وکیل فسخ قرارداد

وکیل-فسخ-قرارداد-6

با گروه عدالت نویسان در وقت و هزینه صرفه جویی کنید

وکیل فسخ قرارداد

 وکیل فسخ قرارداد در جامعه امروز ما دارای چه نقشی است؟ چه چیزی باعث شده است تا افراد به وکیل فسخ قرارداد مراجعه کنند و وکالت پرونده خود را به او بسپارند؟ خدمات مختلف وکیل فسخ قرارداد دقیقا به چه مواردی تقسیم می شود و چگونه می توان از این خدمات برای رفع مشکلات حقوقی استفاده کرد؟ آیا برای شما یا اطرافیانتان پیش آمده است که به سراغ وکیل فسخ قرارداد بروید و از او کمک بگیرید؟

 وکیل فسخ قرارداد یکی از متخصص ترین وکلای پایه یک دادگستری به حساب می آید که در سال های اخیر نقش بسیار مهمی در رفع مشکلات مربوط به پرونده های فسخ قرارداد داشته است. همانطور که از نام وکیل فسخ قرارداد مشخص است باید بگوییم که این وکیل بهترین و حرفه ای ترین فردی است که در جریان مختلف پرونده ها موثر است.

 وکیل فسخ قرارداد امروزه به تمامی افراد جامعه کمک می کند تا برای احقاق حقوق خود از طریق مراجع قضایی اقدام کنند. بسیاری از افرادی که سعی می کنند تا از راههای غیر قانونی مشکلات پرونده های مختلف را حل کنند، معمولا پس از مدتی دچار مشکل میشوند و دیگر نمی توانند به اهداف خود برسند چرا که قانون کشور این توانایی را دارد تا هرگونه اقدامات غیر قانونی را شناسایی کند و برای جلوگیری از ادامه یافتن این مشکلات، مجازات مالی و حتی تنبیهی را برای افراد در نظر بگیرد.

 وکیل فسخ قرارداد و مراجعه به دفتر وکالت او

  وکیل فسخ قرارداد دارای کاربرد بسیار زیادی در جریان پرونده های مربوط به قراردادها می باشد. همانطور که میدانید انعقاد یک قرارداد باعث ایجاد رسمیت و اعتبار میان توافق افراد مختلف می گردد. پس کاملا طبیعی است که برای فسخ چنین قراردادهایی کمی مراحل قانونی سخت باشد و نتوان به خوبی این مراحل را طی کرد. اگر شما جز آن دسته از افرادی هستید که با خود فکر می کنید انعقاد یک قرارداد کار راحتی است و نیاز به وکیل فسخ قرارداد ندارید به شما توصیه می کنیم که در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا تمامی اطلاعات مورد نظرتان در مورد این موضوع مهم را بدست آورید.

حقیقت آن است که انعقاد هر قراردادی دارای ارکان مختلفی است که معمولا افراد دارای تخصص و کسانی که تحصیلات حقوقی دارند از آن اطلاع دارند. پس از این موضوع می توان اینگونه نتیجه گیری کرد که برای کسب اطلاعات کافی در مورد قراردادها باید به به یک فرد متخصص همچون وکیل فسخ قرارداد مراجعه کرد.

توجه داشته باشید تمامی کسانی که ادعا می کنند دارای تحصیلات حقوقی هستند و از قوانین مربوط به فسخ یک قرارداد آشنایی دارند، توانایی وکالت ندارند و بسیاری از این افراد معمولا ادعای نادرستی دارند. هر وکیلی که دارای پروانه وکالت باشد و در اصطلاح به آنها وکیل پایه یک دادگستری گفته شود به خوبی نمی تواند از عهده پرونده های مربوط به فسخ قرارداد ها برایند؛ چرا که این پرونده ها معمولا دارای گستردگی و پیچیدگی های بسیار زیادی هستند و تنها کسی همچون وکیل فسخ قرارداد  که دارای تجربه کافی در این زمینه است می تواند ان را به خوبی به نتیجه برساند.

برای اینکه بتوانید از خدمات فسخ قرارداد استفاده کنید معمولا از قدیم رسم بوده است که به دفتر وکالت وکیل فسخ قرارداد مراجعه کرد اما در مواردی که افراد و متقاضیان مختلف به وکیل فسخ قرارداد م دسترسی نداشته باشند نباید انتظار داشت که چنین متقاضی به صورت حضوری به دفتر وکالت مراجعه کنند.

