وکیل تخلفات اداری

وکیل تخلفات اداری (1)

با گروه عدالت نویسان در وقت و هزینه صرفه جویی کنید

وکیل تخلفات اداری

رسیدگی به تخلفات اداری از موارد بسیار با اهمیت حقوقی است که بر عهده وکیل تخلفات اداری است. وکیل مربوطه مسئول رسیدگی و پیگیری پرونده های حقوقی مربوط به تخلفات اداری است که لازمه حل و فصل پرونده های مربوط به موضوع عنوان شده آگاهی کامل به قوانین اداری و قوانین تخلفات مربوط به آن است. سازمان و اداره های دولتی و غیر دولتی دارای نظامات و قوانین خاصی هستند که تمامی پرسنل و کارکنان این سازمان و ادارات مستلزم رعایت آن می باشند. اما همیشه افراد قوانین را رعایت نمی کنند و بستر ادارات یکی از بیشترین مراکز وقوع تخلف مخصوصا در سال های اخیر بوده است.

زمانی که کارکنان در زمان انجام وظیفه خلاف جهت قوانین اداری مرتکب اعمالی شوند، مسئولیت انتظامی آنان موجب برخورد با این افراد خواهد شد. قوانین مربوط به تخلفات اداری و دستورالعمل های اجرایی این قوانین مرجع برخورد با کارمندان متخلف است. همانطور که گفته شد پیگیری و رسیدگی به این تخلفات امری ضروری و بسیار مهم است که بایستی از طریق سازمان دولتی و وزارت خانه ها پیگیری کرد. پس وکیل تخلفات اداری شخصی است که مسلط بر قوانین و انتظامات دولتی در خصوص استخدام کارمندان دولتی در ادارات و رسیدگی به تخلفات آنان است. وکیل مذکور بهترین شخص برای رسیدگی به پرونده های تخلفات اداری در مراجع ذی ربط است. در ادامه این مقاله سعی می کنیم تا به تمامی جهات تخلفات اداری و لطفا تا پایان مقاله همراه ما باشید.

 معیار بهترین وکیل تخلفات اداری چیست؟

همه ما می دانیم که داشتن سواد حقوقی و داشتن تجربه برای امر وکالت در موضوع خاصی مهم است. اما برای انتخاب بهترین وکیل تخلفات اداری معیار های دیگری نیز وجود دارد. به ثمر رساندن پرونده های مشابه اداری و موفق شدن در این پرونده بسیار مهم است. یکی دیگر از معیار های انتخابی برای بهترین وکیل متخصص، علاوه بر موضوعات فوق الذکر بهره گرفتن از مهارت و دانش وکیلی است که با نحوه رسیدگی و سلیقه اعضای هیئت های نظارت آگاهی داشته باشد. پس بهترین گزینه انتخاب وکیلی است که متخصص در امر تخلفات اداری باشد و در همان موقعیت و مکان جغرافیای ساکن باشد. زیرا وکیلی که در این امر دارای تجربه مشابه است حتما با افراد اعضای هیأت ها آشنایی مختصری دارد و سلیقه و با معیار های آنان را در رسیدگی به تخلف ا متخصص آشنا است و قطعا دفاعیه وکیل تخلفات اداری با آگاهی کامل و پیش زمینه ای لازم همراه خواهد بود. پس هر میزان تجربه فرد متخصص بیشتر باشد امکان رسیدن به هدف بیشتر خواهد بود و این موضوع زمانی بسیار مهم است که موکل برای رفع اتهام از وکیل مربوطه کمک بگیرد. زیرا رفع اتهام تخلف از تقلیل مجازات سخت تر خواهد بود و مهارت در سخنوری و به کار بردن قوانین میتند لازمه رسیدن به هدف است که در تخصص فرد وکیل بنام وکیل متخصص تخلف اداری است.

