صندوق تامین خسارت های بدنی

صندوق تامین خسارت های بدنی (1)

با گروه عدالت نویسان در وقت و هزینه صرفه جویی کنید

صندوق تامین خسارت های بدنی

آیا تا به حال افرادی را دیده اید که در حین تصادف به دلیل نداشتن بیمه مجبور شده اند تمام خسارت های خود و طرف مقابلشان را پرداخت کنند؟ آیا داشتن بیمه برای تمام دارندگان خودرو الزامی است؟ آیا راه حلی برای پرداخت خسارت افرادی که از داشتن بیمه محروم هستند و یا به هر دلیلی بیمه خسارت آن ها را پرداخت نمی کند، وجود دارد؟ داشتن بیمه شخص ثالث برای تمامی افرادی که وسیله نقلیه دارند الزامی است حال ممکن است این افراد به دلیل مشکلات اقتصادی و یا سهل انگاری فرصتی برای صدور بیمه و تمدید آن نداشته باشند اجباری بودن بیمه باعث می شود که در صورت بروز حوادث پیش بینی نشده بیمه برخی از خسارت ها را جبران نماید.

با توجه به بالا رفتن سرسام آور قیمت خودروها لازم است که نسبت به بیمه آن ها سهل انگاری نشود چون کوچکترین مشکلی  که برای خودرو پیش بیاید هزینه های زیادی را روی دست صاحبان خودرو می گذارد. همه ی افراد قبل از خرید خودرو از وضعیت بیمه ی آن مطلع می شوند در واقع داشتن بیمه یک آپشن مثبت می باشد.

  فرقی نمی کند که  بیمه ی خودروی شما تمام شده باشد و یا اصلا نسبت به اخذ بیمه اقدام نکرده باشید در هر دو حالت شما فاقد بیمه هستید و اگر خودروی شما خدای ناکرده تصادف کند مشمول پرداخت خسارت های زیادی بدنی و مالی زیادی خواهید شد، که ممکن است اصلا از پس چنین هزینه هایی برنیایید. برای این سری از افراد که در دریافت بیمه سهل انگاری کرده اند و یا به موقع نتوانسته اند آن را تمدید کنند یک راهکار قانونی قرار داده شده است. این راهکار به این صورت است که زمانی که خودروی فاقد بیمه شما در اثر تصادف دچار خسارت مالی و جسمی می شود برای پرداخت می توانید از صندوق تامین خسارت های بدنی کمک بگیرید. در ادامه بیشتر با ویژگی های این صندوق و منابع تامین مالی این صندوق بیشتر آشنا می شویم.

معرفی صندوق تامین خسارت های بدنی

برای  برقراری امنیت و ایجاد روابط بهتر در یک اجتماع لازم است افراد در زمینه امور مالی مربوط به هم مسئولیت پذیر باشند. یکی از نهاد های کمک کننده به این نظم روابط اجتماعی صندوق تامین خسارت های بدنی است که با پرداخت خسارت های ناشی از تصادفات تلاش می کند تا از افراد زیادن دیده حمایت کند. بر اساس قانون هر کسی مال شخصی دیگری را تلف کند ملزم است تا ضرر و زیان فرد زیان دیده را جبران کند. شانه خالی کردن در قبال مسئولیت های اجتماعی جرم محسوب می شود. با توجه به اینکه هر روز استفاده کنندگان از وسایل نقلیه بیشتر و بیشتر می شود پس شیوع تصادفات و خسارت ناشی از سوانح رانندگی روز به روز بیشتر می شود و همراه این خسارت میزان فوت و جرح و آسیب  های جسمی هم زیاد شده است که گاها بیمه ها بخشی یا تمام این خسارت ها را متقبل نمی شوند. با این اوصاف ممکن است فرد زیان دیده تحت هیچ شرایطی توانایی مالی پرداخت دیه و جبران خسارت ماشین را نداشته باشد. در چنین شرایطی صندوق تامین خسارت های بدنی با بررسی شرایط فرد و تعیین صلاحیت او برای پرداخت بخشی از خسارت یا تمام آن را پرداخت می کند.

