجرای رای داور را بشناسید تا بتوانید بهترین فرد را در این زمینه برای جریان پرونده خود انتخاب کنید و با کمک او از تضییع حقوق خود جلوگیری کنید.

شاید وقتی صحبت از وکیل اجرای رای داور می شود شما با خود فکر کنید که تعداد وکلای دادگستری که می توانند در زمینه پرونده های مختلف فعالیت کنند بسیار زیاد است و تمامی آنها می توانند در جهت رسیدگی به دعاوی داوری اقدام کنند اما حقیقت آن است که تنها وکیلی که می تواند بهترین و حرفه ای ترین عملکرد را در این زمینه داشته باشد، وکیل اجرای رای داور است.

وکیل اجرای رای داور می تواند با ارائه خدمات حقوقی مختلف بله موکلان خود مشکلات حقوقی آنها را تا حد زیادی حل کند و راه حل مناسب را برای جریان دعوای آنها پیدا کند. وکیل اجرای رای داور بهترین و متخصص ترین کسی است که برای حل و فصل دعاوی مختلف مربوط به پرونده های اجرای داور می تواند از روش های حقوقی مختلفی برای احقاق حقوق افراد استفاده کند.

بهترین وکیل اجرای رای داور باید دارای چه ویژگی ها و خصوصیاتی باشد؟

بهترین وکیل اجرای رای داور را تنها می توان از طریق ویژگی ها و خصوصیاتی که دارد موردشناسایی قرار داد. بهترین وکیل اجرای رای داور کسی است که می تواند برای پیش بردن جریان پرونده های داوری بر تخصص ها و مهارت هایی که دارد تکیه کند. بهترین وکیل اجرای رای داور دارای ویژگی ها و خصوصیاتی است که باید آنها را شناخت، به طور کلی به چند مورد از اساسی ترین و اصلی ترین ویژگی هایی که باید وکیل اجرای رای داور داشته باشد اشاره می کنیم:

بهترین وکیل اجرای رای داور کسی است که می تواند جریان پرونده های مختلف را از جوان گوناگونی مورد بررسی قرار دهد و برای آنها راه حلی مناسب را پیدا کند تا فرد بتواند با استفاده از راه های قانونی بهترین راه را برای جریان دادرسی پرونده خود پیدا کند و از تضییع حقوق خود جلوگیری کند.

یکی دیگر از ویژگی های وکیل اجرای رای داور آن است که دارای فن مذاکره است و میتواند در مدت زمانی کوتاه راه حلی مناسب را پیدا کند. وکیل اجرای رای داور می تواند در جریان پرونده های حقوقی که دارای پیچیدگی هستند مدارک و اسناد مهم مرتبط با پرونده را پیدا کند و با استفاده از آنها ادله اثبات مناسبی را تهیه کرد تا جریان دادرسی پرونده به خوبی پیش رود. 

از دیگر ویژگی های وکیل اجرای رای داور آن است که این وکیل حرفه ای و متخصص باید توانایی ها و تخصص هایی که دارد را برای تنظیم اسناد از آن استفاده کند. دادخواست ها و درخواست های حقوقی دارای چارچوب قانونی و حقوقی است که تنها یک وکیل متخصص از آن آگاهی دارد و میتواند این اسناد قانونی را که دارای اعتبار قانونی هستند به عنوان مدرک قابل استناد استفاده کند.

وکیل اجرای رای داور را از کجا پیدا کنیم؟

یکی از سوالات بسیار مهم و اساسی که ممکن است برای هر کسی پیش آید آن است که بهترین وکیل اجرای رای داور را چگونه و از کجا باید پیدا کنیم و جریان پرونده های خود را به او واگذار کنیم؟ آیا شما تاکنون به این موضوع فکر کرده اید که بهترین وکیل اجرای رای داور در کدام موسسه حقوقی است و راه های ارتباط با او به چند مورد تقسیم می شود؟ در پاسخ به این سوالات مهم و اساسی باید باید بگوییم که تعداد وکیل اجرای رای داور که دارای ویژگی ها و توانایی های اساسی باشد بسیار کم است و نمی توان این افراد را به راحتی پیدا کرد. به خصوص که در سال های اخیر به خوبی شاهد این موضوع هستیم که روز به روز تعداد وکلای پایه یک دادگستری در حال افزایش است اما بسیاری از آنها دارای توانایی ها و تخصص های لازم نیستند و نمی توانند عملکرد نسبتا خوبی را از خود نشان دهند.

