وظایف شهرداری ها

وظایف شهرداری ها (3)

با گروه عدالت نویسان در وقت و هزینه صرفه جویی کنید

وظایف شهرداری ها

شهرداری یک نهاد اجرایی است که، برای حفظ و نگهداری منابع شهری و نیز توسعه ی پایدار شهری لازم است. هنگامی که مدیریت این نهاد به درستی وظایف خود را انجام ندهد، شهر توسعه نمی یابد و باعث ایجاد مشکلات برای مردم می شود. ما در این مقاله می خواهیم، درباره ی وظایف شهرداری ها صحبت کنیم. اگر درباره ی وظایف شهرداری ها، اطلاعات لازم را ندارید، توصیه می کنیم که، این مقاله را تا انتها بخوانید. با ما همراه باشید.

معنای شهرداری

قبل از آن که درباره ی وظایف شهرداری ها صحبت کنیم، می خواهیم به تعریف شهرداری بپردازیم. شهرداری، نهاد اجرایی عمومی است. این نهاد توسط شهردار اداره می شود. این نهاد، تحت نظارت دیوان عدالت اداری است. در قدیم به شهرداری، بلدیه گفته می شد، که رئیس آن کلانتر نام داشت. اولین بلدیه در ایران، در شهر تهران و در سال 1283 پایه گذاری شد. بعد از تهران، بلدیه در شهرهای شیراز، همدان، تبریز، مشهد، آستارا، دزفول و کرمان تاسیس شد. اگر بخواهیم ریشه ی بلدیه را جستجو کنیم، این کلمه از فرهنگ اروپایی تاثیر گرفته شده است. به طور خلاصه، وظایف شهرداری ها به 5 گروه تفکیک شده است. این وظایف به شرح زیر است:

وظایف عمرانی: از وظایف شهرداری نظارت بر فعالیت های عمرانی است. از مهم ترین موارد آن، می توان به اعلام نظر نسبت به نقشه ها و طرح های جامع شهری، تذکر و الزام رعایت مقررات ساختمان، ملزم به قبول نقشه های ساختمانی از اعضای سازمان نظام مهندسی اشاره کرد.

وظایف خدماتی: وظایف شهرداری ها در زمینه ی خدماتی شامل: تعیین نمودن محل جهت تخلیه( مخزن) زباله ها- نخاله- فضولات مربوط به ساختمان ها، تاسیس مکانی برای آرامستان، ایجاد موسسات عمومی، حفظ و نگهداری و نظافت معابر شهری، اتخاذ سیاست هایی جهت پیشگیری از حوادث آلودگی زیست محیطی، ایجاد تونل های شهری و حفظ و نگهداری آن است.

وظایف نظارتی و حفاظتی: وظایف شهرداری ها، به حوزه ی حفاظتی و نظارتی نیز شامل می شود. سازه هایی که در شهر تاسیس می شوند، می بایست تحت نظارت شهرداری باشند. شهرداری موظف است، به هر نحوی از بروز تخلفات ساختمانی جلوگیری کند. از دیگر کارهایی که شهرداری باید در این زمینه انجام دهد، می توان به حفظ و نگهداری از منابع توسعه ی شهری، صدور نمودن پروانه های ساختمان سازی، حفظ و نگهداری از فضای سبز شهری اشاره کرد.

وظایف رفاهی: در حوزه ی رفاهی، وظایف شهرداری ها به جلوگیری از سد معابر شهری، تاسیس بناهای رفاهی از جمله: سرویس بهداشتی، کشتارگاه های مرغ، گوسفند و … ، پارک های متعدد در نقاط مختلف شهر، فضای سبز در نقاط مختلف شهر شامل می شود.

مدیریت نمودن منابع: از وظایف شهرداری ها این است که نسبت به منابع، مدیریت مناسبی داشته باشند. از مهم ترین مواردی که در این زمره قرار می گیرند، می توان به عوارض ساختمان های شهری و بودجه ای که به شهرداری تعلق می گیرد اشاره کرد. عوارض های شهرداری منجر به بهره وری بهتر خدمات شهری می شوند. لازم به ذکر است که،  شهرداری ها در تعیین ارزش ساختمان ها نقش موثری دارند.

