وکیل اختلاس

وکیل اختلاس (1)

با گروه عدالت نویسان در وقت و هزینه صرفه جویی کنید

 وکیل اختلاس

 وکیل اختلاس

وکیل اختلاس را شاید تاکنون در اخبارهای سیاسی و جریان های مطبوعاتی دیده باشید یا در مورد آن چیزهای زیادی شنیده باشید. وکیل اختلاس می تواند در جریان این پرونده ها نقش اساسی و مهمی را ایفا کند و به تمامی افرادی که درگیر پرونده های مربوط به اختلاس شده اند کمک کند تا در زمستان کوتاه، نتیجه های نسبتا مطلوبی بدست اید. وکیل اختلاس را باید چگونه از میان دیگر وکلایی که در زمینه پرونده های دادگستری کار می کنند بشناسیم و جریان پرونده خود را به او بسپاریم؟ آیا وکیل اختلاس می تواند جریان پرونده های مربوط به اختلاس را به خوبی مورد بررسی قرار دهد و آنها را به نتیجه برساند؟ وکیل اختلاس دقیقا باید دارای چه ویژگی ها و خصوصیاتی باشد تا بتوان در جریان پرونده های حقوقی از او کمک گرفت؟

وکیل اختلاس یکی از وکلای دادگستری است که در جریان امامی پرونده های مربوط به اختلاس دارای تخصص و مهارت است و می تواند در مورد این مباحث حقوقی بهتر از هر شخص دیگری عمل کند و مباحث مربوط به این پرونده ها را با دقت کامل تحلیل کند. وکیل اختلاس دارای ویژگی های مختلفی است که برای به نتیجه رساندن یک پرونده حقوقی لازم و ضروری است.

وکیل اختلاس بهترین و متخصص ترین کسی است که می تواند به عموم مردم جامعه کمک کند تا در صورت بروز مشکلات مربوط به اختلاس برای دفاع از حقوق خود در محاکم قضایی حضور یابند. وکیل اختلاس دارای سال ها تجربه ایت و به همین علت این فرد متخصص و متبحر می داند که باید بر تکیه بر تجربیات خود از چه راهی برای به نتیجه رساندن پرونده ها در کوتاه ترین زمان ممکن استفاده کند.

وکیل اختلاس این اختیار را دارد تا هم به عنوان وکیل فرد متهم و هم به عنوان وکیل شاکی در جریان این پرونده ههای مختلف حضور یابد و آنها را به بهترین نحو ممکن مورد بررسی قرار دهد. در صورتی که افراد با جریان این پرونده ها روبرو شوند فارغ از جایگاهی که در جریان پرونده دارند به راحتی می توانند از خدمات مختلف وکیل اختلاس استفاده کنند تا بهترین نتیجه ممکن بدست آید. 

وکیل اختلاس را در جامعه جدی بگیرید.

وکیل اختلاس جز کسانی است که در جامعه ما می تواند نقش اساسی و بسیار مهمی را ایفا کند. همانطور که میدانید از زمان های گذشته جریانات مربوط به اختلاس وجود داشته است و هنوز هم جریان چنین پرونده هایی در جوامع مختلف بیان می گردد و قانونگذاران در پی حل این مشکلات مختلف به دنبال راه حلی می گردند تا موضوع را به بهترین نحو ممکن مورد بررسی و تحلیل قرار دهند.

وکیل اختلاس برای آن دسته از افرادی که شناخت کاملی در مورد این وکیل حرفه ای ندارند شاید دارای اهمیت باشد و همین موضوع هم باعث شده باشد تا آنگونه که باید این فرد متخصص مورد توجه واقع شود، دقت نشود و در نهایت هم این موضوع باعث می شود تا پرونده های مربوط به اختلاس دارای مشکلات فراوانی شوند و دادرسی آنها در شرایط سختی انجام شود.

از آنجایی که اختلاس در جامعه ما جز آن دسته از جرایم بسیار آسیب زاغ است و باعث از میان رفتن نظم عمومی و ایجاد آسیب به عموم مردم می گردد و اقتصاد کشور را با مشکلات زیادی روبرو می کند، قانونگذار کشور ما قوانین نسبتا پیچیده ای را برای رسیدگی به این پرونده ها بوجود آورده است و تحلیل قوانین مربوط به اختلاس به گونه ای است که باید حتما توسط یک فرد متخصص و حرفه ای انجام شود تا دارای نتیجه خوبی باشد.