اگر وسیله نقلیه دارای بیمه شخص ثالث و بیمه بدنه باشد متعهد به جبران خسارت نیست و بیمه موظف خواهد بود خسارت ها پرداخت نماید. البته در پرداخت شرایطی لحاظ می شود که یکی از آن ها مقصر بودن راننده در سانحه می باشد و تنها در صورتی صندوق تامین و بیمه متعهد می شوند که خسارت ها را پرداخت کنند که شخص راننده مقصر این اتفاق باشد.

تاریخچه ی تشکیل صندوق تامین خسارت های بدنی به 21 تیر ماه سال 1348 بر می گردد که بر اساس مصوبه دولت و به استناد ماده ۱۰ قانون بیمه اجباری مسئولیت مدنی دارندگان وسایل نقلیه موتوری زمینی در مقابل شخص ثالث (مصوب ۲۳ دی ۱۳۴۷) تاسیس می‌شود

مدیریت این صندوق چندین بار عوض شده و دستخوش تغییراتی شده است. در ابتدا مدیریت صندوق تامین بر عهده ی بیمه ایران بو و سپس در 30 خرداد 1350 زمانی که قانون تاسیس بیمه و بیمه گری تصویب شد مدیریت صندوق به بیمه مرکزی ایران داده شد. اما همانطور که میدانید این صندوق یک شخصیت مستقل دارد که این استقلال را طبق قانون بودجه 1390 به دست آورد و تمام قوانین آن مشابه نهادها و موسسات غیر دولتی می باشد.

آخرین اساس‌نامه این صندوق توسط هیئت وزیران در تاریخ 16 اردیبهشت سال 1397 و با استناد به ماده 28 قانون بیمه اجباری شخص ثالث در سال 95 تصویب شد و بر اساس این اساسنامه صندوق تامین خسارت های بدنی نهادی عمومی و مستقل می باشد که توانسته است در چند سال اخیر یک شخصیت حقوقی مستقل پیدا کند.

ویژگی های صندوق تامین خسارت های بدنی

با توجه به توضیحاتی که در خصوص صندوق تامین خسارت های بدنی داده شد می دانیم که این نهاد در واقع یک نهاد حمایتی است که به صورت مستقل فعالیت خود را ادامه می دهد. از ویژگی های این صندوق به چندین مورد زیر اشاره می کنیم.

هدف از تاسیس این صندوق حمایت از افراد زیان دیده ای است که به نحوی تحت پوشش بیمه نیستند و خسارت های بدنی و مالی آن ها به قدری است که خودشان توانایی پرداخت آن را ندارند.

یکی از تکالیف قانونی صندوق تامین، تعهد در برابر افراد شخص ثالث می باشد.

زمانی شما می توانید به  این صندوق ها برای جبران خسارت مراجعه کنید که بیمه هیچ گونه تعهد پرداختی به شما ندهد.

منابع مالی صندوق تامین خسارتهای بدنی از منابع زیادی تامین می شود به طور مثال 5 درصد بیمه شخص شخص ثالث، درآمدهای حاصل از سرمایه گذاری های صندوق، جریمه تاخیر تادیه بیمه، 20 درصد جرایم اصلی راهنمایی و رانندگی، 20 درصد هزینه های دادرسی و جزای نقدی وصلی توسط قوه قضاییه، کمک های دولت و … جزء بخشی از منابعی هستند  که از طریق آن ها می تواند میزان منابع مالی را در حد نرمالی قرار داد و بتوان هر زمان که شخص ثالث دچار ضرر و زیانی شد بتواند در حد توان به آن کمک کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره با وکیل

09124857572

Call Now Buttonبا یک کلیک تماس بگیرید
×