وکیل ضرب و جرح

وکیل ضرب و جرح تهران (1)

با گروه عدالت نویسان در وقت و هزینه صرفه جویی کنید

وکیل ضرب و جرح تهران

وکیل ضرب و جرح تهران

ضرب و جرح یکی از افعال مجرمانه ای محسوب می شود که علیه تمامیت جسمانی فرد ممکن است رخ بدهد. بنابراین قانون گذار به دو منظور ضرب و جرح را نه تنها جزو اعمال مجرمانه، بلکه در دسته جنایات قرار داده است. منظور اول قانون از این اقدام ایجاد بازدارندگی برای جلوگیری از وقوع چنین جنایت و جرمی است و دیدگاه دوم قانون این است که به هر حال به صورت غریزی هیچ چیز در دنیا مهم تر از بدن انسان برای انسان نیست. بنابراین این کار باید با مجازات سنگینی پاسخ داده شود. از این رو وکیل ضرب و جرح تهران می تواند کار نسبتا سنگینی داشته باشد.

در واقع می توان گفت که وکیل ضرب و جرح تهران در دسته انواع وکلای گروه کیفری است. این دسته از وکلا همواره با مفاهیم جرم و جنایت سر و کار دارند. از طرف دیگر دادگاه های کیفری حساسیت های خاصی به همراه دارد. چرا که در این دادگاه ها در خصوص جان یا مال یا دارایی افراد تصمیم گیری می شود. بنابراین جو عمومی این دادگاه ها سنگین و حتی غیر قابل تصور است. بنابراین می توانیم حدس بزنیم که کار در چنین فضاهایی تا چه اندازه می تواند سخت و حتی غیر قابل تحمل باشد. این چنین است که گفته می شود وکلای گروه کیفری به خصوص وکلایی مانند وکیل ضرب و جرح تهران که ارتباط بسیار نزدیک تری با مفاهیم جنایی دارند کار سخت تری در پیش دارند.

برای درک این سختی و برای این که بدانیم اساسا با چه نوع مفهوم قانونی سر و کار داریم قصد داریم در ادامه از زوایای دید مختلفی به مفهوم ضرب و جرح نگاه کنیم. به بیان ساده تر می خواهیم بدانیم که قانون بر اساس چه فاکتورهایی این مفهوم در دسته جرائم و سپس در دسته جنایات قرار داده است. نگاه به این مفهوم و کارکرد قانونی آن می تواند ما را هر چه بیشتر به وکیل ضرب و جرح تهران و شناخت آن نزدیک کند. از این رو در ادامه از یک وکیل ضرب و جرح تهران خواسته ایم تا در کنار ما باشد. شما نیز همراه ما باشید.

ضرب و جرح چیست؟

اولین سوالی که باید به آن پاسخ دهیم تا گام محکمی به سمت فهم درست این قانون و کارکرد وکیل ضرب و جرح تهران برداریم این است که اساسا ضرب و جرح چیست و به چه معنی می باشد؟

ضرب و جرح از دو مفهوم جدایی از هم ” ضرب ” و ” جرح ” ساخته شده است. اگر بخواهیم کمی دقیق تر به این مفاهیم نگاه کنیم می توانیم اینگونه بیان کنیم که ضرب هر نوع ضربه ای است که عواقبی غیر از خونریزی و از هم گسستگی اندام بدن را داشته باشد. مانند کبودی، قرمزی و … . اما جرح به حالتی گفته می شود که اساسا همراه با خونریزی یا از هم گسستگی اندام بدن باشد. به طور مثال قطع عضو یک نوع جرح محسوب می شود و خراشی که در گوشه ای از بدن یک فرد افتاده باشد نیز جرح به حساب می آید.

بنابراین از یک ضربه ساده که باعث قرمزی اندام بدن می شود تا قطع عضو که  در آن عمدی در کار باشد را جرم ضرب و جرح می دانیم.

بر اساس این تعریف که وکیل ضرب و جرح تهران به ما ارائه داده می توانیم به چند نکته بسیار مهم و اساسی پی ببریم. اولا این که ضرب و جرح دامنه بسیار گسترده ای می تواند داشته باشد. این چیزی است که می توانیم به صورت عملی نیز به درستی در واقعیت نیز آن را مشاهده کنیم. چرا که هر ساله تعداد زیادی از دعوی ها در این حوزه تشکیل می شوند. دعوی هایی که از ساده ترین ضرب و جرح ها شروع میشود تا به قطع عضو و … برسد.

