وکیل رفع مسدودی بانکی

وکیل رفع مسدودی بانکی (9)

با گروه عدالت نویسان در وقت و هزینه صرفه جویی کنید

وکیل رفع مسدودی بانکی

 وکیل رفع مسدودی بانکی یکی از انواع وکلای پایه یک دادگستری است که دارای توانایی های گسترده ای در زمینه رسیدگی به پرونده ها زیبا کمی است. تمامی کسانی که به وکیل رفع مسدودی بانکی مراجعه می کنند به راحتی می توانند در جریان دادرسی نتیجه مناسبی را دریافت کنند. اصلا وکیل رفع مسدودی بانکی دقیقا به چه کسی گفته می شود؟

وکیل رفع مسدودی بانکی باید دارای ویژگی ها و توانایی های مختلفی باشد که بسیاری از افراد آن را نمی دانند و از آن اطلاعی ندارند. اگر شما جزو کسانی هستید که می خواهید با وکیل رفع مسدودی بانکی آشنا شوید و از توانایی های او اطلاع کسب کنید به شما توصیه می کنیم که با ما همراه باشید. وکیل رفع مسدودی بانکی بهترین کسی است که می تواند از بوجود آمدن بسیاری از آسیب ها و خسارات مالی جلوگیری کند.

 وکیل رفع مسدودی بانکی و شناسایی او

 وکیل رفع مسدودی بانکی معمولا دارای توانایی های گسترده ای است که بسیاری از افراد از آن اطلاع ندارند و نمی دانند که چگونه می توانند این وکیل را از میان تعداد زیادی از وکلای پایه یک دادگستری تشخیص دهند و با او مشورت کنند. وکیل رفع مسدودی بانکی معمولا اقدامات مختلفی در زمینه به نتیجه رساندن به پرونده های بانکی انجام می دهد که بسیاری از افراد از آنها اطلاع دارند و نمی دانند چگونه می توانند در جریان دادرسی این پرونده ها به نتیجه ای مناسب دسترسی پیدا کنند.

معمولا حساب های بانکی به دلایل مختلفی مسدود می شوند که در اکثر مواقع به راحتی نمی شود مسدودی آنها را از بین برد، وکیل رفع مسدودی بانکی تنها کسی است که می تواند این کار را به راحتی انجام دهد و از تجربیات خود در این زمینه استفاده کند.

اگر شما جز کسانی هستید که می خواهید به سراغ وکیل رفع مسدودی حساب بانکی بروید به شما توصیه میکنیم که از تجربیات دیگران در این زمینه کمک بگیرید. بسیاری از افرادی که ادعا می کنند وکیل رفع مسدودی حساب بانکی هستند معمولا دارای پرونده ای موفق در این زمینه نیستند و اطلاع خاصی در این زمینه ندارند. بنابراین بهترین راهکار ممکن آن است که سابقه کاری وکیل رفع مسدودی حساب بانکی مورد بررسی قرار دهید تا بدانید که میزان توانایی های وکیل رفع مسدودی حساب بانکی تا چه اندازه است و تا چه حد می توان به او اعتماد کرد.

اگر شما می خواهید انتخابی مناسبی داشته باشید و وکیل رفع مسدودی حساب بانکی خوبی را انتخاب کنید به شما توصیه می کنیم که از گروه وکلای عدالت نویسان کمک بگیرید. گروه وکلای عدالت نویسان یکی از بهترین گروه های متخصص حقوقی است. موسسه وکلای عدالت نویسان بهترین خدمات را در این زمینه ارائه می دهد.

 وکیل رفع مسدودی بانکی؛ مهم تر از چیزی که فکر می کنید.

 وکیل رفع مسدودی بانکی در جامعه ما دارای اهمیت بسیار زیادی است. از آنجایی که دلیل مسدود در جامعه ما دارای اهمیت بسیار زیادی است. از آنجایی که دلیل مسدود شدن حساب های بانکی به موارد متعددی بستگی دارد و شرایط متفاوتی نسبت به جریان پرونده های مختلف دارد.

 وکیل رفع مسدودی بانکی بهترین کسی است که می تواند در جلسات مشاوره حقوقی تمامی سوالات افراد را در مورد مسائل و مشکلات مربوط به جریان دادرسی پرونده های بانکی و مسدودیت آنان را پاسخ می دهد و راه حلی مناسب را به انان ارائه می دهد. توجه داشته باشید که برای پیدا کردن راهی مناسب برای مسدودیت بانکی باید مسائل حقوقی مختلفی را مورد بررسی قرار داد تا بتوان شرایط مناسب قانونی را برای افراد پیدا کرد.

 وکیل رفع مسدودی بانکی به عموم مردم کمک می کند تا بدون انکه با مسئله اطاله دادرسی روبرو شوند، جریان دادرسی پرونده را پیش ببرند و بدون آن که با مشکل خاصی روبرو شوند در کوتاه ترین زمان ممکن به نتیجه مورد نظر رسید.