برای پیدا کردن بهترین وکیل اجرای رای داور در تهران به شما توصیه می کنیم که رد ابتدا اطلاعات کاملی در مورد توانایی ها و تخصص های وکیل اجرای رای داور بدست آورید و سپس به دنبال یک موسسه حقوقی قابل اطمینان بگردید تا با کمک او شجریان پرونده های حقوقی مختلف را پیش ببرید. یکی از بهترین و مهم ترین موسسات حقوقی که می تواند در این زمینه به افراد کمک کند و در سال های اخیر سابقه بسیار خوبی داشته است، موسسه حقوق گروه وکلای عدالت نویسان است.

شما می توانید با کمک گروه متخصص و حرفه ای عدالت نویسان با بهترین و متخصص ترین وکیل اجرای رای داور آشنا شوید و با کمک او جریان پرونده های مربوط به داوری را به طور حرفه ای پیگیری کنید. برای آنکه بتوانید از میزان توانایی ها و اطلاعات وکیل اجرای رای داور اطلاع پیدا کنید، شما می توانید از خدمات مشاوره حقوقی حضوری و غیر حضوری استفاده کنید.

چرا وکیل اجرای رای داور؟

قانون یکی از اساسی ترین و اولین فاکتورهای تشکیل تمدن امروزی محسوب می شود. در واقع از زمانی که انسان ها دانستند برای ایجاد یک اجتماع و همگروه شدن نیاز به یک سری عوامل محدود کننده تحت عنوان قانون دارند، جامعه ایجاد شد و رفته رفته با بزرگ تر شدن قوانین این اجتماع نیز شروع به رشد و بزرگ شدن کرد.

به طور کلی قوانین بر اساس روابط بین انسان ها تعریف می شود. یعنی قوانین به دنبال این است که بتواند روابط یک انسان با انسان یا انسان های دیگر را در موقعیت های مختلف تعریف کند. این تعریف باید به شکلی باشد که نیاز فرد در اجتماع و در برخورد با انسان یا انسان های دیگر برطرف شود و در این بین ضرری به طرفین وارد نشود. همچنین این قوانین بر اساس ویژگی اختیار انسان و این که انسان توانایی خروج از هر محدوده و محدودیتی را دارد اقدام به تعیین مجازات به عنوان عامل بازدارنده کرد.

نکته مهمی که باید بدانید این است که اساسا با پیچیده تر شدن روابط انسانی قوانین نیز پیچیده تر می شود. به بیان ساده تر قوانین برای این که بتوانند این دسته از روابط را توضیح دهند و برای ان محدودیت تعریف کنند ناچار هستند که خودشان را گسترش بدهند. از این رو قوانین امروز درست به اندازه روابطی که درگیر آن هستیم پیچیده است. روابطی مانند ارتباطات اینترنتی و مجازی عملا کار را برای قانونگذار سخت کرده است.