نکته مهم دیگری که وکیل ضرب و جرح تهران به درستی به آن اشاره می کند این است که اساسا هر موقعیتی در اجتماع به سبب حضور حداقل دو انسان در کنار یک دیگر این امکان را فراهم می آورد که دعوی مبنی بر ضرب و جرح اتفاق بیفتد. یکی از شایع ترین این دعوی ها که بسیار به وکیل ضرب و جرح تهران مراجعه می کنند در روابط زناشویی رخ می دهد. در واقع غالبا یکی از دلایل و اسنادی که به دادگاه در جریان طلاق زن و شوهر داده می شود در خصوص دعوی ضرب و جرح است. بنابراین بسیار ساده و روشن می توانیم بیان کنیم که دعوی ضرب و جرح یک دعوی بسیار گسترده است.

جرم ضرب و جرح چیست؟

حال گام دوم این است که بدانیم اساسا قانون چرا ضرب و جرح را به عنوان یک جرم شناسایی کرده است؟ روی بهتر این سوال این است که بپرسیم وکیل ضرب و جرح تهران چگونه می تواند ثابت کند عمل صورت گرفته همان جرم ضرب و جرح است؟ برای این کار باید کمی به عقب بازگردیم و نگاه کنیم که قانون چگونه انجام یا ترک یک فعل را به عنوان یک جرم شناسایی می کند.

در واقع قانون برای این کار از سه رکن استفاده می کند. رکن مادی، رکن معنوی و رکن قانونی سه رکنی است که اگر به صورت همزمان اثبات شود عملا جرم ثابت میشود. حال بر اساس این سه رکن اگر بخواهیم به جرم ضرب و جرح نگاه کنیم به چه چیزی می رسیم؟ بیایید با کمک یک وکیل ضرب و جرح تهران به آن پاسخ دهیم.

رکن مادی در واقع فعلیت جرم را بررسی می کند. اگر بخواهیم ساده تر بیان کنیم رکن مادی نشان می دهد که بر اساس انجام یا ترک فعل چه ضررهای مادی یا جانی قابل رویت یا قابل اثباتی به فرد یا افراد یا جامعه وارد شده است. در مورد ضرب و جرح این رکن به سادگی اثبات می شود. در واقع ضرب و جرح به عنوان یک عمل آسیب زننده خسارات جانی به فرد وارد می کند و فرد بر اساس این خسارات جانی چه به صورت ضرب و چه به صورت جرح می تواند رکن مادی را اثبات کند. در واقع وکیل ضرب و جرح تهران بر اساس تاییده ی پزشکی قانونی مبنی بر واقعی بودن خسارات ناشی از ضرب و جرح صورت گرفته می تواند به سادگی اقدام به اثبات رکن مادی کند.

در رکن معنوی نیت و قصد فاعل یا متهم مورد توجه قرار می گیرد. در واقع در این رکن عمدی یا غیر عمدی بودن ضرب و جرح مورد بررسی قرار می گیرد. ممکن است فاعل بدون آن که بخواهد و بر اساس یک اتفاق آسیبی به فرد زده باشد. در این صورت او را نمی توان مجرم دانست. اما اگر ثابت شود که فرد با نیت و قصد قبلی و با هدف آسیب زدن به فرد اقدام کرده باشد اساسا این رکن اثبات می شود. مهمترین کارکرد وکلا به خصوص وکیل ضرب و جرح تهران در این رکن است. در واقع وکلا در گام اول از موکلین خود به عنوان متهم می خواهند که اقرار یا اعتراف نکنند. زیرا اعتراف مهمترین راه اثبات رکن معنوی است. در صورت عدم اعتراف و اقرار نوبت به بررسی مدارک ضمنی می رسد. با بررسی مدارک و شواهد مختلف در نهایت دادگاه تصمیم می گیرد که این اتفاق عمدی بوده است یا خیر.