قانون رسیدگی به تخلفات اداری

وکیل تخلفات اداری دارای تسلط کافی بر قوانین مربوط به رسیدگی تخلفات اداری است به همین علت در این زمینه حقوقی دارای مهارت و تجربه کافی است.تسلط  بر قوانین مربوطه یکی از مهارت های وکیل متخصص در امر رسیدگی است. این قوانین دارای فصل های مشخصی است که همه جوانب مربوط به تخلفات اداری را شامل می شود. قوانین رسیدگی به تخلفات اداری در 23 آذر سال 1372 به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید. قوانین مربوط به تخلفات اداری در 27 ماده و تبصره های مختلف تنظیم شده است.  فصل های این قانون شامل فصل اول تشکیلات و حدود و وظایف آنها و فصل دوم مربوط به انواع تخلفات اداری اعمال شده و فصل سوم قوانین مربوط به مجازات های این تخلفات می باشد و در نهایت سایر قوانین مربوطه در فصل چهارم قوانین تخلفات اداری ذکر شده است. در این مقاله سعی شده است تا هر یک از مفاد قوانین مزبور را به تفصیل توضیح دهیم.

هیأت های رسیدگی به تخلفات اداری

طبق ماده 1 قانون رسیدگی به تخلفات اداری تمامی دستگاه های مشمول این قوانین موظفند تا هیأت هایی را برای نظارت و رسیدگی به اعمال کارکنان سازمان و ادارات تشکیل دهند که مستند این ماده به شرح زیر می باشد.

ماده 1 رسیدگی به تخلفات اداری؛ در هر یک از دستگاه های مشمول این قانون به منظور رسیدگی به تخلفات اداری بایستی هیات های رسیدگی تحت عنوان هیات های رسیدگی به تخلفات اداری کارمندان تشکیل شود. این هیات ها دارای هیأت های بدوی و تجدید نظر هستند.

 هیأت رسیدگی تجدید نظر در سازمان های دولتی و یا مراکز وزارتخانه که دارای شعبه هایی نیز هست، تشکیل می شود. چنانچه هیات های عالی نظارت لازم بدانند هیات تجدید نظر در مراکز برخی از استان ها تشکیل می شود. پس برای رسیدگی و تخلفات و اثبات آن لازم است تا در ادارات دولتی و سازمان ها هیئت های نظارت تشکیل شود. اما اعضای این هیئت ها چه کسانی هستند؟

اعضای هیأت های رسیدگی به تخلفات اداری چه کسانی هستند؟

وکیل تخلفات اداری با آگاهی کامل از اعضای هیأت مزبور و نحوه رسیدگی آنان اقدامات لازم را جهت رسیدگی بهتر و سریع تر انجام خواهد داد. طبق قوانین رسیدگی به تخلفات اداری هیئت های تشکیل شده از سه نفر تشکیل می شود و دو نفر نیز به عنوان عضو علی البدل انتخاب می شود  که این دو اعضا در صورت عدم حضور افراد اصلی برای انجام وظیفه حضور پیدا می کنند. اعضای هیات های مذکور توسط وزیر یا بالاترین مقام سازمان یا اداره مربوطه انتخاب خواهند شد. این افراد به مدت سه سال انتخاب می شوند. همچنین برای انتخاب اعضا شرایطی لازم است شرط اصلی این انتخاب تدین به دین مبین اسلام و قبول نظام حاکم و اصل ولایت فقیه است. مستند قانونی این مهم به شرح زیر می باشد؛

ماده 2 قانون رسیدگی به تخلفات اداری؛ هیئت های بدوی و تجدید نظر دارای سه عضو اصلی و دو عضو علی البدل است اعضا برای سه سال منصوب خواهند شد که انتصاب دوباره آنان امکان پذیر است و این افراد با حکم وزیر و یا بالاترین مقام سازمان های دولتی مستقل مربوطه انتخاب می شود. تبصره 1- در غیاب اعضای اصلی هیئت های نظارت اعضای علی البدل وظیفه انجام وظایف را دارند. تبصره2- اعضای هئت نظارت بدوی نمی توانند اعضای هیأت نظارت تجدید نظر باشند و یا در هیأت تجدید نظر شرکت نمایند.

ماده 3 قانون رسیدگی به تخلفات اداری؛ برکناری هر یک از اعضای هیأت نظارت با پیشنهاد و تصمیم مقامی است که مسئول انتصاب آنان است و هیأت عالی نظارت نیز آن را تصویب خواهد کرد.

ماده 6 قانون رسیدگی به تخلفات اداری؛ اعضای هیئت های بدوی و تجدیدنظر باید تدین به دین اسلام و دارای تعهد به نظام ولایت فقیه و جمهوری اسلامی باشند و لازم است تا برخی از شرایط های ذیل را داشته باشد. 1-تاهل 2- حداقل دارای سی سال سن 3- حداقل مدرک تحصیلی فوق دیپلم تبصره 1- در برخی موارد داشتن مدرک دیپلم بلامانع است. تبصره 2- از اعضا ی هیئت ها باید حداقل یک نفر آشنا به مسائل حقوقی باشد و دو نفر دیگر اعضا از بین کارکنان همان وزارتخانه یا سازمان انتخاب شود که دارای سابقه پنج سال اشتغال در همان سازمان باشند.