مسئله مهم دیگر این است که بر اساس قانون و منطق هر زمانی که هر انسانی در جامعه احساس کند به حق او ظلمی شده و حقی از او گرفته شده می تواند با مراجعه به مراجع قضایی دادخواهی خود را انجام دهد. مراجع قضایی نیز باید بدون توجه به بزرگی و کوچکی پرونده و یا اهمیتی که این پرونده دارد باید به آن رسیدگی کند. به طور مثال اگر فردی در خیابان سیلی به فرد دیگر بزند، این مسئله می تواند در دادگاه مورد بررسی قرار بگیرد و دادگاه نمی تواند به سبب بی اهمیت بودن و یا نرسیدن آسیب یا ضرر مادی و جسمی و … به آن رسیدگی نکند. اما از طرف دیگر همین نوع پرونده ها که درصد بالایی از کل پرونده های ورودی به سیستم قضایی کشور را تشکیل میدهد بر خلاف سادگی که دارد بسیار زمان بر هستند. در واقع شاید این گونه تصور شود که هر کدام از این پرونده ها ظرف یک ساعت حل و فصل می شود. اما همین مثالی که استفاده کردیم می تواند ماه ها وقت سیستم قضایی کشور را بگیرد! اما از طرف دیگر قانون گذار این دستگاه را مکلف به پاسخگویی به  تمامی تعارضات و مشکلات قانونی فارغ از بزرگی و کوچکی آن کرده است.

بنابراین دستگاه قضایی به جایی این که بتواند تمام وقت خود را درگیر پرونده های حساس و مهم بکند باید ماه ها و سال ها بخش عمده ای از نیروی خود را درگیر حل و فصل پرونده های عمومی و بسیار عادی کند که ممکن است حتی هیچگاه حل نشود! اما قانون گذار با اتکا به سنتی جالب راه حل خوبی در اختیار دستگاه قضایی قرار داده است. راه حلی تحت عنوان داوری!

داوری چیست؟

بنابراین دانستیم که سیستم قضایی با وجود این که باید به تمامی مسائل و تعارضات قانونی ایجاد شده در سطح جامعه رسیدگی کند اما عملا این تعارضات به حدی بالاست که امکان قدرت عمل را از این دستگاه می گیرد. از این رو قانونگذار با اتکا به یک سنت و اصل قدیمی به نام داوری سعی کرده است این مسئله را تا حدودی حل کند. اینجاست که وکیل اجرای رای داور وارد عمل می شود.

به بیان ساده تر قانون گذار با استفاده از یک ویژگی سنتی به نام داوری سعی کرد تا بخشی از بار قضاوت را از روی دوش دستگاه قضایی بردارد.

در گذشته های نه چندان دور هر محله یا هر قومی ریش سفیدی به عنوان معتمد داشت. این ریش سفید معتمد و مورد احترام تمامی افراد محله و قوم خود بود. از این رو سخن او و داوری او مورد تایید همه قرار می گرفت. از این رو هر اتفاقی که در محله یا قوم مذکور رخ می داد و تعارضی میان دو نفر یا چند نفر ایجاد می شود این افراد با مراجعه به این ریش سفید تقاضای داوری می کردند. این فرد نیز با گوش دادن به نظر دو طرف و بررسی شرایط و مدارک و … تصمیم خود را اعلام می کرد و مسئله تمام میشد.

همانطور که مشخص است در این شیوه هیچ پروتکل اداری وجود ندارد و لزوما قرار نیست یک دعوی روزها و ماه ها طول بکشد. در این روش دعوی ها و پرونده های معمولی به سادگی و به سرعت حل و فصل می شود و بار زیادی از دوش دستگاه قضایی برداشته می شود.

از این رو قانونگذار شرایط و امکانات ویژه ای برای داوری در نظر گرفته است. از جمله این که در رای داوری اعتبار قانونی دارد و لازم الاجرا می باشد. مگر این که این رای توسط دستگاه قضایی ابطال شود.

بنابراین اگر بخواهیم به صورت خلاصه بیان کنیم، قانونگذار با توجه به حجم بالای پرونده و ها و دعوا های مختلف در جامعه تصمیم گرفته است به سنت داوری احترام بگذارد و رای آن را رسمی و لازم الاجرا بداند. داوری شرایط خاص خودش را دارد که وکیل اجرای رای داور به خوبی به آن آگاه است. در ادامه می خواهیم بدانیم که وکیل اجرای رای داور چه کارکردی دارد و موقع می توانیم از او استفاده کنیم.

