وکیل ورشکستگی

وکیل ورشکستگی (6)

با گروه عدالت نویسان در وقت و هزینه صرفه جویی کنید

وکیل ورشکستگی

وکیل ورشکستگی

وکیل ورشکستگی را تا چه اندازه می شناسید؟ وکیل ورشکستگی باید دارای چه شرایط و ویژگی هایی باشد تا بتوان به او اعتماد کرد و جریان دادرسی پرونده های خود را به او واگذار کرد؟ وکیل ورشکستگی به چه کسی گفته می شود؟ بهترین وکیل ورشکستگی را از کجا باید پیدا کنیم؟ در چه شرایطی می توان از وکیل ورشکستگی کمک گرفت؟ آیا عموم مردم میتوانند به وکیل ورشکستگی مراجعه کنند؟ در چه حالتی می توان جریان دادرسی پرونده ها یخود را به وکیل ورشکستگی ممنتقل کرد؟

وکیل ورشکستگی یکی از وکلای پایه یک دادگستری است که بیشتر در حیطه مسائل تجاری مربوط به ورشکستگی فعالیت میکند و می تواند نقش مهمی را در جریان چنین پرونده هایی از خود نشان دهد. وکیل ورشکستگی جز بهترین و متخصص ترین افرادی است که در این روزها می تواند به تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی که در آستانه ورشکستگی قرار دارند کمک کند تا شرایط نسبتا مطلوبی را در جریان دادرسی پرونده هایی که با ان درگیر هستند تجربه کنند.

وکیل ورشکستگی دارای توانایی های مختلفی است که نمیتوان آنها را نادیده گرفت. یکی از اساسی ترین و اصلی ترین ویژگی هایی که وکیل ورشکستگی دارد آن است که این وکیل حرفه ای می تواند علاوه بر وکالت پرونده های مختلف به ارائه خدمات حقوقی نیز بپردازد و شرایط نسبتا خوبی را برای  افراد بوجود آورد.

وکیل ورشکستگی را از کجا باید پیدا کرد؟

وکیل ورشکستگی را می توان از طریق راه های مختلفی پیدا کرد. شاید برخی از افراد با خود فکر کنند که وکیل ورشکستگی یکی از وکلای پایه یک دادگستری است که می توان به راحتی او را از هر طریقی پیدا کرد اما این موضوع حقیقت ندارد و همه  وکلای پایه یک دادگستری دارای تخصص یکسانی ندارند. وکیل ورشکستگی دارای سال ها تجربه است و توانایی های متعددی دارد که می تواند با استفاده از آنها جریان دادرسی پرونده های مختلف را در کوتاه ترین زمان ممکنن به نتیجه برساند.

وکیل ورشکستگی از جمله کسانی است که از تمامی مسائل مربوط به ورشکستگی و قانون تجارت اطلاع دارد و میتواند این مفاهیم را به نحو احسن به موکلان و تمامی مخاطبان خود نیز انتقال دهد. بسیاری از افرادی که دچار مسائل مربوط به ورشکستگی می شوند معمولا از قوانین و قواعد حقوقی مربوطه  اطلاع دارند و نیاز دارند تا یک فرد متخصص و حرفه ای در این زمینه به آنها کمک کند. وکیل ورشکستگی دارای مهارت ها و تخصص های بسیار زیادی است که نمیتوان آنها را نادیده رفت.

بهترین وکیل ورشکستگی را می توان از طریق موسسات حقوقی مختلف پیدا کرد. یکی از بهترین موسساتی که می توان از طریق آن وکیل ورشکستگی را پیدا کرد، موسسه حقوقی وکلای عدالت نویسان است. موسسه حقوقی وکلای عدالت نویسان دارای کادری مجرب و حرفه ای است که دارای بهترین وکلای دادگستری  است. یکی از وکلای متخصص در این حوزه وکیل ورشکستگی است. وکیل ورشکستگی دارای توانایی های متعددی است. بهترین وکیل ورشکستگی را می توان از طریق موسسه حقوقی وکلای عدالت نویسان در کوتاه ترین زمان ممکن پیدا کرد و جریان پرونده خود را به او واگذار کرد.

