وکیل داوری

وکیل داوری (5)

با گروه عدالت نویسان در وقت و هزینه صرفه جویی کنید

وکیل داوری

وکیل داوری را چگونه بشناسیم و در مورد پرونده های مختلف و قوانین گوناگون با او مشورت کنیم؟ آیا هزینه مشاوره با وکیل داوری به گونه ای است که بتوان آن را به راحتی پرداخت کرد؟ وکیل داوری گونه می توان راه حل های حقوقی مختلف را برای حل و فصل پرونده های مختلف به ما ارائه کند و جزییات پرونده ها را از دیدگاه های مختلف قانونی مورد تحلیل و بررسی قرار دهد؟

 وکیل داوری تا حد زیادی با دیگر وکلایی که در عرصه های مختلف کار می کنند متفاوت است و توانایی های او بسیار گسترده تر از آنچه که بسیاری از افراد با خود فکر می کنند است. وکیل داوری این توانایی را دارد تا از مدارک و اسناد معتبر مختلفی برای احقاق حقوق موکلان خود کمک گیرد و با استناد به این دلایل و مدارک اقدامات گسترده ای را رد جهت پیشبرد منافع قانونی خود انجام دهند.

وکیل داوری و ویژگی های او

 وکیل داوری یکی از مهم ترین وکلایی است که امروزه در جامعه ما فعالیت می کند و می تواند عملکرد نسبتا خوبی را از خود نشان دهد. پرونده های داوری در سال های اخیر دچار چالش های سیار زیادی بودند و وکیل داوری توانسته است تا حد زیادی این مشکلاتن را مورد حل و فصل قرار دهد. از آنجایی که پرونده های داوری دارای پیچیدگی بسیاری هستند تنها کسی که می تواند جریان دادرسی آنها را با موفقیت پشت سر بگذارد، وکیل داوری است.

بر اساس این توضیحات کاملا طبیعی است که یک وکیل داوری باید دارای ویژگی های منحصر بفردی باشد. اولین و مهمترین ویژگی وکیل داوری آن است که باید دارای اطلاعات کافی در مورد چنین پرونده هایی باشد و با قوانین آنها آشنایی داشته باشد تا بتواند وکالت این پرونده ها را با موفقیت روبرو سازد. وکلایی که دارای تخصص و مهارت نیستند به هیچ عنوان نمی تابه عنوان وکیل داوری فعالیت داشته باشند.

 وکیل داوری باید دارای صبر و حوصله باشد و پاسخ تمامی سوالات موکلان خود را با دقت بدهد. .کیل داوری معمولا در جلسات مشاوره حقوقی به خوبی سوالات تمامی متقاضیان و حتی کسانی که دارای قرارداد وکالت با او نیستند را می دهد. وکیل داوری از طریق روش های غیر حضوری مانند مشاوره تلفنی و اینترنتی نیز پاسخگوی مردم می باشد.

 وکیل داوری معمولا تجربیات بسیار زیادی در جریان پرونده های داوری دارد و همین موضوع باعث می شود تا احتمال شکست و خطا در جریان دادرسی این پرونده ها کاهش یابد. بهترین وکیل داوری کسی است که بتواند نیاز موکلان خود در جزیان دادرسیی پرونده را برطرف کند و تا انتهای جریان پرونده در کنار آنها باشد.

وکیل داوری در جریان پرونده های مربوط به پرونده های چند جانبه

 وکیل داوری می تواند در جریان پرونده های پیچیده ای همچون داوری چند جانبه نقش بسیار موثری داشته باشد. معمولا در رابطه با چنین پرونده هایی وکیل داوری مشاوره حقوقی ارائه می دهد.

در صورتی که داوری بیش از دو طرف داشته باشد و طرف‌ها در مورد تعیین داور به نحو دیگری توافق نکرده باشند، به ترتیب زیر عمل خواهد شد:

 برای خواهان واحد، یک داور و در صورت تعدد خواهان‌ها، مشترکاً یک داور تعیین خواهد شد. داور خوانده یا خواندگان متعدد نیز به همین روش تعیین می­شود.

