وکیل مطالعه پرونده

وکیل مطالعه پرونده (1)

با گروه عدالت نویسان در وقت و هزینه صرفه جویی کنید

وکیل مطالعه پرونده

وکیل مطالعه پرونده

وکیل مطالعه پرونده در میان مردم جامعه ما از محبوبیت بسیار بالایی برخوردار است و در سال های اخیر افراد بسیار زیادی به چنین وکیل حرفه ای و متخصصی مراجعه کرده اند. وکیل مطالعه پرونده جز افراد متخصص و حرفه ای است که در زمینه مشاوره و تحلیل انواع پرونده های حقوقی دارای مهارت و تخصص بسیار زیادی است. آیا شما میدانید که برای پیدا کردن بهترین وکیل مطالعه پرونده باید به چه نکاتی توجه داشته باشیم و چه اقداماتی را در این راستا انجام دهیم؟ چه کسانی می توانند در جریان پرونده های خود از وکیل مطالعه پرونده کمک بگیرند؟ آیا وکیل مطالعه پرونده همان وکیل پایه یک دادگستری است؟

شاید بسیاری از افراد در مورد وکیل مطالعه پرونده اطلاعات بسیار زیادی نداشته باشند دقیقا ندانند که این وکیل متخصص و حرفه ای دارای چه وظایفی است و در جهت پیشبرد اهداف پرونده هایی که با ان درگیر می شود چه اقداماتی را انجام می دهد. برای اینکه بتوان با وکیل مطالعه پرونده بیشتر آشنا شد و در مورد حوزه فعالیت این وکیل حرفه ای و متخصص اطلاع پیدا کرد به شما پیشنهاد می کنیم که در ادامه مطلب با ما همراه باشید.

وکیل مطالعه پرونده و اهمیت حضور او در جامعه

وکیل مطالعه پرونده کسی است که نقش او در جامعه ما بسیار پر رنگ است و افراد باید بتوانند این وکیل متخصص و حرفه ای را شناسایی کنند تا اطلاعات کاملی در مورد او بدست آورند و در جریان پرونده های خود از او کمک بگیرند. حقیقت آن است که امروزه همه افراد دارای اطلاعات و دانش حقوقی نیستند و نمی توان ادعا کرد تمامی مراحل دادرسی پرونده های مختلف را افراد به خوبی می شناسند و با آن آشنایی دارند. مسلما برای آنکه بتوان در جریان مسائل حقوقی فعالیت کرد نیاز است تا یک فرد متخصص همان وکیل مطالعه پرونده به افراد کمک کنند تا جزییات پرونده خود را شناسایی کنند و با کمک این وکیل حرفه ای در جریان پرونده عملکرد نسبتا خوبی از خود نشان دهند.

وکیل مطالعه پرونده امروزه دارای تخصص و مهارت های بسیار زیادی است و در جهت پیشبرد اهداف موکلان خود، پرونده های آنها را با جزئیات کامل بررسی می کند تا با پیدا کردن جزئیات قانونی مختلف آن راه حل های قانونی را که میتوان با استفاده از آنها جریان پرونده ها را به بهترین نحو ممکن پیش برد را پیدا کند و به موکل خود پیشنهاد دهد.

شاید هنگامی که در مورد وکیل مطالعه پرونده صحبت می کنیم بسیاری از افراد با خود فکر کنند اصلا چه لزومی دارد که به چنین وکیلی مراجعه کرد وقتی می توان از صفر تا صد پرونده خود را به یک وکیل پایه یک دادگستری سپرد؟ در پاسخ به چنین سوالی باید بگوییم که شرایط و موقعیت های افراد با یکدیگر متفاوت است و معمولا افراد می توانند با توجه به وضعیتی که دارند خودشان تصمیم بگیرند آیا می خواهند پرونده خود را به تنهایی پیگیری کنند و در مراحل اجرایی آن خودشان حضور داشته باشند یا اینکه آن را به یک وکیل بسپارند.

وکیل مطالعه پرونده چه می کند؟

افرادی که ترجیح می دهند به دلیل شرایط مالی و زندگی که دارند، خودشان در مراحل اجرایی شرکت کنند نیاز دارند تا یک فرد متخصص و حرفه ای به آنها کمک کند و به عنوان یک راهنما تمامی شرایط دادرسی را به آنها توضیح دهد تا بتوانند بدون هیچگونه خطا و اشتباه خودشان همانند یک وکیل موضوع پرونده را پیگیری کنند و وکیل مطالعه پرونده نیز به عنوان پشتیبان حقوقی در تمامی مراحل دارسی اطلاعات لازم را به آنها اطلاع می دهد و جزییات پرونده را به دقت مورد بررسی قرار می دهد.