رای داور و قابلیت اعتراض

زمانی که از عنوان و لفظ داوری استفاده می کنیم احتمالا یاد بازی فوتبال می افتیم. در واقع این تشابه اسمی نیز چندان دور از هم نمی باشد. در بازی فوتبال نیز داور موظف است در سریع ترین زمان و بدون در نظر گرفتن پروتکل های مختلف رای را صادر کند. نکته جالب اینجاست که در این بازی کسی حق اعتراض به رای داور را ندارد. یعنی امکان اعتراض و تجدید نظر خواهی در رای داور وجود ندارد.  همین موضوع در مورد داوری مورد بحث ما نیز وجود دارد. در واقع در این نوع داوری نیز حق اعتراض، واخواهی یا تجدید نظر وجود ندارد. بنابراین رای صادر شده توسط داور لازم الاجرا می باشد.

اما همانند بازی فوتبال اگر داور اشتباه کرده باشد و تیم داوری var این اشتباه را متوجه شده باشد رای را باطل اعلام می کند. بنابراین تنها راه اجرا نشدن یک رای داوری باطل شدن آن است. البته برای باطل شدن رای داوری باید دادگاه نظر بدهد و رای خود را صادر کند.

کار وکیل اجرای رای داور این است که مانع از باطل شدن رای یا باعث باطل شدن رای داوری شود. با  باطل شدن رای داوری عملا ان رای از اعتبار ساقط می شود و دیگر لازم الاجرا نمی باشد.

اما همانطور که گفتیم دادگاه دوست ندارد سراغ این چنین پرونده هایی برود. از این رو تا جایی که ممکن است مانع از باطل شدن رای داوری می شود. به بیان ساده تر دادگاه شرایط و ویژگی های بسیاری برای داوری در نظر گرفته است که رد یا اثبات هر کدام از ان ها می تواند باعث ابطال رای داور شود.

در ادامه به این شرایط خواهیم پرداخت و می خواهیم نشان دهیم که تا چه اندازه کار وکیل اجرای رای داور می تواند سخت باشد. با ما در این مسیر همراه باشید.

 وکیل اجرای داور و چگونگی ابطال این رای

همانطور که گفتیم یکی از کارهای مهمی که از  وکیل اجرای داور انتظار می رود در خصوص ابطال رای داور است. در واقع این احتمال وجود دارد که طرف متضرر در داوری اقدام به درخواست ابطال رای داور کند. در این چنین شرایط وکلا می توانند کارایی خودشان را نشان دهند.

همانطور که در بالاتر بیان کردیم ابطال رای داور تنها راه برای عدم ابلاغ حکم اجرای آن است. در غیر این صورت رای داوری نه اعتراض و نه فرجام خواهی و … دارد.

برای ابطال رای داور  وکیل اجرای داور به دادگاه مراجعه کرده و بر اساس مستدلات دادخواست ابطال رای داور را ارائه می دهد. این دادخواست باید شامل یکی از شرایط زیر برای ابطال رای داور باشد.

رای خارج از موضوع داوری بوده باشد: در صورتی که ثابت شود رای خارج از موضوع داوری بوده و داور رایی غیر مربوط به این موضوع صادر کرده این رای توسط دادگاه باطل اعلام می شود.

رای داور مخالف قوانین بوده باشد: در صورتی که رای داور خارج از قوانین مورد بحث بوده یا مخالف با آن بوده باشد اساسا این رای از اعتبار ساقط می شود. با توجه به این که داور لزوما وکیل یا قاضی نیست و می تواند یک فرد کاملا عادی باشد این احتمال وجود دارد که ناخواسته رایی مخالف با قوانین مورد بحث صادر کرده باشد وجود دارد. از این رو  وکیل اجرای داوراصولا در این مورد مانور می دهد.

خروج داور از حدود خود: داوری یک حد اختیارات محدودی دارد. داور نمی تواند احکام خاصی صادر کند. مثلا داور نمی تواند حکم اعدام یا قطع ید را صادر کند. این نوع داوری ها خارج از حدود اختیارات داوری است.