 وکیل رفع مسدودی بانکی دارای تجربه کافی در زمینه ارائه مشاوره حقوقی و خدمات وکالتی است و می تواند این کار را به بهترین نحو ممکن انجام دهد. پس اگر جز کسانی هستید که به سراغ وکیل رفع مسدودی بانکی رفته اید بهتر است به او اعتماد کنید و جریان پرونده را به او بسپارید.

وکیل رفع مسدودی حساب بانکی چه کاری انجام می دهد؟

وکیل رفع مسدودی حساب بانکی یکی از انواع وکلای تجاری محسوب می شود. این دسته از وکلا بر اساس تخصص و تجربه ای که دارند به خوبی با قوانین تجاری و قوانین سیستم بانکداری کشور آشنا هستند و بر اساس همین مسئله می توانند در برای درک بهتر عملکرد وکیل رفع مسدودی حساب بانکی ابتدا بهتر است نقش حساب بانکی در زندگی معمول انسان را مورد بررسی قرار دهیم. چرا که مسدود کردن یک حساب بانکی به عنوان یک ابزار قانونی محسوب می شود. یعنی قانون گذار این اجازه را به قاضی و مجری قانون داده است تا در صورت نیاز از مسدود کردن حساب بانکی به عنوان یک اهرم و ابزار قانونی بهره ببرند.

پس درک اهمیت نقش سیستم بانکی در زندگی انسان امروزی می تواند ما را به اهمیت این ابزار و در نهایت به اهمیت کارکرد وکیل رفع مسدودی حساب بانکی برساند. با ما در این مسیر همراه باشید.

چه کسانی به وکیل رفع مسدودی بانکی مراجعه می کنند؟

همه مردم و عموم کسانی که با جریان پرونده های بانکی روبرو می شوند این اختیار قانونی را دارند تا به وکیل رفع مسدودی بانی مراجعه کنند. همه افراد می توانند به راحتی به دفتر وکالت وکیل رفع مسدودی بانکی مراجعه کنند و جریان پرونده خود را با او در میان بگذارند. وکیل رفع مسدودی بانکی می تواند بهترین و تخصصی ترین مسائل قانونی را با زبانی ساده برای موکلان خود توضیح دهند تا اطلاعات لازم را بدست آورند و بدون آن که در مراحل دادرسی به مشکل برخورد کنند جریان پرونده را به سمت احقاق حقوق خود پیش ببرند.

 وکیل رفع مسدودی بانکی در جلسات مشاوره حقوقی آنلاین نیز می تواند به ابهامات ذهنی تمامی افراد پاسخ دهد و انها را برای جلئگیری از تضییع حقوق شان آماده کند. وکیل رفع مسدودی بانکی تمامی مدارک و مستندات قانونی را برای رسیدن به نتیجه ای مطلوب آماده می کند و بهترین و تخصصی ترین خدمات را به تمامی مراجعان خود می گوید. وکیل رفع مسدودی بانکی به تمامی افرادی که با مشکل مواجه می شوند کمک می کند تا بتوانند در مراجع قضایی ادعاهای خود را اثبات کنند و با آسیب مالی مواجه نشوند. َ

سیستم بانکی، یعنی همه چیز یک انسان

شاید کمی اغراق آمیز به نظر برسد، اما واقعیت این است که سیستم بانکی هر کشوری مدیریت اصلی آن کشور را برعهده دارد. این سیستم بانکی است که می تواند مشخص کند مردم آن جامعه اقدام به خرید کنند و یا این سیستم است که نشان می دهد مردم یک کشور تا چه اندازه درگیر تورم شده اند.

بگذارید کمی ساده تر و عینی تر به این مسئله بپردازیم. زمانی که شما اقدام به خرید یا فروش یک محصول می کنید و یا این که  سعی می شود این پول یا سرمایه بر اساس میزان ارزش واقعی محصول یا خدمات باشد.

اما نکته مهمی که وجود دارد این است که این پول توسط سیستم اقتصادی و بانکی کشور طراحی و تولید می شود و بر اساس همین سیستم است که این سرمایه در اختیار شما قرار می گیرد. بنابراین اگر سیستم اقتصادی و بانکی کشور به هر دلیل نخواهد، می تواند کاری کند تا به صورت قانونی و رسمی پولی در اختیار شما قرار نگیرد.

زمانی که شما پول یا سرمایه نداشته باشید مسلما در تامین نیازهای خود به مشکل برخورد می کنید و این همان اهرم فشاری است که قانون گذار با استفاده از آن سعی کرده متهمین با مجرمین را مجبور به تسلیم کند.