با کمک وکیل مطالعه پرونده، افراد می توانند تا حد زیادی در میزان صرف هزینه وکیل صرفه جویی کنند و با جریان پرونده خود از دیدگاه قانون آشنا شوند و مراحل دادرسی را نیز طی کنند و تجربیات متعددی در زمینه پرونده ای که با ان درگیر هستند به دست آورد. در حالت کلی این نکته را در نشر داشته باشید که وکیل مطالعه پرونده دارای مهارت قانونی است و قرار نیست در مراحل اجرایی پرونده شرکت کند اما در تمامی مراحل دادرسی به متقاضیان کمک می کند تا راه درست را بشناسند و خودشان این مراحل اجرایی را با دانش حقوقی کافی پشت سر بگذارند.

کسانی که دارای کمبود وقت هستند و توانایی پیگیری حضوری پرونده را ندارند، بهتر است به جای مراجعه به وکیل مطالعه پرونده به سراغ یک وکیل پایه یک دادگستری بروند و از صفر تا صد پرونده خود را به او بسپارند. در نتیجه به عنوان یک قاعده کلی باید گفت که افراد باید  قبل از انتخاب وکیل در ابتدا شرایط خود را بسنجند تا بتوانند به درستی تصمیم گیری کنند.

وکیل مطالعه پرونده چه ویژگی هایی دارد؟

وکیل مطالعه پرونده باید دارای خصوصیات و ویژگی هایی باشد تا بتوان جریان پرونده های خود را به او واگذار کرد و از او کمک گرفت. به چند مورد از ویژگی های وکیل مطالعه پرونده اشاره می کنیم تا بتوانید  اطلاعات جامع و کاملی در مورد او بدست آورید و با دید روشنتر و آگاهانه طرحی در مورد انتخاب این وکیل حرفه ای و متخصص تصمیم گیری کنید.

اولین و مهم ترین ویژگی که وکیل مطالعه پرونده باید داشته باشد آن است که دارای دانش حقوقی باشد و بر قواعد حقوقی تسلط داشته باشد تا بتواند جریان پرونده و مسائل پیش آمده برای موکل خود را به بهترین نحو ممکن مورد بررسی قرار دهد و آنها را با قانون تطبیق دهد تا راه قانونی نسبتا مناسب و معقولانه ای را برای آنها پیدا کند.. حقیقت آن است که برخی از وکلا با وجود داشتن دانش حقوقی بر متن قانون مسلط نیستند و همین موضوع باعث می شود تا نتوانند در جریان دادرسی پرونده راه و روش  نسبتا خوبی  را به موکلان خود پیشنهاد دهند.

از دیگر ویژگی هایی که شما باید در مورد وکیل مطالعه پرونده بدانید آن است که این وکیل حرفه ای باید دارای تجربه باشند و سال های زیادی را در زمینه این پرونده ها فعالیت کرده باشند تا بتوانند بر اساس تجربیات و توانایی هایی که دارند به متقاضیان خود کمک کنند. وکیلی که دارای تجربه باشد و سال های زیادی را در زمینه پرونده های مختلف فعالیت کرده باشد به خوبی می تواند بر اساس دانش و مهارت هایی که دارد کوتاهترین راه های حقوقی را به افراد پیشنهاد دهد تا بتوانند بدون اتلاف وقت جریان پرونده های خود را پیش ببرند. شاید در جریان پرونده های مختلف راه های قانونی بسیار زیادی وجود داشته باشد اما شما باید بدانید که هرکسی که دارای تجربه باشد می تواند از میان راه های قانونی مختلف آن راهی را پیشنهاد داد که دارای مراحل کوتاه تری باشد و باعث اتلاف وقت افراد شود.

وکیل مطالعه پرونده یکی از اون دسته افراد حرفه ای است که از اسرار موکل خود کاملا آگاه است و برای حفظ حریم موکل خود می کوشد. توجه داشته باشید که بر اساس قانون هر وکیلی که دارای پروانه وکالت است وظیفه دارد تا از حریم موکلان خود دفاع کند و در غیر این صورت، موکلان و حتی متقاضیان می توانند برای ارجاع مسئله عدم اعمال تعهدات وکیل به مراکز قانونی مراجعه کنند.

