وکیل رابطه نامشروع

وکیل رابطه نامشروع (8)

با گروه عدالت نویسان در وقت و هزینه صرفه جویی کنید

وکیل رابطه نامشروع

 وکیل رابطه نامشروع تا چه ح می شناسید و با او آشنایی دارید؟ ایا فکر می کنید که وکیل رابطه نامشروع و می تواند از میزان مجازات های  قانونی مربوط به چنین پرونده هایی کم کند؟ وکیل رابطه نامشروع ک چه خدماتی ارائه می دهد؟

وکیل رابطه نامشروع یکی از وکلای پایه یک دادگستری به حساب می آید. وکیل رابطه نامشروع می تواند عملکرد نسبتا خوبی داشته باشد و در جریان پرونده های حقوقی مربوط به رابطه نامشروع از ادله اثبات مناسب در جهت احقاق حقوق موکلان خود استفاده کند.

وکیل رابطه نامشروع دارای تجربیات بسیار زیادی در وکالت پرونده های حقوقی مربوط به جرایم منافی عفت می باشد و می تواند عملکرد خوبی در جریان این پرونده ها از خود نشان دهد.

 وکیل رابطه نامشروع چه کاری می تواند انجام دهد؟

بر اساس قوانین اسلامی و ایرانی رابطه بین زن و مرد باید در چارچوب و قوانین خاصی تعریف شود. هر نوع خروج از این چارچوب ها می تواند مصداقی برای برقراری رابطه نامشروع باشد. به بیان ساده تر از نظر اسلام رابطه نامشروع لزوما یک رابطه جنسی خارج از عرف و چارچوب های قانونی نیست. بلکه رابطه نامشروع می تواند حتی به یک نگاه با نیت سوء باشد. این نکته بسیار مهمی است که اسلام برای پیروان خود آن را بیان می کند.

اما نکته ای که وجود دارد این است که در قوانین اجتماعی نمی توان به این دقت فاصله گذاری ها را رعایت کرد. از طرف دیگر برای جرم انگاری یک عمل و اثبات آن باید شاخص ها و فاکتورهای مختلفی در نظر گرفت. از این رو قانون گذار نمی تواند بدون در نظر گرفتن مرز مشخصی رابطه نامشروع را تعریف کند. بر اساس این مفهوم و بر اساس قانون هر نوع رابطه خارج از عرف و شرایط اسلامی بین زن و مرد مانند رابطه جنسی، دست دادن، بوسیدن و … بدون نکاح و یا داشتن رابطه محرمیت به معنی برقراری رابطه نامشروع است و می تواند پیگرد قانونی داشته باشد.

بگذارید کمی ساده تر بیان کنیم. رابطه نامشروع بدین معنی است که یک مرد  و یک زن در جامعه خارج از عرف و قوانین اسلامی با یکدیگر رابطه برقرار کنند. در صورتی که این رابطه اثبات شود عملا جرم اتفاق افتاده است و طرفین به مجازات های مشخص شده باید تن دهند.

نکته ای که وجود دارد این است که این رابطه از دید اسلام و سپس قوانین ایران جرم بزرگی محسوب می شود و باید مجازات های سختی برای آن در نظر گرفت. در اسلام برای برقراری رابطه نامشروع توسط زن متاهل رجم یا سنگسار در نظر گرفته شده است. این مسئله به خوبی نشان می دهد تا چه اندازه این روابط از دید شرع و قوانین غیر قابل قبول است. علت این موضوع را نیز در بالاتر بیان کردیم. از دیدگاه اسلام و قوانین آن روابط نامشروع باعث برهم خوردن روابط خانوادگی می شود و این یعنی از بین رفتن خانواده که می تواند به طبع در جامعه تاثیرات ویرانگری داشته باشد. از این رو اساسا وکیل رابطه نامشروع کار نسبتا سنگین و سختی دارد. زیرا قوانین با شدید ترین و خشک ترین لحن در این حوزه صحبت کرده است و ریزه کاری های بسیاری را مورد بررسی قرار داده است.

به طور کلی در این چنین شرایطی وکیل رابطه نامشروع می تواند بر اساس تعریف درست شرایط می تواند موقعیت های مختلفی برای موکل خود ایجاد کند.