نکته مهمی که باید به آن توجه داشته باشید این است که محدودیت حساب و مسدود کردن آن می تواند به صورت جزئی یا کلی باشد. به بیان ساده تر بر اساس دستور قضایی ممکن است تنها بخشی از حساب شما به میزان مشخص مسدود و غیر قابل برداشت شود و یا این که بنابر دستور همین مقام ممکن است به طور کلی شما امکان برداشت هیچ مقدار وجه از حساب خود را نداشته باشید.

اگر کمی به اطراف خود نگاه کنیم متوجه می شویم که بسیاری از بانک ها اقدام به مسدود کردن بخش کوچکی از سرمایه ما می کنند. به طور مثال بانک تجارت معمولا ده هزار تومان را مسدود می کند و اجازه برداشت آن را به شما نمی دهد. این مسئله یک علت اساسی و مهم دارد.

به جز سیستم قضایی، قوانین بانکی و تجاری نیز می تواند باعث شود تا حساب شما بسته شود. در صورتی که حساب شما بدون گردش پول – خالی بودن حساب – برای مدت مشخصی باقی بماند این حساب بر اساس قوانین بانکی مسدود می شود. برای این که این چنین اتفاقی رخ ندهد بسیاری از بانک ها درصد بسیار کمی از حساب مشتریان خود را قفل یا مسدود می کنند تا در همیشه گردش حساب وجود داشته باشد.

موارد مسدود کردن حساب بانکی

به طور کلی در سیستم قضایی کشور تمامی دعاوی از دو جنبه حقوقی و کیفری خارج نیست. دعاوی حقوقی آن دسته از دعاوی است که مربوط به حقوق شهروندی است. معمولا این حقوق در حوزه حقوق فردی و اموال است. مسائلی مانند تقسیم ارث، طلاق، مهریه و … از این دست دعاوی است. اما نوع دوم دعاوی، یعنی دعاوی کیفری زمانی مورد بررسی قرار می گیرد که جرمی اتفاق افتاده باشد و به تبع آن محکومیتی نیز وجود داشته باشد.

به بیان ساده تر در دعاوی کیفری مفهوم جرم و محکومیت مطرح می شود. مسائلی مانند قتل، دزدی، جرائم رایانه ای و … همه در این دسته از دعاوی قرار می گیرد.

همانطور که در بالاتر بیان کردیم، مسدود شدن حساب بانکی یک ابزار و اهرم قانونی محسوب می شود. یعنی قاضی بر اساس این ابزار می تواند امکان برقراری عدالت را فراهم بیاورد. بنابراین می توان اینگونه گفت که مسدود شدن حساب بانکی در هر دو دعوی امکان پذیر است. یعنی مسدود شدن یک حساب بانکی می تواند علت حقوقی یا کیفری داشته باشد.

اما بیایید کمی دقیق تر در این باره توضیح دهیم. به طور کلی علل مسدود شدن حساب بانکی در دعاوی حقوقی عبارتند از:

وجود چک، سفته یا برات و درخواست دارنده آن  با توجه به شرایط قانونی امکان بسته شدن حساب به اندازه مبلغ چک یا برات با دستور قضایی وجود دارد.

در صورت وجود مطالبات عادی امکان مسدود شدن حساب به اندازه آن مطالبه وجود دارد.

در صورت صدور حکم قطعی دادگاه مبنی بر پرداخت مبلغی مشخص به طرف دیگر دعوی، امکان مسدود شدن حساب بانکی به اندازه مبلغ مشخص شده وجود دارد.

همانطور که مشاهده می کنید در دعاوی حقوقی هدف تنها پرداخت وجه یا طلب خواهان است. بنابراین تنها به اندازه طلب یا وجه مشخص شده حساب مسدود می شود و به جز آن فرد می تواند از حساب خود استفاده کند.

اما در موارد کیفری معمولا حساب بانکی به طور کلی مسدود می شود. این مسدود کردن می تواند با هدف انجام تحقیقات بیشتر و یا در مراحل دیگر دادرسی باشد.

نوبت وکیل رفع مسدودی حساب بانکی است!

اما وکیل رفع مسدودی حساب بانکی چه کاری انجام می دهد؟ به بیان ساده تر ما از وکیل رفع مسدودی حساب بانکی چه انتظاری می توانیم داشته باشیم؟

به طور کلی می توان اینگونه گفت که همانطور که مسدود شدن حساب بانکی به دستور قضایی اتفاق می افتد، باز شدن این حساب نیز باید به دستور یک مقام قضایی باشد. یعنی دادگاه باید به بانک دستور بدهد تا یک حساب از محدودیت یا مسدودی خارج شود.

پس زمانی که حساب شما مسدود شده باشد و این مسدودیت به خاطر قوانین بانکی، مانند مخدوش بودن مدارک هویتی و … نباشد، شما باید به یک مرجع قضایی مراجعه کنید. یعنی بانک به تنهایی نمی تواند حساب شما را باز کند و یا محدودیت آن را نادیده بگیرد.

