وکیل انحصار وراثت

وکیل انحصار وراثت (1)

با گروه عدالت نویسان در وقت و هزینه صرفه جویی کنید

 وکیل انحصار وراثت

 وکیل انحصار وراثت در تهران

 وکیل انحصار وراثت جز آن دسته از وکلایی است که معمولا همه افراد به آن نیاز دارند و نمی توان میزان اهمیت و تاثیر این وکیل را رد جریان پرونده های مربوط به ارث و وصیت نادیده گرفت. وکیل انحصار وراثت دارای چه توانایی ها و تخصص هایی است؟ آیا همه افراد میتوانند به وکیل انحصار وراثت مراجعه کنند و از خدمات حقوقی او استفاده کنند؟ چرا باید در دعاوی مربوط به ارث و وصیت از همان ابتدا وکالت خود را به وکیل انحصار وراثت  بسپاریم؟ وکیل انحصار وراثت در طول چه مدت زمانی می تواند حقوق موکلان خود را دریافت کن و به آنها کمک کند تا حق و حقوق انه مورد تضییع واقع نگردد؟

از آنجایی که انحصار وراثت جز آن دسته از اعمال قانونی بسیار مهمی است که معمولا همه افراد با آن سروکار دارند، شما باید دقت داشته باشید که برای رسیدگی به چنین پرونده هایی و آغاز دعاوی مختلف مربوط به این موضوع، نیاز به یک وکیل انحصار وراثت دارید تا شما را د رجهت احقاق حقوقتان یاری کند.

برای انکه بتوانید اطلاعات کاملتر و دقیقتری را در رابطه با وکیل انحصار وراثت بدست آورید و بتوانید با تمامی مفاهیم و مبانی مربوط به پرونده های ارث و وصیت دست پیدا کنید با ما همراه باشید تا به طور دقیق ز باید ها نباید های مربوط به وکیل انحصار وراثت اطلاع پیدا کنید.

 وکیل انحصار وراثت به چه کسی گفته می شود؟

سوال اساسی و مهمی که معمولا ذهن افراد را به خود مشغول میکند آن است که وکیل انحصار وراثت  به چه کسی گفته می شود و این وکیل دقیقا دارای چه تفاوت هایی در مقایسه با دیگر وکلای دادگستری می باشد؟ در تعریف وکیل انحصار وراثت  باید بگوییم که این وکیل نیز همانند دیگر وکلای دادگستری مدرک کارشناسی حقوق و کارشناسی ارشد خود را دریافت کرده است و دارای پروانه وکالتی معتبر می باشد اما تجربه کاری و مهارت او در زمینه حل و فصل پرونده های مربوط به خانواده و مشکلات مربوط به انحصار ورثه بسیار بیشتر است.

 وکیل انحصار وراثت دارای سال ها سابقه در زمینه حل مشکلات مربوط به دعاوی ارثی می باشد و به همین دلیل نیز با تمامی جزئیات مربوط به چنین پرونده هایی اگاهی دارد و میداند که باید از چه مدارک و اسناد قانونی در جهت حل مشکلات موکلان خود استفاده کند. توجه داشته باشید که حساسیت مربوط به پرونده های ارث و وصیت بسیار زیاد است و  تنها وکیل انحصار وراثت با تمامی این جزییات آشنایی دارد و میتواند به موکل خود کمک کند تا تمامی مراحل قانونی را با موفقیت پشت سر بگذارد.

 فراموش نکنید که هیچ محدودیتی برای مراجعه به وکیل انحصار وراثت وجود ندارد و همه افراد در هر موقعیت و زمانی می توانند از خدمات حقوقی وکیل انحصار وراثت استفاده کنند. وکیل انحصار وراثت دارای تخصص و مهارت بسیار زیادی است و از این مهارت بالا در جهت احقاق حقوق افراد استفاده می کند.

این موضوع کاملا درست است که بسیاری از افرادی که از وکیل انحصار وراثت کمک نمی گیرند دچار مشکل می شوند و شرایط قانونی پرونده آنان به خطر می افتد اما نباید فراموش کرد که هر زمان که جلوی ضرر را بگیری منفعت است. یعنی حتی اگر شما احساس می کنید که تاکنون پرونده شما به خوبی پیش نرفته است، هر زمان که به وکیل انحصار وراثت مراجعه کنید می توانید از بوجود آمدن مشکلات بیشتر جلوگیری کنید.

هر وکیل پایه یک دادگستری دارای مهارت ها و تخصص های مختلفی است. بنابراین شما نباید انتظار داشته باشید که همه وکلای اطراف محل زندگی شما دارای تخصص لازم برای حل مشکلات پرونده های مربوط به ارث و وصیت باشند، بهترین راهکار ممکن در چنین شرایطی آن مهی باشد که در مورد فعالیت وکیل مورد نظر خود تحقیق کنید و به صورت شانسی و بخت آزمایی به سراغ وکلایی نروید که نمی توانند وکالت پرونده شما را بر عهده گیرند.

 وکیل انحصار وراثت و اهمیت کمک گرفتن از او

برخی از افراد یکه درگیر جریان دادگاه می شوند معمولا ادعا میکنند که در جریانات مربوط به ارث و وصیت، سهم آنها توسط دیگران خورده شده و حقوق آنان مورد تضییع قرار گرفته است. وکیل انحصار وراثت با هدف کاهش نا عدالتی و نابرابری در جامعه به فعالیت میپردازد و خدمات حقوقی مختلفی را ارائه می دهد.

