مشاور حقوقی جرم هک

مشاور حقوقی جرم هک (1)

با گروه عدالت نویسان در وقت و هزینه صرفه جویی کنید

مشاور حقوقی جرم هک

با توجه به استفاده گسترده از اینترنت و گوشی های هوشمند در سطح جهانی موضوع هک کردن گوشی و رایانه و جرم هک به مجموع جرایم اضافه شده است. همه ما تا حدودی با جرایم سنتی و مجازات هایی که این جرائم در پی دارند آشنا هستیم اما ممکن است هیچ سررشته ای در خصوص جرایم رایانه ای و انواع این جرایم و همچنین مجازات های تعیین شده برای آن ها را نداشته باشیم. تقریبا جرائم هک جزء جرایم جدید هستند و با افزایش استفاده افراد از شبکه های اجتماعی و تعدد فروشگاه های اینترنتی و واریز و برداشت ها بیشتر شد.

جرم هک چیست؟

یکی از جرائم رایانه ای که امروزه گسترش زیادی پیدا کرده است، جرم هک می باشد. این جرم رواج زیادی دارد به طوری که در مراجع قضایی هر روز با نمونه های متعددی از آن روبرو می شویم و مجازات های مختلفی برای آن در نظر گرفته می شود. معمولا افرادی که کار آن ها رایانه ای است و با اینترنت فعالیت های خود را انجام می دهند با اصطلاح هک کردن اشنایی دارند در واقع در این جرم یک فرد بدون رضایت طرف وارد اکانت شخصی یا صفحه مجازی فرد می شود و به تمام اطلاعات او دسترسی پیدا می کند. دسترسی به اطلاعات می تواند باعث پیش آمدن مشکلات زیادی برای فرد شود.

مورد دیگری که در جرم هک ممکن است پیش بیاید این است که زمانی که یک شخص به داده های یک رایانه یا یک گوشی فرد دسترسی پیدا می کند ممکن است اختلالاتی در این داده ها به وجود بیاورد و یا اینکه باعث حذف آن ها شود که تمام این موارد بسته به اهمیت داده ها و اختلالی که مجرم وارد کرده است دسته بندی می شوند و برای آن ها مجازات تعیین می شود.

 جرم هک در چند مدل وجود دارد؟

در سال های اخیر در ایران و سراسر جهان جرم هک با عناوین مختلفی در حال افزایش است و این مسئله تا حد زیادی نگران کننده می باشد. مشاورین حقوقی با دسته بندی هکرها و تعیین جرم هر کدام می توانند اطلاعات افراد در این خصوص را بالا ببرند. در زیر انواع هک را بیان می کنیم تا با شناخت دقیق از آن ها بتوانیم جرائم آن ها را بررسی کنیم.

۱- کلاه سفیدها: دسته اول و اصلی هکرها کلاه سفیدها هستند که اقدامات مفیدی انجام می دهند. از آنجا که تا نام هکر برده میشود یاد سرقت اطلاعات می افتیم در اینجا کلاه سفیدها بیشتر اقداماتی از قبیل رفع خرابی سیستم و پیشگیری از بروز مشکلات در سیستم را انجام می دهند و قصد و نیت این گروه مفید است.

۲- کلاه سیاه ها: در این دسته تنها تمرکز هکرها ارتکاب جرم و انجام کارهای زشت و ناپسند انجام می دهند و در بیشتر موارد باعث تخریب سیستم می شوند.

۳- کلاه خاکستری: این گروه که جزء هکرهای فرعی شناخته می شوند از مشکلات روانی رنج می برند و خودگیری آنها ممکن است دست به کارهای خطرناکی همچون ورود به سیستم شرکت های بزرگ یا سازمان های مهم شود و باعث اختلال در داده های این شرکت شود.

۴- بچه اسکریپتی: این گروه از افراد دانش هک سیستم را ندارد و تنها با برنامه ها و ابزارهای مختلف هک و اختلال در سیستم را انجام می دهند.