ورشکستگی چیست؟

ورشکستگی یکی از حالت هایی است که در مفاهیم تجاری و اقتصادی ایجاد می شود. بر اساس این حالت شخص حقیقی یا حقوقی توانایی تامین هزینه ها و پرداخت  بدهی های تجاری و اقتصادی خود را ندارد و نمی تواند از عهده آن بر بیاید. در این حالت گفته میشود که این شرکت تجاری یا تاجر دچار ورشکستگی شده است.

اولین نکته ای که باید بدانید این است که ورشکستگی یک مفهوم قانونی و قضایی نیز شناخته می شود. یعنی وسط دادگاه و قانون دستور ورشکستگی صادر می شود. از این رو هیچ شخص حقیقی یا حقوقی نمی تواند به شکل عادی اعلام ورشکستگی کند. این دادگاه صالح است که با بررسی شرایط و ویژگی های ایجاد شده می تواند حکم ورشکستگی را صادر کند.

نکته مهم دیگر که باید به آن توجه داشته باشید این است که ورشکستگی مفهومی است که تنها در حالت تجاری و قانونی ایجاد می شود و یک شخص عادی نمی تواند برای بدهی های خود اعلام ورشکستگی کند. به بیان ساده تر تنها بدهی هایی که در حوزه تجاری و اقتصادی ایجاد می شود مشمول بند ورشکستگی خواهد بود. بنابراین صرف عدم توانایی پرداخت بدهی توسط فرد نمی تواند به معنی ورشکستگی باشد.

در واقع مسئله اصلی این جاست که دولت و قانون تا حدودی سعی کرده است نسبت به تاجر و شخصیت اقتصادی شرایط و ویژگی های خاصی را در نظر بگیرد تا به نوعی نقش حمایتی در اقتصاد داشته باشد. از این رو قانون گذار با در نظر گرفتن نقش حمایتی دولت و همچنین اطمینان بخشی به آینده تجاری برای سایر تجار و گروه های اقتصادی قانون ورشکستگی را تدوین کرده است. بر اساس این قانون پرداخت بدهی و شرایط آن به نوعی دیگر رقم خورده است که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت با ما همراه باشید.

ویژگی هایی که ورشکستگی دارد؟

احتمالا این سوال به ذهن شما رسیده است که اساسا چرا ورشکستگی به عنوان یک عامل حمایت کننده از سمت قانون و دولت مورد بررسی قرار می گیرد؟ به بیان ساده تر چرا تاجران و گروه های تجاری بعد از این که به مشکلات مالی برخورد می کنند به سرعت به دنبال اعلام ورشکستگی از سمت دادگاه هستند؟

اولین علت این موضوع را می توان در سریع بودن فرایند اعلام ورشکستگی دانست. در واقع شما به کمک یک وکیل ورشکستگی مجرب می توانید با تنها یک مدرک ورشکستگی تجاری خودتان را اعلام کنیم. این مدرک نیز توقف پرداخت یکی از بدهی های شماست. یعنی شما با توجه به توقف پرداخت یکی از بدهی های تجاری می توانید دادخواست ورشکستگی خود را به دادگاه ارائه کنید. دادگاه نیز بر اساس این توقف پرداخت بدهی و بدون توجه به میزان دارایی و نسبت دارایی به بدهی غالبا اعلام ورشکستگی می کند. اما این اعلام ورشکستگی توسط دادگاه چند مزیت بسیار مهم به همراه دارد.