در رکن سوم که به رکن قانونی معروف است باید مصداق قانونی فعل وجود داشته باشد. یعنی قانون گذار باید نسبت به فعل صورت گرفته یا ترک فعل صحبت کرده باشد و مصادیق آن را مشخص کرده باشد. همچنین در قانون باید نسبت به این فعل مجازات هایی نیز مشخص شده باشد. بنابراین در این جا کارکرد وکیل ضرب و جرح تهران این است که بتواند بر اساس فعل صورت گرفته و بر اساس این که در کدام سمت دعوی قرار دارد ضرب و جرح صورت گرفته را خارج از ظرف قانونی یا در دل ماده قانونی مشخص بیان کند. این کارکردی است که در این حوزه انتظار داریم یک وکیل ضرب و جرح تهران برای ما انجام دهد.

بنابراین وکیل ضرب و جرح تهران و به طور کلی قانون بر اساس این سه رکن می توانند اثبات کنند که فعل صورت گرفته به عنوان یک جرم شناسایی شود یا خیر؟ در صورتی که ضرب و جرح صورت گرفته به عنوان یک جرم شناخته شود مجازات های مربوطه و متناسب با آن اعمال می شود. این نکته ای است که باید به آن توجه داشته باشید.

وکیل ضرب و جرح تهران و مفهوم جنایت

اما همانطور که بیان کردیم به طور کلی ضرب و جرح نه تنها به عنوان یک جرم بلکه به عنوان یک جنایت نیز شناخته می شود، اما چرا؟ در واقع سوال درست این است که اساسا جنایت در قانون چیست و چه مفهومی دارد؟ زمانی که گفته می شود یک جرم به عنوان جنایت شناخته می شود، قانون نسبت به آن چه عملکردی از خود نشان می دهد؟

به طور کلی جرم یک مفهوم بسیار کلی در قانون کیفری محسوب می شود. اگر بخواهیم ساده توضیح دهیم هر عمل خلاف قانونی که برای آن مجازات تعیین شده باشد یک جرم محسوب می شود. در بالا نیز به طور دقیق تر در خصوص اثبات جرم صحبت کردیم. اما جنایت چیست؟

جنایت را می توان بخشی از جرم دانست که علاوه بر داشتن سه رکن مادی، رکن معنوی و رکن قانونی شرایط دیگری نیز دارد. در حالت کلی جنایت به فعلی گفته می شود که بر علیه یک فرد یا جامعه صورت گرفته باشد. یعنی بر اساس این فعل جان یا ناموس فرد یا افرادی در جامعه مورد تهدید قرار گرفته باشد. به طور مثال قتل به سبب این که بر علیه جان فردی صورت گرفته است به عنوان یک جنایت شناخته می شود. از این رو می توان گفت که جرم ضرب و جرح به سبب این که بر علیه تمامیت جسمی فردی صورت گرفته به عنوان یک جنایت نیز شناخته می شود.

وقتی یک جرم به عنوان جنایت نیز شناخته می شود حساسیت قانون نسبت به آن بیشتر می شود. چرا که اولا قانون دوست ندارد جنایت در جامعه گسترده شود و ثانیا این گونه جرائم بر علیه جان یا ناموس بوده است.  بنابراین قانون معمولا مجازات های سختگیرانه ای نسبت به این گونه افعال در نظر گرفته است. اینجاست که مشخص می شود وکیل ضرب و جرح تهران نه تنها با یک جرم بلکه با یک جنایت سر و کار دارد. همین موضوع باعث می شود کارکرد این وکیل اهمیت بالایی داشته باشد. چرا که در این گونه دعوی ها مجازات های مختلفی وضع می شود که برخی از آن ها بسیار سنگین و قابل توجه است. به طور مثال از مجازات این جنایت می توانیم به قصاص عضو اشاره کنیم که از مهمترین مجازات های قانونی محسوب می شود.

انواع جنایت

اما جنایت به دو نوع عمدی یا غیر عمدی تقسیم می شود. در واقع بگذارید ساده تر بیان کنیم، ممکن است یک فعل به عنوان جرم شناخته شود، یعنی سه رکن اساسی جرم را داشته باشد. اما این فعل آیا یک جنایت است؟ جنایت عمدی شرایط خاصی دارد که در ادامه از وکیل ضرب و جرح تهران خواهیم خواست تا برای ما توضیح دهد.

