وکیل دستور موقت

وکیل دستور موقت (7)

با گروه عدالت نویسان در وقت و هزینه صرفه جویی کنید

وکیل دستور موقت

 وکیل دستور موقت

وکیل دستور موقت جز آن دسته از وکلایی است که امروزه بسیاری از افراد با آن آشنایی دارند و نمی دانند که این وکیل متخصص چه کاربردهایی دارد و چگونه می توان به او اطمینان کرد. وکیل دستور موقت می تواند تمامی مباحث آیین دادرسی مدنی را که به افراد مرتبط است را به خوبی به آنها توضیح دهید و اطلاعاتی که لازم دارند را به آنها منتقل کند. برخی از افراد با وکیل دستور موقت آشنایی ندارند و در چنین حالتی بهتر است افراد به کمک افراد مطلع و موسساتی که در این زمینه تخصص دارند، اقدامات لازم را انجام دهند. 

شما وکیل دستور موقت را تا چه اندازه می شناسید و تاکنون چندین بار به این وکیل مراجعه کرده اید؟ وکیل دستور موقت را چگونه باید از طریق موسسات حقوقی مختلف پیدا کرد؟ چه زمان می توانیم به دفتر وکالت وکیل دستور موقت مراجعه کنیم و از او کمک بگیریم؟ وکیل دستور موقت در چه مراحلی از جریان پرونده می تواند از موکل خود دفاع کند؟ آیا وکیل دستور موقت می تواند در راستای تکمیل پرونده اطلاعات تکمیلی را به موکل خود ارائه دهد؟ وکیل دستور موقت با دیگر وکلای پایه یک دادگستری چه تفاوتی دارد؟ وکیل دستور موقت را می توان از چه راهی پیدا کرد؟

وکیل دستور موقت نیز همانند بسیاری دیگر از وکلایی که شاید در اطرافتان هستند دارای مدرک پایه یک دادگستری است اما تفاوت این وکیل با دیگر وکلا به موارد متعددی بستگی دارد که نمیتوان آنها را  نادیده گرفت. وکیل دستور موقت دارای ویژگی ها و خصوصیاتی است که باید تمامی آنها را به طور کامل مورد بررسی قرار دهیم تا بتوانیم اطلاعات لازم در مورد چنین پرونده هایی را بدست آوریم.

چرا به وکیل دستور موقت مراجعه کنیم؟

وکیل دستور موقت دارای طرفداران بسیار زیادی است و بر اساس آمار و اطلاعات بدست آمده در سال های اخیر هم می توان گفت که تعداد این افراد روز به روز در حال افزایش است و همین موضوع باعث میشود تا افراد بسیار زیادی به دنبال پیدا کردن وکیل دستور موقت متخصص باشند.

یکی از مسائلی که ذهن بسیاری از افراد را به خود مشغول میکند و باعث بوجود آمدن چالش های ذهنی بسیار زیادی برای آنها می گردد آن است که چرا باید به وکیل دستور موقت مراجعه کنیم؟ دلیل اهمیت وکیل دستور موقت چیست؟ آیا وکیل دستور موقت می تواند روند دادرسی پرونده را تغییر دهد؟ وکیل دستور موقت در چه مواردی می تواند عملکرد مثبتی داشته باشد؟

وکیل دستور موقت در جامعه ما دارای اهمیت بسیار زیادی است و همه افراد به او احتیاج دارند. حقیقت آن است که دستور موقت خود به تنهایی در مباحث قانونی و روند دادرسی دارای شرایط ویژه ای است و اهمیت بسزایی دارد. همین موضوع باعث می شود تا بسیاری از افرادی که در جریان دادرسی پرونده آنها مسئله دستور موقت پیش می آید، ترجیح می دهند تا به سراغ فردی متخصص در این زمینه بروند و پرونده خود را به چنین شخصی ارجاع دهند تا مورد بررسی و پیگیری قرار گیرد.