مراجعه به وکیل اختلاس دارای مزایای بسیار زیادی است و از لحاظ های مختلفی می تواند باعث بهبود شرایط جامعه و اقتصاد شود. اما حقیقتا بسیاری از افراد ممکن است به دلیل پیچیدگی قوانین مختلف مربوط به این جرم و واهمه از عدم آگاهی در مورد زیان دارد سی ان نتوانند به سراغ پرونده های اختلاس روند و همین موضوع باعث شود تا حقوق آنها در این زمینه مورد تضییع واقع شود و شرایط نسبتا سختی برای انها ایجاد شود. این مسئله تنها دارای عواقب شخصی نیست و مشکلات مربوط به آن دارای عواقب اجتماعی هم می باشد که این عواقب می تواند ابعاد اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و… یک جامعه را به شدت تحت تاثیر قرار دهد.

برای انکه بتوان با مشکلات مربوط به اختلاس مواجه شد و آنها را از راه قانونی صحیحی مورد حل و فصل قراتر داد بهترین راه حل ممکن آن است که به وکیل اختلاس مراجعه کرد و از مشاوره حقوقی با او استفاده کرد. شاید اکنون با خود فکر کنید که وکیل اختلاس به چه کسانی خدمات ارائه میدهد و چگونه می تواند به آنها کمک کند تا مشکلات قانونی خود را حل کنند؟

وکیل اختلاس خدمات گسترده ای را به فرد ارائه می دهد که قبل از استفاده از آنها بهتر است تمامی این خدمات را به طور کامل موردشناسایی قرار داد تا بتوان به از تمامی این خدمات گسترده به بهترین نحو ممکن استفاده کرد. وکیل اختلاس با تمامی خدمات حقوقی که ارائه می دهد می تواند جریان پرونده هی مختلف را به بهترین نحو ممکن در جریانن دادرسی مورد پیگیری قرار دهد تا حقوق انسانی و اجتماعی افراد تا حد زیادی مورد رعایت واقع شود و افراد بتوانند از حقوق خود دفاع کنند.

وکیل اختلاس را باید شناسایی کنید.

شاید هنگامی که صحبت از وکیل اختلاس می شود شما با خود فکر کنید که هر وکیل دادگستری می تواند به عنوان وکیل اختلاس در جریان پرونده های مختلف حضور یابد و این پرونده ها را به نحو صحیحی مورد بررسی قرار دهند و جریان آنها را در مراجع قضایی بررسی کنند اما حقیقت چیز دیگری است و شما نباید انتظار داشته باشید که هر ویکلی بتواند به تنهایی به عنوان وکیل اختلاس در پرونده های مختلف حضور یابد.

شاید در ابتدا اینطور به نظر بیاید که وکیل اختلاس دارای هیچ تفاوتی با کالای دیگر نیست اما حقیقت چیز دیگری است. وکیل اختلاس یکی از بهترین و متخصص ترین کسانی است که در جریان پرونده های بسیار زیادی که موضوع آنها اختلاس بوده است حضور داشته و توانایی مدیریت آنها به بهترین نحو ممکن را دارا است.

وکیل اختلاس کسی است که دارای مدرک وکالت پایه یک دادگستری است و می تواند جریان پرونده های مختلف را تا حد زیادی مورد پیگیری قرار دهد و شرایط مناسب را برای موکلان خود ایجا کند تا بدون انکه پرونده دچار اطناب شود موضوع مورد بررسی به بهترین نحو ممکن پیگیری شود و در جریان دادرسی به نتیجه برسد. وکیل اختلاس به دلیل تجربه کاری بسیار زیادی که دارد می تواند این مراحل دادرسی را به بهترین نحو ممکن پشت سر بگذارد و از راه های فرعی و قانونی رسیدگی به پرونده هم اگاهی دارد و انان را در اختیار موکل خود قرار می دهد.

وکیل اختلاس و خصوصیاتی که باید داشته باشد.

وکیل اختلاس باید ویژگی های مختلفی داشته باشد تا بتوان به او اعتماد کرد و جریان پرونده های خود را به او واگذار کرد. به طور خلاصه به چند مورد از اساسی ترین و مهم ترین ویژگی هایی که یک وکیل اختلاس باید داشته باشد به طور خلاصه اشاره می کنیم تا با انها اشنا شوید و انتخاب صحیحی در هنگام اتخاب وکیل داشته باشید:

وکیل اختلاس باید یا تمامی قوانین و مسائل حقوقی که مربوط به اختلاس است آشنایی داشته باشد و بتواند جریان این پرونده ها را به بهترین نحو ممکن مورد حل و فصل قرار دهد. وکیل اختلاس دارای توانایی های متعددی است و می تواند با تکیه بر تخصص و مهارت هایی که دارد جریان پرونده های اختلاس را در کوتاه ترین زمان ممکن و به بهترین نحو ممکن مورد بررسی و پیگیری قرار دهد و انان را به نتجه برساند.