وکیل مطالعه پرونده وظیفه دارد تا در جلسات مشاوره حقوقی با موکل خود تمامی اطلاعات لازم را به او ارائه دهد و تمامی پرسش های او را پاسخ دهد. پس کاملا طبیعی است که یک وکیل مطالعه پرونده باید کاملا صبور باشد و جریان پرونده را با دقت بررسی کند و با موکل خود مشاوره کند تا راهنمایی های لازم را به او ارائه دهد.

مطالعه پرونده اصلا یعنی چه؟

به طور کلی وقتی فردی درگیر مسیر قضایی و قانونی می شود پرونده ای به آن اختصاص پیدا می کند. این پرونده تمامی اتفاقات قانونی و قضایی را از ابتدا تا انتها شامل می شود. به طوری که اولین برگ پرونده به معنی آخرین اقدام صورت گرفته  آخرین برگ پرونده به عنوان اولین اقدام که معمولا دادخواست یکی از طرفین دعوی است را شامل می شود. اما در این بین کارکرد وکیل مطالعه پرونده چیست؟ یعنی این فرد چه اقداماتی برای ما انجام می دهد و ما چه نیازی به او داریم؟ در ادامه با ما همراه باشید. می خواهیم بدانیم اولا یک پرونده قضایی از چه ارزش و اعتباری برخوردار است و بر اساس آن به مفاهیمی مانند مطالعه پرونده و کارکرد وکیل مطالعه پرونده بپردازیم. با ما همراه باشید.

پرونده، تنها چیزی که قانون به آن ارزش می گذارد!

نکته بسیار مهمی که باید در همین ابتدا در مورد یک پرونده قانونی به شما بگوییم این است که اساسا تنها چیزی که از نظر قانون اهمیت دارد همین پرونده است.

یعنی یک دعوی یا یک تعارض قانونی تنها از دید پرونده آن مورد بررسی قرار می گیرد. به بیان ساده تر دادگاه یا دادسرا یا هر مسیر قضایی دیگر همواره به این پرونده نگاه و به آن استناد می کنند. بنابراین هر چیزی خارج از این پرونده از اعتبار ساقط است. علت این موضوع نیز کاملا مشخص است.

 زیرا پرونده قانونی یک مفهوم کاملا حقوقی و قانونی دارد. این پرونده شامل تمام اتفاقاتی است که در یک مسیر قانونی رخ می دهد. این پرونده به نوعی تدوین می شود که مشخص می شود در هر موقعیت قانونی چه دستوراتی صادر شده و یا چه اتفاقاتی باید رخ می داده است.

نکته مهم دیگر این است که این پرونده به زبان حقوقی و قانونی تدوین می شود. یعنی شما نمی توانید خودسرانه این پرونده را تشکیل بدهید. این پرونده توسط دستگاه قضایی و به صورت اتوماتیک برای یک دعوی یا تعارض قانونی ایجاد می شود. حال ممکن است بخش عمده ای از این پرونده مربوط به شما باشد و یا شما بخشی از این پرونده باشید. مسئله مهم این است که این پرونده به زبان حقوقی و به شکل خاصی توسط دستگاه قضایی تدوین می شود.

بنابراین شما خواسته یا ناخواسته زمانی که به هر دلیل در یک مسیر قانونی قرار می گیرد عملا پرونده ای برای شما تشکیل می شود. این پرونده در اختیار دستگاه قضایی قرار دارد و در صورتی که صلاحیت شما ثابت شود یعنی مشخص شود که این پرونده مربوط به شماست می توانید به آن دسترسی داشته باشید.

در اینجا دو سوال بسیار مهم وجود دارد. اول این که دسترسی شما به پرونده چه سودی دارد و دوم این که شما چگونه می توانید این پرونده را مورد مطالعه قرار دهید؟ با پاسخ به این سوال ها می توان رفته رفته به کارکرد وکیل مطالعه پرونده رسید. با ما همراه باشید.

پرونده یعنی تمام مسیر قضایی شما

همانطور که گفتیم شما با ورود به یک مسیر قضایی در واقع بخشی از یک پرونده قانونی می شوید. این پرونده به شما نشان می دهد که هم اکنون در چه موقعیتی قرار دارید و چه اتفاقاتی از نظر قانونی برای شما افتاده است.