بهترین وکیل رابطه نامشروع

اما سوال مهم دیگری که باید در این بین به آن پاسخ داده شود این است که اساسا بهترین وکیل رابطه نامشروع چه کسی می تواند باشد؟ در واقع اگر ما نیاز به وکیل رابطه نامشروع داشته باشیم بهتر است سراغ چه کسی برویم؟ آیا اساسا از نظر قانونی مهم است که یک وکیل در چه حوزه ای فعالیت کرده باشد؟ یعنی میان وکیل رابطه نامشروع با یک وکیل تجاری و … تفاوتی وجود دارد؟

در واقع در قانون تنها از عنوان ” وکیل پایه یک ” استفاده شده است و هیچ اشاره ای به نوع خاصی از وکالت ندارد. یعنی شما می توانید در هر حوزه ای از هر نوع وکیلی استفاده کنید. اما داستانی که وجود دارد این است که آیا این وکلا می توانند کارایی لازم برای شما را داشته باشند؟

فرض کنید که شما به جرم اتهام به قتل دستگیر شده باشید. آیا یک وکیل چک می تواند کاری از پیش ببرد؟ گرچه این وکیل به امور کیفری و قوانین مربوط به آن آشنایی دارد اما همچنان نمی تواند کارایی خوبی برای شما داشته باشد. علت این موضوع نیز ساده و روشن است. هر بخش از قانون پیچیدگی های خاص خودش را دارد. یک وکیل مجرب در هر حوزه ای تخصص و تجربه لازم را می آموزد و بر اساس آن پیش می رود. از این رو در امور مربوط به روابط نامشروع بهترین حالت این است که سراغ وکیل رابطه نامشروع برویم. اما بهترین وکیل رابطه نامشروع کیست؟

مهمترین نکته ای که در مورد وکیل رابطه نامشروع و البته سایر وکلا وجود دارد این است که بهترین وکیل کسی است که تجربه خوبی در زمینه تخصصی خودش داشته باشد. وکلات درست مانند هر کسب و کار دیگری نیاز به کسب تجربه و مهارت دارد. به هر حال همه چیز دانش و تخصص آکادمیک نیست. معمولا بین این دانش و عمل فاصله زیادی دارد. یک وکیل رابطه نامشروع با تجربه به خوبی می داند که از کجا شروع کند و به کجا خودش را برساند و این چیزی نیست که در دانشگاه یا کتاب خاصی گفته شود. از این رو استفاده از وکیل رابطه نامشروع با تجربه می تواند مسیر قانونی شما را ساده تر و سریع تر کند.

نکته مهم دیگر این است که بهتر است وکیل رابطه نامشروع تا حدودی به امور شرعی وارد باشد. همانطور که در بالاتر بیان کردیم اساسا قوانین خانواده و قوانین مربوط به روابط نامشروع بر اساس قوانین شرع و اسلام نگارش شده است. از این رو تسلط وکیل رابطه نامشروع می تواند کارگشا باشد. زیرا تسلط وکیل رابطه نامشروع می تواند مسیرهایی را پیش روی پرونده قرار دهد که عملا هیچ قانون و ماده ای نمی توانست این کار را انجام دهد. نکته مهم اینجاست که قوانین شرعی قابل توصیف هستند. همین فاکتور کافی است تا قوانین را بر اساس نیاز خود تفسیر و از آن استفاده کرد. البته این در شرایطی ممکن است که وکیل رابطه نامشروع در کنار عمل تخصصی و شرعی، از تجربه کافی برخوردار باشد.

وکیل رابطه نامشروع و قوانین خانواده

به طور کلی قوانین ایران بر اساس قوانین شرعی و اسلامی نگارش شده است. اما اصلی ترین و مهمترین نمودهای این قوانین را می توان در قوانین مربوط به خانواده مشاهده کرد.

همانطور که گفتیم از دید قوانین اسلامی و شرعی خانواده از جایگاه بسیار مهمی برخوردار است. این خانواده است که جامعه را تشکیل می دهد و اسلام دوست دارد بر اساس همین رابطه جامعه آینده را در اختیار خود داشته باشد. از این رو قوانین وضع شده در قوانین مربوط به خانواده سخت گیری های سختی دارد. این قوانین سعی کرده است به کوچک ترین مفاهیم مربوط به خانواده بپردازد و اساسی ترین رفتارهای انسانی در خانواده را مورد بررسی قرار دهد.

قوانین مربوط به ازدواج، طلاق، ارث و … از مهمترین مفاهیم در اسلام و قوانین مربوط به آن محسوب می شود. اما نکته مهمی که باید به آن توجه داشته باشید این است که اساسا این قوانین عمدتا بر اساس مفهوم بسیار ساده ای به نام رابطه میان دو انسان پایه گذاری شده است. به بیان ساده تر همانطور که یک خانواده از مفهوم ساده و مهمی به نام ارتباط میان دو انسان ایجاد می شود قوانین مربوط به خانواده نیز با نگاه به این رابطه تدوین شده است.

بگذارید کمی ساده تر بیان کنیم، از دید شرع و سپس دیدگاه قانون رابطه میان دو انسان – زن و مرد – مهمترین عنصر در تعیین اصالت خانواده و اصول آن را دارد. از این رو قوانین مختلف سعی می کنند این رابطه را به درستی تعریف کند و بر اساس این رابطه قوانین مربوط به خانواده را اجرا کند.

