وکیل قتل

وکیل قتل (1)

با گروه عدالت نویسان در وقت و هزینه صرفه جویی کنید

وکیل قتل

وکیل قاتل

وکیل قتل در خصوص جرم قتل چنین می گوید؛ جرم قتل عملی است جنایی که علیه نفس و جان اشخاص صورت می گیرد. وکیل قتل اضافه می کند؛ اصل و ماهیت جرم بر عمدی بودن انگیزه آدم کشی در فرد قاتل است. در چنین جرمی که سنگین ترین نوع جرم نیز می باشد فردی با عمل خود فرد دیگری را به قتل می رساند همچنین به گفته وکیل قتل به عمل فرد قتل و به فرد فاعل، قاتل گفته میشود و مقتول فردی است که در نتیجه قتل جان خود را از دست داده است. یکی از جرایمی که در هر حالتی نیازمند حضور وکیل  قت می باشد، جرم قتل است. وکیل قتل،وکیلی متخصص در مورد مسائل و جرایم کیفری به اخص جرم قتل است. در واقع  وکیل قتل وکیل متخصصی است که بیشترین موارد قبول وکالت و ارائه مشاوره را در خصوص جرم قتل داشته و به همچنین وکیل قتل به تمامی حالت های وقوع این جرم مسلط است.

وکیل قتل در حالت دفاع از متهم و یا به نیابت از شاکی بهترین مشاوره حقوقی را به افراد ارائه خواهد داد. به گفته وکیل قتل جرم مزبور یکی از جرایم حساس کیفری است که با گسترش خشونت و بزهکاری در جامعه متاسفانه بارها شاهد وقوع این جرم خواهیم شد. همچنین به نقل از وکیل قتل این جرم تلفات سنگین و جبران ناپذیری را برای طرفین جرم در پی دارد از دیدگاه وکیل قتل تباهی جسم و آینده و ضربات روحی و معنوی از صدمات جبران ناپذیر وقوع این جرم است. به روایت از وکیل قتل گاهی مجرم یا قاتل انگیزه قتل ندارد اما نتیجه عمل او قتل خواهد بود و یا در مواقعی قاتل با علم به کار خود دست به قتل خواهد زد.

وکیل قتل اضافه می کند؛ در هر حالت ممکن است فرد بلافاصله از عمل خود پشیمان شود اما قانون این موضوع را درنظر نخواهد گرفت و او را قاتل شناسایی کرده و مجازات هایی برای وی نیز در نظر گرفته است. به نقل از وکیل قتل؛ قانون مجازات های اسلامی جرم قتل را به انواع مختلفی تقسیم کرده است که هر یک دارای حالات مختلفی است و به تبع مجازات های آن نیز مشخص است که به گفته وکیل قتل دارای مجازات های سنگینی است. در این مقاله علاوه بر بررسی تمامی جهات و ارکان جرم قتل به ویژگی ها و لزوم حضور وکیل قتل خواهیم پرداخت و جواب تمامی سوالات خود در زمینه وکیل قتل و جوانب قتل را در این متن پیدا خواهید کرد لطفا تا انتهای این مقاله ما را همراهی بفرمایید.

جرم قتل عملی است جنایی که علیه نفس و جان اشخاص صورت می گیرد. اصل و ماهیت جرم بر عمدی بودن انگیزه آدم کشی در فرد قاتل است. در چنین جرمی که سنگین ترین نوع جرم نیز می باشد فردی با عمل خود فرد دیگری را به قتل می رساند به عمل فرد قتل و به فرد فاعل، قاتل گفته می شود و مقتول فردی است که در نتیجه قتل جان خود را از دست داده است. یکی از جرایمی که در هر حالتی نیازمند حضور وکیل مدافع می باشد، جرم قتل است. وکیل قتل، وکیلی متخصص در مورد مسائل و جرایم کیفری به اخص جرم قتل است. وکیل متخصص که بیشترین موارد قبول وکالت و ارائه مشاوره را در خصوص جرم قتل داشته و به تمامی حالت های وقوع این جرم مسلط است.

وکیل مربوطه در حالت دفاع از متهم و یا به نیابت از شاکی بهترین مشاوره حقوقی را به افراد ارائه خواهد داد. جرم مزبور یکی از جرایم حساس کیفری است که با گسترش خشونت و بزهکاری در جامعه متاسفانه بارها شاهد وقوع این جرم خواهیم شد. این جرم تلفات سنگین و جبران ناپذیری را برای طرفین جرم در پی دارد تباهی جسم و آینده و ضربات روحی و معنوی از صدمات جبران ناپذیر وقوع این جرم است. گاهی مجرم یا قاتل انگیزه قتل ندارد اما نتیجه عمل او قتل خواهد بود و یا در مواقعی قاتل با علم به کار خود دست به قتل خواهد زد.