وظایف شهرداری ها کدام است؟   

همان طور که در قسمت قبل اشاره شد، وظایف شهرداری ها به طور کلی به 5 گروه تقسیم می شود.  البته لازم به ذکر است که، وظایفی که بر عهده ی شهرداری ها است، متنوع هستند، به گونه ای که بخشی این وظایف با همکاری دیگر نهادها قابل اجرا است. ما در این بخش به طور مفصل درباره ی وظایف شهرداری ها صحبت می کنیم. با ما همراه باشید.

1- از وظایف شهرداری ها طراحی و تاسیس باغ های عمومی در سطح شهر، طراحی میدان های شهری، توسعه ی معابر آب.

2- کوشش در نظافت معابر شهری، فاضلاب ها، مجاری آب ها، همچنین اتخاذ سیاست هایی جهت روشنایی کوچه و خیابان ها از وظایف شهرداری ها به شمار می رود.

3-همکاری و تعامل با مرکز بهداشت ها، بیمارستان ها جهت انجام واکسیناسیون های عمومی، علاوه بر آن شهرداری موظف است که نسبت به بهداشت عمومی نظارت داشته باشد. بنابراین تعامل با نهادهای دیگر از مهم ترین وظایف شهرداری ها است.

4- از دیگر وظایف شهرداری ها، اتخاذ سیاست هایی است که باعث افزایش آموزش های عمومی شود. این کار از بروز تکدی گری در سطح شهر جلوگیری می شود.

5- ایجاد موسسات بهداشتی، فرهنگی همچون: بیمارستان، مراکز بهداشت، مطب پزشک، پرورشگاه ها، موزه ها، کتابخانه های عمومی، کتابخانه های تخصصی، مراکز حمایت از زنان از دیگر وظایف شهرداری ها به شمار می رود.

6- شهرداری ها وظیفه دارند که، از دارایی های منقول و غیرمنقول شهرداری نگهداری کنند و آنان را برای توسعه ی پایدار شهری هزینه کنند.

7- یکی دیگر از وظایف شهرداری این است که، بودجه ی شهری را از روش هایی که معین شده است، تامین کند. همچنین وظیفه دارد که برنامه های ساختمانی را به افراد پیشنهاد دهد.

8- شهرداری وظیفه دارد که با رعایت قوانین، به خرید و فروش اموال منقول و غیرمنقول بپردازد.

9- آمارگیری زاد و ولد و نیز متوفی در هر شهر بر عهده ی شهرداری است.

10- یکی دیگر از وظایف شهرداری ها این است که، با اتخاذ برنامه ها و طرح هایی در جهت حفاظت از شهر در مقابله با سوانح طبیعی از جمله: زلزله، سیل بر آید.

ادامه ی وظایف شهرداری ها

11- در اصلاح نقشه ی شهری و نیز مشخص کردن قیمت های درست اراضی شهری نقش اساسی دارند.

12- شهرداری وظیفه دارد که از احداث دامداری ها و کارگاه های تولیدی و کارخانه ها در سطح شهر جلوگیری به عمل آورد. زیرا این عوامل باعث ایجاد آلودگی و بیماری های عفونتی می شود.

13- شهرداری در راستای برنامه های رفاهی باید به فکر اقشار کم درآمد نیز باشد. می بایست برای رفاه این قشر، در سطح شهر به ساخت سرویس بهداشتی، حمام عمومی و تاسیس خانه هایی برای این اقشار اقدام کند. این مورد یکی از مهمترین وظایف شهرداری ها در زمینه ی تامین خدمات رفاهی است.

14- شهرداری در جهت تعامل و همکاری با سازمان میراث فرهنگی می بایست، در حفظ و ترمیم بناهای تاریخی و مساجد مشارکت داشته باشد.

15- از دیگر وظایف شهرداری ها این است که نسبت به شماره گذاری و نام گذاری معابر و اماکن اقدام کند.

16- صدور پروانه ی ساخت تمامی ساختمان های شهری، از دیگر وظایف شهرداری به شمار می رود.

17- تاسیس پارکینگ های عمومی برای رفاه حال مردم از وظایف شهرداری است.

ویژگی های بارز شهرداری

 هوشمند و توانا باشد.

نسبت به حل مشکلات شهر، تخصص و تجربه ی کافی داشته باشد.

شهردار باید مسئولیت پذیر باشد. زیرا در صورت نداشتن ویژگی، نسبت به رسیدگی امور شهری احساس مسئولیت نمی کند و شهر دچار هرج و مرج می شود.

شهردار باید قدرت مدیریت و فکر اقتصادی عالی داشته باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره با وکیل

09124857572

Call Now Buttonبا یک کلیک تماس بگیرید
×