 وکیل فسخ قرارداد چگونه به صورت غیر حضوری می تواند به ارائه خدمات بپردازد؟

 وکیل فسخ قرارداد خدمات مشاوره ای خود را علاوه بر آنکه به صورت حضوری ارائه می دهد می تواند به صورت غیر حضوری نیز ارائه دهد. در چنین حالتی دیگر افراد مجبور نیستند تا برای مراجعه به دفتر وکالت مسیری طولانی را طی کنند و شرایط سخت را پشت سر بگذارند. این افراد به راحتی می توانند از طریق راه های ارتباطی غیر حضوری مانند تلفن و اینترنت با وکیل فسخ قرارداد ارتباط برقرار کنند و تمامی سوالات خود را از او بپرسند. اگر شما نیز جزء آن دسته از افرادی هستید که فکر می کنید نیاز به استفاده از خدمات مشاوره وکیل فسخ قرارداد دارید به شما پیشنهاد می دهیم که از طریق اینترنت و تلفن همراه خود با وکیل فسخ قرارداد ارتباط برقرار کنید.

 وکیل فسخ قرارداد دارای توانایی های مختلفی است و می تواند کارهای مختلفی را به صورت تخصصی در جریان پرونده های مختلف موکلان خود انجام دهد. تمامی افراد به راحتی میتوانند سوالات حقوقی خود را زا وکیل فسخ قرارداد بپرسند.

 وکیل فسخ قرارداد باید دارای چه ویژگی هایی باشد؟

یکی از سوالات بسیار مهم و اساسی که ممکن است در ذهن بسیاری از افراد بوجود آید آن است که وکیل فسخ قرارداد باید دارای چه ویژگی هایی باشد تا بتواند وکالت پرونده های مختلف موکلان خود را بپذیرد؟ پرسش به این پاسخ برای کسانی که قصد استفاده از خدمات مختلف وکیل فسخ قرارداد را دارند بسیار مهم است. بنابراین به طور خلاصه به چند مورد از ویژگیها و خصوصیات وکیل فسخ قرارداد اشاره می کنیم تا با انها اشنا شوید:

 وکیل فسخ قرارداد باید توانایی ارائه مدارک و اسناد کافی در جهت احقاق حقوق موکلان خود را داشته باشد.برخی از وکلا به طور کامل نمی دانند که برای آنکه حقوق موکلان انان مورد تضییع واقع نگردد باید چه کنند. در چنین حالتی معمولا موکل در جریان پرونده دچار شکست می شود. پس در هنگام انتخاب وکیل فسخ قرارداد باید دقت داشت که آیا وکیل مربوطه توانایی تنظیم و ارائه مدارک را دارد یا خیر.

 وکیل فسخ قرارداد باید از لحاظ روحی نیز به مسائل اخلاقی پایبند باشد و منافع موکل خود را بشناسد و به آنها احترام بگذارد. وکیل فسخ قرارداد به هیچ عنوان نباید عملی را در جریان پرونده انجام دهد که به ضرر موکلش باشد و حقوق او را زیر سوال ببرد.

بهترین وکیل فسخ قرارداد کسی است که دارای روحیه مسئولیت پذیری باشد و در جلسات دادگاه و برای دفاع از موکل خود سر موقع حضور یابد. کسانی که پرونده خود را به وکیل فسخ قرارداد ارجاع می دهند علاوه بر آنکه از خدمات حقوقی گسترده او استفاده می کنند به راحتی می توانند در جلسات رسیدگی دادگاه شرکت کنند تا وکیلشان بجای آنها حضور یابد.

اساس تمدن امروزی را می شناسید؟

تمدن چیست؟ پاسخ این سوال اولین گامی است که می تواند ما را به کارکرد وکیل فسخ قرارداد برساند. تمدن را می توان از جهات مختلف تعریف کرد. عده ای شروع تمدن را زمانی می دانند که انسان آتش را کشف کرد و توانست آن را تحت اختیار خود قرار دهد. عده ای دیگر آغاز تمدن را زمانی می دانند که انسان توانست شکستگی استخوان ران را ترمیم کند و با وجود این شکستگی به حیات خود ادامه دهد. زیرا هیچ کدام از حیوانات این توانایی را ندارند که با شکستگی ران به زندگی خود ادامه دهند و از طرف دیگر هیچ راهی برای ترمیم آن ندارند. اما گروه دیگری معتقد هستند زمانی که انسان از مفهوم قانون استفاده کردند تمدن امروزی شروع به رشد کرد. اما بسیاری از جامعه شناسان معتقد هستند که تمدن از جایی آغاز شد که انسان توانست با انسان دیگر برای یک هدف مشترک وارد همکاری شود.

به بیان ساده تر به گفته بسیاری از متخصصین امر تمام تمدنی که امروز شاهد آن هستیم همه و همه به احساس نیاز انسان ها برای همکاری با یک دیگر برای رسیدن به یک هدف مشترک است. نکته متمایز کننده نسبت به حیوانات این است که انسان ها این هدف را به صورت اختیاری انتخاب می کنند و به صورت اختیاری وارد یک همکاری می شوند. در حالی که حیوانات این مسئله را به شکل ذاتی درک کرده اند و بر اساس ذات و غریزه خودشان عمل می کنند.