وکیل اختلاس باید علاوه بر دانش حقوقی تا حد زیادی دارای تجربه کای هم باشد. هنگامی که یک وکیل متخصص و حرفه ای دارای تجربه باشد به خوبی می تواند با تکیه بر مهارت ها و تخصص هایی که دارد جریان پرونده های مختلف را رسیدگی کند و با دانش قبلی که دارد جریان دادرسی را قبل از آنکه به وقوع بپیوندد به موکل خود اطلاع دهد و به او کمک کند تا در جریان دادرسی بهترین عملکرد را در مسیر احقاق حقوق خود داشته باشد.

با کمک وکیل اختلاس می توان از به وقوع پیوستن مجدد این جرم جلوگیری کرد و شرایط مناسبی را برای موکلان بوجود آورد. برخی از افرادی که حقوق آنها توسط کلاهبرداران و سودجویان مورد تضییع واقع می شود به هیچ عنوان نمی توانند مشکل بوجود آمده را به تنهایی مورد حل و فصل قرار دهند و نیاز دارند تا از راهنمایی های یک فرد متخصص در این زمینه کمک بگیرید تا جریان را به خوبی پیش ببرند.وکیل اختلاس رد جریان جلسات مشاوره حقوقی که به موکلان خود ارائه می دهد به تمامی پرسش های آنها پاسخ می دهد و شرایط مطلوبی را برای جلوگیری از تضییع حقوق آنها بوجود می آورد.

وکیل اختلاس می تواند با قدرتی کهه دارد تمامی اطلاعات موکل خود را حفظ کند و از حریم شخصی او به خوبی دفاع کند. امروزه کمتر کسی را می توان پیدا کرد که این ویژگی ها را داشته باشد و بتواند از حریم شخصی موکلان خود به خوبی دفاع کند و اجازه ورود بیگانگان به این حریم را تحت هیچ شرایطی ندهد.

اگر شما جزو کسانی هستید که دوست دارید با بهترین وکیل اختلاس در تهران آشنا شوید و شرایط دادرسی پرونده خود را به او بسپارید به شما توصیه می کنیم که از گروه وکلای عدالت نویسان در این راستا کمک بگیرید. گروه وکلای عدالت نویسان دارای یک کادر متشکل از بهترین وکلای پایه یک دادگستری است که هر یک از انها دارای مهارت و تخصص خاصی هستند و می توانند به راحتی جریان پرونده های گوناگون را بر اساس مهارت ها و تجربه هایی که دارند مورد پیگیری قرار دهند و بهترین خدمات حقوقی را به متقاضیان ارائه دهند. یکی از بهترین وکلای متخصص در گروه وکلای عدالت نویسشان که عموم مردم می توانند بدون هیچ محدودیتی از خدمات ارزشمند حقوقی او استفاده کنند، وکیل اختلاس است.

اختلاس چیست؟

اختلاس یکی از انواع جرائم اقتصادی محسوب می شود که امروزه جامعه ایران درگیر آن شده است. برای این که بدانیم کارکرد وکیل اختلاس باید ابتدا با این جرم اقتصادی آشنا شویم و بدانیم اساسا چگونه این فعل را می توان جرم دانست. با ما همراه باشید.

به طور کلی و اگر بخواهیم در یک جمله اختلاس را تعریف کنیم، اختلاس جرمی است که به سبب آن مجرم اموال یا سرمایه دولتی که در اختیار دارد را برای خود مصادره می کند و از آن به نفع خود استفاده می کند. برای این که کمی بهتر با این مسئله آشنا شویم بهتر است از یک مدل اقتصادی کمک بگیریم.

 وکیل اختلاس می تواند از جانب شاکی برای آغاز دعوای اختلاس در مراجع قضایی اقدام کند و از طرفی دیگر نیز حتی اگر به عنوان وکیل فرد متهم در دادگاه حاضر شده باشد هم میتواند برای دفاع از موکل خود از دانش حقوقی و تخصص بسیار زیادی که دارد استفاده کند تا در نتیجه بتواند مجازات فرد مرتکب را به حداقل ترین حالت ممکن تقلیل دهد.

جرم اختلاس و آسیب آن به اقتصاد

اگر بخواهیم اقتصاد را به مفهومی شبیه کنیم، به نظر یک ماشین پر از چرخ دنده می تواند گزینه مناسبی باشد. در واقع شما اگر هر بنگاه اقتصادی بزرگ یا کوچک مانند سوپر مارکت، پزشک، بیمارستان، کارخانه و … را به عنوان یک چرخ دنده بزرگ یا کوچک در نظر بگیرید، این چرخ دنده ها در کنار یکدیگر تشکیل یک ماشین واحد به نام اقتصاد را می دهند. این چرخ دنده ها به صورت مستقیم یا غیر مستقیم به یکدیگر متصل هستند و چرخیدن یکی از آن ها می تواند دیگری را به حرکت دربیاورد و عاملی که این چرخش را ایجاد می کند چیزی جز سرمایه نیست.