چنانچه خواهان‌ها یا خواندگان متعدد ظرف مهلت مقرر، در مورد تعیین داور مشترک به توافق نرسند، موسسه داور اختصاصی هر یک از طرفین متعدد (خواهان‌ها یا خواندگان) را انتخاب و تعیین خواهد کرد.

در داوری‌های چند جانبه، انتخاب سرداور بر عهده داوران اختصاصی طرفین است و در صورتی که ظرف مدت 7 روز از تاریخی که موسسه تعیین می‌کند به توافق نرسند، سرداور توسط موسسه تعیین می گردد .  

هرگاه در داوری‌های چند جانبه، در مورد خواهان یا خوانده بودن یک یا چند طرف داوری اختلاف باشد، هیأت داوری مرکب از سه نفر به انتخاب موسسه خواهد بود که با توجه به مفاد موافقتنامه داوری در مورد شرایط داور و نیز با توجه به موضوع دعوی، انتخاب و تعیین  می شود.

سایر امور مربوط به داوری‌های چند جانبه از جمله تعویض داور یا جرح داور، تابع مقرراتی است که برای داوری‌های دو جانبه مقرر شده است

 استقلال و بی طرفی داور چیست؟

بسیاری از کسانی که به وکیل داوری مراجعه می کنند دوست دارند که بدانند اصطلاح استقلال و بی طرفی داور به چه چیزی گفته می شود؟ در رابطه با این موضوع باید بگوییم که استقلال و بی طرفی داور در اصطلاح حقوقی به موارد زیر گفته می شود:

الف) داور باید در تاریخ تعیین و انتخاب به این سمت و شروع بکار و نیز در طول جریان رسیدگی داوری تا زمان صدور رأی، علاوه بر داشتن اوصاف قانونی و شرایط مقرر در موافقتنامه داوری، بیطرف و مستقل باشد و ذینفع در قضیه نباشد.

ب)داور باید همزمان با قبول سمت، اعلامیه ای مکتوب مبنی بر تأیید بی‌طرفی و استقلال خود امضاء و به موسسه تسلیم کند و مکلف است هرگونه واقعیت یا اوضاع و احوالی را که ممکن است استقلال او را نزد طرفین با تردید مواجه سازد، در اعلامیه مذکور ذکر نماید. چنانچه اعلامیه بی‌طرفی و استقلال داور متضمن چنین اطلاعاتی باشد، موسسه مراتب را به طرفین ابلاغ می‌کند و مهلتی را جهت اظهار نظر آنان تعیین می‌نماید. پس از وصول نظرات طرفین، موسسه در خصوص اعلامیه داور و اظهارات طرفین رسیدگی و تصمیم مقتضی اتخاذ می‌کند.

پ) پس از شروع داوری نیز داور مکلف است هرگونه واقعیت یا اوضاع و احوال را که احیاناً در جریان داوری حادث شود و موجب تردید در بی طرفی و استقلال او گردد، فوراً و به‌صورت کتبی به موسسه و به طرفین اعلام نماید.

وکیل داوری و موارد جرح داور

 وکیل داوری در مورد مسائل مربوط به پروندهای جرح داور دارای تخصص می باشد و می تواند نقش بسیار اساسی در چنین مواردی ایفا کند. داور در صورتی قابل جرح است که اوضاع و احوال موجود، باعث تردید موجهی نسبت به بی‌طرفی و استقلال او شود و یا واجد اوصافی که طرفین تعیین کرده‌اند، نباشد. هریک از طرفین تنها به استناد دلایلی که پس از تعیین داور از آن مطلع شده‌اند، می‌تواند داوری که خود تعیین کرده یا در جریان تعیین او مشارکت داشته، جرح کند.