از زمان های قدیم این موضوع را مکرر شنیده ایم که می گویند کار را باید به افراد متخصص و کاردان واگذار کرد تا دارای نتایج نسبتا مناسبی گردد و مشکلات آن تا حد زیادی حل شود. در مورد موضوع پرونده های حقوقی نیز این ضرب المثل کاملا صادق است و می تواند به شما کمک کند تا پرونده های شما رد مدت زمانی کوتاه به نتیجه برسد و شرایط خوبی پیدا کند.

در مورد پرونده های مربوط به دستور موقت باید بگوییم که وکیلی می تواند به شما کمک کند که در این حوزه فعالیت کرده باشد و با این حوزه آشنایی داشته باشد. وکیل دستور موقت بهترین کسی است که می تواند در جریان چنین پرونده هاییی چه از جانب خواهان یا از جانب خوانده پرونده، فعالیت خوبی داشته باشد.

حقیقت آن است که همه وکلای پایه یک دادگستری می توانند در دادگاه های مختلف حضور یابند اما شما نباید انتظار داشته باشید که همه این افراد دارای تخصص و مهارت رفع مشکلات پرونده های مختلف دستور موقت را داشته باشند. چرا که این پرونده ها نیاز به دانش و مهارت تخصصی داند و تنها وکیل دستور موقت از پس آنها بر می آید.

وکیل دستور موقت می تواند علاوه بر آنکه جریان پرونده ها را با موفقیت بیشتری روبرو کنف شرایط نسبتا مساعدی را برای موکلان خود ایجاد کند و شرایط به نحوی است که زمان رسیدگی به پرونده دو چندان کوتاه تر خواهد شد. از آنجایی که وکیل دستور موقت سال های بسیار زیادی را رد جریان پرونده های حقوقی مربوط به دستور موقت کار کرده است، این توانایی را دارد تا در راستای پیشبرد اهداف پرونده روند قضایی کوتاهتری را طی کند و جریان پرونده را سریعتر مورد بررسی و رسیدگی قرار دهد.

وکیل دستور موقت (4)
وکیل دستور موقت (4)

وکیل دستور موقت و اخذ مشاوره حرفه ای

وکیل دستور موقت می تواند انواع مشاوره های حرفه ای و تخصصی را به موکلان خود ارائه دهد تا شرایط قانونی نسبتا خوبی برای انسان ایجاد شود و کمتر دچار آسیب و مشکل شوند. اکنون ممکن است این سوال برای بسیاری از افراد پیش اید که وکیل دستور موقت چند نوع مشاوره حقوقی دارد و چگونه می تواند راهنمایی های قانونی و حقوقی را به موکلان خود ارائه دهد؟ در پاسخ به این سوالات باید بگوییم که وکیل دستور موقت می تواند سه نوع مشاوره حقوقی را به موکلان خود ارائه دهد و به انها کمک کند تا شرایط نسبتا خوبی را تجربه کنند.

اولین و راحتترین روش مشاوره حقوقی آن است که افراد برای رسیدن به دفتر وکالت وکیل دستور موقت، مسیری طولانی را طی کنند و در نهایت هم به راحتی می تواند به صورت حضوری با وکیل خود صحبت کند و شرایط پرونده را به راحتی مورد تحلیل و بررسی قرار دهند. در چنین حالتی افراد باید مسیری را طی کنند و در ساعت خاصی در دفتر وکالت حضور یابند و در صورتی که نتوانند در تایم مقرر در دفتر کاری او حضور یابند ممکن است وقت جلسه مشاوره ای با وکیل دستور موقت را از دست دهند. شرایط مراجعه حضوری به دفتر وکالت وکیل دستور موقت برای افرادی که شاغل هستند تا حدی دشوار است و آنان نمی توانند به راحتی هزینه نسبتا زیادی را بپردازند و مسیری طولانی را طی کنند تا به مقصد مورد نظر خود برسند.