اگر داور صلاحیت نداشته باشد: با وجود این که انتخاب داور با رضایت طرفین می باشد اما در صورتی که یکی از طرفین نسبت به رای داور اعتراض داشته باشند و در صدد ابطال این رای باشند می توانند خارج از توافق خود دارو را زیر سوال ببرند. به طور مثال اگر سن داور زیر 25 سال بوده باشد این داور از دید دادگاه صلاحیت داوری خود را از دست می دهد. عبور از مدت زمان داوری: اگر رای صادر شده خارج از مدت زمان داوری بوده باشد اساسا از اعتبار ساقط می شود و دیگر نمی توان به آن اتکا کرد.

این ها مواردی است که  وکیل اجرای داور به خوبی بر اساس آن سعی می کند یک رای را اثبات یا باطل کند. یادتان باشد که این موارد باید در دادگاه بررسی شود و دیگر داوری در اینجا اعتباری ندارد. یعنی اگر شما نسبت به ابطال یا اجرا شدن یک رای داور اعتراض دارید و میخواهید آن را پیگیری کنید باید سراغ دادگاه بروید. از این روست که استفاده از یک وکیل می تواند کارساز باشد. اما این تمام ماجرا نیست.  وکیل اجرای داور عمدتا کاری مهم تر بر عهده دارد و آن دریافت حکم و اجرایی کردن آن است که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.

 وکیل اجرای داور چه کار دیگری انجام می دهد؟

رای صادر شده توسط داوری لازم الاجراست. حتی اگر یکی از طرفین نسبت به ابطال رای اقدام کرده باشد مادامی که رای دادگاه ابطال رای مشخص نشود همچنان رای صادر شده باید اجرا شود. بنابراین رای داوری بدون نیاز به هیچ پروتکل خاصی و بدون نیاز به هیچ دادگاه و دادسرایی از زمان ابلاغ لازم الاجرا است.

بنابراین اگر بعد از داوری طرفین نسبت به اجرایی شدن این حکم اقدام کردند مشکلی وجود ندارد. اما اگر یکی از طرفین بر اساس اعتراضی که به این حکم داشته از اجرای آن سر باز بزند، قانون 20 روز به او مهلت می دهد. اگر طی این 20 روز حکم اجرایی نشود درخواست اجرای حکم به دادگاه داده می شود. این کاری است که توسط  وکیل اجرای داور انجام می شود. به بیان ساده تر اگر محکوم در حکم داوری طی 20 روز حکم را اجرا نکند  وکیل اجرای داور می تواند نسبت به اجرا شدن این حکم در دادگاه اقدام کند.

بنابراین کاملا مشخص است که داوری می تواند کار را کمی پیچیده تر هم کند. چرا که امروز مانند گذشته صرف حرف و احترام به داوری کارها پیش نمی رود. بلکه این منافع شخصی است که نشان می دهد هر فرد در چه جایگاهی قرار دارد. از این رو به صورت تجربی می توان اینگونه گفت که داوری عمدتا به نفع متهم یا کسی است که حکم به ضرر اوست. زیرا اساسا می تواند این دعوی را به اندازه قابل توجهی طولانی کند و کار خودش را به پیش ببرد. این یکی از مسائلی است که در قانون ایران وجود دارد و باعث سختی کار  وکیل اجرای داور شده است.

 وکیل اجرای داور این توانای را دارد تا بعد از صدور حکم قانون نیز برای دفاع از حقوق موکل خود دادخواست تجدید نظر را تهیه و تنظیم کند و آن را به مرجع ذیصلاح ارائه دهد. در بسیاری از موارد دیده می شود که تنظیم چنین تقاضانامه ای می تواند مانع از تضییع حقوق افراد شود.

به بیان ساده تر یکی از مهمترین سختی کارهای  وکیل اجرای داور این است که اساسا برای اجرای رای داور باید حکم قاطع دادگاه وجود داشته باشد اما برای گرفتن این حکم و رای قاطع سختی ها و پیچیدگی های بسیاری وجود دارد. همچنین امکان طولانی شدن این پروسه نیز بسیار وجود دارد. از این روست که گفته می شود بهتر است در این چنین زمانهایی از وکلای با تجربه ای استفاده کنید. زیرا یک وکیل با تجربه دقیقا می داند که چه کار کند تا زمان کمتری صرف این دست از موارد کند.