اینجاست که کارکرد وکیل رفع مسدودی حساب بانکی مشخص می شود. به طور کلی از وکیل رفع مسدودی حساب بانکی این انتظار می رود که بتواند بر اساس علت مسدود شدن حساب و ارائه دلایلی برای رفع این محدودیت، عملا حساب موکل خود را باز کند و امکان واریز یا برداشت را برای او ایجاد کند.

به بیان ساده تر از یک وکیل رفع مسدودی حساب بانکی این انتظار می رود که بتواند بر اساس تمام دانش و تخصصی که دارد، علت مسدود شدن حساب را به درستی متوجه شود. سپس دلایل و مدارک مشخصی برای رفع شدن این علت ها پیدا و آن ها را تقدیم دادگاه کند. تا در صورت موافقت دادگاه امکان رفع مسدودی حساب بانکی را از دادگاه دریافت کند.

در ابتدا به نظر می رسد که وکیل رفع مسدودی حساب بانکی کار نسبتا ساده ای دارد. به بیان ساده تر این گونه به نظر می رسد که یک وکیل رفع مسدودی حساب بانکی با استفاده از اطلاعات دعوی و پرونده می تواند مشخص کند که علت مسدودی حساب چه بوده و بر اساس اقدامات صورت گرفته و مدارک پیرامون آن می تواند حکم رفع مسدودی حساب را از دادگاه دریافت کند. اما این تمام ماجرا نیست.

سختی کار وکیل رفع مسدودی حساب بانکی

در واقع در دنیای حقوق و قضاوت همه چیز پیچیده است. به بیان ساده تر شما در دنیای حقوق نمی توانید یک خط صاف پیدا کنید. همین مسئله به خودی خود می تواند سختی کار وکیل رفع مسدودی حساب بانکی و سایر وکلا را نشان دهد.

مسئله ای که در مورد مسدودی حساب بانکی وجود دارد این است که اساسا پروسه مسدود شدن و رفع مسدودی یک حساب، یک پروسه نسبتا طولانی است. همین طولانی بودن این پروسه و به نوعی پیچیده بودن بودن مسیر آن میتواند خود به خود سختی کار را افزایش دهد.

اینجاست که تجربه می تواند به داد وکیل برسد. در واقع یک وکیل رفع مسدودی حساب بانکی مجرب می داند که باید از کجا این داستان را شروع کند و چگونه باید آن را پیش ببرد. در بسیاری از موارد وکلا به دنبال نقض دلایل مسدودی حساب هستند. یعنی وکیل نمی خواهد آن را رفع کند، بلکه به دنبال این است که ثابت کند این دلایل از اساس اشتباه است.

نکته مهم دیگر این است که در برخی از موارد طرف خواهان دولت است. یعنی دولت به عنوان شاکی از دستگاه قضایی می خواهد رای مسدودی حساب بانکی خوانده را صادر کند. این اتفاقات به خصوص در موارد فرار مالیاتی بسیار دیده می شود. در این چنین شرایطی کار وکیل رفع مسدودی حساب بانکی دو چندان سخت و پیچیده می شود. زیرا مادامی که دولت رضایت ندهد و اعلام نکند که وجه دریافت شده و یا با خوانده به مصالحه رسیده است امکان رفع مسدودی حساب وجود ندارد. در این چنین شرایطی وکیل باید با دولت وارد مذاکره یا مبارزه شود تا بتواند حکم رفع مسدودی حساب را دریافت کند. بنابراین همانطور که می بینید یک وکیل رفع مسدودی حساب بانکی کار چندان ساده ای ندارد. اما داشتن تجربه کافی و آشنایی با این مسیر می تواند تا حدودی کار را ساده تر کند. 

 وکیل رفع مسدودی حساب بانکی و قانون ثبت

 وکیل رفع مسدودی حساب بانکی بر قانون ثبت مسلط است و به خوبی می داند که در جریان چنین پرونده هایی چه عملکردی داشته باشد. در قانون ثبت به موارد مختلفی در مورد مسدودی حساب بانکی اشاره شده است ک ه چند مورد از آنها را معرفی می کنیم:

اگر کسی که ملک به اسم او ثبت شده، شخص او و امین هر دو بعنوان مجرم اصلی به‌مجازات کلاه‌بردار محکوم شده و نسبت به خسارات مدعی خصوصی متضامناً مسئول خواهند بود.

هر گاه کسی که ملک به نام او به ثبت رسیده مشمول هیچیک از مقررات نباشد شخص مزبور به هیچ عنوان اعم از‌حقوقی و جزایی قابل تعقیب نیست ولی امین به عنوان مجرم اصلی تعقیب و مطابق ماده 238 قانون مجازات عمومی محکوم شده و به علاوه برای‌جبران خسارت صاحب ملک در توقیف خواهد ماند.