به طور مثال شما با خرید از یک سوپر مارکت این سرمایه را وارد ماشین اقتصاد و چرخ دنده سوپرمارکت می کنید. این چرخ دنده شروع به حرکت می کند و سرمایه شما بعد از کسر سود فروشنده به چرخ دنده بالایی مانند کارخانه تولید کننده می رسد. به این چرخ دنده نیز انواع چرخ دنده های مختلف مانند چرخ دنده صنعت حمل و نقل، تولید کننده مواد اولیه و … متصل است و این سرمایه در دل آن ها نیز  به چرخش می افتد.

نکته مهمی که باید در این مدل به خاطر بسپارید این است که اساسا چرخ دنده هرچقدر بزرگ تر باشد به سرمایه بیشتری برای چرخیدن نیاز دارد. بنابراین برای چرخیدن چرخ کارخانه ها و تولیدی های بزرگ تر باید سرمایه بیشتری به آن ها تزریق شود. حال در این مدل جایگاه دولت چیست؟

کاملا مشخص است. دولت به عنوان متولی اصلی اقتصاد موظف است این سرمایه ها را مدیریت کند و بر اساس هدفی که دنبال می کند آن را در دل این چرخ دنده ها به جریان بیندازد و سعی کند سرمایه درستی را به چرخ دنده ها برساند. اگر دولت نتواند به درستی این سرمایه را مدیریت کند عملا همه چرخ دنده ها شروع به حرکت می کند و بدین ترتیب سرمایه به شکل عادلانه و منطقی بین اقشار مختلف تقسیم می شود.

این مدل اقتصادی است که باید در ادامه این مقاله آن را به خاطر داشته باشید. حال بر اساس این مدل می خواهیم سراغ مفهوم اختلاس و در نهایت کارکرد وکیل اختلاس برویم.

مفهوم اختلاس در مدل اقتصادی

حال به نظر شما جایگاه اختلاس در این مدل اقتصادی کجاست؟ برای پیدا کردن جایگاه اختلاس کافی است به یک نکته توجه کنید. دولت نه یک سیستم کامپیوتری است و نه یک هوش مصنوعی برتر! بلکه دولت متشکل از یک رئیس و رده های مختلفی از کارمندان است. هر کدام از این کارمندان در بخش های مختلفی از دولت فعالیت می کنند.

بنابراین این چرخه اقتصادی در اختیار تعدادی از انسان ها قرار دارد که باید بتوانند آن را مدیریت کنند. بنابراین احتمال خطا یا اشتباه انسانی در مدیریت این چرخه وجود دارد. اما یادتان باشد انسان موجودی با قدرت اختیار است و می تواند به هر دلیل کارهایی انجام دهد که در سیستم مدیریتی تعریف نشده است. به بیان ساده تر انسان می تواند همواره خارج از چارچوب رفتار کند و اساسا قانون برای همین است که بتواند اختیار انسان را در محدوده منطقی نگه دارد.

زمانی که حجم عظیمی از سرمایه تحت مدیریت تعداد معدودی از انسان ها قرار می گیرد و این افراد قادر به تعیین جهت این سرمایه هستند، احتمال مصادره مالی وجود دارد.

یعنی این افراد به جای این که بخواهند سرمایه تحت مدیریت خودشان را که اصولا سرمایه ای بزرگ محسوب می شود به شکل درست در سیستم اقتصادی کشور تزریق کنند و آن را به جریان بیندازند. با یک حرکت این سرمایه را به سمت جیب خود هدایت می کنند.

شلنگ ابی را تصور کنید که قرار است باغچه ای را آبیاری کند. باغبان فردی است که تصمیم می گیرد به هر گل یا درخت چه مقدار آب بدهد. اما اگر باغبان بخواهد می تواند شلنگ آب را به سمت ظرف های خود کج کند و باغچه را بی آب نگه دارد!

در این مدل اقتصادی اگر سرمایه به جای چرخیدن در دل اقتصاد و در دل چرخ دنده های مختلف بخواهد به سمت حساب های شخصی حرکت کند، عملا اختلاس رخ داده است. این دقیق ترین و ساده ترین تعریفی است که می توان از اقتصاد ارائه کرد.

