وکیل تامین دلیل

وکیل تامین دلیل (1)

با گروه عدالت نویسان در وقت و هزینه صرفه جویی کنید

وکیل تامین دلیل

وکیل تامین دلیل

وکیل تامین دلیل کیست؟ چا این روزها پیدا کردن وکیل تامین دلیل  کار سختی شده است؟ برای پیدا کردن وکیل تامین دلیل باید از طریق چه موسساتی اقدام کنیم؟ آیا وکیل تامین دلیل  باید دارای توانایی ها و ویژگی های خاصی باشد تا بتوان جریان پرونده خود را به او واگذار کرد؟ چگونه می توانیم تفاوت میان وکیل تامین دلیل  با دیگر وکلای دادگستری را شناسایی کنیم؟

وکیل تامین دلیل می تواند در جریان پرونده هایی که نیاز به بررسی و اثبات دارندف نقش بسیار مهم و اثرگذاری را ایفا کند. همانطور که میدانید قانون کشورهای مختلف به نحوی تنظیم شده اند که افراد نمی توانند بدون داشتن دلایل کافی و مدارک قابل استناد در دادگاه ها حاضر شوند و هر ادعایی که می کنند را مورد پیگیری قرار دهند. پیدا کردن دلایل قانونی و مدارک مستند کار راحتی نیست و هر کسی نمیتواند آن را انجام دهد، پس کاملا طبیعی است که باید به کمک یک فرد متخصص و حرفه ای مانند وکیل تامین دلیل در این زمینه اقدامات لازم را انجام دهیم و پاسخ سوالات خود را در حوزه مسائل قانونی مختلف بدست آوریم.

اگر شما نیز جز کسانی هستید که به وکیل تامین دلیل نیاز دارید به شما پیشنهاد می دهیم که در ادامه مطلب  با ما همراه باشید تا تمامی نکاتی که باید در مورد وکیل تامین دلیل بدانید را به شما توضیح دهیم و به تفسیر و تحلیل آنها بپردازیم.

وکیل تامین دلیل و اهمیت حضور او در جریان پرونده های مختلف

وکیل تامین دلیل این توانایی را دارد تا در جریان تمامی رونده ها حضور یابد و جریان دادرسی آنها را به بهترین نحو ممکن پیش ببرد اما مسئله مهمی که وجود  دارد آن است که در چه مواردی باید از وکیل تامین دلیل کمک بگیریم و جریان دادرسی پرونده خود را به او بسپاریم؟ در پاسخ به چنین سوالی باید بگوییم که تمامی پرونده هایی که به صورت قانونی در دادگاه ها مطرح می گردند باید مستدل باشند تا نتیجه مناسبی داشته باشند و بتوان از جریان این پرونده ها به نتیجه ای مناسب و عادلانه دستت پیدا کرد. وکیل تامین دلیل با حضور خود  در جریان ر پرونده ای می تواند جریان دادرسی آن پرونده ها را تسریع کند و به موکل خود کمک کند تا زمان و هزینه او از دسترسی خارج نشود.

وکیل تامین دلیل دارای تفاوت های نسبتا زیادی با دیگر وکلایی است که جریان پرونده های مختلف را بر عهده می گیرند. به طور کامل باید دقت کنید که هر پرونده ای که در مراجع قضایی مطرح می گردد باید دارای شرایط قانونی کافی باشد و فردی به عنوان وکیل پایه یک دادگستری در جریان دادرسی آنها حضور داشته باشد تا شرایط پرونده به بهرتین نحو ممکن پیش ببرد.

در مورد پرونده های مختلف کیفری هم حضور وکیل تامین دلیل بسیار پررنگ تر از آنچه است که افراد با خود فکر می کنند. پرونده های کیفری دارای جریان متفاوت تری نسبت به پرونده های مدنی هستند و نتایج و عقوبت ابن پرونده ها در حالت کلی به مباحث مادی و خسارات مالی مختوم نمی شود و به بسیاری از مسائل جانی نیز مرتبط است و حضور وکیل تامین دلیل می تواند در جریان داردی انها بسیار موثر باشد.

وکیل تامین دلیل به دلیل تجربیات گسترده ای که دارد به راحتی می تواند  از تجربیات خود استفاده کند و جریان دادرسی پرونده تامین دلیل را  به راحتی پیش ببرد. وکیل تامین دلیل می تواند در جلسات دادرسی حضور یابد و به صورت واضح و کامل، جریان دادرسی پرونده های مربوط را مورد تحلیل قرار دهد و با استفاده از آن در مسیر احقاق حقوق خود قدم بردارد.