جنایتی را عمدی می دانیم که یکی از شرایط زیر را داشته باشد:

اثبات شود که فرد قصد انجام جنایت را داشته باشد. یعنی به صورت عمد و با هدف ضرب و جرح این کار را صورت داده است. مثلا به صورت عمدی و با قصد قبلی انگشت فردی را قطع کرده است.

در صورتی که عمل فرد به صورت نوعی باعث ایجاد جنایت شود. یعنی فرد قصد چاقو زدن به فرد مقابل را داشته باشد. اما قصد بریدن عضوی از بدن او را نداشته باشد اما به سبب چاقو کشی این اتفاق رخ داده باشد.

در حالتی که فرد نه قصد مجرمانه ای داشته باشد و نه عملی انجام داده باشد که به صورت نوعی باعث ایجاد جنایت شده باشد اما به سبب آگاهی که نسبت به وضعیت جسمانی فرد مقابل ( مانند پیری و … ) عملی انجام دهد که باعث ضرر جانی شود یک جنایت است. به طور مثال مجرم می داند که همسایه آن ها یک فرد با بیماری قلبی است. بنابراین اگر وی به هر دلیل در ساعاتی از شب اقدام به ایجاد صدای وحشتناک و ترسناک کرده باشد که باعث بروز سکته یا تشدید بیماری در وی شود اساسا مرتکب جنایت شده است.

در حالت آخر نیز اگر فرد بدون این که بخواهد به شخص خاصی آسیب بزند، اقدام مجرمانه ای علیه جامعه انجام دهد. به طور مثال اقدام به تیراندازی در فضای باز کند و یا این که دست به بمب گذاری بزند. این چنین فعلی نیز جنایت محسوب می شود.

اما وکیل ضرب و جرح تهران در ادامه برای ما بیان می کند که چه جنایتی را غیر عمد می دانیم. در واقع اگر یکی از حالات زیر رخ بدهد جنایت را غیر عمد می دانیم:

اگر فرد قصد رفتاری که انجام می دهد را داشته باشد اما این رفتار هدف مجرمانه یا جنایت انگیزی نداشته باشد. به طور مثال فرد با آگاهی کامل اقدام به هل دادن فرد می کند اما هدف او انداختن فرد و رساندن آسیب به وی نبوده است. یا در مثال بهتر می بینیم که فردی اقدام به ترساندن فرد دیگر می کند اما این عمل با نیت کشتن فرد صورت نگرفته بود. بنابراین اگر فرد بر اساس سکته قلبی ناشی از این ترساندن بمیرد به عنوان جنایت غیر عمد شناخته می شود.

اگر شخصی قصد انجام فعلی بر علیه اشیاء، طبیعت یا حیوان یا انسان هایی  را داشته باشد اما از کنار آن به انسان یا فردی آسیب رسیده باشد این عمل به عنوان جنایت غیر عمد شناخته می شود.

 در صورتی که جنایت ناشی از تقصیر یا تخلف باشد. مانند تصادفات رانندگی منجر به جرح یا فوت.

در این حالات جنایت غیر عمدی تلقی می شود. اما احتمالا سوالی که برای شما ایجاد شده این است که چگونه می شود فرد متهم به ارتکاب جرمی شده باشد، یعنی رکن دوم یا مادی جرم اثبات شده باشد اما در ادامه رای به جنایت غیر عمد برای وی صادر شود؟

جنایت غیر عمد هم جزئی از مجازات است

یکی از مهمترین مسائلی که ممکن است در خصوص جنایت غیر عمد ذهن هر کسی را به خود مشغول کند این موضوع است که چگونه برای اثبات یک جرم باید عمدی یا قصدی بودن آن فعل اثبات شود اما در عین حال می تواند یک جنایت غیر عمد باشد؟

بگذارید با یک مثال توضیح دهیم. فرض کنید در یک زد و خورد فردی دیگری را هل بدهد و بر اساس این اتفاق، آن فرد افتاده و دچار مشکل بدنی شود. حال سوال این است که آیا این یک جنایت عمدی است یا غیر عمدی؟

در خصوص جرم بودن این اتفاق شکی وجود ندارد. چرا که کاملا مشخص است که رکن معنوی قابل اثبات است. یعنی فرد به عمد این فرد را هل داده است. اما آیا مجرم با هدف آسیب رساندن این کار را کرده است؟ اگر پاسخ مثبت باشد جنایت عمدی محسوب می شود و اگر ثابت شود که هل دادن با هدف نقض تمامیت جسمی صورت نگرفته جنایت غیر عمدی محسوب می شود.