‌در صورتی که در ظرف پنج سال نتوانست با تأدیه خسارت یا از طریق دیگری رضایت مدعی خصوصی را فراهم سازد وزیر عدلیه از مقام سلطنت عفو‌او را استدعا می‌کند.

هر کس نسبت به ملکی که در تصرف دیگری بوده خود را متصرف قلمداد کرده و تقاضای ثبت کند کلاهبردار محسوب می‌شود‌اختلافات راجع به تصرف در حدود مشمول این ماده نیست.

مجرم علاوه بر مجازات مقرر برای جرم‌کلاهبرداری تا موقعی که به وسیله تصدیق حق مدعی خصوصی در اداره ثبت املاک یا به وسایل دیگر خساراتی را که مستقیماً به واسطه تقاضای ثبت‌و صدور سند مالکیت به طرف وارد آورده و مدعی خصوصی به وسیله عرضحال مطالبه نموده و مورد حکم واقع شده جبران ننماید در توقیف خواهد‌ماند.

‌تعیین میزان خسارت با محکمه‌ای است که به جنبه جزایی رسیدگی کرده ولو اینکه عرض حال خسارت از طرف مدعی خصوصی پس از صدور حکم‌جزایی داده شده باشد. خسارت غیر مستقیم (‌خسارت ناشی از محاکمه) مطابق اصول معموله تعیین و وصول خواهد.

توجه:

هر کس یکی از اعمال مشروحه در قانون را مرتکب شده و به وسیله تصدیق حق طرف در دفاتر ثبت یا به وسایل دیگر خسارات وارده بر صاحب ملک را جبران ننموده کلاهبردار محسوب شده و علاوه بر‌مجازات مقرر برای این حرم تا موقعی که خسارت وارده بر طرف را مطابق قانون جبران نکرده در توقیف خواهد ماند.

در مورد املاکی که به رهن داده شده یا به یکی از عناوین مذکور در  قانون انتقال داده شده راهن یا تقاضا دهنده مکلف است حق‌طرف را در ضمن اظهارنامه خود قید نماید.

در مورد معاملات مذکور در قانون خسارت تاخیر تأدیه به اصل وجه مورد معامله از تاریخ انقضاء مدت حق استرداد تعلق خواهد گرفت -‌در مورد سایر معاملات استقراضی تعلق خسارت تاخیر اداء مشروط به تقدیم اظهارنامه یا عرض حال است از تاریخ ابلاغ اظهارنامه یا تقدیم عرضحال‌محسوب می‌شود ولی به طور کلی تعلق خسارت تاخیر اداء در صورتی است که وجه التزامی بین طرفین در ضمن معامله اصلی یا ضمن هر نوع قرارداد‌و معامله دیگر که التزام مزبور راجع به معامله اصلی باشد و مدیون در صورت تاخیر اداء به طور مستقیم یا غیر مستقیم به تأدیه آن ملزم نشده باشد.

مقررات این ماده به معاملاتی که موافق نسبت به عین منقول واقع شده مجری خواهد بود ولی در هر موردی که عین منقول قابل‌تجزیه نباشد باید مال مزبور به مزایده به فروش رسیده و طلب دائن تأدیه گردد.

‌معاملات شرطی که موضوع آن مال ذمه باشد (‌از قبیل بیع شرط روغن و امثال آن) دائن فقط حق دارد اصل طلب خود را با وجه التزام (‌در صورتی که‌معین شده باشد) یا خسارت تأخیر تأدیه از تاریخ انقضاء مدت مطالبه نماید.

در صورتی که پس از اخطار اداره ثبت به انتقال دهنده در ظرف مدت دو ماه انتقال دهنده به انتقال‌گیرنده معامله خود را ختم نماید اداره ثبت‌اسناد حق مطالبه حق‌الاجرا را نخواهد داشت.

محاکم عدلیه در هیچ مورد نسبت به وجه التزام مقرر در معاملات مذکور در  قانون و معاملات استقراضی بیش از صدی 15 در سال به‌نسبت مدت تاخیر حکم نداده و ادارات ثبت بیش از صدی دوازده در سال ورقه لازم‌الاجرا صادر نخواهند کرد.

 وکیل رفع مسدودی حساب بانکی و قانون چک

همانطور که می دانید بر اساس قانون چک موارد متعددی وجود دارد که باعث مسدودی حساب بانکی می شود. به چند مورد از آنها اشاره می کنیم تا با انها اشنا شوید:

در صورتي كه موجودي حساب صادر كننده چك نزد بانك كمتر از مبلغ چك باشد، به تقاضاي دارنده چك بانك مكلف است مبلغ موجود در حساب را به دارنده چك بپردازد و دارنده با قيد مبلغ دريافت‌ شده در پشت چك، آن را به بانك تسليم نمايد. بانك مكلف است بنا به درخواست دارنده چك فوراً كسري مبلغ چك را در سامانه يكپارچه بانك مركزي وارد نمايد و با دريافت كد رهگيري و درج آن در گواهينامه ‌اي با مشخصات مذكور در ماده قبل، آن را به متقاضي تحويل دهد. به گواهينامه فاقد كد رهگيري در مراجع قضایی و ثبتی ترتيب اثر داده نمي شود.