۵- کلاه سبز ها: این گروه تا زمانی که اطلاعات آن ها از نحوه ی هک کردن کامل نشود دست از تلاش برنمیدارند و در این راه از افراد باتجربه کمک میگیرند.

۶- کلاه آبی ها:گروه پایانی که از آن ها به عنوان گروه انتقام جو یاد می کند و اطلاعات کامل و دقیقی در مورد هک کردن دارند و می تواند در کمتر از چند دقیقه یک سیستم کامپیوتری را هک کنند.

 نقش مشاور حقوقی در جرم هک

با توجه به اینکه فناوری اطلاعات به بخش جدا نشدنی از زندگی افراد تبدیل شده است پس لازم است مشاور حقوقی جرم هک هشدارها و اطلاع رسانی های لازم را در این خصوص انجام دهد. به طور کلی جرم هک در فضای سایبری انواع مختلفی دارد که به برخی از آن ها اشاره می کنیم.

۱- فیشینگ: در واقع این جرم به معنی برداشتن اطلاعات در درگاه های اینترنتی و خالی کردن حساب افراد می باشد.

۲- حملات مربوط به سرویس هاى اینترنتی: گاها هکرها به سایت ها و سرویس های اینترنتی یک شخص حمله ور می شوند که این جرم به تنهایی دارای انواع مختلفی از قبیل  حمله هاى DOS,DoS,SQL, injection & XSS می باشد.

۳-شنود: شنود در واقع یک مورد جاسوسی محسوب می شود اما در موضوع جرم هک به این صورت است که زمانی داده ای برای فرد ارسال می شود در وسط راه به دلیل ضعف شبکه مورد حمله قرار بگیرد.

۴- در این جرم هکر اقدام به شکست پسوردها می کند. این نوع تقریبا مشکل است چون هکر ممکن است ساعت ها و روزها پسوردهای مختلفی انتخاب کند تا به پسورد اصلی برسد. مثلا بدست آوردن رمز وایفای یا ورود به سیستم شرکت های بزرگ و تجاری نمونه های از کرک پسورد می باشد.

۵- جرم هک در فضای مجازی تنها به این چند مورد خلاصه نمی شود و انواع دیگری از جرم ها مانند keylogger, water hole attack, جعلی، حملات غیر فعال، بد افزاها، کوکی های غیر مجاز، کلیک کردن بر روی صفحه ناشناس و .‌‌‌… وجود دارد که مجازات هر کدام از این هک ها متفاوت است.

مجازات هکرها و نقش مشاور حقوقی در جرم هک

زمانی که شما برای مشاور حقوقی جرم هک مراجعه می کنید قطعا مشاور یا وکیل شما را با زیر و بم های این جرم آشنا می کند. به طور کلی اختلال در نظم جامعه حالا چه در فضای مجازی باشد و چه در خارج از آن فضا باشد و مجازات های سبک و سنگین زیادی برای مجرمین در نظر گرفته شده است.

 زمانی که نوع جرم هک و شدت آن توسط قانون شناسایی شد، شدت مجازات هم با توجه به میزان آن تعیین می شود که مشاور حقوقی دقیقا برای هر جرمی مجازات تعیین شده برای آن را بیان خواهد کرد. به طور مثال بر اساس ماده ۲۵ قانون جرائم رایانه ای اگر شخصی اقدام به تولید و انتشار و توزیع داده های نرم افزار کند و یا فروش گذر واژه را انجام دهد و یا اینکه بخواهد فروش یا در دسترس قرار دادن نحوه آموزش شنود، جاسوسی،تخریب در داده ها و … را انجام دهد به حبس از ۹۰ روز تا یکسال محکوم می شود و جزای نقدی هم بین ۵ میلیون ریال تا…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره با وکیل

09124857572

Call Now Buttonبا یک کلیک تماس بگیرید
×