اول این که بعد از اعلام ورشکستگی توسط دادگاه دیگر جریمه تاخیری برای دیر کرد پرداخت بدهی ها محاسبه نمی شود. یعنی اگر این تاجر یا گروه تجاری وامی از بانکی دریافت کرده باشند، بانک این حق را دارد به ازای هر ماه دیرکرد پرداخت اقساط وام مبلغی را دریافت کند. اما بعد از اعلام ورشکستگی بانک دیگر این اجازه را ندارد که دیرکردی بابت تاخیر دریافت کند. همین موضوع در مورد بدهی های تجاری دیگر نیز صادق است.

از طرف دیگر دولت و قانون گذار دوست دارند که تاجر یا گروه تجاری به تجارت برگردند و به نوعی خودشان را به چرخه اقتصاد برسانند. از این رو موقعیت ها و فرصت هایی را در اختیار تاجر قرار می دهد که بتواند از مرحله ورشکستگی عبور کند. معمولا دولت با ارائه وام های کم بهره سعی می کند شرایط تسویه بدهی و تعدیل آن را فراهم بیاورد و کاری کند که تاجر یا گروه تجاری توانایی بازگشت به دنیای اقتصاد را داشته باشد. از طرف دیگر قانون نیز اجازه انعقاد قرارداد ارفاقی به تاجر با طلبکاران را می دهد که بر اساس آن امکان عبور از مرحله ورشکستگی برای تاجر ایجاد می شود.

بنابراین همانطور که می بینید ورشکستگی در بسیاری از موارد می تواند به عنوان یک قانون حمایتی عمل کند. قانونی که البته باعث شده است و استفاده هایی نیز در این میان ایجاد شود. در واقع شرایط ساده برای اعلام ورشکستگی و مزایای نسبتا خوبی که در این بین وجود دارد باعث شده است برخی از تجار یا گروه های تجاری از طریق اعلام ورشکستگی و استفاده از مزایایی این قانون دست به سودآوری بزنند. یکی از کارهایی که می توان از وکیل ورشکستگی انتظار داشت این است که به نوعی جلوی این سو استفاده ها را بگیرد.

قانون حمایتی ورشکستگی برای گروه های تجاری است که به واقع به مشکل مالی برخورد کرده اند. این قانون از این جهت طراحی شده است که به سایر گروه های تجاری این اطمینان را بدهد که در صورت بروز هر نوع مشکل مالی دولت و قانون پشت آن ها هستند و این گروه ها به تنهایی قرار نیست مسیری را طی کنند. اما در این بین نباید غافل افراد سودجویی شد که همیشه در هر قانون حمایتی حضور دارند!

نقش وکیل ورشکستگی

اما در این بین نقش وکیل ورشکستگی چیست؟ یعنی چه انتظاراتی می توانیم از یک وکیل ورشکستگی داشته باشیم؟ به طور کلی وکیل ورشکستگی بیش از این که بخواهد در مسیر قانونی تاثیر گذار باشد بیشتر تحت عنوان وکیل و نماینده قانونی شرکت یا گروه تجاری در مسیر قضایی حضور دارد.

یعنی وکیل ورشکستگی بر اساس مدارک و شواهد ابتدا سعی می کند دستور اعلام ورشکستگی را از دادگاه دریافت کند و سپس بر اساس این دستور سراغ بانک ها و طلبکاران دیگر می رود تا بتواند بر اساس این دستور شرایط مالی بهتری برای آن گروه تجاری رقم بزند.

به بیان ساده تر عمده فعالیت وکیل ورشکستگی غالبا بعد از اعلام ورشکستگی است. چرا که در این بین ممکن است برخی از طلبکاران و یا بانک ها بدون توجه به دستور ورشکستگی دادگاه همچنان اصرار به دریافت دیرکرد داشته باشند. در این حالت است که وکیل ورشکستگی با استفاده از شواهد و دستورات دادگاه می تواند اقدامات لازم را انجام دهد. یعنی بر اساس اعلام دستور ورشکستگی بانک یا سایر طلبکاران را به نوعی مطیع دستور می کند و در صورت هر نوع تخلف امکان شکایت از آن ها ایجاد می شود.

