معاملات افراد غیر رشید

معاملات افراد غیر رشید (33)

با گروه عدالت نویسان در وقت و هزینه صرفه جویی کنید

معاملات افراد غیر رشید

آیا تاکنون چیزهایی درباره معاملات افراد غیر رشید شنیده اید؟ معاملات افراد غیر رشید طبق قانون باطل است زیرا یکی از شرط اصلی برای صحت قرارداد اهلیت داشتن طرفین قرارداد است و افراد غیر رشید طبق قانون اهلیت ندارند. معاملات افراد غیر رشید به دلیل نقص اراده و نداشتن عقل معاش، باطل می باشد. در ادامه این مقاله به نکات حقوقی معاملات افراد غیر رشید خواهیم پرداخت لطفا تا پایان مقاله همراه ما باشید.

منظور از معاملات افراد غیر رشید چیست؟

همانطور که گفته شد؛ معاملات افراد غیر رشید باطل است زیرا افراد غیر رشید یا سفیه به عنوان افراد محجور شناخته می شود. به افراد غیر رشید و یا افراد مجنون و نابالغ محجور گفته می شود. طبق ماده 212 قانون مدنی؛ معامله با اشخاصی که بالغ یا عاقل یا رشید نیستند به واسطه عدم اهلیت باطل است. این افراد برای انجام معاملات باید از طریق سرپرست یا قیم قانون خود اقدام نمایند. همچنین طبق قانون 190 قانونی مدنی، برای صحت معاملات افراد غیر رشید شرایط ذیل نیاز است؛

قصد طرفین و رضای آنها در خصوص انجام معاملات افراد غیر رشید، اهلیت طرفین و رضای آنها، اهلیت طرفین، موضوع معین که مورد معامله باشد و مشروعیت جهت معامله است. پس به طور کلی افرادی که عقل و ذکاوت معاش نداشته باشند غیر رشید گفته می شود. غیر رشید کسی است که دخل و تصرف در حقوق مالی خود عقلانی نیست زیرا اموال خود را غیر عقلانی صرف می کند. سفه یک کیفیت انسانی است و افرادی که سفه هستند اموال خود را به شایستگی خرج می کنند. افرادی که به عنوان رشید شناخته می شوند ممکن است در انجام معاملات فریب بخورند و یا اموال خود را به شکل صحیحی خرج نکنند. این موارد دلیل بر سفاهت شخص نمی باشد. به طور کلی برای انجام معاملات لازم است افراد اهلیت داشته باشد. معاملات افراد غیر رشید بایستی به واسطه سرپرست و یا قیم قانونی افراد محجور انجام شود.

دلایل باطل بودن معاملات افراد غیر رشید کدام است؟

آیا می دانید دلایل باطل بودن معاملات افراد غیر رشید کدام است؟ با استناد با ماده 212 و 190 قانون معاملات افراد غیر رشید به دلیل نداشتن اهلیت و عقل و ذکاوت معاش باطل است. افرادی که دارای سفه و یا عقل معاش نیستند ممکن است تمامی اموال خود را از راه ناصحیح خرج نماید. یا اینکه به واسطه افراد سودجو تمامی اموال و دارایی خود را از دست بدهند. حتی طبق قانون در خصوص معاملات افراد غیر رشید، افراد محجور اهلیت دریافت ارثیه خود را تا رشید شدن و رسیدن به سن قانونی نخواهند داشت. کسانی که وارد معاملات افراد غیر رشید شده اند به واسطه بطلان معامله مسئولیت آن بر عهده آنان است. زیرا افراد دارای اهلیت باید با افرادی که رشید و بالغ هستند معامله انجام بدهند. در غیر این صورت مسئولیت باطل شدن معاملات افراد غیر رشید را خواهد داشت. به طور کلی افراد محجور به دلیل عدم اهلیت نباید هیچ معامله ای را انجام دهند. محجوریت فقط شامل افراد غیر رشید و مجنون و نابالغ نمی باشد بلکه هر فردی که صلاحیت در رسیدگی به اموال خود را نداشته باشد محجور است. تجار ورشکسته از افراد محجور شناخته می شود.