اگر شما نیز جز کسانی هستید که به وکیل تامین دلیل احتیاج دارید و نمی توانید یک فرد متخصص و با تجربه را در این زمینه پیدا کنید به شما توصیه می کنیم که در کوتاه ترین زمان ممکن به گروه وکلای عدالت نویسان مراجعه کنید و از وکلای خبره این گروه مهاجرتی معتبر استفاده کنید. بهترین وکیل تامین دلیل که بتواند خدمات مشاوره ای به مراجعان خود ارائه دهد و وکالت پرونده های آنها را بر عهده گیرد در کادر مجرب و حرفه ای گروه وکلای عدالت نویسان حضور دارد و عموم مردم بدون محدودیت می توانند از این خدمات بهره مند شوند.

تامین دلیل به چه معنی است؟

برای این که با کارکرد وکیل تامین دلیل به درستی آشنا شویم ابتدا باید با معنی و مفهوم تامین دلیل در قانون آشنا شویم. یعنی بدانیم که اساسا قانون گذار چه دیدگاهی نسبت به مفهوم تامین دلیل داشته و جایگاه های استفاده از این مفهوم کجاست؟

پاسخ به این دست از سوالات می تواند ما را به درستی به کارکرد وکیل تامین دلیل برساند. بنابراین در اولین اقدام بیایید بدانیم تامین دلیل چیست و چه کاربردهایی دارد؟ برای درک این موضوع باید نگاهی عمیق تری به قانون داشته باشیم.

شما می توانید به سادگی روابط میان حیوانات را مورد بررسی قرار دهید و به نوعی آن را قضاوت کنید. این برای انسان ها مسئله چندان سختی نیست. زیرا انسان نسبت به محیط زندگی آنها احاطه دارد و می تواند ابعاد مختلفی از این زندگی را درک کند. در حالی که خود حیوانات همچنین درکی از موضوع ندارند. بنابراین یک حیوان از یک گونه جانوری نمی تواند برای هم نوع خود قضاوت کند.

همین موضوع در مورد انسان ها نیز وجود دارد. اساسا انسان به عنوان یک موجود در دنیای محدود با ادراک محدودی زندگی می کند. در واقع انسان ها در نهایت می توانند ابعاد زندگی انسانی را درک کنند و توانایی درک ماورای آن را نخواهند داشت. از این رو کاملا طبیعی است که بگوییم انسان ها نمی توانند وارد امر قضاوت در ابعاد انسانی خود شوند.

به نوعی آن چیزی که باید انسان را مورد قضاوت قرار دهد اساسا باید ابعاد بزرگتر از ابعاد انسانی داشته باشد تا بتواند تمامی زوایای زندگی انسانی را درک کند و توانایی نگاه از بیرون را داشته باشد. این همان ایده ای است که بعد ها باعث متولد شدن ادیان مختلف شده است.

اما با این حال به طور عملی و واقعی موجود یا فردی بالاتر از ابعاد زندگی انسان به شکل فیزیکی وجود ندارد. از این رو به ناچار انسان به عنوان نقطه هرم ناچار است خود مسئولیت قضاوت روابط میان انسانی را برعهده بگیرد.

به نوعی انسان سعی کرده است بر اساس مفهوم قانون این نقطه ضعف را پوشش دهد و تا حدودی بتواند این کار را انجام دهد. اما به هر حال قانون و به طور کلی این دیدگاه انسانی نقطه ضعف های بسیاری دارد. مهمترین این نقطه ضعف این است که انسان اساسا موجودی مختار است و هر لحظه می تواند تصمیمی خارج از تصمیمات کلی و مشخص شده بگیرد. اینجاست که قانون برای بهبود نیاز به ابزارهایی دارد. ابزارهایی از جمله استدلال و دلیل!

دلیل؛ مهمترین ابزار قانونی

همانطور که گفتیم قوانینی که امروز تدوین و مورد استفاده تمامی جوامع انسانی قرار گرفته از دو نقطه ضعف تاریخی و کهنه رنج می برند. اول این که این قوانین توسط خود انسان تدوین شده است. یعنی هیچ دید کلی و نگاه از بالایی در تدوین آن دخیل نبوده است و دوم این که انسان اساسا موجودی مختار است و می تواند به سادگی این قوانین غیر ذاتی را نادیده بگیرد. اینجاست که قانون باید از ابزارهای مختلفی بهره بگیرد. یکی از مهمترین این ابزارها را دلیل یا استدلال یا مدرک می دانند.