دومین راه مشاوره ای که میتوان از طریق آن با وکیل دستور موقت ارتباط برقرار کرد، مشاوره آنلاین است. همه ما می دانیم که دنیا وارد عصر ارتباطات شده است و همین موضوع باعث شده است تا افراد ساعات زیادی از طول روز خود را در فضاهای مجازی باشند و ارتباطات اینترنتی برقرار کنند. به همین دلیل نیز به افراد توصیه میکنیم برای اینکه بتوانند از مشاوره آنلاین وکیل دستور موقت استفاده کنند از طریق موسسات حقوقی معتبری همچون گروه وکلای عدالت نویسان اقدام کنند؛ چرا که امروزه تعداد زیادی از افراد سودجو به مباحث مختلف اینترنتی ورود پیدا کرده اند. کسانی که اطلاعات حقوقی جامع و کاملی در مورد وکیل دستور موقت دارند معمولا به صورت ناخواسته در دام این افراد سودجو می افتند و در نهایت هم آسیب و خسارات جبران ناپذیری به آنها وارد می گردد.

از دیگر روش های مشاوره با وکیل دستور موقت آن است که از طریق مشاوره تلفنی اقدامات لازم را انجام داد. مشاوره تلفنی به صورت فوری انجام می شود و افراد می توانند به راحتی در هر زمان و هر مکانی با وکیل دستور موقت تماس بگیرند و سوالات خود را بپرسند. وکیل دستور موقت دارای تخصص بسیار زیادی است به همین دلیل نیز می تواند حتی به صورت تلفنی نیز به افراد پاسخ دهد و آنها را راهنمایی کند.

هزینه مشاوره های غیر حضوری با وکیل دستور موقت نسبتا کمتر از دیگر روش های مشاوره ای است و به همین دلیل هم تعداد افراد زیادی به سراغ این وکیل می روند تا از خدمات این روش مشاوره ای استفاده کنند. البته باید این موضوع را بدانید که با استفاده از روش وکیل دستور موقت می توان به راحتی از میزان اطلاعات و دانش حقوقی وکیل دستور موقت مورد نظر خود آگاهی پیدا کرد و سپس برای انعقاد قرارداد وکالت اقدام کرد.

وکیل دستور موقت (2)
وکیل دستور موقت (2)

بررسی حقوقی دستور موقت در قانون دیوان عدالت اداری

دستور موقت جز اساسی ترین و مهم ترین موضوعات حقوقی است که بسیاری از افراد باید از آن آگاهی داشته باشند. وکیل دستور موقت تنها کسی است که از تمامی اطلاعات قانونی مربوط به دیوان عدالت اداری اشنایی دارد. به چند مورد از اساسی ترین این مباحث اشاره می کنیم:

در صورتی ‌ که شاکی ضمن طرح شکایت خود یا پس از آن مدعی شود که اجرای اقدامات با تصمیمات یا آراء قطعی یا خودداری از انجام وظیفه توسط اشخاص و مراجع مذکور در این قانون، سبب ورود خسارتی می ‌ گردد که جبران آن غیرممکن یا متعسر است، می ‌ تواند تقاضای صدور دستور موقت نماید. پس از طرح شکایت اصلی، درخواست صدور دستور موقت باید تا قبل از ختم رسیدگی، به دیوان ارائه شود. این درخواست مستلزم پرداخت هزینه دادرسی نیست.

شعبه رسیدگی ‌ کننده در صورت احراز ضرورت و فوریت موضوع، برحسب مورد، دستور موقت مبنی بر توقف اجرای اقدامات، تصمیمات و آراء مزبور یا انجام وظیفه، صادر می ‌ نماید.

دستور موقت تأثیری در اصل شکایت ندارد و در صورت رد شکایت یا صدور قرار اسقاط یا ابطال یا رد دادخواست اصلی دستور موقت نیز لغو می ‌ گردد. مرجع رسیدگی به تقاضای صدور دستور موقت موضوع ماده(۳۴) این قانون، شعبه ‌ ای است که به اصل دعوی رسیدگی می ‌ کند لکن در مواردی که ضمن درخواست ابطال مصوبات از هیأت عمومی دیوان، تقاضای صدور دستور موقت شده باشد، ابتداء پرونده جهت رسیدگی به تقاضای مزبور به یکی از شعب ارجاع می ‌ شود و در صورت صدور دستور موقت در شعبه، پرونده در هیأت عمومی خارج از نوبت رسیدگی می ‌ شود.

