هیئت نظارت

هیئت نظارت (4)

با گروه عدالت نویسان در وقت و هزینه صرفه جویی کنید

هیئت نظارت

هیئت نظارت یک نهاد غیر اجرایی است که ماموریت آن اطمینان از عملکرد صحیح یک شرکت و گزارش به سهامداران است. شیوه اداره شرکت های سهامی عام یا بر اساس فعالیت هیئت نظارت و هیئت مدیره است یا تنها با هیئت مدیره مدیریت می باشد. کمیته نظارت به عنوان یک نهاد غیر اجرایی دارای ویژگی هایی است که برخی از شرکت ها بر آن تاکید دارند. تفاوت بین این دو نوع سازمان به چند عنصر مربوط می شود: ماموریت ها، مسئولیت ها یا ترکیب هیئت نظارت و هیئت مدیره.

نحوه عملکرد هیئت نظارت

هیئت نظارت به عنوان بخشی از ماموریت های خود،  رئیسی  را منصوب می کند که نقش او ارتباط با هیئت مدیره و همچنین رهبری جلسات مربوط به یک رویداد استثنایی است (اقدامی که در مورد دارایی ها مستلزم تشکیل جلسه عمومی فوق العاده است). این هیئت حداقل هر سه ماه یکبار به منظور کنترل اقدامات انجام شده توسط هیئت مدیره و همچنین حساب های  شرکت سهامی عام تشکیل جلسه می  دهد.

اختیارات اعطا شده به هیئت نظارت

این نوع کمیته باید از حقوق کافی برخوردار باشد تا بتواند ماموریت های خود را انجام دهد.

قدرت تعیین رئیس کمیته راهبری و همچنین اعضای آن را دارد.

او حساب ها و همچنین  مدیریت خوب  شرکت سهامی عام را تایید می کند.

این هیئت می تواند مجمع عمومی سهامداران را تشکیل دهد. همچنین در مورد برخی اعمال مانند فروش یک قطعه ملک، سرمایه گذاری های خاصی که اولویت تلقی می شود مانند اصلاح زنجیره تولید و غیره قدرت تصمیم گیری دارد.

چه کسی می تواند عضو هیئت نظارت باشد؟

ترکیب هیئت نظارت دارای 9 تا 18 عضو است که نماینده سه کالج مجزا هستند:

مسئولان محلی

اعضای کارکنان شرکت

برخی از شخصیت های واجد شرایط

هر شخص حقیقی یا حقوقی می تواند بدون محدودیت، به استثنای موارد ذکر شده در بالا، در محدوده 5 ماموریت متوالی منصوب شود. این سهامداران هستند که افرادی را انتخاب می کنند که در مجمع عمومی به نمایندگی از آن ها برای مدت تعیین شده در اساسنامه که می تواند تا 6 سال باشد، حضور داشته باشند.

ابزارهای مدیریت هیئت نظارت

هیئت نظارت تنها نهاد حاکمیتی یک شرکت سهامی عام نیست، زیرا با همکاری هیئت مدیره کار می کند. بنابراین او نقش تصمیم گیرنده مشترک را دارد. ماموریت های آن عمدتا شامل انتصاب رئیس و اعضای هیئت مدیره و همچنین نظارت بر مدیریت آن ها است. این شورا این آزادی را دارد که تمام اسنادی را که می خواهد در طول ماموریت خود تایید کند. این کمیته همچنین باید موافقت خود را در مورد استراتژی شرکت اعلام کند.

هیئت نظارت چه ویژگی هایی دارد؟

1. وظایف کمیته نظارت و اهداف آن

در یک شرکت سهامی عام، یک هیئت نظارت، مدیریت انجام شده توسط هیئت مدیره را کنترل می کند و ماموریت های مختلف تصمیم گیری مشترک را انجام می دهد. بدین ترتیب اعضای هیئت مدیره را منصوب، عزل و حق الزحمه آنها را تعیین می کند. کمیته نظارت همچنین پس از پایان سال مالی حساب ها را تایید می کند. 