در هر حالت ممکن است فرد بلافاصله از عمل خود پشیمان شود اما قانون این موضوع را درنظر نخواهد گرفت و او را قاتل شناسایی کرده و مجازات هایی برای وی نیز در نظر گرفته است. قانون مجازات های اسلامی جرم قتل را به انواع مختلفی تقسیم کرده است که هر یک دارای حالات مختلفی است و به تبع مجازات های آن نیز مشخص است. در این مقاله علاوه بر بررسی تمامی جهات و ارکان جرم قتل به ویژگی ها و لزوم حضور وکیل قتل خواهیم پرداخت و جواب تمامی سوالات خود در زمینه وکیل قتل و جوانب قتل را در این متن پیدا خواهید کرد لطفا تا انتهای این مقاله ما را همراهی بفرمایید.

جرم قتل

طبق قانون مجازات های اسلامی هر عملی یا ترک عملی مخالف قانون باشد و در قانون برای آن مجازات تعیین شده باشد، جرم تلقی می شود. جرم قتل نیز از بدترین نوع جرایم است که باعث سلب حیات فردی یا افرادی خواهد شد. پس در نتیجه جرم قتل عملی است که فرد با انجام آن مجرم شناخته می شود و اشخاص مجرم مستوجب مجازات های تعیین شده در قانون هستند. زمانی جرم قتل اتفاق میافتد که به واسطه عملی فردی یا افرادی کشته شوند و عامل این اتفاق به واسطه مستقیم فرد یا افرادی دیگر صورت بگیرد. شرایط قربانی و نحوه ارتکاب جرم باعث می شود تا تمامی جرایم کیفری از جمله جرم قتل به نوع جرم عمد و غیر عمد و در جرم قتل به نوع خطای محض نیز  تقسیم شوند. لازم است تا شرایط خاص قربانی را در وقوع جرم و نوع جرم در نظر بگیریم. به هر حال جرم قتل به علت تبعات سنگین آن دارای مجازات سنگینی نیز خواهد بود. قصاص یا حبس ابد یا طولانی مدت و پرداخت دیه سنگین مجازات های این جرم می باشند که در خلال متن مفصلا به آن خواهیم پرداخت. اما لازم به ذکر است زمانی جرم مزبور وقوع پیدا می کند که در نتیجه عمل فردی کشته شود مثلا چنانچه بزه دیده در نتیجه عمل به کما رفته باشد نمی توان آن را قتل محسوب کرد حتی اگر مجرم قصد کشتن او را داشته است.

پس مجازات تعیین شده برای جرم قتل بسته به قصد و نیت مجرم نبوده و به نتیجه عمل بستگی دارد. در حال مجرمی که قصد قتل را داشته اما موفق به قتل نشده است نمی توان او را قاتل معرفی کرد اما همچنان مجرمی است که لازمه برخورد قانون و مراجع قضایی با وی است. پس تا زمانی در نتیجه عمل فردی جان خود را از دست نداده است نمی توان گفت جرم قتل صورت گرفته است. در قانون وقوع جرم مذکور را بسته به حالت وقوع و قصد و نیت مجرم و نحوه انجام آن به چند نوع تقسیم کرده است که هر یک دارای ویژگی های خاصی می باشد. در ادامه مقاله به انواع قتل و مجازات های تعیین شده هر یک در قانون می پردازیم.

انواع جرم قتل

سلب حیات انسانی بدون مجوز قانونی در نظام قانونی ایران جرم محسوب می شود و فرد مجرم قاتل محسوب می شود. با بروز جرم و اقامه دعوا در رابطه با آن در دادسرا کار و فعالیت وکیل قتل آغاز خواهد شد. قانون جرم قتل را به سبب حساسیت به انواع مختلفی تقسیم کرده است. ماهیت این تقسیم بندی به هدف جلوگیری از پایمال شدن حقوق متهم است. شما تصور کنید که در نزاع خیابانی و یا در عمل زورگیری فرد برای دفاع از خود به فرد دیگر صدمه وارد کرده است که نتیجه آن کشته شدن فرد است و در حالتی دیگر فرد با نیت قبلی به سراغ طلبکار خود رفته و او را خواهد کشت، در هر دو حالت قتل صورت گرفته است و فرد قاتل مستوجب قصاص و مرگ خواهد بود.

اما از لحاظ معنوی و منطقی آیا هر دو مجرم در یک کفه ترازو قرار می گیرند؟ طبیعتا پاسخ به این سوال نه هست. فردی که از خود دفاع کرده است و شخص زورگیر را از خود دور کرده است اما طی یک اتفاق سر او به جدول کنار خیابان برخورد کرده و کشته شده است نمی تواند مجرم بالفطره باشد. اما کسی که با قصد کشت مثلا گلوله را به سر مقتول شلیک می کند نسبت به کار خود آگاهی دارد و قانون گذار با در نظر گرفتن بار معنوی و منطقی و جامعه شناسی این موضوع سعی در تبیین قوانینی کرده است که حقوق متهم در صورت مستحق بودن پایمال نشود و افراد با توجه به قصد و نیتشان مجازات شوند. پس قانون برای حل این مشکل جرم قتل را به انواع مختلفی تقسیم بندی کرده است که وکیل قتل با در نظر گرفتن این موضوع همواره سعی در ارائه بهترین مشاوره حقوقی برای موکل خود می باشد.