اگر شما جز ان دسته از افراد یهیتد که خواهان یا خوانده یک پرونده ارث و وصیت محسوب می شوید و دقیقا نمی دانید که باید چه کار کنید و چگونه می توانید از مشورت افراد متخصص در این زمینه استفاده کنید به شما توصیه می کنم که به سراغ وکیل انحصار وراثت بروید. وکیل انحصار وراثت بسیار حرفه ای و متخصص تر از آن چیزی می باشد که در حالت عادی به نظر می آید. این وکیل متخصص می تواند جریان پرونده شما را به نفع شما پیش ببرد و در این مسیر به شما کمک کند.

وکیل انحصار وراثت و مشاوره حقوقی با او

در گذشته معمولا افراد ترجیح می دادند که برای پرسیدن سوالات حقوقی خود و بررسی پرونده های مختلف به صورت حضوری به دفتر وکالت وکیل انحصار وراثت مراجعه نمایند اما سال های زیادی است که افراد ترجیح می دهند که از خدمات غیر حضوری وکیل انحصار وراثت استفاده کنند.

 وکیل انحصار وراثت تمامی خدمات مشاوره ای حضوری و غیر حضوری را در اختیار عموم متقاضیان خود قرار می دهد. شما می توانید بدون محدودیت های مربوط به زمان و مکان به راحتی با وکیل انحصار وراثت صحبت کنید و پاسخ سوالات خود را از او بگیرید.

انحصار وراثت چیست؟

وکیل انحصار وراثت یکی از انواع وکلایی است که در حوزه خانواده فعالیت می کند و از نظر اجتماعی اهمیت بالایی دارد. در ادامه قصد داریم کارکرد وکیل انحصار وراثت از نظر اجتماعی را مورد بررسی قرار دهیم. بر اساس قانون هر فرد مالک تمام دارایی خودش است و حق هرگونه بهره برداری از اموال و دارایی خود را دارد، البته به شرطی که این بهره برداری منافاتی با قانون نداشته باشد.

مادامی که فرد با رضایت خود یا به حکم قانون ( بنابر دلایل مشخص و مستدل ) این اموال را به شخص حقیقی یا حقوقی دیگری واگذار نکند عملا هیچ کس نمی تواند حق مالیک او را سلب کند. اما سوال اصلی که مطرح می شود این است که بعد از مرگ تکلیف این اموال چه می شود؟

در واقع مرگ تنها عاملی است که می تواند باعث باطل شدن تمام روابط دنیایی از جمله روابط حقوقی ملکی شود. اما سوال مهم تر این است که تکلیف این اموال چه خواهد شد؟ به عبارت ساده تر بر اساس قانون مشخص شد که بعد از مرگ، اموال به جا مانده بدون صاحب هستند و در ابتدا هیچ قیومی برای این اموال وجود ندارد. اما در ادامه قانون تحت شرایط خاصی این اموال را با اختیار تام به افراد مشخص شده واگذار می کند. به این مراحل انحصار وراثت گفته می شود.

در واقع بر اساس قانون اموال به جا مانده باید به افراد مشخصی منتقل شود و بر اساس این قانون است که اموال از فردی به فرد دیگر و از نسلی به نسل دیگر واگذار می شود. نکته جالب توجه این است که این نگاه قانون، نگاه کاملا سنتی و کهن است. در واقع در تاریخ بشریت همواره به این مسئله توجه شده است. در واقع از زمانی که اموال دارای ارزش شدند این سوال مطرح شد که بعد از مرگ اموال او چه سرنوشتی پیدا می کنند. در دوره های مختلف انسان ها بر اساس مسیر های مختلف از جمله فلسفه، الهیات و … پاسخ هایی به این پرسش داده اند.

بر اساس این که قوانین کشور بر پایه های قوانین اسلامی تشکیل شده است، در مسئله انحصار وراثت نیز انتظار داریم بر قوانین اسلامی تکیه شده باشد. این اتفاقی است که می توانیم به خوبی در نظام قانونی کشور و مسئله انحصار وراثت مشاهده کنیم. به عبارت ساده تر آن چیزی که امروز به عنوان قانون انحصار وراثت یا ساده تر بگوییم قانون خانواده استفاده می شود، بر اساس قوانین اسلامی و شرعی تدوین شده است.

تاثیر وکیل انحصار وراثت در روند پرونده های حقوقی

تا این جا دانستیم که اساسا انحصار وراثت چیست و چه کارکردی دارد. اما سوال اصلی این است که انحصار وراثت چه روند قضایی دارد و تاثیر وکیل انحصار وراثت در این روند قضایی چیست؟

مهمترین مسئله ای که باید در انحصار وراثت بدانید این است که اساسا مبحث مال و انتقال آن به غیر تا حدودی در حوزه اقتصادی و تجارت نیز قرار می گیرد. به هر حال هر مال دارای ارزش مشخصی است. از این رو انتقال این مال به غیر به معنی منتقل کردن ارزش و به بیان ساده تر سرمایه به دیگری است. بنابراین یک مسئله کاملا اقتصادی نیز محسوب می شود.

از طرف دیگر در مسائل اقتصادی به سبب منافع مالی و سرمایه ای که وجود دارد همواره تعارض هایی ایجاد می شود. در این بین به هر حال فردی قرار است صاحب مال و اموالی شود که برای او نبوده و به نوعی سرمایه ای قرار است به دست بیاورد. ذات این عمل می تواند به اندازه کافی انگیزه لازم برای دروغ یا فریب ایجاد کند. از این رو قانونگذار سعی کرده است مسیر رسیدن به این اموال را عمدا به صورت پیچیده طراحی کند تا عملا افراد طی فیلترهای مختلف چندین بار مورد آزمون قرار بگیرند تا در صورت بروز مشکل یا هر نوع شک و ابهامی عملا جلوی این انتقال گرفته شود.

