ازدواج مرد غیر مسلمان با زن مسلمان

ازدواج مرد غیر مسلمان با زن مسلمان (3)

با گروه عدالت نویسان در وقت و هزینه صرفه جویی کنید

ازدواج مرد غیر مسلمان با زن مسلمان

امر ازدواج و نکاح بر اصل میل و اراده طرفین برقرار است و مانند هر عقد و قراردادی بر پایه میل و خواسته طرفین برقرار است البته تا زمانی که این خواسته بر خلاف قانون و شریعت اسلام نباشد. پس زن مسلمان باید در انتخاب همسر آزاد باشد و با میل خود به مرد مورد دلخواه خود ازدواج نماید. اما در خصوص ازدواج مرد غیر مسلمان با زن مسلمان قانون و شرع اسلام آن را جایز نمی داند و این ازدواج ممنوع است و دلایلی برای این ممنوعیت ذکر شده است که در ذیل متن به آن خواهیم پرداخت.

امکان ازدواج مرد غیر مسلمان با زن مسلمان

به دلیل افزایش روز افزون مهاجرت ایرانیان به خارج از کشور و همچنین عوامل ارتباطی گوناگون و دلایل دیگر، باعث شده است تا پدیده ازدواج مرد غیر مسلمان با زن مسلمان ایرانی مطرح شود. سوالاتن بسیاری در این خصوص از وکلا متخصص و دانایان مذهبی پرسیده می شود که آیا ازدواج مرد غیر مسلمان با زن مسلمان قانونی و اسلامی است یا نه؟ پس با این اوصاف لازم است تا در این متن به این مهم و تمامی جوانب آن از نظر قانونی و فقهی بپردازیم.

علت منع ازدواج مرد غیر مسلمان با زن مسلمان

ازدواج مرد غیر مسلمان با زن مسلمان تنها در یک شرایط جایز است و آن تشرف مرد به دین اسلام است. در غیر این صورت طبق قانون ایران چنانچه زن مسلمان ایرانی با مرد غیر مسلمان ازدواج نماید، ازدواج آنها در ایران و از سوی دولت ایران رسمی نخواهد بود. طبق قانون شریعت هر امر و فعلی که باعث تسلط کافر بر مسلمان شود انجام آن تباه است و جایز نخواهد بود. علت و دلیل فقهی منع ازدواج مرد غیر مسلمان با زن مسلمان در این است که در امر ازدواج مرد بر زن مسلط است و کافر بر مسلمان مسلط می شود پس این ازدواج از نظر فقه اسلام ممنوع است.

دلیل دیگر منع این ازدواج این است که در صورت به دنیا آمدن فرزندی، فرزند متعلق به مرد خواهد بود و دین و آیین پدر خواهد بود و این باعث کاهش جمعیت مسلمان و افزایش جمعیت کافر خواهد بود.

دلیل دیگر منع ازدواج مرد غیر مسلمان با زن مسلمان این است که زن مسلمان طبق فقه و شریعت اسلام تابع مقررات نکاح خواهد بود و مستحق دریافت نفقه و مهریه و ارث خواهد بود ولی در صورت ازدواج با مرد غیر مسلمان از این حقوق مادی بی بهره خواهد شد و این بر خلاف فقه و قوانین مورد پذیرش زن است.

در نهایت یکی دیگر از دلایل اصلی منع برای  ازدواج این است که زن ها معمولا به دلیل خلق و خو سرشت آنها تابع مردان خود هستند و سلایق و نظر آنها تابع سلایق و نظرات مرد خواهد شد و از اینرو ممکن است زن از دین اسلام خارج شود و به دین مرد بگرود.

