ابطال سند رسمی

ابطال سند رسمی (1)

با گروه عدالت نویسان در وقت و هزینه صرفه جویی کنید

ابطال سند رسمی

ابطال سند رسمی

ابطال سند رسمی را می توان یکی از پیچیده ترین و سخت ترین کارهای قانونی دانست. زیرا سند رسمی سندی است که تحت حضور یک نماینده قانونی تدوین و ثبت شده است. از این رو نسبت به اسناد عادی از ارزش قانونی بسیار بالایی برخوردار است. از این رو ابطال سند رسمی نمی تواند کار چندان ساده ای باشد. از این رو در همین ابتدای کار پیشنهاد ما این است که از یک وکیل حرفه ای و با تجربه در این حوزه بهره بگیرید.

اگر بخواهیم به صورت خلاصه بیان کنیم اساسا ابطال سند رسمی تنها در صورتی امکان پذیر است که ثابت شود معامله و یا انتقال صورت گرفته باید فسخ و باطل شود. بر اساس این موضوع است که می توان اقدام به ابطال سند کرد. بنابراین ما در این مقاله بیشتر به دنبال این هستیم که بدانیم در چه شرایطی امکان ابطال معامله و فسخ آن وجود دارد.

چرا ابطال سند رسمی ؟

اولین سوالی که باید به آن پاسخ دهیم این است که اساسا چه زمانی نیاز به ابطال سند رسمی وجود دارد؟ به بیان ساده تر یک فرد چرا باید بخواهد درخواست ابطال سندی را داشته باشد؟

پاسخ کاملا ساده و مشخص است. اساسا زمانی فردی ادعایی خلاف بر ادعای سند داشته باشد برای این که بتواند ادعای خود را ثابت کند باید آن سند را باطل کند.

به طور مثال شما ادعایی بر مالکیت یک ملک دارید. اما سند رسمی این ملک به نام فرد دیگری است. حال شما به عنوان مدعی باید مدارکی را ارائه کنید که نشان دهد سند رسمی مالکیت این فرد معتبر نیست. معمولا در این جا باید نشان دهید که انتقال ملک به نام او غیر قانونی یا غیر شرعی و یا بدون در نظر گرفتن شرایط و تشریفات قانونی صورت گرفته است. در این حالت دادگاه با دستور ابطال سند رسمی ملک امکان اثبات ادعای شما را فراهم می کند.

اما در این مسیر باید بدانید که سند رسمی برای قانون اهمیت بسیار بالایی دارد. شما به سادگی نمی توانید باعث ابطال آن شوید. این که شما از چه مدارکی در این حوزه بهره بگیرید و در چه موقعیت هایی این مدارک را ارائه کنید می تواند تاثیر بسیاری در این موضوع داشته باشد.

موضوع دعاوی ابطال سند رسمی یکی از پیچیده ترین دعاوی در ایران محسوب می شود که طی سال های گذشته نیز گسترش زیادی پیدا کرده است. از این رو پیشنهاد ما این است که پیش از هر اقدامی از یک مشاوره یا وکیل حقوقی مناسب استفاده کنید. شاید گروه عدالت نویسان بتواند گزینه مناسبی برای این موضوع باشد.

با توجه به این مفاهیم گفته شده در بالا می توانیم سراغ چند راه مرسوم برای ابطال سند رسمی برویم. آماده اید؟ با ما همراه باشید.

صوری و غیر واقعی بودن سند

در انتقال سند و انجام شدن یک معامله اهلیت طرفین و رضایت آن ها اهمیت بسیار بالایی دارد و به عنوان یک اصل شناخته شده است. بنابراین اگر شما بتوانید ثابت کنید که این اهلیت از همان ابتدا وجود نداشته شما می توانید دستور ابطال سند رسمی به دست بیاورید.

نکته بسیار مهمی که در این بین وجود دارد این است که در انتقال ملک یا مال دارای سند رسمی باید قصد اصلی فرد با رضایت قلبی وجود داشته باشد. حال اگر فردی به خاطر فرار از دیون و به صورت غیر واقعی اقدام به انتقال سند کرده باشد، اساسا این معامله دارای اشکال شرعی و قانونی است. در صورتی که این موضوع ثابت شود خواهان می تواند نسبت به گرفتن دستور ابطال سند رسمی از دادگاه اقدام نماید.

ثبت سند با اسناد غیر واقع

در صورتی که انتقال سند به واسطه اسناد و مدارک غیر واقع و جعلی صورت گرفته باشد و این موضوع توسط دادگاه اثبات شود، اساسا قاضی دستور به ابطال سند رسمی می دهد.

به طور مثال اگر در معامله و انتقال سند فرد از یک شناسنامه یا یک مدرک جعلی بهره برده باشد و این سند به ثبت رسیده باشد، با اثبات این اتفاق خواهان می تواند نسبت به گرفتن دستور ابطال سند رسمی اقدام کند.

این موضوع به خصوص در حوزه ارث و میراث بسیار رایج است. ممکن است فردی با جعل مدارک حقی را از سمت سایر وراث یا متوفی مبنی بر مالکیت به خود منتقل کند. از این رو بر اساس این مدرک امکان انتقال و ثبت سند برای فرد فراهم می شود. حال وراث به عنوان خواهان و مدعی در صورتی که بتوانند ثابت کنند این انتقال بر اساس یک سند جعلی بوده است، دادگاه دستور ابطال سند رسمی را صادر می کند.

معارض بودن معاملات

یکی از شایع ترین اتفاقاتی که تحت کلاهبرداری در ایران رخ می دهد این است که فردی ملک را تحت عناوین مختلف به افراد مختلف می فروشد.

فرض کنید فروشنده ملکی را به فرد دیگر تحت عنوان سند رسمی به فروش می رساند. اما تا زمان انتقال سند خریدار تنها از یک سند غیر رسمی به نام مبایعه نامه می تواند بهره ببرد. حال طی این مدت زمان فرد فروشنده می تواند ملک را بر اساس همین سند به فرد دیگری به فروش برساند. حال در صورتی که انتقال مالکیت و سند رسمی به یکی از این خریداران صورت بگیرد، دادگاه دستور ابطال سند رسمی را صادر می کند. بنابراین می توان گفت که داشتن سند رسمی لزوما به معنی مالکیت آن نیست و در این چنین شرایطی قانون می تواند ناقض آن باشد.

ثبت سند جهت تضمین

یکی از شایع ترین رفتارهایی که در ایران رخ می دهد این است که سند رسمی به عنوان یک تضمین ارائه می شود. بگذارید با مثال این موضوع را توضیح دهیم.

فرض کنید که فردی به فرد دیگر مقداری پول قرض می دهد و در قبال آن سه دنگ از ملک او را به عنوان تضمین درخواست می کند. حال با بازگشت اصل پول، فرد حاضر به بازگرداندن این سند و انتقال آن به نام مالک اصلی نیست.

در این چنین شرایطی نیز دادگاه با در دست داشتن مدارک دستور ابطال سند رسمی را صادر می کند. به بیان ساده تر فرد با ارائه تعهدات و قراردادهایی که در مورد ضمانت وجود دارد می تواند دادگاه را قانع کند که دستور ابطال سند رسمی را صادر کند. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره با وکیل

09124857572

Call Now Buttonبا یک کلیک تماس بگیرید
×