نحوه رسیدگی به تخلفات اداری در هیأت های رسیدگی چگونه است؟

همانطور که گفته شد هیئت های نظارت در هر یک از مراکز و یا سازمان های مربوطه برای رسیدگی به تخلفات کارکنان و مستخدمین تشکیل می شود. وکیل تخلفات اداری می تواند همراه موکل خود در این هیئت حضور داشته باشد و در رسیدگی تاثیر مستقیم داشته باشد. این هیئت ها در دو هیئت بدوی و تجدید نظر تشکیل می شود که ابتدا به تخلفات اعمال شده توسط کارمند یا مستخدم در هیأت نظارت بدوی رسیدگی می شود سپس چنانچه فرد متخلف یا وکیل تخلفات اداری لازم بدانند و یا رای صادره قابل اعتراض باشد خواستار تجدید نظر خواهی خواهند شد. برخی از تصمیمات یا آرای صادره غیر قابل تجدیدنظر است و بلافاصله پس از ابلاغ اجرا می شوند. مستند قانونی این مهم به این شرح است.

ماده 4 قانون رسیدگی به تخلفات اداری؛ رسیدگی به تخلفات اداری بر عهده هیئت های نظارت بدوی است و در صورتی که رای صادره این هیأت قطعی  باشد لازم الاجرا خواهد بود و در صورتی که رای صادره قابل تجدید نظر خواهی باشد کارمندان پس از تاریخ ابلاغ رای ظرف مدت سی روز قادر به درخواست تجدید نظر می باشد و آرای هیأت تجدید نظر قطعی و لازم الاجرا خواهد بود. اگر رای صادر شده در هیئت بدوی قابل تجدید نظر باشد و هیچ اقدامی در این رابطه انجام نشود رای صادره قطعی خواهد شد. ابلاغ رای باید به شیوه قانونی صورت بگیرد و ظرف مدت سی روز پس از صدور رای باید صورت بگیرد.

آنچه از این ماده قانونی استنباط می شود این است که مهلت مقرر برای اعتراض به رای بدوی صادر شده سی روز می باشد و چنانچه اقدامی در اینباره صورت نگیرد رای غیر قابل اعتراض خواهد بود و لازم الاجرا می شود. همچنین هیات های مزبور در رسیدگی به تخلفات می توانند به منظور تسریع در گرد آوری دلایل و اطلاعات و مدارک چند گروه تحقیق تشکیل بدهند تا رای صادره به سرعت و با ذکر دلایل همراه باشد. گروه های تحقیق هیأت های تجدید نظر و بدوی مستقل از یکدیگر خواهند بود و اعضای این گروه های تحقیق مستقل از هم فعالیت های لازم را انجام می دهند.

گاهی اعضای هیأت ها نمی توانند در جلسات رسیدگی به تخلفات کارکنان شرکت نمایند و قانون گذار با پیش بینی حالت هایی این ماده قانونی را به قوانین اضافه کرده است طرح این مهم به این شرح است؛ طبق ماده 7 قانون رسیدگی به تخلفات اداری؛ اعضای هیأت های مزبور در شرایط زیر حق شرکت در جلسه رسیدگی را نخواهند داشت. الف- عضو هیات و یا متهم با هم قرابت سببی یا نسبی تا درجه دو از طبقه سه داشته باشند. ب- هر یک از اعضای هیئت با متهم دعوای جزایی یا حقوقی داشته باشند و در دعوای مطرح شده ذی نفع باشد. مشخص و منطقی است که در شرایط فوق الذکر اعضای رسیدگی حق دخالت در رسیدگی به تخلفات اعمال شده را نداشته باشند چون هدف اصلی تشکیل این هیأت اعمال قانون و برقراری عدالت و تنبیه افراد متخلف است و ممکن است افراد به دلیل نسبت های فامیلی یا به دلیل خصومت شخصی مانع از برقراری هر یک از موارد مذکور شوند.اما تخلفاتی که به سبب آن متخلف مجازات خواهند شد کدام است. این مهم در فصل دوم قانون رسیدگی به تخلفات اداری شرح داده شده است.