در داوری‌های داخلی، اشخاص زیر را هر چند با تـراضی نمی‌توان به عنوان داور انتخاب نمود و از موجبات رد و جرح داور است: اشخاصی که بی‌طرفی و استقلال ایشان در موضوع داوری، محل تردید باشد. اشخاصی که فاقد اهلیت قانونی هستند. اشخاصی که به موجب حکم قطعی دادگاه و یا در اثر آن از داوری محروم شده‌اند. کلیه قضات و کارمندان اداری شاغل در محاکم قضایی.

در داوری‌های داخلی، اشخاص زیر، را نمی‌توان به عنوان داور معرفی و منصوب کرد مگر با تراضی طرفین: کسانی که سن آن‌ها کمتر از 25 سال تمام باشد. کسانی که در دعوی ذی‌نفع باشند. کسانی که با یکی از اصحاب دعوا قرابت سببی یا نسبی تا درجه دوم از طبقه سوم داشته باشند. کسانی که قیم یا کفیل یا وکیل یا مباشر امور یکی از اصحاب دعوا می‌باشند؛ یا یکی از اصحاب دعوا مباشر امور آن‌ها باشد. کسانی که خود یا همسرشان وارث یکی از اصحاب دعوا باشند. کسانی که خود یا همسرشان با یکی از اصحاب دعوا یا با اشخاصی که قرابت نسبی یا سببی تا درجه دوم از طبقه سوم با یکی از اصحاب دعوا دارند، در گذشته یا حال دعوی کیفری داشته باشند. کسانی که خود یا همسرشان و یا یکی از اقربای سببی یا نسبی تا درجه دوم از طبقه سوم او با یکی از اصحاب دعوا یا زوجه و یا یکی از اقربای نسبی یا سببی تا درجه دوم از طبقه سوم او دعوی حقوقی داشته باشد کارمندان دولت در حوزه ماموریت آنان.

تشخیص صلاحیت داور به کمک وکیل داوری

اتخاذ تصمیم در مورد صلاحیت داوری مسئله ای است که تنها وکیل داوری می تواند از عهده آن بر آید :

الف) داور می‌تواند در مورد حدود صلاحیت خود و همچنین درباره وجود و یا اعتبار موافقتنامه داوری، نفیاً و یا اثباتاً اتخاذ تصمیم نماید. ارجاع اختلافات و دعاوی به موسسه ، بمنزله پذیرش این اختیار داور خواهد بود.

ب) شرط داوری که به صورت جزئی از یک قرارداد باشد، به عنوان موافقتنامه مستقل تلقی می‌شود و تصمیم داور در خصوص بطلان و ملغی‌الاثر بودن اصل قرارداد، تأثیری در شرط داوری ندارد و فی نفسه به منزله بطلان یا عدم اعتبار شرط داوری مندرج در قرارداد نخواهد بود.

ایراد به صلاحیت داور باید همزمان با تسلیم اولین جواب و لایحه دفاعیه اعلام گردد. صرف تعیین داور و یا مشارکت در تعیین داور توسط هریک از طرفین مانع از ایراد او به صلاحیت داوری نخواهد بود. ایراد به خروج داور از حدود صلاحیت در جریان رسیدگی داوری، باید به محض بروز و اطلاع از آن، اعلام گردد، مع‌ذلک در صورتی‌که داور تاخیر در ایراد در موارد مذکور را موجه تشخیص دهد، می‌تواند ایراد خارج از موعد را بپذیرد.

در صورت ایراد به صلاحیت داور و یا ایراد به وجود و یا اعتبار موافقتنامه داوری،داور باید به عنوان یک امر مقدماتی و قبل از ورود به ماهیت دعوی، نسبت به آن اتخاذ تصمیم کند، مگر اینکه داور با توجه به موضوع ایراد و ادله آن، اتخاذ تصمیم راجع به ایراد را به رسیدگی در مورد ماهیت دعوی، موکول نماید.