بنابراین انحصار وراثت در قانون امروز نوعی مسیر پیچیده و سخت است که از ارگان ها و نهاد های مختلف از جمله داریی، بانک ها، شهرداری و ثبت احوال و دستگاه های قضایی عبور می کند تا در نهایت اجازه انتقال اموال صادر شود. همانطور که مشخص است مسیر رسیدن به این اموال چندان ساده نیست و این اتفاقی است که برای ساده ترین نوع انحصار وراثت نیز وجود دارد. به هر حال قانون به این موضوع واقف است که برای راستی آزمایی افراد باید فیلترهای مشخصی ایجاد کرد. بنابراین اگر می بینید برای یک انحصار وراثت قرار است سراغ چندین ارگان مختلف بروید عملا به این دلیل عمده است که شما مورد پایش و آزمایش قرار بگیرد تا در هر مرحله ای که احساس شود یک جای کار میلنگد عملا جلوی این انتقال گرفته شود.

نکته بسیار مهمی که وجود دارد بر اساس قانون و برای جلوگیری از سوء استفاده دیگران از اموال متوفی، تمامی امور تجاری و اداری مربوط به متوفی بلاک می شود و به نوعی هیچ فردی نمی تواند از حساب بانکی متوفی پول برداشت کند یا اقدام به فروش اموال او کند. این اتفاقات تنها زمانی رخ می دهد که مراحل انحصار وراثت به پایان رسیده و عملا دادگاه این اموال را تعیین تکلیف کرده باشد.

بنابراین عملا در هر صورتی انحصار وراثت باید انجام بگیرد اما برای این کار  باید مسیر نسبتا پیچیده و طولانی طی شود. از این روست که استفاده از یک وکیل انحصار وراثت می تواند کارایی بسیار خوبی داشته باشد.

در واقع مسئله اصلی که وجود دارد این است که اساسا از یک وکیل انحصار وراثت انتظار می رود به عنوان وکیل بتواند این مسیر را به طور کامل از ابتدا تا انتها طی کند. در واقع وکیل انحصار وراثت باید بتواند بین نهادهایی مانند داریی، بانک ها و دستگاه های قضایی در گردش باشد و در نهایت بتواند حکم انحصار وراثت را از دادگاه بگیرد.

دعوا های انحصار وراثت و نقش وکیل انحصار وراثت

مسئله دیگری که در این بین وجود دارد مسئله دعوی ها و تعارضاتی است که در مورد انحصار وراثت وجود دارد. در واقع سختی کار انحصار وراثت تماما مربوط به مسیری که قانونگذار طراحی کرده نیست. در بسیاری از پرونده های مربوط به انحصار وراثت عملا تعارضات بسیاری بین وراثت وجود دارد.

در واقع بر اساس قانون تنها افراد خاص و به اندازه مشخص اجازه دریافت اموال متوفی را دارند اما مسئله ای که وجود دارد این است که بسیاری به این حق قانع نیستند و یا بر این باور هستند که حق آن ها خورده شده است. از این رو در برخی از موارد شاهد این موضوع هستیم که یک پرونده انحصار وراثت ممکن است چندین سال به طول بیانجامد.

این اتفاقی است که عملا باعث شده است نقش وکیل انحصار وراثت و انتخاب او اهمیت بالایی داشته باشد. در واقع یک وکیل انحصار وراثت به خوبی می داند که از چه مسیر هایی باید حرکت کند و هر اقدامی چه عواقبی می تواند داشته باشد. به عبارت ساده تر وکیل انحصار وراثت می تواند مسیر طولانی انحصار وراثت را سریع تر و کوتاه تر طی کند. البته بخش بزرگی از این مسیر به مرهون تجربه وکیل انحصار وراثت است. در واقع هرقدر وکیل انحصار وراثت دارای تجربه بالاتر باشد عملا احتمال این که این مسیر کوتاه تر شود بسیار زیاد است. به عبارت ساده تر همانطور که در بالاتر گفته شد عملا عمده این مسیر در بخش های مختلف و دیگر ارگان ها طی می شود. از این رو یک وکیل انحصار وراثت با تجربه به خوبی می داند که ابتدای مسیر را چگونه شروع کند و در ادامه این مسیر را چگونه پیش ببرد.

نکته مهم دیگر که باید به آن توجه ویژه ای داشته باشیم این است که اساسا این دعوی ها مبتنی بر قانونی است که بر اساس شرع نوشته شده است. از این رو یک وکیل انحصار وراثت آگاه به مسائل شرعی انحصار وراثت می تواند کارایی بسیار خوبی داشته باشد.

مسئله وصیت نامه و وکیل انحصار وراثت

اما داستان دیگری که در این کلاف تو در تو وجود دارد، مسئله ای به نام وصیت است. در واقع بر اساس اسلام هر فردی حق دارد برای اموال خود و به طور کلی برای بعد از مرگ خود دستوراتی صادر کند و بازماندگان موظف به عمل کردن آن هستند. از این رو بر اساس قانون نیز هر فردی حق دارد طی یک وصیت نامه وضعیت اموال خود را تعیین تکلیف کند. ارائه یک وصیت نامه معتبر و مورد قبول تمامی بازماندگان می تواند مسیر انحصار وراثت را بسیار کوتاه تر کند و عملا کار وکیل انحصار وراثت ساده ر می شود.