نیاز به همکاری یعنی نیاز به داشتن یک اجتماع و حضور در آن. این همان پایه و اساسی است که بعدها قانون را می سازد. بگذارید کمی ساده تر توضیح دهیم. انسان ها توانایی منحصر به فردی به نام اختیار دارند. بر اساس این اختیار یک فرد می تواند وارد همکاری شود و یا همکاری را با انسان دیگر از بین ببرد. مسئله ای که وجود دارد این قدرت اختیار باعث شده است که کیفیت همکاری به شکل متغیر تعیین شود. یعنی طرفین بر اساس اختیاراتی که دارند این کیفیت را تعریف کنند. همین موضوع چالش مهمی پیش پای انسان ها قرار داد. اگر فردی طی همکاری با فرد دیگر بدون توجه به هیچ موردی تصمیم به قطع همکاری بگیرد و یا این که بخواهد به شکل دیگری این همکاری را ادامه دهد، تکلیف چه خواهد بود؟ این چالش کم کم تبدیل به مفهوم مهمی به نام تعارض شد. یعنی ترکیب دو مفهوم ” اختیار ” و ” نیاز به همکاری ” عملا می تواند منجر به مفهوم بسیار مهمی به نام ” تعارض” شود. در صورتی که یک تعارض برطرف نشود، عملا می تواند باعث از بین رفتن همکاری شود. حال اگر در یک جامعه این تعارضات گسترش پیدا کند عملا جامعه انسانی از هم می پاشد. پس باید عامل محدود کننده ای بر قدرت اختیار انسان باشد تا ضامن ادامه این همکاری و عدم ایجاد تعارض باشد. این عامل محدود کننده قانون نام دارد و ابزاری که قانون  بر اساس آن می تواند محدودیت هایی را در روابط انسانی اعمال کند چیزی جز قرارداد نیست!

همه چیز بر اساس مفهوم “قرارداد”

تا به اینجا دانستیم که انسان بر اساس نیاز وارد همکاری با یک انسان دیگر می شود. اما قدرت اختیار می تواند این همکاری و در نهایت جامعه را به نابودی بکشاند. برای حفظ روابط اجتماعی عامل محدود کننده ای به نام قانون طراحی شد و این عامل بر اساس ابزار مهمی به نام قرارداد وارد عمل می شود.

حال کمی با دقت بیشتر به اطراف خود نگاه کنید. زندگی خودتان را ببینید. شما در هر بخش از جامعه که می خواهید فعالیتی داشته باشید خواسته یا ناخواسته قرارداد یا قراردادهایی را امضا کرده اید و به آن متعهد شده اید. برخی از این قراردادها مشخص و آشکار و برخی دیگر کاملا پنهان و نیابتی است.

بگذارید با یک مثال ساده این مفهوم را توضیح دهیم. فرض کنیم شما می خواهید در یک باشگاه بدن سازی فعالیت داشته باشید قبل از این که فعالیت خودتان را در این باشگاه شروع بکنید، ابتدا باید شرایط باشگاه را قبول کنید و شرایط خودتان را به باشگاه اعلام کنید. مثلا شما قبل از شروع فعالیت ساعت کار این باشگاه را باید بدانید و همچنین تعهد می کنید که در زمان مشخص هزینه مشخصی را به باشگاه بدهید. این قراردادی است که به شما اجازه می دهد در این باشگاه فعالیت داشته باشید. حال اگر به هر دلیل این یکی از بندهای این قرارداد از بین برود و یا نادیده گرفته شود عملا امکان فسخ قرارداد و دریافت خسارت وجود دارد.

اما در برخی از موارد شما قراردادی را به ظاهر امضا نمی کنید اما از خدمات آن بهره می برید. این نوع خدمات و روابط اجتماعی معمولا تحت اختیار دولت قرار دارد. به طور مثال شما برای استفاده از سیستم حمل و نقل عمومی جایی را امضا نمی کنید و تعهدی به کسی نمی دهید. این دولت است که به عنوان نماینده شما این کار را انجام می دهد. حال هر کار خلاف قانونی که انجام دهید این دولت است که به عنوان مدعی العموم می تواند از شما شکایت کند. بنابراین دولت به نیابت از شما قراردادی را امضا می کند و این باعث میشود که شما بتوانید از عهده تعهدات این قرارداد خارج شوید.

پس عملا می توان گفت که همه جای زندگی اجتماعی ما تحت شرایط قراردادی تعریف شده است. حتی ازدواج از دید قانون یک قرارداد است. این پیوند مقدس از دید قانون قراردادی بین زوجین محسوب می شود. هر کدام از طرفین بر اساس این قرارداد تعهد هایی را نسبت به یک دیگر قبول می کنند. حال در صورتی که این تعهدات نادیده گرفته شود و یا به درستی به آن ها عمل نشود عملا طرف دیگر می تواند اقدام به فسخ قرارداد یا همان طلاق کند.