اتخاذ تصمیم داور در مورد ایراد خروج داور از حدود صلاحیت که سبب آن در حین رسیدگی حادث می‌شود، می‌تواند در ضمن رأی ماهوی به عمل آید. در صورتی که رأی داور  بر رد ایراد و قبول صلاحیت خود باشد، اعتراض به رأی مذکور مانع ادامه رسیدگی و صدور رأی نخواهد بود. در صورتی که طرفین درباره موارد مذکور در این فصل به نحو دیگری توافق کرده باشند، بر طبق آن عمل خواهد شد.

دستور موقت در جریان پرونده های داوری

 وکیل داوری معمولی می تواند مسئله دستور موقت در جریان پرونده های داوری را در جلسات مشاوره حقوقی به خوبی برای موکلان خود تشریح کند. در مورد دستور موقت در جریان پرونده های داوری می توان بر اساس آیین نامه و قانون به موارد زیر اشاره کرد:

داور می‌تواند در امور مربوط به موضوع اختلاف که محتاج به تعیین تکلیف فوری است، به درخواست هر کدام از طرفین دستور موقت صادر نماید. دستور موقت باید مستدل باشد جهت یا جهات ضرورت تعیین تکلیف فوری باید مشخص شود.

هرگونه ادعا یا اختلاف طرفین در مورد خسارت ناشی از اجرای دستور موقت، به موسسه ارجاع می‌شود. در صورتی‌که دستور موقت قبل از شروع داوری صادر شود، متقاضی مکلف است دعوای ماهوی خود را ظرف 10 روز از تاریخ ابلاغ دستور موقت طرح نمایید در غیر این صورت از دستور موقت رفع اثر می‌شود.

پ) داور می‌تواند مقرر نماید که متقاضی دستور موقت، تامین مناسبی مانند وجه نقد یا اوراق و اسناد بهادار یا ضمانت‌نامه بانکی به منظور جبران خسارت ناشی از اجرای دستور موقت، نزد موسسه بسپارد. چنانچه طرف دیگر، تأمینی بدهد که متناسب با موضوع دستور موقت باشد، داور از دستور موقت رفع اثر خواهد کرد.

مراجعه به محاکم دادگستری و درخواست دستور موقت در موارد استثنائی، قبل از داوری یا حین داوری به معنای عدول و نقض موافقتنامه داوری نیست و مانع از رسیدگی داوری نخواهد بود. تقاضای دستور موقت از محاکم دادگستری توسط هر یک از طرفین و نیز دستور صادره باید توسط متقاضی و بدون تاخیر به موسسه اطلاع داده شود.

ارجاع اختلافات و دعاوی به مرکز داوری، به منزله پذیرش اختیارات داور در صدور دستور موقت و اخذ تامین مناسب است و طرفین ملزم به رعایت مفاد دستور می‌باشند.

رسیدگی داوری چگونه است؟

اصلا به نظر شما رسیدگی داوری چگونه است و وکیل داوری به چه نحوی می تواند آن را انجام دهد؟ برای پاسخ به این سوال می توان به وکیل داوری مراجعه کرد. وکیل داوری بر اساس میزان تسلطی که در جریان پرونده های حقوقی دارد می تواند در مورد این موارد بگوید:

پس از انتخاب داور واحد یا تشکیل هیأت داوری و اخذ قبولی داور یا داوران، دبیرخانه موسسه پرونده را جهت رسیدگی در اختیار آنان قرار می‌دهد، مشروط بر اینکه هزینه‌های داوری تأدیه شده باشد.