اما مسئله ای که وجود دارد این است که اساسا هر فرد تنها حق وصیت برای یک سوم از اموال خودش را دارد. یعنی یک فرد نمی تواند وصیت کند که تمام اموال خود را بعد از مرگ به خیریه بدهند. بنابراین اساسا هر فرد تنها در وصیت نامه قادر است برای یک سوم اموال خود تصمیم گیری کند. مابقی اموال بدون در نظر گرفتن وصیت نامه به مرحله انحصار وراثت برده می شود.

به طور مثال یک فرد می خواهد یک سوم اموال خود را به دخترش بدهد. بر اساس وصیت نامه این مال به دختر او می رسد. اما این بدین معنی نیست که دختر از دور انحصار وراثت برای مابقی اموال کنار گذاشته می شود. به بیان ساده تر برای انحصار وراثت به آن یک سوم مال داده شده توجه نمی شود و بر اساس قانون سایر اموال در این انحصار وراثت قرار می گیرد.

اما در بسیاری از موارد افراد وصیت را به نحوی قبول ندارند و در صحت آن شک ایجاد می کنند و یا این که معتقد هستند که کسانی که در این وصیت متنفع هستند حق استفاده از سایر اموال و انحصار وراثت را ندارند. اما این نظریه کاملا غلط است و همین مسئله باعث بروز اختلاف و دعوی و طولانی شدن پرونده می شود. از وکیل انحصار وراثت این انتظار می رود که بتواند این مسئله را کنترل کند و عملا نگذارد که افراد بخواهند وارد این مسیر شوند.

نکته مهم دیگر این است که قانون و دادگاه به وصیت و یا توافق بین طرفین احترام می گذارد. به عبارت ساده تر برای دادگاه وصیت معتبر می تواند حکم یک سند قضایی را داشته باشد. همچنین در صورتی که طرفیت دعوی توانسته باشند با یک دیگر صلح کنند و یا به توافق برسند دادگاه به این توافق احترام می گذارد و رای خود را بر اساس این توافق صادر می کند. بر این اساس یک پرونده انحصار وراثت می تواند بسیار ساده تر و سریع تر از چیزی باشد که در حالت عادی وجود دارد البته به شرط این که توافقی بین طرفین وجود داشته باشد. بر این اساس می توان گفت که از یک وکیل انحصار وراثت مجرب این انتظار می رود که بتواند این توافق را بین طرفین ایجاد کند. البته مسلما این کار چندان ساده ای نیست. به خصوص امروز که مسائل اقتصادی حرف اول و آخر را می زند عملا ایجاد یک پل و توافق بین طرفین دعوی کار سختی است. اما این چیزی است که یک وکیل انحصار وراثت با تجربه می تواند به خوبی از عهده آن بر بیاید.

وکیل انحصار وراثت و مسئله ای به نام طلب

اما نکته مهم دیگری نیز در مورد انحصار وراثت وجود دارد مسئله طلب و قرض است. در واقع ممکن است یک فرد از متوفی دارای طلب و قرض باشد. به عبارت ساده تر فرد متوفی ممکن است بدهکار باشد و در زمان حیات خود این بدهی را نتوانسته باشد پاک کند.

در این حال قانونگذار بدون در نظر گرفتن هیچ مرد دیگری به طلب اولویت می دهد. به عبارت ساده تر در قانون تصریح شده است که افراد باقی مانده در ابتدای کار باید هزینه کفن و دفن و سپس طلب های باقی مانده متوفی را از اموال او بپردازند. بعد از آن است که تمام چیزی که باقی می ماند وارد مرحله انحصار وراثت می شود.

بنابراین اگر بخواهیم به طور خلاصه و با مثال بیان کنیم این گونه می شود که بر اساس قانون ابتدا باید هزینه کفن و دفن و سپس تمام بدهی های باقی مانده متوفی پرداخت شود. به طور مثال اگر بدهکاری بتواند با دلیل ثابت کند که طلب 1 میلیارد تومانی دارد، ابتدا باید این طالب به هر شکل از اموال باقی مانده پرداخت شود. مثلا ممکن است منزل یا ماشینی با این قیمت در بین اموال متوفی وجود داشته باشد. قانون اجازه فروش و تبدیل این مال به سرمایه و تسویه بدهی طلبکار را صادر می کند.

نکته بسیار مهم و جالب این است که طلبکار یکی از افرادی است که می تواند درخواست انحصار وراثت به دادگاه ارائه دهد. بر این اساس قبل از این که انحصار وراثت انجام شود قانون بازماندگان و وراث را مجبور به پرداخت بدهی متوفی می کند.

بنابراین می توان گفت که وکیل انحصار وراثت می تواند در این زمینه ها نیز کارایی خوبی داشته باشد. در واقع می توان از یک وکیل انحصار وراثت این انتظار را داشت که بر اساس این گونه قوانین طلب را از خانواده متوفی دریافت کند. البته اثبات این موضوع نیاز به مدرک و دلیل قانع کننده ای دارد. در واقع هر کسی با هر مدرکی نمی تواند ادعای طلب از متوفی کند. قانون در مورد این مسئله توجه ویژه ای داشته و دارد. از این رو نمی توان به سادگی و بدون هیچ دلیل و مدرکی ادعای طلب کرد.

اما یکی از اقسام رایج این طلب که در جامعه بسیار مورد بحث و جدل قرار دارد، مسئله مهریه است. در واقع اینگونه تصور می شود که با مرگ شوهر، مهریه نیز از ضمه او خارج شده است. اما این یک تصور غلط است. در واقع مهریه بعد از جاری شدن خطبه عقد و تا زمان پرداخت کامل آن بر ذمه مرد قرار دارد. این حق حتی با مرگ یکی از طرفین یا هر دو از بین نمی رود و همچنان به عنوان یک طلب باقی است.

