آیا پیامک سند و دلیل محسوب می شود؟

آیا پیامک سند و دلیل محسوب می شود؟ (2)

با گروه عدالت نویسان در وقت و هزینه صرفه جویی کنید

آیا پیامک سند و دلیل محسوب می شود؟

در بسیاری مواقع مشاهده می شود که میان دو نفر به وسیله پیامک سخنانی رد و بدل می شوند که اگر حضوری و از نزدیک این مطالب عنوان شوند حتما به جنگی تن به تن تبدیل خواهند شد. بنابراین اگر افراد از طریق شماره همراه خود و یا شخص دیگر اقدام به ارسال اس ام اس های تهدید آمیز و یا بر هم زننده حریم خصوصی افراد نماید به طور قطع قانون با او برخورد خواهد کرد. البته به شرط اثبات آن در دادگاه.

آیا ارائه هر نوع پیامک در دادگاه دلیل به حساب خواهد آمد؟

با علم به این مطلب که اثبات یک جرم که در فضای مجازی روی داده است با اثبات همان جرم در واقعیت و فضای واقعی بسیار متفاوت و ویژه خواهد بود. اگر بخواهیم در یک کلمه به سوال مطرح شده جواب دهیم جواب نه می باشد. زیرا بر اساس قانون کشور ارائه پیامک یک دلیل و برهان قوی و بی چون و چرا نخواهد بود. با این حال وجود چنین اس ام اس هایی می توانند به روند و پیشرفت پرونده شکایت کمک کننده باشند. در حقیقت پیام های ارسالی از طریق فضای مجازی نه دلیل بلکه اماره به شمار خواهند آمد. از این رو قاضی پرونده هرگز به متن چند پیام کوتاه برای محکوم کردن فردی بسنده نخواهد کرد. بلکه آن ها را در کنار سایر دلایل و شواهد قرار داده تا به کمک آن ها بتواند دادخواست ارائه شده به سرانجامی مطلوب برساند بدونه این که حقی از کسی ضایع شده باشد.

نکته: علت اصلی قانع کننده نبودن پیام کوتاه به عنوان دلیل و برهان در دادگاه این است که امکانات و تکنولوژی های پیشرفته ای برای بررسی صحت هیچ گونه پیام فرستاده شده از طریق تلفن همراه در کشور ما وجود ندارد. از طرفی مدرک مسائل و موضوعات و چیزهای قطعی می باشند که وجود آنها سبب قطعی شدن موضوع و یا مسئله مورد نظر خواهد شد. دلیل اماره خواندن پیام کوتاه نیز این است که اماره چیزها و ابزاری هستند که بیشتر نقش هدایت کننده و نشانه را در مسائل حقوقی ایفا می کنند.

آیا پیامک به تنهایی می تواند جرم صورت گرفته ای را ثابت نماید؟

با توجه به توضیحاتی که در مطالب قبل بیان شد هرگز پیامک نمی تواند چنین نقش مهمی را در پرونده های حقوقی و کیفری ایفا نماید.‌ بلکه تنها می توانند قاضی را به سوی رسیدن به نتیجه نهایی و صدور رای درست هدایت کند. زیرا علم حقوقی و وجدان کاری قاضی سبب خواهند شد که او نتواند صرفا به وسیله متن یک یا  چند پیام کوتاه فرد متهم را محکوم نماید. هر چند وجود چنین پیام هایی در صدور رای قاطع و نهایی زیاد تاثیر گذار نخواهند بود. با این حال در مهم و موثر بودن آن ها هیچ شکی وجود ندارد. زیرا زمانی که این پیام ها در کنار شواهدی دیگر قرار بگیرند قطعا کارساز و موثر خواهند بود.