اداره جریان داوری بر عهده داور واحد و در صورت تشکیل هیأت داوران، با سرداور خواهد بود.رفتار موسسه و داور با طرفین باید با رعایت مساوات، بی‌طرفانه و منصفانه باشد و با لحاظ مدت داوری به هر کدام از آنان فرصت کافی برای طرح ادعا یا دفاع و ارائه دلایل داده شود.هر یک از طرفین می‌تواند برای خود وکیل یا نماینده یا مشاور انتخاب و کتباً معرفی نماید. قرارنامه داوری و برنامه زمان بندی در چنی پرونده هایی نیز در دسته بندی زیر جای میگیرد:

داور مکلف است پس از تحویل گرفتن پرونده از دبیرخانه، ظرف 7 روز بر اساس آخرین لوایح و اظهارات طرفین، و عندالاقتضاء با حضور ایشان، قرارنامه داوری را تنظیم  (صورتجلسه )نماید. موسسه می‌تواند این مدت را به درخواست داور که باید موجه باشد، تمدید کند.

قرارنامه داوری باید مشتمل بر موارد زیر باشد:  نام و مشخصات کامل طرفین 2- نشانی اقامتگاه طرفین که ابلاغ‌ها و مراسلات در جریان داوری باید به آن جا ارسال شود.3- خلاصه ای از ادعاها و مدافعات طرفین و خواسته هر یک از ایشان و تا حدودی که در این مرحله ممکن باشد، ذکر مبلغ خواسته اصلی و خواسته متقابل. در صورت امکان، تحریر محل نزاع و موضوعاتی که باید تصمیم گیری شوند. نام و مشخصات و نشانی اقامتگاه داور یا داوران. محل داوری و زبان داوری (در داوری‌های بین‌المللی). قوانین و قواعد حقوقی حاکم بر موضوع دعوی  ذکر اختیارات داور از قبیل تفویض اختیار برای تعیین و تمدید مدت داوری به داور، نحوه تعیین کارشناس، نحوه استماع کارشناس و شهود، اختیار صدور رأی بر اساس صلح و سازش یا انصاف، نحوه صدور دستور موقت و نحوه اخذ تضمین مناسب برای دستور موقت. 9-هرگونه اختیار و موضوع دیگری که برای حل و فصل اختلاف از طریق داوری لازم باشد قرارنامه داوری باید به امضای طرف‌ها و داور برسد.

اگر هر یک از طرف‌ها از مشارکت در تنظیم قرارنامه داوری یا از امضای آن امتناع ورزد، یا به او دسترسی نباشد، داور باید قرارنامه داوری را پس از امضاء جهت تایید به موسسه تسلیم کند. با امضای قرارنامه داوری مطابق این ماده یا تایید آن توسط موسسه، جریان داوری ادامه می‌یابد.

در داوری‌های بین‌المللی، داور باید حین تنظیم قرارنامه داوری یا در اسرع وقت ممکن پس از آن، با مشورت طرفین برنامه زمان بندی را که در نظر دارد داوری را مطابق آن انجام دهد، جداگانه تنظیم و برای طرفین و موسسه ارسال کند. هرگونه اصلاح و تغییر در برنامه زمان بندی باید به طرفین و موسسه اطلاع داده شود.

 مهلت صدور رای

در داوری‌های داخلی، مدت داوری سه ماه از تاریخ تحویل پرونده به داور است مگر اینکه طرفین طور دیگری توافق کرده باشند. تمدید مدت مذکور ولو کراراً، با توافق طرفین بلامانع است، مشروط به اینکه مدت جدیدی مشخص و تعیین شود. طرفین می‌توانند اختیار تمدید مدت داوری را به داور یا موسسه تفویض کنند.

در داوری‌های بین‌المللی داور مکلف است ظرف 6 ماه از تاریخ نهایی شدن قرارنامه داوری طبق ماده 29 این قواعد داوری، رسیدگی و رای صادر کند. در صورتی‌که اوضاع و احوال پرونده اقتضاء کند که مدت مذکور تمدید شود، داور مکلف است مراتب تمدید را به طرفین و موسسه اعلام کند.