انتخاب وکیل اجرای رای داور

اما سوال اصلی این است که چگونه می توان یک  وکیل اجرای رای داور خوب انتخاب کرد؟ همانطور که گفتیم مهمترین چالش پیش روی  وکیل اجرای داور طولانی بودن روند آن است.

بنابراین ما به وکیلی نیاز داریم که بتواند این زمان را بشکند و آن را کوتاه تر کند. این نیازی است که عملا با تجربه بالا قابل حل است. در واقع ما به وکیلی نیاز داریم که تجربه کارایی بالایی داشته باشد تا بداند در هر موقعیتی باید از چه مواردی استفاده کند.

بگذارید ساده تر توضیح دهیم. قانون به اندازه ای پیچیده و مبهم است که می تواند مردان و زنان قانون را هم سر در گم کند. یک وکیل باتجربه می داند که باید از کدام مسیر عبور کند و در هر موقعیت چه رفتاری از خود نشان دهد. این  وکیل اجرای داور می داند که باید سراغ چه کسانی برود و دست روی چه چیز هایی بگذارد. از این روست که گفته می شود در این چنین شرایطی سعی کنید سراغ یک  وکیل اجرای داور با تجربه بروید. استفاده از این وکیل نه تنها یک هزینه محسوب نمی شود، بلکه یک نوع سرمایه گذاری نیز حساب می شود.

اما در کنار این موضوع نباید نقش دانش و تخصص را نادیده گرفت. وکیلی که دانش و تخصص چندانی نداشته باشد و در حوزه داوری مورد نظر شما تخصص کافی و اشراف کامل را نداشته باشد می تواند عملا حکم شکست شما را بگیرد!  استفاده از یک وکیل با تجربه و با دانش و تخصص پیشنهاد اصلی ما در این حوزه است.

همچنین در نظر داشته باشید قبل از این که بخواهید سراغ داوری بروید حتما با یک وکیل یا یک مشاوره حقوقی صحبت کنید. همانطور که گفتیم داوری اصولا به نفع متهم است و طرف شاکی نمی تواند چندان در آن موفق باشد. بنابراین سعی کنید پیش از هر اقدامی از یک مشاوره حقوقی در این زمینه کمک بگیرید. همچنین این مشاور می تواند شما را در زمینه انتخاب  وکیل اجرای داور نیز راهنمایی کند.

یک نمونه پرونده در مورد مطالبه وجه التزام قراردادی از طریق رای داوری

در تاریخ …. قراردادی تحت عنوان “قرارداد ساخت توسط وکیل اجرای رای داور ، تهیه و تحویل ”  ما بین خواهان داوری یعنی شرکت … و خوانده داوری یعنی آقای مهدی ….. منعقد می گردد. برابر ماده 12 آن قرارداد طرفین توافق می کنند که هرگونه اختلاف در مفاد قرارداد یا مسائل ناشی از تفسیر یا تعبیر  متن آن، ابتدا از طریق مذاکره فی مابین و در صورت عدم سازش، از طریق داوری اینجانب  حل و فصل گردد. 

در پی اختلاف ایجاد شده میان طرفین قرارداد مذکور، خواهان با ارسال اظهارنامه با کد رهگیری  …. مورخ 16/7/99 و سپس ارسال اظهارنامه با کد رهگیری ….. مورخ 5/2/1400 به خوانده ابتدائا درخواست حل اختلافات فی مابین از طریق مذاکره می نماید و با عدم پاسخگویی خوانده و عدم امکان حل اختلاف از طریق مذاکره و سازش، خواهان داوری به موجب اظهارنامه شماره ….. مورخ 6/3/1400 از اینجانب درخواست رسیدگی و صدور رای داوری در خصوص موارد اختلاف نسبت به الزام خوانده به پرداخت وجه التزام قراردادی تاخیر در انجام تعهد موضوع قرارداد فی مابین و صورتجلسه های مورخ 18/4/99 و 3/6/99  نمود. این داور هم طی اظهارنامه شماره ……. مورخ ……….  آمادگی خود را برای انجام داوری اعلام می نماید و به خواهان و خوانده ی داوری اعلام می شود که در جلسه رسیدگی مورخ …. در …… به منظور استماع  اظهارات طرفین و دفاعیات و مدارک ایشان حاضر شوند.