شعبه دیوان موظف است در صورت صدور دستور موقت، نسبت به اصل دعوی خارج از نوبت رسیدگی و رای مقتضی صادر نماید. مدیر دفتر شعبه مکلف است پرونده را به فوریت به ‌ نظر شعبه برساند و شعبه موظف به اتخاذ تصمیم فوری است.

در صورت صدور دستور موقت یا لغو آن، مفاد آن به طرفین و در صورت رد تقاضای صدور دستور موقت، مفاد آن به شاکی ابلاغ میشود. تقاضای صدور دستور موقت قبل از اتخاذ تصمیم شعبه، مانع اجرای تصمیمات قانونی این قانون نیست.

سازمانها، ادارات، هیئت ها و ماموران طرف شکایت پس از صدور و ابلاغ دستور موقت، مکلفند طبق آن اقدام نمایند و در صورت استنکاف، شعبه صادر کننده دستور موقت، متخلف را به انفصال از خدمت به مدت شش ماه تا یک سال و جبران خسارت وارده محکوم می ‌ نماید.

وکیل دستور موقت (3)
وکیل دستور موقت (3)

در مورد وکیل دستور موقت و پرونده های موجود در دیوان عدالت اداری دقت کنید:

در صورت حصول دلایلی مبنی بر عدم ضرورت ادامه اجرای دستور موقت، شعبه رسیدگی‌کننده نسبت به لغو آن اقدام می ‌ نماید. هرگاه در مرحله تجدیدنظر تقاضای صدور دستور موقت شود، اتخاذ تصمیم با شعبه تجدیدنظر است. اجرای دستور موقت مستلزم تایید رئیس دیوان است. دستور موقت صادرشده از شعبه بدوی مادام که توسط مرجع تجدیدنظر لغو نگردد، به قوت خود باقی است.

چنانچه قاضی شعبه بدوی صادر کننده رای پی به اشتباه خود ببرد و پرونده به هر علتی به شعبه تجدیدنظر نرفته باشد، با ذکر دلیل پرونده را از طریق رئیس دیوان به شعبه تجدید نظر ارسال می ‌ کند. شعبه یاد شده با توجه به دلایل ابرازی و در صورت وارد دانستن اشتباه، رای صادر شده را نقض می ‌ نماید و هرگاه رأی صادره به ‌ صورت قرار باشد پرونده را جهت ادامه رسیدگی به شعبه بدوی اعاده و در غیر این ‌ صورت اقدام به رسیدگی ماهوی می ‌ کند.

در صورتی که حداقل یک قاضی از دو قاضی و یا دو قاضی از سه قاضی صادرکننده رای در شعبه تجدیدنظر، پی به اشتباه شکلی یا ماهوی خود ببرند، مراتب را با ذکر دلیل به رئیس دیوان اعلام می ‌ دارند. رئیس دیوان پرونده را جهت رسیدگی و صدور رأی به شعبه هم ‌ عرض ارجاع می ‌ دهد.

صدور حکم اصلاحی در مورد سهو قلم یا اشتباه محاسبه و یا رفع ابهام که توسط شعبه صادرکننده رای انجام می ‌ شود، مشمول این قانون نیست. در صورتی ‌ که رای بر مبنای اتفاق‌نظر نباشد، نظر اقلیت نیز در پیش‌نویس رأی درج می ‌ شود و به امضای آنان می ‌ رسد و در پرونده بایگانی می ‌ گردد.

هرگاه پس از انتشار رأی هیأت عمومی دیوان در روزنامه رسمی کشور مسئولان ذیربط از اجرای آن استنکاف نمایند، به تقاضای ذی ‌ نفع یا رئیس دیوان و با حکم یکی از شعب دیوان، مستنکف به انفصال موقت از خدمات دولتی به مدت سه ماه تا یک سال و جبران خسارت وارده محکوم می ‌ شود.