به بیان ساده تر قانون به واسطه دلیل، مدرک یا استدلال سعی می کند دو نقطه ضعف خود را پوشش بدهد. دلیل کاری می کند که بتوان رفتار یک انسان را توجیه و تشریح کرد و همچنین همین موضوع باعث می شود که انسان نسبت به اختیارات خود کمی محتاط تر عمل کند. بنابراین همانطور که می بینیم وکیل تامین دلیل کاری بسیار بنیادی و مهمی می تواند داشته باشد.

به طور کلی در یک مسیر قضایی این دلیل و مدرک است که حرف اول و آخر را می زند. در واقع این دلایل هستند که در این مسیر برای قانون اهمیت دارد و دیگر حرف ها و ابزارها چندان کارایی خاصی نمی توانند داشته باشند.

بگذارید با یک مثال این مفهوم را توضیح دهیم. به طور مثال تصور کنیم که شما در یک مسیر قضایی و تعارض قانونی قرار دارید. در این مسیر شما مدعی هستید که خودرو شما دزدیده شده است. اما نکته مهم اینجاست که از کجا معلوم این خودرو برای شما بوده است؟ چرا که قاضی یا قانون گذار که از این بعد اطلاعی ندارند. اینجاست که شما با ارائه مدرک مالکیت خودرو، مالکیت خود را ثابت می کنید.

سوال بعدی این است که از کجا مشخص است که خودرو شما دزدیده شده است؟ در این جا شما با ارائه مدارک مختلف مانند فیلم دوربین مداربسته و … می توانید ادعای خود را ثابت کنید.

بنابراین کاملا مشخص است که اساسا در هر قدم از مسیر قانونی شما باید استدلال یا مدرک ارائه دهید. بدون این مدارک و استدلال ها اساسا هیچ کاری نمی توانید بکنید.

بنابراین همواره در ذهن داشته باشید که در یک مسیر قانونی هر کدام از طرفین که مدارک معتبرتر و استدلال های قوی تری داشته باشد احتمال پیروزی بیشتری دارد. در واقع دادگاه های قضایی یا دادسرا ها چیزی جز جنگ میان مدارک و استدلال ها نیست. هر کدام از طرفین که بتواند از این ابزار به درستی استفاده کند. اساسا برنده واقعی این میدان می تواند باشد.

وکیل تامین دلیل و اهمیت مدرک

بنابراین کاملا مشخص است که شما برای این که بتواند در یک دعوا پیروز شوید و یا رای را به نفع خود بازگردانید به مدرک یا استدلال خوبی نیاز دارید.

از این رو اولین کاری که معمولا وکلا انجام می دهند این است که سعی می کنند از کوچکترین اتفاقات یا اشیاء مدرک و استدلال درست و قوی به دادگاه ارائه بدهند.

اما مسئله اینجاست در برخی از موارد اساسا امکان حفظ یا نگهداری مدرک وجود ندارد. در این حالت چه باید کرد؟ با توجه به اهمیتی که مدرک یا دلیل برای مسیر قضایی دارد نمی توان به سادگی از کنار این مدرک گذشت اما یک مدرک زمانی برای سیستم قضای از اعتبار خوبی برخوردار است که صحت آن بررسی شود و تغییری در آن اتفاق نیفتاده باشد. از طرف دیگر شما باید در زمان تعیین شده توسط دادگاه حضور داشته باشید و مدارک و مستدلات خودتان را ارائه دهید. بنابراین خارج از این زمان نیز نمی توانید اقدام کنید.

حال باید چه کرد؟ آیا به دلیل عدم توانایی استفاده از مدرک یا دلیل در زمان مقتضی باید از خیر این مدارک یا استدلالات گذشت؟ مسلما خیر.

قانونگذار به این موضوع به طور کامل پرداخته و سعی کرده است راه حل منطقی جلوی پای شما بگذارد. قانون گذار به واسطه مفهوم تامین دلیل سعی کرده است اصالت مدرک را برای استفاده از آن در آینده حفظ کند. در ادامه بیشتر از این موضوع صحبت خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

وکیل تامین دلیل چه کاری انجام می دهد؟

فرض کنیم شما درگیر یک نوع تعارض قانونی شده باشید. شما برای این که بتوانید حقانیت خودتان را اثبات کنید از فردی برای شهادت می خواهید بهره ببرید. اما نکته ای که وجود دارد این فرد قرار است برای همیشه از کشور خارج شود و زمان خروج او نیز قبل از تشکیل جلسه دادگاه است. اینجاست که وکیل تامین دلیل وارد می شود.

در واقع وکیل تامین دلیل بر اساس نیاز شما و بر اساس شرایط قانون و با حضور نمایندگانی از سیستم قضایی و سیستم اجرایی کشور رونوشتی از این شهادت تدوین می کند و آن را به صورت رسمی به امضای خود فرد و نمایندگان حاضر می رساند. این رونوشت به عنوان یک مدرک در دادگاه کارایی خودش را نشان می دهد.