ترکیب هیئت نظارت از 3 تا 18 عضو می باشد. پس از ادغام، این تعداد می تواند حداکثر به 24 برای مدت سه سال افزایش یابد. وظایف یکی از اعضای کمیته نظارت با وظایف اعضای هیئت مدیره کاملا ناسازگار است. این نهاد نظارتی توسط یک رئیس و یک نایب رئیس به انتخاب همه اعضا اداره می شود.

با توجه به اهداف تعیین شده، این نهاد از شرکت گزارش مدیریت و گزارش حاکمیت شرکتی را به مجمع عمومی ارائه می کند.

2. ارتباط کمیته نظارت با مدیرعامل

فراتر از ترکیب هیئت نظارت، لازم به ذکر است که این نهاد مسئول تعیین اعضای هیئت مدیره و در صورت لزوم، مدیر عامل است. دوره ماموریت آن ها به طور کلی 4 سال است، اما می تواند بین 2 تا 6 سال باشد.

3. مسئولیت قانونی هیأت نظارت

مسئولیت نهاد ناظر فراتر از تصور ساده از ترکیب هیئت نظارت محدود است. در خصوص سوء مدیریت، اعضای کمیته نظارت هیچ گونه مسئولیتی در قبال شرکت و اشخاص ثالث ندارند.آنها در صورت تقصیر شخصی در اجرای مأموریت خود مسئول هستند.

روش مناسب برای تعیین اعضای هیئت مدیره توسط کمیته نظارت

یکی از وظایف اصلی هیئت نظارت، انتصاب، عزل و تعیین حق الزحمه اعضای هیئت مدیره است. این مأموریت به ویژه استراتژیک است، زیرا شامل انتصاب مدیر کل نیز می شود.

چنین مسئولیتی مستلزم دستیابی به پایگاه گسترده ای از پروفایل های اجرایی است که احتمالا با الزامات نقش عضو هیئت مدیره مطابقت دارد. هیئت نظارت همچنین باید بتواند به تجربیات، موقعیت مکانی و حوزه های مختلف تخصص آن ها دسترسی داشته باشد.

در حالت ایده آل، کمیته نظارت نیز مانند کمیته های انتصابات، علاقه مند به دستیابی به ابزاری برای تجزیه و تحلیل ترکیب هیئت مدیره است .این هیئت باید تعیین کند که آیا مهارت ها مکمل هم هستند؟ آیا هیئت مدیره به اندازه کافی تنوع جنسیت، سن و مشخصات را برای اطمینان از عملکرد واقعی نشان می دهد؟

تسهیل در راستی آزمایی فعالیت های هیئت مدیره

کمیته نظارت گزارش فعالیت هیئت مدیره را به صورت فصلی تجزیه و تحلیل می کند. همچنین حساب ها را در پایان هر سال مالی تایید می کند، بنابراین نقشی مشابه کمیته حسابرسی ایفا می کند. این ماموریت شامل تکیه بر یک ابزار تبادل اطلاعات فوق امن و با استفاده آسان است.

بنابراین، برای کار موثر، هیئت مدیره می تواند خود را به یک ابزار همکاری آنلاین مجهز کند که هدف آن تسهیل ارتباط با هیئت اجرایی است. این نوع راه حل امکان حاشیه نویسی اسناد و دریافت اطلاعیه در صورت اظهار نظر سایر اعضای کمیته را فراهم می کند.

یک کمیته نظارت با کنترل کاملبینش هایتجاری

وظیفه نهایی هیئت نظارت این است که جهت گیری های استراتژیک که توسط هیئت مدیره اتخاذ شده است را تایید کند. این نقش مستلزم آن است که اعضای هیئت مدیره در زمان واقعی در مورد محیط کسب و کار و خطرات و فرصت های آن بیاموزند. بنابراین کمیته نظارت تلاش در جهت دستیابی به ابزار هوش تجاری دارد.

راه حل های هوش تجاری داده های به روز شده روزانه را در مورد شرکت و بخش آن جمع آوری می کند. آنها با ایجاد هشدارهای متناسب با موضوعات مورد علاقه شرکت در زمان اعضای کمیته صرفه جویی می کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره با وکیل

09124857572

Call Now Buttonبا یک کلیک تماس بگیرید
×