به نوعی می توان گفت که با وجود اینکه سعی شده است مسیر اعلام ورشکستگی و استفاده از مزیت های آن ساده باشد اما با این حال مسیرهای قانونی همواره پیچیدگی های خاص خود را دارد. یعنی شما نمی توانید انتظار این را داشته باشید که در ساده ترین و سریع ترین زمان های ممکن به پاسخ برسید. همواره مسائل و مشکلاتی در این بین وجود دارد که شما فکرش را نمی کنید. ما در این مقاله به نوعی سعی کردیم ساده ترین و سریع ترین حالت ممکن در ورشکستگی را مورد بررسی قرار دهیم. در حالی که شرایط و ویژگی ها و تعاریف مختلفی در این قانون وجود دارد که شما می توانید به واسطه یک وکیل ورشکستگی مجرب از تمامی آن ها مطلع شوید.

انتخاب وکیل ورشکستگی

اما بهترین وکیل ورشکستگی کیست؟ به بیان ساده تر ما برای انتخاب یک وکیل ورشکستگی باید به چه ویژگی ها و شرایطی دقت کنیم. به طور کلی می توان اینگونه بیان کرد که بهترین وکیل ورشکستگی کسی است که بتواند نیاز شما را در سریع ترین زمان ممکن و به شکل درستی برطرف کند. بنابراین در اولین گام شما باید نیاز خودتان را بشناسید. شناخت نیاز می تواند باعث شود که شما بدانید دقیقا به دنبال چه چیزی هستید. برای شناخت نیاز قانونی خودتان باید از یک وکیل یا مشاوره حقوقی استفاده کنید. این مشاوره حقوقی به شما این بینش را می دهد که بتوانید به شکل کاملا منطقی با عرض و طول مسئله خودتان آشنا شوید و بر اساس این نیاز به دنبال وکیل ورشکستگی باشید.

اما فارغ از این مسئله بهترین وکیل ورشکستگی کسی است که در حوزه اقتصاد و تجارت وارد است. یعنی علاوه بر این که قوانین مربوط به این حوزه ها را می داند باید به صورت کلی و البته تخصصی در حوزه تجارت و اقتصاد نیز اطلاعات داشته باشد و بتواند در مواردی پولی و سرمایه ای حرفی برای گفتن داشته باشد.

اما این تخصص در مسیر قانونی زمانی کارساز است که اساسا تجربه کاری وجود داشته باشد. مسیر های قانونی به اندازه ای سخت و پیچیده است که می تواند حتی خود مردان و زنان قانون را به اشتباه بیندازد. اما این تجربه است که به خوبی نشان می دهد که فرد باید از چه مسیری عبور کند و چگونه باید به اهداف خود برسد. در واقع اگر شما به دنبال این هستید که در سریع ترین زمان ممکن به هدف نهایی خود برسید باید از وکیل ورشکستگی استفاده کنید که تجربه کاری کافی داشته باشد. این تجربه کاری کافی در کنار تخصص های بیان شده و شناخت نیازی که در بالا گفتیم می تواند سه ضلع مثلث رسیدن به هدف شما باشد. آیا این طور نیست؟

وکیل ورشکستگی و اقدامات تامینی اداره تصفیه

وکیل ورشکستگی دارای توانایی های متعددی است. یکی از اساسی ترین تواناییهای وکیل ورشکستگی آن است که می تواند جریان اقدامات تامینی اداره تصفیه را برعهده گیرد و دیگر نیازی نیست تا افراد به طور حضوری در این حضور یابند. بر اساس قانون ورشکستگی می توان گفت:

همین که حکم ورشکستگی قابل اجرا شد و رونوشت آن به اداره تصفیه رسید اداره صورتی از اموال ورشکسته برداشته اقدامات لازمه‌ را از قبیل مهر و موم برای حفظ آنها بعمل می آورد.