رای مبتنی بر سازش طرفین در پرونده های داوری

معمولا یکی از چالش های اساسی که برای مراجعان به وکیل داوری وجود دارد آن است که می خواهند بدانند رای مبتنی بر سازش طرفین چیست؟ وکیل داوری معمولا در توضیح چنین مسئله ای به موارد زیر اشاره میکند:

چنانچه طرفین در جریان رسیدگی، اختلافات خود را از طریق سازش فیصله دهند، داور به درخواست طرفین مراتب وقوع سازش را همراه با شرایط سازش و نحوه فیصله دعاوی، به صورت گزارش اصلاحی تنظیم و رای سازشی صادر می‌نماید و قرار سقوط دعوی صادر می‌کند.

رای سازشی که به صورت فوق صادر می‌شود، برای طرفین قطعی و لازم‌الاجرا است.

وکیل داوری در جریان اخذ تصمیم توسط هیات داوران نیز نقش اساسی و بسیار موثری دارد. اخذ تصمیم توسط هیأت داوران نیز به موارد زیر تقسیم بندی می شود.  

در مواردی که رسیدگی به وسیله هیئتی از داوران به‌عمل می‌آید، اعضای هیأت داوری باید از تاریخ و محل جلسه ای که برای رسیدگی و مشاوره و یا صدور رأی تشکیل می‌شود، مطلع باشند.

تصمیم هیأت داوران با اکثریت آراء، معتبر است، مگر اینکه طرفین طور دیگری توافق کرده باشند. در صورتی‌که اکثریت حاصل نشود، رئیس هیأت داوری به تنهایی رأی را صادر می‌کند.

 قانون هایی که به کمک وکیل داوری باید بدانید:

داور مکلف است براساس قانون و قواعد حقوقی قابل اعمال رای دهد. ب) در داوری‌های بین‌المللی داور مکلف است قانون منتخب طرفین را اعمال کند و در صورتی‌که طرفین قانون حاکم را انتخاب نکرده باشند، طبق قواعد تعارضی که داور مناسب تشخیص دهد قانون مناسب را تعیین و مطابق آن رأی دهد.

تعیین قانون یک کشور به هر نحو که صورت گیرد، به منزله ارجاع به قوانین ماهوی آن کشور است و شامل حل تعارض آن نمی‌شود، مگر طرفین طور دیگری توافق نموده باشند.

داور مکلف است در کلیه موارد، مطابق مفاد قرارداد تصمیم بگیرد و عرف و عادت تجاری ذی‌ربط را رعایت کند.

داور در صورتی حق دارد بر اساس کدخدامنشی و انصاف رأی دهد که طرفین صریحاً چنین اختیاری به او داده باشند.

جلسه استماع و رسیدگی با حضور وکیل داوری

 جلسه رسیدگی به پرونده های مربوط به داوری معمولا در حضور وکیل داوری تشکیل می شود و دارای مراحل مختلفی است. بر اساس آیین نامه داوری در مورد این رسیدگی با حضور وکیل داوری می توان گفت:

پس از تسلیم پرونده به داور، هرگونه تبادل لوایح زیر نظر داور انجام می‌شود،  دردآور تشخیص دهد که با توجه به موضوع پرونده، نیازی به تبادل لوایح بیشتر نیست می‌تواند براساس لوایح و اسناد و مدارک موجود در پرونده، رسیدگی و رای صادر کند.

در صورتی‌که داور با توجه به موضوع پرونده، اخذ توضیح از طرفین یا ملاحظه اصول اسناد و مدارک را لازم بداند، می‌تواند دستور تشکیل جلسه استماع را با ذکر محل، تاریخ و ساعت تشکیل جلسه، صادر و به طرفین ابلاغ کند. در صورتی که یکی از طرفین در زمان مناسب درخواست تشکیل جلسه استماع نماید،داور مکلف است جلسه را برگزار کند. داور می‌تواند برای تسهیل رسیدگی موضوعات و سوالاتی که باید در جلسه استماع پاسخ داده شود، تعیین و برای طرفین ارسال کند. پ) چنانچه داور تشکیل جلسه رسیدگی برای بازرسی کالا و یا معاینه سایر اموال و یا مستندات طرفین را ضروری بداند، باید موعد و مکان جلسه را تعیین و به طرفین و سایر اشخاصی که باید حضور یابند، ابلاغ کند.

