توقیف حساب افراد بدهکار

توقیف حساب افراد بدهکار (3)

با گروه عدالت نویسان در وقت و هزینه صرفه جویی کنید

توقیف حساب افراد بدهکار

یکی از راه های حفظ منافع و حقوق افراد توقیف حساب افراد بدهکار از سوی مراجع قضایی است. توقیف حساب یکی راه های تامینی است که برای جلوگیری از ضایع شدن حقوق فرد محکوم له از محکوم علیه دریافت می شود. دریافت تامین مناسب به دستور قاضی صورت می گیرد و امکان اینکه قاضی از این تامین استفاده ننماید وجود دارد. به هر حال توقیف حساب یکی از تامینات مناسبی است که توسط قانون گذار برای احقاق حقوق افراد تبیین شده است. پس تامین مذکور یکی از راه های قانونی است که با وجود شرایط خاصی انجام می شود. در ادامه این مقاله به توقیف حساب افراد بدهکار خواهیم پرداخت.

توقیف حساب افراد بدهکار چگونه صورت می گیرد؟

زمانی که قاضی پرونده دستور به توقیف حساب افراد بدهکار صادر می کند که افراد در پرداخت مطالبات به طلبکار اهمال و سهل انگاری نمایند. منظور از توقیف حساب بدهکار ضبط و توقیف موجودی حساب بانکی افراد بدهکار است و تا زمانی که فرد نسبت به بدهی خود اقدام لازم را انجام ندهد حق برداشت از حساب خود را نخواهد داشت و پس از پایان فرصت زمانی وجوه طلبکار از حساب وی برداشت خواهد شد. پس طبق قانون به اندازه و مبلغ بدهی از حساب بدهکار کسر شده و فرد برای رفع توقیف حساب خود باید مراحل قانونی و بانکی را طی نماید.

علل توقیف حساب افراد چیست؟

همانطور که گفته شد برای پرداخت وجوه بدهی افراد قاضی دستور به توقیف حساب افراد بدهکار را صادر خواهد کرد. اما همیشه توقیف حساب افراد به معنی بدهکاری افراد و یا به دستور مرجع قضایی نیست. توقیف حساب افراد به دلایل مختلفی صورت می گیرد مثلا به خاطر برخی قوانین بانکی و یا عدم تعهد به قرارداد های بانکی حساب بانکی افراد توقیف خواهد شد. یکی دیگر از علل توقیف حساب افراد به دلیل عدم پرداخت وجوه بانکی و ضمانت حساب افرادی است و در صورت عدم تسویه حساب بانکی حساب افراد ضامن توقیف خواهد شد. به هر حال توقیف حساب افراد بدهکار توسط مراجع قضایی یکی از حالت های توقیف حساب بانکی افراد است.

صدور دستور دادرس اجرای حکم برای توقیف حساب افراد بدهکار چگونه است؟

توقیف حساب افراد بدهکار به آسانی و بدون گذراندن مراحل امکان پذیر نیست و معمولا آخرین راه برای دریافت مطالبه صدور دستور توقیف حساب افراد بدهکار است. زمانی که طلبکار برای دریافت طلب خود از بدهکار شکایت نامه را به دادگاه مربوطه تحویل می دهد، دادگاه موظف است به شکایت نامه شاکی رسیدگی نماید و طبق قانون از بدهکار تامین مناسبی اتخاذ نماید تا حق و حقوق افراد طلبکار ضایع نشود. پس از محکوم شدن متهم قاضی پرونده بنابر مصلحت اندیشی خود اقدام لازم را برای فیصله پرونده انجام خواهد داد. ممکن است به فرد بدهکار فرصت زمانی برای تسویه بدهی داده شود و یا از وی تامین مناسب اخذ شود. گفته شد که توقیف حساب یکی از تامین های مناسب برای پرداخت بدهی است و ممکن است قاضی چنین دستوری را صادر ننماید و یا گذاشتن وثیقه مانند سند رسمی ملکی به عنوان تامین مناسب اخذ نماید.