در برخی از کشورهای غربی مانند کشورهای فرانسه و … قانونگذار به ظاهر توجه خاصی به این مسئله نداشته و سعی می کند قوانین را خارج از محدوده روابط  شخصی افراد قرار دهد. اما همانطور که گفتیم اجتماع و زندگی و ارتباط فردی افراد رابطه مهمی با یکدیگر دارند. در واقع نمی توان روابط شخصی افراد را دور از اجتماع دانست. حال اگر این روابط در حیطه مفاهیم مهمی مانند خانواده بچرخد اساسا بی توجهی به آن ها می تواند عواقب جبران ناپذیری برای جامعه داشته باشد.

از دیدگاه غربی روابط فردی افراد حتی در حیطه خانواده به خود آنها مربوط است و نمی توان دخالتی در آن داشته باشیم اما از دیدگاه اسلام و در نهایت قوانین ایرانی این رابطه اگر در حوزه روابط خانوادگی قرار بگیرد باید تحت چارچوب و قوانین خاصی قرار بگیرد. در غیر این صورت فرد باید مجازات شود. یکی از مهمترین نمادهای این نوع تفکر را می توان نا به هنجار رابطه نامشروع دانست. از این روست که وکیل رابطه نامشروع اهمیت و کارکرد بالایی دارد و میتواند تاثیر مهمی در زندگی فرد داشته باشد.

خانواده اساس تمدن انسانی

اولین درسی که هر استاد جامعه شناس و هر مفسر اجتماعی می آموزد این است که خانواده مهمترین و پایه ای ترین عنصر تشکیل یک جامعه محسوب می شود. این خانواده است که جامعه را می سازد و بر اساس همین عنصر به ظاهر کوچک است که تمدن شکل می گیرد.

اگر بخواهیم دقیق تر بیان کنیم یکی از وجه تشابهات جامعه انسانی و حیوانی مفهوم خانواده است. در میان حیوانات نیز این خانواده است که می تواند مشخص کند یک جامعه حیوانی چه سمت و سویی دارد. برخی از این جوامع حیوانی وابستگی زیادی به خانواده دارند و بر اساس آن جامعه خودشان را تشکیل می دهند و برخی دیگر از حیوانات به صورت انفرادی به زندگی خود ادامه می دهند. از این رو انسان را در دسته حیواناتی قرار می دهند که ذاتا اجتماعی است و نمی تواند به دور از خانواده و اجتماع نیازهای زندگی خود را تامین کند.

بخشی از علت این موضوع را می توان ذات مشترک میان انسان با برخی از حیوانات دانست. اما وجه تمایزی که باعث شده انسان از همین عنصر کوچک به مفهوم کلی تمدن برسد وجود قدرت و توانایی ذهنی است. بگذارید کمی ساده تر صحبت کنیم.

انسان در ابتدای تولد با کمترین قدرت ذاتی و بیشترین قدرت یادگیری متولد می شود. یک انسان در ابتدای مسیر نمی تواند کاری از پیش ببرد و حتی نمی تواند نیاز خود را بیان کند. اما به خوبی می تواند از همان ابتدا شروع به یادگیری کند. پس انسان موجودی است که برای ادامه حیات به یادگیری نیاز دارد و این عامل باعث می شود که انسان برای رشد و بالندگی به محیط اطراف خود وابسته باشد.

بارها تحت شرایط آزمایشگاهی نوزاد انسان در کنار گروها های مختلفی از حیوانات قرار گرفت که نتیجه آن جالب بود. در طول این آزمایش ها مشخص شد که نوزاد انسان شروع به تقلید رفتار اجتماعی که درون آن قرار گرفته می کند. اگر این نوزاد در دل جامعه شامپانزه ها بزرگ شده باشد سعی می کند مانند آن ها راه برود و صدایی شبیه به صدای شامپانزه ها از خود تولید کند. این مسئله به خوبی نشان می دهد خانواده برای انسان اهمیت دارد. ویژگی ذاتی و توانایی ذهنی که انسان در اختیار دارد باعث شده است خانواده مهمترین عنصر در تعیین سرنوشت و آینده او و در نهایت آینده جامعه محسوب شود. این مهمترین نکته ای است که باید آن را در تحلیل کارکرد وکیل رابطه نامشروع به خاطر داشته باشیم.

خانواده در قوانین الهی

همانطور که مشخص شد، خانواده عنصری مهم در جامعه محسوب می شود. زیرا خانواده مهمترین تاثیر در ذهن و آینده فرد دارد. از طرف دیگر هر جامعه متشکل از افراد آن جامعه است. بنابراین وقتی این افراد توسط خانواده تربیت و به جامعه معرفی می شوند می توان به این نتیجه رسید که جامعه به طور مستقیم به خانواده وابسته است. پس اگر ما بخواهیم جامعه ای خوب و پر نشاط داشته باشیم باید خانواده ای خوب و قابل قبول تعریف کنیم.