داور می تواند پس از مشورت با طرفین، جلسات استماع، بازرسی اموال یا مستندات یا شور را در هر محلی که لازم و مقتضی بداند تشکیل دهد، مگر طرفین طور دیگری توافق کرده باشند.

جلسات استماع و رسیدگی داوری غیرعلنی است، مگر آنکه طرفین به طور کتبی بر خلاف آن توافق کنند. به هر حال، داور باید برای حفظ اسرار تجاری و اطلاعات محرمانه، اقدامات لازم را به عمل آورد.

جلسات رسیدگی و استماع با حضور طرفین یا وکلا و نمایندگان آنان تشکیل می‌شود و هر یک از طرفین می‌تواند مشاور خود را نیز، همراه داشته باشد. داور می‌تواند هر زمان در جریان رسیدگی، به هر یک از طرفین ابلاغ کند لوایح یا ادله و مستندات تکمیلی ارائه کنند یا ایشان را برای ادای توضیح دعوت نماید.

 شکل و محتوای رای داوری چگونه است؟

یک وکیل داوری متخصص به خوبی با شکل و محتوای رای داوری آشنایی دارد. به طور خلاصه به چند مورد از اساسی ترین مواردی که باید در مورد شکل و محتوای چنین آرایی بدانید اشاره می کنیم:

الف) رأی داوری باید کتبی باشد و به امضای داور برسد. در موردی که داور بیش از یک نفر باشد، امضای اکثریت داوران کافی خواهد بود، مشروط بر اینکه علت عدم امضای اعضای دیگر هیأت داوری در برگ رأی ذکر شود. نظر مخالف یا جداگانه هر داور، به رأی ضمیمه می‌شود، مگر طرفین طور دیگر توافق کنند.

ب) رأی داوری مشتمل است بر مقدمه، خلاصه جریان رسیدگی، متن رای داور و بخش اجرایی رای. مقدمه  رای شامل شماره پرونده، شماره و تاریخ رای، و محل رسیدگی، مشخصات و نشانی طرفین، نام داور و خواسته دعوی خواهد بود. خلاصه جریان رسیدگی مشتمل است بر خلاصه‌ای از اظهارات طرفین و مذاکرات جلسه یا جلسات استماع ونیز اقداماتی که به منظور احراز واقعیات و بررسی دلایل صورت گرفته است. متن رأی  مشتمل است بر ذکر موضوع دعوی یا دعاوی و خواسته و نیز کلیه دلایلی که رأی بر آن‌ها مبتنی است مگر اینکه طرفین توافق کرده باشند که دلیل رای ذکر شود یا رای سازشی طبق ماده 39 باشد یا براساس اختیار داور برای طرف‌های صلح و سازش صادر شده باشد. بخش اجرایی رأی، مشتمل است بر تشخیص منجز داور نسبت به خواسته و دفاعیات طرفین و نیز نسبت به تکالیف و اقداماتی که طرف‌های ذی‌ربط دعوی باید مطابق بخش اجرایی رای به عمل آورند. رای داوری، باید حاوی تاریخ و محل داوری باشد.