تقاضای ذینفع برای اجرای آراء هیأت عمومی، باید به ‌ صورت تقدیم دادخواست باشد. افرادی که از عدم اجرای آراء هیأت عمومی در مورد ابطال مصوبه مطلع می ‌ شوند، می ‌ توانند موضوع را به رئیس دیوان منعکس نمایند تا رئیس دیوان نسبت به پیگیری موضوع از طریق شعب دیوان اقدام نماید.

وکیل دستور موقت (5)
وکیل دستور موقت (5)

دستور موقت در قانون آیین دادرسی مدنی

وکیل دستور موقت بهتر از هرکس دیگری می تواند به شما کمک کند تا در مدت زمانی کوتاه اطلاعات خود را در حوزه مباحث قانونی مربوط به دستور موقت گسترش دهید. دادگاه در صورتی رای به نفع خواهان می‌دهد که به طور مقتضی احراز کند خوانده، ملک متصرفی خواهان را عدواناً تصرف و یا مزاحمت یا ممانعت از حق استفاده خواهان نموده است. وکیل دستور موقت می تواند تمامی جزئیات این موضوع را به شما شرح دهد.

 چنانچه قبل از صدور رای، خواهان تقاضای صدور دستور موقت نماید و دادگاه دلایل وی را موجه تشخیص دهد، دستور جلوگیری از ایجاد آثار تصرف و یا تکمیل اعیانی از قبیل احداث بنا یا غرس اشجار یا کشت و زرع، یا از بین بردن آثار موجود و یا جلوگیری از ادامه مزاحمت و یا ممانعت از حق را در ملک مورد دعوا صادر خواهد کرد.

 این دستور با صدور رأی به رد دعوا مرتفع می‌شود مگر این‌که مرجع تجدیدنظر دستور مجددی در این خصوص صادر نماید. در صورتی که رای صادره مبنی بر رفع تصرف عدوانی یا مزاحمت یا ممانعت از حق باشد، بلافاصله به دستور مرجع صادرکننده، توسط اجرای دادگاه یا ضابطین دادگستری اجرا خواهد شد و درخواست تجدیدنظر مانع اجرا نمی‌باشد. در صورت فسخ رای در مرحله تجدیدنظر، اقدامات اجرایی به دستور دادگاه اجرا کننده حکم به حالت قبل از اجرا اعاده می‌شود و در صورتی که محکوم‌به، عین معین بوده و استرداد آن ممکن نباشد، مثل یا قیمت آن وصول و تأدیه خواهد شد.

اشخاصی که پس از اجرای حکم رفع تصرف عدوانی با رفع مزاحمت یا ممانعت از حق دوباره مورد حکم را تصرف یا مزاحمت یا ممانعت از حق بنمایند یا دیگران را به تصرف عدوانی یا مزاحمت یا ممانعت از حق مورد حکم وادار نمایند، به مجازات مقرر در قانون مجازات اسلامی محکوم خواهند شد. رسیدگی به دعاوی موضوع این فصل تابع تشریفات آیین دادرسی نبوده و خارج از نوبت بعمل می‌آید.

 در اموری که تعیین تکلیف آن فوریت دارد، دادگاه به درخواست ذی‌نفع برابر مواد زیر دستور موقت صادر می‌نماید. چنانچه اصل دعوا در دادگاهی مطرح باشد مرجع درخواست دستور موقت، همان دادگاه خواهد بود و در غیر این صورت مرجع درخواست، دادگاهی می‌باشد که صلاحیت رسیدگی به اصل دعوا را دارد.

هرگاه موضوع درخواست دستور موقت، در مقر دادگاه غیر از دادگاههای یاد شده در ماده قبل باشد، درخواست دستور موقت از آن دادگاه به عمل می‌آید، اگرچه صلاحیت رسیدگی به اصل دعوا را نداشته باشد.