با این حساب می توان اینگونه بیان کرد که اساسا قرارداد مهمترین مفهوم پایه ای تمدن انسانی امروز محسوب می شود. همچنین قرارداد از مهمترین مفاهیم قانون نیز به حساب می آید. اگر بخواهیم ساده تر بیان کنیم این گونه باید گفت که اگر قرارداد از بین برود قانون مهمترین ابزار خود را از دست می دهد و اگر قانون نتواند خود را بر جامعه تحمیل کند اساسا جامعه و تمدن از بین می رود. این مهمترین نکته ای است که شما باید در مورد قانون و مفهوم قرارداد ها بدانید.

قانون؛ علاقه مند به حفظ قرارداد

همانطور که تا به اینجا مشخص شد قرارداد ضامن اصلی یک تمدن انسانی محسوب می شود. مادامی که قرارداد وجود داشته باشید رابطه ای وجود دارد و مادامی که رابطه ای وجود داشته باشد تمدنی هم وجود خواهد داشت. از این رو تمام هدف اصلی قانون حفظ قرارداد است. این نکته بسیار مهمی است که وکیل فسخ قرارداد به آن توجه بسیاری دارد. به بیان ساده تر قانون دوست ندارد قراردادی نیمه کاره رها شود و یا فسخ شود. از این رو کار وکیل فسخ قرارداد چندان ساده نیست. زیرا قانون راه های نسبتا سخت و پیچیده ای برای این کار در نظر گرفته است. یکی از مهمترین دلایلی که کار طلاق معمولا ماه ها یا سال ها طول می کشد همین تفکر قانون گذار است.

حال بگذارید به صورت دقیق تر با مفهوم قرارداد آشنا شویم. قرارداد مفهومی است که بر اساس آن روابط انسانی در حوزه مورد نظر تعریف می شود. بر اساس این مفهوم افراد می دانند که بر اساس چه پروتکلی با یک دیگر وارد رابطه شوند. به بیان ساده تر طرفین بر اساس قرارداد می توانند نوع تعهدات و میزان آن ها را بدانند و بر اساس آن در رابطه خود عمل کنند.

بگذارید با یک مثال ساده این مفهوم را توضیح دهیم. فرض کنیم شما به عنوان یک تاجر می خواهید با یک تولید کننده وارد یک معامله – رابطه – شوید. در این جا اگر قرارداد یا قانون وجود نداشت اساسا شما نمی توانستید این کار را انجام دهید. شما با بیان میزان محصول مورد نظر انتظار خودتان را از تولید کننده خواهید گفت. او نیز میزان هزینه لازم برای دریافت این محصولات را به عنوان بندی مهم از قرارداد بیان می کند.

شما بر اساس یک قرارداد که شامل مفاد مختلف است می توانید این معامله را انجام دهید. توجه داشته باشید که با انعقاد قرارداد مفاد این قرارداد لازم الاجرا خواهد بود. این مفاد در صورتی که مغایر با قانون اساسی و شرع نباشد اساسا از اعتبار خوبی برخوردار خواهد بود و طرفین نمی توانند به سادگی از کنار آن بگذرند. در دادگاه ها و مجامع حقوقی نیز این مفاد اعتبار بالایی دارد و دادگاه نمی تواند به این موضوع بی توجه بماند.

اما مسئله ای که وجود دارد این است که قرارداد را نمی توان وحی الهی دانست. به هر حال ممکن است یکی از طرفین یا هردو آن ها اقدام به خروج از معامله کنند. از این رو قانونگذار باید امکان خروج منطقی از قرارداد را طراحی کرده باشد تا در صورت لزوم از این مسیر بتوان کاری از پیش برد. نکته مهمی که یادتان باید باشد این است که قانون و قانونگذار اساسا از حفظ و اجرای قرارداد پیروی می کنند. اینجاست که وکیل فسخ قرارداد می تواند کارایی خودش را نشان دهد.

وکیل فسخ قرارداد و شروع یک پرونده قانونی

همانطور که بیان کردیم اساس قانون دوست ندارد قراردادی فسخ شود اما به هر حال نمی توان انسان و شرایط پیش رو را پیش بینی کرد. این همان مسئله ای است که باعث شده است قانونگذار علی رغم میل خود اقدام به طراحی مسیرهایی برای خروج از قرارداد کند. این مسیر ها را فسخ قرارداد می ناممند.