شرط ازدواج مرد غیر مسلمان با زن مسلمان

قوانین ایران به تابعیت از قوانین فقهی و اسلامی ازدواج مرد غیر مسلمان با زن مسلمان را ممنوع می داند. مگر اینکه مرد غیر مسلمان به دین اسلام تشرف یابد و به دولت ایران اثبات نماید که دین خود را تغییر داده است و مسلمان شده است. پس شرط ازدواج قانونی زن مسلمان ایرانی با مرد غیر مسلمان تشرف مرد به دین مبین اسلام است و همچنین اجازه ازدواج با زن ایرانی از دولت ایران است. طبق قانون مدنی ایران اگر مرد مسلمان اتباع خارجی بخواهد با زن ایرانی مسلمان ازدواج نماید باید از دولت ایران مجوز ازدواج دریافت نماید. مجوز اجازه را پروانه زناشویی می گویند. همچنین طبق قانون اگر مرد مسلمان اتباع خارجی بدون کسب اجازه از دولت و دریافت پروانه زناشویی با زن ایرانی ازدواج نماید به مجازات یک تا سه ماه حبس محکوم خواهد شد.

لازم است در خصوص پروانه زناشویی و نحوه دریافت آن مطالبی عنوان شود که در ادامه به این موضوع می پردازیم.

شرایط دریافت پروانه زناشویی

طبق گفته های فوق ازدواج مرد غیر مسلمان با زن مسلمان تنها زمانی جایز است که مرد به اسلام تشرف نماید و در صورت تشرف نیز باید از دولت مجوز ازدواج را دریافت نماید که تحت عنوان پروانه زناشویی معروف است. طبق قانون مرد پس از تشرف به دین اسلام باید گواهی تشرف را دریافت نماید تا منع قانونی و اسلامی برای ازدواج آنها وجود نداشته باشد. چنانچه زن ایرانی بدون دریافت پروانه زناشویی با مرد اتباع خارجی ازدواج نماید از سوی دولت حمایت نخواهد شد و دولت ایران ازدواج آنها را رسمی و نافذ نمی داند. وزارت کشور مرجع صدور پروانه زناشویی است البته استانداری استان محل سکونت زوجه نیست مرجع دریافت پروانه مزبور است و در صورتی که زن ایرانی و مرد خارجی از در خارج از کشور ایران باشند برای ازدواج و دریافت پروانه زناشویی به کنسولگری ایران مراجعه نمایند. برای دریافت این مهم مدارکی لازم است که افراد به هر یک از این مراجع باید مدارک لازم و ذکر شده را تحویل مرجع دهند تا پروانه و اجازه ازدواج آنها صادر شود.

مدارک لازم جهت دریافت پروانه زناشویی

ازدواج مرد غیر مسلمان با زن مسلمان ایرانی با تشرف مرد به اسلام و کسب پروانه زناشویی امکان پذیر است شرایط و مدارکی برای این امر لازم است که در متن فوق این شروط بیان شد و حال مدارک لازم جهت دریافت پروانه زناشویی به شرح زیر است؛

اولین مدرک برای ازدواج مرد اتباع خارجی با زن مسلمان ایرانی ارائه گواهی و استشهادیه گرویدن مرد به دین اسلام است این گواهی از اداره یا مسجدی معتبر و مرد قبول اخذ خواهد شد.

ارائه گواهی عدم محکومیت کیفری و سوء پیشینه لازم است.

گواهی مبنی بر تمکن مالی مرد برای پرداخت نفقه و مهریه زن ضروری است.

تعهد مرد مبنی بر اینکه در صورت طلاق نفقه زن و فرزندان خود را پرداخت نماید.

گواهی مبنی بر تاهل و تجرد مرد که باید از مراجع رسمی کشور تابع او صادر شود.

زن و مرد برای کسب ازدواج باید تقاضا نامه کتبی خود را مبنی بر اجازه ازدواج و صدور پروانه زناشویی به مرجع مد نظر ارسال نمایند و تقاضانامه همراه مدارک ذکر شده ارسال شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره با وکیل

09124857572

Call Now Buttonبا یک کلیک تماس بگیرید
×