در واقع تامین دلیل به معنی ایجاد یک رونوشت رسمی از مدرک یا استدلال است. در واقع این رونوشت یا عکس یا هر چیز دیگری که نمایندگان رسمی و کارشناس دادگستری آن را تایید کرده باشند در دادگاه از اعتباری برابر با اعتبار مدرک اصلی خواهد داشت.

بنابراین اگر بخواهیم ساده تر بیان کنیم وکیل تامین دلیل بر اساس نیاز موکل خود سعی می کند دادخواست تامین دلیل را به دادگاه ارائه دهد. بر اساس این دادخواست رونوشت از مدارک تهیه و نگهداری می شود و شما می توانید از آن در آینده استفاده کنید.

مسئله تامین دلیل در قانون آیین دادرسی کیفری

وکیل تامین دلیل یکی از بهترین کسانی است که می تواند در جریان پرونده های کیفری نقش بسیار مهم و موثری داشته باشد و به بهترین نحو ممکن جریان این پرونده ها را مدیریت کند. به چند مورد از مسائلی که مربوط به موضوع تامین دلیل در قانون آیین دادرسی کیفری است اشاره می کنیم تا با انها اشنا شوید و اطلاعات لازم را در مورد آنها بدست آورید:

هرگاه کسی اعلام کند که خود ناظر وقوع جرمی بوده و جرم مذکور از جرایم غیرقابل گذشت باشد، در صورتی که قرائن و اماراتی مبتنی بر نادرستی اظهارات وی وجود نداشته باشد، این اظهار برای شروع به تعقیب کافی است، هر چند قرائن و امارات دیگری برای تعقیب موجود نباشد؛ اما اگر اعلام کننده شاهد قضیه نبوده، به صرف اعلام نمی‌توان شروع به تعقیب کرد، مگر آنکه دلیلی بر صحت ادعا وجود داشته باشد. یا جرم از جرایم علیه امنیت داخلی یا خارجی باشد.

در مواردی که مسئولیت پرداخت دیه متوجه عاقله است، در صورت وجود دلیل کافی و با رعایت مقررات مربوط به احضار، به وی اخطار می شود برای دفاع از خود حضور یابد. پس از حضور، موضوع برای وی تبیین و اظهارات او أخذ می شود. هیچ یک از الزامات و محدودیت های مربوط به متهم در مورد عاقله قابل اعمال نیست. عدم حضور عاقله مانع از رسیدگی نیست.

در صورت درخواست شاکی، چنانچه بازپرس مطالعه یا دسترسی به تمام یا برخی از اوراق پرونده را منافی با ضرورت کشف حقیقت بداند، با ذکر دلیل، قرار رد درخواست را صادر می‌کند. این قرار، حضوری به شاکی ابلاغ می‌شود و ظرف سه روز قابل اعتراض در دادگاه صالح است. دادگاه مکلف است در وقت فوق‌العاده به اعتراض رسیدگی و اتخاذ تصمیم کند. تصمیم دادگاه قطعی است.

بازپرس در صورت صدور قرار منع، موقوفی یا ترک تعقیب باید درباره استرداد و یا معدوم کردن اشیاء و اموال مکشوفه که دلیل یا وسیله ارتکاب جرم بوده، از جرم تحصیل شده، حین ارتکاب استعمال شده و یا برای استعمال اختصاص داده شده است، تعیین تکلیف کند. در مورد ضبط این اموال یا اشیاء دادگاه تکلیف آنها را تعیین می‌کند.

بازپرس هنگام ارجاع موضوع به کارشناس، مهلت معین را برای اعلام نظر وی مشخص می کند. در مواردی که اظهارنظر مستلزم زمان بیشتر باشد، کارشناس باید ضمن تهیه و ارسال گزارشی از اقدامات انجام شده، با ذکر دلیل، تقاضای تمدید مهلت کند که در این صورت، بازپرس می تواند برای یک بار مهلت را تمدید کند. تمدید مهلت به کارشناس و طرفین ابلاغ می گردد. هرگاه کارشناس ظرف مدت معین نظر خود را به طور کتبی تقدیم بازپرس ننماید، کارشناس دیگری تعیین می شود. چنانچه قبل از انتخاب یا اخطار به کارشناس دیگر نظر کارشناس به بازپرس واصل شود، به آن ترتیب اثر می دهد. در هر حال بازپرس تخلف کارشناس را به مرجع صلاحیتدار اعلام می کند.