تبعات سنگین جرم اختلاس

اما برای درک مجازات اختلاس و کارکردی که وکیل اختلاس می تواند داشته باشد بهتر است بر اساس مدل توضیح داده شده کمی هم از تبعات اقتصادی اختلاس صحبت کنیم. این تبعات به اندازه ای مهم و حیاتی است که حتی در شرع و فقه نیز از آن صحبت شده است. اگر فرد یا افرادی به عنوان مدیر دولتی یا هر سمتی دیگر اقدام به انحراف بخشی از سرمایه اقتصادی کشور کنند، کاملا می توان حدس زد که سرمایه لازم برای چرخیدن چرخ دنده های بزرگ از بین می رود و این چرخ دنده های بزرگ هستند که نابود می شوند.

اما نکته بسیار مهم این است که همواره به چرخ دنده های بزرگ انواع چرخ دنده های متوسط و کوچک بیشماری متصل هستند. بنابراین با از کار افتادن هر چرخ دنده بزرگ چند ده چرخ دنده یا بنگاه اقتصادی ریز و درشت نیز از بین می رود و این یعنی کوچکتر شدن اقتصاد.

احتمالا طی سال های گذشته اخبار تعطیلی انواع کارخانجات معتبر کشور مانند ارج و … را شنیده اید. این کارخانه ها هر کدام به عنوان یک چرخ دنده اساسی و مهم در اقتصاد مطرح بودند و توانسته بودند انواع چرخ دنده های ریز و درشت را به خود متصل کنند. در واقع به عنوان یک پخش کننده سرمایه در این مدل اقتصادی مطرح بودند. اما افرادی در حد فاصل میان مصرف کننده و تولید کننده دست به اختلاس های بزرگ زدند و عملا اجازه ندادند که سرمایه  لازم به چرخ دنده های بزرگ برسد و این یعنی نابودی آن چرخ دنده.

اگر راستش را بخواهید هنوز هم همین بلا در اقتصاد ایران جریان دارد. حتی برخی از چرخ دنده های بزرگ اقتصاد امروز مانند خودروسازان درگیر همین مسئله هستند. فکر می کنید چرا با وجود افزایش چند ده برابری قیمت خودرو همچنان خودروسازان در معرض ورشکستگی قرار دارند و اساسا هیچ کس جز عده ای معدود راضی نیستند؟

پاسخ روشن است. در این بین مافیایی قرار دارد که دست به اختلاس می زند و اجازه ورود صحیح سرمایه به گروه های خودروسازی را نمی دهد. از طرف دیگر دولت برای برپا نگه داشتن این چرخ دنده ها شروع به تزریق مصنوعی سرمایه به آن می کند. یعنی دولت می داند که اختلاسی در جریان است و به نوعی ماشین اقتصاد سوراخ شده  و سرمایه از آن خارج می شود اما دوست ندارد کارخانه های معتبر خود را از دست بدهد. از این رو از طرق مختلف اقدام به تزریق پول به سیستم اقتصادی کشور می کند. این تزریق پول شاید بتواند کارخانه های خودرو سازی را نجات دهد اما چیزی که از پس آن اتفاق می افتد این است که این سرمایه بدون پشتوانه تولید وارد اقتصاد شده و همین موضوع برای ایجاد تورم چند صد در صدی کافی است! در این حالت اقتصاد شبیه به گاوی ورم کرده می شود که راهی جز کشتن آن نداریم! پس یک اختلاس می تواند بلای جای اقتصاد شود و آن را زمین گیر کند. از این روست که اختلاس در شرع نیز به عنوان یک جرم معرفی شده است.

اختلاس یا دزدی و خیانت در امانت فرق می کند.

تا به اینجا با مفهوم اختلاس آشنا شدیم. به نوعی سعی شد به واسطه یک مدل اقتصادی اختلاس را توضیح دهیم و به شما نشان دهیم که اساسا وکیل اختلاس با چه چیزی سروکار دارد. در واقع بسیاری معتقد هستند که اختلاس بدترین بیماری یک اقتصاد است و بدون برطرف کردن آن نمی توان سایر مشکلات اقتصادی و سیاسی کشور را حل و فصل کرد.

اما شاید این تصور باشد که اختلاس جرمی برابر با جرم دزدی یا خیانت در امانت باشد. به هر حال برداشتن مال غیر و خیانت در امانت از رفتار هایی است که در اختلاس دیده می شود. اما واقعیت این است که اختلاس یک مفهوم کاملا جدا و گسترده نسبت به دزدی و خیانت در امانت است.

ویژگی اصلی اختلاس این است که این مال یا سرمایه باید از آن دولت باشد. به بیان ساده تر مال یا سرمایه اختلاس شده باید در اختیار دولت به عنوان نماینده ای از مردم بوده باشد. پس اختلاس زمانی اتفاق می افتد  که مال یا سرمایه دولتی – بیت المال – به یغما برده شود.