قتل عمد

همانطور که در متن فوق نیز عنوان شد تقسیم جرم قتل به انواع مختلف بر اساس نیت قاتل و نحوه ارتکاب آن صورت گرفته است. قتل عمد بدترین حالت ممکن در وقوع این جرم است. در صورتی که عمدی بودن قتل در دادسرای کیفری محرز شود وکیل قتل راه سخت تری را در پیش رو خواهد داشت زیرا قانون موضع خود را در رابطه با این جرم مشخص کرده است.قتل عمد قتلی است که قاتل به عمد و با نیت و قصد کشتن فرد مقتول وارد عمل خواهد شد. همچنین قتل عمد قتلی است که قاتل با اختیار خود و اراده قبلی یا آنی وارد عملیات قتل شده است که در نتیجه آن جان انسان یا انسانی گرفته شده است.

ماهیت قتل عمد خود بر دو نوع است. قتل با سبق تصمیم و قتل عمدی. تفاوت این دو حالت در چیست. در قالب مثالی این موضوع را خواهیم شکافت. مثلا فرد قاتل در بازجویی های خود اذعان دارد که ماه ها نقشه قتل فرد مقتول را چیده است و برای این کار یعنی به قتل رساندن مقتول برنامه ریزی کرده است به این معنی که این فرد با تصمیم قبلی و با جدیت قصد قتل را داشته است که در این حالت قتل عمد با سبق تصمیم صورت گرفته است که در چنین حالتی دفاع کردن از مجرم در دادگاه بسیار سخت خواهد بود و قانون او را با قصد و نیت جدی برای قتل می شناسد.

حال در مثال دیگری دو نفر بر سر مساله کاری دچار مشکلاتی می شوند و میان آنها جدل و بحث پیش خواهد آمد و ممکن است دعوای دو طرف شدت بگیرد و یکی از آنها دیگری را تهدید کند و یا به او توهین کند و خشم طرف مقابل خود را برانگیخته کند و فرد در لحظه تصمیم بگیرد او را بکشد و معمولا افراد پس از وقوع جرم از کار خود به شدت پشیمان می شوند اما هدف او کشتن فرد بوده است مثلا با چاقو مستقیم قلب او را نشانه رفته است و چند ضربه پیاپی به او خواهد زد. این نوع از قتل نیز قتل عمد محسوب می شود و مجازات آن نیز مشخص است.

تقسیم بندی فوق بر حالت روانی و ماهیت نوع جرم اشاره دارد و کمتر مورد بحث قرار خواهد گرفت اما نمی توان منکر نوع وقوع آن شد. شاید اولیای دم فردی را که مرتکب قتل عمد شده است با شنیدن اظهارات او و پشیمانی از کار ببخشند اما معمولا بخشیدن قاتلی که برای قتل فردی برنامه ریزی کرده است بسیار سخت و گاهی غیر ممکن میشود مثلا عملیات انتحاری که شاید ماه ها برای آن برنامه ریزی شده باشد و باعث مرگ بسیاری از افراد شود. در چنین حالتی قانون بخشش را برای این فرد یا افراد بسیار سخت کرده است و دلیل آن بار روانی و امنیت جامعه است.

قتل عمد با شرایط خاص

نکته مهم و قابل ذکر در این خصوص یعنی جرم عمدی این است که همانطور که پیشتر نیز عنوان شد وقوع جرم عمد یا قتل عمد گاهی با بررسی شرایط خاص قربانی قابل اثبات است. منظور از شرایط قربانی این است که گاهی فرد مرتکب عملی را انجام می دهد که اصولا باعث وقوع جنایت نمی شود به این معنی عمل مرتکب برای افراد عادی و در شرایط متعارف باعث وقوع قتل نخواهد شد اما همین عمل برای برخی افراد کشنده و مرگبار است. به این معنی شرایط فرد به گونه ای است که عمل انجام شده برای او خطرناک خواهد بود. پس نوعی دیگر از جرم قتل عمدی این است که فرد عمل مخاطره آمیزی را انجام نمی دهد اما با علم به وضعیت خاص فرد آن را انجام داده و باعث مرگ او می شود قتل عمد محسوب می شود. شرایط فرد ممکن است بیماری زمینه ای و خاصی مثل ناراحتی قلبی یا سرطان داشته باشد و یا شرایطی چون ضعف و پیری و غیره. نکته مهم در این موضوع این است که در خلال متن نیز به آن اشاره شد فرد مرتکب باید به شرایط عمل خود آگاهی داشته باشد و مطلع از شرایط قربانی باشد.