این اصلی ترین ادیان الهی در زمینه جامعه و اجتماع است. به خصوص در اسلام به طور مستقیم از نقش خانواده در جامعه صحبت شده است. اگر در این مسئله بیشتر دقت کنیم متوجه می شویم بیشترین قوانین اجتماعی وضع شده توسط اسلام بر پایه و اساس خانواده قرار گرفته است.

در سایر ادیان نیز کم و بیش به خانواده و نقش آن در جامعه اشاره شده است. اما به واقع این اسلام است که به طور دقیق و کاملا موشکافانه ای به این رابطه پرداخته و سعی کرده بر اساس وضع قوانین مختلف این عنصر مهم اجتماعی را حفظ کند.

در واقع هر جامعه ای برای بقا به افراد خود وابسته است و این افراد از دل خانواده ها خارج می شوند. اگر  حکومت یا دینی بتواند عنصر خانواده را به درستی در اختیار بگیرد و آن را بر اساس چارچوب و قوانین خاصی مدیریت کند عملا بدون خون و خونریزی توانسته آینده اجتماعی جامعه را تعریف کند. اگر این دین یا حکومت بتواند این کار را به درستی انجام دهد عملا آینده جامعه تضمین می شود و می توان هزینه های آتی را به شدت کاهش داد. هزینه هایی مانند زندان، محاکم قضایی، فرهنگ سازی و … از جمله هزینه هایی است که اگر شخص به درستی تربیت شده باشد، از بین می رود.

همین مسئله باعث شده است ادیان الهی، به خصوص اسلام توجه ویژه ای نسبت به این مسئله داشته باشند. یکی از مهمترین ویژگی های هر وکیل رابطه نامشروع این است که به این قوانین و چارچوب های اسلامی توجه ویژه ای داشته باشد. علت این موضوع ساده است. زیرا اساس قانون کشور ایران بر اساس قانون اسلامی و شرعی نگارش شده است. از این رو یک وکیل رابطه نامشروع می تواند با استفاده از این دست از قوانین الهی و شعری معابر جدیدی در دعوی ایجاد کند. به خصوص این که این قوانین قابل توصیف هستند و می توان از آن بر اساس نیاز خود برداشت هایی داشت. این دقیقا همان کاری است یک وکیل رابطه نامشروع مجرب از آن استفاده می کند.

دیگر کارکرد های وکیل رابطه نامشروع

اما نکته مهمی که وجود دارد این است که خانواده اساس اجتماع را تشکیل داده است و بخش مهمی از قوانین اجتماعی بر پایه قوانین خانواده شکل گرفته است. بنابراین وقتی رابطه نامشروعی اتفاق می افتد اساسا خانواده و اجتماع به خطر می افتد. این مفهوم است که یک فرزند نامشروع به خوبی می تواند آن را درک کند.

در واقع یک فرزند نامشروع از آنجایی که از نظر قانونی خانواده ای ندارد نمی تواند از بسیاری مفاهیم و قوانین و امکانات اجتماعی برخوردار باشد. این فرد که خود گناهی در این مسیر نداشته و ندارد به سبب غیر قانونی بودن خانواده ای که دارد عملا از امکانات اجتماعی محروم می شود و نمی تواند مانند سایر افراد از اجتماع استفاده کند. چرا؟

زیرا اجتماعی بر اساس روابط مشخص خانوادگی تشکیل شده است و قوانین آن بر اساس قوانین خانواده پایه گذاری شده است. حال اگر خانواده ای ایجاد شود که به این قوانین پایبند نباشند و از نظر قانونی به شکل یک خانواده شناخته نشود نتایج حاصل از آن نیز در جامعه نمی توانند حضور داشته باشند.

از این رو یکی از کارهای مهمی که وکیل رابطه نامشروع دارد این است که بتواند این نتایج را قانونی و شرعی کند. زیرا افراد حاصل از این نوع روابط به هر حال باید بتوانند در جامعه زندگی داشته باشند و به زندگی خود ادامه دهند.

به طور مثال یک فرزند نامشروع نمی تواند از پدر یا مادر خود ارث داشته باشد. زیرا این فرزند بر اساس هیچ مسیر قانونی در خانواده زاده نشده است. پس هیچ حق یا ارثی به او تعلق نمی گیرد.