انواع تخلفات اداری کدام است؟

مواردی که حضور وکیل تخلفات اداری ضرورت دارد کدام است؟

در فصل دوم قوانین رسیدگی به تخلفات اداری، قوانین مربوط به تخلفات اداری شرح شده است و انواع آن در ماده 8 قانون مربوطه عنوان شده است انجام هر یک از موارد زیر تخلف محسوب می شود و افراد متخلف مستوجب مجازات هایی خواهند بود. پس طبق ماده مزبور تخلفات اداری به قرار ذیل است؛

اعمال و رفتار خلاف شئون اداری و اخلاقی

نقض قوانین مربوطه

عدم رضایت ارباب رجوع و عدم انجام امور قانونی و با عدم انجام به موقع امور و کار های قانونی بدون دلیل موجه

هتک حیثیت و ایراد افترا و تهمت

اختلاس

اخاذی

اعمال غرض و تبعیض و یا روابط غیر اداری در اجرای مقررات و قوانین نسبت به افراد

ترک خدمت در زمان ساعات اداری

تکرار در تاخیر ورود به مکان محل خدمت و تکرار خروج های بدون مجوز

ایجاد خسارت به اموال دولتی و تسامح در حفظ اسناد و اموال و وجوه دولتی

افشای اسناد و اسرار محرمانه اداری و دولتی

داشتن ارتباط غیر مجاز با افراد و اتباع بیگانه

سرپیچی کردن از دستورات مقام های بالا در انجام وظایف اداری

سهل انگاری و کم کاری در انجام وظایف اداری محول شده

سهل انگاری مدیران در ندادن گزارش های تخلفات اعمال شده کارمندان تحت امر

ارائه گزارش و گواهی خلاف واقعیت در انجام امور اداری

اخذ هرگونه مالی یا رشوه خواری یا دریافت وجهی غیر از آنچه در قانون تعیین شده است.

عدم تسلیم مدارک به افرادی که حق دریافت مدارک دارند و یا تسلیم مدارک به افرادی که حق داشتن مدارک را ندارند.

در اوقات مقرر اداری محل خدمت یا فعل خدمت را ترک نمایند.

عدم رعایت حجاب اسلامی

عدم رعایت شئونات اسلامی

اختفاء، حمل، نگهداری، خرید و فروش و توزیع مواد مخدر

اعتیاد یا استعمال مواد مخدر

داشتن شغل یا شغل های دولتی دیگر به جز سمت های تحقیقاتی و آموزشی

انجام هرگونه اقدامات سودجویانه از امکانات و اموال دولتی و یا موقعیت های شغلی  26- مخدوش یا جعل و یا دست بردن در اوراق رسمی و دولتی

دست بردن در اوراق و مدارک و سوالات و دفاتر امتحانی و یا تعویض آنها و یا افشای سوالات امتحانی

برخلاف ضوابط امتیاز یا نمره دادن

به صورت متوالی و متناوب انجام غیبت های غیرموجه

سوء استفاده از موقعیت اداری

استراق سمع یا اختفاء و توقیف و یا باز کردن و بازرسی کردن محمولات و بسته های پستی

شایعه پراکنی و کارشکنی  و وادار کردن و تحریک افراد به این کار و ایراد خسارت به اموال اداری و دولتی و اعمال فشار برای تحصیل اهداف غیر قانونی

شرکت کردن در اعتراضات و تظاهرات و اعتصابات و تحصن غیر قانونی و یا تحریک بر انجام آن

عضو داشتن در هر یک از فرقه های ضاله که از نظر شریعت اسلام مردود واقع شده است.

همکاری با ساواک در گذشته به عنوان منبع اطلاعاتی و یا به عنوان مامور و دادن گزارش های ضد مردمی

عضو بودن در سازمان های مرامنامه یا اساسنامه که مبتنی بر نفی ادیان الهی است و یا طرفداری از آنها و یا انجام فعالیت به نفع آنها