شهود تحقیق و سایر اشخاصی که هنگام اجرای قرار کارشناسی حق حضور دارند، می‌توانند مخالفت خود با نظریه کارشناس را با ذکر دلیل اعلام کنند. این امر در صورتمجلس قید می‌شود. شهود تحقیق و سایر اشخاصی که هنگام اجرای قرار کارشناسی حق حضور دارند، می‌توانند مخالفت خود با نظریه کارشناس را با ذکر دلیل اعلام کنند. این امر در صورتمجلس قید می‌شود.

در مورد وکیل تامین دلیل و نقش اساسی آن در پرونده های کیفری دقت کنید:

چنانچه بازپرس، مطالعه یا دسترسی به تمام یا برخی از اوراق، اسناد یا مدارک پرونده را با ضرورت کشف حقیقت منافی بداند، یا موضوع از جرایم علیه امنیت داخلی یا خارجی کشور باشد با ذکر دلیل، قرار عدم دسترسی به آنها را صادر می‌کند. این قرار، حضوری به متهم یا وکیل وی ابلاغ می‌شود و ظرف سه روز قابل اعتراض در دادگاه صالح است. دادگاه مکلف است در وقت فوق‌العاده به اعتراض رسیدگی و تصمیم‌گیری کند.

 درصورتی‌که دلیل پرونده منحصر به شهادت شهود و مطلعان نباشد، تحقیق از آنان می‌تواند به صورت الکترونیکی و با رعایت مقررات راجع به دادرسی الکترونیکی به‌عمل‌آید. بازپرس از هر یک از شهود و مطلعان جداگانه و بدون حضور متهم تحقیق می‌کند و منشی اطلاعات ایشان را ثبت می‌کند و به امضاء یا اثر انگشت آنان می‌رساند. تحقیق مجدد از شهود و مطلعان در موارد ضرورت یا مواجهه آنان بلامانع است. دلیل ضرورت باید در صورتجلسه قید شود.

 هرگاه به علت جرم نبودن عمل ارتکابی، قرار منع تعقیب صادر و به هر دلیل قطعی شود، نمی‌توان بار دیگر متهم را به همان اتهام تعقیب کرد. هرگاه به علت فقدان یا عدم کفایت دلیل، قرار منع تعقیب صادر و در دادسرا قطعی شود، نمی‌توان بار دیگر متهم را به همان اتهام تعقیب کرد، مگر پس از کشف دلیل جدید که در این صورت، با نظر دادستان برای یک‌بار قابل تعقیب است و اگر این قرار در دادگاه قطعی شود، پس از کشف دلیل جدید به درخواست دادستان می‏توان او را برای یک‌بار با اجازه دادگاه صالح برای رسیدگی به اتهام، تعقیب کرد. در صورتی که دادگاه، تعقیب مجدد را تجویز کند، بازپرس مطابق مقررات رسیدگی می‌کند.

 چنانچه محکومٌ‌علیه قبل از صدور حکم محکومیت قطعی به جزای نقدی، به دلیل اتهام یا اتهامات مطرح در پرونده در بازداشت بوده باشد، دادگاه پس از تعیین مجازات، ایام بازداشت قبلی را در ازای هر سیصد هزار ریال* یک‌روز از مجازات تعیین‌شده کسر می‌کند.

هرگاه دلیل کافی برای توجه اتهام به اشخاص حقوقی وجود داشته باشد، علاوه بر احضار شخص حقیقی که اتهام متوجه او می‌باشد، با رعایت مقررات مربوط به احضار، به شخص حقوقی اخطار می شود تا مطابق مقررات نماینده قانونی یا وکیل خود را معرفی نماید. عدم معرفی وکیل یا نماینده مانع رسیدگی نیست.

چنانچه حکم صادره متضمن بازگرداندن مال به شخص باشد و وی پس از شش‌ماه از تاریخ اخطاریه قاضی اجرای احکام کیفری، بدون عذر موجه برای دریافت مال منقول مراجعه نکند، قاضی اجرای احکام کیفری در صورت احتمال عقلایی فساد مال، می‌تواند دستور فروش مال را صادر کند. در این صورت مال به فروش می‌رسد و پس از کسر هزینه‏ های مربوط، در صندوق دادگستری تودیع می‌گردد.

در صورت وجود دلیل کافی دایر بر توجه اتهام به شخص حقوقی و در صورت اقتضاء منحصراً صدور قرارهای تامینی زیر امکان پذیر است. این قرارها ظرف ده روز پس از ابلاغ، قابل اعتراض در دادگاه صالح است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره با وکیل

09124857572

Call Now Buttonبا یک کلیک تماس بگیرید
×