همین مسئله باعث شده است که برخی به وکیل رابطه نامشروع به دید ابزاری نگاه کنند. برخی از افراد این تصویر را دارند که با نامشروع خواندن فردی می توانند او را از دریافت سهم ارث خود محروم کنند. عده ای نیز بر اساس ادعای فرزندخواندگی وارد این دایره می شوند و سعی می کنند ارثیه خود را طلب کنند. این افراد در صورتی که بتوانند رابطه اسلامی و صحیح پدر و مادر ادعایی خود را ثابت کند می توانند حق ارث و میراث خود را دریافت کنند. بنابراین همانطور که می بینید وکیل رابطه نامشروع لزوما تنها برای اثبات یا رد یک رابطه کارایی ندارد. بلکه می تواند در سایر حوزه های خانوادگی مانند حوزه تقسیم ارث و سایر حوزه های اجتماعی کارایی خودش را نشان دهد.

وکیل رابطه نامشروع و قانون آیین دادرسی کیفری

در جریان پرونده های مربوط به زنا، وکیل رابطه نامشروع می تواند با تکیه بر قانون آیین دادرسی کیفری، عملکرد نسبتا خوبی داشته باشد. به چند مورد از قوانین مربوط به رابطه نامشروع در قانون آیین دادرسی کیفری اشاره می کنیم:

شاکی میتواند در هنگام تحقیقات، شهود خود را معرفی و ادله‏اش را اظهار کند و در تحقیقات حضور یابد، صورتجلسه تحقیقات مقدماتی یا سایر اوراق پرونده را که با ضرورت کشف حقیقت منافات ندارد، مطالعه کند و یا به هزینه خود از آنها تصویر یا رونوشت بگیرد.

در صورت درخواست شاکی، چنانچه بازپرس مطالعه یا دسترسی به تمام یا برخی از اوراق پرونده را منافی با ضرورت کشف حقیقت بداند، با ذکر دلیل، قرار رد درخواست را صادر میکند. این قرار، حضوری به شاکی ابلاغ میشود و ظرف سه روز قابل اعتراض در دادگاه صالح است. دادگاه مکلف است در وقت فوق العاده به اعتراض رسیدگی و اتخاذ تصمیم کند. تصمیم دادگاه قطعی است.

ارائه اسناد و مدارک طبقه‌بندی شده و اسناد حاوی مطالب مربوط به تحقیقات جرائم منافی عفت و جرایم علیه امنیت داخلی و خارجی به شاکی ممنوع است. شاکی باید از انتشار مطالب و مدارکی که انتشار آنها به موجب شرع یا قانون ممنوع است امتناع کند، مگر در مقام احقاق حق خود در مراجع صالح

بازپرس مکلف است در مواردی که دسترسی به اطلاعات فردی بزه‏دیده، از قبیل نام و نام خانوادگی، نشانی و شماره تلفن، احتمال خطر و تهدید جدی علیه تمامیت جسمانی و حیثیت بزه‏دیده را به همراه داشته باشد، تدابیر مقتضی را برای جلوگیری از دسترسی به این اطلاعات اتخاذ کند. این امر در مرحله رسیدگی در دادگاه نیز به تشخیص رئیس دادگاه و با رعایت مصالح بزه‏دیده اعمال می‏شود.

انجام هرگونه تعقیب و تحقیق در جرم زنا و لواط و سایر جرائم منافی عفت ممنوع است و پرسش از هیچ فردی در این خصوص مجاز نیست، مگر در مواردی که جرم در مرئی و منظر عام واقع شود و یا دارای شاکی باشد که در این صورت، تعقیب و تحقیق فقط در محدوده شکایت و یا اوضاع و احوال مشهود توسط قاضی دادگاه انجام می‌شود.

روند دادرسی پرونده های مربوط به رابطه نامشروع

وکیل رابطه نامشروع به خوبی با روند دادرسی پرونده های کیفری آشنایی دارد و می داند در جریان این پرونده ها باید چه کند. بر اساس قانون کشور ما رد جریان دادرسی مربوط به پرونده های رابطه نامشروع می توان به چند نکته مهم دقت داشت:

در جرم زنا و لواط و سایر جرائم منافی عفت هرگاه شاکی وجود نداشته باشد و متهم بدواً قصد اقرار داشته باشد، قاضی وی را توصیه به پوشاندن جرم و عدم اقرار میکند.

قاضی مکلف است عواقب شهادت فاقد شرایط قانونی را به شاهدان تذکر دهد. اگر بزه‌دیده محجور باشد، ولی یا سرپرست قانونی او حق طرح شکایت دارد. در مورد بزه دیده بالغی که سن او زیر هجده سال است، ولی یا سرپرست قانونی او نیز حق طرح شکایت دارد.

هرگاه در برابر مقام قضائی به هنگام انجام وظیفه مقاومتی شود، او میتواند از قوای انتظامی و در صورت ضرورت از نیروهای نظامی استفاده کند. این قوا مکلف به انجام دستور مقام قضائی هستند. در صورت عدم اجرای دستور، مستنکف به مجازات مقرر قانونی محکوم میشود.