وکیل دستور موقت (1)
وکیل دستور موقت (1)

دستور موقت به عنوان یک دستور فوری قانونی

وکیل دستور موقت به خوبی می داند که پرونده هایی که دارای دستور موقت هستند، فوریت دارند و باید سریعا به آنها رسیدگی کرد تا دچار مشکل نشوند. درخواست دستور موقت ممکن است کتبی یا شفاهی باشد. درخواست شفاهی در صورت‌مجلس قید و به امضای درخواست‌کننده می‌رسد. برای رسیدگی به امور فوری، دادگاه روز و ساعت مناسبی را تعیین و طرفین را به دادگاه دعوت می‌نماید. در مواردی که فوریت کار اقتضاء کند می‌توان بدون تعیین وقت و دعوت از طرفین و حتی در اوقات تعطیل و یا در غیر محل دادگاه به امور یادشده رسیدگی نمود.

 تشخیص فوری بودن موضوع درخواست با دادگاهی می‌باشد که صلاحیت رسیدگی به درخواست را دارد.  دستور موقت ممکن است دایر بر توقیف مال یا انجام عمل و یا منع از امری باشد.  دستور موقت دادگاه به هیچ‌وجه تأثیری در اصل دعوا نخواهد داشت.

پس از صدور دستور موقت در صورتی که از قبل اقامه دعوا نشده باشد، درخواست‌کننده باید حداکثر ظرف بیست روز از تاریخ صدور دستور، به منظور اثبات دعوای خود به دادگاه صالح مراجعه و دادخواست خود را تقدیم و گواهی آن را به دادگاهی که دستور موقت صادر کرده تسلیم نماید. در غیر این صورت دادگاه صادر کننده دستور موقت به درخواست طرف، از آن رفع اثر خواهد کرد.

دادگاه مکلف است برای جبران خسارت احتمالی که از دستور موقت حاصل می‌شود از خواهان تأمین مناسبی اخذ نماید. در این صورت صدور دستور موقت منوط به سپردن تامین می‌باشد. دستور موقت پس از ابلاغ قابل اجراست و نظر به فوریت کار، دادگاه می‌تواند مقرر دارد که قبل از ابلاغ اجراء شود.

در صورتی که طرف دعوا تأمینی بدهد که متناسب با موضوع دستور موقت باشد، دادگاه در صورت مصلحت از دستور موقت رفع اثر خواهد نمود. هرگاه جهتی که موجب دستور موقت شده است مرتفع شود، دادگاه صادر کننده دستور موقت آن را لغو می‌نماید و اگر اصل دعوا در دادگاه مطرح باشد، دادگاه رسیدگی‌کننده، دستور را لغو خواهد نمود.

در صورتی که دعوا نشود و یا در صورت اقامه دعوا، ادعای خواهان رد شود، متقاضی دستور موقت به جبران خساراتی که طرف دعوا در اجرای دستور متحمل شده است محکوم خواهد شد. در خصوص تأمین اخذ شده از متقاضی دستور موقت یا رفع اثر از آن، چنانچه ظرف یک ماه از تاریخ ابلاغ رای نهایی، برای مطالبه خسارت طرح دعوا نشود، به دستور دادگاه، از مال مورد تأمین رفع توقیف خواهد شد.

قبول یا رد درخواست دستور موقت مستقلاً قابل‌اعتراض و تجدیدنظر و فرجام نیست. لکن متقاضی می‌تواند ضمن تقاضای تجدیدنظر به اصل رأی نسبت به آن نیز اعتراض و درخواست رسیدگی نماید.ولی در هر حال رد یا قبول درخواست دستور موقت قابل رسیدگی فرجامی نیست. اجرای دستور موقت مستلزم تایید رئیس حوزه قضایی می‌باشد. درخواست صدور دستور موقت مستلزم پرداخت هزینه دادرسی معادل دعاوی غیرمالی است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره با وکیل

09124857572

Call Now Buttonبا یک کلیک تماس بگیرید
×