عضو بودن در گروه های محارب و یا فعالیت به نفع آنها و یا طرفداری از آنها

عضویت در تشکیلات های فراماسونری

مجازاتهای تخلفات اداری

زمانی که هر یک از کارکنان سازمان های دولتی و مستخدمین ادارات هر یک از تخلفات مذکور را مرتکب شوند طبق قانون رسیدگی به تخلفات اداری مجازات خواهند شد. وکیل تخلفات اداری با تسلط بر قوانین مربوطه و با پیش بینی مجازات تعیین شده می تواند اقدام لازم را برای اعمال کمترین مجازات و یا اعمال مجازات مناسب موثر باشد. این مجازات ها که تحت عنوان تنبیه اداری یاد شده است طبق قانون در هیئت های نظارت رسیدگی تعیین خواهد شد و بر افراد اعمال می شود. وکیل تخلفات اداری در تعیین تنبیه برای افراد متخلف نقشی تاثیر گذار خواهد داشت. طبق ماده 9 قانون رسیدگی به تخلفات اداری ترتیب تنبیهات اداری قابل اعمال به قرار زیر است؛

الف – اخطار کتبی به متخلف بدون درج این اخطار در پرونده استخدامی اولین مرحله اعمال تنبیهات خواهد بود.

ب- برحسب مورد و در صورت تکرار تخلف اعمال توبیخ و درج آن در پرونده استخدامی متخلف.

ج- کسر حقوق فوق العاده شغل با عنوان های مشابه حداکثر یک سوم ماه و یا یک سال

د- انفصال موقت متخلف از یک ماه تا یک سال

ه- به مدت یک تا پنج سال محل جغرافیایی خدمت تغییر خواهد یافت.

و- محرومیت از انتصاب و یا تنزل مقام از پست های مدیریتی و حساس در دستگاه های مشمول قانون و دستگاه های دولتی

ز- تعویق و تنزیل یک یا دو گروه به مدت یک تا دو سال

ح- در صورت کمتر از بیست سال خدمت دولتی داشته باشد بازخرید خدمت خواهد شد و در مورد مستخدمین زن سابقه بازخرید دولتی کمتر از 25 سال سابقه و مستخدمین مرد با پرداخت 30 تا 45 روز حقوق در قبال هر سال خدمت مبنای مبلغ بازخرید قرار خواهد گرفت.

ط- برای مستخدمین زن در صورت داشتن 20 سال سابقه خدمت بازنشستگی اعمال می شود و بیش از 25 سال سابقه خدمت برای مستخدمین مرد با تقلیل یک یا دو گروه بر اساس سنوات خدمت قبلی.

ی- اخراج متخلف از دستگاه مربوطه

ک- انفصال دائم از دستگاه های مشمول این قانون و از خدمات دولتی

پس با توجه به موارد ذکر شده؛ حداقل تنبیه برای افراد متخلف اخطار کتبی بدون درج در پرونده متخلف و حداکثر یا اشد مجازات اعمال شده اخراج و انفصال دائمی از خدمات دولتی است.

کدام مجازات ها قابل تجدید نظر هستند؟

همانطور که گفته شد؛ برخی از آراء صادر شده غیر قابل تجدیدنظر خواهی است و این آرا مربوط به مجازات هایی است که برای تخلف مستخدم یا کارمند در نظر گرفته شده است. وکیل تخلفات اداری با در نظر گرفتن قانون مربوط به اعتراض در تخلفات اداری در صورت مجاز بودن اعتراض تجدید نظر اقدامات لازم را انجام خواهد داد. پس طبق قانون رسیدگی تخلفات اداری تخلفاتی که مجازات آن در بند های د، ه، ح، ط، ی و ک بیان شده است قابل تجدید نظر خواهی است.

در غیر این صورت سایر تنبیهات صادر شده برای متخلفین در دادگاه بدوی قابل اجرا می باشد و قابل تجدید نظر نمی باشد. طبق ماده 24 قانون مزبور تغییر یا اصلاح آرای قطعی صرفا در مواردی که اعضای هیأت به اکثریت آراء تشخیص دهند که حکم صادر شده مخالف با موازین قانونی است امکان پذیر است و این تشخیص با تایید هیئت نظارت عالی قابل اتکا خواهد بود. احکامی که قابل تجدید نظر می باشند باید تا ظرف مدت یک ماه فرد متخلف اقدامات لازم را برای تجدید نظر انجام دهد و اعتراضات خود را به دیوان عدالت اداری ارجاع دهد.