بنابراین شما با در اختیار داشتن اطلاعات این پرونده می توانید موقعیت قانونی دعوی را بررسی کنید و بر اساس دستورات صادره یا اتفاقات افتاده و مدارک و مستندات موجود در پرونده اقدامات آینده خودتان را طراحی کنید.

به بیان ساده تر شما برای حل یک مسئله باید صورت مسئله و ابزارهای مربوط به آن را داشته باشید. بنابراین شما برای این که بتوانید در یک دعوی موفق شوید و مسئله مربوط به آن را حل کنید باید ابتدا بدانید که از دید قانون دعوی در چه موقعیتی است و قانون چه دیدگاهی نسبت به آن دارد. همچنین شما باید بدانید که چه مدارکی به دادگاه ارائه شده است و چگونه می توانید از این مدارک در ادامه مسیر استفاده کنید.

در واقع پرونده قانونی تنها چیزی است که عملا در اختیار شما قرار دارد و به شما نشان می دهد که قانون چه دیدگاهی نسبت به دعوی مطرح شده دارد. به این نکته توجه کنید که پرونده دید قانون نسبت به این دعوی است. یعنی شما ممکن است استنباط دیگری از دعوی داشته باشید و یا مسائل کلی مطرح شده در آن را به خوبی ندانید. پرونده به شکل کلی و جزئی سعی می کند از ابعاد مختلف به یک مسئله نگاه کند. از این رو در مسیر قضایی به جای این که به حرف یا استناد شما توجه شود عمدتا به موارد موجود در پرونده اشاره می شود. این پرونده قانونی است که در این مسیر اهمیت دارد. زیرا بر اساس دیدگاه قانون تدوین شده است. این نکته ای است که باید به آن دقت و توجه داشته باشید.

آیا می توانید یک پرونده را مطالعه کنید؟

شما می توانید این پرونده را مطالعه کنید و هیچ منع قانونی برای خود شما وجود ندارد. اما سوال اصلی اینجاست که آیا شما می توانید ادراک درستی از این پرونده و موارد ذکر شده در آن داشته باشید؟

در واقع این پرونده به زبان حقوق و قانون نوشته و تدوین شده است. یعنی شما باید با قانون و اصطلاحات و بسیاری دیگر از مفاهیم آن آشنا باشید تا بتوانید به طور کامل یک پرونده را درک کنید. اما آیا می توان انتظار داشت که تک تک افراد جامعه این توانایی و ادراک را داشته باشند؟

امروز قوانین به اندازه ای سخت و پیچیده شده است که نمی توان انتظار داشت همه افراد جامعه به سادگی آن را درک کنند. در واقع امروز قانون و حقوق به نوعی یک رشته تخصصی و آکادمیک محسوب می شود. یعنی هرکسی که می خواهد قوانین را به درستی درک کند و با آن آشنایی خوبی داشته باشد باید به صورت تخصصی در آن تحصیل کند و به نوعی شغل و آینده خود را بر اساس قانون برنامه ریزی کند. از این رو نمی توان انتظار داشت که همه افراد جامعه بتوانند دست به این کار بزنند. در واقع این کار اصلا منطقی نیست. زیرا یک جامعه نیاز به انواع مشاغل و تخصص ها دارد. بنابراین نمی توان انتظار داشت که همه افراد جامعه نسبت به مفهوم پیچیده ای به نام قانون تخصص و ادراک کامل و کافی داشته باشند.

اما مسئله اینجاست که در یک مسیر قضایی شما باید از قانون ادراک درستی داشته باشید. به هر حال نیاز است که شما بدانید در پرونده قضایی شما چه مواردی ذکر شده است و چه کاری باید انجام دهید. همچنین به جز شما و کسی که از جانب شما به عنوان وکیل معرفی شده باشد کس دیگری حق بررسی و بازبینی پرونده را ندارد. اما همانطور که گفتیم بسیاری از افراد جامعه توانایی فهم یک پرونده قضایی را دارند. این جاست که وکیل مطالعه پرونده کارکرد خودش را می تواند نشان دهد.