مثلا کسانی که به ویروس کرونا مبتلا شده اند و با توجه به شرایط بدنی او فقط عوارض جزئی را در بدن فرد نشان داده است و با دلیل اینکه بیماری خطرناکی نیست با فردی که بیماری زمینه ای خطرناکی دارد و به وضعیت او کاملا مطلع است معاشرت می کند و با انتقال ویروس فرد بیمار فوت می کند به لحاظ منطقی و شرعی فرد مرتکب قتل عمد شده است. همین فرد اگر با چندین نفر افراد عادی معاشرت داشته باشد ممکن است انتقال ویروس اصلا باعث مرگ یا حتی مبتلا شدن افراد به صورت شدید اتفاق نیافتد و این نکته قابل ذکر است که ممکن است فرد به صورت عمدی این عمل را مرتکب شده باشد.

قتل شبه عمد یا قتل غیر عمد

برخی از حقوقدانان به جای عنوان قتل غیر عمد از قتل شبه عمد استفاده می کنند و دلیل آنان بر این موضوع اشاره دارد که از نیت و قصد افراد اطلاعی نداریم و مدارک موجود همیشه کامل و گویای همه چیز نیستند یا اینکه مدارک ساختگی باشد چنین حالتی که عمدی بودن قتل محرز نیست می توان گفت قتل شبه عمد می باشد. اما برخی دیگر از حقوق دانان بر این نظر هستند که ممکن است فرد بزهکار به هیچ عنوان قصد کشت او را نداشته و هدف او آسیب رساندن جزئی به شخص مقتول بوده است یا اینکه هدف فرد اصلا آسیب رساندن به مقتول نبوده است بلکه دفع حمله یا نتیجه عملی غیر ارادی فرد بوده با این تفاوت می توان گفت عمل قتل صورت گرفته است اما به طور غیر عمدی و بدن نیت قبلی.

به هر حال در قتل غیر عمد یا شبه عمد فرد یا افرادی کشته خواهند شد. مثلا در جدال و جر و بحثی فردی با استفاده از چاقو هدف ترساندن شخص طرف مقابل خود را دارد و به هیچ عنوان قصد و هدف او کشتن فرد نیست و در نتیجه نزاع و درگیری چاقو را به پای او فرو خواهد کرد در چنین حالتی نیز قاتل هدف بر کشتن شخص ندارد اما فرد بر اثر خونریزی زیاد از دنیا خواهد رفت و یا در تصادفات رانندگی فردی که با سرعت زیاد رانندگی می کند ابتدا برای خودش خطر ساز خواهد بود ولی فرد به هیچ عنوان قصد کشتن خود یا شخصی دیگر را ندارد و ممکن است نتیجه سرپیچی از قوانین راهنمایی و رانندگی باعث مرگ عابر پیاده ای شود قتل وی غیر عمد محسوب خواهد شد. در حالت کلی قانون تمامی تصادفات رانندگی را که منجر به کشته شدن افراد شده است را قتل غیر عمد قلمداد می کند مگر اینکه خلاف آن مشخص شود.

قتل خطای محض

در دو نوع قتل فوق عنوان شد که قاتل یا قصد و هدف نتیجه قتل را در ذهن داشته است که به آن قتل عمد می گویند و یا قصد و هدف نتیجه عمل را در ذهن نداشته است اما نهایتا منجر به مرگ شخصی شده است که به آن قتل غیر عمد گفته می شود. اما حالت سومی نیز وجود دارد که قاتل یا مجرم نه قصد فعل یعنی انجام کاری داشته است و نه قصد نتیجه کار را که در چنین حالتی می توان گفت قتل خطای محض صورت گرفته است که قانون گذار برای چنین جرمی دیه و بر حسب مورد حبس را در نظر گرفته است. برای درک بهتر این نوع از قتل لازم است مثالی در این رابطه ذکر شود؛ مثلا در عملیات آموزشی خدمت نظام وظیفه سربازی با هدف یادگیری تیراندازی و آشنایی با اسلحه ندانسته اقدام به شلیک می کند و تیر به سرباز دیگر برخورد می کند و کشته خواهد شد و یا در عملیات رزمایشی تیری شلیک خواهد شد و تیر به طرف انسانی کمانه می کند و فرد کشته خواهد شد در چنین حالتی فاعل یعنی مجرم به هیچ عنوان قصد شلیک نداشته و یا به هدف معلومی شلیک کرده است و عمل صورت گرفته یعنی کشته شدن انسان اصلا مد نظر فرد فعل نبوده است. قانون گذار این نوع از جرم را خطای محض تلقی می کند و به هیچ عنوان در دادگاه حتی در صورت داشتن شاکی خصوصی مجازات وی قصاص نخواهد بود البته به شرطی که این امر به دادگاه محرز شود که قتل از نوع خطای محض بوده است.