اما دزدی یا خیانت در امانت همچنین ویژگی ندارد. در دزدی یا خیانت در امانت دولتی بودن مال یا سرمایه مطرح نیست. بنابراین در شرکت های خصوصی یا اقتصاد هایی که سرمایه دولتی در آن جریان ندارد و دولت به عنوان ناظر در آن مطرح نیست اساسا نمی توان جرم اختلاس را اثبات کرد.

پس اختلاس مفهومی کاملا مجزا از دزدی و خیانت در امانت است. این مجزا بودن هم در شرع و هم در قانون وجود دارد. به طروی که مجازات های کاملا متفاوتی برای هر کدام از این جرائم در نظر گرفته شده است. بنابراین اگر سوال شما این است که چرا با یک اختلاس گر همچون یک دزد برخورد نمی شود باید بدانید که این دو مفهوم کاملا از یک دیگر مجزا هستند. نکته جالب تر این جاست که از دید شرع و حتی قانون گذار اختلاس جرم بدتری نیز محسوب می شود. زیرا شما در دزدی اساسا ضرر شخصی یا فردی مشاهده می کنید اما در اختلاس این ضرر به شکل عمومی و اجتماعی خودش را نشان می دهد و می تواند تمام جامعه را فلج کند. این نکته بسیار مهمی است که باید به آن توجه شود. یعنی به صورت منطقی باید برخورد بسیار شدید تری با اختلاس گر صورت بگیرد. زیرا ضرر مادی که او وارد می کند بسیار کلان و عمومی است.

وکیل اختلاس در کدام سمت قرار می گیرد؟

نکته مهمی که در بالا به ان اشاره کردیم این بود که اختلاس یک ضرر عمومی و اجتماعی محسوب می شود و نه فردی و شخصی. بنابراین یک فرد یا یک گروه نمی تواند به عنوان خواهان در دادگاه اختلاس حضور داشته باشد. بلکه این دولت است که به عنوان متولی اصلی اقتصاد و به عنوان مدعی العموم باید در دادگاه حاضر شود و از اختلاس گر یا اختلاس گران شکایت کند.

در این حالت وکیل اختلاس می تواند در یکی از این دو حالت قرار بگیرد. یا به عنوان وکیل متهم در دادگاه حضور پیدا کند و سعی کند در برابر دولت و دادگاه از موکل خود دفاع کند و یا این که به عنوان یک وکیل دولت در دادگاه حاضر شود. از آن جایی که معمولا دولت وکلای خاص خودش را دارد و اساسا شما نمی توانید به آن ها دسترسی داشته باشید. پس از نظر عمومی و اجتماعی وکیل اختلاس در جهت متهم قرار دارد و باید از او در دادگاه دفاع کند.

توجه کنید که در قانون برای اختلاس میزان یا مبلغی مشخص نشده است. از این رو هر کارمند دولتی را می توان بر اساس مدارک و شواهد به عنوان اختلاس گر به دادگاه معرفی کرد. فردی که یک پیچ گوشتی دولتی را به نام خود مصادره می کند و از آن در جهت شخصی مصرف می کند یک اختلاس گر شناخته می شود.

بنابراین بسیار احتمال دارد که کارمندان دولت خواسته یا ناخواسته درگیر اختلاس شوند و از آن ها در دادگاه شکایت شود. اینجاست که وکیل اختلاس می تواند کارکرد خودش را نشان دهد. به نوعی از وکیل اختلاس این انتظار می رود که بتواند بر اساس مدارک و شواهد و بر اساس مدل اقتصادی توضیح داده شده از موکل خود به درستی دفاع کند.

اما نکته سخت این دفاع در این جاست که در طرف مقابل دولت و وکلای دولتی قرار دارند. این خود به خود نشان می دهد که کفه ترازو از همان ابتدا به طرف دولت سنگینی می کند. بنابراین وکیل اختلاس باید در ابتدا تلاش کند تا این کفه را از دید قاضی برابر کند تا همه چیز با عدالت ادامه پیدا کند. بعد از برابری این دو کفه که کار چندان ساده ای نیست وکیل اختلاس شروع به دفاع از موکل خود می کند.