وکیل مطالعه پرونده چه کاری انجام می دهد؟

به طور کلی کمتر کسی با هدف فهم درست یک پرونده قضایی سراغ وکیل می رود. در واقع افراد بدون توجه به موجودیت پرونده تنها به دنبال این هستند که بتوانند مسئله قانونی خودشان را حل کنند. از این رو با مراجعه به یک وکیل یا مشاوره حقوقی سعی می کنند کار خودشان را حل کنند.

اما نکته ای که وجود دارد در برخی از موارد وکیل این حق را دارد که پیش از پذیرفتن یک پرونده، آن را مطالعه کند و بر اساس اطلاعات موجود در پرونده و راهکارهای موجود اقدام به پذیرش یا رد آن کند.

از این رو در این جا آن وکیل با عنوان وکیل مطالعه پرونده و با اخذ یک وکالت نامه رسمی با محدودیت مطالعه پرونده به دستگاه قضایی مراجعه کرده و پرونده را مورد مطالعه قرار می دهد. سپس بر اساس موارد مندرج در این پرونده می تواند راهنمایی های دقیق تری را به فرد ارائه بدهد.

به بیان ساده تر یک وکیل بر اساس دانشی که در اختیار دارد می تواند مفاهیم موجود در پرونده را متوجه شود. سپس بر اساس این مفاهیم می تواند آینده قانونی آن را به نوعی تصویر کند و متوجه می شود که آیا می تواند برای این پرونده کاری انجام دهد یا خیر.

این موارد معمولا زمانی رخ می دهد که یک وکیل از نیمه راه استخدام شود و تقریبا از هیچ چیزی اطلاعی نداشته باشد. یادتان باشد که شرح واقعه توسط شما تنها می تواند یک کلیت برای وکیل محسوب شود. مادامی که وکیل به طور کامل نداد که در پرونده شما چه خبر است و چه اتفاقاتی برای پرونده شما رخ داده نمیتواند راهنمایی درستی به شما داشته باشد.

بنابراین وکیل مطالعه پرونده بر اساس وکالتی که از شما دارد می تواند به پرونده قضایی دسترسی داشته باشد و آن را مورد مطالعه قرار دهد و بر اساس موارد موجود در آن به خوبی مشخص کند که موقعیت قانونی شما چیست و چه کارهایی می توانید انجام دهید. این کاری است که شما می توانید از یک وکیل مطالعه پرونده انتظار داشته باشید که برای شما انجام دهد.

وکیل مطالعه پرونده در جریان پرونده های کیفری چه می کند؟

وکیل مطالعه پرونده از تمامی مسائل مربوط به پرونده های کیفری و مدنی آشنایی دارد و میتواند بهترین راه های حقوقی را به آنها پیشنهاد داد تا جریان پرونده های خود را به بهترین نحو ممکن مورد حل و فصل قرار دهند. به چند مورد از نکات قانونی و مهمی که توسط وکیل مطالعه پرونده در مورد پرونده های کیفری به افراد ارائه می شود اشاره می کنیم:

 متهم باید در اسرع وقت، از موضوع و ادله اتهام انتسابی آگاه و از حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در این قانون بهره‌مند شود. بازپرس پس از پایان تحقیقات و در صورت وجود دلیل کافی بر وقوع جرم، به متهم یا وکیل وی اعلام می‌کند که برای برائت یا کشف حقیقت هر اظهاری دارد به عنوان آخرین دفاع بیان کند. هرگاه متهم یا وکیل وی در آخرین دفاع، مطلبی اظهار کند یا مدرکی ابراز نماید که در کشف حقیقت یا برائت مؤثر باشد، بازپرس مکلف به رسیدگی است.

هرگاه مرتکب جرم پیش از صدور حکم قطعی مبتلا به جنون شود، تا زمان افاقه، تعقیب و دادرسی متوقف می شود. مگر آنکه در جرائم حق الناسی شرایط اثبات جرم به نحوی باشد که فرد مجنون یا فاقد هوشیاری در فرض افاقه نیز نتواند از خود رفع اتهام کند. در این صورت به ولی یا قیم یا سرپرست قانونی وی ابلاغ می شود که ظرف مهلت پنج روز نسبت به معرفی وکیل اقدام نماید. در صورت عدم معرفی، صرف نظر از نوع جرم ارتکابی و میزان مجازات آن وفق مقررات برای وی وکیل تسخیری تعیین می شود و تعقیب و دادرسی ادامه می یابد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره با وکیل

09124857572

Call Now Buttonبا یک کلیک تماس بگیرید
×