وکیل داوری و بررسی پیش نویس رأی داوری و ابلاغ آن

وکیل داوری وظیفه دارد تا جریان پرونده و تمامی اسناد را مورد تجزیه و تحلیل قرار دهد.به منظور بررسی و حصول اطمینان از رعایت تشریفات قانونی و نیز این آیین داوری، داور باید قبل از امضای رأی، پیش نویس آن را به موسسه تسلیم نماید تا بدون آنکه در آزادی عمل و اختیارات داور از نظر تصمیم گیری مداخله کند، توجه داور را به نکات شکلی و یا ماهوی جلب و یادآوری کند. داور در قبول یا رد نکات ماهوی مخیّر است، لکن مکلف است نظرات موسسه درباره مسائل شکلی را رعایت کند. پس از تایید پیش نویس رأی از لحاظ شکلی، داور مجاز به امضای آن می‌باشد.

رأی داوری که به ترتیب فوق صادر و امضاء شده، توسط دبیرخانه موسسه  در دفتر ثبت آراء با قید شماره و تاریخ صدور، ثبت می‌شود و شماره و تاریخ فوق بر روی رای درج و صفحات رای به مهر دبیرخانه ممهور خواهد شد. نسخه اصل رأی داوری در پرونده ضبط و تصویر مصدق آن که دارای اعتبار نسخه اصل است، به اصحاب دعوا ابلاغ خواهد شد، مشروط به آن که کلیه هزینه‌های داوری پرداخت شده باشد.

تخمین هزینه‌ها به کمک وکیل داوری

یکی از چالش های اساسی و بسیار مهمی که بسیاری از مردم را به خود مشغول میکند آن است که از هزینه های مربوط به داوری اطلاع ندارند. وکیل داوری به خوبی از تمامی این هزینه ها آشنایی دارد و میتواند در این زمینه به افراد کمک کند. هزینه‌های داوری بر اساس قانون و به کمک وکیل داوری به نحوه زیر تخمین می شوند:

مراجعه به موسسه برای حل و فصل اختلافات، منوط به پرداخت هزینه‌های اداری و حق الزحمه داوری است که مطابق جدول پیوست محاسبه و دریافت می‌شود. پس از تشکیل پرونده و ثبت درخواست داوری و همزمان با تبادل لوایح اولیه با توجه به مبلغ و نوع خواسته، هزینه های اداری و حق الزحمه داور یا  داوران طبق تعرفه مندرج درجدول پیوست تعیین و به طرفین ابلاغ  می شود و همزمان  خواهان باید مبلغی را به‌عنوان پیش‌پرداخت هزینه‌ها به موسسه بپردازد. مبلغ پیش پرداخت که خواهان می‌پردازد، بابت سهم او از هزینه‌های قطعی داوری، منظور و کسر خواهد شد.

در مواردی که علاوه بر ادعای اصلی، ادعای متقابل هم طرح شده باشد، موسسه می‌تواند مبلغ هزینه‌های داوری بابت هر یک از ادعای اصلی و ادعای متقابل را جداگانه تعیین نماید. در این‌صورت هر طرف باید هزینه‌های مربوط به ادعای خود را بپردازد. جز در مواردی که طرفین طور دیگری توافق کرده‌اند، پرداخت هزینه‌های داوری در مرکز داوری (هزینه اداری و حق‌الزحمه داوران) به تساوی بر عهدة خواهان و خوانده است که باید تا قبل از صدور رأی، به دبیرخانه مرکز بپردازند. اگر هر یک از طرفین از پرداخت تمام یا قسمتی از سهم خود از هزینه‌های داوری خودداری کند، هر یک از طرف‌های دیگر می‌تواند به منظور جلوگیری از توقف رسیدگی، سهم طرف ممتنع را بپردازد.

چنانچه طرفین از پرداخت هزینه‌های داوری ظرف مهلت مقرر امتناع ورزند، موسسه می‌تواند رسیدگی را متوقف کند. در این صورت عدم پرداخت هزینه‌های داوری ظرف 7 روز به منزله استرداد درخواست مربوط به دعوای اصلی یا متقابل است ، بدون اینکه مانع از طرح دعوی اصلی یا متقابل طی درخواست داوری جدید باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره با وکیل

09124857572

Call Now Buttonبا یک کلیک تماس بگیرید
×