تفاوت قتل شبه عمد و خطای محض

 با توجه به گفته های فوق کاملا تفاوت این دو نوع از جرم قتل را متوجه شدیم اما شاید برای خواننده این ابهام ایجاد شود که در قتل شبه عمد فرد فاعل نیز قصد و نیت فعل را نداشته است و همچنین نتیجه را برای فرد مقتول متصور نبوده است و مثال تصادفات رانندگی را برای اثبات گفته های خود مطرح می کنند. تفاوت قتل شبه عمد و خطای محض با ذکر موارد شاید قابل درک تر خواهد بود؛

در تصادفات رانندگی ممکن است فرد در حالت مستی رانندگی کند و یا با سرعت زیاد یا بدون گواهینامه رانندگی کرده و در نهایت موجب مرگ فردی شده است یعنی فرد قصد کشت نداشته اما نقض قوانین کرده است و افعال مجرمانه یعنی مستی و رانندگی بدون گواهینامه انجام داده است. اما در خطای محض فرد هیچ خطای یا نقض قانونی انجام نداده است و در مثال فوق الذکر در عملیات رزمایشی که شاید هزاران نفر شرکت داشته اند شرکت کرده است که ممکن است این اتفاق برای هم رزمی فرد اتفاق بیفتد. پس در خطای محض فاعل نه فعل مجرمانه انجام داده نه هدف نتیجه مجرمانه داشته است اما در قتل شبه عمد فرد عمل مجرمانه انجام داده ولی نتیجه عمل هدف او نبوده است.

تفاوت دیگر این دو نوع از قتل مجازات تعیین شده آن توسط قانون گذار است که بر نوع آن تایید کرده است. در قتل عمد شخص مرتکب بایستی دیه را پرداخت نماید اما در خطای محض پرداخت دیه بر عهده عاقله مرتکب یعنی خانواده او می باشد.

وکیل قتل کیست؟

وکیل قتل ممکن است وکالت شاکی یا خانواده مقتول را بر عهده بگیرد و ممکن است در مقام دفاع از متهم در دادگاه کیفری حضور پیدا نماید. حوزه فعالیت وکیل قتل بسیار مهم و حساس است. زیرا مستقیم با جان و آینده و مال افراد وابسته است. جرم قتل تبعات زیادی را به دنبال خواهد داشت و از این بابت این جرم دارای حساسیت حقوقی و مادی و معنوی بسیار زیادی است. وکیل متخصص در خصوص جرم قتل علاوه بر داشتن تسلط کافی بر قوانین اساسی و مهارت در موارد حقوقی، روانشناس ماهری نیز هست. مهارت وکیل قتل فقط به  نحوه دفاعیه او در دادگاه ختم نمی شود بلکه وکلای متخصص گاهی خارج از جو دادگستری اقدامات لازم برای گرفتن عفو از خانواده مقتول و یا جمع اوری مدارکی برای رفع اتهام موکل خود انجام خواهد داد. وکیل با تجربه و خبره حتی در صورت صدور حکم اعدام موکل خود می تواند با انجام اقدامات حقوقی لازم او را از قصاص نجات دهد و یا تخفیفاتی را در پرداخت دیه از خانواده مقتول بگیرد. همچنین زمانی که وکیل متخصص به نیابت از خانواده مقتول اقدام به طرح شکوائیه می نماید تمامی مهارت خود را برای دریافت اشد مجازات در صورت مجرم بودن فرد به کار خواهد برد.

مجازات قتل

همانطور که در متن این مقاله عنوان شد جرم قتل از بدترین و سنگین ترین نوع قتل می باشد که مجازات های سنگینی برای این جرم توسط قانون تعیین شده است. وکیل قتل در تخفیف مجازات و یا تبدیل مجازات مثمر ثمر است و البته در صورت عمدی بودن قتل راه طولانی و سختی را درپیش خواهد داشت که البته وکیل قتل ماهر و خبره در این امر موفق عمل خواهد کرد. همچنین ذکر شد که مجازات تعیین شده برای قتل؛ قصاص، دیه و حبس خواهد بود. مجازات قصاص و یا پرداخت دیه مجازات های اصلی این جرم است و حبس تعزیری نیز بیشتر جنبه عمومی جرم را خواهد داشت.

مثلا در صورت وجود شاکی خصوصی و رضایت آنان و بخشش از دیه یا قصاص مجرم باید مدت مشخصی متحمل حبس شود که به منظور اطمینان و راحتی خیال مردم جامعه از بابت مجازات جرم قتل است. اما در خصوص مبحث مجازات جرم قتل، مجازات قتل عمد همیشه مورد بحث بوده و دارای حساسیت فوق العاده ای است. زیرا در صورت عمدی بودن نوع جرم قانون علاوه بر مجازات اصلی که شامل قصاص و دیه و تعزیری خواهد بود مجازات های غیر اصلی را برای مجرم در نظر خواهد گرفت مثلا از برخی فعالیت های اجتماعی منع خواهد شد.

