جرم آدم ربایی

جرم آدم ربایی (1)

با گروه عدالت نویسان در وقت و هزینه صرفه جویی کنید

جرم آدم ربایی

جرم آدم ربایی یکی از جرایمی است که علاوه بر ایجاد صدمات جسمی و مالی صدمه های روحی بر افراد ربوده شده و خانواده های آنان بر جای خواهد گذاشت. همچنین جرم آدم ربایی یکی از جرایمی است که با تشدید احساس ناامنی میان مردم جامعه خواهد شد. در ادامه این مقاله به ارکان اصلی جرم آدم ربایی و مشارکت و معاونت در این جرم و همچنین به مجازات های جرم آدم ربایی خواهیم پرداخت لطفت تا پایان مقاله همراه ما باشید.

تعریف جرم آدم ربایی

طبق ماده 621 قانون مجازات های اسلامی جرم آدم ربایی عبارت است از؛ هر فردی خود شخصا یا به واسطه و توسط کسی دیگر شخصی را به هدف مطالبه مال یا وجه و یا به قصد انتقام و یا با هر هدف و منظوری دیگر به تهدید یا عنف و یا با حیله و یا با هر حالتی دیگر را برباید و یا او را مخفی نماید محکوم به حبس 5 تا 15 سال خواهد شد. در حالتی که سن مجنی علیه یا فرد ربوده شده کمتر از پانزده سال باشد یا عمل ربودن توسط وسیله نقلیه صورت گرفته شده باشد و به مجنی علیه آسیب جسمی و یا حیثیتی وارد شده باشد مرتکب به جرم آدم ربایی محکوم به اشد مجازات خواهد شد و در صورتی که مرتکب جرایمی دیگر شده باشد به آن جرم نیز محکوم خواهد شد.

در تبصره ماده مذکور چنین آمده است؛ مجازات شروع به جرم آدم ربایی 3 تا 5 سال می باشد.

شروع جرم آدم ربایی

در تبصره ماده 621 قانون مجازات های اسلامی چنین آمده است که شروع به جرم آدم ربایی جرم محسوب می شود و مستوجب مجازات 3 تا 5 سال حبس است. در برخی از جرایم شرط وقوع جرم نتیجه و آثار جرم است و در برخی از جرایم شرط وقوع جرم هدف و قصد و شروع به عملیات است. مثلا زمانی جرم قتل وقوع پیدا می کند که شخصی کشته شود اما در جرم آدم ربایی شرط وقوع جرم آغاز عملیات و هدف از ربودن فردی است حتی اگر مجرم موفق به ربودن شخصی نشود و عملا در ارتکاب جرم نا کام بماند. پس طبق قانون شروع جرم مزبور به عنوان جرم شناخته می شود. نکته مهم دیگر در خصوص شروع جرم این است که زمان و لحظه شروع جرم چه وقت و چه زمانی بوده است. مثلا فردی که به عنوان مسافر سوار تاکسی می شود و تاکسی در مسیر مد نظر فرد حرکت می کند و در مسیری تاکسی به سوی جاده یا کوچه یا خیابانی منحرف می شود، در این صورت از زمان منحرف شدن تاکسی جرم آدم ربایی شروع می شود و برای وقوع جرم مذکور لازم نیست حتما فرد موفق به آدم ربایی شود ممکن است فرد ربوده شده کمک بخواهد یا از دست آدم ربا فرار کند در این حالت جرم آدم ربایی نیز صورت گرفته است و مجرم مستوجب مجازات می باشد.