از این رو بعد از مرگ شوهر، زن حق دارد با ارائه دادخواست انحصار وراثت و به عنوان طلبکار مهریه ( یا باقی مانده مهریه ) خود را از خانواده شوهر یا … طلب کند. در واقع زن می تواند بر اساس میزان مهریه که طلب دارد اموال شوهر خود را بردارد، مابقی اموال  به مرحله وکیل انحصار وراثت می رود و در این بین زن نیز دارای سهم مشخصی می باشد. بنابراین در اینجا یک بار زن در نقش طلبکار بر اساس میزان مهریه خود اقدام به گرفتن بخشی از اموال متوفی می کند و یک بار دیگر در نقش وارث می تواند بخش دیگری از این اموال را به دست بیاورد. بنابراین یادتان باشد که مهریه یک طلب برتر محسوب می شود و مادامی که پرداخت نشود عملا انحصار وراثت صورت نمی گیرد.

چگونه می توانیم بهترین وکیل انحصار وراثت را پیدا کنیم؟

اما سوال دیگری که باید به آن پاسخ دهیم این است که بهترین وکیل انحصار وراثت چه کسی است و چگونه می توانیم آن را پیدا کنیم؟

 با توجه به همه گیر شدن مسئله انحصار وراثت عملا می توان انتظار داشت که وکلای زیادی در این حوزه فعالیت داشته باشند. اما سوال این است که چگونه می توانیم بهترین وکیل انحصار وراثت را پیدا کنیم؟

برای پاسخ به این سوال ابتدا باید نیاز خودمان را بشناسیم. در واقع باید بدانیم که اساسا ما دنبال چه چیزی هستیم و پرونده ما از چه پیچیدگی هایی برخوردار است. البته کاملا طبیعی است که عموم مردم نتوانند این نیازها را به درستی تشخیص دهند و یا آن ها را شناسایی کنند. در این صورت بهترین راه استفاده از یک فرد متخصص مانند مشاوره حقوقی است. مشاوره های حقوقی می توانند نیاز شما را تشخیص بدهند و بر اساس نیاز شما راهکارهای خوبی به شما ارائه بدهند.

اما زمانی که نیاز خودتان را شناختید نوبت به انتخاب کردن وکیل انحصار وراثت می رسد. توجه داشته باشید این نیاز شماست که مشخص می کند برای یک وکیل انحصار وراثت تا چه اندازه می توانید هزینه کنید و این هزینه است که نشان می دهد که عملا وکیل انحصار وراثت می تواند تا چه اندازه مجرب باشد.

همانطور که در بالاتر بیان کردیم، عملا وکیل انحصار وراثت برای این که بتواند بهتر و دقیق تر مسیر انحصار وراثت را در شرایط مختلف طی کند و برای این که بتواند این مسیر را کوتاه تر کند باید با تجربه باشد. در واقع یک وکیل انحصار وراثت با تجربه خود می تواند حدس بزند که برای هر پرونده بهترین مسیر کدام است و چگونه می توان از آنها عبور کند. این نوع وکلا بر اساس تجربه ای که دارند روابط عمومی خوبی ایجاد می کنند. از این رو می توانند در مواقع نیاز از این رابطه استفاده کنند. البته یادتان باشد که لزوما این ارتباطات غیر قانونی نیست.

در نهایت می توان اینگونه بیان کرد که عملا وکیل انحصار وراثت با تجربه می تواند سریع تر وراحت تر مسیر دعوی را پیش ببرد اما این مسئله نافی علم و دانش تخصصی وکیل نیست. در واقع همانطور که گفتیم به سبب این که قوانین انحصار وراثت بر اساس قوانین اسلامی طراحی شده عملا یک وکیل آشنا به مسائل دینی و شرعی می تواند کارایی خوبی از خود نشان  دهد. اما یادتان باشد که در مسائل حقوقی، مخصوصا در مسئله انحصار وراثت تجربه عملی همواره کارایی بالاتری از خود نشان داده است. از این روست که گفته می شود همواره وکیل انحصار وراثت مجرب کسی است که تجربه عملی خوبی در این زمینه داشته باشد و پرونده های بیشتری را به مقصد رسانده باشد. پیدا کردن این چنین وکیلی می تواند دعوی و پرونده شما را چندین قدم به جلو بیاندازد و عملا کاری کند که شما برنده این بازی باشید.

 وکیل ارث و قانون در مورد وصایا

اگر به دفتر وکالت وکیل انحصار وراثت مراجعه کنید به خوبی متوجه این نکته می گردید که وصیت بر دو قسم است:تملیکی و عهدی. وصیت تملیکی عبارت است از اینکه کسی عین یا منفعتی را از مال خود برای زمان بعد از فوتش به دیگری مجاناً تملیک کند ‌وصیت عهدی عبارت است از اینکه شخصی یک یا چند نفر را برای انجام امر یا عمری یا تصرفات دیگری مامور می نماید.

‌وصیت کننده موصی،‌کسی که وصیت تملیکی به نفع او شده است موصی له،‌مورد وصیت موصی‌به کسی که به موجب وصیت عهدی ولی بر مورد ثلث یا بر صغیر قرار داده می‌شود وصی نامیده می‌شود.

تملیک به موجب وصیت محقق نمی‌شود مگر با قبول موصی‌له پس از فوت موصی. هرگاه موصی‌له غیر محصور باشد مثل اینکه وصیت برای فقرا یا امور عام‌المنفعه شود قبول شرط نیست.