مسئولیت هیئت عالی نظارت در تخلفات اداری چیست؟

هیات عالی نظارت مسئول نظارت بر هیات های نظارت بدوی و تجدید نظر است که در صورت مشاهده هر یک از موارد ذکر شده در ماده 22 قانون رسیدگی به تخلفات اداری می تواند حکم صادر شده در هر یک از هیات های بدوی و تجدید نظر را باطل نمایند و در صورتی که سهل انگاری هر یک از هیات ها محرز شود دستور به منحل این هیات خواهد داد. هیات نظارت عالی که به ریاست دبیر کل سازمان امور استخدامی و اداری کشور می باشد از یک نفر نماینده رئیس قوه قضاییه و سه نفر از نمایندگان بالاترین مقام سازمان مستقل دولتی و نمایندگان وزراء تشکیل خواهد شد. پس این هیات طبق ماده فوق الذکر در صورتی که هر یک از موارد ذیل را مشاهده نماید می تواند حکم صادر شده در هیات نظارت را باطل نماید؛

الف- عدم رعایت قوانین مربوط در رسیدگی به تخلفات اداری

ب- در اجرای قانون رسیدگی به تخلفات تبعیض قائل شده باشند.

ج- کم کاری و اهمال در امر رسیدگی به تخلفات اداری

د- موارد دیگری که این هیأت بنا بر مصلحت ضروری بداند.

هیئت عالی نظارت می تواند با فرستادن بازرسانی موارد تخلف و کارکنان متخلف را شناسایی نماید. رسیدگی به تخلفات اعضای هیئت نظارت بر عهده هیئتی خواهد بود که هیئت نظارت عالی معرفی کرده است. اعضای متخلف هیأت نظارت مرود پیگرد قضایی قرار نمی گیرند مگر اینکه غرض محرمانه آنان اثبات شود. همچنین موضوعی که در مسئولیت هیئت نظارت عالی است مربوط به کارکنان متخلفی است که به علت استعمال و اعتیاد به مواد مخدر به اخراج یا انفصال از خدمت و یا بازخرید و بازنشستگی یا تقلیل گروه محکوم شده است و در صورتی که پس از ابلاغ رای تجدید نظر به مدت شش ماه فرد ترک اعتیاد کند موضوع به هیات نظارت عالی ارجاع داده می شود.

چه سازمان های دولتی و ادارات مشمول قوانین رسیدگی به تخلفات اداری می شوند؟

 همانطور که در خلال متن فوق عنوان کردیم قوانین رسیدگی به تخلفات اداری شامل ادارات و سازمان هایی دولتی است که در قانون مشخص شده است. طبق مستند ماده 18 قانون تخلفات اداری؛ کلیه سازمان ها و وزارتخانه ها و شرکت های دولتی و شهرداری ها و بانک ها و شرکت های ملی نفت و پتروشیمی و گاز و موسسات و شرکت های دولتی که شامل شدن قانون بر آنها لازمه ذکر نام می باشد. موسساتی که قسمتی یا تمامی بودجه آنها از منبع بودجه عمومی تهیه می شود و همچنین کارکنان مجلس شورای اسلامی و نهاد های انقلاب اسلامی نیز شامل این قوانین خواهند بود. اما مشمولان قانون استخدام نیروی مسلح و نیرو های ارتش و غیر نظامیان ارتش، قضات، اعضاء هیأت علمی مؤسسات های آموزش عالی و دانشگاه ها و مشمولین قانون کار از شمول قانون مذکور خارج بوده و این ارگان یا سازمان ها تابع قوانین خاص خود می باشند.  

نحوه رسیدگی به جزای کیفری کارمندان متخلف چگونه است؟

رسیدگی به تخلف کارمندانی که جزای کیفری نیز مستوجب تحمل است چگونه خواهد بود؟ یکی از مواردی که وکیل تخلفات اداری در رسیدگی به پرونده های تخلفات اداری با آن مواجه هستند این است که در صورت تخلف کارمند یکی از موارد مندرج در قوانین جزایی را مرتکب شده است. در این حالت هیات های رسیدگی چه مسئولتی خواهند داشت؟ وکیل تخلفات اداری چه وظیفه و نقشی خواهند داشت؟ مسلما وکیل مربوطه با پیچیدگی ها و روند طولانی پیگیری مواجه خواهد بود. در ماده 19 قانون رسیدگی به تخلفات اداری چنین بیان شده است که هرگاه تخلف مستخدم یا کارمند عنوان یکی از جرایم جزایی را داشته باشد هیأت رسیدگی به تخلفات موظف است مطابق قانون به تخلف انجام شده رسیدگی نماید و حکم قانونی صادر نماید. همچنین برای ادامه روند رسیدگی مراتب را به مراجع ذیصلاح ارسال نمایند. هر تصمیم و حکم مراجع قضایی مانع از اجرای تنبیه هات و مجازات اداری نخواهد بود. و اگر تصمیم مرجع قضایی برائت از جرم باشد هیات های رسیدگی مطابق ماده 24 عمل خواهند کرد.