اثبات جرم آدم ربایی

یکی از حالت های رسیدگی به جرم آدم ربایی اثبات جرم آدم ربایی از سوی مجنی علیه و خانواده او است. قانون گذار به دلیل اهمیت موضوع اثبات جرم به عناصر جرم آدم ربایی اشاره کرده است. همچنین طبق ماده 621 قانون هر کسی به قصد مطالبه وجه و مالی شخصی را برباید مرتکب جرم آدم ربایی شده است. همچنین طبق ماده 631 قانون مجازات اسلامی مخفی کردن یا تعویض نوزاد و اطفال مصداق مجرم آدم ربا شناخته می شود. بنابراین طبق مفاد قانونی و استنباط به آن می توان جرم آدم ربایی را اثبات نمود.

علاوه بر این مفاد قانونی استناد به عناصر مادی و معنوی جرم ارتکابی را اثبات نمود. یکی از ادله اثبات جرم مذکور جابجایی و انتقال شخص به زور یا به تهدید و یا به عنف و حیله می باشد. پس چنانچه در عمل ربودن این جابه جایی صورت بگیرد می توان گفت عنصر مادی در وقوع جرم صورت گرفته است.

یکی دیگر از ارکان اصلی وقوع جرم هدف و قصد و نیت مجرم برای آدم ربایی است. انگیزه مجرم در اثبات وقوع جرم مهم است و باید ثابت نمود که هدف و منظور مرتکب آدم ربایی بوده است پس طبق ماده 621 مجرم با هر هدف و منظوری شخصی را برباید مرجم تلقی می شود. منظور از عنصر معنوی این است که مجرم به عمل و جرم ارتکابی خود آگاه باشد مثلا اگر پدر بچه ای فردی را مامور نماید که بچه او را از مدرسه به خانه ببرد شاید به ظاهر بتوان جرم آدم ربایی را به وی نسبت داد اما در واقع هدف فرد از جا به جایی و انتقال بچه رساندن او به خانه است.

معاونت و مشارکت در جرم آدم ربایی

یکی از موضوعات مورد بحث و بسیار مهم معاونت در جرم آدم ربایی است. هر زمان هر کسی با علم بر موضوع جرم وسایل ارتکاب جرم را آماده نماید و یا افرادی را به ارتکاب این جرم مجبور یا ترغیب نماید و یا با تهدید و تطمیع افراد را مجبور به ارتکاب جرم نماید و وقوع آن را تسهیل نماید معاون در جرم شناخته می شود و مجازات معاونت در جرم 5 سال حبس و نوزاد ربایی  شش ماه است.

همچنین طبق قانون هر کسی با اشخاص و شخصی دیگر در وقوع جرم مشارکت نماید، شریک در جرم محسوب می شود. طبق ماده 125 قانون؛ هر کس با اشخاص و یا شخصی دیگر در عملیات  اجرایی مشارکت نماید و جرم مستند به رفتار همه افراد باشد چه رفتار فرد به تنهایی کافی باشد و یا اثر کار هر دو مساوی باشد و یا اینکه متفاوت، شریک جرم محسوب می شود و مجازات شریک در جرم همان مجازات فاعل مستقل است.

مجازات جرم آدم ربایی

همانطور که در ذیل متن عنوان شد مجازات جرم آدم ربایی حداقل 5 و حداکثر 15 سال می باشد و مجازات نوزاد ربایی حداقل شش ماه و حداکثر سه سال است.

مجازات شروع به آدم ربایی نیز 3 تا 5 سال است.

مجازات معاونت در جرم 5 سال و برای نوزاد ربایی 6 ماه است.

مجازات مشارکت در جرم نیز مجازات فاعل مستقل است.

وکیل جرم آدم ربایی

وکیل جرم آدم ربایی، وکیل پایه یک دادگستری است که در حوزه کیفری و جنایی فعالیت حقوقی خود را انجام خواهد داد و مسلط به قوانین و قواعد مربوط به جرم مزبور است. وکیل متخصص در این جرم دارای مهارت و تسلط کافی بر این جرم است. پرونده های مربوط به آدم ربایی برای پیگیری به وکیل آدم ربایی سپرده خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره با وکیل

09124857572

Call Now Buttonبا یک کلیک تماس بگیرید
×