مجازات قتل عمد در حقوق کیفری

مجازات قصاص

 همانطور که گفته شد مجازات قتل عمد در حقوق کیفری ایران بسیار حساس است و معمولا حقوقدانان و صاحب نظران در خصوص مجازات این نوع از جرم قتل با یکدیگر اختلاف نظر دارند. اصل مجازات قتل عمد در کشور ما قصاص است و در ماده 14 قانون مجازات های اسلامی در خصوص مجازات قتل عمد چنین گفته شده است؛ قصاص مجازات یا کیفری است که جانی به آن مجازات خواهد شد و لازم است تا جنایت او برابر شود. در نظام های کیفری دیگر کشور ها مجازات قتل عمد را بر سبق تصمیم یا هیجان و یا التفات در نظر گرفته است اما در نظام حقوقی ما قتل عمد جنایتی است که باید بر جانی تکرار شود و باید فرد قصاص شود و هیچ حالتی برای قتل عمد متصور نیست. اختلاف نظر حقوقدانان در این مسئله است که برخی بر این باورند که مجازات قصاص برای قتل عمد نباید ثابت باشد. در قانون کیفری کشور برای اینکه قصاص انجام شود شرایطی را برای قاتل و مقتول در نظر گرفته شده است هر چند تاثیر در عمد بودن قتل ندارد اما در مجازات و مسئولیت کیفری افراد موثر خواهد بود. شرایط قصاص برای قاتل به قرار موارد ذیل است؛

قاتل هم عاقل باشد و هم بالغ یعنی از لحاظ عقلی دارای عقل سلیم باشد دیوانه و مجنون نباشد همچنین بالغ باشد یعنی به سن تکلیف و قانونی رسیده باشد در این صورت فرد قصاص خواهد شد.

فرد مذکور پدر یا جد پدری یعنی پدربزرگ خود را نکشته باشد.

مقتول به لحاظ شرعی مستحق کشتن نباشد مثلا مردی که همسر خود را در حال زنا ببیند می توان به حکم شرع و قانون او را بکشد.

مقتول عاقل و مسلمان باشد.

که با بودن این شرایط قاتل قصاص خواهد شد.

مجازات دیه

براساس ماده 15 قانون مجازات های اسلامی؛ دیه مالی است که از طرف شارع بر جرم و جنایت مرتکب شده تعیین شده است. قانون گذار بر اساس شریعت اسلام مجازات قتل عمد را قصاص و در صورت وجود شرایطی حصول دیه و حبس تعزیری تعیین کرده است. چنانچه فرد قصاص شود دیه از وی یا خانواده او مطالبه نمی شود در حالت کلی یکی از مجازات قصاص یا دیه بر فرد مجرم اعمال خواهد شد و در هر دو حالت حبس تعزیری اعمال می شود. ممکن است شاکی خصوصی از حق خود و قصاص جانی گذشت کند و دیه را از وی مطالبه نماید. فرد نیز با پرداخت دیه انسان کامل و متحمل شدن حبس تعزیری مجازات خود را متحمل خواهد شد. دیه انسان کامل در ماه های عادی 480 میلیون و در ماه های حرام 680 میلیون تومان است. البته ناگفته نماند گاهی خانواده مقتول برای رضایت مبالغ بیشتری را از قاتل یا خانواده او مطالبه می کند و بیشتر این موضوع به توافق طرفین بستگی دارد. در مواقع اینچنینی نقش وکیل قتل به شدت مهم و تاثیر گذار است وی با برگزاری جلساتی و ملاقات با خانواده مقتول می تواند مبلغ پیشنهادی را کاهش دهد و به رقم قانونی برساند.