مثال یک پرونده حقوقی با حضور وکیل اختلاس

در خصوص واخواهی آقای م. فرزند د.، 30 ساله کارمند وقت بانک با حضور وکیل اختلاس با وکالت آقای م.ک. نسبت به دادنامه غیابی 8909970230600028- 5/2/89 صادره از همین دادگاه که به موجب آن در ارتباط با شکایت بانک علیه نام‌برده دایر بر اختلاس مبلغ بیست میلیون و یک صد و دوازده هزار ریال از وجوه متعلق به بانک بنا بر دلایل منعکس شده و با استناد به ماده 5 قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء و اختلاس و کلاهبرداری علاوه بر رد وجوه، به تحمل سه سال حبس و پرداخت چهل میلیون و دویست و بیست و چهار هزار ریال جزای نقدی و انفصال دائم از خدمات دولتی محکوم گردیده، حال با عنایت به اوراق و محتویات پرونده و دلایل احصایی در دادنامه غیابی و رسیدگی های به عمل آمده و مداقه در نظریه کارشناس رسمی دادگستری به شرح پیوست که اعتراض موجه و مدللی نیز نسبت به آن ابراز نگردیده و ملاحظه‌ی تاریخ خصوصی شدن بانک شاکی از حیث دولتی بودن آن در زمان ارتکاب بزه و نظر به اینکه دادنامه سابق الصدور مطابق با مقررات قانونی اصدار یافته و از ناحیه واخواه و وکیل ایشان نیز اعتراض موجه و مدللی که موجبات نقض دادنامه صادره را فراهم آورد ارائه نگردیده و از حیث رعایت اصول و تشریفات دادرسی نیز فاقد ایراد مؤثر قانونی می‌باشد و با در نظر گرفتن این موضوع که استرداد وجوه مورد اختلاس در زمان رسیدگی واخواهی به منزله‌ی استرداد قبل از کیفرخواست تلقی نمی‌گردد، زیرا مقررات دادرسی در مرحله واخواهی همانند دادرسی ماقبل خویش در دادگاه می‌باشد و هیچ ارتباطی با مرحله‌ی قبل از کیفرخواست نداشته و به عبارتی واخواه با وجود استرداد وجوه نمی‌تواند از این مزیت قانونی مندرج در تبصره 3 از ماده 5 قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء و اختلاس و کلاهبرداری استفاده نماید، بنا علی‌هذا با رعایت جمیع جهات قانونی و با استناد به مواد 217 و 218 از قانون آیین دادرسی کیفری و با لحاظ اقدام و کوشش واخواه (متهم) به منظور تخفیف اثرات جرم و جبران زیان ناشی از آن (بند 6 از ماده 22 قانون مجازات اسلامی) و البته ضمن رد واخواهی و با اعمال کیفیات مخففه (با در نظر گرفتن تبصره 6 از ماده 5 قانون تشدید مجازات…) و استنباط قضایی از نظریات اداره حقوقی قوه قضائیه به شماره‌های 5361-19/8/73 و 6378/7-23/11/74، به تحمل دو سال حبس و انفصال موقت از خدمات دولتی به مدت یک سال و پرداخت جزای نقدی به میزان وجه مورد اختلاس محکوم می‌گردد و با توجه به اینکه رسیدگی این دادگاه بر اساس و در محدوده‌ی کیفرخواست دادسرای محترم استوار گردیده لهذا درباره‌ی میزان مبلغ مازاد بر کیفرخواست تکلیفی بر عهده دادگاه نخواهد بود. ضمناً وجه مورد اختلاس در جریان رسیدگی مسترد گردیده است. رای صادره حضوری محسوب و ظرف مهلت بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظر در محاکم محترم تجدیدنظر استان تهران می‌باشد.