اگر بخواهیم ساده تر تفاوت میان عمدی و غیر عمدی بودن جنایت را بررسی کنیم می توانیم از کلید واژه ” مستقیم ” بهره ببریم. در واقع اگر فعلی به صورت مستقیم باعث نقض تمامیت جسمی فرد دیگری شود جنایت عمدی در خصوص ضرب و جرح رخ داده است و در صورتی که فعلی به صورت غیر مستقیم باعث این اتفاق شده باشد جنایات غیر عمد محسوب می شود.

بنابراین کاملا مشخص است که وکیل ضرب و جرح تهران چه کار سختی می تواند داشته باشد. چرا که برای اثبات جرم و جنایت این وکیل باید دو مرحله را پشت سر بگذارد تا به نقطه ای برسد که بتواند بر اساس آن رای و مجازات لازم را از دادگاه بگیرد. در خصوص وکیل ضرب و جرح تهران متهم نیز این کار دو چندان سخت تر است. چرا که وی باید در هر دو مرحله شروع به اثبات نقض کند. این نکته ای است که باید به آن توجه داشته باشیم.

وکیل ضرب و جرح تهران و مفهوم مجازات

اما نکته دیگری که بهتر است در اینجا از وکیل ضرب و جرح تهران بخواهیم برای ما توضیح دهد، مسئله مهم مجازات است. در واقع سوال اصلی که می خواهیم مطرح کنیم این است که برای جرم ضرب و جرح چه مجازاتی در نظر گرفته شده است. مسلما در این موضوع عمدی یا غیر عمدی بودن جنایت تاثیر مستقیم خواهد داشت. به طور کلی می توان مجازات مربوط به ضرب و جرح را به چند دسته تقسیم کرد.

اگر جرح صورت گرفته به صورت عمدی بر علیه یکی از اندام ها و عضو بدن باشد. یعنی موجب نقص عضو، از کار افتادن حواس یا صدمه وارده بر یکی از آن ها شود مشمول مجازات قصاص عضو می شود. یعنی عین همان عضو یا حس باید از مجرم گرفته شود. در صورتی که قصاص ممکن نباشد مجرم به پرداخت دیه و گذراندن مجازات تعزیری محکوم خواهد شد. حکم تعزیری از شش ماه تا دو سال حبس می باشد. همچنین در صورتی که بیم تکرار این عمل وجود داشته باشد و یا این عمل موجب از بین رفتن نظم و امنیت عمومی شده باشد همچنان حکم تعزیری اجرا می شود.

در صورتی که فرد با سلاح سرد یا گرم اقدام به چنین کاری کرده باشد حتی در صورتی که جرح فوق اتفاق نافتاده باشد، محکوم به سه ماه تا یک سال حبس خواهد شد. به غیر از این دو مورد جنایت عمدی ضرب و جرح مجازات حبس نخواهد داشت. البته استثناهایی در قوانین 617 و 618 قانون مجازات اسلامی آورده شده است.

حال در صورتی که جنایت ضرب و جرح غیر عمدی بوده باشد، در صورت خواست خواهان مجرم تنها به پرداخت دیه محکوم خواهد شد.

بنابراین اگر بخواهیم به صورت خلاصه بیان کنیم، مجازات ضرب و جرح در حالت عمدی  مجازات شامل قصاص عین عضو یا حس، پرداخت دیه و حبس می شود و در حالت جنایت غیر عمد تنها فرد به پرداخت دیه محکوم می شود.

بنابراین کاملا مشخص است که کار وکیل ضرب و جرح تهران در خصوص اثبات عمدی یا غیر عمدی بودن جنایت تا چه اندازه می تواند حیاتی باشد. در واقع کارکرد اصلی که می توانیم از یک وکیل ضرب و جرح تهران انتظار داشته باشیم دقیقا در همین نکته خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره با وکیل

09124857572

Call Now Buttonبا یک کلیک تماس بگیرید
×