حکم معاملات افراد غیر رشید چیست؟

گفتیم که قانون معاملات افراد غیر رشید را باطل اعلام کرده است زیرا فاقد اهلیت و ذکاوت معاش است. طبق قانون هر داد و ستدی باید با شروط قانونی و ضوابط و بر اساس مفاد قانونی صورت بگیرد قانون اعلام کرده است که طرفین معاملات باید دارای اهلیت باشند. به این معنی که سن و عقل قانونی و مناسب برای انجام کاری را داشته باشد. در غیر این صورت فرد به دلیل عدم اهلیت مجاز به انجام معاملات نمی باشد. پس در نتیجه معاملات افراد غیر رشید به دلیل نداشتن سن قانونی بایستی در دادگاه حکم بر بطلان آن صادر شود.

قانون به دلیل صلاح مردم و به دلیل اعتبار معاملات صورت گرفته معاملات افراد غیر رشید را باطل اعلام کرده و در صورتی که این معاملات صورت بگیرد دادگاه و مراجع قانونی حکم بر بطلان معامله صادر خواهند کرد. ممکن است سرپرست و یا قیم به دلیل انجام معاملات افراد غیر رشید به دادگاه معترض شوند و درخواست باطل شدن معامله را داشته باشند. در صورتی که به دادگاه ثابت شود که فرد غیر رشید بدون حضور قیم و یا سرپرست اقدام به انجام معامله کرده است حکم بر رد و باطل کردن معامله را صادر خواهد کرد و طرف مقابل را مسئول جبران خسارت می داند.

 انجام معاملات افراد غیر رشید به چه صورت است؟

آیا می دانید انجام معاملات افراد غیر رشید به چه صورت است؟همانطور که گفته شد معاملات افراد غیر رشید زمانی موضوعیت دارد که به واسطه سرپرست قانونی یا به واسطه قیم آنها صورت گرفته شده باشند. افراد غیر رشید به افرادی گفته می شود که به سن قانونی نرسیده باشند. این افراد محجور شناخته می شوند و فاقد اهلیت هستند و به این دلیل مجاز به انجام معامله بدون حضور سرپرست و یا قیم یا ولی قهری نخواهند بود. پس انجام معاملات افراد غیر رشید به واسطه حضور سرپرست و ولی دم انجام شده و ممانعت قانونی ندارد.

در برخی از شرایط که افراد غیر رشید ادعای رشد دارند و از این بابت درخواست رشد خود را به دادگاه ارائه می دهند. زمانی که حکم به رشد افراد صادر می شود. افراد طبق حکم رشد و به سبب دریافت این حکم صلاحیت و اهلیت انجام معاملات را خواهد داشت.

اقدام لازم برای انجام معاملات افراد غیر رشید چیست؟

آیا می دانید اقدام لازم برای انجام معاملات افراد غیر رشید چیست؟معاملات افراد غیر رشید در صورت ممانعت قانونی ندارد. همانطور که گفته شد؛ افراد غیر رشید برای انجام معاملات خود لازم است تا با سرپرست و یا ولی قهری و یا قیم خود برای معامله حضور داشته باشند. در حالتی دیگر افراد غیر رشید بایستی در صورت داشتن شرایطی لازم است دادخواست حکم رشد خود را به دادگاه حقوقی ارسال نماید. این دادخواست باید با مدارک و شواهدی به دادگاه ارائه شود. این مدارک شامل شناسنامه، شهادت شهود، گواهی پزشکی قانونی و سایر مدارک می باشد. چنانچه دادگاه حکم به رشد خواهان دادخواست صادر نماید فرد از محجوریت خارج شده است و فرد غیر رشید به حکم دادگاه رشید اعلام می شود. پس قوانین معاملات افراد غیر رشید برای فرد موضوعیت نداشته و این فرد از محجوریت خارج شده است. پس این افراد مجاز به انجام معاملات و دخل و تصرف در اموال خود می باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره با وکیل

09124857572

Call Now Buttonبا یک کلیک تماس بگیرید
×