در صورتی که افراد بدهکار حتی در پایان فرصت زمانی خود بدهی خود را تسویه ننماید، دادرس اجرای حکم دستور به توقیف حساب بانکی فرد را صادر خواهد کرد. توقیف حساب بانکی و برداشت وجوه طلب از حساب بانکی فرد بدهکار یک سال پس از ابلاغ حکم بدهکار شناخته شدن محکوم علیه امکان پذیر است. نکته مهم این است که برای اجرای دستور دادرس اجرای احکام نیازی به اجازه و یا اخطار به شعبه بانکی نیست و مرجع قضایی در این زمینه اختیار تام دارد. پس از توقیف حساب بانکی فرد بدهکار طلب شاکی از حساب برداشت می شود ممکن است در صورت نیاز قاضی دستور به اضافه کردن اجرت المثل دیر کرد و یا معادل پول به نرخ روز با احتساب نرخ تورم نماید. برای توقیف حساب افراد شرایطی قانونی لازم است که در متن زیر به این موضوع می پردازیم.

شروط لازم جهت صدور توقیف حساب افراد بدهکار کدام است؟

همانطور در متن فوق عنوان شد توقیف حساب افراد بدهکار از اختیارات دادرس اجرای احکام است که در ادامه روند حکم قاضی دادگاه اجرا خواهد شد. برای توقیف حساب افراد بدهکار لازم است تا شرایطی برای این مهم موجود باشد.

در شرایطی حساب فرد بدهکار توقیف خواهد شد که در قرارداد و یا توافق میان بدهکار و طلبکار قید شده باشد که پرداخت بدهی باید به صورت وجه نقد صورت بگیر و طلب طلبکار وجه نقد باشد.

دادرس اجرای حکم زمانی مجاز به اجرای توقیف حساب افراد را خواهد داشت که یک سال از زمان محکوم شدن فرد و صدور حکم وی گذشته باشد.

توقیف حساب افراد فقط به میزان بدهی او امکان پذیر است اگر حساب بانکی فرد بیشتر از بدهی او باشد فقط باید به میزان بدهی برداشت شود.

برای انجام عملیات توقیف حساب بانکی از سوی مراجع قضایی نیازی به درخواست محکوم له نیست و دادگاه در راستای احقاق حقوق افراد عملیات توقیف را انجام خواهد داد.

مراجع ذیصلاح برای صدور دستور توقیف حساب افراد بدهکار کدام است؟

امکان صدور دستور توقیف حساب افراد بدهکار از مراجع مختلف امکان پذیر است دادگاه های حقوقی و کیفری و همچنین خود بانک مرکزی و شعب بانک ها از مراجع دارای صلاحیت برای صدور دستور توقیف حساب بانکی افراد هستند. صدور دستور مزبور از سوی مراجع قضایی حقوقی یا کیفری منوط به اقامه دعوا در هر یک از این مراجع است و بانک نیز در صورت وجود قرارداد های بانکی و عدم پرداخت بدهی بانکی اقدام به توقیف حساب بانکی خواهد کرد.

رفع توقیف حساب افراد بدهکار به چه صورت است؟

رفع توقیف حساب افراد بدهکار حالتی است که پس از پرداخت بدهی و رفع مانع توقیف انجام می شود. افراد پس از پرداخت بدهی های خود با مراجعه به مرجع قضایی نامه رفع توقیف را مبنی بر پرداخت و تسویه بدهی دریافت کرده و به اداره حقوقی بانک ها ارائه می دهد و در این مرجع به روش سیستمی و یا دستی حساب توقیف یا مسدود شده افراد را رفع توقیف خواهند کرد که برای طی کردن این پروسه مدت زمان یک ماهه لازم است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره با وکیل

09124857572

Call Now Buttonبا یک کلیک تماس بگیرید
×