در جلسه مذکور خواهان حاضر می گردد و اظهار می دارد منظور از خسارت تاخیر در انجام تعهد،  مطالبه وجه التزام قراردادی وفق بند الف ماده 9 قرارداد فی مابین و متمم های آن به تاریخ 18/4/99 و 3/6/99 می باشد. اما خوانده، علی رغم ابلاغ اظهارنامه رسمی حاضر نمی شود و لایحه ای هم ارسال نمی کند. بعد از جلسه دادرسی به جهت رعایت احتیاط، داور ۷ روز تامل کرده تا شاید عذری از خوانده اعلام شود یا لایحه ای واصل گردد که چنین نمی شود و در آن مدت از هیچ یک از طرفین لایحه یا درخواستی ارسال نمی گردد . مجددا داور به موجب اظهارنامه مورخ …. از خوانده درخواست می نماید که دفاعیات و مستندات خود را در برابر خواسته خواهان ارائه نماید ولی هیچ لایحه ای از خوانده واصل نمی گردد. لذا در تاریخ 28/04/1400  ختم مذاکرات اعلام می شود.

تنظیم دادخواست حقوقی توسط وکیل اجرای رای داور

مضمون درخواست تنظیم شده توسط  وکیل اجرای رای داور از جانب خواهان این است که خوانده، متعهد به تحویل قطعی کالای موضوع موضوع قرارداد … ظرف هفتاد روز از تاریخ واریز اولین پیش پرداخت، به خواهان رد نشانی استان البرز است. که در تاریخ 6/12/98 مستندا به مدارک خواهان، اولین پیش پرداخت انجام شده است لذا خوانده موظف بوده که حداکثر تا تاریخ 16/2/99 نسبت به تحویل مورد معامله اقدام نماید. اما متاسفانه تا 18/4/99 هیچ اقدامی از سوی خوانده در جهت انجام تعهد صورت نمی گیرد. و در پی توافق مورخ 18/4/99  به خوانده مهلت داده می شود که حداکثر تا تاریخ 5/5/99 نسبت به ساخت و تحویل و تا تاریخ 30/5/99 نسبت به تحویل موضوع قرارداد اقدام نماید و بند الف ماده 9 قرارداد اصلاح می گردد و خسارت تاخیر در تحویل موضوع قرارداد از تاریخ های مقرر تا زمان تحویل، روزانه پنج میلیون تومان برای هر یک از این دو دستگاه تعیین می گردد.  متاسفانه خوانده تا تاریخ 3/6/99 نسبت به انجام تعهدات قراردادی خود اقدام نمی نماید و مجددا به موجب توافقنامه 3/6/99 توافق می گردد که خوانده حداکثر تا تاریخ 30/6/99 هر دو دستگاه را تحویل دهد. و در صورت  عدم انجام تعهد در آخرین مهلت داده شده به خوانده (30/6/99) خسارت تاخیر از 30/5/99 به مبدا روزانه پنج میلیون تومان لغایت تاریخ تحویل هر یک دستگاه ها پابرجا می باشد. با عنایت به این که مستندا به بارنامه تحویل موضوع قرارداد به خواهان، هر دو موضوع قرارداد(روتاری درایر و بک فیلتر) در تاریخ 5/9/99 تحویل خواهان ها گردیده است لذا درخواست مطالبه وجه التزام قراردادی تاخیر در انجام تعهد از تاریخ 30/5/99 لغایت 5/9/99 از قرار روزانه پنج میلیون تومان را بابت هر یک از بندهای الف و ب ماده یک قرارداد درخواست نموده است که جمعا 970 میلیون تومان می باشد. داور نهایتاً در تاریخ 28/4/1400 ختم رسیدگی را اعلام و به شرح زیر مبادرت به صدور رای می نماید:

صدور حکم پرونده داوری با حضور  وکیل اجرای رای داور

درخصوص درخواست داوری تنظیم شده توسط وکیل اجرای رای داور خواهان یعنی شرکت … با نمایندگی آقای محمود…. معین علیه آقای مهدی .. مبنی بر مطالبه مبلغ 970 میلیون تومان  بابت خسارت قراردادی تاخیر در انجام تعهد، داور مکلف است نخست نسبت به صلاحیت خود اظهار نظر نماید و سپس نسبت به خواسته خواهان رای خود را اعلام و ابلاغ کند، لذا به شرح زیر رای این داور درباره موضوع مورد اختلاف انشاء می گردد:

صلاحیت داور: وفق ماده 12  قرارداد که مصون از تعرض مانده است طرفین توافق نموده اند در صورت بروز اختلاف در مفاد قرارداد یا اختلاف در تفسیر یا تعبیر متن آن، موضوع ابتدا از طریق مذاکره فی مابین و در صورت عدم سازش رای داور قطعی و لازم الاجرا است.  که با توجه به توضیحات مذکور در گردش کار، این داور راجع به موضوعات فوق الاشاره صلاحیت دارد تا رسیدگی و نظر خود را اعلام نماید.

خواسته مطالبه وجه التزام تاخیر در انجام تعهد: درخصوص خواسته خواهانِ داوری مبنی بر مطالبه وجه التزام تاخیر در انجام تعهد به استناد قرارداد فی مابین و دو متمم آن، نظر به این که اصل بر این است که متعاملین خود خیر و شر کار خویش را بهتر از باقی مردم تشخیص می دهند و با عنایت به اصل حاکمیت اراده متعاملین در قراردادهای خصوصی،  لذا در مورد خسارت تاخیر تادیه قراردادی مورد مطالبه خواهان بابت تاخیر در تحویل هر یک از دو موضوع قرارداد، این داور با استناد به ماده۱۰ و ماده۲۳۰ قانون مدنی آقای مهدی … را به پرداخت مبلغ 485 میلیون تومان بابت تاخیر در تحویل از قرار روزانه پنج میلیون تومان از تاریخ 30/5/99 (آخرین مهلت تحویل) لغایت (تاریخ تحویل موضوع معامله به خواهان) و پرداخت مبلغ 485 میلیون تومان دیگر بابت تاخیر در تحویل از قرار روزانه پنج میلیون تومان از تاریخ(آخرین مهلت تحویل) تا (تاریخ تحویل موضوع معامله به خواهان)  جمعا به مبلغ  970 میلیون تومان محکوم می نماید.

از آنجا که قبول داوری در تاریخ…… بوده و در قرارداد مهلتی برای داوری تعیین نشده است لذا طبق تبصره ماده 484 قانون آیین دادرسی مدنی  مهلت داوری سه ماه بوده است و رسیدگی و اظهارنظر در مدت قانونی صورت گرفته است. این رای با استناد به مواد ۴۵۴ آلی ۵۰۳ قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی و با رعایتِ مقررات یاد شده صادر گردیده و قطعی است. برابر با ماده ۴۸۸ قانون یاد شده محکوم علیه تا بیست روز بعد از ابلاغ رای می بایست نسبت به اجرای آن اقدام نماید و در صورت استنکاف، دادگاه به درخواست ذینفع برگ اجرایی صادر و نسبت به اجرای رای داوری اقدام خواهد نمود و چنانچه طرفین نسبت به رای داوری معترض باشند می توانند موافق با مواد ۴۸۹ آلی ۴۹۳ همان قانون به دادگاه مراجعه نمایند. این رای از طریق ارسال اظهارنامه ابلاغ خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره با وکیل

09124857572

Call Now Buttonبا یک کلیک تماس بگیرید
×