صیغه 99 ساله

صیغه 99 ساله (3)

با گروه عدالت نویسان در وقت و هزینه صرفه جویی کنید

صیغه 99 ساله

هر آنچه لازم است در مورد صیغه 99 ساله بدانید

صیغه 99 ساله چیست؟ آیا تا بحال در مورد آن شنیده اید؟ طبیعتا برخی از افراد آگاهی کافی از این نوع صیغه را ندارند. شما عزیزان با ما همراه باشید تا اطلاعات لازم و کافی را در این مورد کسب کنید.

 در حقیقت صیغه 99 ساله یک نوع عقد موقت می باشد که به مدت 99 سال تعیین می شود. به خاطر داشته باشید که این نوع از عقد، فرقی با عقد های دیگر ندارد ( عقد های موقت در مدت زمان کم و زیاد).

می توان گفت صیغه 99 ساله یک نوع ازدواج موقت می باشد که برای تشکیل محرمیت و در مقابله با گناه صورت می گیرد. این نوع از صیغه و همچنین عقد موقت در شناسنامه تثبیت نمی شوند. اما این وصلت به حالت شرعی در می آید. هنگامی که خطبه عقد بین طرفین خوانده شود، محرمیت بین آن ها صورت می گیرد. همانطور که می دانید برخی از افراد اقدام به ازدواج سفید می کنند. این امر اصلا مورد پسند نمی باشد و در شرع اسلام مورد تایید نمی باشد. در صورتی که افراد این کار را انجام دهند، دچار مجازات می شوند.

شایان ذکر است که صیغه 99 ساله تفاوتی با صیغه معمولی ندارد. تفاوت میان این دو نوع صیغه در مدت زمان آن ها می باشد. به این صورت که مدت زمان صیغه 99 ساله بیشتر از صیغه معمولی می باشد. صیغه معمولی با توجه به مدت زمان کمی که دارد هنگام پایان یافتن مدت زمان محرمیت زوجین در صورت تمایل می توانند نسبت به تمدید آن اقدام نمایند.

در نتیجه می توان گفت هیچ تفاوتی میان صیغه معمولی و صیغه 99 ساله وجود ندارد و طرفین ملزم به رعایت همه احکام شرعی و قوانین و مقررات می باشند.

تفاوت های میان صیغه 99 ساله و عقد دائم

1_ همانطور که از اسم صیغه 99 ساله مشخص است تعیین مدت زمان این وصلت واجب است. در حالی که در عقد دائم لازم به تعیین زمان نمی باشد.

2_ در صیغه 99 ساله طرفین ارثی از یکدیگر نمی برند. اما زوجین بعد از محرم شدن در عقد دائم از همدیگر ارث می برند.

3_ در عقد دائم امکان تعیین مهریه بعد از عقد وجود دارد. در صیغه 99 ساله باید قبل از محرم شدن مهریه تعیین شود.

4_ در عقد دائم زنان ملزم هستند که با اطلاع از همسر از منزل خارج شوند. در صیغه 99 ساله چنین موردی وجود ندارد. مگر هنگامی که زن وظایف مهم زناشویی را به نحوه درست انجام ندهد. یا با انجام دادن این کار حق طرف مقابل ضایع شود.

5_ یکی از وظایف قانونی و شرعی مرد در عقد دائم، پرداخت نفقه همسر ( زن) است. درحالی که در صیغه 99 ساله مرد تا زمانی که شرطی میان او و طرف مقابلش ( زن)  صورت نگیرد، ملزم به پرداخت نفقه نمی باشد.

6_ در صیغه 99 ساله امکان درج شرط عدم رابطه جنسی وجود دارد. توجه داشته باشید که امکان قرار دادن این شرط در عقد دائم طبق نظر فقها وجود ندارد.

7_ با توجه به قانون و فقه، در عقد دائم مردان می توانند چندین همسر داشته باشند و باید حق همبستری میان همه همسران کاملا مساوی باشد. در صیغه 99 ساله چنین شرایطی وضع نشده است.

شرایط صیغه 99 ساله چگونه می باشد

یک سری قوانین و قواعد وجود دارند که طرفین باید آن ها را رعایت کنند. می توان به نمونه ای از آن ها اشاره کرد.

1_ لازم به ذکر است که در انجام عقد موقت ( صیغه 99 ساله)، تنها رضایت زوجین ملاک نمی باشد. بایستی صیغه توسط وکیل یا عاقد جاری شود. با توجه به نظر برخی از فقها، می توان متن عقد نامه را به زبان فارسی بیان نمود.

2_ مشخصا رضایت طرفین در صیغه 99 ساله یک شرط ضرور و بسیار مهمی است. چنانچه یکی از طرفین با اکره و در اثر اجبار این وصلت را انجام دهد، صیغه باطل می شود.

3_ یکی دیگر از شرایط های موجود در صیغه 99 ساله رضایت پدر است که برای دختر باکره کاملا واجب و ضروری می باشد.

4_ توجه داشته باشید که به علت طولانی بودن مدت زمان صیغه 99 ساله، آن را با عقد دائم اشتباه نگیرید.

بخشیدن مدت زمان صیغه

همانطور که اشاره شد، تفاوت هایی میان عقد دائم و صیغه 99 ساله وجود دارد. یکی از تفاوت های آن ها در روش انحلال می باشد. با توجه به ماده 1120 قانون، روش انحلال صیغه ( عقد موقت)، انقضای مدت و بذل مدت زمان می باشد. بذل مدت به معنی بخشیدن مدت زمان عقد موقت است. انقضای مدت هم به معنای اتمام شدن مدت زمان صیغه می باشد. در حقیقت بخشیدن مدت زمان صیغه، با توجه به شرع و قوانین اختیار آن به مرد داده شده است. یک مرد تا هر وقت که خواهان باشد، می تواند مدت زمان باقی مانده از عقد موقت (صیغه) را به زن ببخشد و به رابطه خاتمه دهد. شایان ذکر است که برای بخشیدن مدت زمان صیغه، رضایت زن لازم نیست. در صورت وجود شرایط زیر زن قادر است با مراجعه کردن به دادگاه، درخواست الزام طرف مقابل را به بذل مدت ارائه دهد.

1_ رعایت نکردن حقوق ضرور و مهم زن

2_ طولانی بودن مدت زمان عقد

3_ به وجود آوردن مشکلات و ایجاد حرج و عسر زن

4_ و…

طبیعتا ممکن است برخی از افراد اعتقادی به صیغه 99 ساله نداشته باشند و آن را ناپسند بشمارند. با توجه به قانون منعی در انجام این وصلت نیست. همچنین باید مدت زمان شروع و پایان یافتن این کار برای طرفین کاملا مشخص و معلوم باشد.

در صورتی که در صیغه 99 ساله مدت زمان ذکر شود اما شروع و پایان آن مشخص نباشد، ممکن است موجب برخی از مشکلات شود و طرفین از لحاظ مدت زمان دچار اشتباه و شبه شوند. لازم است که طرفین قبل از محرمیت و انجام دادن این وصلت تمامی شرایط و درخواست های خود را ارائه دهند. همچنین در برخی از موارد وجود یک شاهد می تواند به طرفین کمک کند. امید است کسانی که این وصلت را سر می گیرند دچار مشکل نشوند. همچنین طرفین باید با احترام به نظر و عقاید یکدیگر شرایط و قوانین را رعایت کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره با وکیل

09124857572

Call Now Buttonبا یک کلیک تماس بگیرید
×