قبول موصی‌له قبل از فوت موصی موثر نیست و موصی می‌تواند از وصیت خود رجوع کند حتی در صورتی که موصی‌له موصی به را‌قبض کرده باشد.

 نسبت به موصی‌له رد یا قبول وصیت بعد از فوت موصی معتبر است بنابراین اگرموصی‌له قبل از فوت موصی وصیت را رد کرده باشد‌بعد از فوت می‌تواند آن را قبول کند و اگر بعد از فوت آن را قبول و موصی به را قبض کرد دیگر نمی‌تواند آن را رد کند لیکن اگر قبل از فوت قبول کرده‌باشد بعد از فوت قبول ثانوی لازم نیست. اگر موصی‌له صغیر یا مجنون باشد رد یا قبول وصیت با ولی خواهد بود.

 موصی‌له می‌تواند وصیت را نسبت به قسمتی از موصی به قبول کند در این صورت وصیت نسبت به قسمتی که قبول شده صحیح و‌نسبت به قسمت دیگر باطل می‌شود.

ورثه موصی نمی‌تواند در موصی به تصرف کند مادام که موصی‌له رد یا قبول خود را به آن‌ها اعلام نکرده است. ‌اگر تأخیر این اعلام موجب تضرر ورثه باشد حاکم موصی‌له را مجبور میکند که تصمیم خود را معین نماید.

در وصیت عهدی قبول شرط نیست لیکن وصی می‌تواند مادام که موصی زنده است وصایت را رد کند و اگر قبل از فوت موصی رد ‌نکرد بعد از آن حق رد ندارد گرچه جاهل بر وصایت بوده باشد.

ویژگی های قانونی وصیت و ارث

وکیل انحصار ورثه می تواند تمامی ویژگی های لازم در مورد پرونده های مربوط به ارث  وصیت را به شما معرفی کند.به طور خلاصه به چند مورد از آنها اشاره می کنیم تا آنها را بشناسید.  موصی به باید ملک موصی باشد و وصیت بمال غیر ولو با اجازه مالک باطل است. ممکن است مالی را که هنوز موجود نشده است وصیت نمود.

وصیت به زیاده بر ثلث ترکه نافذ نیست مگر با اجازه وراث و اگر بعض از ورثه اجازه کند فقط نسبت بسهم او نافذ است.

 هرگاه موصی به مال معینی باشد آن مال تقویم می‌شود اگر قیمت آن بیش از ثلث ترکه باشد مازاد مال ورثه است مگر اینکه اجازه از‌ثلث کند. میزان ثلث به اعتبار دارایی موصی در حین وفات معین می‌شود نه به اعتبار دارائی او در حین وصیت.

هرگاه موصی به منافع ملکی باشد دائماً یا در مدت معین به طریق ذیل از ثلث اخراج می‌شود:

‌بدواً عین ملک با منافع آن تقویم می‌شود سپس ملک مزبور با ملاحظه مسلوب‌المنفعه بودن در مدت وصیت تقویم شده تفاوت بین دو قیمت از ثلث‌حساب می‌شود.

‌اگر موصی به منافع دائمی ملک بوده و بدین جهه عین ملک قیمتی نداشته باشد قیمت ملک با ملاحظه منافع از ثلث محسوب می‌شود. اگر موصی به کلی باشد تعیین فرد با ورثه است مگر اینکه در وصیت جور دیگر مقرر شده باشد.

اگر موصی به جزء مشاع ترکه باشد مثل ربع یا ثلث موصی‌له با ورثه در همان مقدار از ترکه مشاعاً شریک خواهد بود. اگر موصی زیاده بر ثلث به ترتیب معینی وصیت باموری کرده باشد ورثه زیاده بر ثلث را اجازه نکنند بهمان ترتیبی که وصیت کرده‌است از ترکه خارج می‌شود تا میزان ثلث و زاید بر ثلث باطل خواهد شد و اگر وصیت به تمام یکدفعه باشد زیاده از همه کسر می‌شود.

موصی‌له باید موجود باشد و بتواند مالک چیزی بشود که برای او وصیت شده است. وصیت برای حمل صحیح است لیکن تملک او منوط است بر اینکه زنده متولد شود. اگر حمل در نتیجه جرمی سقط شود موصی‌به به ورثه او میرسد مگر اینکه جرم مانع ارث باشد. اگر موصی‌لهم متعدد و محصور باشند موصی به بین آن‌ها بالسویه تقسیم می‌شود مگر اینکه موصی طور دیگر مقرر داشته باشد.

وصی را در پرونده های انحصار وراثت بشناسید.

بر اساس قانون مدنی کشور ما باید در مورد وصی و وکیل ارث بگوییم که:

 موصی می‌تواند یک یا چند نفر وصی معین نماید – در صورت تعداد اوصیاء باید مجتمعاً عمل به وصیت کنند مگر در صورت تصریح ‌باستقلال هر یک. موصی می‌تواند چند نفر را بنحو ترتیب وصی معین کند به این طریق که اگر اولی فوت کرد دومی وصی باشد و اگر دومی فوت کرد ‌سومی باشد و هکذا.

 صغیر را میتوان به اتفاق یک نفر کبیر وصی قرار داد. در این صورت اجراء وصایا با کبیر خواهد بود تا موقع بلوغ و رشد صغیر. موصی می‌تواند یکنفر را برای نظارت در عملیات وصی معین نماید. حدود اختیارات ناظر به طریقی خواهد بود که موصی مقرر داشته است یا از قرائن معلوم شود.