چك مزبور نسبت به مبلغی که پرداخت نگردیده، بي ‌محل محسوب و گواهينامه بانك در اين مورد براي دارنده چك، جانشين اصل چك مي شود. در مورد اين ماده نيز بانك مكلف است اعلاميه مذكور در ماده قبل را براي صاحب حساب ارسال نمايد.

بعد از ثبت غير قابل پرداخت بودن يا كسري مبلغ چك در سامانه يكپارچه بانك مركزي، اين سامانه مراتب را به صورت برخط به تمام بانك ‌ها و مؤسسات اعتباري اطلاع مي دهد. پس از گذشت بيست و چهار ساعت كليه بانكها و مؤسسات اعتباري حسب مورد مكلفند تا هنگام رفع سوء اثر از چك،‌ اقدامات زير را نسبت به صاحب حساب اعمال نمايند:

عدم افتتاح هرگونه حساب و صدور كارت بانكي جديد؛

مسدود كردن وجوه كليه حسابها و كارتهاي بانكي و هر مبلغ متعلق به صادركننده كه تحت هر عنوان نزد بانك يا موسسه اعتباري دارد به ميزان كسري مبلغ چك به ترتيب اعلامي از سوي بانك مركزي؛

عدم پرداخت هرگونه تسهيلات بانكي يا صدور ضمانت‌ نامه ‌هاي ارزي يا ريالي؛

عدم گشايش اعتبار اسنادي ارزي يا ريالي.

نکاتی که باید توسط وکیل رفع مسدودی حساب بانکی بدانید:

چنانچه اعمال محدوديت‌ هاي مذكور در قانون در خصوص بنگاههاي اقتصادي با توجه به شرايط، اوضاع و احوال اقتصادي موجب اخلال در امنيت اقتصادي استان مربوط شود، به تشخيص شوراي تامين استان موارد مذكور به مدت يك ‌سال به حالت تعليق در مي ‌آيد. آيين‌ نامه اجرائي اين تبصره با در نظر گرفتن معيارهايي مانند ميزان توليد و صادرات بنگاه و تعداد افراد شاغل در آن ظرف مدت سه‌ ماه از لازم ‌الاجراء شدن این قانون به پيشنهاد مشترك وزارت امور اقتصادي و دارايي و بانك مركزي به تصويب هيات ‌وزيران علمي ‌رسد.

در صورتي كه چك به وكالت يا نمايندگي از طرف صاحب‌ حساب اعم از شخص حقيقي يا حقوقي صادر شود، اقدامات موضوع اين ماده علاوه بر صاحب حساب، در مورد وكيل يا نماينده نيز اعمال مي شود. مگر اينكه در مرجع قضایی صالح اثبات نمايد عدم پرداخت مستند به عمل صاحب حساب يا وكيل يا نماينده بعدي او است. بانكها مكلفند به هنگام صدور گواهينامه عدم پرداخت، در صورتي كه چك به نمايندگي صادر شده باشد، مشخصات نماينده را نيز در گواهينامه مذكور درج نمايند.

در هر يك از موارد زير، بانك مكلف است مراتب را در سامانه يكپارچه بانك مركزي اعلام كند تا فوراً و به ‌صورت برخط از چك رفع سوء اثر شود:

الف – واريز كسري مبلغ چك به حساب جاري نزد بانك محالٌ‌ عليه و ارائه درخواست مسدودي كه در اين صورت بانك مکلف است ضمن مسدود كردن مبلغ مذكور تا زمان مراجعه دارنده چك و حداکثر به مدت يك‌ سال، ظرف مدت سه روز واريز مبلغ را به شيوه ‌اي اطمينان ‌بخش و قابل استناد به اطلاع دارنده چك برساند.

ب – ارائه لاشه چك به بانك محال‌ ٌعليه؛

ج – ارائه رضايت ‌نامه رسمي (تنظيم ‌شده در دفاتر اسناد رسمي) از دارنده چك يا نامه رسمي از شخص حقوقي دولتي يا عمومي غيردولتي دارنده چك؛

د – ارائه نامه رسمي از مرجع قضائي يا ثبتي ذي ‌صلاح مبني بر اتمام عمليات اجرائي در خصوص چك؛

ه‍ – ارائه حكم قضايي مبني بر برائت ذمه صاحب حساب در خصوص چك؛

و- سپري شدن مدت سه ‌سال از تاريخ صدور گواهينامه عدم پرداخت مشروط به عدم طرح دعواي حقوقي يا كيفري در خصوص چك توسط دارنده.