بازپرس نمی‌تواند به عذر آنکه متهم معین نیست، مخفی شده و یا دسترسی به او مشکل است، تحقیقات خود را متوقف کند. در جرائم تعزیری درجه چهار، پنج، شش، هفت و هشت، هرگاه با انجام تحقیقات لازم، مرتکب جرم معلوم نشود و دو سال تمام از وقوع جرم بگذرد، با موافقت دادستان، قرار توقف تحقیقات صادر و پرونده به‌طور موقت بایگانی و مراتب در مواردی که پرونده شاکی دارد، به شاکی ابلاغ میشود. شاکی میتواند ظرف مهلت اعتراض به قرارها، به این قرار اعتراض کند. هرگاه شاکی، هویت مرتکب را به دادستان اعلام کند یا مرتکب به نحو دیگری شناخته شود، به دستور دادستان موضوع مجدداً تعقیب میشود. در مواردی که پرونده مطابق قانون به طور مستقیم در دادگاه مطرح شود، دادگاه رأساً، مطابق مقررات این ماده اقدام می‌کند.

بازپرس در جریان تحقیقات، تقاضای قانونی دادستان را اجراء و مراتب را در صورتمجلس قید می‏کند و هرگاه در هنگام اجراء با اشکال مواجه شود، به نحوی که انجام تقاضا مقدور نباشد مراتب را به دادستان اعلام می نماید.

بازپرس مکلف است پیش از اخذ مرخصی، عزیمت به ماموریت، انتقال و مانند آن، نسبت به پرونده‏هایی که متهمان آنها بازداشت می‏باشند، اقدام قانونی لازم را انجام دهد و در صورتی که امکان آزادی زندانی به هر علت فراهم نشود، مراتب را به‌طور کتبی به دادستان اعلام کند.

از دیگر موارد قانونی که وکیل رابطه نامشروع باید به آنها دقت کند:

هرگاه شخصی که دستور احضار یا جلب او داده شده به علت بیماری، کهولت سن یا معاذیری که بازپرس موجه تشخیص میدهد، نتواند نزد بازپرس حاضر شود، در صورت اهمیت و فوریت امر کیفری و امکان انجام تحقیقات، بازپرس نزد او میرود و تحقیقات لازم را به عمل می‌آورد.

تا هنگامی که به متهم دسترسی حاصل نشده، بازپرس می‌تواند با توجه به اهمیت و ادله وقوع جرم، دستور منع خروج او را از کشور صادر کند. مدت اعتبار این دستور، شش‌ماه و قابل تمدید است. در صورت حضور متهم در بازپرسی و یا صدور قرار موقوفی، ترک و یا منع تعقیب، ممنوعیت خروج منتفی و مراتب بلافاصله به مراجع مربوطه اطلاع داده می‌شود. در صورتی که مدت مندرج در دستور منع خروج منقضی شود این دستور خودبخود منتفی است و مراجع مربوط نمی‌‏توانند مانع از خروج شوند.

بازپرس مکلف است بلافاصله پس از حضور یا جلب متهم، تحقیقات را شروع کند و در صورت عدم امکان، حداکثر ظرف بیست و چهار ساعت از زمان تحت‌نظر قرار گرفتن او توسط ضابطان دادگستری، با رعایت ماده (۹۸) این قانون مبادرت به تحقیق نماید. در صورت غیبت یا عذر موجه بازپرس یا امتناع وی از شروع تحقیقات به دلایل قانونی، دادستان انجام تحقیقات را به بازپرس دیگر یا در صورت اقتضاء به دادرس دادگاه محول می‌کند.

تبصره- تحت‌نظر قرار دادن متهم بیش از بیست و چهار ساعت، بدون آنکه تحقیق از او شروع یا تعیین تکلیف شود، بازداشت غیرقانونی محسوب و مرتکب به مجازات قانونی محکوم می‌شود.

متهم میتواند در مرحله تحقیقات مقدماتی، یک نفر وکیل دادگستری همراه خود داشته باشد. این حق باید پیش از شروع تحقیق توسط بازپرس به متهم ابلاغ و تفهیم شود. چنانچه متهم احضار شود این حق در برگه احضاریه قید و به او ابلاغ می‌شود. وکیل متهم میتواند با کسب اطلاع از اتهام و دلایل آن، مطالبی را که برای کشف حقیقت و دفاع از متهم یا اجرای قانون لازم بداند، اظهار کند. اظهارات وکیل در صورتمجلس نوشته می‌شود.

سلب حق همراه داشتن وکیل یا عدم تفهیم این حق به متهم موجب بی‌اعتباری تحقیقات میشود. در جرائمی که مجازات آن سلب حیات یا حبس ابد است، چنانچه متهم اقدام به معرفی وکیل در مرحله تحقیقات مقدماتی ننماید، بازپرس برای وی وکیل تسخیری انتخاب میکند.