 وصی نسبت به اموالی که بر حسب وصیت در ید او میباشد حکم امین را دارد و ضامن نمی‌شود مگر در صورت تعدی یا تفریط. وصی باید بر طبق وصایای موصی رفتار کند و الا ضامن و منعزل است. غیر از پدر و جد پدری کس دیگر حق ندارد بر صغیر وصی معین کند.

قانون تصدیق ارث و وصیت

 وکیل انحصار وراثت بهتر از هر شخص دیگری از نکات قانونی مربوط به پرونده های ارث و وصیت آشنایی دارد. به طور خلاصه به چند مورد اشاره می کنیم:

جزئیات در هر موردی که یک یا چند نفر بخواهند مال متعلق به متوفی را اعم از منقول یا غیر منقول یا اسنادی که نزد غیر است به عنوان وراثت ‌اخذ نمایند و یا طلب متوفی را به این عنوان وصول کنند و متصرف یا مدیون بدون انکار وجود مال یا دین یا اسناد تصدیقی برای سمت و یا انحصار‌ وراثت از آنها بخواهد باید به طریق ذیل رفتار شود.

شخص یا اشخاص مزبور باید برای تحصیل تصدیق وراثت و عده وراث تقاضای کتبی به یکی از محاکم صلح محل اقامت دائمی‌ متوفی یا محاکم بدایتی که وظایف صلحیه را انجام می‌دهند تقدیم کند در صورتی که محل اقامت دائمی متوفی در خارج از مملکت باشد به یکی از‌ محاکم صلح تهران باید مراجعه شود.

در غیر این مورد خواه اختلاف در وراثت بوده و خواه شخصی که متصرف مال منقول یا غیر منقول است منکر باشد امر به اقامه دعوی در‌ محاکم صالحه خاتمه خواهد یافت.

امین صلح یا حاکم بدایتی که وظیفه صلحیه را انجام می‌دهد باید تمام ادله و اسناد مستدعی و یا مستدعیان تصدیق را از ورقه سجل احوال‌ و شهادت شهود و غیره تحت نظر گرفته شرحی در مجله رسمی و یکی از جراید محل به خرج مستدعی و یا مستدعیان سه دفعه متوالیاً ماهی یک دفعه‌ اعلان کرده و پس از انقضای سه ماه از تاریخ نشر اولین اعلان در صورتی که معترضی نبود تصدیقی مشعر بر وراثت و تعیین عده وراث به مستدعی یا مستدعیان می‌دهد و در صورت اعتراض امین صلح و یا حاکم بدایتی که وظیفه صلحیه را انجام می‌دهد مطابق اصول رسیدگی کرده حکم خواهد داد و‌ این حکم قابل استیناف و تمیز خواهد بود. درصورتیکه معترض ادعای خود را تا دو ماه تعقیب نکرد به تقاضای مستدعی یا مستدعیان حق اعتراض او ساقط و محکوم به ادای خسارت می‌شود.

هر گاه مال منقول متعلق به متوفی که مورد مطالبه واقع شده بیش از پانصد ریال قیمت نداشته باشد انتشار‌ اعلان مذکور فوق به عمل نخواهد آمد و امین صلح یا حاکم بدایت باید خارج از نوبت به تمام ادله و اسناد مستدعی تصدیق رسیدگی کرده و شهود را در‌ صورتی که باشد استماع نموده رای مقتضی راجع ب دادن تصدیق یا رد تقاضا بدهد و در هر حال در این مورد مخارج مذکور در ماده ۸ اخذ نخواهد‌شد – رای محکمه دائر برد تقاضای تصدیق قابل استیناف و تمیز است.

‌در کلیه مواردی که مدعی‌العموم تشخیص دهد که متوفی بلاوارث بوده و تقاضای شخص یا اشخاص برای صدور تصدیق بی‌اساس است مثل مدعی خصوصی می‌تواند بر تقاضای مذکور اعتراض کند و در موردی هم که مال منقول متعلق به متوفی بیش از پانصد ریال قیمت نداشته و بر اثر تقاضای‌ شخص یا اشخاص تصدیق انحصار وراثت صادر شده باشد در صورتی که مدعی‌العموم متوفی را بلاوارث بداند می‌تواند بر تصدیق مذکور اعتراض کند‌و در هر حال مدعی‌العموم حق دارد از رای محکمه که بر علیه او صادر شده استیناف و تمیز بخواهد – در مواردی که اشخاص به استناد تصدیق انحصار‌ وراثت که قبل از اجرای این قانون صادر شده مطالبه مال یا حقی از دولت بنمایند مدعی‌العموم تا ۳ ماه از تاریخ اجرای این قانون حق اعتراض بر‌ تصدیق مذکور خواهد داشت.

در مورد وکیل انحصار وراثت

در صورتی که با نبودن معترض رای امین صلح یا حاکم بدایتی که وظیفه صلحیه و وکیل انحصار وراثت است که آن را انجام میدهد دایر برد تقاضای مستدعی یا‌ مستدعیان تصدیق باشد مستدعی یا مستدعیان تصدیق میتوانند در ظرف ده روز پس از ابلاغ رای به نزدیکترین محکمه بدایت شکایت کنند و رای آن‌ محکمه بدایت پس از استماع عقیده مدعی‌العموم قاطع خواهد بود.