یک قرارداد زمانی قانونی و معتبر محسوب می شود که از فاکتورهای مختلفی مانند زمان و تعهدات معتبر برخوردار باشد. اما در کنار این فاکتورها هر قرارداد باید شرایط فسخی را پیش بینی کند تا در صورت فسخ قرارداد ضرر طرف مقابل جبران شود. در واقع قانون دوست ندارد با ایجاد راه فسخ قرارداد ضرری به طرف مقابل و در نهایت به جامعه وارد شود. از این رو با ایجاد بندهای فسخ قرارداد عملا سعی می کند جلوی این کار را بگیرد و در صورت عدم توانایی امکان بازپرداخت خسارت طرف مقابل وجود داشته باشد.

بگذارید با یک مثال این مفهوم را توضیح دهیم. فرض کنید شما به عنوان همان تاجر با طرف تولید کننده قراردادی امضا می کنید. بر اساس این قرارداد شما متعهد می شوید که در ازای دریافت میزان مشخصی از محصولات در زمان مشخص، هزینه مشخصی پرداخت می کنید. طرف مقابل نیز این میزان محصول  و زمان تحویل آن را متعهد می شود. حال اگر تولید کننده به هردلیل نتواند این محصول را تولید کند و یا در زمان مناسب در اختیار شما قرار دهد تکلیف چیست؟ این جاست که مفهوم فسخ قرارداد به میان می آید. در واقع شما بر اساس نادیده گرفته شدن یکی از مهمترین بند های قرارداد می توانید قرارداد را فسخ شده بدانید. از این رو با فسخ شدن قرارداد امکان استفاده از بند فسخ قرارداد برای شما مهیا می شود. در این بند مشخص شده است که در صورت فسخ قرارداد توسط هر کدام از طرفین باید مبلغ مشخصی به طرف متضرر پرداخت شود. پس بر اساس این مثال می توان اینگونه بیان کرد که بند فسخ قرارداد دو کارکرد بسیار مهم و اصلی دارد: نقش بازدارندگی از فسخ قرارداد، تامین خسارات مالی یکی از طرفین در صورت فسخ قرارداد.

از نظر قانون مهمترین کارکرد بند فسخ قرارداد در نقش بازدارندگی این بندها نهفته شده است. این بند باید به اندازه ای قوی طراحی شود که عملا امکان فسخ قرارداد را از بین ببرد.

به طور مثال شما خانه ای را روز گذشته به مشتری خود فروخته اید. حال بر اساس یک اتفاق اقتصادی قیمت خانه شروع به رشد نجومی می کند. در این چنین شرایطی فروشنده میتواند قرارداد را فسخ و سراغ قرارداد دیگری برود. اما این نه تنها از دید اقتصادی یک بیماری محسوب می شود بلکه از نظر فرهنگی نیز یک ناهنجاری کامل است. بند شرط فسخ قرارداد باید به نوعی طراحی شده بود که عملا امکان سود فروشنده از قرارداد جدید کمتر از پرداخت ضرر قرارداد قبلی باشد. در این چنین شرایطی اساس ترک قرارداد منطقی به نظر نمی رسد. این کارکرد مهمی است که باید به آن توجه کرد.

وکیل فسخ قرارداد و نقش آن در جامعه

به طور کلی می توان کارکرد وکیل فسخ قرارداد را از دو جنبه مورد بررسی قرار داد. جنبه اول زمانی دیده می شود که قراردادی فسخ شده باشد و یکی از طرفین به دنبال حق و حقوق خود می گردد. اما از جنبه دوم داستان متفاوت است. وکیل فسخ قرارداد باید به نوعی قرارداد را تنظیم کند که اساسا امکان فسخ قرارداد از بین برود.

به نوعی می توان گفت که وکیل فسخ قرارداد باید به کلیت قرارداد اشراف داشته باشد و بتواند آن را درک کند. وکیل فسخ قرارداد باید بداند که چه عاملی در آینده می تواند قرارداد مذکور را از بین ببرد. با شناسایی درست این عامل عملا می توان شرطی تعیین کرد که این عامل را خنثی کند.

از طرف دیگر در صورتی که یکی از طرفین به هردلیل نتواند با طرف مقابل در رابطه و همکاری باقی بماند اساسا باید امکان فسخ قرارداد وجود داشته باشد. اما نکته بسیار مهمی که وجود دارد این است که اساسا این شرایط می تواند به شکل های مختلفی رخ بدهد و هر کدام از این شکل ها می تواند مفاهیم خاصی را القا کند. اینجاست که وکیل فسخ قرارداد می تواند کارایی دوم خود را نشان دهد.

در واقع در این چنین شرایطی از وکیل فسخ قرارداد انتظار می رود که بتواند بر اساس بند و مفاد قرارداد و همچنین بر اساس مدارک و شواهد به دست آمده توضیحاتی را بابت قرارداد و علت فسخ آن ارائه دهد. این توضیحات باید به نحوی باشد که بتواند موکل خود را تبرئه کند. اما افراد باهوش و کسانی که می دانند در این دنیا چه کار میخواهند انجام دهند، علاقه خاصی به این نوع مباحث ندارند.  این دسته از افراد که غالبا قشر مرفه جامعه را تشکیل میدهد. این دسته از افراد سعی دارند با استفاده از وکیل فسخ قرارداد بهترین قراردادها را تدوین کنند. استفاده از یک وکیل فسخ قرارداد حتی در حد یک مشاوره حقوقی ساده هم می تواند گزینه مناسبی برای شما باشد.