مراجعه وکیل رابطه نامشروع به مرجع رسیدگی به جرائم منافی عفت

از آنجایی که زنا و رابطه نامشروع جز جرایم منافی عفت هستند باید به دادگاهی صالح برای رسیدگی قانونی اشاره کرد. بر اساس قانون و عملکرد وکیل رابطه نامشروع می توان در مورد این موضوع گفت:

 به جرائم زنا و لواط و سایر جرائم منافی عفت به طور مستقیم، در دادگاه صالح رسیدگی میشود. رسیدگی به اتهامات رؤسای قوای سه‏گانه و معاونان و مشاوران آنان، رئیس و اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام، اعضای شورای نگهبان، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری، وزیران و معاونان وزیران، دارندگان پایه قضائی، رئیس و دادستان دیوان محاسبات، سفیران، استانداران، فرمانداران مراکز استان و جرائم عمومی افسران نظامی و انتظامی از درجه سرتیپ و بالاتر و یا دارای درجه سرتیپ دومی شاغل در محلهای سرلشکری و یا فرماندهی تیپ مستقل، حسب مورد، در صلاحیت دادگاه‌های کیفری تهران است، مگر آنکه رسیدگی به این جرایم به موجب قوانین خاص در صلاحیت مراجع دیگری باشد.

توجه:

هرگاه ابلاغ احضاریه به علت معلوم نبودن محل اقامت متهم ممکن نباشد و به طریق دیگر نیز ابلاغ احضاریه مقدور نشود، وقت رسیدگی تعیین و مفاد احضاریه یک نوبت در یکی از روزنامه‌های کثیرالانتشار ملی یا محلی آگهی میشود. تاریخ انتشار آگهی تا روز رسیدگی نباید کمتر از یکماه باشد. چنانچه نوع اتهام با حیثیت اجتماعی متهم یا عفت عمومی منافی باشد در آگهی قید نمی‌شود.

احضاریه ذکر می گردد و با قید اینکه نتیجه عدم حضور جلب است، احضار میشود. هرگاه متهم بدون عذر موجه حاضر نشود و دادگاه همچنان حضور وی را ضروری بداند، برای روز و ساعت معین جلب میشود. چنانچه حضور متهم در دادگاه لازم نباشد و موضوع، جنبه حق اللهی نداشته باشد، بدون حضور وی رسیدگی و رای مقتضی صادر می‌شود.

چنانچه متهم دارای کفیل یا وثیقه‏‌گذار بوده و یا خود متهم وثیقه‌‏گذار باشد، مطابق ماده (۲۳۰) این قانون، اقدام میشود. در تمام امور کیفری، طرفین می توانند وکیل یا وکلای مدافع خود را معرفی کنند. در صورت تعدد وکیل، حضور یکی از آنان برای تشکیل دادگاه و رسیدگی کافی است.

در غیر جرائم موضوع صلاحیت دادگاه کیفری یک، هر یک از طرفین می توانند حداکثر دو وکیل به دادگاه معرفی کنند. متهم می‌تواند تا پایان اولین جلسه رسیدگی از دادگاه تقاضا کند وکیلی برای او تعیین شود. دادگاه در صورت احراز عدم تمکن متقاضی، از بین وکلای حوزه قضائی و در صورت عدم امکان از نزدیکترین حوزه قضایی، برای متهم، وکیل تعیین می نماید. در صورتی که وکیل درخواست حق‌‏الوکاله کند، دادگاه حق‌‏الوکاله او را متناسب با اقدامات انجام شده، تعیین میکند که در هر حال میزان حق‏الوکاله نباید از تعرفه قانونی تجاوز کند. حق‌‏الوکاله از محل اعتبارات قوه قضائیه پرداخت میشود.

نکاتی که باید در مورد جرائم منافی عفت و عملکرد وکیل رابطه نامشروع بدانید :

شاکی یا مدعی خصوصی و متهم یا وکلای آنان میتوانند با مراجعه به دادگاه و مطالعه پرونده، اطلاعات لازم را تحصیل نمایند و با اطلاع رئیس دادگاه به هزینه خود از اوراق مورد نیاز، تصویر تهیه کنند.

دادن تصویر از اسناد طبقه‌‏بندی شده و اسناد حاوی مطالب مربوط به تحقیقات جرایم منافی عفت و جرایم علیه امنیت داخلی یا خارجی ممنوع است.

محاکمات دادگاه علنی است، مگر در جرائم قابل گذشت که طرفین یا شاکی، غیرعلنی بودن محاکمه را درخواست کنند. همچنین دادگاه پس از اظهار عقیده دادستان، قرار غیرعلنی بودن محاکم را در موارد زیر صادر می‌کند:

امور خانوادگی و جرائمی که منافی عفت یا خلاف اخلاق حسنه است.

علنی بودن، مخل امنیت عمومی یا احساسات مذهبی یا قومی باشد.