توجه کنید:

 وکیل رفع مسدودی حساب بانکی با توجه قوانین عملکرد متفاوتی است. چنانچه صدور گواهينامه عدم پرداخت به‌ دليل دستور عدم پرداخت اين قانون و تبصره‌ هاي آن باشد، سوء اثر محسوب نخواهد شد.

بانك يا مؤسسه اعتباري حسب مورد مسؤول جبران خساراتي خواهند بود كه از عدم انجام تكاليف مقرر در اين ماده و تبصره ‌هاي آن به اشخاص ثالث وارد شده است.

چكهايي كه در ايران عهده بانكهاي واقع در خارج كشور صادر شده و منتهي به گواهي عدم پرداخت شده باشند از لحاظ كيفري مشمول مقررات اين قانون خواهند بود.

در صورتي كه صادر كننده چك قبل از تاريخ شكايت كيفري وجه چك را نقداً ب دارنده آن پرداخته يا با موافقت شاكي خصوصي ترتيبي‌براي پرداخت آن داده باشد، يا موجبات پرداخت آن را در بانك محال عليه فراهم نمايد قابل تعقيب كيفري نيست.

در مورد اخير بانك مذكور مكلف است تا ميزان وجه چك حساب صادر كننده را مسدود نمايد و بمحض مراجعه دارنده و تسليم چك وجه آن را بپردازد.

هر كس با علم به بسته بودن حساب بانكي خود مبادرت به صدور چك نمايد عمل وي در حكم صدور چك بي محل خواهد بود و به حداكثر مجازات مندرج در ماده 7 محكوم خواهد شد و مجازات تعيين شده غير قابل تعليق است.

جرائم مذكور در اين قانون بدون شكايت دارنده چك قابل تعقيب نيست و در صورتي كه دارنده چك تا شش ماه از تاريخ صدور چك‌ براي وصول آن به بانك مراجعه نكند يا ظرف شش ماه از تاريخ صدور گواهي عدم پرداخت شكايت ننمايد ديگر حق شكايت كيفري نخواهد داشت.

منظور از دارنده چك در اين ماده شخصي است كه براي اولين بار چك را به بانك ارائه داده است براي تشخيص اينكه چه كسي اولين بار براي وصول‌وجه چك به بانك مراجعه كرده است بانكها مكلفند بمحض مراجعه دارنده چك هويت كامل و دقيق او را در پشت چك با ذكر تاريخ قيد نمايند.

 وکیل رفع مسدودی بانکی و جریان برگشت چک

‌كسيكه چك پس از برگشت از بانك بوي منتقل گردیده حق شكايت كيفري نخواهد داشت مگر آنكه انتقال قهري باشد. در صورتي كه دارنده چك بخواهد چك را به وسيله شخص ديگري به نمايندگي از طرف خود وصول كند و حق شكايت كيفري او در صورت بي‌محل بودن چك‌محفوظ باشد، بايد هويت و نشاني خود را با تصريح نمايندگي شخص مذكور در ظهر چك قيد نماييد و در اين صورت بانك اعلاميه مذكور را بنام صاحب چك صادر ميكند و حق شكايت كيفري او محفوظ خواهد بود.

‌تبصره – هرگاه بعد از شكايت كيفري شاكي چك را به دیگری انتقال دهد يا حقوق خود را نسبت ب چک به نحو ديگري واگذار نمايد تعقيب‌ کیفری موقوف خواهد شد.

هرگاه قبل از صدور حكم قطعي شاكي گذشت نماید و يا اينكه متهم وجه چك و خسارات تأخير تأديه را نقداً ب دارنده آن پرداخت كند،‌يا موجبات پرداخت وجه چك و خسارات مذكور (‌از تاريخ ارائه چك به بانك) را فراهم كند يا در صندوق دادگستري يا‌اجراء ثبت توديع نمايد مرجع رسيدگي قرار موقوفي تعقيب صادر خواهد كرد. صدور قرار موقوفي تعقيب در دادگاه كيفري مانع از آن نيست كه آن دادگاه نسبت بساير خسارات مورد مطالبه رسيدگي و حكم صادر كند.

‌هرگاه پس از صدور حكم قطعي شاكي گذشت كند و يا اينكه محكوم عليه به ترتيب فوق موجبات پرداخت وجه چك و خسارت تأخير تأديه و ساير‌خسارات مندرج در حكم را فراهم نمايد اجراي حكم موقوف ميشود و محكوم عليه فقط ملزم به پرداخت مبلغي معادل يك سوم جزاي نقدي مقرر در‌حكم خواهد بود كه به دستور دادستان بنفع دولت وصول خواهد شد.