حضور وکیل فسخ قرارداد در قرارداد ارفاقی و تصفیه حساب تاجر ورشکسته

وکیل فسخ قرارداد در قرارداد در دعوت طلبکارها و مجمع عمومی آنها بسیار موثر است.برای مثال به متن زیر دقت کنید:

عضو ناظر در ظرف هشت روز از تاریخ موعدی که به موجب نظامنامه مذکور در ماده معین شده به توسط دفتردار محکمه کلیه‌طلبکارهایی را که طلب آنها تشخیص و تصدیق یا موقتاً قبول شده است برای مشاوره در انعقاد قرارداد ارفاقی دعوت می‌نماید موضوع دعوت مجمع‌عمومی طلبکارها در رقعه‌های دعوت و اعلانات مندرج در جراید باید تصریح شود.

مجمع عمومی مزبور در محل و روز و ساعتی که از طرف عضو ناظر معین شده است در تحت ریاست مشارالیه منعقد می‌شود -‌طلبکارهایی که طلب آنها تشخیص و تصدیق شده است و همچنین طلبکار هایی که طلب آنها موقتاً قبول گردیده یا وکیل ثابت‌الوکاله آنها حاضر‌می‌شوند تاجر ورشکسته نیز به این مجمع احضار می‌شود مشارالیه باید شخصاً حاضر گردد و فقط وقتی می‌تواند اعزام وکیل نماید که عذر موجه داشته‌و صحت آن به تصدیق عضو ناظر رسیده باشد.

مدیر تصفیه به مجمع طلبکارها راپورتی از وضعیت ورشکستگی و اقداماتی که به عمل آمده و عملیاتی که با استحضار تاجر ورشکسته‌شده است می‌دهد راپورت مزبور به

امضاء مدیر تصفیه رسیده به عضو ناظر تقدیم می‌شود و عضو ناظر باید از کلیه مذاکرات و تصمیمات مجمع‌طلبکارها صورت مجلسی ترتیب دهد.

قرارداد ارفاقی تاجر ورشکسته و طلبکارهای او منعقد نمی‌شود مگر پس از اجرای مراسمی که در فوق مقرر شده است. قرارداد ارفاقی فقط وقتی منعقد می‌شود که لااقل نصف به علاوه یک نفر از طلبکارها با داشتن لااقل سه ربع از کلیه مطالباتی که مطابق‌مبحث پنجم از فصل ششم تشخیص و تصدیق شده یا موقتاً قبول گشته است در آن قرارداد شرکت نموده باشند و الا بلااثر خواهد بود.

هر گاه در مجلس قرارداد ارفاقی اکثریت طلبکارها عدداً حاضر شوند ولی از حیث مبلغ دارای سه ربع از مطالبات نباشند یا آنکه دارای‌سه ربع از مطالبات باشند ولی اکثریت عددی را حائز نباشند نتیجه حاصله از آن مجلس معلق و قرار انعقاد مجلس ثانی برای یک هفته بعد داده می‌شود.

اگر تاجر به عنوان ورشکسته به تقلب محکم شده باشد قرارداد ارفاقی منعقد نمی‌شود – در موقعی که تاجر به عنوان ورشکسته به تقلب‌تعقیب می‌شود لازم است طلبکارها دعوت شوند و معلوم کنند که آیا با احتمال حصول برائت تاجر و انعقاد قرارداد ارفاقی تصمیم خود را در امر‌مشارالیه به زمان حصول نتیجه رسیدگی به تقلب موکول خواهند کرد یا تصمیم فوری خواهند گرفت اگر بخواهند تصمیم را موکول به زمان بعد نمایند‌باید.

 وکیل فسخ قرارداد در ابطال یا فسخ قرارداد ارفاقی

در صورتی که اجرای تمام یا قسمتی از قرارداد را یک یا چند نفر ضمانت و به وکیل فسخ قرارداد  کرده باشند طلبکارها می‌توانند اجرای تمام یا قسمتی از قرارداد‌را که ضامن دارد از او بخواهند و در مورد اخیر آن قسمت از قرارداد که ضامن نداشته فسخ می‌شود. در صورت تعدد ضامن مسئولیت آنها تضامنی است.

اگر تاجر ورشکسته پس از تصدیق قرارداد به عنوان ورشکستگی به تقلب تعقیب شده در تحت توقیف یا حبس در آید محکمه می‌تواند‌هر قسم وسایل تأمینیه را که مقتضی بداند اتخاذ کند ولی به محض صدور قرار منع تعقیب یا حکم تبرئه وسائل مزبوره

مرتفع می‌شود.