مدیون و یا متصرف مال متوفی باید در مقابل اخذ اصل و یا سواد مصدق تصدیق امین صلح یا حاکم بدایت دین خود را که به متوفی ‌داشته و مال متعلق به او را که نزد خود دارد و به صاحب و یا صاحبان تصدیق تادیه و یا تسلیم کند – در صورت استنکاف مسئول خسارات وارده بر‌ دارندگان تصدیق خواهد بود و در صورت تادیه دین و یا تسلیم مال در مقابل هر مدعی وراثت بری محسوب خواهد شد و مدعی مزبور حق رجوع به شخص یا اشخاصی خواهد داشت که طلب متوفی را وصول و یا مال متعلق به او را دریافت نموده‌اند.

اگر اموال منقول و غیر منقول و وجه نقد متعلق به اشخاص مجهول‌الوارث که در تصرف دولت یا موسسات تجارتی و یا صرافی و غیره‌ و یا اشخاص است در ظرف ده سال نسبت به مال منقول و وجه نقد و بیست سال نسبت به مال غیر منقول از تاریخ فوت مالک کسی به عنوان وراثت‌ ادعا ننماید دیگر ادعائی پذیرفته نخواهد شد و اموال مزبوره متعلق به دولت است که به مصرف موسسات خیریه برساند.

تبصره – موسسات تجارتی و صرافی و غیره و یا اشخاصی که اموال مجهول‌الوارث نزد آنها است مکلفند به وسیله پارکه‌های بدایت هر محل آن‌ اموال را تسلیم و یا تادیه به دولت نمایند.

مفاد مواد فوق در موردی نیز باید رعایت شود که اداره ثبت اسناد و املاک برای صدور سند مالکیت و یا تبدیل ملکی که به نام متوفی‌ ثبت شده است به اسم وارث یا وراث او یا برای هر مقصود دیگری از تقاضا کننده سند مالکیت و یا تبدیل و غیره تصدیقی برای وراثت وعده وراث‌ بخواهد.

مستدعی و مستدعیان تصدیق باید مخارج ذیل را تادیه نمایند:

۱ – برای رسیدگی در نزد امین صلح یا حاکم بدایت سه تومان

۲ – برای اخذ تصدیق یک تومان

۳ – برای هر سواد که داده میشود پنج قران

جمع بندی قانون در مورد وکیل انحصار وراثت و پرونده های مربوطه

هرگاه معلوم شود که مستدعی تصدیق با علم بعدم وراثت خود تحصیل تصدیق وراثت نموده و یا با علم به تنهایی یا به کمک وکیل انحصار وراثت بوجود وارثی غیر از خود‌ تحصیل تصدیق بر خلاف حقیقت کرده است کلاهبردار محسوب و علاوه بر ادعای خسارت به مجازاتی که به موجب قانون برای این جرم مقرر است ‌محکوم خواهد شد.

هر شاهدی که در موضوع تحصیل تصدیق وراثت برخلاف حقیقت شهادت دهد برای شهادت دروغ تعقیب و به مجازاتی که برای این‌ جرم مقرر است محکوم خواهد شد.

هرگاه متصرفین مال متعلق به اشخاص مجهول‌الوارث و یا مدیونین باشخاص مزبور بعد از انقضاء مدتی که بموجب قانون ‌است مال و یا دین و یا منافع حاصله از آن را مطابق تبصره ماده مذکور به دولت تسلیم و یا تادیه نماید به مجازاتی که به موجب قوانین جزائی برای‌ خیانت در امانت مقرر است محکوم خواهند شد.

‌در صورتی که متصرف یا مدیون شرکت باشد مدیر شرکت و یا شعبه آن که متصرف و یا مدیون است مسئول اجرای مقررات بوده و در‌صورت تخلف به مجازات مذکور فوق محکوم خواهد شد.

اگر مال در معرض تلف و تضییع بوده و یا اعتبار مدیون و یا کسی که مال نزد اوست مشکوک باشد محکمه میتواند برای حفظ‌ مال اقدامات لازمه را اعم از فروش یا تودیع آن به محل معتبری و یا گرفتن ضامن به عمل آورد.

امین صلح یا حاکم بدایتی که وظیفه صلحیه را انجام میدهد در صورتی که مدرک استشهادنامه بوده و هویت شهود با انتساب امضاء یا‌ مهر به منتسب‌الیه در نزد محکمه معلوم نبوده و یا مفاد شهادت مجمل و مبهم باشد میتواند شهود را احضار کرده و شهادت آنان را استماع کند.

‌چنانچه شاهد در خارج از مقر محکمه ساکن باشد تحقیق از شاهد به وسیله محکمه محل اقامت شاهد یا نزدیکترین محکمه محل اقامت شاهد به عمل خواهد آمد. در تصدیق انحصار وراثت امین صلح یا حاکم بدایت باید نسبتی را که مستدعی یا مستدعیان تصدیق تا مورث خود دارند و همچنین نسبت سهم‌الارث‌ آنها را از متروکات به نحو اشاعه معین نماید.

هرگاه تقاضای تصدیق انحصار وراثت برای تقدیم اظهارنامه ثبت املاک و یا به طور کلی مربوط به امور مذکور در قانون بعمل آید‌ تقاضاکننده باید تصدیقی از اداره ثبت مشعر بر لزوم اثبات انحصار وراثت تحصیل کرده و به تقاضانامه خود ضمیمه نماید.

‌در اینصورت امین صلح یا حاکم بدایت اعلان مذکور در قانون را به اداره ثبت محل ارسال میدارد تا جزء اعلانات ثبت منتشر شده و مخارج اعلان‌ نیز مثل اعلانات ثبت محسوب گردد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره با وکیل

09124857572

Call Now Buttonبا یک کلیک تماس بگیرید
×