وکیل رفع مسدودی بانکی و قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی

هر کس به موجب حکم دادگاه به دادن هر نوع مالی به دیگری محکوم شود و از اجرای حکم خودداری کند، هر گاه محکومٌ به عین معین باشد آن مال اخذ و به محکومٌ له تسلیم می‌شود و در صورتی که ردّ عین ممکن نباشد یا محکومٌ به عین معین نباشد، اموال محکومٌ علیه با رعایت مستثنیات دین و مطابق قانون اجرای احکام مدنی و سایر مقررات مربوط، توقیف و از محل آن حسب مورد محکومٌ به یا مثل یا قیمت آن استیفا می‌شود.

مرجع اجرا کننده رای، اعم از قسمت اجرای دادگاه صادرکننده اجراییه یا مجری نیابت، مکلف است به تقاضای محکومٌ له از طریق پیش بینی شده در این قانون و نیز به هر نحو دیگر که قانوناً ممکن باشد، نسبت به شناسایی اموال محکومٌ علیه و توقیف آن به میزان محکومٌ به اقدام کند.

در موردی که محکومٌ به عین معین بوده و محکومٌ له شناسایی و تحویل آن را تقاضا کرده باشد نیز مرجع اجرا کننده رای مکلف به شناسایی و توقیف آن مال است.

اگر استیفای محکومٌ به از طریق مذکور در این قانون ممکن نگردد محکومٌ علیه به تقاضای محکومٌ له تا زمان اجرای حکم یا پذیرفته شدن ادعای اعسار او یا جلب رضایت محکومٌ له حبس می‌شود. چنانچه محکومٌ علیه تا سی روز پس از ابلاغ اجراییه، ضمن ارائه صورت کلیه اموال خود، دعوای اعسار خویش را اقامه کرده باشد حبس نمی‌شود، مگر اینکه دعوای اعسار مسترد یا به موجب حکم قطعی رد شود.

مقررات راجع به تعویق و موانع اجرای مجازات حبس در خصوص کسانی که به استناد این ماده حبس می‌شوند نیز مجری است.

این قانون محکومٌ علیه حبس شده یا مستحق حبس باشد، هر گاه مالی معرفی کند و یا با رعایت مستثنیات دین مالی از او کشف شود به نحوی که طبق نظر کارشناس رسمی مال مزبور تکافوی محکومٌ به و هزینه‌های اجرایی را نماید، حبس نخواهد شد و اگر در حبس باشد آزاد می‌گردد. در این صورت مال معرفی یا کشف شده را مرجع اجرا کننده رای توقیف می‌کند و محکومٌ به از محل آن استیفا می‌شود.

قوه قضاییه مکلف است افرادی را که این قانون حبس می‌شوند جدای از محکومان کیفری نگهداری و با همکاری دولت (وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی) زمینه انجام فعالیت‌های اقتصادی و درآمدزا را برای محبوسان متقاضی کار فراهم کند. شیوه نگهداری، به کارگیری، پرداخت و هزینه کرد اجرت این اشخاص مطابق آیین نامه‌ای است که به وسیله سازمان زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور و با همکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تهیه می‌شود و ظرف سه ماه پس از لازم الاجرا شدن این قانون به تصویب رئیس قوه قضاییه می‌رسد.

وکیل رفع مسدودی بانکی در مقابل افراد معسر در مجامع قضایی

معسر کسی است که به دلیل نداشتن مالی به جز مستثنیات دین، قادر به تأدیه دیون خود نباشد. عدم قابلیت دسترسی به مال در حکم نداشتن مال است. اثبات عدم قابلیت دسترسی به مال به عهده مدیون است.

 مرجع اجرا کننده رای باید به درخواست محکومٌ له به بانک مرکزی دستور دهد که فهرست کلیه حساب‌های محکومٌ علیه در بانک‌ها و مؤسسات مالی و اعتباری را برای توقیف به مرجع مذکور تسلیم کند. همچنین دادگاه باید به درخواست محکومٌ له یا خوانده دعوای اعسار به مراجع ذیربط از قبیل ادارات ثبت محل و شهرداری‌ها دستور دهد که براساس نشانی کامل ملک یا نام مالک پلاک ثبتی ملکی را که احتمال تعلق آن به محکومٌ علیه وجود دارد برای توقیف به دادگاه اعلام کند. این حکم در مورد تمامی مراجعی که به هر نحو اطلاعاتی در مورد اموال اشخاص دارند نیز مجری است.

مراجع مذکور در این ماده مکلفند به دستور دادگاه فهرست و مشخصات اموال متعلق به محکومٌ علیه و نیز فهرست نقل و انتقالات و هر نوع تغییر دیگر در اموال مذکور از زمان یک سال قبل از صدور حکم قطعی به بعد را به دادگاه اعلام کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره با وکیل

09124857572

Call Now Buttonبا یک کلیک تماس بگیرید
×