در صورت خواست قاضی میتوان پرینت پیامک ها را از مخابرات دریافت کرد؟

به دلیل ثبت پیامک در مخابرات و نوعی ذخیره سازی آن ها حتما این امکان وجود خواهد داشت تا در صورت خواست قاضی لیستی از تمامی آن ها از طرف مخابرات تهیه شده و در اختیار مرجع قضایی ذیصلاح قرار داده شود. البته دسترسی به محتوای اس ام اس ها آسان نخواهد بود بلکه برای دست یافتن به متن آن ها دستور قضایی مورد نیاز می باشد.‌ به این شکل که در صورت خواست قاضی پرونده خواسته ای از طرف قاضی تنظیم شده و تسلیم اپراتور خواهد شد. و مخابرات و اپراتور نیز پرینت و لیست پیام های درخواستی را تهیه کرده و به قاضی تحویل خواهند داد.

نکته: زمانی که اپراتور اقدام به پرینت پیامک های فرد متهم می نماید. تنها مواردی را پرینت خواهند کرد که زمان آنها مورد نظر قاضی می باشد و از لیست نمودن تمامی پیام کوتاه های فرد جلوگیری خواهد شد.

مجازات توهین و تهدید به وسیله پیامک چیست؟

توهین به عنوان یک بخش از جرایم پیامکی شناخته شده است. زیرا افرادی که به هر دلیلی از هم دیگر عصبانی و ناراحت می باشند اقدام به نوشتن انواع و اقسام توهین ها کرده و تنها با فشار یک دکمه پیامک را برای طرف مقابل ارسال خواهند کرد.‌ به همین دلیل است که این جرم بسیار رایج تر سایر جرایم اس ام اسی می باشد. پیام کوتاه هایی که با توهین همراه هستند در پلیس فتا به راحتی قابل پیگیری و شناسایی می باشند. شخصی که چنین عملی را مرتکب شده است در دادگاه به عنوان مجرم محکوم شده و بسته به میزان جرم مجازات خواهد شد. اغلب مجازات توهین با جریمه نقدی ۲ تا ۸ میلیون تومان همراه می باشد. تهدید یکی دیگر از جرم های اس ام اسی می باشد که بعد از توهین بیشترین درصد از جرایم پیامکی را به خود اختصاص داده است. چنان چه متهم در دادگاه نتواند بی گناهی خود را ثابت کند و از طرف دادگاه مجرم معرفی شود ملزم به تحمل ۱ تا ۷۴ ضربه شلاق و حبس از ۲ ماه تا ۲ سال خواهد بود.

ضمانت قانونی برای مزاحمت از طریق پیامک

ضمانت این جرم ماده ۶۴۱ قانون مجازات اسلامی می باشد که بر اساس آن اگر فردی با استفاده از تلفن همراه برای دیگران ایجاد مزاحمت نماید و امنیت خاطر و آرامش افراد را بر هم بزند. مرتکب جرم شده و مجازات و حبس از ۱ تا ۶ ماه خواهد بود. علاوه بر این هم از طرف مخابرات مجازاتی برای این گونه افراد در نظر گرفته شده است که عبارتند از:

برای مرتبه او ارتباط تلفنی فرد برای مدت ۸ روز قطع خواهد شد که برقراری ارتباط مستلزم پرداخت هزینه های مربوطه خواهد بود. بعد از این مرحله اگر مجرم از جرم خود بازنگردد و برای بار دوم مرتکب آن شود. تلفن همراه او به مدت ۹۰ روز و با اخطار قطع،  قطع خواهد شد که بعد از گذشت این مدت برای برقراری ارتباط باید هزینه های لازم و معین شده را پرداخت نمود. در صورتی که مجرم باز هم مرتکب این عمل ناپسند شد و محکوم شناخته شد ارتباط تلفنی او برای همیشه قطع خواهد شد و مخابرات برای جمع آوری وسایل و ابزارهای ارتباطی تلفن فرد اقدام خواهد کرد و در نهایت ودیعه مشتری بازگردانده خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره با وکیل

09124857572

Call Now Buttonبا یک کلیک تماس بگیرید
×