ورشکسته مکلف است اموال و دفتر خود را باداره تصفیه معرفی نموده و در تحت اختیار آن بگذارد وگرنه به مجازات از سه ماه تا شش‌ماه زندان تادیبی محکوم خواهد شد.

اگر ورشکسته فوت نموده یا فراری باشد ورثه و شرکاء و خدمه و متصدیان امور و کلیه اشخاصی که به نحوی از انحاء در اموال ورشکسته تصرف و‌دخالت دارند این تکلیف را خواهند داشت وگرنه بهمین مجازات خواهند رسید.

اداره اشخاص نامبرده را از این تکلیف آگاه کرده و مجازاتی را که برای خودداری آنها معین شده تذکر می‌دهد. اداره تصفیه اقدام به بستن و مهر و موم نمودن انبارها – مغازه‌ها -کالا – کارخانجات می نماید مگر اینکه بتواند تحت نظارت خود آنها اداره‌نماید.

اداره بوسائل مقتضی اقدام به حفاظت پول نقد – برگهای بهادار – دفاتر تجارتی – دفاتر شخصی و هر چیز قیمتی دیگر مینماید. و سایر اموال را تا وقتی که صورت آنها برداشته نشده مهر و موم نموده و مهر و موم تا موقعی که اداره آن را لازم بداند باقی خواهد ماند بعلاوه اقدام بحفظ اشیائی که در خارج از محل اقامت ورشکسته است خواهد نمود.

اشیائی که متعلق به اشخاص ثالث بوده و یا اشخاص ثالث نسبت به آنها اظهار حقی می نمایند در صورت اموال قید شده مراتب ضمن‌صورت ذکر خواهد شد. اداره تصفیه مکلف است حقوق اشخاص ثالث را نسبت به اموال غیر منقول ورشکسته که مستند به اسناد رسمی است معلوم کرده ضمن‌ صورت اموال قید نماید.

صورتی که باین ترتیب تنظیم شده به ورشکسته ارایه و از او سوال میشود که آن را صحیح و کامل می داند یا خیر – پاسخ ورشکسته در‌صورت قید شده و امضای او میرسد.

متوقف مکلف است در مدت تصفیه خود را در اختیار اداره بگذارد مگر اینکه صریحاً از این تکلیف معاف شده باشد – در صورت اقتضاء‌اداره تصفیه می تواند اقدام بجلب او نماید و چنانچه توقیف او لازم شود قرار توقیف را از دادگاه می‌خواهد.

‌رفع توقیف به دستور اداره تصفیه بعمل می آید – ورشکسته می تواند ازدواج توقیف خود در هر ماه یک بار به دادگاه صادرکننده قرار توقیف شکایت‌ نموده رفع آن را بخواهد.

رسیدگی به مطالبات توسط وکیل ورشکستگی

 پس از انقضای موعد مقرر برای ارائه اسناد اداره مطالبات رسیدگی نموده تصدیق یا رد می نماید و جلب نظر متوقف را در صورتی که در‌دسترس او باشد خواهد کرد و اداره مکلف نیست به اظهارات او ترتیب اثر دهد. شما می توانید تمامی اطلاعات لازم در این زمینه را از وکیل ورشکستگی بپرسید.

 اداره برای رسیدگی و در صورت لزوم می تواند ابراز دفاتر بستانکار را بخواهد. مطالباتی که به موجب سند رسمی وثیقه ملکی دارند باید منظور شود هر چند از طرف بستانکار اظهار نشده باشد.

پس از انقضای موعد ابراز اسناد منتهی در ظرف بیست روز اداره صورتی با در نظر گرفتن طلب هایی که حق رهن و یا رجحان دارند تهیه‌ خواهند نمود. بستانکاران که مردود شده‌اند با ذکر دلیل در ضمن این صورت قید میشوند.

اینصورت از طریق آگهی به اطلاع بستانکاران خواهد رسید. و در اختیار کسانی که ادعای حقی نسبت ب متوقف می نمایند گذاشته میشود.