منظور از علنی بودن محاکمه، عدم ایجاد مانع برای حضور افراد در جلسات رسیدگی است.

انتشار جریان رسیدگی و گزارش پرونده که متضمن بیان مشخصات شاکی و متهم و هویت فردی یا موقعیت اداری و اجتماعی آنان نباشد، در رسانه‌ها مجاز است. بیان مفاد حکم قطعی و مشخصات محکومٌ‌علیه فقط در موارد مقرر در قانون امکان-پذیر است. تخلف از مفاد این ماده در حکم افتراء است.

در جرائم منافی عفت، چنانچه دادنامه حاوی مطالبی باشد که اطلاع شاکی از آن حرام است و همچنین در جرائم علیه امنیت داخلی خارجی کشور، ابلاغ دادنامه حضوری بوده و ذی‌نفع می‌تواند از مفاد کامل رأی اطلاع یافته و از آن استنساخ نماید.

هرگاه در تنظیم و نوشتن رأی دادگاه، سهو قلمی مانند کم یا زیاد شدن کلمه ای رخ دهد و یا اشتباهی در محاسبه صورت گیرد، چنانچه رای قطعی باشد یا به علت عدم تجدیدنظرخواهی و انقضای مواعد قانونی، قطعی شود یا هنوز از آن تجدیدنظرخواهی نشده باشد، دادگاه خود یا به درخواست ذینفع یا دادستان، رای تصحیحی صادر می کند. رای تصحیحی نیز ابلاغ می‌شود. تسلیم رونوشت یا تصویر هریک از آراء، جداگانه ممنوع است. رای دادگاه در قسمتی که مورد اشتباه نیست، درصورت قطعیت اجراء میشود.

در مواردی که اصل رأی دادگاه قابل واخواهی، تجدیدنظر یا فرجام است، تصحیح آن نیز در مدت قانونی، قابل واخواهی، تجدیدنظر یا فرجام میباشد.هرگاه رأی اصلی به واسطه واخواهی، تجدیدنظر یا فرجام نقض شود، رأیت صحیحی نیز بی اعتبار می شود.

مسائل حقوقی مربوط به فرزند حاصل از رابطه نامشروع

بعد از لعان زن و شوهر از یکدیگر ارث میبرند و هم‌چنین فرزندی که سبب انکار او لعان واقع شده از پدر و پدر از او ارث نمیبرد ‌لیکن فرزند مزبور از مادر و خویشان مادری خود وهم‌چنین مادر و خویشان مادری از او ارث میبرند.

هرگاه پدر بعد از لعان رجوع کند پسر از او ارث میبرد لیکن از ارحام پدر و هم‌چنین پدر و ارحام پدری از پسر ارث نمی برند. ولدالزنا از پدر و مادر و اقوام آنان ارث نمیبرد لیکن اگر حرمت رابطه که طفل ثمره آن است نسبت به یکی از ابوین ثابت و نسبت به دیگری به واسطه اکراه یا شبهه زنا نباشد طفل فقط از این طرف و اقوام او ارث میبرد و بالعکس.

 اولاد و اقوام کسانی که بموجب ماده ۸۸۰ از ارث ممنوع میشوند محروم از ارث نمی باشند بنابراین اولادی کسی که پدر خود را کشته‌باشد از جد مقتول خود ارث میبرد اگر وارث نزدیکتری باعث حرمان آنان نشود.

 حد زنا برای زانی محصن و زانیه محصنه رجم است. در صورت عدم امکان اجرای رجم با پیشنهاد دادگاه صادرکننده حکم قطعی و موافقت رئیس قوه قضائیه چنانچه جرم با بینه ثابت شده باشد، موجب اعدام زانی محصن و زانیه محصنه است و در غیر اینصورت موجب صد ضربه شلاق برای هر یک می باشد.

 احصان در هریک از مرد و زن به نحو زیر محقق می شود: الف احصان مرد عبارت است از آنکه دارای همسر دائمی و بالغ باشد و در حالی که بالغ و عاقل بوده از طریق قُبُل با وی در حال بلوغ جماع کرده باشد و هر وقت بخواهد امکان جماع از طریق قُبُل را با وی داشته باشد. احصان زن عبارت است از آنکه دارای همسر دائمی و بالغ باشد و در حالی که بالغ و عاقل بوده، با او از طریق قُبُل جماع کرده باشد و امکان جماع از طریق قُبُل را با شوهر داشته باشد.

اموری از قبیل مسافرت، حبس، حیض، نفاس، بیماری مانع از مقاربت یا بیماریی که موجب خطر برای طرف مقابل می گردد مانند ایدز و سفلیس، زوجین را از احصان خارج می کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره با وکیل

09124857572

Call Now Buttonبا یک کلیک تماس بگیرید
×