معاملاتی که تاجر ورشکسته پس از صدور حکم راجع به تصدیق قرارداد ارفاقی تا صدور حکم بطلان یا فسخ قرارداد مزبور نموده باطل‌نمی‌شود مگر در صورتی که معلوم شود به قصد اضرار بوده و به ضرر طلبکاران هم باشد.

در صورت فسخ یا ابطال قرارداد ارفاقی دارایی تاجر بین طلبکاران ارفاقی و اشخاصی که بعد از قرارداد ارفاقی طلبکار شده‌اند به غرما‌تقسیم می‌شود.

اگر طلبکاران ارفاقی بعد از توقف تاجر تا زمان فسخ یا ابطال چیزی گرفته‌اند مأخوذی آنها از وجهی که به ترتیب غرما به آنها می‌رسد‌کسر خواهد شد.

اگر شرکت تضامنی – مختلط یا نسبی ورشکست شود طلبکارها می‌توانند قرارداد ارفاقی را با شرکت یا منحصراً با یک یا چند نفر از‌شرکاء ضامن منعقد نمایند. در صورت ثانی دارایی شرکت تابع مقررات این مبحث و به غرما تقسیم می‌شود ولی دارایی شخصی شرکایی که با آنها‌قرارداد ارفاقی منعقد شده است به غرما تقسیمنخواهد شد – شریک یا شرکاء ضامن که با آنها قرارداد خصوصی منعقد شده نمی‌توانند تعهد حصه‌نمایند مگر از اموال شخصی خودشان شریکی که با او قرارداد مخصوص منعقد شده از مسئولیت ضمانتی مبری است.

وکیل فسخ قرارداد در جریان پرونده های مالک و مستاجر

وکیل فسخ قرارداد در جریان پرونده های مالک و مستاجر نقش بسیار مهمی را ایفا می کند. در مواردي كه بين مالك و كسيكه ملك را بعنوان مستأجر در تصرف دارد اجاره‌ نامه‌اي تنظيم نشده و يا اگر تنظيم شده مدت آن ‌منقضي گردیده باشد هر يك از آنان مي تواند بوسيله اظهارنامه از طرف مقابل ظرف ده روز درخواست تنظيم اجاره ‌نامه يا تجديد آن را بنمايد.

 در‌صورت عدم انجام تقاضا و يا عدم موافقت در تعيين ميزان اجاره و شرايط آن هر يك از آنان ميتوانند براي تنظيم اجاره ‌نامه و يا تعيين اجاره‌ بها با رعايت ‌مقررات ماده سوم در مورد يكه اجاره منقضی شده باشد طبق مواد ۱۳ و ۱۴ اين قانون دادگاه مراجعه نمايد و مادام كه ميزان اجاره‌بها از طرف دادگاه‌ تعيين نشده مستاجر در آخر هر ماه منتها ظرف ده روز اجرت‌المثل را بميزان اجرت‌المسمي بايد بپردازد و اگر اجاره ‌نامه‌اي تنظیم نشده باشد ‌اجرت‌المثل معادل مبلغی پرداخته خواهد شد كه در آخرين اجاره‌ نامه رسمي بين مالك با مستأجر سابق تنظيم شده باشد كه در اينصورت مالك‌ رونوشت اجاره‌ نامه مزبور را به وسيله دادگاه مستاجر ابلاغ خواهد نمود و در صورتي كه مستاجر از تاريخ ابلاغ تا ده روز از پرداخت وجه اجاره‌ خودداري نمايد و يا هر يك از اقساط مال‌الاجاره را بميزان اجرت‌المسمي ظرف ده روز بعد از هر ماه بپردازد تقاضاي مالك همان دادگاه در جلسه ‌فوق‌العاده حكم تخليه عين مستأجرة خواهد داد و اين حكم قطعي و لازم‌الاجرا است.

 در صورتي كه اجاره نامه‌اي وجود نداشته باشد مستاجر ملزم ‌است به عنوان اجرت‌المثل مبلغي كه خود تشخيص ميدهد و متناسب با اجاره ملك مشابه مي باشد براي هر ماه تا دهم ماه بعد در صندوق دادگستري‌ بسپارد به هر حال پس از صدور حكم دادگاه اگر ميزان تعيين شده به عنوان مال‌الاجاره بيش از مبلغ سپرده باشد و يا اينكه بيش از اجرت‌المثلي كه ‌پرداخت گردیده مستاجر ملزم است مابه‌التفاوت را از تاريخ درخواست بضميمه خسارت تأخير تأديه صدي ۱۲ در سال بمالك بپردازد و در صورت ‌انقضاء ده روز و عدم توديع آن بر تقاضاي مالك همان دادگاه حكم تخليه صادر مي نمايد و حكم مزبور قطعي و لازم‌الاجرا است.