ارائه تجدید نظر توسط وکیل اختلاس

تجدیدنظرخواهی وکیل اختلاس  به وکالت از آقای م. فرزند د. کارمند وقت بانــک نسبت به دادنامه شماره 9109970230600227 مورخ 15/07/1391 صادره از شعبه 1083 دادگاه عمومی جزایی تهران که طی آن متهم تجدیدنظرخواه به اتهام اختلاس به مبلغ 000/112/20 ریال به تحمل دو سال حبس تعزیری و پرداخت جزای نقدی به مبلغ 000/112/20 ریال در حق دولت و انفصال موقت از خدمات دولتی به مدت یک سال محکوم گردیده، وارد به نظر نمی‌رسد. چه آنکه متهم تجدیدنظرخواه آقای م.ش. از زمره کارکنان و مستخدمین موضوع ماده 5 قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء، اختلاس و کلاهبرداری مصوب 1367 بوده که اموال و وجوه بانک به طور مستقیم و غیر مستقیم بنا بر مقتضای وظیفه اداریش به او سپرده شده که وظیفه حفظ و حراست از اموال و وجوه دولتی را بر عهده داشته و به رغم منع و حذر قانون با سوءاستفاده از مقام و موقعیت شغلی و آن هم با سبق تصمیم و برنامه‌ای از پیش طراحی شده با توسل به یک سری اعمال به ظاهر قانونی ولی در اصل مغایر با قوانین و مقررات مبلغ 000/112/20 ریال از وجوه حاصله از بازپرداخت اقساط تسهیلات و مبلغ موجود در صندوق بانک را به نفع خود برداشت و تصاحب نموده است. اضافه بر اینکه در این بین در اختیار شخص اداری قرار گرفتن وجوه مورد اختلاس که از جمله شرایط تحقق این جرم است به نظر می‌رسد در پرونده امر تحقق یافته است، چون آنچه از مفهوم سپرده شدن وجوه نقدی، مطالبات، حواله‌جات یا سهام و یا سایر اسناد و اوراق بهادار یا سایر اموال متعلق به هریک از سازمان‌ها و مؤسسات مندرج در ماده 5 قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء، اختلاس و کلاهبرداری مصوب 1367 به ذهن متبادر می‌گردد همان متفاهم عرفی است و سپرده شدن نیز از اعم از سپردن مستقیم و یا غیرمستقیم می‌باشد. به عبارت دیگر چگونگی سپردن وجه یا مال اعم از اینکه به وسیله مقامات و یا افراد به مؤسسات و دستگاه‌های مورد نظر تحویل و بعد از طی مراحل اداری در اختیار کارمند قرارگرفته و اینکه توسط مقامات و یا افراد مستقیماً به کارمندان مدنظر واگذار شده باشد ملاک تحقق سپرده شدن نبوده و فقط تحویل وجوه یا اموال به کارمندان آن هم حسب وظیفه مورد توجه می‌باشد که چه به‌صورت واقعی و یا حکمی تحقق یابد و در باب بزه اختلاس تسلیم مال یا وجه ناشی از یک رابطه و قرارداد حقوقی ایجاد شده در چارچوب مقررات حقوقی اداری است. علاوه بر اینکه برداشت وجوه به منزله تصاحب و تملک آن به حساب می‌آید. یعنی در مورد وجوه به ‌صرف برداشت، جرم به‌صورت تام واقع می‌شود و مرتکب به‌عنوان مختلس قابل تعقیب جزایی خواهد بود. ولی در مورد سایر اموال بایستی رفتار مرتکب به‌صورت تصاحب بروز و ظهور پیدا کند تا جرم به شکل تام واقع شود. از طرفی در جرم اختلاس، بین محروم نمودن موقت یا دائم دستگاه‌های مذکور در ماده 5 قانون اخیرالذکر از اموال متعلقه، تفاوتی وجود ندارد و به محض اینکه اندیشه مرتکب بر محرومیت دستگاه‌های موصوف از آن اموال تعلق گرفت، در آن صورت، موقت یا دائم بودن قصد محرومیت، تاثیری در تحقق جرم نداشته و این امر صرفاً در مواردی در مجازات جزای نقدی اثرگذار است. به‌علاوه استفاده یا عدم استفاده عملی شخص مرتکب از وجوه یا مال موضوع اختلاس تفاوتی در ماهیت جرم ایجاد نمی‌کند. در این جرم مقنن خروج وجه یا مال از مالکیت دولت و سایر دستگاه‌ها را ملازم با نفع خود یا شخص دیگری دانسته، خواه شخص مرتکب، از آن وجه یا مال بهره‌مند شده یا نشده باشد افزون بر این برخلاف آنچه وکیل متهم تجدیدنظرخواه ادعا نموده، تحقیقات معموله و مستندات ابرازی حکایت از این امر داشته است.

چکیده رای نهایی در این پرونده

نتیجه دادگاه تجدید نظر و ارائه دادخواست توسط وکیل اختلاس را به طور کامل توضیح می دهیم تا با نتایج مقانونی چمنی پرونده هایی آشنا شوید و نقش وکیل اختلاس را در آنها درک کنید:

 در جرم اختلاس، بین محروم نمودن موقت یا دائم دستگاه‌های مذکور در ماده 5 قانون اخیرالذکر از اموال متعلقه، تفاوتی وجود ندارد و این امر صرفاً در مواردی در مجازات جزای نقدی اثرگذار است.

 استفاده یا عدم استفاده عملی شخص مرتکب از وجوه یا مال موضوع اختلاس تفاوتی در ماهیت جرم ایجاد نمی کند. سپرده شدن مال در جرم اختلاس، اعم از سپردن مستقیم و یا غیر مستقیم می باشد.

عدم حضور متهم تجدیدنظرخواه در مرحله تحقیقات مقدماتی و دادرسی به دلیل عدم دسترسی به وی و احضار وی از طریق انتشار آگهی در روزنامه کثیرالانتشار و متعاقب آن پرداخت وجه مورد اختلاس قبل از رسیدگی به واخواهی به معنای استرداد تمام وجه مورد اختلاس قبل از صدور کیفرخواست نیست. در جرم اختلاس، برداشت وجوه به منزله تصاحب و تملک آن می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره با وکیل

09124857572

Call Now Buttonبا یک کلیک تماس بگیرید
×