به بستانکاران مردود و همچنین به بستانکاران که حق رجحان برای خود قائل بوده و اداره با دعای آنها ترتیب اثر داده است مستقیماً مراتب اعلام‌خواهد شد. هر کس نسبت به این صورت اعتراض داشته باشد در ظرف ۲۰ روز از انتشار آگهی حق دارد در دادگاه صادرکننده حکم توقف اقامه ‌دعوی کند.

اسنادی که در ارائه آنها تاخیر شده در صورتی که عذر موجهی در بین باشد در مورد این ماده تا ختم ورشکستگی قبول میشود ولی هزینه‌که در اثر این تاخیر پیش آمده بر عهده مدعی طلب است. اگر اداره سندی را که ابراز شده قبول کرد اقدام به تصحیح صورت بستانکاران می نماید و سایر بستانکاران را نیز بوسیله آگهی مطلع می سازد.

‌اداره تصفیه میتواند نفقه عادلانه ورشکسته و واجب‌النفقه او را مخصوصاً در موردیکه متوقف را تحت اختیار خود قرار میدهد باو بدهند و نیز‌تعیین خواهد نمود که تا چه مدت متوقف و خانواده‌اش میتوانند در خانه که بوده‌اند سکنی نمایند.

هر گاه ورشکسته اموالی جزء مستثنیات دین نداشته باشد مراتب آگهی و قید میشود که اگر بستانکاران بعضاً یا کلاً درخواست اجراء‌اصول ورشکستگی را در ظرف مدت ده روز نموده و هزینه آن را نپردازند جریان ورشکستگی خاتمه خواهد پذیرفت.

تصفیه ورشکستگی توسط وکیل ورشکستگی

 پس از رسیدگی به مطالبات بستانکاران که یک قسمتی یا تمام طلب آنها مورد قبول واقع شده به وسیله اخطاریه در جلسه دعوت می شوند‌و اگر درخواست قرارداد ارفاقی هم شده باشد مراتب ضمن دعوتنامه توسط وکیل ورشکستگی قید می‌شود.

اداره گزارش کاملی نسبت به وضعیت دارایی و مطالبات متوقف داده نظریات متوقف و بستانکاران را استماع نموده در صورت‌ مجلس‌ ذکر میکند ولی تصمیم با خود اداره است مگر در مورد قرارداد ارفاقی و صرف نظر کردن از دعاوی مشکوک.

اموال منقول پس از سه مرتبه با صدای بلند حراجچی کسی که حداکثر را پیشنهاد کرده است واگذار می‌شود. همین ترتیب نسبت به اموال غیر منقول رعایت میگردد مشروط بر اینکه پیشنهاد به بهای ارزیابی شده برسد و در صورت نبودن پیشنهاد مکفی فروش متوقف می ماند و وقت‌دیگری برای مزایده معین می شود. در مرتبه دوم که باید لااقل دو ماه پس از مزایده اول به عمل آید اموال غیر منقول ب کسی که بالاترین قیمت را‌پیشنهاد می نماید واگذار خواهد شد.

اشیاء سیم و زر باید به بهای کمتر از بهای فلزی آنها به فروش برسد. اداره تصفیه مکلف است شرایط فروشی را با رعایت عرف و عادت و غبطه بستانکاران و ورشکسته تعیین نماید. اداره میتواند پرداخت بها را نقد یا بموعد قرار بدهد – موعد هیچگاه از سه ماه باید تجاوز کند.

تسلیم در مورد مال منقول و انتقال قطعی در مورد مال غیر منقول نباید قبل از پرداخت بها صورت بگیرد. اگر پرداخت در موعد مقرر انجام نگیرد مزایده جدید بعمل آمده در هر حال پیشنهاد دهنده سابق مسئول کسر قیمت و سایر خسارات وارده خواهد‌بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره با وکیل

09124857572

Call Now Buttonبا یک کلیک تماس بگیرید
×