مجازات حبس تعزیری

طبق ماده 612 قانون مجازات های اسلامی؛ هر کسی که مرتکب قتل عمد می شود و شاکی نداشته باشد و یا اگر شاکی داشته باشد و از قصاص جانی گذشت کند و یا به هر دلیلی فرد قصاص نشود فرد محکوم به حبس سه تا ده سال خواهد شد. البته زمانی چنین مجازاتی برای مجرم اعمال می شود که جرم مجرم موجب اخلال در نظم جامعه و امنیت و صیانت جامعه نشده باشد و اینکه باعث رعب و وحشت مردم نباشد. گاهی مجرم علاوه بر شاکی خصوصی مدعی العموم نیز بر عمل او شاکی است و در چنین حالتی که فرد مجرم به علت قتل عمد هم از طرف شاکی خصوصی و هم از طرف مدعی العموم بازخواست خواهد شد اشد مجازات برای وی در نظر گرفته می شود. در متن فوق عنوان شد که مجازات قتل به اخص قتل عمد در کشور ما دارای تبعات سنگین برای فرد جانی است. مجازات های اصلی که بر فرد مجرم اعمال می شود به قرار فوق الذکر یعنی قصاص و دیه و حبس تعزیری بود. همچنین گفته شد علاوه بر این مجازات ها در صورتی که فرد قصاص نشود و به اجتماع بازگردد مجازات های غیر اصلی برای وی در نظر گرفته خواهد شد که در قانون به این موارد اشاره شده است. پس چنانچه مجرم مرتکب به قتل عمد قصاص شود خود به خود مجازات های غیر اصلی برای او ساقط می شود اما چنانچه فرد به پرداخت دیه و حبس تعزیری محکوم شود مجازات های تکمیلی و مجازات های تبعی که از مجازات های غیر اصلی است برای وی اعمال خواهد شد. اما منظور از مجازات های غیر اصلی یا تکمیلی چیست؟ در متن زیر به این موضوع خواهیم پرداخت.

مجازات های غیر اصلی قتل عمد

طبق ماده 19 قانون مجازات های اسلامی؛ اعمال مجازات های تکمیلی مشروط به عمدی بودن جرم است یعنی برای افرادی که به قتل غیر عمد محکوم شده اند قابل اعمال نخواهد بود همچنین مشروط به مجازات تعزیری یعنی دیه و حبس و بازدارنده بودن مجازات است. قتل عمدی از جرایم حدی است که خود به خود اعمال مجازات تکمیلی برای آن منتفی است مگر اینکه فرد مجازات قصاص نشود. مجازات های تبعی نیز برای فرد مجرم محکوم شده به قصاص نیز منتفی می باشد. مثلا از مجازات های تکمیلی می توان به تحت نظر بودن فرد پس از آزادی از زندان به مدت زمان مشخص توسط مرجع قضایی و یا ممنوع از انجام برخی کار های دولتی و مشاغل حساس و مجازات تبعی نیز مجازاتی است که خود به خود پس از وقوع قتل رخ می دهد مثلا کسی که پدر خود را کشته باشد از ارث پدر خود به خود محروم می شود که به آن مجازات تبعی می گویند.

مجازات قتل غیر عمد

طبق ماده 714 قانون قانون مجازات های اسلامی مجازات افرادی که به قتل غیر عمد مرتکب می شوند از شش ماه تا یک سال حبس تعزیری خواهد بود. همچنین در صورتی که شاکی خصوصی مطالبه دیه کند محکوم علیه محکوم به پرداخت دیه خواهد بود.

مجازات قتل خطای محض

مجازات قتل خطای محض طبق قانون پرداخت دیه خواهد بود که شخص ملزم به پرداخت آن است که مبلغ دیه را در سه سال متوالی قمری در سه نوبت به فرد پرداخت نماید البته در صورتی که فرد محکوم علیه استطاعت مالی نداشته باشد. طبق ماده 463 قانون مجازات های اسلامی؛ در صورت وقوع قتل خطای محض در صورتی که جنایت اتفاق افتاده با علم قاضی یا قسامه و بینه ثابت شود پرداخت دیه بر عهده عاقله است و در صورتی که اثبات جنایت اتفاق افتاده با اقرار مرتکب یا سوگند و نکول وی باشد پرداخت دیه با خود شخص است. در متن فوق گفته شد که در وقوع قتل خطای محض پرداخت دیه با عاقله است منظور از عاقله خانواده فرد محکوم علیه است یعنی پدر یا پدر پدر و یا برادر و مادر است و آنان بایستی دیه را پرداخت نمایند اما در صورتی که اثبات قتل با اقرار فرد مرتکب یا قسم و سوگند وی باشد باید خود دیه را پرداخت نماید.

طرح شکایت به کمک وکیل قتل

زمانی که هر یک از حالت های قتل رخ بدهد فرد شاکی یا اولیا دم مقتول می توانند علیه متهم شکایت نمایند و یا با مشخص نشدن متهم قتل اتفاق افتاده را گزارش نمایند. شاکی با کمک وکیل قتل می توانند موضوع جرم را به دادسرای محل وقوع قتل گزارش دهند و شکایت خود را در این دادسرا مطرح نمایند. پس از آن بازپرس دادسرا تحقیقات لازم را انجام خواهد داد و پس از اینکه شخصیت قاتل محرز شد پرونده را با ضمیمه تمامی مدارک موجود و همراه متهم به دادگاه کیفری ارجاع خواهد داد.