در كليه موارد مذكور در اين ماده هرگاه مستاجر يا قائم‌ مقام قانوني او جهت قوه قاهره بعد از مدت هاي مقرر اجرت‌المسمي يا‌اجرت‌المثل و يا وجوه ديگر را پرداخته باشد دادگاه جهت مزبور را مورد رسیدگی قرار داده و در صورت احراز قوه قاهره از صدور حكم تخليه خودداري‌ خواهد نمود.

توجه داشته باشید که:

هرگاه از طرف موجر تقاضاي تخليه عين مستأجره شده باشد در اینصورت پذيرفتن درخواست تنظيم اجاره و يا تجديد آن از طرف‌ مستاجر متوقف بر خاتمه دادرسي در موضوع تخليه عين مستأجره خواهد بود. دفاتر اسناد رسمي مكلفند علاوه بر نكاتي كه به موجب قوانين و مقررات مربوطه بايد رعايت شود نكات زير را نيز در اجاره‌ نامه تصريح ‌نمايند:

1-شغل موجر و مستأجر.

2-عين مستأجره براي اجاره دادن بي ‌مانع است و در تصرف كدام يك از طرفين مي باشد و در صورتي كه در تصرف مستاجر باشد تسليم در چه‌ مدت صورت خواهد گرفت.

3-مهلت مستاجر برای پرداخت مال‌الاجاره منتها ده روز پس از سررسيد هر قسط خواهد بود مگر آنكه طرفين ترتيب ديگري زائد بر اين مدت ‌مقرر كرده باشند.

4- اجاره به منظور سكني است و يا تجارت يا پيشه و يا كسب و در مورد پيشه و كسب و يا تجارت تعيين نوع آن بطور صريح.

5-جرت‌المثل پس از انقضاي مدت و يا فسخ اجاره تا تجديد اجاره و يا تخليه بميزان اجرت‌المسمي خواهد بود.

موارد بطلان يا فسخ اجاره و تخليه

بسیاری از کسانی که به وکیل فسخ قرارداد مراجعه می کنند معمولا کنجکاو هستند تا موارد بطلان معامله یا فسخ قرارداد اجاره را شناسایی کنند. بر اساس قانون کشور ما، در موارد زير مستأجر ميتواند بر حسب مورد صدور حكم ببطلان يا فسخ اجاره را از دادگاه درخواست كند:

1-در مواردي كه عين مستاجره قابل استفاده بان منظور كه اجاره شده نباشد.

۲- در مواردي كه مطابق شرايط اجاره‌ نامه حق فسخ مستأجر تحقق يابد.

۳- در صورت فوت مستاجر در اثناء مدت اجاره درخواست فسخ اجاره از طرف كليه ورثه.

مفاد حكم قطعي بر بطلان يا فسخ اجاره بايد از طرف دادگاه به دفترخانه تنظيم ‌كننده سند اجاره ابلاغ شود تا در ستون ملاحظات ثبت ‌اجاره ‌نامه قيد نماييد. در موارد زير موجر ميتواند در مدت اجاره يا بعد از انقضاء اجاره بر حسب مورد حكم بطلان يا فسخ اجاره و تخليه مورد اجاره را ‌درخواست كند.

در مواردي كه مستاجر مسكن با وجود سلب حق انتقال بغير مورد اجاره را كه كلاً يا جزئاً بحر صورتي كه باشد بغیر رسماً واگذار نموده و ‌يا عملا از قبيل وكالت يا نمايندگي و غيره در اختيار و استفاده ديگري قرار داده باشد.

در موردي كه عين مستأجره بمنظور كسب يا تجارت يا پيشه خود مستاجر اجاره داده باشد ولي مستأجر شخصاً در استفاده از عين مستأجره‌ مباشرت نكرده و بدي گيري عناويني از قبيل وكالت يا نمايندگي و امثال آن واگذار كرده بدون آنكه طبق ماده ۱۸ اي قانون تنظيم اجاره ‌نامه با مستاجر لاحق شده ‌باشد.

در صورتي كه مستاجر در مورد اجاره تعدي يا تفريط كرده باشد.

در صورتيكه عين مستأجره محل سكني بوده و موجر در اجاره ‌نامه حق فسخ اجاره را براي خود هنگام انتقال قطعي قيد كرده باشد بشرط آنكه خريدار بخواهد شخصاً در آن سكونت نمايد و يا آن را براي سكونت اولاد و يا پدر و مادر و يا همسر خود تخصيص دهد – در اينصورت چنانچه‌ خريدار تا سه ماه از تاريخ انتقال مستقل براي تخليه مراجعه ننمايد درخواست تخليه تا انقضاء مدت اجاره از او پذيرفته نميشود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره با وکیل

09124857572

Call Now Buttonبا یک کلیک تماس بگیرید
×