تجمیع حدود املاک

تجمیع حدود املاک (2)

با گروه عدالت نویسان در وقت و هزینه صرفه جویی کنید

تجمیع حدود املاک

تجمیع حدود املاک یکی از حالت هایی است که در اداره ثبت اسناد برای املاکی انجام می شود که به خواسته متقاضی یا متقاضیان این امر صورت می گیرد. حدود املاک به معنی مرز بندی و مساحت ملک است و تجمیع آن به معنی جمع کردن و واحد سازی املاک است. این اتفاق در اداره ثبت اتفاق می افتد که شخصی درخواست تجمیع حدود املاک خود را از این اداره داشته باشد و یا مالکانی همچین تقاضایی را برای املاک خود داشته باشند که به صورت یک ملک واحد به ثبت برسد. در ادامه به تعریف این عنوان و نحوه برخورد با آن و همچنین شرایط های موجود برای متقاضی یا متقاضیان به صورت مجزا خواهیم پرداخت لطفا تا پایان این مقاله همراه ما باشید.

منظور از تجمیع حدود املاک چیست؟

طبق بیانات فوق منظور از تجمیع حدود املاک این است که چند ملکی که در مجاور یکدیگرند و دارای سند ثبتی جداگانه ای هستند بنا به درخواست متقاضی که اجل این املاک می باشد و یا به درخواست متقاضیانی که هر یک صاحب ملک خود هستند به صورت یک ملک واحد در اداره ثبت اسناد به ثبت برسد و سند جدیدی برای ملک جدید صادر شود. زمانی که شخص متقاضی درخواست تجمیع حدود املاک را به اداره مربوطه ارائه می دهد به این معنی است که این شخص مالک چند قطعه زمین است که در مجاور یکدیگر هستند و قصد دارد تا این املاک را به صورت یک ملک واحد به ثبت برساند. در حالت دیگر مالکان املاکی که در یک مسیر و در مجاور یکدیگر قرار دارند و هر کدام صاحب قطعه زمین خود هستند قصد دارند تا این املاک را به صورت یکپارچه در آورده و سندی واحد برای این املاک صادر نمایند در این حالت به اداره ثبت متقاضی خواهند شد. در هر دو حالت اسناد املاک باطل خواهد شد و یک جلد سند جدید معادل مساحت کل املاک تجمیع شده صادر خواهد شد. البته لازم به ذکر است که در هر دو حالت بایستی شرایطی موجود باید که این درخواست از سوی اداره مزبور مورد قبول واقع شود که در ادامه این مطلب به شرایط های قبول تجمیع حدود املاک خواهیم پرداخت.

شرایط تجمیع حدود املاک برای متقاضی

منظور از شرایط تجمیع حدود املاک برای متقاضی وجود شرایطی است که اداره ثبت برای مالک همه املاک مشخص کرده است. در متن فوق عنوان شد که یکی از حالت های درخواست تجمیع حدود املاک این است که فردی چند ملک را خریداری کرده باشد که این املاک در مجاور یکدیگر هستند و برای اینکه سند واحدی را برای این املاک در دست داشته باشد درخواست مذکور را به اداره مرجع ارائه خواهد داد. بدهی است باید شرایطی برای قبول درخواست مهیا باشد تا بتوان درخواست متقاضی را قبول کرد. این شرایط در قانون اداره ثبت مشخص شده است و زمانی درخواست فرد برای تجمیع املاک رد خواهد شد که یکی از این شرایط موجود نباشد. پس مطابق قانون شرایط تجمیع حدود این املاک به شرح زیر می باشد؛

یکی از شرایط قبول درخواست متقاضی این است که بایستی تمامی قطعات ملک یا زمین سند مالکیت برای آنها وجود داشته باشد و برای مالک صادر شده باشد به عبارتی مشخصات این املاک در اداره ثبت اسناد موجود باشد. در غیر این صورت فرد متقاضی یا مالک بایستی ابتدا برای هر یک از املاک سند ثبتی صادر نماید.

سند مالکیت همه املاکی که مالک قصد تجمیع حدود آنها  را دارد باید صحیح و مطابق با مشخصات کامل و درست املاک باشد. اگر ملکی یا املاکی مشمول ماده ۱۴۹ و ۴۵ قرار گرفته باشد باید اصلاح شود.

نحوه قرار گرفتن این املاک بسیار مهم است و این موضوع شاید مهم ترین و اصلی ترین شرط تجمیع حدود املاک باشد. اینکه املاک باید در مجاور یکدیگر قرار گرفته باشند بدون آنکه کوچه یا معبری میان این املاک قرار گرفته باشد. ‌پس باید املاک در یک محدوده بدون تجاوز زمین یا ملکی دیگر یا کوچه و معبر قرار گرفته باشند.

کاربری همه پلاک ها باید یکسان و به منظور واحدی باشد ممکن است برخی از املاک کاربری تجاری داشته باشد و برخی دیگر کاربری مسکونی در این صورت درخواست پذیرفته نخواهد شد.

هیچ یک از ملک یا پلاک های زمین در بازداشت بانک و یا شخص خاصی یا در رهن و یا در معاملات شرطی نباشد چون ممکن است مالک در آینده این ملک یا زمین را از دست بدهد پس قابل تجمیع نخواهد بود.

در انتها برای قبول تجمیع حدود بایستی حق ارتفاع دیگران یا مالکان املاک دیگر رعایت شود و باعث تضییع یا تعطیل این حق نشود منظور از حق ارتفاع این است که مالک به اعتبار مالکیت خود از ملک دیگر استفاده کند مثلا حق عبور یا پنجره را داشته باشد یا برای استفاده از ملک خود مجبور به عبور از ملک دیگر نباشد.

شرایط تجمیع حدود املاک برای متقاضیان

شرایط گفته شده در متن فوق برای مالکی است که قصد تجمیع حدود املاک خود را دارد. اما برای مالکانی که قصد تجمیع حدود املاک خود را دارند چه شرایطی وجود دارد؟ بدهی است تمامی شرایط شش گانه فوق برای متقاضیان نیز موجود است هم جواری و در یک محدوده قرار گرفتن املاک و داشتن سند ثبتی و مطابقت با نشانی های ملک و همچنین یکی بودن کاربری قطعات زمین و رعایت حق ارتفاع غیر از لزومات قبول درخواست تجمیع حدود املاک متقاضیان است. به علاوه موضوعات مطرح شده موضوع سهم مشاع در این حالت برای مالکین متصور خواهد شد. این مهم برای املاکی که مالکان مشاع دارند نیز شروط خاص خود را می طلبد. در همه قطعات مورد تجمیع سهم مشاع هر مالک باید برابر باشد به این معنی که مالک یک قطعه زمین سهم مشاع در سایر املاک دیگر را به صورت برابر داشته باشد. مثلا تجمیع حدود سه ملک ؛ باید مالک در املاک یک و دو و سه به یک میزان سهم مشاع داشته باشد. پس زیادی سهم مشاع برای مالکان مطرح نخواهد بود بلکه مساوی بودن سهم مالک در هر یک از قطعات زمین مهم است. به اندازه سهم مشاع مالکان در تجمیع حدود نیز دارای سهم خواهند بود به این دلیل است که سهم مشاع برای مالکان مهم و ضروری است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره با وکیل

09124857572

Call Now Buttonبا یک کلیک تماس بگیرید
×