تفاوت جرم اداری با تخلفات اداری چیست؟

وکیل تخلفات اداری با توضیح در خصوص تمایز بین جرم اداری و تخلف اداری سعی در شکافتن موضوع تخلفات اداری است. مدیران و مسئولان برای جلوگیری از وقوع جرم تنبیهات را برای تخلفات اداری در نظر خواهند گرفت. بسیاری از افراد فرق میان تخلفات و جرم را نمی دانند به همین منظور حضور وکیل تخلفات اداری لازم می شود تا در اینباره  توضیحات کامل و جامعی را برای موکل و یا متقاضی ارائه دهد. به موجب قانون ترک فعل یا انجام فعلی که قانون برای آن مجازات تعیین کرده باشد جرم محسوب می شود. اما تخلفات سهل انگاری یا اهمال بدون سوء نیت است و یا اعمالی که مجازات  برای آن در نظر گرفته نشده است تخلف محسوب می شود. مجازات جرم بسیار شدید تر از حالت های تنبیهی درون سازمانی است. پس متخلف همانند مجرم مجازات نخواهد شد.هر عملی که در قانون پیش بینی شده باشد و مجازات هایی ان نیز تعیین شود جرم محسوب می شود اما تخلف همیشه قابل پیش بینی نیست. مجازات هایی که تحت عنوان تنبیه تعیین شده اند بستگی به سمت و شغل فرد متخلف دارد اما در جزای کیفری به هیچ عنوان سمت و شغل افراد در نظر گرفته نمی شود.

همچنین تنبیهات در مکان اداره و سازمان انجام می شود اما مرجع رسیدگی به جرم، مراجع قضایی و دادگاه کیفری می باشد و لازم انجام تشریفات می باشد. قانون گذار به طور صریح و کتبی اعمال مجرمانه را تعریف کرده است اما برای مشخص شدن تخلفات اداری باید به بخش نامه های اداری مراجعه کرد. زیرا در هر یک از ادارات تخلفات تعریفی متفاوت دارد. مرجع رسیدگی به احکام قضایی مربوط به جرم های اداری دیوان عدالت اداری است اما مرکز رسیدگی به تخلفات اداری سازمان و ارگان های دولتی است.

نقش وکیل تخلفات اداری در رسیدگی به تخلفات مربوطه چیست؟

 با توجه به تعریف تخلفات اداری، تمایز قرار دادن میان تخلفات اداری و جرم اداری گاهی سخت است و در عهده وکیل تخلفات اداری است. فردی که به تخلف اداری متهم خواهد شد شاید عدم آگاهی به قوانین رسیدگی به تخلفات اداری باعث محکوم شدن وی یا اعمال شدیدترین مجازات برای وی شود. پس نقش وکیل تخلفات اداری این است که در نحوه رسیدگی به تخلفات، بهترین و به موقع ترین اقدامات را انجام دهد.

قطعا همه وکلای پایه یک دادگستری نمی توانند مسئولیت وکالت متهم را بر عهده بگیرند. روند دادرسی پرونده های مربوط به تخلفات کمی پیچیده و طولانی خواهد بود. اثبات وقوع تخلف و یا رفع اتهام بسیار سخت است و ممکن است آینده شغلی فرد را تهدید نماید پس رفع اتهام و یا تعیین حداقل های مجازات برای فرد متهم به تخلف شده بسیار مهم و حیاتی است. در صورتی که فرد بدون مشاوره یا دفاع وکیل تخلفات اداری وارد دعوا رسیدگی شود ممکن است تمام شانس های رفع اتهام یا امکان تقلیل مجازات را از دست بدهد.

مطالب مرتبط:

وکیل کیفری در تهران

وکیل مهریه

وکیل کلاهبرداری

وکیل خانواده

وکیل ملکی در تهران

وکیل طلاق توافقی

وکیل حقوقی تهران

وکیل برای تنظیم قرارداد

وکیل شرکت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره با وکیل

09124857572

Call Now Buttonبا یک کلیک تماس بگیرید
×