در دادگاه کیفری برای طرفین پرونده حضور وکیل قتل لازم و ضروری است و در صورت نیاز از طرف دادگاه برای فرد متهم وکیل تسخیری انتخاب خواهد شد تا از وی دفاعیات لازم را انجام دهد. دادگاه کیفری با بررسی پرونده و شنیدن اظهارات هر یک از طرفین به اخص اظهارات فرد متهم حکم خود را صادر خواهد کرد و در صورت محکوم شدن متهم فرد را به زندان منتقل خواهند کرد تا مجازات تعیین شده بر وی اعمال شود. برای هر یک از طرفین چه شاکی پرونده و چه متهم پرونده حضور وکیل قتل لازم و ضروری است. وکیل مربوطه با تسلط و تجربه در شرایط به وجود آمده بهتر از خود افراد می تواند از آنها دفاع کند. چه بسا افرادی که مرتکب قتل غیر عمد شده اند اما محکومیت قتل عمل بر آنها اعمال شده است که نتیجه عدم مدارک و یا دفاعیه لازم بوده است.

ویژگی های وکیل قتل

تمامی وکلای پایه یک دادگستری بایستی دارای دو ویژگی مهم و حیاتی و اصلی باشند تا بتوانند در حیطه شغلی خود وکیلی موفق شناخته شوند. وکیل قتل نیز از این قاعده مستثنی نخواهد بود و بایستی این دو ویژگی لازم را داشته باشد تا بتوان به اصطلاح روی او به عنوان وکیل مدافع متخصص حساب باز کرد. دانش حقوقی عالی و هنر سخنوری بارزترین مشخصه هر وکیل پایه یک دادگستری با مهارت و کاربلد است. علاوه بر این دو ویژگی مهم تجربه نیر بسیار مهم است. وکیل قتل چنانچه دارای تجربه های بسیار زیادی در قبول وکالت و مشاوره در زمینه جرم قتل باشد، می توان وی را به عنوان وکیل متخصص در حیطه مذکور معرفی کرد. پارامتر های دیگری چون هزینه دستمزد مناسب، وقت شناسی و مهارت در تحقیق و غیره از دیگر ویژگی های وکیل قتل عالی است.

لزوم حضور وکیل قتل

در صورت وقوع جرم قتل حضور وکیل متخصص ضروری است. لازم به توضیح است که جرم قتل به دلیل مجازات های سنگین چون قصاص و یا حبس و همچنین اثبات غیر عمدی و عمدی بودن جرم نیازمند دانش حقوقی بسیار زیادی است. وکیل قتل وکیلی متخصص با مهارت عالی و توانا در سخن وری نقش موثری در روند رسیدگی پرونده قتل را خواهد داشت. کاردانی و تجربه وکیل قتل بسیار مهم است زیرا در صورت رفع اتهام و یا اثبات غیر عمدی بودن جرم ممکن است زندگی یک نفر که به عنوان متهم در دادسرای کیفری حضور دارد از قصاص نجات پیدا کند.

حق الوکاله وکیل قتل

یکی از موضوعات مهم در مورد وکالت وکیل قتل همواره مطرح شده، حق الوکاله یا دستمزد وکیل بوده است. قانون در سال جدید میزان مبلغ دستمزد وکیل یا حق الوکاله وی را مبلغ توافقی میان وکیل و موکل مشخص کرده است و معمولا وکلا با توجه به سابقه خود و مکان جغرافیایی و صد البته موضوع پرونده وکالت هزینه های دستمزد متفاوتی را دریافت خواهند کرد. دعاوی بر دو قسم دعاوی مالی و غیر مالی تقسیم می شود که البته این تقسیم بندی به هدف تعیین تعرفه دستمزد وکیل است. جرم قتل دعاوی غیر مالی محسوب می شود که معمولا دستمزد وکلا در این مورد به خصوص بسیار متغیر است چون وکالت  سنگین ترین نوع جرم را متقبل شده اند.

اما قانون تعرفه های مشخصی را عنوان کرده است که در صورت عدم توافق بر سر حق الوکاله میان وکیل و موکل می توانند به این تعرفه های قانونی رجوع نمایند. برای دعاوی مختلف این تعرفه ها نیز متغیر می باشند. جرم قتل یکی از جرایم غیر مالی است که در حوزه و بخش دادگاه کیفری مورد بررسی قرار خواهد گرفت. بنا بر نوع قتل ارتکابی ( عمد یا شبه عمد و یا خطای محض ) و مجازات تعیین شده جرم در قانون  حداقل دستمزد وکلا پنج میلیون تومان و حداکثر دویست میلیون تومان است. هرچقدر وکیل قتل در زمینه و حوزه کاری خود با سابقه و دارای اعتبار باشد و هر میزان آمار پرونده های موفق مربوط به قتل در کارنامه وی موجود باشد هزینه دستمزد او بیشتر خواهد بود.

مطالب حقوقی:

وکیل کمیسیون ماده 100 شهرداری

وکیل تخلفات اداری

وکیل جرایم پزشکی

وکیل ارث و میراث

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره با وکیل

09124857572

Call Now Buttonبا یک کلیک تماس بگیرید
×